Dodaj do ulubionych

Nowy Kurier Ilawski

06.02.06, 19:58
Co o tym brukowcu myslicie?
Obserwuj wątek
    • eliot_rosewater Re: Nowy Kurier Ilawski 06.02.06, 22:43
      Brukowiec to raczej ta druga iławska gazeta. Nie pamietam nawet tytułu bo miałem
      w ręku tyllko kilka numerów - wystarczyło. Taki prowincjonalny (w dobrym tego
      słowa znaczeniu) Fakt. Tragedia i szukanie sensacji we wszystkich wydarzeniach.
      Wg mnie NKI jest ok. Widać profesjonalizm w tekstach niektórych redaktorów
      • walporter Re: Nowy Kurier Ilawski 21.09.06, 20:13
        „Widać profesjonalizm w tekstach niektórych redaktorów” jak widać samo ocena w
        normie. Nie jestem czytelnikiem pisma z prostego powody nie ten poziom. Pytanie
        czy można stworzyć gazetę na profesjonalnym poziomie w Iławie odpowiem że tak !.
        lecz pojawia się pytanie czy profesjonalne pismo ma racje bytu czy nie lepiej
        pojechać populizmem ??.na to pytanie zapewne odpowie redaktor naczelny. Choć
        wydaje się że jego zadufanie nie wpłynie na obiektywną ocenę mojego komentarza .
        pozdrawiam
    • grig11 Re: Nowy Kurier Ilawski 07.02.06, 08:33
      Na forum cenzor bezmyślnie wycina wszystko, co może być linkiem do
      jakiejkolwiek strony, nawet gdyby służyła ona do promowania miasta.
      Totalne bezmózgowie.
    • slodinil Re: Nowy Kurier Ilawski 13.02.06, 14:25
      Ja swego czasu zamieściłem tam, na forum, uwagę że pismaki z tej gazety nie
      znają matematyki bo błędnie podali proste dane w jednym z artykułów. Admin na
      mnie naskoczył żebym podał dowody, więc to zrobiłem. Po chwili mój post był
      wykasowany bo był niezgodny z czymś tam o czym oni sami nie mają pojęcia, a
      tekst w artykule poprawiony. Oczywiście do błędu się nie przyznali. Na innych
      jednak potrafią najechać... Ale tak to jest jak ktoś nie zacznie pielęgnacji
      podwórka od swojego ogródka. Pozdrawiam.
    • kurier-ilawski Re: Nowy Kurier Ilawski 01.03.06, 23:26
      slodinil napisał:

> Co o tym brukowcu myslicie?

"Kurier Iławski" to, w odróżnieniu od urzędowych propagandówek (np. "Iławski
      Tydzień"), zupełnie fajna gazeta.
    • kurier-ilawski Re: Nowy Kurier Ilawski 01.03.06, 23:55
      Zapraszam na www.nki.pl/forum
      Admin
      • eliot_rosewater Adminowi NKI pod rozwagę 06.03.06, 21:53
        Jak to jest? Ty nas zapraszasz na forum NKI, a gdy ktoś z nas (na Twoje
        zaproszenie) chce zareklamować Forum Iława to kasuje mu się posta bez litości???
        Wstyd Panie Admin
      • baxx55 Re: Nowy Kurier Ilawski 23.08.06, 07:54
        Chamstwo moderatora NKI /chowa się koleś pod tym szumnym tytułem a wszyscy
        wiedzą, kto to taki jak ktoś nie wie to mogę nad mienić ze naczelny tego
        brukowca/nie zna granic.To ze wycina niepochlebne opinie ze swego forum to jego
        sprawa.Jego forum, więc niech się bawi jak chce.Ale chamskie odpowiedzi to już
        przegięcie .na dowód ma skopiowane niektóre jego wypociny :

[moderator: NA DRZEWO SZMACIARZU.
        PALANCIE MYŚLISZ, ŻE KTOŚ WIDZI TE TWOJE WYPOCINY?... BBBBUUUHHHHHHAAAA!
        NIE DOŚĆ, ŻE OSZOŁOM, TO JESZCZE ŁEB PUSTY]
    • grig11 Re: Nowy Kurier Ilawski 02.03.06, 08:07
      Właśnie na forum Nowego Kuriera Iławskiego próbowałem zamieścić taki post(Nr
      1879.):
      Polecam:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=320
      panie admin. będzie musiał pan zablokować moje IP
      Zgodnie z przewidywaniem został on natychmiast wycięty do słowa "polecam" a ja
      dostałem "zakaz odwiedzin".

Ciekawe, dlaczego poprzednie posty Kuriera w tej dyskusji nikt nie wykasował -
      pewnie panuje tu większa kultura i tolerancia oraz mniejsze - chamstwo.
      • slodinil Re: Nowy Kurier Ilawski 02.03.06, 09:07
        Tylko posty wygodne dla NKI sa zostawiane przez Admina. Nie widze grig11 aby
        Twoj post zaslugiwal na wyciecie. Jedyne co mi wpadlo do glowy to jet to ze to
        forum moze byc konkurencyjne i poza wszelka kontrola NKI. To tyle.
      • kurier-ilawski Kłamiesz, manipulujesz i konfabulujesz 02.03.06, 11:29
        grig11 napisał:
        > Właśnie na forum Nowego Kuriera Iławskiego próbowałem
        > zamieścić taki post(Nr 1879.):
        > "Polecam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=320
        > Panie admin. będzie musiał pan zablokować moje IP".
        > Zgodnie z przewidywaniem został on natychmiast wycięty
        > do słowa "polecam" a ja dostałem "zakaz odwiedzin".
        > Ciekawe, dlaczego poprzednie posty Kuriera w tej
        > dyskusji nikt nie wykasował - pewnie panuje tu większa
        > kultura i tolerancia oraz mniejsze chamstwo.

Kłamiesz, manipulujesz i konfabulujesz twierdząć, że dostałeś "zakaz
        odwiedzin", bo coś takiego po prostu nie istnieje na forum "Kuriera Iławskiego"
        (www.nki.pl/forum). Zostałeś wiele razy wyautowany stamtąd, bo wiele razy
        przeginasz – nie tylko kłamiesz, manipulujesz i konfabulujesz, ale przede
        wszystkim obrażasz i pomawiasz osoby trzecie (anonimowo oczywiście – taki z
        ciebie bohater, który jeszcze poucza wszystkich co to jest wolność słowa i
        cenzura). A, co najbardziej bulwersujące, produkujesz się pod co najmniej
        czterema pseudonimami w tych samych kwestiach jednocześnie. Co ty uprawiasz?
        Czemu jesteś taki zacietrzewiony? W co grasz?
    • grig11 Re: kurier-ilawski - Kłamiesz, manipulujesz 02.03.06, 12:33
      Ależ oczywiście dostałem „czasowy zakaz odwiedzin” w dniu zamieszczenia mojej
      wypowiedzi. Pytam się cenzora z NKI - gdzie podział się post o nr P. 1882
      (został w całości wycięty) – KTO TU KŁAMIE I MANIPULUJE? Dlaczego brakuje
      kolejnych nr postów na waszym forum. Na tym forum nikt waszych linków nie
      wycina. (przy każdej wypowiedzi staracie się go umieszczać w treści. Na waszym
      jakikolwiek link zostaje przez cenzora natychmiast usuwany, nawet wtedy gdy
      dotyczył Iławy – KTO TU MANIPULUJE?
      Dziwię się, że cenzor denerwuje się na anonimowość wypowiedzi – wygląda jak
      by „spadł z księżyca” i nie wiedział że ANONIMOWOŚĆ JEST PRZYWILEJEM PISZĄCYCH.
      Nie piszę pod 4- ma pseudonimami. Tu mam z konieczności grig 11 bo grig był już
      zajęty. Widać też partactwo admina na forum NKI, który oskarża uczestników
      forum o sam nie potrafiąc (lub nie chcąc) wprowadzić nicka rejestrowanego (dla
      tych, którzy będą tego chcieli)
      Cenzor śmie się pytać w co gram? – odpowiadam W PRAWO DO SWOBODNEJ NIE
      CENZUROWANEJ WYPOWIEDZI (regulaminy forum ustalają administratorzy).
      • grig11 Re: kurier-ilawski - Kłamiesz, manipulujesz 02.03.06, 12:38
        PS.
        Pełny tekst tej wypowiedzi zamieściłem na forum NKI pod nr1894 (zobaczymy co
        zrobi cenzor?)
        • asik1972 Re: kurier-ilawski - Kłamiesz, manipulujesz 04.04.06, 11:21
          I co jest tam ten tekst?
          Nie chce mi sie szukac, a ciekawa jestem...
          Jestem w Ilawie prawie co 2 tygodnie. Zawsze siegam po Kurier, aby nadrobic
          zaleglosci informacyjne. Niestety poziom jest niziutenki... Od niedawna jest to
          chyba dodatkowo "Biuletyn informacyjny f-my BI-ES". No, ale coz... "Jaki Pan
          taki kram".
          • grig11 Re: kurier-ilawski - Kłamiesz, manipulujesz 04.04.06, 15:17
            Tak to teraz wygląda.

Dotyczy [...]
            Pytam się gdzie podział się post o nr 1882 (został w całości wycięty). Dlaczego
            brakuje kolejnych nr postów na waszym forum? [...]. Jakikolwiek link zostaje
            natychmiast usuwany, nawet wtedy, gdy dotyczył Iławy [...].
            Dziwię się, że cenzor denerwuje się na anonimowość wypowiedzi – wygląda jak
            by „spadł z księżyca” i nie wiedział, że ANONIMOWOŚĆ JEST PRZYWILEJEM
            PISZĄCYCH.
            [...] Cenzor śmie się pytać w co gram? Odpowiadam. W PRAWO DO SWOBODNEJ NIE
            CENZUROWANEJ WYPOWIEDZI [...].

grig
            158.75.228.154 - UMK Toruń, 2006-03-02

Odp. Kłamiesz, manipulujesz i konfabulujesz. Zostałeś wiele razy wyautowany,
            bo wiele razy przeginasz – nie tylko kłamiesz, manipulujesz i konfabulujesz,
            ale przede wszystkim obrażasz i pomawiasz osoby trzecie; anonimowo oczywiście –
            taki z
            ciebie bohater (pod kilkoma pseudo), który jeszcze poucza wszystkich co to jest
            wolność słowa lub cenzura.

admin
            Iława, 2006-03-02
    • roberts5 Re: Nowy Kurier Ilawski 21.04.06, 13:09
      Jest nowe FORUM w powiecie iławskim - zapraszam www.rs.to.pl/index.php?
      option=com_mamboboard&Itemid=49
      • slodinil Re: Nowy Kurier Ilawski 21.04.06, 18:25
        Zapowiada sie ciekawie i przynajmniej zaden redaktorek z NKI nie bedzie
        cenzurowal jak to ma miejsce na ich "forum"
    • cyberinka Re: Nowy Kurier Ilawski 25.07.06, 12:54
      Chamskie dziennikarstwo - kilka lat temu w dniu pogrzebu kumpla zamieścili
      zdjęcia jego zwłok na pierwszej stronie... mnie sprawiło to ogromny ból,
      wyobrażam sobie co czuła rodzina, choć mam nadzieję, że nikt im tego nie
      pokazał. A pamietam jaka była wojna, gdy pokazał chyba "Fakt" zmasakrowanego
      Milowicza!
      • baxx55 Re: Nowy Kurier Ilawski 23.08.06, 08:07
        Kiedyś zwruciłem uwagę na forum NkI ze na łamach pomylili imię tragicznie
        zmarłego dziecka zostałem jak zwykle wycięty a gdy ponowiłem próbę zbesztany w
        niewybredny sposób
    • slodinil Re: Nowy Kurier Ilawski 07.03.07, 17:55
      Wreszcie:
      net-kurier.pl/index.php?p=artykul&article_id=a45e58fae2cfd9&g=ilawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka