Gość: oooooooooooo IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.06, 23:44 Sprawiedliwa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edico Re: Cechy IV RP - zamożna kredytami poselskimi 10.10.06, 12:42 "– Spokojnie. Nikomu do rozwiązania Sejmu się nie spieszy – usłyszeliśmy od jednego z posłów Samoobrony. – Ludzie są tak pozadłużani, że utrata mandatu w tej chwili dla wielu byłaby bardzo nie na rękę – dodał parlamentarzysta." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50087186 Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Cechy IV RP - zamożna kredytami poselskimi 10.10.06, 12:54 A szkoda. Błazny z Wiejskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Cechy IV RP - zamożna kredytami poselskimi 10.10.06, 12:59 Prawdziwa twarz IV RP tak na dobrą sprawę to przedstawia się trochę inaczej. Wygląda bowiem na to, że na naszej scenie politycznej mamy zażarty pojedynek pomiędzy WSI a Opus Dei. Członkowie Opus Dei, sprawujący obecnie rządy poprzez PiS'uarów, chcą koniecznie wykopać wszyskich tych, którzy mieli jaki kontakt z WSI, prawdziwy czy wyimaginowany a także poddać wszystko pod kontrolę Opus Dei, czyli tych ludzi, którzy ślubowali lojalnośc Watykanowi :(( Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Cechy IV RP. 10.10.06, 13:04 Gość portalu: oooooooooooo napisał(a): > Sprawiedliwa! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!:))))))))))))))))) raczej msciwa, ociemniala, tempa, zakompleksiona,roszczeniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: Cechy IV RP. IP: *.ols.vectranet.pl 12.10.06, 01:17 złowiek powinien bajki pisać a nie rządzić wielomilionowym krajem. Kto znajdzie w tych cytatach cos pis zrealizował albo ma szanse na realizację? 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: Cechy IV RP. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.06, 01:43 Z forum: >>> według panów K. Wałęsa wspólnie z układem obalili komunizm, zaś po wyborach 1990 załatwili im posadki w kancelarii prezydenta w celu ich skompromitowania. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina ktos sie pieknie pode mnie podszyl 12.10.06, 07:59 zawsze jestem zalogowana. tresc postu moja tyle , ze sciagnieta z innego watku:) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 10:43 A jej ojcami są nie tylko Rydzyk czy episkopat. Jej ojcami jestescie rownież i wy wszyscy leniuchy, którym nie chciało się iść do urn wyborczych. 47% nieobecność na wyborach mówi sama za siebie. Myślę, że Prezydenta miasta Olsztyna nie musi wybierać tylko garstka zwalczających się stronnictw czy ugrupowań kanapowych. Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 11:23 Mylisz sie i to bardzo Edico!! Gdyby frekwencja byla wieksza sukces PiS bylby jeszcze bardziej okazaly. Wybory opuscili ludzie ktorych politka nic nie obchodzi lub ktorzy nie maja o niej pojecia wiec gdyby poszli - glosowaliby jak zwykle za jakims lewactwem ktore opowiada ladne bajeczki. Bajeczki SLD sie nie spelnily wiec potrzebowano innego gawedziarza, a jak wiadomo w demokracji wygrywa ten kto najladniej (i najglosniej) klamie wybrano wiec PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 11:33 Wprowadzasz mnie w bardzo minorowy nastrój twierdząc, że pozostała 47% część nie biorących udziału w wyborach godna jest co najwyżej elektoratu PiS'u. Widzę raczej inną przyczynę spowodowaną wielkim niesmakiem pozostającym po przeprowadzonej kampanii wyborczej przez PiS i PO. Co do bajeczek, zaczynają się spełniać bajeczki z szafy lesiaka charakteryzujące możliwości rozwoju politycznego niektórych polityków. Nie wiem, czy powtórzą to czytanie raportów z jego szafy w TVN24. Prawda - nieprawda, ale jest coś na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW xxxxx (cenzutra Re: Cechy IV RP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:03 Co wy zrobliliście dla budowy IV RP? Tylko krytykujecie,a tu trzeba osobistych poświęceń. W naszej firmie postanowiliśmy wnieść własny wkład w w/w budowę i z bólem serca zawieszamy działalność naszej zakładowej sekty (Harmonii i Umiarkowanej Szczęśliwości). Idąc z duchem czasu wszyscy zostaliśmy za to TW. Pomyślcie, wy też możecie coś zrobić... Pozdrawim wszystkich tajnie wasz TW xxxxx (cenzutra-usunięto) Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 14:58 Jak to co? Od wielu juz lat place w podatkach na utrzymywanie III i IV Lewackiej RP???? Lewaccy zlodzieje obiecuja ze za to bede mial gruszki na wierzbie, ze wybiore przyszlosc, ze bedzie dekomunizacja, ze dostane 300 tysiecy, ze bedzie sprawiedliwie, bez korupcji zlodziejstwa i setki podobnych lewackich bajeczek :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW xxxxx (cenzutra Re: Cechy IV RP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:22 Ich pracą jest obiecywać ale przecież nie musimy wierzyć (do dotyczy oczywiście różnych "ich"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Cechy IV RP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:09 Do gościa ileś tam ooooo - Talita kum...z kolan Odpowiedz Link Zgłoś