Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 59.

IP: *.t.pppool.de 30.09.06, 19:56
Rozpoczynam czesc 59 ...

Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:
Strona:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (kolo 1,87 MB Plik PDF)

home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
No i artykol Rafala o osiedlu ...

home.arcor.de/szkpnr7/Osiedle_nad_Jez_Dlugim.pdf
Pozdrowienia

Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 59. 30.09.06, 20:04
      Widzialem dzis...
      szkola stoi jak stala!
      Aleja Przyjaciol zaczyna nabierac jesiennych barw.
      Pozdrowka dla siodemkowiczow!
      :-)
      • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: 213.73.2.* 01.10.06, 22:52

Witam!
        Mimo spóźnienia wszystkim tym ,któży czuja się Chłopcami wszystkiego dobrego!
        Za naszych czasów nie obchodziło się" Dnia Chłopaka" może to i szkoda ?!
        My ,jako podlotki miałyśmy swój dzień ;tak więc teraz to nadrabiam :pomyślności
        w nadchodzącym tygodniu i nie tylko!By
        • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.aster.pl 02.10.06, 18:20
          Najwłaściwszym od dziewcząt prezentem na to święto była nowiutka piłka do piłki
          nożnej. Ja około 80 % przerw w szkole spędziłem na graniu w nogę. Pora roku nie
          miała znaczenia.
          • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: 74.12.153.* 03.10.06, 01:19
            Pamietam do dzis jak kupilem swoja pierwsza pilke do nogi. Kupilem ja w
            sportowym niedaleko wysokiej bramy. Kase na pilke uzbiralem sam...jesli sie
            nie myle bylo to wtedy jakies 200-230zloty.. na moje finanse kupa kasy.. Swinka
            musiala oddac wszystko. Zanioslem ten "zlom" do sklepu.. bylem chyba z ojcem
            na tych zakupach..Nie mieli wtedy typowo czarno-bialych pilek do nogi tylko ku
            mojemu zmartwieniu zolto-czarne.. ale dlugo sie nie zastaniawialem nad nia
            dokonalem zakupu. Po drugiej stronie ulicy na przeciwko byl plac Karolka.
            Plac Karolka byl wtedy jeszcze pusty..nic tam nie stalo, ale byl tuz przy ulicy
            przystanek na przeciwko sportowego i tam pamietam jak do dzis spotkalem p.
            Janine Domanska (nasza dyre) czykajaca takze na autobus. Takie malo znaczace
            zdarzenie z zycia, ale zapamietalem. Jesli sie nie myle to byl koniec lat 70-
            tych.

czuwaj
            • Gość: absolwent Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.06, 18:44
              Ryba 969 - jak tam Twoj psiak???
              • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:05
                Psiaka odbieram w piątek i musze Wam sie przyznać że mam stracha, kupiliśmy nawet książke na temat wychowania szczeniaka, ale pewnie instynkt nam podpowie jak go wychowywać. Poprzedniego psa odziedziczyliśmy po poprzednich właścicielach naszego domu, był dorosły i szybko nas zaakceptował bo uwolniliśmy go z łańcucha. A teraz tak naprawde pierwszy raz będziemy wychowywać szczeniaka. Może macie jakieś doświadczenia i ktoś mi powie jak go nie rozpuścić żeby był salonowcem tylko nauczyć go pilnowania domu i obejścia, zeby nie uciekał i był mądrym psem...))))
                • Gość: Bartek Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.pl 04.10.06, 12:17
                  Niestety nie jestem w stanie powiedzieć zbyt wiele, ale co do rozpuszczenia i
                  bycia salonowcem rzekłbym - nie uczłowieczać. W żadnym razie nie brać
                  do "ludzkiego" łóżka, nie przepuszczać pierwszego przez różnego rodzaju
                  przejścia drzwi etc. Pies na pewno będzie próbował zdominować stado, w którym
                  się znajdzie. Czyli Was:)
                  Ponieważ nie mam zbyt rozległej na ten temat wiedzy (nie mniej - mam zamiar
                  takową posiąść) nie będę się wymądrzał.
                  Może poczytaj - ponoć kapitalną - książkę, którą mnie polecił pewien
                  doświadczony hodowca. (poniżej link - mam nadzieję, że się uda wkleić)
                  Do mnie dopiero przesyłka "idzie", więc niestety niewiele więcej mogę
                  powiedzieć.pozdrawiam.

www.gandalf.com.pl/b/okiem-psa/
                  • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 13:13
                    Dzięki serdeczne zaraz ja zamówie. Pozdrawiam
                    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.neue-westfaelische.de 05.10.06, 10:46
                      Ryba przeslij konieczni zdjecie szczeniaka jak jutro do was dotrze ...

Wszyscy sa ciekawi jak bedzie wygladal.

Pozdrowienia
                      • Gość: siodemkowicz Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.mm.pl 05.10.06, 12:45
                        Fredek - jak otrzymasz zdjecie to wprowadz na strone SP7.Dzieki .Pozdrawiam.
                        • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:53
                          Prześle nie ma sprawy, napewno będzie miał całą mase fotek. Pozdrawiam wszystkich. Podeślijcie jakiś fajny temat do powspominania...
                          Ciekawe czy pamiętacie wykopki w Bartązku, jak jezdzę czasem przez tą wioske to wspominam nasze zbieranie ziemniaków z rozrzewnieniem. Właśnie tydzień temu pomagałam sąsiadom na wsi zbierać kartofle.
                          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.neue-westfaelische.de 05.10.06, 13:57
                            Mir-mur przeslal kiedys raport z pola walki ...

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/slides/Raport_z_Pola_Walki.html
                            Ryba bylas tez tam w tym czasie ?
    • goro32 Re: Szkola NR 7 czesc 59. 05.10.06, 14:01
      A może już czas nastał, aby zająć się nauką czy pracą, albo wychowywaniem
      dzieci, a nie siedzeniem i pisaniem na forum. Czy to nie jest strata czasu?
      • Gość: Bartek Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.pl 05.10.06, 14:37
        goro32 napisał:
        > A może już czas nastał, aby zająć się nauką czy pracą, albo wychowywaniem
        > dzieci, a nie siedzeniem i pisaniem na forum. Czy to nie jest strata czasu?

Nie. A poza tem, z pewnością odbywa się to pisanie bez uszczerbku dla innych
        sfer. (które notabene nie powinny Cię interesować. Na marginesie - ja piszę na
        forum wyłącznie na stojąco).
        • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 15:18
          A kogo to obchodzi kto kiedy pisze na forum to sprawa piszących. Co do wykopek to nie pamiętam od której klasy sie jezdziło na wykopki ale chyba dopiero od VI, tak więc to podziękowanie to pewnie nie dla mojej klasy tym bardziej ze nie było tam mojej wychowawczyni.
          • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:54
            Ja wtedy byłem na tym "polu walki" (w VIIb). A na forum zawsze piszę na leżąco.
            • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 07:12
              Ja z głową w chmurach ;0))
              Pozdrawiam.
              • Gość: miki Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.06, 12:21
                a ja tyłem
                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.piorunek.pl 07.10.06, 20:27
                  ja łapałam się na piewsze miejsce:-)moja VIIa ;
                  bardzo lubiłam jeździć na wykopki i pić kawę ,jeść bułę z wędlinką.
                  A propo pisania: to normalnie szczerze i do bólu.RYBA pokaż Światu swego
                  pupilka.
                  Czy ktoś oglądał film " wrzesień -niewygodne fakty"?!!-jestem w szoku; polecam
                  szczególnie panom.BY
                  • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: 74.12.154.* 07.10.06, 20:36
                    ta kawa to byla zbozowa...;)

o jakim filmie mowisz? ja tu nie obejrze, ale ciekawy jestem...

• Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.piorunek.pl 07.10.06, 20:43
                      Hej!
                      Mamut- film dotyczy faktów z 11IX 2001( przed chwilą zakończyłam ogladanie) i
                      niemogę pozbierać myśli ,czy to jest możliwe ,a jeśli tak to jest to straszna
                      rzeczywistość?!BY
                      • Gość: LP Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.o.pppool.de 07.10.06, 21:31
                        Fredek nie wiem czy pamietasz wykopki naszej klasy w jakims PGR ... bawilismy
                        sie kto wiecej ziemniakow spowrotem zakopie!
                        Od 8 tygodni mam pieska rasy Jack Russel Terier.Raz w tygodniu jezdzimy do
                        szkoly dla szczeniakow.
                        • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.dsl.bell.ca 08.10.06, 03:33
                          No to zafundowales sobie ruchliwe stworzonko.. one chodza jak nakrecone..,ale
                          zmyslne bestie.. potrzebuja tony ruchu.. powodzenia.

czuwaj
                          • Gość: siodemkowicz Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.10.06, 10:24
                            Ten film z 11.IX - aktualnie leci w olsztynskim kinie HELIOS.
                            • Gość: LP Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.o.pppool.de 09.10.06, 19:44
                              spadamy!!!!!!!
                              • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 59. 10.10.06, 06:54
                                Dokad spadamy?
                                Szkola stoi jak stala!
                                ;p
                                • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 07:45
                                  Oczywiście,ze szkoła stoi, wszystkie nowe okna nawt w piwnicach, sala
                                  gimnastyczna projektowana. wczoraj tam byłam. Pozdrowienia dla wszystkich Iwona
                                  • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.piorunek.pl 10.10.06, 11:38
                                    Witam!
                                    To nie jest ten film ,który masz możliwość oglądania w kinach ;sądzę ,że tego
                                    długo jeszcze nie obejrzymy na szerokim i dużym ekranie(film jest oparty na
                                    faktach -prawdziwych faktach ,a nie takich ,jakie my poznaliśmy w wersji
                                    komisji bezpieczeństwa USA) dlatego pisałam ,że jestem zszokowana tą wersja
                                    wydarzeń!!!o ile jest wiarygoda . Fakty w tym filmie zawarte są pełne analizy
                                    i wydają się logiczne .BY
                                    • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.aster.pl 10.10.06, 18:14
                                      A gdzie będzie ta nowa sala?
                                      Przecież to prawdziwa rewolucja.
                                      • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 19:20
                                        Nowa sala będzie po lewej stronie okolice boiska do kosza.
                                        • Gość: absolwent Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.06, 14:27
                                          Dzis mamy piekny sloneczny jesienny dzien.Oby tych slonecznych dni bylo jeszcze
                                          jak najwiecej.Pozdrawiam wszystkich.
                                        • Gość: miki Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.gdynia.mm.pl 11.10.06, 15:40
                                          czyli za nową salą ,a płotem kończacym posesje szkoły bedzie spokojne miejsce
                                          gdzie będzie można zapalić papieroska i spotkać nastepców Harnasia.
                                          • Gość: LP Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.o.pppool.de 11.10.06, 21:23
                                            Ciekawe gdzie bedziemy grali w kapsle!
                                            Moze zamiast nowej hali ktora i tak nigdy nie bedzie lepsza od naszej starej
                                            ,mogli by zbudowac basen najlepiej podziemny.W ten sposob ocalaloby boisko no i
                                            tor kapslowy.
                                            • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.ols.vectranet.pl 11.10.06, 21:45
                                              Ta sala będzie budowana od strony domu nauczycieli - nie ma to jak stara sala
                                              gimnastyczna ale myślę, ze dzieci będą zadowolone z nowszego obiektu my
                                              patrzymy na to z sentymentem.Też pamietam jak grałam tam w siatkę dziewczyny z
                                              klasy były badzo dobre ja grałam w tej słabszej drużynie, a przegrywałyśmy z
                                              honorem, a przegrać z reprezentacją szkoły to był zaszczyt. LP miejse na kapsle
                                              znajdzie się mogę się tam przejechać i zrobić rozeznanie. Pozdrawiam Iwona
                                              • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.aster.pl 11.10.06, 23:30
                                                No trudno, jeśli musi być, to niech już będzie ta nowa sala. Ale dopilnujecie,
                                                żeby czegoś z nią i jej otoczeniem nie schrzanili.
                                                • Gość: siodemkowicz Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.06, 19:34
                                                  Do gory!!!!!!!!
                                                  • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: 193.0.64.* 13.10.06, 16:07
                                                    I ja to muszę powtórzyć.
                                                  • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.piorunek.pl 13.10.06, 23:05
                                                    Witam!
                                                    miłego odpoczynku po pracy.BY
                                                  • Gość: abaolwent Re: Szkola NR 7 czesc 59. IP: *.olsztyn.mm.pl 14.10.06, 18:33
                                                    Trzeba to powtorzyc!!
                                                  • Gość: wskh DEN IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 15.10.06, 11:31
                                                    Komu dalibysmy najwiekszy bukiet kwiatow z okazji Dnia Nauczyciela? Oglaszam
                                                    wielki konkurs-plebiscyt!
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: DEN IP: *.olsztyn.mm.pl 15.10.06, 13:16
                                                    Chodzi o nasza SP7 czy tak w ogole w szerszym pojeciu?
                                                  • Gość: ryba696 Re: DEN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:45
                                                    Hej Ludzie śpicie? zapadamy powoli w sen zimowy? Co do Dnia Nauczyciela to (oczywiście wracając do czasów naszej kochanej 7) największe kwiaty ode mnie dostała by Borkosia za ludzkie podejście do problemów każdego ucznia, przynajmniej dla swojej klasy miła zawsze czas jak ktoś miał problemy osobiste i Pani Dagiel (uczyła nas Polskiego w VII i VIII klasie) za to że potrafiła z nami rozmawiać na bardzo wiele tematów i człowiek poprostu chciał sie uczyć polskiego żeby sprawić jej przyjemność. Super kobitki. Pozdrawiam i hop do góry.
                                                  • Gość: miki Re: DEN IP: *.olsztyn.mm.pl 18.10.06, 18:17
                                                    dla mnie na duży bukiet kwiatów zasłuzyła p.Chewińska.
                                                    tylko ona tak umiała przekonac mnie do swojego przedmiotu (tzn.WF).
                                                    dzieki niej w zimie zamiast siedzieć na nudnych lekcjach smigałem (w ramach
                                                    przygotowań do mistrzostw szkoły w biegach narciarskich)(1miejsce)z LM po lesie
                                                    na nartach. to ona OSOBISCIE nauczyła mnie skakać flopem (na plecy) w zwyż co
                                                    zaowocowało 4 miejscem na zawodach miedzyszkolnych.LM był 3!!!
                                                    ale on był wysoki ,a ja kurdupel.
                                                    i jeszcze jeden dla p.Domańskiej za sprawiedliwość.
                                                    dostawałem od niej kary (nie darmo) ale nigdy nie wieksza niz trzeba było. nigdy
                                                    złośliwie.
                                                  • Gość: nat Re: DEN IP: *.bulldogdsl.com 18.10.06, 20:34
                                                  • Gość: nat Re: DEN IP: *.bulldogdsl.com 18.10.06, 20:37
                                                    Przepraszam, wyslalo mi sie puste.
                                                    Ja dzwigalam kwiecie pod przymusem rodzicow, bo tak wypadalo. Nie pamietam dla
                                                    kogo ani dlaczego, pewnie stad tylko, ze inni nosili. A panie szly do domu
                                                    dumne jak pawie z nareczem kwiatow; niektore pewnie zasluzenie a inne z
                                                    rozpedu.
                                                    Czyzby dalej pokutowal ten zwyczaj kwiatow i podarkow dla nauczycieli?
                                                  • Gość: LP DO FREDKA IP: *.o.pppool.de 18.10.06, 20:44
                                                    Z okazji 43 urodzin wszystkiego co najjjjjjjjlepsze duzo fforsy oraz zdrowia
                                                    zyczy Leszek P.
                                                    _________________________________________________________________________________
                                                    _::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::________________________________________________________________________________

Swoja droga dlaczego ten czas tak szybko ucieka.
                                                  • Gość: ryba696 Re: DO FREDKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:17
                                                    Fredku wszystkiego naj!! spełnienia chcociaż kilku marzeń, zdrowia, pociechy z syna i miłości miłości miłości bo ona jest w życiu najwięcej warta! Buziaki
                                                  • Gość: jd Re: DO FREDKA IP: 193.0.64.* 19.10.06, 15:23
                                                    Urodziny Fredka to zarazem urodziny LP. Panowie - dużej setki życzę.
                                                  • Gość: AgaB Re: DO FREDKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:31
                                                    Fredku-wszystkiego naj, naj-czego tylko dusza zapragnie :))
                                                  • Gość: L.M Re: DO Miki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.10.06, 03:05
                                                    Tak Miki Pamietam te zawody ... Bylem wsciekly, ze nie wygralem - ale swoja
                                                    droga nie zle wypadlismy!!.. Pani Chewinska byla naszym wielkim fanem -
                                                    lubiala nas za osiagniecia no i przez to cala szkola zkozystala.. Siatkowka i
                                                    zawody lekkoatletyczne na stadionie lesnym tez niezle poszly. Nasza 7-demka
                                                    byla przez pewien czas na topie. Masz racje pani chewinska zasluguje na duzy
                                                    bukiet ale tez cenilem pania Gajko choc mialem z nia biologie dosc krutko chyba
                                                    przez 2 lata - uwazam ,ze miala dobre podejscie do nas i miala dobry charakter.
                                                    Jej tez bym dal wielki bukiet.. Mam na mysli jeszcze tyko 2 osoby ktore
                                                    lubialem z nauczycieli i przykro mi ze nie moge tego napisac o reszczie...
                                                  • zbyszek07 Fredek :-) 20.10.06, 06:55
                                                    Wszystkiego najlepszego
                                                    z wiadomej okazji!
                                                    Niech Cie drogi czesciej prowadza do Olsztyna.
                                                  • Gość: ryba696 Re: Urodzinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:27
                                                    Wszystkiego najlepszego dla LP. Niech Ci sie spełnia i niech sie wiedzie. Pozdrowienia.
                                                  • Gość: wskh Bukiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:05
                                                    Wobec całkowitego wyczerpania tematu ogłaszam, ze zwycięzcą plebiscytu "Bukiet
                                                    kwiatów" na nauczyciela pięćdziesięciolecia siódemki zostaje Pani Chewińska!
                                                    O ile pamiętam to Krystyna. W mojej klasie widziała przyszłych następców Laty,
                                                    Szarmacha Deyny itd, bo rzucała na boisko piłkę i czasami gwizdała jako
                                                    sędzina.Wszyscy ja lubili, to najważniejsze.
                                                  • Gość: mamut Re: Bukiet IP: *.sdsl.bell.ca 21.10.06, 15:58
                                                    Spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe takze odemnie. Pozdrawiam

czuwaj

P.S. mam nadzieje ze w nastepnym tygodniu uaktywnie sie na forum bardziej..
                                                  • Gość: karolina Re: Bukiet IP: *.piorunek.pl 21.10.06, 18:37
                                                    Witam!
                                                    Ja też ,ja też z życzeniami urodzinowymi (tylko do Kogo? Fredka ,czy LP!)
                                                    wszelkiej pomyślności.
                                                    CZy ktoś ma wspomnienia dotyczące wizyt filharmonii w naszy skromnych sp7
                                                    progach?
                                                    obecnie dzieciaki co miesiac mają podstawiany autobus pod szkołę i
                                                    jazda "ochamiać" się do gmachu Filharmonii(rozbudowuje się).Miłego odpoczynku.BY
                                                  • Gość: Fredek Re: Bukiet IP: *.l.pppool.de 23.10.06, 06:56
                                                    Dzieki za zyczenia urodzinowe :))

Leszek i ja mamy w ten sam dzien urodziny.

Przez tydzien nie mialem dojscia do netu.
                                                    Mala podroz.
                                                    Troszeczke sie byczylem w Kolobrzegu.
                                                    Pogoda dopisala , towarzystwo tez.

Pozdrowienia
                                                  • Gość: jd Re: Bukiet IP: *.aster.pl 23.10.06, 23:06
                                                    Kołobrzeg to też ładne miasto.

Gdy byłem mały (kiedyś tak było), dzieci straszono topielacami w Długim, a
                                                    także burzami i piorunami. Jedna z opowieści dotyczyła faceta, który mieszkał w
                                                    domu Fredka (P.) i znał się z moim ojcem. Podobno piorun zabił mu żonę.
                                                  • Gość: absolwent Re: Bukiet IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.06, 14:36
                                                    Do gory!
                                                  • Gość: nat Re: Bukiet IP: *.bulldogdsl.com 24.10.06, 22:32
                                                    A propos burzy i piorunow. Pamietam, ze w domu dla bezpieczenstwa zawsze
                                                    wylaczli telewizor, radio itp w czasie burzy. A ja panicznie balam sie
                                                    blyskawicy i chowalam glowe gdzie sie dalo aby nie widziec. Tez slyszlam
                                                    opowiesci o kobiecie z osiedla zabitej przez piorun, podobno dlatego, ze byla
                                                    niemoralna(?). Obecnie dosyc czesto slyszy sie o takich wypadkach wiec moze to
                                                    jednak wydarzenie fizyczne raczej niz palec Bozy na grzesznikow.
                                                  • Gość: zyby Re: Bukiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:45
                                                    A może coraz więcej jest "niemoralnych"? hi hi
                                                  • Gość: nat Re: Bukiet IP: *.bulldogdsl.com 25.10.06, 09:33
                                                    Pewnie tak; i pioruny moze ulepszone tez technicznie i bardziej precyzyjne? Kto
                                                    wie. A do tych dobrych z fizyki, czy to prawda, ze samochod jest bardzo
                                                    bezpiecznym miejscem w czasie burzy bo opony stanowia jakas tam izolacje?
                                                  • zbyszek07 Dzielnica nad Jez Dlugim... 25.10.06, 13:43
                                                    a tak wygladala dzielnica jesienia ubieglego roku...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,31287941.html
                                                  • Gość: jd Re: Dzielnica nad Jez Dlugim... IP: *.aster.pl 25.10.06, 17:08
                                                    Nikogo zapewne nie zaskoczę, gdy powiem, że wyglądała fantastycznie.
                                                    I nic się do dziś pod tym względem nie zmieniło.
                                                    I nie zmieni.
                                                    (Gdyby jeszcze te topole...)
                                                  • Gość: LP Re: Dzielnica nad Jez Dlugim... IP: *.o.pppool.de 25.10.06, 20:39
                                                    Dzieki za zyczenia urodzinowe.
                                                    Ja tych zdjec jeszcze nie widzialem sa fantastyczne.
                                                  • Gość: zyby Re: Bukiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:26
                                                    Samochód (z zamknietymi oknami) stanowi klatkę Faradaya, ładunki elektryczne
                                                    powiny pozostać na wierzchu, stanowi to zabezpieczenie przed piorunami, chociaż
                                                    sam nigdy nie miałem (nie)szczęścia wypróbować...
                                                  • Gość: as Re: Bukiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:10
                                                    Pozdrawiam mieszkańców najładniejszego osiedla w Olsztynie, najmilszych mieszkańców Olsztyna, "Osiedle Nad Jeziorem Długim" a szczególnie ulicę Bursztynową. Kogo mamy z naszego osiedla na listach wyborczych ???
                                                  • zbyszek07 Re: Bukiet 27.10.06, 06:55
                                                    Dziekujemy!
                                                    Bursztynowa....
                                                    a takie duze ogrody miala kiedys Al. Przyjaciol...
                                                    Pamietam jeszcze te grusze, jablonie...
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • Gość: as Re: Bukiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:50
                                                    Szczególnie pozdrawiam AL.Przyjaciół, którzy podzielili się "swoimi ogrodami" z
                                                    mieszkańcami ulicy Bursztynowej.
                                                  • Gość: jd Re: Bukiet IP: *.aster.pl 27.10.06, 10:33
                                                    To także do mnie. Przez ten podział ogrodów Bursztynowa jest u mnie na ostatnim
                                                    miejscu ulic naszej dzielnicy, no ale rozumiem,że spoglądam z wąskiego
                                                    egoistycznego punktu widzenia. W każdym razie, gdy były jeszcze duże ogrody bez
                                                    Bursztynowej, to spacer na koniec ogrodu to było prawie jak wycieczka i
                                                    wymknięcie się spod opieki dorosłych. To na tym końcu dawnych ogrodów chodziło
                                                    się po drzewach, jadało niedojrzałe papierówki, plażowało, grało w karty i "w
                                                    noża", a nawet robiło ogniska.
                                                  • Gość: Bożenna Re: Bukiet IP: *.ols.vectranet.pl 27.10.06, 13:24
                                                    Święta prawda do dziś wspominam nasz piękny ogród na Al. Przyjaciół i zabawy w
                                                    nim, często bawiliśmy się w chowanego a było gdzie się schować na takiej
                                                    przestrzeni
                                                    Pozdrawian wszystkich siodemkowiczow i znajomych
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Bukiet IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.06, 13:28
                                                    Hop do gory w ta piekna jesienna pogode. Chyba to juz ostatnie jesienne slonce??
                                                    Pozdrawiam wszystkich siodemkowiczow.
                                                  • Gość: absolwent Re: Bukiet IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.06, 16:17
                                                    Trzeba podniesc sie do gory bo wszyscy chyba przestawija swoj biologiczny zegar.

• Gość: wskh telefon IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 29.10.06, 16:59
                                                    czy dzieciaki powinny w szkole uzywac telefonow komorkowych?
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: telefon IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.06, 13:12
                                                    Jestem za uzywaniem komorek bez dzieciakow w szkole.
                                                  • zbyszek07 Re: telefon 31.10.06, 06:59
                                                    Nie powinni uczniowie miec wlaczonych komorek w czasie zajec...
                                                    Powinien byc zakaz...
                                                    Tak jak w kinie, kosciele itd...
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Fredek Re: telefon IP: *.neue-westfaelische.de 31.10.06, 10:08
                                                    Ja tez uwazam , ze komorki musza byc podczas lekcji wylaczone.

Pytalem sie syna (13 lat , Realschule) jak u nich nauczyciele reaguja , jesli
                                                    ktos przeszkadza na lekcji przy pomocy telefonu komorkowego.
                                                    powiedzial ze roznie.
                                                    Niektorzy ostrzegaja , ze nastepnym razem zabiora.
                                                    Niektorzy zabieraja od razu. Po poludniu moze rodzic komorke odebrac od dyrektora.

A o przypadkach , ze sie jakies bojki lub cos innego sie na komorce nagrywa ,
                                                    nie slyszal i nie widzial.(Przynajmniej w tej szkole)
                                                    (Oprocz tego uwazam ze Telefon dla dziecka jest tylko do tego potrzebne zeby
                                                    miec mozliwosc kontaktu do dziecka. No i dziecka do rodzicow. Bledem jest jesli
                                                    maja jakies szpanerskie , wypasione , drogie Telefony , ktore albo moga byc
                                                    skradzione (i wtedy wielka strata) albo z tym jakies glupoty robione (Filmowanie)
                                                  • Gość: karolina Re: telefon IP: 213.73.2.* 01.11.06, 20:26
                                                    ku pamięci naszych zmarłych nauczycieli,przyjaciół i znajomych ze szkolnej
                                                    ławy.
                                                  • Gość: jd Re: telefon IP: *.aster.pl 02.11.06, 19:55
                                                    Wieści pogodowe zdają się sugerować, że jeszcze ze trzy takie noce, i
                                                    rozpocznie się sezon łyżwiarski na Długim.
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: telefon IP: *.olsztyn.mm.pl 02.11.06, 20:54
                                                    Oj chyba nie tak szybko bo od niedzieli ma wrocic sloneczna jesienna pogoda z
                                                    temp.max do 15st.Slyszalem w tv prognoze dlugotermionowa.A wg prognoz naszych
                                                    babc to pierwszy snieg nigdy dlugo nie lezy a na sw.Marcina to zawsze Marcin
                                                    przyjezdza na siwym koniu co oznacza ze spadl pierwszy snieg.W tym roku to sie
                                                    zdecydowanie pospieszyl.
                                                  • Gość: LP Re: telefon IP: *.o.pppool.de 05.11.06, 10:53
                                                    Spadamy
                                                  • zbyszek07 SP 7... 59 :-) 06.11.06, 06:54
                                                    ale szkola stoi...
                                                    ;p
                                                  • Gość: ryba696 Re: SP 7... 59 :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:38
                                                    no to góry....
                                                  • Gość: Fredek Re: SP 7... 59 :-) IP: *.neue-westfaelische.de 08.11.06, 15:46
                                                    Ryba jak tam piesek sie chowa ?
                                                    Przeslesz zdjecie ?

Pozdrowienia
                                                  • Gość: as Re: SP 7... 59 :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:58
                                                    A co z balem naszego osiedla na "Przystani", czy mozna jeszcze się zapisać ???
                                                  • Gość: jd Re: SP 7... 59 :-) IP: *.aster.pl 08.11.06, 23:08
                                                    Jaki bal? Kiedy? Do kiedy zapisy? Jaki program? Kto już potwierdził udział? Czy
                                                    na Przystani w lodową pogodę jest ciepło?
                                                  • Gość: absolwent Re: SP 7... 59 :-) IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.06, 23:11
                                                    Wlasnie o jaki bal chodzi???Blizej prosze.
                                                  • zbyszek07 Re: SP 7... 59 :-) 09.11.06, 07:00
                                                    Moge nawet udowodnic ze Al.Przyjaciol to moja ulica...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,42965909,51760524.html
                                                  • Gość: ryba696 Re: SP 7... 59 :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:04
                                                    Właśnie jaki bal? czy byli mieszkańcy tez moga sie wybrać? Fredku pies rośnie jak na drożdżach. Niestety nie mam aparatu cyfrowego żeby przesłać zdjęcia, ale pożycze od szwagra na któryś wekend i porobie jej zdjecia. Fajowa jest i dosyć mądra tylko to sikanie w domu mnie załamuje, staramy sie znią wychodzić jak najczęściej ale pomimo wszystko.... Może ktoś wie jak długo pies sika w domu i jak oduczyć?
                                                  • Gość: jd Re: SP 7... 59 :-) IP: 193.0.64.* 09.11.06, 12:01
                                                    Ależ fantastyczne zdjęcie Zbyszka przy AP 15.
                                                  • zbyszek07 Re: SP 7... 59 :-) 09.11.06, 14:13
                                                    No to przypomne cos jeszcze...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,42965909,51845498.html
                                                  • Gość: jd Re: SP 7... 59 :-) IP: *.aster.pl 10.11.06, 20:54
                                                    No, kochani, muszę to podrzucić do góry, tym bardziej, że kolejne zdjęcia
                                                    Zbyszka są nie mniej fantastyczne.
                                                    Przy okazji: czy Mięsny ciągle istnieje ?
                                                  • Gość: wskh swieto IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 11.11.06, 09:52
                                                    Czu najstarsi formumowicze mieli kiedys w szkole obchodzone swieto 11 listopada?
                                                  • Gość: wskh bal IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 11.11.06, 09:51
                                                    No to co wreszcie z tym balem, bo chce zarezerwowac bilet na samolot!
                                                  • zbyszek07 Re: bal 11.11.06, 10:36
                                                    o balu nic nie wiem...
                                                    a swieta z dawnych czasow tez nie pamietam...
                                                    byly inne czasy
                                                    i inne swieta...
                                                    Pozdrowka!
                                                  • Gość: zyby Re: bal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 13:14
                                                    mięsny istnieje oj istnieje...(oczywiście w bezmięsnej wersji...)
                                                  • Gość: jd Re: bal IP: *.aster.pl 12.11.06, 14:40
                                                    Z tonu wypowiedzi Zybego wnioskuję, że Mięsny dryfuje w stronę Trampa?
                                                  • Gość: zyby Re: bal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:47
                                                    nie, pamietam Trampa, jego atmosferę, a Mięsny jest...tylko chyba za często tam
                                                    bywam...
                                                  • Gość: jd Re: bal IP: 193.0.64.* 13.11.06, 09:30
                                                    No to teraz wnioskuję, że nie jest źle. Będę tam późną wiosną lub latem.
                                                  • zbyszek07 SP 7 14.11.06, 06:56
                                                    Jakos do Miesnego mi nie po drodze...
                                                    Nie ma dla mnie tej nutki wspomnien...
                                                    Co innego miejsce po Trampie,
                                                    czy miejsce gdzie stala budka piwna w okolicach konca toru saneczkowego..
                                                  • Gość: DD Re: SP 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:43
                                                    podrzucam link do zdjęcia naszej dzielnicy. Ogólnie mówiąc jesienne porzadki w
                                                    ogródkach wykonano należycie (przynajmniej tak widac z lotu ptaka). Moje
                                                    zainteresowanie wzbudził czerwony samochód (?) schowany za domem na Al.
                                                    Przyjaciół.
                                                    pliki.wm.pl/pdf/go/Olsztyn2.JPG
                                                  • Gość: ryba696 Re: SP 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:54
                                                    zdjęcie super!!!!!!! tyle fajnych wspomnień z dzielnicy.....
                                                  • Gość: jd Re: SP 7 IP: *.aster.pl 14.11.06, 20:47
                                                    Zdjęcie superspuper. Czerwony samochód stoi za domem Leszka (AP 28).
                                                    Szczególnie pięknie prezentuje się Park Ormowca i Czarne.
                                                  • Gość: DD Re: SP 7 IP: 62.29.133.* 14.11.06, 22:35
                                                    pozostałe zdjęcia z Olsztyna z konkurencyjnej gazety:
                                                    www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,12105,,5497
                                                  • Gość: jd Re: SP 7 IP: *.aster.pl 15.11.06, 14:49
                                                    Pozostałe też ładne, ale do naszego nie mają szans.
                                                  • Gość: Fredek Re: SP 7 IP: *.t.pppool.de 16.11.06, 20:26
                                                    Zamykam cześć 59 i rozpoczynam nastepną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka