Dodaj do ulubionych

Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa

IP: 82.139.50.* 03.04.06, 06:13
Moż ktoś mnie poinformuje czy był ten chór ,gdze był koncert i po ile
bilety.A może dopiero będze?
Obserwuj wątek
    • Gość: myk Re: Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.04.06, 06:34
      Śpisz? Prasy nie czytasz? Był w "Urani" dał świetny koncert.
      • Gość: JMB Re: Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa IP: 82.139.50.* 03.04.06, 15:15
        Dzęki za wiadomość nie było mnie kilka tygodni, przegapiłem .
        • Gość: wojka Re: Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.04.06, 15:36
          No to teraz masz problem.
    • Gość: ToKu Ja byłem na koncercie jakiś rok temu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:43
      Może nawet dawniej?

Koncert faktycznie był świetny, ale przez cały czas kołatała mi się taka myśl w
      głowie (a ten koncert na którym byłem, to jeszcze przed tym "kontrowersyjnym"
      był, co go odwołali) - a jakby tak chór Hitlerjugend i Wermachtu wystąpił i
      zaczęli by od "Haj li haj lo hajla" to też mogliby tak sobie śpiewać w Uranii?
      Nikt by nie zwrócił na to uwagi?

Bo dla mnie (po zastanowieniu, wywołanym doświadczeniem koncertu) to w zasadzie
      jest to samo.

P.S. ciekawe, czy chór aleksandrowa (tudzież inne jego klony) wystepują na
      Litwie? Tam, ruskich to za bardzo nie kochają. Jeszcze bardziej ich nie kochają
      niż my w Polsce. Choć z drugiej strony przeciw naziolom zbyt wiele nie mają...
      Ech, popier.... świat.
    • Gość: śpiewogra Re: Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.04.06, 19:33
      Polakom tak podobał się Chór Aleksandrowa, że Rosjanie rozważają przysłanie
      samego Alexandrowa.
    • kecawy Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce !!! 03.04.06, 19:46
      Ktoś powie że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Dla mnie ma Armia Czerwona
      morduje Czeczeńców a my Polacy epatujemy się jej chórem .

Zasmucony relatywizmem naszego olsztyńskiego społeczeństwa kecaw
      • Gość: M Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 20:45
        Nie myl kultury z polityką.....(oczywiście jaeżeli stać Cię na to).
        • Gość: zyz Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: *.olsztyn.mm.pl 03.04.06, 21:21
          Ale polityka to może wysługiwac sie kulturą???
          • Gość: M Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:39
            A gdzie to widzisz ?????
            • Gość: zyz Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: *.olsztyn.mm.pl 03.04.06, 22:56
              Rozejrzyj się, pomyśl.
        • kecawy Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 04.04.06, 08:00
          Była kultura wyrosła z narodowego socjalizmu .Czy to kultura czy karykatura
      • przed_nikim_nie_klekam Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 04.04.06, 02:46
        No, to co mówicie najbardziej epatuje niechęcia do wszystkich przejawów obcowania z inymi nacjami. Każdy naród ma swoja historię i czy tego chcemy, czy nie wiąże się ona ściśle z twórczością artystyczną. Nasza "Rota" też nie jest miła dla niemców, a jednak nikt nie zabrania nam jej śpiewać, Muzyka Wagnera też powinna pójść na śmietnik? Czasem zdarzało się, że stworzono coś ponadczasowego, przy okazji niezbyt popularnego politycznie. Czy ma to zostać skazane na niebyt?
        Fajnie to brzmi w ustach tych, którzy plują na rosjan za to, że burzyli cerkwie - teraz chcą zrobić to samo z inną formą sztuki. Taaaak najlepiej zniszczyć wszystko, zakazać, zabronić, okryć klątwą.

Ludzie! Czasem przy okazji mordów, zdrad, szowinizmu, walki o władzę i kasę w jakimkolwiek ustroju, udaje nam się, jako ludzkości, popełnić coś wartościowego - jakąś formę sztuki, która nas wynosi poziom wyżej.
        Trzeba to chronić i pielęgnować - inaczej pogłębimy i tak już głęboko postępujące prostactwo, analfabetyzm i zdeestetyzowanie naszego społeczeństwa.
        Ile jeszcze lat będzicie smucić? Przecież "komuny" i ZSRR już dawno nie ma, czego wy się boicie - pieśni?
        Ale was zastraszono!!!
        To, że wciąż widzicie wszędzie "komuchów" i ich wrogie działania, to wina tego, że nie zauważacie faktu, że jakkolwiek nie nazywałby się system, władza czy religia - to ludzie, którzy je tworzą będą zawsze tacy sami - sprzedajne tchórzyki - oportuniści, którzy odwracają głowy gdy bija kogoś na ulicy, a potem odgrażają się zza rogu.
        Jak to się mówi - wszyscy popełniamy błędy naszych ojców.
        Jak długo jeszcze?
        Pokażcie im coś lepszego - może ich zmienicie,
        Pokażcie, że można być ponad to.

• Gość: wojka Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: *.olsztyn.mm.pl 04.04.06, 02:57
          Zamiast wygłaszać homilie, trzymaj się tematu. Pytanie ToKu brzmiało:

> a jakby tak chór Hitlerjugend i Wermachtu wystąpił i zaczęli by od "Haj li
          haj lo hajla" to też mogliby tak sobie śpiewać w Uranii?<
          • przed_nikim_nie_klekam Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 04.04.06, 03:28
            A mnie się wydaje mądralo, że nie odpowiadałem na niczyje pytanie, tylko wygłosiłem swój pogląd na temat opinii, które też nie trzymają się tematu topicu, czyli:
            "Moż ktoś mnie poinformuje czy był ten chór ,gdze był koncert i po ile
            bilety.A może dopiero będze?"
            I co będzie teraz następna walka o prawa do wypowiedzi?
            Napisz coś mądrzejszego, to pogadamy.
            • kecawy Kałasznikow a płacz dzieci 04.04.06, 08:03
              Chór śpiewa non stop w Czeczenii .Podstawowy instrument na którym grają to
              kałasznikow a płacz dzieci i kobiet robi za deszcz wiosenny deszcz. Jednym
              słowem jest pięknie

zasmucony kecaw
          • przed_nikim_nie_klekam Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 04.04.06, 03:32
            Poza tym twoje: "No to teraz masz problem." ma tyle wspólnego z tematem,
            co dobrze zatemperowany koniec niczego...
            "Homilie"... khe... krytyk się znalazł.
            • Gość: Miłośnik Chóru Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: 82.139.50.* 04.04.06, 20:05
              Jestem starym człowiekiem.Pierwszy raz na koncercie Chóru Aleksandrowa byłem
              jako dzecko.Koncert odbył się 50 lat temu w Olsztynie tak tak w Olsztynie na
              terenie koszar przy ul
              Altyleryjskiej od Jeziora Długiego.W mojej pamięci występ tamten pozostawił
              ślad przez 50 lat.Teraz chciałem zobaczyć czy rzeczywiście warto było w pomięci
              przechowywać tamte wspomnienia dzecka.Powiem Wam że warto było.Uważam że to
              zespół o najwyższym światowym poziomie osiągneli perfekcję wykonanie.Proszę nie
              mieszać kultury z polityką ,to inna melodia .PozdrawiamMBJ Warmiak.
              • kecawy Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 04.04.06, 20:13
                To oni nosząc mundury armii mordującej Czeczenię mieszją się do polityki.Chór
                ma zadanie polityczne - uwiarygadniać armie rosyjską. Obawa przed deprecjacją
                tej armii kazała powołać chór.Z powodzeniem odwraca on uwagę opinii publicznej
                od tego co robi armia którą on reprezentuje. Niestety nie da się tego oddzielić

zasmucony tym związkiem chóru z mordercami prowadzącymi brudną wojnę w
                Czeczenii
      • Gość: JAN Sosna Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: 82.139.50.* 04.04.06, 20:11
        Pragnę zwrocić uwagę ze Armi Czerwonej już dawno nie ma.
        • kecawy Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 04.04.06, 20:15
          Przejęzyczenie armia rosyjska morduje - lepiej

zasmucony tym iż artyści noszą mundury morderców
          kecaw
          • Gość: Ciekawski Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! IP: 82.139.50.* 04.04.06, 21:19
            A co robi Pl w IRaku :rozdają cukierki czy pomagają usA a ci szukają broni
            chemicznej prawda a Ci z Iraku zabili już 2500 zołnierzy,a ci w odwecie
            ok200tys.
            • kecawy Re: Armia Czerwona morduje a jej chór w Polsce ! 05.04.06, 14:38
              Co oznacza słowo PI .Czy to jakiś amerykański chór ?

zaciekawiony twoim wywodem kecaw
              • Gość: Czytelnik Re: Armia Czerwona ! IP: 82.139.50.* 07.04.06, 17:27
                Oni nie znają się na takiej muzyce wolą rap albo coś w tym stylu
    • Gość: Antoni Re: Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa IP: 82.139.50.* 05.04.06, 09:01
      Czy wręczano chórzystom kwiaty,słyszaem że w innych miastachbardzo dużo.
      • kecawy Re: Czy w Olsztynie był Chór Aleksandrowa 05.04.06, 14:39
        Tak kwiaty były czerwone tak jak krew przelewana przez ich kolegów z armii
        rosyjskiej

zasmucony kecaw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka