Dodaj do ulubionych

olsztyniacy na emigracji

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 23:41
Mam prośbę - wpisujcie się wszyscy olsztyniacy, których koleje życiowe zmusiły do wyjazdu z Olsztyna.
Napiszcie proszę czy mieszkacie teraz w Polsce czy zagranicą, kiedy wyjechaliście, dlaczego, czy planujecie powrót.
Obserwuj wątek
    • Gość: raugst Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.03, 05:56
      Zatorze-Toronto wyjechalem w 1988. Mysle ale ....
    • Gość: Lech Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.03, 20:04
      Urodzony w Olsztynie mieszkajacy ponad 20 lat na ul. Dworcowej.
      Teraz Germany. Czy chcialbym wrocic ? ...
      Serce by chcialo , rozum mowi ----
      • Gość: MK Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.client.attbi.com 06.03.03, 20:30
        Urodzony na Niedzialkowskiego, potem 14 lat na Dworcowej a za trzy dni minie
        dziesiec lat od dnia w ktorym wyladowalem na O'Hare w Chicagowie. Na zawsze
        pozostane Polakiem, ale juz chyba nie wroce.
        • Gość: nat Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.03.03, 21:15
          Wychowana na Jeziorem Dlugim. W Londynie od blisko 30 lat. O powrocie nie marze.
          • ol4 Re: olsztyniacy na emigracji 07.03.03, 12:16
            O w morde ale was jest...
            Ale co to sie dziwic.
            U mnie to wyglada tak:

kucharka w Mensie - Polka
            kasjerka w Lidlu - Polka
            Hausmeister w kosciele - Polak
            sprzataczka w akademiku - Polka

Zestaw funkcji bardzo roznorodny, ale masa olbrzymia. szkoda ze tych wszystkich
            ludzi podkusilo zeby wyjechac.
            Nawet taki Libeskind.
            Albo DJ Tomekk...
            • Gość: ak Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.vit.de / 172.16.2.* 07.03.03, 12:23
              Jendych podkusiło, innych wku..rzyło. Samo życie. Powtarzać się nie będę bo już
              kiedyś dosyć napisałem .
              • Gość: LP® Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.arcor-ip.net 07.03.03, 12:41
                Od 1989 w BRD. Wracac ..moze kiedys
                • Gość: Fredek Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.pppool.de 07.03.03, 20:42
                  Mieszkalem na poczatku Baltyckiej , nad jeziorem Dlugim.
                  Chodzilem do legendarnej "siodemki" i to w jednej klasie razem z LP.

Od 25 lat w "West Germany".
                  Zawsze probuje przynajmniej kilka dni w roku w Olsztynie spedzic.
                  Moze kiedys bedzie czas na dluzsze "wyskoki".

:-))
      • Gość: Ruhe Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.03, 14:28
        A Dworcowa ile?
        • Gość: Lech Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 16:51
          Gość portalu: Ruhe napisał(a):

> A Dworcowa ile?
          Witaj Ruhe !!!
          Dworcowa 18!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          A Ty ?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Ruhe Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.03, 11:37
            Dworcowa 9. Od 1989 w BRD.
    • Gość: Aga Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.chello.pl 07.03.03, 17:34
      Kiedyś Wiedeń teraz Warszawa.Od 14tu lat na "emigracji". Już nie wrócę, ale
      odwiedzam...
      • Gość: jd Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 11:22
        Mieszkałem na Alei Przyjaciół 34 do 1962 roku, potem mieszkałem w Poznaniu i
        Warszawie (do dzisiaj). Wyjazd był spowodowany pracą rodziców. Potem całe lata
        przyjeżdżałem na wakacje do dziadków, kórzy przeprowadzili sie na Aleję
        Przyjaciół 29 (wcześniej mieszkali z nami). Oni już nie żyją, ale staram sie
        przynajamniej raz do roku bywać w Olsztynie (nie zawsze skutecznie).
        Kiedyś wrócę na zawsze.
        • Gość: john Re: olsztyniacy na emigracji IP: cache1:* 08.03.03, 12:00
          Al przyjaciol 34! to jest dom przed domem Kuleszy?
          A czym zajmowal sie panski ojciec?
          • Gość: Kamil D Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.reverse.qsc.de 08.03.03, 17:18
            Mieszkalem kiedys tez w Olsztynie (przez 2 lata). Teraz Düsseldorf
    • student_el Re: olsztyniacy na emigracji 08.03.03, 20:20
      Hm..znam kilku osobiście (4), którzy wyprowadzili się z Olsztyna do Elbląga.
      No i znam pryszłych mieszkańców mojego grodu, ktorzy obecnie studiują w
      Elblągu i przyszłość swoją wiążą z Elblągiem lub Gdańskiem.
      • student_el Re: olsztyniacy na emigracji 08.03.03, 20:21
        student_el napisał:

> Hm..znam kilku osobiście (4), którzy wyprowadzili się z Olsztyna do Elbląga.
        > No i znam pryszłych mieszkańców mojego grodu, ktorzy obecnie studiują w
        > Elblągu i przyszłość swoją wiążą z Elblągiem lub Gdańskiem.

p.S oczywiście ci studenci to są z Olsztyna
        • Gość: jf Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.reverse.qdsl-home.de 10.03.03, 20:23
          mieszkalem w olsztynie na al. przyjaciol 41 do roku 82. sp nr 7 jest moja
          ukochana szkola.od 22 lat mieszkam w brd (bochum).pozdrawiam wszystkich
          forumowiczow sp nr7.
    • Gość: korek Re: olsztyniacy na emigracji IP: 157.163.142.* 11.03.03, 11:02
      ... urodzilem sie w Olsztynie, mieszkalem w Redykajnach, do szkoly chodzilem do Gutkowa i na Zolnierska, od 79 w Niemczech, teraz w Norymberdze. Jestem pare razy w roku w Olsztynie....... kiedys wroce..... Pozdrowienia......
      • toja77 Re: olsztyniacy na emigracji 11.03.03, 16:25
        Wyjdę na czarną owcę. Jestem z Olsztyna. Później przez dziewięć lat mieszkałem
        w USA. Wróciłem i jest mi tu całkiem dobrze. Całkiem to może nawet źle
        powiedziane. Po prostu jest mi dobrze. Z największą przyjemnością jeżdżę na
        wakacje do Stanów, ale tu się czuje dobrze. Nie żałuję w każdym bądź razie, że
        wróciłem.
        • Gość: Lech Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 18:02
          toja77 napisał:

> Wyjdę na czarną owcę. Jestem z Olsztyna. Później przez dziewięć lat
          mieszkałem
          > w USA. Wróciłem i jest mi tu całkiem dobrze. Całkiem to może nawet źle
          > powiedziane. Po prostu jest mi dobrze. Z największą przyjemnością jeżdżę na
          > wakacje do Stanów, ale tu się czuje dobrze. Nie żałuję w każdym bądź razie,
          że
          > wróciłem.
          Z calego serca - Gratuluje !!!
          Ciesze sie ze jestes szczesliwy .Z czarna owca nie widze powiazania !!!
    • Gość: rrrafal Re: olsztyniacy na emigracji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 13:27
      widze ze sami tu internacjonałowie...

ja od 18 dni jestem zonaty a moja zona jest wlasnie rodowitą OLsztynianką a od
      prawie 2 tygodi mieszkamy razem w legionowie. ale z kazdym dniem przekonuje sie
      ze ona keidys wroci do olsztyna, a ja wtedy razem z nią... ale mam nadzieje ze
      to dopiero za jakies -dziesiąt lat... najwczesniej nascie... pzdr dla
      wszystkich krajanow mojej zony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka