realmariusz 01.12.06, 15:32 mam w lanosie instalacje bendini, pali w trasie jakieś 1,8 l LPG w miście nawet 13l. co zrobić aby obniżyc zuzycie? czy to normalne w przypadku takiego modelu auta i instalacji. Ile palą wasze Lanosy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
programistajava Re: Lanos 1,5 16V 01.12.06, 15:35 autocentrum.pl/ znajdz dzial opinie kierowcow i sprawdz spalanie. Wydaje sie ze to normane spalanei Lanosy miszczem kropelki to nigdy nie byly. Ewentualnei jedz do gazownika ale jelsi powie ze wsje ok to ,nie zubazaj mieszanki bo ci wypali zawory, zreszta jest jzu watek o tym na forum. Link Zgłoś
swoboda_t Re: Lanos 1,5 16V 01.12.06, 16:22 Spalanie w normie. Mój w trasie bierze ok 8 (prędkości 90-160), w mieście jakieś 12, ciężko mi dokładnie policzyć. Ostatnio jak jeździłem wyłącznie na b. krótkich trasach (2-5 km) to chyba z 15 ciągnął. Jak dużo jeździsz w korkach albo na parokilometrowych dystansach, to te 13l jest w normie. Link Zgłoś
mejson.e 9,6 01.12.06, 21:06 Roczna średnia mojego 1.5 8V to 9,6/100. Trasa to poranne i wieczorne korki, przejazd przez całą Warszawę. Jak jeździłem ostro, palił ok. 13, teraz mniej a czas przejazdu ten sam... Twój silnik to 16V i jest bardzo wrażliwy na styl operowania pedałem gazu. Przy spokojnej jeździe powinieneś zbliżyć się do 10. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Link Zgłoś