Gość: o90 IP: 87.244.70.* 11.08.06, 20:01 tylko kogo to obchodzi cwokow pelno na calym swiecie od tego jest policja zeby sobie dala z tym rade nie daje ? wywalic policje na zbity pysk wziac najemnikow z palami wyjdzie zapewne taniej i skuteczniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessuno Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 11.08.06, 20:23 Niezupełnie się z Tobą zgodzę.Powinno to obchodzić wszystkich,a szczególnie służby do tego powołane.Powinien być zakaz wypożyczania takiego sprzętu tym,którzy odpowiednich uprawnień nie posiadają.Powinno się również karać właścicieli tego sprzętu,którzy wypożyczają go osobom bez uprawnień.Gdyby prawo było stanowczo egzekwowane,takie karki,drechy i inne łachudry miałyby zadanie bardzo utrudnione.Takich ćwoków należy tępić i dyskryminować.Nie tylko na mazurach spotyka się te szpanujące bydło.Wystarczy wybrać się np.nad Zalew Zegrzyński,tam szpanujących karków i drechów też niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Wystarczy egzekucję prawa dać prywatnej firmie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.06, 20:32 Tak jest w USA. Prywatne platformy czekają na źle parkujących kierowców. 2 minuty wystarczą, żeby zholować auto za kilkaset $ prowizji. Na jeziorach byłoby to samo. Byłyby nawet pomiary odległości od kąpiących, wejść do portów i wysokości fali. Na pewno nie zabrakłoby bloczków. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Rekwirować sprzęt idiotom !!!!! 12.08.06, 06:39 Czy trzeba dodatkowych uregulowań prawnych, żeby to robić? Przecież to wypożyczalnia w pogoni za zyskiem łamie prawo! Nie ma facet uprawnień - nie może nic wypożyczyć!! Proste? Proste! Ale nie w tym p...lonym kraju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Rekwirować sprzęt idiotom !!!!! 12.08.06, 14:15 kapitan_stopczyk napisał: > Czy trzeba dodatkowych uregulowań prawnych, żeby to robić? > Przecież to wypożyczalnia w pogoni za zyskiem łamie prawo! Nie ma facet > uprawnień - nie może nic wypożyczyć!! > Proste? > Proste! > Ale nie w tym p...lonym kraju!!!! Panie kapitanie, w pełni podzielam Pańskie zdanie.ja poszedłbym jeszcze dalej.Utylizowałbym tych wszystkich kretynów zarówno wypożyczających, jak tych, którzy ten sprzęt wypożyczają.Widok mamony wszystko przesłania a to pokolenie już jest stracone.Po jakimś czasie nad naszymi wodami zapanuje spokój,a następne pokolenie poprostu trzeba normalnie wychować,w szacunku dla prawa i innych ludzi.Debilom stop.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 wodolot........Faryj II 12.08.06, 16:19 Ten wodolot robi gorsze fale od motorówek www.uandrzeja.pl/zdjecia/details.php?image_id=7756 W dodatku przepływa blisko przystani (np. w Guziance przed śluzą) bez redukowania prękości. Ogólnie art. oceniam jako marny, w tym roku przepływałem koło Mikołajek 2x i nie było tak źle: raz były regaty, a za drugim razem sporo dzieciaków pływało na optymistkach (Nivea), może to powstrzymywało szaleńców...? Jednak ogólnie należałoby przykrócić skutery+motorówki i nie chodzi mi o chamstwo. Oprócz fal (erozja) wypuszczają do wody mnoostwo paliwa, a o tym w artykule ani słowa. pryyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.06, 20:26 a skąd wiadomo ze te karki to warszawka pewnie jakiś wołomin albo inne błonia jak zwykle wszystko warszawka wpienia mnie to już gdziekolwiek człowiek nie pojedzie wstyd sie przyznać ze z wawy a tak po prawdzie to najwiekszą wioche robią okoliczne wioski typu legionowo wołomin i co tam jeszcze w okolicy stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 12.08.06, 17:25 wawa to wiocha, pogódź się z tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.06, 21:28 jesteś w wielkim błędzie zapewniam Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja wawa wiocha? IP: 194.246.124.* 30.05.08, 09:25 pewnie, ze wiocha, bo 90% przyjechalo z wiochy, w tym z Twojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek bahahahah policja w mikolajkach??? IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 11.08.06, 20:33 Ludzie na skuterach wodnych i motorówkach tworzą swego rodzaju kastę: ubierają się zwykle w jachtówki (eleganckie skórzane sportowe trzewiki, w firmowym sklepie Henri Lloyd'a w Mikołajkach kosztują 479 zł), białe koszulki polo i granatowe spodenki. Ten opis jest raczej z America's Cup czy Volvo World. Karki z warszawki to zwykle--adidady/dres/zlote lancuchy i 10 letnie BMW z przyciemnianymi szybami... INNA GRUPA OD TEJ Z LLOYD'S....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodwoz Re: bahahahah policja w mikolajkach??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:09 W pełni się z tobą zgadzam. Od wielu lat pływam w tych okolicach. Moje obserwacje są rzetelne. Nie ma :warsiawki', Są buraki ją oblegające. Przecież Leppiej i ten z Gorzowa to co, z kosmosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Próbujący wypocząć Czy cała "warszawka" jest taka ???... IP: 217.116.110.* 11.08.06, 20:48 ...właśnie jestem na Mazurach. Wypoczywam będąc na urlopie. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie "warszawka" która zachowuje się jak dzicz z azji. Miałem takiego pecha, że za sąsiada "dostałem" warszawskiego taksówkarza z rodziną. Powiem jedną... za rok przyjeżdżam też na Mazury, bo jest tu pięknie ale zmieniam miejsce. Nie chcę ponownie uczyć warszawskiej chołoty podstaw dobrego wychowania przez cały urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka "warszawka", czyli chamskie bydło, tak, IP: *.aster.pl 12.08.06, 13:53 Warszawa - nie. Jestem z Warszawy i kocham żagle, Mazury, przyrodę. Serce mi sie kraje gdy widzę, jak bydło rozjeżdża motorówkami (nadającymi się na morze, nie na śródlądzie!!) wody, na których się wychowywałam podczas wakacji. Do tego oczywiście brak poszanowania dla przyrody - śmiecenie i hałasowanie w lasach, płoszenie ptaków, niszczenie trzcin, nabrzeży... długo by wymieniać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stołeczny kark Mam w dupie innych .Możecie mi naskoczyć hehe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żeglarz Re: Mam w dupie innych .Możecie mi naskoczyć hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:59 stołeczny karku! Ja ci go złamię nie będziesz wiedział kiedy!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Mam w dupie innych .Możecie mi naskoczyć hehe 12.08.06, 08:27 stołeczny smark.. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Mam w dupie innych .Możecie mi naskoczyć hehe 12.08.06, 14:17 Przyjdzie i na ciebie czas zawszony ćwoku i dresie.Takie łajzy jak ty powinno się przy porodzie utylizować,Bezwzględnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 550PS Re: Mam w dupie innych .Możecie mi naskoczyć hehe IP: *.bredband.skanova.com 12.08.06, 14:49 nessuno napisał: > Przyjdzie i na ciebie czas zawszony ćwoku i dresie.Takie łajzy jak ty powinno > się przy porodzie utylizować,Bezwzględnie. Nie przyjdzie na niego zaden "czas" i faktycznie mozesz naskoczyc i jemu i innym ,ktorzy takie zyczenie wyraza ! mnie w to wliczajac.A wiesz dlaczego? Bo sposob w jaki piszesz wlasnie ukazuje ,ze jestes I cwokiem i lajzom i debilem ! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Mam w dupie innych .Możecie mi naskoczyć hehe 12.08.06, 14:56 Gość portalu: 550PS napisał(a): > nessuno napisał: > > > Przyjdzie i na ciebie czas zawszony ćwoku i dresie.Takie łajzy jak ty pow > inno > > się przy porodzie utylizować,Bezwzględnie. > > > Nie przyjdzie na niego zaden "czas" i faktycznie mozesz naskoczyc i jemu i > innym ,ktorzy takie zyczenie wyraza ! mnie w to wliczajac.A wiesz dlaczego? > Bo sposob w jaki piszesz wlasnie ukazuje ,ze jestes I cwokiem i lajzom i > debilem ! Na drzewo frajerze.Pisze się "łajzą" skończony ćwoku i analfabeto.Wal się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.globalconnect.pl 11.08.06, 20:53 Dzięki Bogu, do nas nad Zalewem Szczecińskim to całe tałatajstwo ma za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 masz rację wasze tałatajstwo jest w Nędzyzdrojach 11.08.06, 21:00 weekend na plaży i na "deptaku" to trzeba naprawdę przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Próbujący wypocząć Lepiej niż z piwskiem cały czas przed... IP: 217.116.110.* 11.08.06, 21:17 ...domkiem letniskowym myjąc codziennie swoją warszawską taksówkę. Tak się bawi stolyca :))... No, może nie cała... są zapewne jeszcze jakieś osobniki "na poziomie" których serdecznie pozdrawiam i współczuje takich "przedstawicieli" swojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Lepiej niż z piwskiem cały czas przed... 12.08.06, 13:00 Gość portalu: Próbujący wypocząć napisał(a): > ...domkiem letniskowym myjąc codziennie swoją warszawską taksówkę. Tak się bawi > > stolyca :))... No, może nie cała... są zapewne jeszcze jakieś osobniki "na > poziomie" których serdecznie pozdrawiam i współczuje takich "przedstawicieli" > swojego miasta. dzieki :) anyway - liczba ludzi, ktorzy sa normalni w tym miescie jest niewidoczna - oni wszyscy zapieprzaja codziennie do roboty, by bylo ich (nas) stac na ten cholerny kredyt meiszkaniowy ;) Pozdrawiam mikolajki, szczecin, i reszte Polski. Jak ktos mowi, ze jest z wawy i zachowuje sie jak burak, to oznacza, ze jest spod wawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: masz rację wasze tałatajstwo jest w Nędzyzdro 12.08.06, 10:52 Międzyzdroje NIE leżą nad Zalewem Szczecińskim. Proszę o rzeczowe argumenty na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek taaa....... IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 11.08.06, 22:48 brak "choloty" thakze oznacza 1 kiosk ruchu + sklep z piwem na rogu i 21% bezrobocie. powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CJ Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.pl / *.pronets.pl 12.08.06, 15:02 Ma za daleko bo wieśniactwo rodem z "okolic Warszawy" nie ma tyle kasy aby kupić paliwo na taką długą podróz i boi się O te swoje 15 letnie RZĘCHY, gdyż mogą nie dojechać do celu he he!! Jestem z Pomorza i nie mam nic do rodowitych Warszawiaków tylko śmieszy mnie to wieśniactwo które napłynęło po 2 WŚ do Warszawy i nietylko. Najczęściej z okolicznych wiosek w promieniu 50 km i wschodu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.vif.net 11.08.06, 21:01 nie tedy droga - dawac mandaty, czy tez upominac uzytkownikow szalenstwa wodnego, prosciej jest wprowadzic prawojazdy na motorowki i skutery wodne, wowczas do zdobycia tego typu deomentu potzebny jest odpowiedni wiek, kasa i wiedza z przepisow, ktora nalazy wykazac sie na egzaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.autocom.pl 11.08.06, 22:19 no prosze, nastepna totalitarystka - jest problem, to wprowadzic przepis, ograniczenie, zezwolenie czy koncesje - i tym samym utrudnic zycie normalnym ludziom, mandaty to odpowiednia droga - nie skutkuje 300 czy 500? to dac 5000 czy 10000 - i przekazac egzekwowanie prywatnej firmie, ide o zaklad ze za miesiac byloby spooookojniutko, i to bez uprzykrzania zycia zwyklym uzytkownikom jezior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Górole to takie karki jednym palcem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:01 i to z palcem w d....... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek do nas to bydło też nie trafia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.06, 21:04 Na Dolny Śląsk to bydło też na szczęście nie trafia, szkoda tylko, że przez nich na Mazury nie jeździ wielu normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor. Rozwiązanie: należy konfiskować wszystkie skutery. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:21 Rozwiązanie: należy konfiskować wszystkie skutery i motorówki. Odpowiedz Link Zgłoś
piegusek1 Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 11.08.06, 21:24 >>W Mikołajkach za godzinę pływania na skuterze wodnym czy motorówce trzeba zapłacić od 300 do 500 zł<< Te ceny naprawdę tak wyglądają??? Toż to zdzierstwo na całego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 11.08.06, 22:41 piegusek1 napisała: > >>W Mikołajkach za godzinę pływania na skuterze wodnym czy motorówce tr > zeba > zapłacić od 300 do 500 zł<< > Te ceny naprawdę tak wyglądają??? Toż to zdzierstwo na całego!!! Używany skuter kosztuje kilka tysięcy. No to w dzień koszt (minus paliwo) powinien się zwrócić. Chore - na Dominikanie za godzinę płaciłem 50 Euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:29 Czy tylko karki warszawskie? Myślę, że z całej Polski. Ne pewno pełno też jest pełno miejscowych bliższych i dalszych np. z Olsztyna. Ale najlapiej zwalić wszystko na tzw. warszawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 12.08.06, 17:43 bo tylko warszawka ma tyle pieniędzy aby zapłacić te kilkaset złotych za motorówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 11.08.06, 21:34 Widzę, że obsesja pani Wojciechowskiej nt. turystów z "warszawki" niezmieną jest. Tylko, że teksty samopowielajace się, bo ileż można maglować jeden temat, ten garnitur szanowna autorka nicuje już enty raz nie ustając w szczuciu ludzi na siebie. A dać sie zmanipulować jest łatwo, o czym świadczy odzew na forum. Szept powielony ileś razy urasta do potęgi grzmotu.... Ougólnienie do jedynie słusznej prawdy. Ktoś z Warszawy naprawdę mocno pani redaktor nadepnął na odcisk. A może pani redaktor zwyczajnie pomysłów brakuje, a portmonetka pusta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:11 Turyści ze znienawidzonej przez redkatorów GW "warszawki" nabijają portfele wszystkim miejscowym, którym dają nieźle zarobić, a że na 99% normalnych turystów ze stolicy znajdzie się 1% bydła, to nie jest powód do uogólnień - ale to częsty zabieg stosowany przez GW na każdym kroku, np. jak w Pcimiu Dolnym jakiś głupi smarkacz namaluje swastykę na murze, to zaraz podnoszą krzyk, że w Polsce szaleje faszyzm. Chodzi tu tylko o to aby przypasować jednostkowe fakty do zafiksowanej raz na zawsze w głowie tezy, i nic więcej. Jako warszawiak często przebywam w Wielkopolsce nad jeziorem Dominickim - tam to dopiero "wrocławik" i "poznanik" daje popis kultury - prymityw na całego. Ostatnio np. weszła w knajpie do toalety elita z Poznania (mówił mi o tym właściciel) i tak dla kulturalnego zgrywu, w dobrym tonie, załatwiali swoje potrzeby na podłogę i deskę klozetową. Ale właściciel szybko odkrył ten "dowcip", a kulturalni Poznaniacy (nie jakaś tam dzicz z Warszawy) sprzątali to po sobie w asyście kilku miejscowych. Już nie wspomnę o zachowaniu na plaży i na okolicznych drogach, gdzie poznańskie karki urządzają sobie szpanerskie przejażdżki swoimi wozami z niemieckich szrotów - raz o mało mnie nie przejechali, a przecież na czole nie mam wypisane "stolica". Generalnie chodzi mi o obiektywizm - bydło jest wszędzie, i wszędzie w tym kraju jest takie same. Nie rozumiem z jakich powodów GW ciągle czyni wycieczki tylko w stronę Warszawy, a nie opisuje takich samych zjawisk u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 04:03 raf w pełni się z Tobą zgadzam Musisz jednak zroumieć że bydło jest wszędzie więc także w GW i to własnie ono pisze te bezdenne artykuliki o zlej warszawce. A to wszystko to z głupoty i łakomstwa na marny szmal z wierszówki. Co każą to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 12.08.06, 08:29 a co , boli? warszawka jaka jest każdy widzi...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:53 "warszawka" tak,ale nie Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
adasko TO nie 'warszawka' jest utrapieniem 11.08.06, 21:42 Jeżeli policjant zwraca uwagę, wypisuje mandat to się go wyzywa od różnorakich psów. Jeżeli użyje magicznego słowa 'warszawka' staje się wiarygodnym źródłem informacji dla redaktora od siedmiu boleści. Drogi redaktorze i forumowicze z miast wszelakich Polski!! zazdroszę wam niemiłosiernie że wasza hołota jest lepsza od warszawskiej bo jak wiadomo o wartości człowieka świadczy jego miejsce urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY Re: TO nie 'warszawka' jest utrapieniem IP: *.chello.pl 11.08.06, 22:49 Jakaś biedna ta " warszawka " bawiąca gościńcem na tych obskórnych, zapijaczonych Mazurach. Ja w tym roku byłem w Emiratach. A co do skarg " mazurów ", to po tym ich szambie nie da się inaczej pływać, jak tylko po torze doświadczalnym - w celu przygotowania maszyn do sezonu w fajniejszych miejscach, niż te ich prostackie Mazury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: TO nie 'warszawka' jest utrapieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 16:07 wypie...j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodwoz Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:55 Warsiawskie bydełko dorywa się do sprzętu którmu nie dorasta. Gruby, pozłacany łańcuch na krępej szyi, móżdżek jak w obiadowym danku! Pływam po Mazurach.W czasie, gdy nie trwa tzw. sezon. Mam przyjaciół z W-wy. Oni też potępiają bydło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:17 zasada jest prosta, jacht wymaga wiedzy i doświdczenia, a na "motorku" wystarczy znać położenie przepustnicy opcja "full" i "stop". proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.522-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 11.08.06, 22:53 Bo to "bydlo" nie jest z Warszawy. Ono sie do niej pcha z innych regionow Polski. Z Mazur takze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.net / *.pub.sarocom.net 11.08.06, 22:09 dalczego wyp[oozyczalnie nie spardzaja uprawnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodwoz Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:12 To jest rozsądne pytanie! Dlaczego?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisp Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.rybnet.pl 11.08.06, 22:50 Przejechał taki jeden niedaleko nas, jak staliśmy w Rynie. Łódce obok fale pozrywały cumy i powyginały ściągacze na wantach. Nam nic nie było, oprócz strachu i niezłego wqr**enia. Jak słyszę, że nie trzeba już do tego mieć papierów przy sobie, to mnie krew zalewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TADA Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:52 Zeglując już ponad 30 lat po jeziorach mazurskich z przerażeniem obserwuję gwałtowne zdziczenie obyczajów na wodzie. A to co wyczyniają niektórzy użytkownicy motorówek i skuterów wodnych jest po prostu zagrożeniem zdrowia i życia dla innych wypoczywających nad wodami. Miejscem objawów kompletnego zidiocienia jest szczególnie rejon Mikołajek od strony jeziora Mikołajskiego i Bełdan oraz Tałt w obrębie od Złotych Wrót. W tym roku przez miesiąc żeglowałem na niewielkiej łodzi typu "Sasanka". W okolicy hotelu Gołębiowski gdy przygotowałem się do położenia masztu od strony mostów w odległości kilku metrów od burty na pełnym gazie przepłynął jakiś tryglodyta na skuterze wykrzywiając twarz w złośliwym uśmiechu. Popukałem się w czoło. Po przejechaniu kilkudziesięciu metrów zawrócił i pomknął w kierunku mostów poczym ponownie zawrócił i płynąc na zderzenie z moim jachtem przed samym dziobem gwałtownie skręcił zalewając jacht kaskadą wody. Woda przez otwaty forluk i zejściówkę wlała się do środka jachtu wprowazając panikę wśród części załogi znajdującej się w kabinie. Wyraźnie zadowolony z tego co zrobił pomknął w kierunku Olchowego Rogu. Takich skuterów kręciło się kilka wśród jachtów które przygotowywły się do kładzenia lub stawiania masztów w okolicy mostów. Wpływając za most zauważyłem zacumowaną Policyjną motorówkę z jakimiś ludźmi na pokładzie, którą musieli widzieć także poruszający się na skuterach. Ten fakt nie wpływał absolutnie na zachowanie "skuteromaniaków". Interesuje mnie ile mandatów wystawili policjanci za takie zachowania się na wodzie? Czy kontrol obejmuje takźe stan trzeźwości tych osobników oraz ich uprawnienia motorowodne? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_xx Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach 12.08.06, 00:39 > Zeglując już ponad 30 lat po jeziorach mazurskich z przerażeniem obserwuję > gwałtowne zdziczenie obyczajów na wodzie. A nie rozważał Pan możliwości zmiany akwenu ? Jest Chorwacja, Grecja, Niemcy, Dania, Szwecja, Finlandia... To są kraje, w których - ze względu na dużą ilość wysep i związane z tym małe falowanie i _względnie_ mały ruch dużych jednostek - pływanie jest niewiele bardziej skomplikowane od tego, co ma Pan na Mazurach. A kultura ludzi o niebo wyższa. Polecam :) Zresztą w Polsce też jest gdzie popływać - Zalew Szczeciński, Zatoka Gdańska... > płynąc na zderzenie z moim jachtem przed samym dziobem gwałtownie > skręcił zalewając jacht kaskadą wody. Woda przez otwaty forluk i zejściówkę > wlała się do środka jachtu wprowazając panikę wśród części załogi znajdującej > się w kabinie. A zgłosił Pan to na Policję ? Jeśli nie - to sprawy jakby w ogóle nie było. > Czy kontrol obejmuje takźe stan trzeźwości tych > osobników oraz ich uprawnienia motorowodne? Tak. Pozdrawiam Paweł X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TADA Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 00:46 Do Pawla-xx Nie niezamiezam przenieść się na inny spokojniejszy akwen zgodnie z Twoją sugestią. Prowadziłem 6 rejsów wzdłóż całego wybrzeża Dalmatyńskiego. wiem co jest na wodzie gdy wieje Bora, Newerin, Siroco czy pojawiające się wcale nierzadko trąby powietrzno-wodne.Zeglowałem wiele razy po Balatonie i wiem co to gwałtowne burze spadające znad wzgórz okalających Balaton. Płynąc sportiną Renem z Mainz do Roterdamu, poznałem uroki żeglugi pod żaglami przy silnym prądzie wodnym i gęstym ruchu barek towarowych ,statków pasażerskich i promów utrzymujących połączenie między brzegami rzeki. Nie sprawiają mi żadnych problemów Mazury, nie mam pretensji do fal i wiatrów. Problemem jest ludzka głupota, arogancja i pospolite chamstwo. Bezmyślność granicząca z lekceważeniem podstawowych zasad bezpieczeństwa i zagrażąjącą zdrowiu i życiu korzystającym z akwenów. Pytanie Twoje czy zgłosiłem zajście ze "skuteromaniakiem" policji "bo jeżeli nie to sprawy nie ma" sugeruje, że jesteś policjantem. Również dalsza część Twojej odpowiedzi na moje pytania "... czy kontrolowana jest trzeźwość prowadzacych skutery i ich uprawnienia motorowodne" umacnia mnie w tym przekonaniu. A co miałem zgłosić opis zajścia, sprawcę , jego dane osobowe może numer rejestracyjny skutera (którego nie ma) już widzę jak po złożeniu zgłoszenia wypełnieniu protokołu i jego podpisaniu (czyli po kilku godzinach) patrol ruszył by w poszukiwania. Gdyby policja chciała z tą mazurską plagą walczyć to nie trzeba zgłoszeń wystarczy aby patrole wodne na niewielkim obszarze wokół Mikołajek (jeziora Tałty - od Złotych Wrót, Mikołajskie, Śniardwy praktycznie do wysokości Warnołt i Bełdan do Guzianki)były widoczne i aktywnie chciały pełnić swoją rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej9927 Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:24 Kretyn!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Australijczyk Skutery wodne i ochrona wod IP: *.dialup.optusnet.com.au 12.08.06, 00:12 Skutery wodne wyrzucaja poprzez rure wydechowa do 20% nie spalonego paliwa (i oleju) wprost do wody. Ma to mniejsze znaczenie na otwartych akwenach morskich. Natomiat pozwalanie na takie zanieczyszczenie w jeziorach jest obledem! Dlaczego nikt z ochrony srodowiska sie tym nie zainteresowal. Przeciez w ten sposob za pare lat ryby beda tam plywaly do gory brzuchami. Nie mowiac juz o erozji brzegow spowodowanych sztucznym falowaniem. Wylana zupa na kolanach cumujacych wodniakow to najmniejszy z problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_xx Re: Skutery wodne i ochrona wod 12.08.06, 00:40 > Wylana zupa na kolanach cumujacych wodniakow to najmniejszy z problemow. Chyba nigdy Ci się wrzątek na kolana nie wylał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiu Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 00:34 Największy ćwok na świecie to właściciel jachtu "Zgoda". Skonczony burak, który opróżnina chemiczną toaletę w porcie wprost na myjących się żeglarzy. Smutne jest to, że robi to za aprobatą postponowanej żony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiu Jacht ZGODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 00:36 Największy ćwok na świecie to właściciel jachtu "Zgoda". Skonczony burak, który opróżnina chemiczną toaletę w porcie wprost na myjących się żeglarzy. Smutne jest to, że robi to za aprobatą postponowanej żony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia Re: Jacht ZGODA IP: 85.94.106.* 12.08.06, 12:14 ktorzy to zegkarze myja sie w porcie?:P Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Jacht ZGODA 12.08.06, 13:16 Gość portalu: Gosiu napisał(a): > Największy ćwok na świecie to właściciel jachtu "Zgoda". Skonczony burak, który > opróżnina chemiczną toaletę w porcie wprost na myjących się żeglarzy. Smutne > jest to, że robi to za aprobatą postponowanej żony... Takich ćwoków i buraków jest cała masa.To bogate bydło uważa się za nietykalne, więc wszystko im wolno.Dobrze,że "po imieniu"wskazałeś ten jacht,niech inni też się dowiedzą,że tak całkiem bezkarni i anonimowi być nie mogą.Skończona bogata chołota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia Re: Jacht ZGODA IP: 85.94.106.* 12.08.06, 13:22 niecwoku i nieburaku, pisze sie "holota" Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Jacht ZGODA 12.08.06, 14:11 Gość portalu: mammamia napisał(a): > niecwoku i nieburaku, pisze sie "holota" Ło matko,ale inteligentny"inaczej".Jasne, że hołota.Lepiej ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodniak Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.sympatico.ca 12.08.06, 02:08 Karac, karac i jeszcze raz karac. Oprocz wysokich kar pienieznych zabierac sprzet na 24 godziny, pobierac oplaty od uzytkownikow przekraczajacych przepisy lub uzywajacych sprzet bez wymaganych dokumentow za przechowanie w policyjnych lub wynajetych przez policje przystaniach. Na to nie potrzeba pieniedzy podatnikow, za wszystko zaplaca winni. Potrzebne jest tylko odpowiednie prawo, ale coz rzadzacy wola walczyc z ukladem niz ze zlem. Takie dzialanie zmusi wlascicieli wypozyczalni do sprawdzania dokumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk W Chodlu już wiedzą, że policja nie żartuje....... 12.08.06, 08:21 Czas wreszcie, żeby w innych miejscowościach nabrano podobnego przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A od czego policja ma broń??????? 12.08.06, 06:36 Zastrzelić paru s...synów a wtedy pozostali się uspokoją. Ze strachu. Bo to tchórze są. I zwykła śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: A od czego policja ma broń??????? 12.08.06, 08:34 zabić wszystkich! wszystko ! ...i jeszcze raz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Szpan motorowodniaków w Mikołajkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:50 o90 napisał(a): > tylko kogo to obchodzi > cwokow pelno na calym swiecie > od tego jest policja zeby sobie dala z tym rade > nie daje ? > wywalic policje na zbity pysk > wziac najemnikow z palami > wyjdzie zapewne taniej i skuteczniej Kogo obchodzi? Z pewnością wszystkich tych, którzy także z wypoczynku nad wodą, w normany sposób, chcą skorzystać. Ale warszawiakom - badziewiakom wydaję się, że zawsze i wszedzie sa u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś