Dodaj do ulubionych

Prawko... o rety!

22.06.06, 10:33
Do końca czerwca muszę wymienić prawo jazdy, eh... Kolejki w Wydziale
komunikacji ustawiają się chyba od 5:00! I ja jutro wstaję z samiutkiego
ranka ze śpiworem i materacem, co by jeszcze kimnąć przed pracą w tej kolejce.
Tak to jest jak się wszystko odkłada na ostatnią chwilę :/
Ktoś się wybiera na wymianę prawka jeszcze? To może za małe piwko numerek
wyszrpię, he he.
Obserwuj wątek
    • mszocik Re: Prawko... o rety! 22.06.06, 11:01
      Przykro mi bardzo, ale ja papiery zlozylam przed wyjazdem i swiezutki
      dokumencik juz na mnie czeka w Wydziale Komunikacji w Plocku!!! Milego stania w
      kolejce - hi hi hi
      • mieszkowamama Re: Prawko... o rety! 22.06.06, 11:07
        Weź, bo tam przyjadę do Żabolandii i... Ci normalnie... no normalnie Ci klapa
        dam w pupę ;)
        • mszocik Re: Prawko... o rety! 22.06.06, 11:39
          z ciezarna zaczynasz???? Uwazaj, bo jakies stadko myszy do ciebie posle :)))
          • mieszkowamama Re: Prawko... o rety! 22.06.06, 11:57
            Ty mnie nie strasz ;) Jak mój dwulatek Ci histerię zrobi, to od razu
            zmiękniesz, he, he...
            • mszocik Re: Prawko... o rety! 22.06.06, 13:23
              czyzbysmy przezywali buncik dwulatka???? No coz - sporo sie o tym dzis czyta
              (hi hi hi).
              A jesli o prawku mowa to wspolczuje serdecznie. My, gdyby nie wyjazd to pewnie
              tez zostawilibysmy to na ostatnia godzine. Teraz tylko mamy problem - trzeba
              jechac do Plocka, zeby to odebrac - a jak jechac skoro prawko nie wazne?
              Andrzej moj ma wprawdzie pj miedzynarodowe, ale nie wiem jak beda na nie
              patrzec w Polsce - hmmm...
              • mieszkowamama Re: Prawko... o rety! 22.06.06, 15:46
                Może wcale nie spojrzą ;)

A z odbiorem... musisz się dokładnie dowiedzieć, ale pamiętam coś gdzieś, że
                można odebrać za kogoś prawko (a może to był dowód rejestracyjny... nie
                pamiętam), tylko trzeba zapłacić chyba 20zł i być chyba osobą spokrewnioną.
                Jak jutro nie rozszarpię urzędniczki na strzępy z nerwów, to zapytam.
                • mamalesia Re: Prawko... o rety! 23.06.06, 06:58
                  Byłam przed chwilą w Wydziale Komunikacji i Mieszkowa naprawdę tam czatuje z
                  termosem.
                  Kochana dziewczyna, numerek weźmie
                  • mieszkowamama Re: Prawko... o rety! 23.06.06, 10:17
                    Numerek wzięła Twemu mężowi, ale nie ten... hahahahahahahahaha ;)

A ja tam czatowałam od 6-tej rano (pobudka o 5:00!!). Udało się, wyrwałam 4-ty
                    numerek, także dla gapowiczów, wystarczy wstać o 5-tej i się wszystko załatwi,
                    he he ;)

A teraz chodzę na rzęsach po 2 kawach, bleee...
    • mieszkowamama Mszocik 23.06.06, 10:25
      Mszocik, zapomniałam oczywiście zapytać w Wydziale Komunikacji, czy ktoś może
      za Ciebie odebrać.
      Ale się ztrehabilitowałam ;)
      Właśnie tam dzwoniłam. Ktoś musi mieć Twoje upoważnienie, zapłacić 15,50 zł
      (cholera wie, za co) i Twoje prawko. Nie jestem pewna, czy też dowód osobisty,
      zapomniałam, czy pani mi mówiła, czy nie, ale chyba tak :/

Aha, jeszcze jedno! Jeśli ktoś będzie jeździł od 1 lipca bez ważnego prawa
      jazdy (a stare już właśnie od 1-ego będą nieważne, to będą chyba kłopoty!).
      • mamalesia Re: Mszocik 23.06.06, 13:30
        Mieszkowa, Tyś jest nieoceniona. Chyba zaraz do Cię przyjdę...
        • mieszkowamama Alesiowa 23.06.06, 14:24
          To chyba przyjdź ;)
      • mszocik Re: Mszocik 23.06.06, 13:39
        Strasznie duzo chca tych dokumentow - bez sensu. Chyba i tak pojedziemy na
        wycieczke do rodzicow. (mam nadzieje, ze nas nikt nie zatrzyma, a jesli juz to,
        ze uzna to prawko miedzynarodowe). Zreszta zobaczymy po powrocie. Na razie tu
        jezdzimy legalnie :))
        • mszocik Re: Mszocik 23.06.06, 13:40
          A tak wogole to dzieki wielkie za poswiecenie - ale ja chamówa, nie wychowana
          jestem, no!
          • mieszkowamama Re: Mszocik 23.06.06, 14:25
            Toć przestań ;) Nie za ma co.
            • mieszkowamama He, he... 30.06.06, 11:10
              Pewnie nikogo to nie obchodzi, ale co tam... Podobno dziś do Wydziału
              Komunikacji setki ludzi przybyło, aby odebrać/wymienić prawko. He, he, he, he...
              Dla czekających na nowy dokument:
              cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka