Gość: rita IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 20:54 Wielka prośba do Olsztyniaków by pomogli mi znależć miejsce na zorganizowanie obozu tenisowego. Interesuje mnie okolica Olsztyna. Jest jeden wymóg - konfortowe warunki obiektu dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 12.03.03, 22:29 Z kortami tenisowymi w mieście jest średnio.O super komfortowych warunkach można zapomnieć.W tej chwili kojarzę następujące korty: Na os.Kormoran-to sam kort bez żadnej bazy. Na Kortowie korty są w dwóch różnych miejscach(plus kort w zamkniętym pomieszczeniu)-tu baza jest(tyle można o niej powiedzieć).W lato korzystają z nich głównie kolonie,mieszkające w akademikach. Jeśli chodzi o okolice Olsztyna przychodzą mi do głowy tylko Stare Jabłonki.Hotel Anders ma trzy gwiazdki(komfort niezły).Mają jeden,odkryty,ale dobrze utrzymany kort. www.hotelanders.com.pl/www/sport_rekr.php To wszystko w czym mogę pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Ośrodki sportowe na Warmii 12.03.03, 22:34 Chodzi o pong-pong (takie male pilki), czy tez o tenis ziemny? I czy naprawde chodzi o gre, czy tylko o popijawe? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:36 being - chodzi o dowiezienie dla ciebie przyszłej żony - więc puść famę dalej, albo zbuduj obiekt - masz czas 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:34 dzięki , przeglądnę ofertę , ale dwa korty to minimum dla 8 osób, gdyby było więcej kortów mogę zwieść więcej dzieciaków a w Ostródzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Ośrodki sportowe na Warmii 12.03.03, 22:38 Rita!!!!!!!!!!!! Przeciez to jest Olsztyn. Tutaj nic nie ma!!!! Jest 1 basen, stadion poniemiecki (zniszczony), stadion z dozynek (na bagnie), korty to ma zaklad energetyczny na ul.Cichej:))) Uciekaj z dziecmi stad jak najdalej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 12.03.03, 22:49 Ostróda?Nie wiem czy coś takowego tam jest.Ale jeśli się czegoś dowiem to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Ośrodki sportowe 12.03.03, 23:03 Skoro okolice Olsztyna to może Elbląg polecę: Korty przy Agrykoli (ulica Agrykola, hotel przy kortach) lub korty na Modrzewinie (Ul. Płk Dąbka - 200 m za pętlą tramwajową) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Ośrodki sportowe 13.03.03, 08:23 rita - po pierwsze: GRATULACJE!!! Nalezy Ci się, jak nie wiem co! A po drugie: napisz list do olsztyńskiej Gazety Wyborczej, poproś o pomoc w poszukiwaniach i jednoczesnie zaproponuj im, żeby wzięli Ciebie i dzieciaki pod swój szyld. W końcu chodzi o przyszłych mistrzów, wiec nie powinni skąpić na - nawet jeśli miałby byc tylko symboliczny - sponsoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ośrodki sportowe IP: 193.0.68.* 13.03.03, 10:26 Tak jest, daj im za coś patronat prasowy. W Starych Jabłonkach rzeczywiście tylko jeden kort, ale pięknie, wytwornie i niedaleko od Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Ośrodki sportowe IP: 213.25.179.* 13.03.03, 11:54 Korty Olsztynskie odpadaja? sa w kilku miejscach- Kortowo, WDK, ul Pilsudskiego (zaplecze LO IV). Jesli jednak chcesz miejsce dobre, pobytowe i dla dzieci to polecam osrodek Energopol kolo Pasymia. Dwa korty zadaszone, na terenie osrodka boiska do nogi i siatkowki, basen kryty ze zjezdzalnia, kregle, dart, bilard calosc nad jeziorem Kalwa, acha sa tez konie i mozliwosc przejazdzki, plaza, tez ze zjezdzalnia. Ladne domki letniskowe w lesie. No i wspomniane Stare Jablonki, sympatyczne i przyjemne, lecz dla dzieci lepszy i bezpieczniejszy (duzy, ogrodzony, pilnowany teren) jest moim zdaniem Pasym. Niech sie tam jeden taki nie wyraza ! Olsztyn nie jest wcale zly !!! No moze dla niektorych "dziura", ale jak przyjemna !!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 13:31 Popytałem i dowiedziałem się o kortach w Ostródzie.Są one własnością miasta,ale ktoś je wydzierżawia.Do dyspozycji jest aż siedem odzielnych kortów,w tym 3 rezerwuje dla siebie Hotel Park.Co najważniejsze obiekty te są pięknie położone (nad jez.Drwęckim,blisko centrum miasta). Z tego co usłyszałem hotel ma bardzo dobry standart,ale miejsca trzeba rezerwować odpowiednio wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:07 Co wy tak szturmujecie redakcję - poczekajcie, planuję też kiedyś na promenadzie w Olsztynie zorganizować pokaz mistrzów (zrobimy sztuczny kort) tylko ich jeszcze trochę doszkolę Myślę , że najlepiej zrobię jak wybiorę ośrodek Energoplol koło Pasymia - przede wszystkim tym, że ośrodek jest ogrodzony i pilnowany Będzie atak na Pasym - jakie tam są dokładne namiary ? jd i thor - dziękuję za zaangażowanie Czy dobrze wybrałam , chodzi o bezpieczeństwo dzieci. więc termin jest znany , jest to 2 sierpień + dwa tygodnie Zbyszek - prosze daj te namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 21:34 Tak Rita, ten Pasym wygląda bardzo rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 21:37 Jeśli się nie mylę to ośrodek Energopolu nazywa się KALWA. www.kalwa-energopol.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 21:39 To chyba o to chodziło,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:54 O to chodziło , czyli akcję obóz mamy zakończoną Jak daleko jest z Pasymia do Olsztyna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 13.03.03, 22:03 Dokładnie 27 km.Droga nie jest jednak rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 213.25.179.* 14.03.03, 08:37 Kreta droga asfaltowa przez las, wyjazd z Olsztyna nad jez Skanda (zobaczysz po lewej) Przed Pasymiem za torami w lewo, kiepski odcinek piaszczystej nierownej drogi (ok 400m) Mysle ze to dobry wybor. A moze na kajaki? Jade na SKAM w czerwcu. www.pttk.olsztyn.pl Pozdrowka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:32 na kajaki to jeszcze za małe dzieci 8-10 lat, droga może być piaszczysta , auta będą terenowe. Jeżeli wszystko dogram, to oczywiście zaproszę wszystkich forumowiczów na ognisko. Teraz zacznę działać urzędowo jeżeli będę miała klopoty z rezerwacją odezwę się i poszukamy innego miejsca. 27 km to nie tak daleko od Olsztyna . Czy to jest przed OLSZ. czy za Olsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 14.03.03, 13:47 Pasym jest mniej więcej w połowie drogi z Olsztyna do Szczytna.I,jadąc z Krakowa,w zależności którą drogę wybierzesz,jest przed lub za Olsztynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 80.51.57.* 14.03.03, 13:56 Aha.Jadąc z południa kraju, bliżej jest dojechać do Pasymia przez Szczytno.Wtedy Olsztyn jest za Pasymiem.Jeśli będziesz chciała dojechać przez Olsztyn to nadłożysz trochę drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: 213.25.179.* 14.03.03, 14:23 Te trzydziesci kilometrow w skali odleglosci to pryszcz, ta droga nie wymaga samochodow terenowych, tam jezdza autobusy. Mysle ze Olsztyn i tak odwiedzisz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 19:48 Od Rity Pasym jest zdecydowanie rzed Olsztynem. Niedaleko jest też rzeka Krutynia i wieś Krutyń. Miejscowi wożą turystów dużymi łodziami na malownicze wycieczki po rzece. Na pewno dzieciom sie spodoba. A w czerwcu ja tam jeżdzę na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ośrodki sportowe na Warmii IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 20:32 przestańmy już rozważać teoretycznie trzymajcie kciuki za powodzenie w rezerwacji miejsc i wyjazdu dam znać jak wszystko załatwię dzięki za pomoc rita Odpowiedz Link Zgłoś