Dodaj do ulubionych

Szkoła NR 7 czesc 54.

IP: *.l.pppool.de 13.04.06, 08:28
Rozpoczynam czesc 54 ...

Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:
Strona:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (kolo 1,5 MB PDF-Dokument)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_szkpnr7.pdf
Strona z nagraniami z lekcji spiewu i fizyki:
www.allkar.de/pl/siodemka/media01.html
No i na zblizajace Swieta Wielkanocne wszystkim Siodemkowiczom i ich rodzinom:

Kiedy Wielka Noc nastanie,
duzo szczescia i radosci,
ktore zawsze niechaj gosci
w dobrym sercu , jasnej duszy
i niechaj wszystkie zale gluszy ...

(Wierszyk znaleziony w kartce swiatecznej w Warszawie ...)
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: 193.0.102.* 13.04.06, 09:31
      I informacja dla mamuta: nie pamiętam nazwy tej pierogarni, ale jest ona na
      rogu Nowego Światu i Alei Jerozolimskiej, tuż przy Empiku, a po przekątnej do
      dawego KC PZPR (jeśli coś ci to mówi).
      • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.06, 17:24
        to ja powtórze post organizacyjny z poprzedniej czesci, bo moze ktos nie przeczytał

sprawy organizacyjne:
        LM, czyli Leszek, będzie przyjmował wyrazy sympatii w piatek w "Mięsnym" około
        18 i aż do zamknięcia.
        wiem ,że sprzątanie ,post, niektórzy slubowali,ze do świat nie odwiedzą pubu,
        ale nie co dzień absolwent przyjeżdża z odległej Kanady.
        wrazie co , wymodlę dyspensę i napiszę zwolnienie z zajęć domowych.
        potwierdzili :
        Mir-mur, Zyby, Karolina, Oczoper,
        niektórzy zapowiedzieli ,że kogoś nowego przyprowadzą...oby!
        • Gość: wskh Odwet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:50
          Chyba tez sie tam wybiore. Bede mial okazje do odegrania sie na LM. Kiedys mnie
          ogral w scianke na pieniadze ze wszystkiego co wczesniej wygralem od innych,
          Chyba to bylo45 zlotych, rok okolo 1976. Mialem wypchana sakiekwke, a wrocilem
          z ulicy Alei Roz gdzie mieszkal z pusta.
          • 0czoper Re: Odwet 14.04.06, 08:45
            To ma być miłe spotkanie absolwentów a nie odwetowców:)) No to do zobaczenia!!
            • Gość: wskh Re: Odwet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:10
              No dobra, ale w scianke mozemy pograc rowniez!
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.l.pppool.de 14.04.06, 13:15
      Oto wlasnie ta wspaniala Pierogarnia ...

www.krenzek.de/Warszawa/slides/DSC_0590.html
      No i kilka innych zdjec Warszawy :))

www.krenzek.de/Warszawa/
      • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 54. 14.04.06, 14:32
        Cześć,
        Fredek, fajne fotki.
        Zmieniłeś aparat?

Mała zagadka, pod kątem spotkania :
        www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.html -> mięsny

Pozdrowienia
        • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: 74.12.153.* 14.04.06, 18:40
          Wielki dzieki jd i Fredek, mozliwe ze jak w tym roku odwiedze Wa-we to wpadne
          do tej knajpki.. W Warszawie mam rodzine wiec tam wpadam jak jestem w Polsce.
          Fredek fotki bardzo fajne.. strzelaj dalej, masz iscie reporterskie oko.. mam
          pytanie.. na jednej z fotek jest dwoch gosci na skuterach.. co to jest
          zamontowane na ich tyle.. czyzby dodatkowy zbiornik? Ale to mi jakos za bardzo
          nie wychodzi na sensowne.. wiec moze cos dostarczaja.. poczte albo pizze?
          Ciekaw jestem bo czegos takiego wczesniej nie widzialem. A tak po zatym to
          chcialbym wszystkim zlozyc Najlepsze Zyczenia Wielkanocne.. Mokrego jajka i
          smaczenego Smingusa Dyngusa. ;)

czuwaj
          • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.l.pppool.de 14.04.06, 19:02
            Ci na skuterach to zdaje sie byli Pizza Kurierzy Bistro Bordo ...

(Cytat z internetowego przewodnika lokalowego)
            Bordo
            00-020 Warszawa
            ul. Chmielna 34

Miły wystrój w stylu new art, tanie piwo, smaczna włoska kuchnia.

Ale nie wiem czy tak jest naprawde , bo nie bylem tam.

Zauwazylem tych Kurierow, bo najpierw jeden na czerwonym Swietle przez
            skrzyzowanie pojechal.
            Jednak wychamowal i wrocil na swiatla.
            Troche mi grozil , ze go fotografowalem.
            Ale bardziej mnie ten autobus w Tle zainteresowal.

Pierogarnie polecam.
            Chociaz ich jest juz wiecej. To jakas siec powstaje.
            Kelnerki , mlode usmiechniete ubrane w schludne Sukienki w Stylu strojow ludowych.
            A ta Pierogarnia jest obok EMPIKU na Rondzie de Gaulla.
            A w tym Empiku to chyba razem z 6 godzin spedzilem.
            Ksiazki , gazety , czasopisma , muzyka , filmy ... Co dusza zapragnie.

Pozdrowienia
          • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.l.pppool.de 14.04.06, 19:15
            Jak w srodku wyglada , znajdziesz na ich stronie:

www.pierogarnia.pl/lokale.html
            A jak tam w Miesnym ?
            Wlasnie Mnichowie udoskonalili Piwo , azeby podczas Postu sie ku Bogu Slawie
            bezmiesnie odzywiac ...
            Wiec "posscie" dzis bardzo intensywnie ...

Pozdrowienia
            • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 54. 14.04.06, 23:41
              Też się pierogów najadłem, tyle że domowych. Mniam.
              A gdzie sprawozdanie z mięsnego?
              Doszła 12-ta część nagrań z 7-ki - lekcja chemii.
              www.allkar.de/pl/siodemka/media01.html
              Niestety bez komentarza autorskiego
              • Gość: miki Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.olsztyn.mm.pl 15.04.06, 10:56
                komentarza nie ma ,bo nie mam na czym odsłuchać. problemy z systemem.
                czy ktoś moze powiedzieć mi coś dobrego o (nowym?) systemie linux?instalować ?

w mięsnym, jak zwykle fajosko !!!
                miłe towarzystwo , dobra muzyka(dżezik), brak dymu , zimne piwo ,czego wiecej
                trzeba ????
                pogadało się , pograło w lotki , po zamknięciu pubu,szatan podszepną
                • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.l.pppool.de 15.04.06, 11:52
                  Zdjecia wstawilem na strone:

home.arcor.de/szkpnr7/Wielki_piatek_w_miesnym/
                  Dopis mikiego:
                  te budynki ,które zfotografowalem idac na spotkanie , beda
                  wyburzone, wiec na pamiatke.
                  oczywiscie zamek zostanie.
                  m

PS: Miki na to , ze jestes tak antyswiatecznie nastawiony masz wspanialy Helm (
                  he he he ...)
                  home.arcor.de/szkpnr7/mikieaster.JPG
                  • ak_7 Re: Szkoła NR 7 czesc 54. 15.04.06, 13:19
                    Widać że była fajna atmosfera. Miki, ze zdjęć wynika że byli mięksi :)
                    Szkoda że musiałem zwinąć się wcześniej. Niestety takie życie.
                    O Linuxach (bo istotna jest tutaj dystrybucja - Debian, Suse RH czy inne) wiem
                    co nieco. Pracuję na tym od 3 lat, ostatnio wyłącznie tzn. już bez Windows.
                    Prywatnie tylko częściowo, bo Linux w tematach graficznych jest jeszcze za
                    cienki i jadę dalej na Windzie. System jak system, ma swoje wady i zalety. Wielu
                    psioczy na Micro$oft i wręcz gloryfikuje Linux, tak naprawdę nie mając o nim
                    zbyt wiele pojęcia. Nie jest to system bezproblemowy ani dużo bezpieczniejszy
                    (jako workstation ma też luki i braki w bezpieczeństwie). Jako server jest dużo
                    lepszy, bardziej pasujący do koncepcji netu z której quasi wyrósł, a nie jak
                    Windows został do niej nagięty. Można na ten temat pisać i dyskutować bez końca,
                    ale należy pamiętać, że nowy system, to dużo pracy którą trzeba włożyć w jego
                    poznanie. To częćciowo zmiana filozofii pracy, no i najważniesze :
                    Największy problem każdego systemu komputerowego znajduje sie około 40 cm przed
                    monitorem, a tego wymienić się nie da.
                    Pozdrowienia
                    • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 54. 24.04.06, 18:49
                      22,04,06 w sobote byl w Szkole Podstawowej 7
                      dzien otwarty...
                      mialem okazje pospacerowac po klasach,
                      porozmawiac z nauczycielami...
                      Zdjecia udostepnie za kilka dni...
                      Jakie te klasy zrobily sie male....
                      korytarze waskie...
                      a moze to my jestesmy troche wieksi...
                      :-)
                  • Gość: wskh Miesny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 13:20
                    Niestety nie dotarlem, bo jak to bywa po przybyciu w rodzinne strony, wielu
                    znajomych czas zajmuje. Szkoda. Dajcie znac przy nastepnej okazji. Jestem w
                    Olsztynie do 27 kwietnia.
                    • 0czoper Re: Miesny 17.04.06, 18:45
                      W mięsnym jak to ujął Miki bylo rewelacyjnie co widać po zawartości stołów:))
                      Higlander czy jak to się nazywa poprostu dobił biesiadników, ale co nie co
                      zdążyliśmy sobie wyjaśnić:) i sobie wybaczyć:)) Takze spotkanie było owocne i
                      niewyobrażalnie krótkie ( obsługa prosiła o opuszczenie lokalu bo byli
                      zmęczeni:)). Mam nadzieję że uda się zorganizować jeszcze nie jedno spotkanie,
                      i być może w większym gronie. Jedyne czego nie udało się spełnić dla LM to
                      pokazania mu polskiej siermiężnej dyskoteki:(,ale jeszcze wszystko przed nami.
                      Pozdrawiam wszystkich którzy przybyli oraz tych co nie mogli się pojawić.
                      • Gość: miki Re: Miesny IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.06, 14:30
                        LM dzis odleciał na 2 tyg. do Grecji na świeta, do córki.(tam prawosławie,więc
                        na swieta załapie sie dwa razy)potem będzie jeszcze tydzien. powtórzymy.
                        • ak_7 Swiąteczne wizyty 18.04.06, 20:42
                          Cześć Wam,
                          właśnie przypomniałem sobie, że będąc na al.Przyjaciół, tydzień przed świętami,
                          widziałem pod 38 samochód (czarny francuz) z rejestracją z Karlsruhe. Niestety
                          byłem wtedy tak zagoniony, że nie było jak dochodzić kto i co. Czyżby Bogdan
                          odwiedził stare śmieci?
                          • Gość: DD Re: Swiąteczne wizyty IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 18.04.06, 22:06
                            moje ogniskowe refleksje:
                            Co roku w kwietniu pomagam mojej mamie w wiosennym ognisku w ogródku. To co
                            roku trwa już ze dwadzieścia lat. W zasadzie jest to jedyna okazja, aby
                            przypatrzeć się przez kilka godzin skrzyżowaniu Rybaków i Alei Przyjaciół (przy
                            lesie). Moje zeszłoroczne podejrzenia się sprawdziły! Ruch pieszy na osiedlu
                            zamiera. Przez 3 popołudniowe godziny przeszło chodnikiem zaledwie kilkanaście
                            osób. Pogadało po sąsiedzku troje: w tym Filut - pokazał mi przez sąsiedzki
                            płot swój ogródek: kompost (tegoroczny, zeszłoroczny i dwuletni), maliny -
                            nauczył mnie które gałązki wydadzą owoce w czerwcu, a które jesienią ! i
                            wytłumaczył że nie może uprawiać całego ogródka bo woda jest za droga i nie da
                            rady wszystkiega latem podlać. Sąsiad z drugiej strony ulicy zabrał kawałek
                            pieńka tłumacząc że wszystko się przyda w piecu w sytuacji gdy gaz jest tak
                            drogi. A kolejny napotkany mieszkaniec osiedla Likusy - tłumaczył się dlaczego
                            jeszcze nie zaczął malować siatki (tłumaczenia ułatwiały pobrzękujące w siatce
                            puste butelki po piwie). I koniec ! Pozostały ruch w osiedlu odbywa się
                            samochodami i rowerami (trochę dresiarzy i żadnego dzieciaka !).
                            Przechodzimy w świat wirtualny?
                            • Gość: mamut Re: Swiąteczne wizyty IP: 74.12.154.* 19.04.06, 00:33
                              przykre, ale prawdziwe DD. Co do tego ogniska, ktore wspomniales to wiosna
                              zawsze przypomina mi sie sprzataniem na terenie szkoly i paleniem tych mokrych
                              resztek lisci, ktore przetrwaly zime. Niecierpialem grabic poniewaz liscie
                              wciskaly sie na zeby grabi i trzeba bylo te mokre brudne liscie rekami
                              zdejmowac. Ale trzeba przyznac zawsze z tym byla zabawa. Tu takie jasne dymy
                              widze tylko cmiace sie ogrodkow we wloskich dzielnicach.. kanadole to tylko
                              pakuja liscie do papierowego wora i na brzeg drogi zeby odpowiednie sluzby to
                              zabraly.. a ten dym to jednak jakis specyficzny urok dziecinstwa ma.

czuwaj
                              • ak_7 Re: Swiąteczne wizyty 19.04.06, 22:05
                                Tak to fakt, że ten dym, palące a właściwie tlące się ogniska przywołują
                                wspomnienia. Już przed świętami kopciło tu i tam na dzielnicy. Tego brak tutaj,
                                1000 km na zachód, gdzie wiosną wyrzuca się to wszystko tak jak w Kanadzie w
                                workach albo specjalnych śmietnikach. W mieście nie wolno wręcz palić ognisk.
                                Pozostaje co najwyżej kominek, mający wprawdzie swój urok, ale to nie to samo.
                                • ak_7 Nagrania 19.04.06, 22:09
                                  Dodałem część 13-tą i definitywnie ostatnią, do której miełem kometarz mikiego
                                  Fred, dzięki za podesłanie. Dopiszcie jeszcze coś do 14-16. Jeżeli miki ma
                                  problemy z odsłuchaniem, to może zmobilizuje to autora nagań. Zyby do klawiaturki :)
                                  www.allkar.de/pl/siodemka/siodemka.html
                              • Gość: wskh Re: Swiąteczne wizyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:16
                                No co Wy?!
                                Ja odwiedzilem szkolne boisko w niedziele wielkanocna. O zgrozo! Bylo tam ponad
                                20 mlodych ludzi! Czesc biegala za pilka po asfalcie, inni po trawie. Jeszcze
                                inni zrobili sobie maly piknik przy muzyce. To chyba tylko mu starzy tak
                                zrzedzimy! Moze nie jest az tak zle!
                                • Gość: jd Re: Swiąteczne wizyty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.06, 21:26
                                  Sympatyzuję z optymizmem wskh i podrzucam wątek do góry.
                                  • Gość: Fredek Re: Swiąteczne wizyty IP: *.l.pppool.de 21.04.06, 21:42
                                    A ja podrzucam link ze zdjeciami mamuta z wykopalisk na Rybnym Rynku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=27585178&v=2&s=0
                                    Walsnie o tym rozmawialismy jedzac pierogi ...
                                    • Gość: mamut Re: Swiąteczne wizyty IP: 74.12.148.* 21.04.06, 23:31
                                      he he.. pamietam to bylo nie tak dawno.. choc z drugiej strony uplynelo juz
                                      pare lat od tego lata.. jesli sie nie myle to byl rok albo 97 albo 98-
                                      my...cholera to juz 8-9 lat.. a wydaje sie jakby to bylo no najwyzej 2 lata. az
                                      mi sie wierzyc niechce. oj starzejemy sie szybko ;). Bylo na co popatrzec i
                                      ogromnie zaluje ze zejsc do tych zawalonych piwnic nie moglem. Mam nadzieje ze
                                      archeolodzy zrobili niezla dokumentacje tego terenu. A wracajac do
                                      siodemkowego tematu... fajnie sie tak spotkac w gronie starych bywalcow
                                      siodemki.. z checia w lecie dolacze.. tak mysle ze jesli grono sie spotyka to
                                      warto to jakos upamietnic po za spotkaniem nad piwkiem.. Moze jakies macie
                                      pomysly... na upamietnianie takich imprez. Moze jesli to lato lub jesien to
                                      nad jeziorem powinnismy posadzic pare topoli czy wierzb na pamiatke.. albo moze
                                      cos innego.. Co myslicie? Moze wymyslam.. ale moze warto miec jakas namacalna
                                      pamiatke tych spotkan za nastepne jakies 20 lat ;) Rzucajcie pomysly... ciekaw
                                      jestem co myslicie

czuwaj
                                      • ak_7 Re: Swiąteczne wizyty 22.04.06, 14:41
                                        Fajny pomysł. Kiedy wybierasz się do Olsztyna?
                                        • Gość: mamut Re: Swiąteczne wizyty IP: 74.12.153.* 22.04.06, 18:02
                                          Niestety dopiero latem czyli lipiec. Zdecydowanie potrzebuje wakacji, ale
                                          niestety musze poczekac te pare miesiecy.

czuwaj
                                          • Gość: jd Re: Swiąteczne wizyty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.06, 23:42
                                            Ceniłem bardzo ten wielki plac-rynek koło Bramy, gdy nic tam nie było, tylko
                                            wielka pusta przestrzeń.
                                            Lipiec zapowiada się gorąco. Ma być mamut, ma być Fredek, mam być ja, pewnie i
                                            Allan, i miejscowi. Rzecz w tym, by zgrać wszystko co do jednego przynajmniej
                                            dnia i godziny. Mięsny ma szanse na rekordowe obroty.
                                            • Gość: mamut Re: Swiąteczne wizyty IP: 74.12.155.* 22.04.06, 23:49
                                              Faktycznie trzeba sie bedzie dobrze dogadac co do daty, bo ja mam tylko 2
                                              tygodnie urlopu, a wtym bedzie tez podrozowanie po Polsce. Planuje zaliczyc
                                              miedzy innymi Krakow (2 dni), Warszawa(2dni) i Gdansk(dzien lub 2) itp... wiec
                                              czas na Olsztyn bedzie nieco ograniczony, ale umowic sie trzeba koniecznie.

czuwaj
                                              • ak_7 Re: Swiąteczne wizyty 23.04.06, 15:07
                                                Trzeba będzie spróbować dopasować terminy, ale już widzę, że będzie to dość
                                                karkołomne. Fredek będzie chyba na początku lipca, mamut tylko tranzytem, Janusz
                                                nie zadeklarował się wcale, a u mnie realne, ale nie pewne dopiero od 20-go
                                                lipca (tutaj tak głupio zaczynają się w tym roku wakacje). Wcześniej na pewno
                                                nie dam rady- szkoła juniora, a czy przyjadę od razu od 20-go, to zależy od
                                                kilku sparw, których nie moge jeszcze ustalić.
                                                • Gość: Fredek Re: Swiąteczne wizyty IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 24.04.06, 11:10
                                                  Mamut no to niezle masz plany.
                                                  Japonczycy zaliczaja cala Europe w 10 dni ...
                                                  A ty chcesz coreczce pol Polski w 2 tygodnie pokazac.

Masz zamiar cala rodzina podrozowac , czy corka zostanie w Olsztynie u dziadka ?

Co do Terminow to proponuje wspolna wycieczke na Bitwe pod Grunwaldem , chyba
                                                  15. Lipca 2006.

Na a "Miesny" to bedzie chyba za "ciasny", jesli tam sie wszyscy jednoczesnie
                                                  pokazemy. :))

• Gość: karola Re: Trojaczki?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.06, 14:23
                                                    Witam wszystkich, doszły mnie słuchy, że jednemu z siódemkowiczów urodziły
                                                    się trojaczki. Ciekawość straszna mnie ogarnęła - komu?????? Możecie macie
                                                    jakieś świeże ploteczki, bo ja niestety kawałek drogi od Olsztyna.
                                                  • Gość: mamut Re: Trojaczki?! IP: 74.12.154.* 24.04.06, 23:41
                                                    Moze nie bedzie tak zle z miesnym...moze zrobia jakis ogrodek z parosalami
                                                    zamiast parkingu to bedzie wiecej miejsca ;). Co do Grunwaldu, to stoji pod
                                                    znakiem zapytania.. bo sie zatanawialem czy nie odwiedzic pola bitewnego przed
                                                    bitwa.. jak jeszcze wiekszosc bractwa rycerskiego zywa bedzie, ale to jeszcze
                                                    nie wiadomo.. moze sie zjawie na bitwe choc miecza ni maczugi nie mam.. szable
                                                    moze bym wykombinowal, ale to nie ta epoka. Wiec pewnie co najwyzej bede
                                                    entuzjazmem zarazal rycerskie szeregi aby sie dzielnie bili. Co do pokazywania
                                                    Polski to cora za mala na takie wojaze, ale sam w koncu nie bede pare osob
                                                    gdzies tu i tam zawiesc i cos tam pokazac trzeba. A co niech narody znaja ze
                                                    Polacy nie gesi i cos tu i tam maja.. ;) A tak zwyczajnie i po prostu wakacje
                                                    nie sa tylko dla mnie przeciez liczebniej tu przyjezdzam niz ostanim razem.

czuwaj
                                                  • Gość: Fredek Grunwald IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 25.04.06, 11:53
                                                    Przed bitwa tez warto zajrzec.
                                                    W piatek przed bitwa jest tez duzy program i w miarae malo ludzi.
                                                    Wiem bo bylem rok temu ...
                                                    www.krenzek.de/Grunwald_2005/
                                                    W sobote bedzie bitwa ale bedzie bardzo tlumnie.
                                                    Za to mozna widowisko bitwy obejrzec ...

Cala zbroje dostaniesz na historycznym jarmarku przed obozem rycerskim.
                                                    Ale do bitwy sa dopuszczone tylko zameldowane bractwa rycerskie.
                                                    www.grunwald1410.pl/download/files/regulamin_2006.pdf
                                                    Mamut pomysl ... Moze da sie rade wyjsc na sama bitwe.

Chociaz moze juz to sfilmowali i ktos wpadl na pomysl sprzedazy DVD.
                                                    National Geographic byl Patronem tego widowiska.
                                                    Moze oni wydadza jakis fajny album lub dokumentacje ...

A ze ludziom z Kanady chcesz kawalek Polski pokazac tez rozumie.
                                                    Warszawe i Krakow naprawde warto pokazac.

A Olsztyn to fajna cicha miescina z tysiacem Jezior dookola.
                                                    Ale w Kanadzie macie ich tez dosyc , wiec nie ma sie czym rozkaszac :))

Pozdrowienia
                                                  • Gość: miki Re: Grunwald IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.06, 18:25
                                                    Fredek ! jechać na Bitwę pod Grunwaldem ?????

ile razy mozna ogladać jak nasi przegrywaja i to na własnym terenie !! hehehh
                                                    zagubilibysmy sie w tym tłumie.
                                                    nie wszyscy beda mieli czas na taka wyprawę......chyba....
                                                    może "u Rudego" ,zamiast "mięsnego" -tam wiecej miejsca.a prawie w tym samym fyrtlu.

no to komu urodziły sie te trojaczki.....Dżizus !!!!
                                                    "dzieci są zakałą ludzkości" (Słonimski)

za kilka dni bedzie miała premierę książka PT.

Raptularz miejski
                                                    Olsztyn
                                                    1945--2005

i w spisie autorów zdjeć znalazłem imie i nazwisko Fredka.......
                                                    Fredek ! to ty?

• Gość: Fredek Re: Grunwald IP: *.l.pppool.de 25.04.06, 21:59
                                                    Jak jechac na bitwe ... to w kupie zeby sie nie zgubic ...

Rodzicom Trojaczkow gratuluje ...

A ta ksiazka to chyba Cines moje zdjecia z 1981 roku wykorzystal (ale z moim
                                                    pozwoleniem) ...

Miki drukowales ta ksiazke ?

(A tak ogolnie ... to nasi caly czas przegrywali i przegrywaja. Chcialem juz w
                                                    zach. Europie bractwa zmobilizowac aby przynajmniej raz los historii obrocic.
                                                    Ale moze w nastepnym roku :))
                                                  • Gość: jd Re: Grunwald IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.06, 23:15
                                                    Gratulacje dla trojaczków, ale czy są zidentyfikowane?
                                                    Ja wolę siedzieć w Mięsnym niż pod Grunwaldem.
                                                    Gratulacje też, z innego powodu, dla Fredka.
                                                  • Gość: wskh Re: Grunwald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:40
                                                    Teraz jest moda na zgode, przeprosiny, wybaczenie itp. Przyjdzie i czas na
                                                    Grunwald, przynajmniej na pokojowy remis. Jak trzeba to historie zawsze da sie
                                                    dostosowac do potrzeb.
                                                  • Gość: internauta Re: Trojaczki?! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.04.06, 16:32
                                                    Slyszalem od osob trzecich to te trojaczki urodzily sie prawdopodobnie w
                                                    rodzinie p.Naporow.Nie wiem tylko na ile to prawda.
    • Gość: wskh Grunwald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:52
      Odmienic przebieg bitwy da sie latwo zrobic zwlaszcza, ze wiedz o niej nie jest
      imponujaca u przecietnego zjadacza chleba. Na egzaminie z Historii Polski
      jednen ze studentow na pytanie pani profesor Co moze pan powiedziec o bitwie
      pod Grunwaldem odpowiedzial tak: Bitwa pod Grunwaldem byla krwawa i zacieta. To
      byla wyczerpujaca wypowiedz studenta historii. No, ale on chyba nie byl
      przecietny.
      • Gość: Fredek Re: Grunwald IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 26.04.06, 11:24
        Wiec z braku chetnych , chyba sam sie wysle na krucjate na Grunwald.

A po bitwie bede was znowu zameczal moimi zdjeciami.

Ok wiec zostaja imprezki w Olsztynie "Miesny" a jak bedzie wiecej wiary i
        tropiki to na Warmii u Rudego.
        Zostalo wiec ustalic Terminy.

Janusz kiedy bedziesz w Olsztynie ?
        • Gość: mamut Re: Grunwald IP: 74.12.153.* 27.04.06, 00:18
          Eh, historii zmieniac nie mozna.. kto dostal lupnia pod Grunwaldem ten
          dostal..Ci co z pola nie wrocili byli tymi ktorzy naprawde przegrali. A ty
          Fredek uwazaj zebys na tarczy nie wrocil ;) A widowisko pewnie z tego jest
          niezle.. Slyszalem ze w zeszlym roku National Geographic byl sponsorem
          imprezy.. Musze sie rozejrzec i zobaczyc czy byly na ten temat jakies
          artykuly.. w biblitece powinienem znalezc zeszloroczne numery. Ta cala impreza
          z bitwa pod Grunwaldem to dosc ciekawa sprawa.. szkoda tez ze na ten temat nie
          widzialem nic na History Channel a oni lubia takie imprezki.. ostatnio lecial
          swietny program na temat turnieji rycerskich, ale krecony byl w W.Brytani. A
          co do spotkan forumowiczow to moze spotkanie powinnismy urzadzic zbiorka przed
          siodemka i pstryknac tam jakies grupowe foto? A potem spacerkiem mozna do
          miesnego...lub rudego (choc nie jestem pewny gdzie to jest?)

czuwaj

czuwaj
    • Gość: Fredek Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 27.04.06, 13:52
      Zbyszek przeslal zdjecia z otwartych dni szkoly :))

www.krenzek.de/dzien_otwarty_spnr7/index.html
      Ile wspomnien ...
      • zbyszek07 Re: Szkoła NR 7 czesc 54. 27.04.06, 15:13
        Bylem w szkole 22,04,2006
        na Dniu Otwartym szkoly...
        Te korytarze, schody...
        drzenie przed gabinetem jednej z nauczycielek...
        ;p
        Mile wspomnienia,
        ale wszystko jakies mniejsze,
        sale,
        korytarze,
        schody...
        Nawet lawki takie male....

Pozdrowka!
        • Gość: mamut Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: 74.12.153.* 01.05.06, 05:32
          Zbyszek wielkie dzieki za fotki ze Szkoly. Az milo popatrzec. Dawne dzieje
          ale tak jakby nie tak dawne jak sie spojrzy na te wszystkie stare katy, i
          chociazby te archaiczne cyrkle czy ekierki. Bomba.. jeszcze raz dzieki.

czuwaj
    • Gość: karolina Re: Szkoła NR 7 czesc 54. IP: *.piorunek.pl 27.04.06, 17:03

Witam!
      Serdecznie po dłuższej przerwie.
      Zbyszku zdjęcia super ,jak zwykle z resztą.
      Sala z komputerami to słynna sala ze stołami 3 osobowymi -czyli sala fizyki i
      chemii??
      Tak teraz wygląda właśnie słynna sala projekcji filmów pracownia P.Filuta.
      Zaś salka w głębi za sklepikiem i obok biblioteki jest utworzona z mieszkania -
      służy jako sala do gimnastyki korekcyjnej.To małe uzupełnienie.
      Serdecznie pozdrawiam.Życzę miłego wypoczynku ( ja mam aż 6-dni).BY
      • Gość: wskh Starocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:10
        Wszystko nowe w naszej szkole, ale te cyrkle i ekierki, to chyba maja lekko 30
        lat.
        • lustroo Re: Starocie 28.04.06, 08:08
          Pozdrawiam 7-kowiczów 7 razy ;) :) A my 7 dnia tygodnia na rowery a kilometrów
          57 ;) :)
    • Gość: Fredek Jezioro Dlugie pelne niewypalow ... IP: *.l.pppool.de 30.04.06, 20:14
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3314480.html
      Janusz ... widzisz. Wszystko sie potwierdza. Ja bym sie tez tam nie kapal :))

A co miki na to ? On taz tam by nie ponurkowal.

Miki byles na zlocie "MILITARYSTOW". Probiles zdjecia ?
      Ciekawe jak bylo.

Pozdrowienia i milego odpoczynku
      • Gość: jd Re: Jezioro Dlugie pelne niewypalow ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.06, 23:45
        Widzę, i powtórzę, że głębia, mroczność i bezdenność (dwa dna) Długiego czynią
        je bezkąpielowym. I to tylko dopełnia jego doskonałość.
        Fredek, nie wiem, kiedy będę dokładnie. Niewykluczone, że będę to mógł
        dostosować do twojej obecnosci, i wtedy zaszalejemy. W Mięsnym i na karaoke na
        Starówce.
        • Gość: mamut Re: Jezioro Dlugie pelne niewypalow ... IP: *.dsl.bell.ca 02.05.06, 16:20
          no to w gore zeby sie nie zgubilo..

czuwaj
          • Gość: miki Re: Jezioro Dlugie pelne niewypalow ... IP: *.olsztyn.mm.pl 03.05.06, 10:39
            na zlocie militarnym nie byłem (jeszcze), może dziś...
            ale dziś miałem też spłynąć Pasłęką...
            nie wiem jak to pogodzę.....
            Oczoper był na zlocie....może robił zdjęcia???
            wiem ,że jeżdził ciężkim sprzętem i podobało mu się....

jakby co log skype- miki-3

tak. yak samo jak log forum
            • Gość: miki powrót.......Godzilli..??? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.05.06, 17:47
              LM, czyli Leszek, wrócił z wypadu Greckiego i jeszcze raz spotkałby sie z
              kolezankami i kolegami przed powrotem do Kanady.
              piszę w jego imieniu, bo Leszek teraz bez dostepu.

Piątek.
              mięsny.
              od 18.
              • Gość: zyby @ LM Re: powrót.......Godzilli..??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 03:24
                to my nie za bardzo trzeźwi ale to chyba lepiej.
                Spotkanie nadal aktualne (DOBRA POGODA)---> POZDROWIENIA DLA WSZYSKICH!
                \PAMIĘTAJCIE NASZE SPOTKANIE TO WY NIE MY, my już swoje wypiliśmy i tylko
                teraz to wspominamy, więc przyjdźcie.Misiek brak nam Ciebie, już mamy dość tego
                picia , ale ty i tak Będziesz wiedzial o co chodzi
              • Gość: Fredek Re: powrót.......Godzilli..??? IP: *.l.pppool.de 06.05.06, 20:09
                A tutaj zdjecia ....

www.krenzek.de/Powrot/index.html
            • Gość: morska Splynac Pasleka? IP: 142.227.41.* 04.05.06, 18:40
              Powiedz cos wiecej na ten temat. Kiedys w latach 70 splynalem z Gamerek
              Wielkich do Ornety. Byl to naprawde wyczyn, bo rzeka byla nie do przebycia,
              przez jeden dzien pokonalem chyba tylko okolo 4-5 km, a poza tym byla
              rezerwatem i ten sam straznik czatowal na mnie na kazdym mostku. Najpierw w
              Pitynach kolo mlyna straznik zostal upojony ale potem wytrzezwial i chcial
              wiecej.
              • Gość: miki Re: Splynac Pasleka? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.05.06, 16:35
                o spłynięciu napisze jutro ,bo zarobiony (dziś )jestem.
                fotki ze zlotu militariów będą.
                robił Oczoper-jutro przeslę (do odpowiedniej instancji)
                a dziś ...troche sie obtoknąć i do miesnego.
                heej !
                • Gość: Fredek Re: Splynac Pasleka? IP: *.l.pppool.de 05.05.06, 19:58
                  Instancja czeka na zdjecia ...

A na dzis wieczor w miesnym : Γεια μας! ( Ja mas ) (po grecku Prost, Skol, Na
                  zdrowie ...)

LM obskoczyl zas pol Europy w 2 tygodnie ...
                  A w lato tez przyjedzie ?
                  • Gość: miki Re: Splynac Pasleka? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.06, 09:20
                    "morska" - to Ty płynąłeś w środkowej(?) części rzeki.Ja zupełnie od początku.
                    kilka lat temu spłynałem z łojcem na mydelniczce,takiej malutkiej wędkarskiej
                    łódeczce.Łojciec wyczytał z mapy ,że od trasy na Warszawę (wieś Zezuj)przez
                    jez.Wymój do jez.Sarąg koło Unieszewa, to nam zejdzie jakieś 2-3 godz.nie
                    wzielismy nic do jedzenia ,ani do picia,bo po co....w Unieszewie w lodówce
                    zostawilismy sobie kilka piwek ....i wrócilismy po ...6 godzinach !!!!!
                    Pasłeka była tak wąska ,ze obok łódki nie było gdzie wiosła włozyc!!!!czasem tak
                    płytka ,że łódka siadała na dnie!!! ciagnąłem wtedy łódke i łojca na niej,idąc
                    rzeką.czasem tak zarastała trzciną ,że maszerowaliśmy szutrówka wzdłuż rzeki
                    ciągnąc łódke po piachu....
                    ale widoki przepiękne!!!
                    po dopłynieciu ,wieczorem,-łodkę w trzciny i truchtem 2km do tego piwka w
                    lodówce!!!!
                    niezapomniana przygoda!
                    teraz w swięta nie popłynałem,niestety.bo goście zaszczycili swoją obecnośćią.
                    ale nic straconego.
                    a świąteczna trasa miała być od jez. Sarąg do bunkrów w Tomarynach,albo jezeli
                    nie bedzie zwalonych drzew , do Woryt.
                • Gość: Fredek Zdjecia Oczopera IP: *.l.pppool.de 06.05.06, 10:28
                  Zdjecia Oczopera doszly ...

www.krenzek.de/Militaria/index.html
                  Miki a wczoraj w Miesnym tez cos pstrykales ?
                  • Gość: miki Re: Zdjecia Oczopera IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.06, 15:52
                    No.
                    ale ....miałem napisac ,że te same twarze ,co ostatnio,ale były nowe.
                    urok i piękno, reprezentowała Karolina.
                    Stary-dobry kolega- Darek Malewski (wnuk sławnego Malewskiego)
                    opowieści gitowskie-Romek Klimek.
                    hehehehehheheeh
                    tak sobie żartuje z Romka,ale naprawdę opowiadał zajmujaco.
                    Romek jest starszy o jakieś 11 lat ode mnie,ale duchem młodszy o 11.
                    heheheheh
                    zaraz przejzę i posle zdjecia
                    • Gość: miki Re: Zdjecia Oczopera IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.06, 16:21
                      a Karolina skarzyła się ,ze nie może otworzyc nagrań z lekcji.
                      ja własnie spróbowałem i otworzyło sie (ALLPlayer)(około 4 minuty)
                      moze ona nie ma jakiegos programu do otwierania??
                      moze ktoś poda link na program ,który jej to otworzy....
                      • ak_7 Re: Zdjecia Oczopera 06.05.06, 18:53
                        Do wyboru jest sporo na przyklad:
                        Winamp5.21
                        www.mpex.net/software/download.html?id=winamp5&u=http%3A%2F%2Fdownload.nullsoft.com%2Fwinamp%2Fclient%2Fwinamp521_full_emusic-7plus.exe
                        RealPlayer 10
                        cgi.zdnet.de/c/?s=41&t=http%3A%2F%2Fgermany.real.com%2Fplayer%2F%3F%26src%3Dblackjack%2CZG.de.idx%2CZG.de.rp.rp.hd.def&dld_id=de0C8C
                        Windows Media Player
                        www.windowsmedia.com/
                        i cala masa innych. Wystarczy poszukac w google albo innych maszynach
                        • ak_7 Re: Zdjecia Oczopera 06.05.06, 18:55
                          Sorry za 1 link, trzeba go troche oczyscic :
                          http:/download.nullsoft.com/winamp/client/winamp521_full_emusic-7plus.exe
                        • ak_7 Re: Zdjecia Oczopera 06.05.06, 18:56
                          download.nullsoft.com/winamp/client/winamp521_full_emusic-7plus.exe
    • Gość: Fredek Powrot LM IP: *.l.pppool.de 06.05.06, 20:10
      www.krenzek.de/Powrot/index.html
      • Gość: mamut Zgroza - oczy Romka IP: 74.12.152.* 06.05.06, 21:05
        Co wyscie temu biednemu Romkowi zrobili ze takie straszne oczka ma na zdjeciu
        przy tej "jawie" ;)

czuwaj
        • Gość: Fredek Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.l.pppool.de 08.05.06, 06:37
          Ja zdjecia nie "ruszylem".
          Moze ktos wczesniej usunal "czerwone oczka" od blysku i wstawil 2 czarne kropki.

A ten motocykl , co to jest wlasciwie ? Harley ?
          • Gość: miki Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.olsztyn.mm.pl 08.05.06, 16:06
            lepsze czarne oczy jak hiszpański kochanek,
            niz czerwone jak królik heheheheh
            troche mi nie wyszło.
            motor to yamaha dragstar
            • Gość: mamut Re: Zgroza - oczy Romka IP: 74.12.151.* 10.05.06, 00:16
              Hiszpanski kochanek mowisz... no to moze Romek Ci wybaczy.

czuwaj
              • zbyszek07 Re: Zgroza - oczy Romka 10.05.06, 06:56
                Nie bylem do tej pory w miesnym...
                jakos nie mam wspomnien z tym miejscem,
                przejezdzam tamtedy prawie codziennie,
                ale jednak nie ciagnie mnie...
                Wole juz na Warmie np...
                lub na Bryze...
                tam sie chodzilo...
                Pozdrawiam!
                • Gość: jd Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 17:41
                  Trochę niepokoi mnie radykalizm ascetyczno-zakonno-zdrowotno-sportowych
                  nastrojów Zbyszka. W głowie mi się nie mieści, że można całymi miesiącami
                  przejeżdżać obojętnie koło Mięsnego.
                  A oto spejalnie dla Zbyszka przepis na długowieczność sir Winstona Churchilla:
                  dużo cygar, dużo whisky, i oczywiście ani trochę sportu.
                  (Dodam, że Churchill przeżył 91 lat i wyglądał na takiego, który powyższy
                  przepis stosował skrupulatnie i systematycznie).
                  • Gość: mamut ni z gruszki ni z pietruszki IP: 74.12.149.* 11.05.06, 06:32
                    Nie wiele ma to wspolnego z siodemka, ale chcialbym zaintereseowanym dac znac
                    ze wreszcie znalazlem troszke czasu i dodalem troche materialu na moja mala
                    stone: www.mypolishcanadiansite.com/_sgt/f10000.htm

Material nie jest zwiazany z siodemka, ale moze ktos z was ma ochote sobie
                    zerknac wiec zapraszam.

mamut

czuwaj
                • Gość: olsztyniak Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.olsztyn.mm.pl 11.05.06, 13:14
                  Czytajac Wasze forum(SP7)wspominacie o tym PUB-ie "miesnym".Wracajac ze spaceru
                  z Jez.Krzywego zaszdlem zobaczyc-zwylka ciekawosc.I zadna rewelacja ot pub jak
                  pub nawet widzialem w duzo lepszym wydaniu(wystroj).Siedzialo paru delikwentow
                  z wygladu juz po kilku piwach i dalej siaczyli kolejne piwa.Tak wiec zachwytu
                  na mnie nie zrobil.
                  • Gość: miki Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.olsztyn.mm.pl 11.05.06, 22:51
                    bo to (.....) nie chodzi o lokal ,ale o towarzystwo z którym sie spotykasz....(...)
                    • Gość: jd Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.06, 23:06
                      Tramp to też nie była żadna rewelacja. Wyobrażam sobie nawet pogląd że na
                      przykład most na Długim to też żadna rewelacja. Tymczasem i Tramp, i most to
                      rewelacja zupełna. O Mięsnym nie śmiem się wypowiadać zbyt odważnie, bo jeszcze
                      tam nie dotarłem, ale nie mam obaw, że może tam być nierewelacyjnie. A nawet
                      gdyby tak było (nierewalcyjnie), to wystarczy popatrzeć na kiosk Ruchu po
                      drugiej stronie ulicy, by wszystko z powrotem stało się rewelacyjne.
                      • Gość: zyby Re: Zgroza - oczy Romka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:30
                        Jest tak jak napisali miki i JD. W "mięsnym" zawsze można spodkać kilku
                        siódemkowiczów a wtedy jakoś tworzy się właśnie to coś (nastrój).
                        • Gość: L.M Wreszcie w domu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.06, 02:01
                          Po 24 godzinach podruzy - wreszcie dotarlem do domu. Latanie dopjeklo mi jak
                          nigdy w tym roku. Nastepnym razem bede planowal swoja podruz o wiele wczesniej
                          nie na ostatnia chwile. Pod koniec podruzy bylem jak lunatyk --->> Allle
                          oplacalo sie !! podruz udana!! w grecji lalo a w polsce slonecznie - jeszcze
                          czegos takiego nie widzialem ale czy zawsze musi byc tak samo??..
                          pozdrawiam 7-demkowiczow !!
                      • Gość: mamut Re: Zgroza - oczy Romka IP: 74.12.155.* 11.05.06, 23:48
                        miki, masz swieta racje. Jak nie ma fajnego towarzycha to i najlepsza knajpka
                        bedzie klapa. A jak fajni ludzie sie schodza to i najgorsze zarcie i piwo
                        smakuja i zabawa murowana. Wlasnie co jest grane z knajpkami w Polsce. Bardzo
                        nie wiele serwuje jakies zarcie.. co najwyzej slone paluch lub orzeszki.. fe!

czuwaj
                        • lustroo Re: Szkoła nr 7 12.05.06, 12:29
                          Najeść się w domu, a napić w pubie ;P
                          • Gość: jd Re: Szkoła nr 7 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.06, 22:13
                            Jest taka szkoła. W wersji bardziej radykalnej: napić się też w domu, a w pubie
                            tylko dopić. Ale w odniesieniu do Mięsnego (podobnie jak wcześniej do Trampa)
                            nie polecam.
                            • Gość: zyby Re: Szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 01:52
                              i słusznie
                              • Gość: internauta Re: Szkoła nr 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.06, 12:09
                                Zadna atrakcja ten Wasz -miesny.Kolejna osiedlowa knajpa a z biegiem czasu moze
                                stac sie tym najgorszym mianowicie :speluna.Czego wlascicielowi nie
                                zycze.Pozdrawiam.
                                • Gość: karolina Re: Szkoła nr 7 IP: *.piorunek.pl 14.05.06, 21:45

Witam!
                                  Do LM -czy już się wykurowałeś?serdecznie Cię pozdrawiam i pytam kiedy nas
                                  odwiedzisz:-)LM spóznione życzenie urodzinowe?!
                                  Mamut- oglądałam twoją stronkę -super i wyobraż sobie ,że nawet odnalazłam
                                  siebie -na piewszym zdjęciu z przedszkola.
                                  Klimat wszelkich imprez Tworzy grono osób spotkających się, a dopiero pózniej
                                  ewentualnie lokal ,czy miejsce ,jako dodatek!
                                  Serdecznie pozdrawiam.BY
                                  • Gość: L.M Re: Szkoła nr 7 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 14.05.06, 22:21
                                    Dzieki karolina za zyczenia!! ale tym razem bylas za szybko ...bo dopiero
                                    urodziny obchodze 3 czerwca , razem z imieninami :-)... Jezeli chodzi o zdrowie
                                    to zaczelem sie kurowac jeszcze tej samej nocy kiedy sie widzielismy - nawet
                                    pozadnie gardlo zdezynfekowalem (odpowienim plynem)z dwoma asystentami
                                    Oczoperem i Mala ..Ha ha ha.. No i kilka dni pozniej juz bylo OK!..
                                    • Gość: mamut Re: Szkoła nr 7 IP: 74.12.154.* 15.05.06, 02:03
                                      Hmmm Karolina zaintrygowalas mnie...niech zgadne.. jestes na fotce "zabawa w
                                      przedszkolu1" i stoisz po lewej rece przedszkolanki w jasnym sweterku.

czuwaj
                                      • Gość: mamut Re: Szkoła nr 7 IP: *.dsl.bell.ca 16.05.06, 00:38
                                        Pcham w gore bo cos watek zepchnelo zdrowo na druga strone.

czuwaj
                                        • zbyszek07 Re: Szkoła nr 7 16.05.06, 06:53
                                          Nie mam nic przeciwko miesnemu,
                                          po prostu kazdy ma swoje preferencje spedzania czasu...
                                          a z mojej klasy nikt sie do tej pory nie odezwal...
                                          Pozdrawiam!
                                          • Gość: karolina Re: Szkoła nr 7 IP: *.piorunek.pl 16.05.06, 07:49

Witam!
                                            Mamut -to ja we własnej dziecięcej osobie.Bardzo lubiłam zajęcia rytmiki w
                                            przedszkolu i
                                            wszystkie zwiazane pózniej z tańcami pokazy.
                                            • Gość: LP Re: Szkoła nr 7 IP: *.ka.dial.de.ignite.net 16.05.06, 14:47
                                              Pozdrawiam wszystkich starych znajomych i nowych nieznajomych.
                                              • Gość: jd Re: Szkoła nr 7 IP: *.acn.waw.pl 16.05.06, 23:26
                                                I my pozdrówmy szczególnie uroczyście nie widzianego tu od dłuższego czasu
                                                naszego ojca-założyciela. Niech nam częściej bywa i grzebie w głębinach swej
                                                pamięci. Leszek, a jakichś planów olsztyńsko-wakcyjnych nie masz?
    • Gość: LP Re: Szkoła nr 7 IP: *.ka.dial.de.ignite.net 17.05.06, 21:25
      Niestety na razie nic nie wiem .W Olsztynie bede za 3 dni ale tylko kilka godzin!!
      A moze by ktos zorganizowal mecz pilkarski na boisku tak jak kiedys.(moze by
      teraz wyszlo)
      • Gość: ryba696 Re: Szkoła nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:50
        To ten Szyszkoski do naszej szkoły chodził? A jest jakieś jego zdjęcie?
        • Gość: Fredek Re: Szkoła nr 7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 18.05.06, 13:47
          Zdjec nie znalazlem ...
          Ale reszta pasuje.
          43 lata. (Absolwent Rocznika 76/77) Mieszkal kilka lat w Niemczech.
          W "Zyciu Warszawy" duzo o nim pisali.
          • Gość: ryba696 Re: Szkoła nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:38
            To jakby wasz rocznik (twój Fredziu i mojej siostry) nie pamiętacie go? Ciekawe czy ktoś go pamięta jak chodził do naszej szkoły to i musiał gdzieś blisko mieszkać.
            • Gość: Fredek Re: Szkoła nr 7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.05.06, 11:06
              Chodzil do klasy wyzej. (Razem z Markiem Mierzejewskim i innymi ...)
              I mieszkal na Baltyckiej , w pierwszym bloku na parterze.
              Ja go dosc dobrze pamietam.

Zamykam czesc 54 i zyczynam zaraz 55.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka