Dodaj do ulubionych

Cechy IV RP.

IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.06, 23:44
Sprawiedliwa!
Obserwuj wątek
    • edico Re: Cechy IV RP. 08.10.06, 00:39
      Tania!!!!!!!
      • bystra2000 Re: Cechy IV RP. 08.10.06, 09:57
        IV RZESZA Pospolita!!!!!
        • edico Re: Cechy IV RP - zamożna kredytami poselskimi 10.10.06, 12:42
          "– Spokojnie. Nikomu do rozwiązania Sejmu się nie spieszy – usłyszeliśmy od
          jednego z posłów Samoobrony. – Ludzie są tak pozadłużani, że utrata mandatu w
          tej chwili dla wielu byłaby bardzo nie na rękę – dodał parlamentarzysta."
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50087186
          • bystra2000 Re: Cechy IV RP - zamożna kredytami poselskimi 10.10.06, 12:54
            A szkoda.
            Błazny z Wiejskiej .
            • edico Re: Cechy IV RP - zamożna kredytami poselskimi 10.10.06, 12:59
              Prawdziwa twarz IV RP tak na dobrą sprawę to przedstawia się trochę inaczej.
              Wygląda bowiem na to, że na naszej scenie politycznej mamy zażarty pojedynek
              pomiędzy WSI a Opus Dei.
              Członkowie Opus Dei, sprawujący obecnie rządy poprzez PiS'uarów, chcą koniecznie
              wykopać wszyskich tych, którzy mieli jaki kontakt z WSI, prawdziwy czy
              wyimaginowany a także poddać wszystko pod kontrolę Opus Dei, czyli tych ludzi,
              którzy ślubowali lojalnośc Watykanowi :((
    • maretina Re: Cechy IV RP. 10.10.06, 13:04
      Gość portalu: oooooooooooo napisał(a):

> Sprawiedliwa!
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!:)))))))))))))))))
      raczej msciwa, ociemniala, tempa, zakompleksiona,roszczeniowa.
      • ozzy10 Re: Cechy IV RP. 10.10.06, 13:25
        Tępa
        • Gość: maretina Re: Cechy IV RP. IP: *.ols.vectranet.pl 12.10.06, 01:17
          złowiek powinien bajki pisać a nie rządzić wielomilionowym krajem.
          Kto znajdzie w tych cytatach cos pis zrealizował albo ma szanse na realizację?
          1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
          2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
          3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
          4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
          5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
          6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
          Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
          7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
          awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
          nierealne (J).
          8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
          sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
          9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu
          działaczy
          opozycji w latach 70 (J).
          10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
          11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
          12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
          13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
          14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
          15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
          16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
          17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
          18. Afera bilboardowa.
          19. Chcemy koalicji z PO.
          20. PO jest w koalicji z SLD.
          21. To wszystko wina PO i SLD.
          22. Nie bedzie TKM-u.
          23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
          24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
          • Gość: z_forum Re: Cechy IV RP. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.06, 01:43
            Z forum:

>>> według panów K. Wałęsa wspólnie z układem obalili komunizm, zaś po wyborach
            1990 załatwili im posadki w kancelarii prezydenta w celu ich skompromitowania.
          • maretina ktos sie pieknie pode mnie podszyl 12.10.06, 07:59
            zawsze jestem zalogowana. tresc postu moja tyle , ze sciagnieta z innego watku:)
    • edico Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 10:43
      A jej ojcami są nie tylko Rydzyk czy episkopat. Jej ojcami jestescie
      rownież i wy wszyscy leniuchy, którym nie chciało się iść do urn wyborczych. 47%
      nieobecność na wyborach mówi sama za siebie. Myślę, że Prezydenta miasta
      Olsztyna nie musi wybierać tylko garstka zwalczających się stronnictw czy
      ugrupowań kanapowych.
      • theedge Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 11:23
        Mylisz sie i to bardzo Edico!! Gdyby frekwencja byla wieksza sukces PiS bylby
        jeszcze bardziej okazaly. Wybory opuscili ludzie ktorych politka nic nie
        obchodzi lub ktorzy nie maja o niej pojecia wiec gdyby poszli - glosowaliby jak
        zwykle za jakims lewactwem ktore opowiada ladne bajeczki.
        Bajeczki SLD sie nie spelnily wiec potrzebowano innego gawedziarza, a jak
        wiadomo w demokracji wygrywa ten kto najladniej (i najglosniej) klamie wybrano
        wiec PiS.
        • edico Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 11:33
          Wprowadzasz mnie w bardzo minorowy nastrój twierdząc, że pozostała 47% część nie
          biorących udziału w wyborach godna jest co najwyżej elektoratu PiS'u. Widzę
          raczej inną przyczynę spowodowaną wielkim niesmakiem pozostającym po
          przeprowadzonej kampanii wyborczej przez PiS i PO.

Co do bajeczek, zaczynają się spełniać bajeczki z szafy lesiaka charakteryzujące
          możliwości rozwoju politycznego niektórych polityków. Nie wiem, czy powtórzą to
          czytanie raportów z jego szafy w TVN24. Prawda - nieprawda, ale jest coś na rzeczy.
          • Gość: TW xxxxx (cenzutra Re: Cechy IV RP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:03
            Co wy zrobliliście dla budowy IV RP? Tylko krytykujecie,a tu trzeba osobistych
            poświęceń. W naszej firmie postanowiliśmy wnieść własny wkład w w/w budowę i z
            bólem serca zawieszamy działalność naszej zakładowej sekty (Harmonii i
            Umiarkowanej Szczęśliwości). Idąc z duchem czasu wszyscy zostaliśmy za to TW.
            Pomyślcie, wy też możecie coś zrobić...
            Pozdrawim wszystkich tajnie
            wasz TW xxxxx (cenzutra-usunięto)
            • theedge Re: Cechy IV RP. 16.10.06, 14:58
              Jak to co? Od wielu juz lat place w podatkach na utrzymywanie III i IV Lewackiej
              RP???? Lewaccy zlodzieje obiecuja ze za to bede mial gruszki na wierzbie, ze
              wybiore przyszlosc, ze bedzie dekomunizacja, ze dostane 300 tysiecy, ze bedzie
              sprawiedliwie, bez korupcji zlodziejstwa i setki podobnych lewackich bajeczek
              :-)))))
              • Gość: TW xxxxx (cenzutra Re: Cechy IV RP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:22
                Ich pracą jest obiecywać ale przecież nie musimy wierzyć (do dotyczy oczywiście
                różnych "ich").
                • Gość: Tolo Re: Cechy IV RP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:09
                  Do gościa ileś tam ooooo - Talita kum...z kolan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka