Dodaj do ulubionych

Ośrodki sportowe na Warmii

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 20:54
Wielka prośba do Olsztyniaków by pomogli mi znależć miejsce na zorganizowanie
obozu tenisowego. Interesuje mnie okolica Olsztyna. Jest jeden wymóg -
konfortowe warunki obiektu
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 12.03.03, 22:29
      Z kortami tenisowymi w mieście jest średnio.O super komfortowych warunkach
      można zapomnieć.W tej chwili kojarzę następujące korty:
      Na os.Kormoran-to sam kort bez żadnej bazy.
      Na Kortowie korty są w dwóch różnych miejscach(plus kort w zamkniętym
      pomieszczeniu)-tu baza jest(tyle można o niej powiedzieć).W lato korzystają z
      nich głównie kolonie,mieszkające w akademikach.
      Jeśli chodzi o okolice Olsztyna przychodzą mi do głowy tylko Stare
      Jabłonki.Hotel Anders ma trzy gwiazdki(komfort niezły).Mają jeden,odkryty,ale
      dobrze utrzymany kort. www.hotelanders.com.pl/www/sport_rekr.php
      To wszystko w czym mogę pomóc.
      • being28 Re: Ośrodki sportowe na Warmii 12.03.03, 22:34
        Chodzi o pong-pong (takie male pilki), czy tez o tenis ziemny?
        I czy naprawde chodzi o gre, czy tylko o popijawe? :))))
        • Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:36
          being - chodzi o dowiezienie dla ciebie przyszłej żony - więc puść famę dalej,
          albo zbuduj obiekt - masz czas 3 miesiace
      • Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:34
        dzięki , przeglądnę ofertę , ale dwa korty to minimum dla 8 osób, gdyby było
        więcej kortów mogę zwieść więcej dzieciaków
        a w Ostródzie ?
        • being28 Re: Ośrodki sportowe na Warmii 12.03.03, 22:38
          Rita!!!!!!!!!!!!
          Przeciez to jest Olsztyn. Tutaj nic nie ma!!!! Jest 1 basen, stadion
          poniemiecki (zniszczony), stadion z dozynek (na bagnie), korty to ma zaklad
          energetyczny na ul.Cichej:))) Uciekaj z dziecmi stad jak najdalej!!!!
        • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 12.03.03, 22:49
          Ostróda?Nie wiem czy coś takowego tam jest.Ale jeśli się czegoś dowiem to
          napiszę.
        • student_el Re: Ośrodki sportowe 12.03.03, 23:03
          Skoro okolice Olsztyna to może Elbląg polecę:
          Korty przy Agrykoli (ulica Agrykola, hotel przy kortach) lub korty na
          Modrzewinie (Ul. Płk Dąbka - 200 m za pętlą tramwajową)
          • brzoza2 Re: Ośrodki sportowe 13.03.03, 08:23
            rita - po pierwsze: GRATULACJE!!! Nalezy Ci się, jak nie wiem co!
            A po drugie: napisz list do olsztyńskiej Gazety Wyborczej, poproś o pomoc w
            poszukiwaniach i jednoczesnie zaproponuj im, żeby wzięli Ciebie i dzieciaki pod
            swój szyld. W końcu chodzi o przyszłych mistrzów, wiec nie powinni skąpić na -
            nawet jeśli miałby byc tylko symboliczny - sponsoringu.

• Gość: jd Re: Ośrodki sportowe IP: 193.0.68.* 13.03.03, 10:26
              Tak jest, daj im za coś patronat prasowy.
              W Starych Jabłonkach rzeczywiście tylko jeden kort, ale pięknie, wytwornie i
              niedaleko od Olsztyna.
              • Gość: zbyszek Re: Ośrodki sportowe IP: 213.25.179.* 13.03.03, 11:54
                Korty Olsztynskie odpadaja? sa w kilku miejscach- Kortowo, WDK, ul Pilsudskiego
                (zaplecze LO IV). Jesli jednak chcesz miejsce dobre, pobytowe i dla dzieci to
                polecam osrodek Energopol kolo Pasymia. Dwa korty zadaszone, na terenie osrodka
                boiska do nogi i siatkowki, basen kryty ze zjezdzalnia, kregle, dart, bilard
                calosc nad jeziorem Kalwa, acha sa tez konie i mozliwosc przejazdzki, plaza,
                tez ze zjezdzalnia. Ladne domki letniskowe w lesie. No i wspomniane Stare
                Jablonki, sympatyczne i przyjemne, lecz dla dzieci lepszy i bezpieczniejszy
                (duzy, ogrodzony, pilnowany teren) jest moim zdaniem Pasym.
                Niech sie tam jeden taki nie wyraza ! Olsztyn nie jest wcale zly !!!
                No moze dla niektorych "dziura", ale jak przyjemna !!! :-)))
    • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 13:31
      Popytałem i dowiedziałem się o kortach w Ostródzie.Są one własnością miasta,ale
      ktoś je wydzierżawia.Do dyspozycji jest aż siedem odzielnych kortów,w tym 3
      rezerwuje dla siebie Hotel Park.Co najważniejsze obiekty te są pięknie położone
      (nad jez.Drwęckim,blisko centrum miasta).
      Z tego co usłyszałem hotel ma bardzo dobry standart,ale miejsca trzeba
      rezerwować odpowiednio wcześniej.
      • Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:07
        Co wy tak szturmujecie redakcję - poczekajcie, planuję też kiedyś na
        promenadzie w Olsztynie zorganizować pokaz mistrzów (zrobimy sztuczny kort)
        tylko ich jeszcze trochę doszkolę

Myślę , że najlepiej zrobię jak wybiorę ośrodek Energoplol koło Pasymia -
        przede wszystkim tym, że ośrodek jest ogrodzony i pilnowany
        Będzie atak na Pasym - jakie tam są dokładne namiary ?
        jd i thor - dziękuję za zaangażowanie
        Czy dobrze wybrałam , chodzi o bezpieczeństwo dzieci.
        więc termin jest znany , jest to 2 sierpień + dwa tygodnie
        Zbyszek - prosze daj te namiary
        • Gość: jd Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 21:34
          Tak Rita, ten Pasym wygląda bardzo rozsądnie.
        • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 21:37
          Jeśli się nie mylę to ośrodek Energopolu nazywa się KALWA.

www.kalwa-energopol.prv.pl/
          • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 21:39
            To chyba o to chodziło,prawda?
            • Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:54
              O to chodziło , czyli akcję obóz mamy zakończoną
              Jak daleko jest z Pasymia do Olsztyna ?
              • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 22:03
                Dokładnie 27 km.Droga nie jest jednak rewelacyjna.
                • Gość: zbyszek Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 213.25.179.* 14.03.03, 08:37
                  Kreta droga asfaltowa przez las, wyjazd z Olsztyna nad jez Skanda (zobaczysz po
                  lewej) Przed Pasymiem za torami w lewo, kiepski odcinek piaszczystej nierownej
                  drogi (ok 400m) Mysle ze to dobry wybor.
                  A moze na kajaki? Jade na SKAM w czerwcu.
                  www.pttk.olsztyn.pl
                  Pozdrowka :-))
                  • Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:32
                    na kajaki to jeszcze za małe dzieci 8-10 lat, droga może być piaszczysta , auta
                    będą terenowe. Jeżeli wszystko dogram, to oczywiście zaproszę wszystkich
                    forumowiczów na ognisko.
                    Teraz zacznę działać urzędowo
                    jeżeli będę miała klopoty z rezerwacją odezwę się i poszukamy innego miejsca.

27 km to nie tak daleko od Olsztyna . Czy to jest przed OLSZ. czy za Olsz.

• Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 14.03.03, 13:47
                      Pasym jest mniej więcej w połowie drogi z Olsztyna do Szczytna.I,jadąc z
                      Krakowa,w zależności którą drogę wybierzesz,jest przed lub za Olsztynem.
                      • Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 14.03.03, 13:56
                        Aha.Jadąc z południa kraju, bliżej jest dojechać do Pasymia przez
                        Szczytno.Wtedy Olsztyn jest za Pasymiem.Jeśli będziesz chciała dojechać przez
                        Olsztyn to nadłożysz trochę drogi.
                        • Gość: zbyszek Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 213.25.179.* 14.03.03, 14:23
                          Te trzydziesci kilometrow w skali odleglosci to pryszcz, ta droga nie wymaga
                          samochodow terenowych, tam jezdza autobusy. Mysle ze Olsztyn i tak odwiedzisz?
                          :-)
                          • Gość: jd Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 19:48
                            Od Rity Pasym jest zdecydowanie rzed Olsztynem. Niedaleko jest też rzeka
                            Krutynia i wieś Krutyń. Miejscowi wożą turystów dużymi łodziami na malownicze
                            wycieczki po rzece. Na pewno dzieciom sie spodoba. A w czerwcu ja tam jeżdzę na
                            ryby.
                            • Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 20:32
                              przestańmy już rozważać teoretycznie
                              trzymajcie kciuki za powodzenie w rezerwacji miejsc i wyjazdu
                              dam znać jak wszystko załatwię
                              dzięki za pomoc
                              rita

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka