Gość: 42nat IP: *.icpnet.pl 30.12.02, 07:45 Komu tym razem posmarował pan S.? Gdzie jest k. policja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jer Niech rozbiorą i katafalk! IP: *.likusy.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 09:33 Jak dobrze poszperać w przepisach, to i katafalk spod ratusza można byłoby rozwalić w cholerę. Taka szpetota w centrum miasta nie ma racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Nie rozbiora... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 13:51 To by bylo zbyt piekne, aby moglo byc prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Nie rozbiora... 30.12.02, 17:05 Pewnie, że nie rozbiorą. Aż szkoda czasu, by podejmowac ten temat i żyć nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.tvk.tpsa.pl 30.12.02, 17:01 szczerze mówiąc , to detritus ma chyba rację.... swoją drogą znam wiele innych okropieństw w Olsztynie , które też mogłyby zniknąć .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leperek Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 17:52 kiedy w końcu miejscy urzędnicy przestaną się mylić pod przywuctwem małkowskiego i nalazka : holowania , parkingi nie legalne, budowle nie legalne a co jest nie zabronione to ludzie to wykorzystują . a może tak przewietrzyć ratusz z tych starych nie douczonych urzędników PANIE PREZYDENCIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABS Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.tvk.tpsa.pl 30.12.02, 21:04 Drodzy urzędnicy łapownicy.Jak nie macie koncepcji na wygląd miasta to popatrzcie na widokóweki Olsztyna za Niemca.Ład, porządek i wszystko kupy się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.tvk.tpsa.pl 30.12.02, 21:33 A ja sie zastanawiam kiedy w koncu urzednicy zaczna ponosic konsekwencje swoich decyzji. W sumie to wystarczyloby podanie z imienia i nazwiska kto tak i tak zadecydowal. Gdyby to byly prywatne pieniadze pana M to kit z nimi, ale tu chodzi o nasze podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olnet.pl 02.01.03, 22:29 Z przykrością muszę stwierdzić, że niektóre teksty raptem znikają. Czyżby ktoś ulegał wpływom - cenzura mimo, że nie zwierały niczego obraźliwego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu.w Re: Szkarada do rozbiórki 03.01.03, 21:50 Oj znikają, znikają, albo się nie pojawiają. Dotyczy to chyba krytycznych słów na temat Pana Prezydenta Olsztyna. Czyżby wciąż wpływy byłego cenzora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 21:52 Gość portalu: ABS napisał(a): > Drodzy urzędnicy łapownicy.Jak nie macie koncepcji na wygląd > miasta to popatrzcie na widokóweki Olsztyna za Niemca.Ład, > porządek i wszystko kupy się trzyma. Nie przesadzajmy. Na dzisiejszych widokowkach Olsztyn tez wyglada ladnie i czysto. I tyle samo jest w tym prawdy ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jolka411 Re: Szkarada do rozbiórki 30.12.02, 23:19 Jesli rozbiora ten koszmar, uwierze, ze kasa to nie wszystko... W glowie sie nie miesci, ze mozna bylo lege artis tak zeszpecic miasto! Detritusie, przy okazji twoich uwag o pocztowkach, sam jako kolekcjoner tychze, dobrze wiesz, ze niemiecki Olsztyn mial architektow z prawdziwego zdarzenia. Mysleli przestrzennie. Jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 23:59 > Detritusie, przy okazji twoich uwag o pocztowkach, sam > jako kolekcjoner tychze, dobrze wiesz, ze niemiecki Olsztyn mial > architektow z prawdziwego zdarzenia. Mysleli przestrzennie. Mozna sie klocic. Dworzec kolejowy juz w niedlugim czasie po wybudowaniu okazal sie za maly; wiezienie wkrotce znalazlo sie w centrum miasta, razem ze spora fabryka; w latach rozwoju budowano jak popadnie, wiec kamienice "wyzszej klasy" sasiadowaly z ruderami biedoty... Tego typu przykladow jest wiele. Mysle, ze miano podobna wyobraznie przestrzenna co dzisiaj ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.chello.pl 31.12.02, 15:54 Gość portalu: detritus napisał(a): wiezienie wkrotce znalazlo sie w centrum miasta W Warszawie też. Znany areszt na Rakowieckiej. W latach trzydziestych diabeł tam mówił dobranoc. wiec kamienice "wyzszej klasy" sasiadowaly z ruderami biedoty... Mimo wszystko niemiecka architektura ma jakiś jednorodny charakter, jest zawsze rozpoznawalna. > Mysle, ze miano podobna wyobraznie przestrzenna co dzisiaj ;o) Aaa, szczera prawda. Np. centrum Warszawy wygląda dziś jak spróchniała szczęka ze złotymi zębami, każdy od innego protetyka (rozpadająca się szara i koślawa "architektura" lat gomułkowskich i gierkowskich z powtykanymi tu i ówdzie ówdzie bez ładu i składu wieżowcami - każdy inny i niemal każdy brzydki. Żeby te zęby były chociaż porcelanowe tzn. żeby wieżowce przynajmniej ładne były i choć trochę do siebie pasowały..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 17:47 Gość portalu: Andulka napisał(a): > wiezienie wkrotce znalazlo sie w centrum miasta A ta ki był widok z dzisiejszej ul. Mickiewicza w kierunku Kościuszki po wybudowaniu kościoła www.castlesofpoland.com/prusy/olsz_po040.htm czy też chyba od strony dzisiejszej ul. Konopnickiej (to chyba ta szara ścieżka - hi). > wiec kamienice "wyzszej klasy" sasiadowały z ruderami biedoty... Jak np. niektóre z nieistniejących już uwidocznionych na tej pocztówce www.castlesofpoland.com/prusy/olsz_po028.htm Pozdrawiamwszystkich z końcem statego roku życząc wszystkim szampańskiej zabawy sylwestrowej i dużej wrażliwości architektonicznej w Nowym Roku na dziwolągi i specyficzne poczucie smaku olsztyńskich stwórców współczesnej architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 08:34 A to jest jedno z moich ulubionych: detritus.olsztyn.pl/olsztyn/sfot/olsz131.jpg W tamtych czasach centrum Olsztyna, rzut kamieniem od siedziby wladz miasta ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:09 Coś podobnego funkcjonowało w tym rejonie jeszcze na początku lat 50-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztyniak Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 15:14 Zamiast rozbiórki, to może lepiej było zmusić Star-turist żeby dostosowal budynek doarchtektury wokóllł tego budynku tzn. np. podnieść o 1 piętro, dach dwu spadowy itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy M. Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 15:26 Panie Prezydencie zwracam się do Pana jako do iminnika, dlaczego daje się Pan sterować tanim sensato, którzy nazywają siebie dziennikarzami ( Gazeta Wyborcza, Gazeta Olsztyńska )poddaje się Pan emocjom. Przykro mi, że dla zdobycia poparcia jest Pan gotów nieść baldachim na procesji Bożego Ciała.Czy to wszystko znaczy, że ma Pan trudności z mysleniem, że nie wie Pan jak rozwiązać sprawe tej szkarady.Jak zrobić, żeby wszyscy byli zadowoleni bo wszyscy są mieszkańcami tego miasta.Ale taga decyzja to może ponad Pańskie siły ( człowiek z poziomem inteligencji rodzi się a później tylko zwiękrzają jej poziom ale widać ,iż u niektórych ten rozwój zatrzymuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hustler Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 07.01.03, 18:50 A ja mam pomysł taki oto: nie rozbierać szubienic tylko przerobić na dwie scianki do wspinaczki skałkowej, możnaby urządzać wyścigi równoległe i wogóle w lato fajna zabawa by tam była , żadne miasto nie miałoby czegoś takiego. Myśle że to dobry pomysł ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.01.03, 18:56 Gość portalu: Hustler napisał(a): > A ja mam pomysł taki oto: > nie rozbierać szubienic tylko przerobić na dwie scianki > do wspinaczki skałkowej, możnaby urządzać wyścigi > równoległe i wogóle w lato fajna zabawa by tam była , > żadne miasto nie miałoby czegoś takiego. Myśle że to > dobry pomysł ?? to jest zabytek, nawet podwojny. Raz upamietnil bitwe pod grunwaldem (druga edycja tej bitwy, ale jak wczesniej wschod walczyl z zachodem, rok bodajze 1915), a potem zdobycie Olsztyna przez Rosjan. to tak jakby zrobic motocros na cmentarzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hustler Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 09.01.03, 18:41 ja bym nie upamiętniał zdobycia Olsztyna przez Rosjan , a co do klasy tego zabytku to trwaja dyskusje wśroód ekspertów Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Szkarada do rozbiórki 09.01.03, 18:46 Gość portalu: Hustler napisał(a): > A ja mam pomysł taki oto: > nie rozbierać szubienic tylko przerobić na dwie scianki > do wspinaczki skałkowej, możnaby urządzać wyścigi > równoległe i wogóle w lato fajna zabawa by tam była , > żadne miasto nie miałoby czegoś takiego. Myśle że to > dobry pomysł ?? To fantastyczny pomysł. Od dawna szukam okazji, by spróbowac tego sportu. A tak miałbym na miejscu, blisko i całkiem wysoko. Ale czad!!!! Jestem za!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hustler Re: Szkarada do rozbiórki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 09.01.03, 19:01 Dziękuje za słowa poparcia toja, to dla mnie dużu znaczy że ten pomysł sie spodobał Tobie. Teraz kiedy mogę powiedzieć ze mam poparcie społeczne rusze do wykonania tego planu z impetem. Odpowiedz Link Zgłoś