Dodaj do ulubionych

Wojna a Olsztyn

IP: 80.51.57.* 20.03.03, 07:45
No i mamy wojnę.Olsztyn nie ma z nią raczej wiele wspólnego,ale pewien
niepokój występuje.W innych miastach przeprowadzano jakieś działania(np:próby
syren alarmowych czy zebranie sztabów obrony cywilnej).A jak jest u nas?Czy
Olsztyn jest jakoś przygotowywany do przeciwdziałania zagrożeniu
terrorystycznemu?
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Wojna a Olsztyn 20.03.03, 07:53
      Prezydent chce kupic szybki samochod do sprawniejszego kierowania obrona.
      Napewno zwieksza takze limity komorek, zeby rodzine powiadomic w razie ataku:)
      I wyplaca wieksze preme na zakup masek gazowych.
      • Gość: thor Re: Wojna a Olsztyn IP: 80.51.57.* 20.03.03, 08:01
        U mnie przy bloku wycięto topole.Teraz już wiem po co.Miasto buduje sobie
        schron ;-)
    • Gość: detritus Re: Wojna a Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 08:06
      Jestem gotow w kazdej chwili okopac sie na Starym Miescie ;o)
      • angela-rt Re: Wojna a Olsztyn 20.03.03, 09:46
        W Radiu Olsztyn mowią o uzupełnieniu domowych apteczek i zapasow w lodowce na
        dwa dni,mowią ze schrony to nie pomieszczą wszystkich,zaczne chyba robic podkop
        pod domem,albo w ogrodku sobie wykopie ten schron,bo pracownikiem ratusza nie
        jestem i sie nie załapie do olsztyńskich podziemi.-Radio mowi ze ostrzega tak
        na wszelki wypadek nie wprowadzając paniki-ja czuje ze ludzi ogarnia psychoza-
        niektorych
        • Gość: anna Re: Wojna a Olsztyn IP: *.umcs.lublin.pl 20.03.03, 10:13
          wprawdzie nie ma to nic wspólnego z Olsztynem, ale psychoza ogarnia chyba całą
          Polskę...w Lublinie sugerują zrobić zapas wody mineralnej (na wypadek jakiś
          zakażeń wody w MPWIK), świeczek i latarek...poza tym przygotowali zapas
          szczepionek przeciwko ospie prawdziwej, niestety tylko 25000 sztuk, a
          mieszkańców Lublin ma o wiele więcej...
          • duk Re: Wojna a Olsztyn 20.03.03, 10:27
            Psychoza to fakt. Wielka w tym zasługa mediów elektronicznych. Wstyd się przyznać ale moja żona tak się przejęła
            zapowiedziami możliwych ataków terrorystycznych, że zamówiła maski przeciwgazowe przez internet. Pocieszam
            się, że przynajmniej sym będzie miał się czym bawić z kolegami na podwórku.
            • Gość: Hella Re: Wojna a Olsztyn IP: *.chello.pl 20.03.03, 10:30
              Ratujcie emerytów i rencistów
              • mika_1 Re: Wojna a Olsztyn 20.03.03, 11:35
                Cholera, to u mnie nikt się mieszkańcami nie przejmuje... Nic się nie dzieje, nikt nic nie mówi. Nie czujemy zagrożenia... Smok stoi, jak stał, smog jak wisiał tak wisi. Dzień jak co dzień...
    • Gość: samsob Re: Wojna a Olsztyn IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 11:44
      Przez tą cholerną wojnę nie mogę oglądać Czarzastego, który broni wolności
      mediów, ale rycerzem nie chce być. Tym faktem tak się przejęli w tvn24, że
      przestali transmitować Go w telewizji. Taka ta nasza wolność medialna. Nie
      lubię kląć, ale tym razem klnę jak szewc!!!. Pozdrawiam.
    • being28 Pamietajcie o ratowaniu cegly!!! 20.03.03, 12:24
      Jezeli mi cegla zginie to sie ...urwie:))
      • angela-rt Re: Pamietajcie o ratowaniu cegly!!! 20.03.03, 18:58
        being nie panikuj,nie zginie-pilnujemy,jest dobrze schowana i oczyszczona:)
        • ol4 Re: Pamietajcie o ratowaniu cegly!!! 20.03.03, 19:51
          W mojej oklicy Amerykance lataja jak szaleni. Nawet czolgi poustawiali przy
          jednostkach. No i byla manifestacja "Irackiego zwiazku sportowego" :) Ciekawe
          jakie oni sporty uprawiaja
          • bpkw Re: Pamietajcie o ogrodach... 20.03.03, 20:05
            Żarty żartami. Na władze miejskie raczej nie ma co liczyć. Jak to mówił
            Urban "władza wyżywi się sama". I zadba pewnie o swoje bezpieczeństwo. Nam
            pozostała tylko nadzieja, że iracki "geniusz" nie ma zielonego pojęcia o
            istnieniu Olsztyna.
            • ol4 Re: Pamietajcie o ogrodach... 20.03.03, 22:24
              bpkw napisał:

> Żarty żartami. Na władze miejskie raczej nie ma co liczyć. Jak to mówił
              > Urban "władza wyżywi się sama". I zadba pewnie o swoje bezpieczeństwo. Nam
              > pozostała tylko nadzieja, że iracki "geniusz" nie ma zielonego pojęcia o
              > istnieniu Olsztyna.

1. Urban sie zreformowal i jest teraz tropicielem komuchow w TV:)
              2. Olsztyn ma duze zaslugi na polu umacniania przyjazni polsko-irackiej wiec
              nic nam nie grozi:)
    • Gość: thor Gdzie są te schrony? IP: 80.51.57.* 20.03.03, 21:29
      Gdzie są schrony w Olsztynie?Jeden jest chyba pod dworcem PKP/PKS.A inne?
      • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 21:33
        thor - w Olsztynie pieknym jest post o schronach napisany przez Zbtyszka
        • Gość: thor Re: Gdzie są te schrony? IP: 80.51.57.* 20.03.03, 22:02
          Nie zauważyłem:-)
          • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:26
            a okulary włozyłeś ?
            • Gość: thor Re: Gdzie są te schrony? IP: 80.51.57.* 20.03.03, 22:34
              No właśnie gdzieś mi się zapodziały.Nieszkodzi.Jutro zrobię sobie nowe z denek
              po butelkach od piwa. O O
              I
              _____

Dobranoc.
              • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:36
                idziesz spać , a może sam zacznij budować schron !!!!!!!!!
                • being28 Re: Gdzie są te schrony? 20.03.03, 22:41
                  Nie martw sie rita, Olsztyna nie zaatakuja, najwyzej Warszawe, Krakow...
                  • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:43
                    i Poznań
                    • Gość: thor Re: Gdzie są te schrony? IP: 80.51.57.* 21.03.03, 06:59
                      He,he.Opłaca się mieszkać na prowincji.
                      • Gość: Piotr Re: Gdzie są te schrony? IP: 195.205.47.* 21.03.03, 07:38
                        U mnie w domu, w piwnicy przy ulicy Kopernika jest schron.
                        Autentyczny, prawdziwy schron. Ma drzwi stalowe, takie jak na dworcu.
                        Stropy są wzmocnione i nawet wyjście kanałem jest na podwórze.
                        Ale co z tego jak mieszka tam stado bezpańskich kotów, a okno jest wybite.
                        Całe to pomieszczenie było nieźle zabezpieczone.
                        W Olsztynie jest sporo budynków postawionych w czasach zimnej wojny, które mają
                        schrony z wyjsciem awaryjnym.

Pozdrowionka Piotr.
                        • Gość: detritus Re: Gdzie są te schrony? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 07:51
                          Biorac pod uwage stopien doinformowania, juz widze ten widok: atak, ogarnieci
                          panika ludzie szukajacy schronow, wejsc do nich i krzyczacych "A kto ma
                          klucze?" ;o)))))))))
                          • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 22:13
                            schron jak schron ,ale czy jesteście zabezpieczeni w wodę w razie ataku
                            biologicznego i zatrucia wody ?
                            • Gość: being28 Re: Gdzie są te schrony? IP: *.icpnet.pl 21.03.03, 22:16
                              Wody u nas dostatek, 2 rzeki, 11 jezior:)
                              • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 22:17
                                i wyobraż sobie wszystko zatrute - co wtenczas robisz ?

Boje sie wojny !!!!!!!
                                • Gość: being28 Re: Gdzie są te schrony? IP: *.icpnet.pl 21.03.03, 22:37
                                  W McDonalds spotkajmy sie:)
                                  Jak to dobrze, ze Biedronka jest tak blisko.
                                  • Gość: rita Re: Gdzie są te schrony? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 22:40
                                    zacznij kopać studnię - woda będzie w cenie bardziej niż ropa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka