Dodaj do ulubionych

Pieczewo chce supermarketu

IP: *.range86-142.btcentralplus.com 03.12.06, 19:44
Zagraniczne hipermarkety uciwilizowaly handel w Olsztynie i calej Polsce
Przez lata wlasciciele lokalnych sieci handlowych nie robili nic Nie
inwestowaly nie modernizowaly swoich sklepow i wcale lepiej nie placa swoim
pracownikom To dlaczego np Tesco nie moze powstac ale Spolem juz tak?
Obserwuj wątek
    • spieprzaj_dziadu1 Pieczewo chce supermarketu 03.12.06, 21:27
      Bardzo by się przydał tutaj drugi duży sklep na Jarotach.
      DUET Max absolutnie nie wystarcza. Jest to jedyny duży sklep w pobliżu i
      dlatego schodzą się i zjezdżają do niego ludzie z całego osiedla, które
      liczebnie jest wielkości dużego miasta powiatowego. Kolejki są dlatego okrutne -
      za mięsem , za serem, czy też do kas.
      Na pewno z powstania konkurencji nie bedą się cieszyli właściciele "DUETU". Ale
      to ich problem. Byłem jednak bardzo zdziwiony, jak kiedyś (nie wiem może rok
      temu) przeczytałem, że członkowie rady osiedla "Jaroty" nie zgadzali się na
      powstanie drugiego dużego sklepu na osiedlu. Jakby tutaj nie mieszkali, albo
      zakupy robili jeszcze gdzie indziej ? Nie wiem może mieli (mają) jakiś układ
      z "DUETEM" ?
      Nie ma dla mnie znaczenia, kto wybuduje drugi duży sklep na osiedlu : czy to
      będzie "DUET", "TESCO", Axel Springer - nie ma to znaczenia. Taki sklep już
      dawno powinien tutaj być. I szkoda, że większośc wolnych terenów na osiedlu
      należy do "Jarot" - bo widać, że "Jaroty" do tej pory tę inwestycje blokowały.

Szkoda, że Pan Prezes nie słuchał mieszkańców jak na Jarotach budowano
      restaurację "Gemini".
      • Gość: czapa Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 03.12.06, 21:53
        a do carefoura to juz za daleko??
        a real ??
        i niby gdzie miałoby to stanąć
        poj***ło kogoś
        • Gość: vonAMOR Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:43
          I co będę się tłukła autobusem z siatami z reala??? Koleś przejzyj na oczy to
          że masz duże sadło i auto pod blokiem nie znaczy że inni je mają! Gdzie real a
          gdzie pieczewo?? Zmotoryzowane chamidło...
          • Gość: desdemona Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.20.martel.pl 04.12.06, 12:13
            moja droga, nie kazdy jest zmotoryzowany. ale po jaka cholere kolejny
            hipermarket w Olsztynie??? sa trzy. to malo? bez przesady!
    • Gość: sun Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 03.12.06, 22:08
      pewnie ze nazwiska sie powtarzaja bo niekiedy mieszka kilka osob o tym samym
      nazwisku w jednym mieszkaniu i wszystkie sa przeciwko marketowi pod oknem :P
      • Gość: jaga Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 03.12.06, 22:27
        Ja jestem za marketem. Sklepiki to za mało.
        • Gość: Max Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 03.12.06, 22:52
          Problem w tym, że 50 % jest za, a 50 % jest przeciw ;)

Pozdrawiam
          • Gość: vonAMOR Pieczewo chce supermarketu i ja chcę!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:41
            Jakikolwiek..ale niech powstanie.. a to co zrobili z KOKOSA jest wręcz
            śmieszne!! Tak ciasnego skllepu nie widziałam jak żyję. Schylając się po
            cebulę ,tyłkiem strącasz butelki z wódką!
            • Gość: z pieczewa Re: Pieczewo chce supermarketu i ja chcę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:26
              Prezes PRZEDWOJSKI jest zbulwersowany ze TESCO nie opwstanie bo se kaski na boku
              nie zrobi dla juz twemu wyraz wspominanej gazetce JAROT. Ludzie na pieczewie
              chca sklepu ale nie pod balkonami!!!!!!!!!!!!!!!

Wypie..lić rynek i tam zrobic sklep !!!
              Apodpisywali sie przeciwko Tesco nie tylko mieszkancy spoldzielni ale i
              okolicznych wspolnot którzy tez nie chca tesco pod balkonem ale prezes nie uznal
              za stosowne ich zapytac!!!!!!!!
          • Gość: Kaja Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 05.12.06, 07:52
            Problemem nie była marka, czy sama idea powstania marketu, a jego lokalizacja.
            Już wcześniej mieszkańcy sprzeciwiali się wybudowaniu na tym konkretnym terenie
            budynku mieszkalnego, o czym chyba Spółdzielnia zapomniała. Kawałek trawnika
            wykorzystywanego przez dzieci i młodzież do gry w siatkówkę nie przynosi
            przecież zysków.
        • Gość: przeciwniczka Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.06, 20:35
          A chcesz ten market pod swoim oknem ,bo ja i moi sąsiedzi NIE!!!
    • Gość: bolo Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.06, 10:57
      Od12 lat mieszkam na ul Wachowskiego i od dawna uważam że powinien powstać w tej
      części osiedla porządny supermarket.Wtedy ceny w sklepikach osiedlowych i
      targowisku spadły by , a tak są najwyższe w całym Olsztynie.Sklepikarze
      oczywiście będą protestować nie jest im to na ręke.Sam byłem świadkiem jak
      namawiali mnie i moją rodzinę a nawet ludzi spoza Olsztyna do podpisów przeciwko
      supermarketowi TESCO,argumentując że na osiedlu nie będzie biblioteki.Ale
      przecież nie trzeba burzyć biblioteki ,jest np. duży pusty plac pomiędzy
      ul.Gębika i Turkowskiego lub też w innym miejscu Pieczewa.
      • Gość: Anna Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.uwm.edu.pl 15.12.06, 09:29
        I właśnie o to chodzi. Nie o to żeby nie było sklepu wogóle, tylko żeby powstał
        w miejscu dotychczas niezabudowanym. A jeżeli budynek gdzie między innymi
        mieści się biblioteka jest nieopłacalny to może otworzyć tam kawiarnie-
        ciastkarnie zamiast komisu meblowego. Tego też na osiedlu nie ma, a jak się
        czeka na dziecko które jest w szkole muzycznej w tym samym budynku to i kawy by
        się napił i w-z tke zjadł.
    • Gość: -0- Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:29
      Skoro "ucywilizowanie" to szczanie w pampersy i niepłacenie za nadgodziny,
      nierespektowanie prawa pracy i wieczne grożenie zwolnieniem, to zgadzam się z Tobą!
      • Gość: ?????????? Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 12:42
        A dlaczego rozmowy w sprawch sklepu i inne dotyczące pieczewa sa omawiane z
        Przedwojskim??? Przeciez pieczewo t nie jego ani jego spoldzielni teren.Jest tu
        duzo wspólnot i innych społdzielni, nie wspominajac o osiedlu domków!!!

Takie sprawy to sie chyba w urzedzie miasta powinno zalatwiac a nie u jego
        wysokosci przedwojskiego!!!
      • Gość: swiatowy Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.range86-142.btcentralplus.com 04.12.06, 18:34
        Popytaj sie tych ludzi z lokalnych sklepow(nie bede pisal jakich)czy sa
        zadowoleni to Ci powiedza "jak sa"To klijent wybiera gdzie do jakiego sklepu ma
        isc i to wolny rynek decyduje czy hipermarketow jest za duzo czy nie To jest
        wlasnie konkurencja i kapitalizm
    • Gość: pieczewianin Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.centertel.pl 04.12.06, 13:04
      Naszej rodzinie rynek w zupełności wystarczy: - chleb, mleko, mięso wędliny
      (lepszej jakości niż duetach i społemach - a jeżeli już jest tam dobre to są
      niebotyczne kolejki), warzywa kupujemy w "naszym kiosku" warzywnym - maj taniej
      niż na rynku i dobrej jakości, jak potrzeba większych ilości na przetwory, to
      przygotują towar najlepszy do tego celu. Jedynie po chemię, ew. tańsze soki
      jeździmy raz w tygodniu do marketu.
      Dzięki rynkowi, mogę wybrać jaki chleb chcę kupić, są dobre ryby i lepszej
      jakości chemia z Niemiec :-)
      Bywam czasem w różnych duetach i społemach i uważam, że nasz rynek nie jest
      droższy od tych sklepów,
    • Gość: Przeciwniczka Pieczewo chce supermarketu IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.06, 20:29
      Może każda z osób ,która chce takiego sklepu pomyśli czy chciałaby by przy nim
      mieszkać .Ja i moi sąsiedzi nie chcemy!
      P.S.Nazwiska powtarzały się ,bo przecież każdy dorosły mieszkaniec mógł wyrazić
      swą opinię ,a po 17 latach mieszkania ,dzieci nam dorosły i też się podpisywały.
      • Gość: swiatowy Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.range86-142.btcentralplus.com 04.12.06, 21:27
        Na Nagorkach jest kilka rodzimych sklepow Wszystkie stoja miedzy blokami i
        jakos nikomu to nie przeszkadza Takie sa "uroki" mieszkania w miescie w
        blokowiskach Pieczewo to nie jest jakas ekskluzywna dzielnica tylko zwykle
        blokowisko a jak komus przeszkadza halas to niech wraca na wies obsadzi sie
        choinkami i mieszka w spokoju Miasto ma to do siebie ze w wiekszych skupiskach
        ludzi mlodziez halasuje czasami pod oknami,jezdza samochody no i sa sklepy nie
        koniecznie te GS-u
        • Gość: vonAMOR Mylicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 08:34
          supermarket z hipermarketem. Wyobrażacie sobie że kolejny real powstanie z
          ogromnym parkingiem? Ludzie! Chodzi o supermarket! Coś ala Niezapominajka na
          zatorzu! Zatorze zadowolone z Niezapominajki a tez mają pod oknami! budynek jak
          kazdy inny! Śiwiatowy dobrze napisał! Jak się nie podoba zycie w mieście to na
          wieś!
          • psiku Pieczewo o niczym innym nie marzy... 05.12.06, 11:04
            von Amor ludzie wiedza jaki sklep ma powstac bo pod oknami widza obszar jaki
            jest do zaospodarowania!!! nie róbmy z nich idiotów!!!

Dlaczego rada osiedla nie przejmuje sie innymi marzeniami mieszkancow jak np
            chodniki?? tylko sklepem ich na sile uszczęsliwia!!!
            baltycka chce sklepu,moze Dywity chca.. to niech im budują. A społdzielnia
            niech sie smakiem obejdzie a nie biznesy im w glowie
            • Gość: Allensteiner Re: Pieczewo o niczym innym nie marzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 19:09
              Supermarket powinien powstac, ale ani nie Tesco, ani Real ani zadnej lokalnej
              marki. Najlepsza by byla inna duza siec, ktora by konkurowala z reszta sklepow.
              Na marginesie "ryneczek" powinien zostac. Dobre miejsce wpisalo sie w krajobraz
              Pieczewa. Prezes Przedwojski, jesli tak sie przejmuje opinia mieszkancow,
              powinien darzyc do wyremontowania tego bazaru, bo na razie (po grubo ponad 10
              latach istnienia) nic sie tam nie zmienilo, a widok rozwalajacych sie budek z
              dykty i jakis strzepkow kartonowej wiaty wola o pomste do nieba
              • Gość: vonAMOR Carrefour blisko...ale.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:46
                darmowa linia autobusowa Carrefoura nie zajeżdza na Pieczewo! Dzwigaj siaty
                dziadu z Pieczewa piechotą! I mpk tez ma w nosie ludzi z Pieczewa bo 17 t-ka
                już do nas nie zakręca! Bo i po co... czytając wypowiedzi nie dziwna taka
                postawa inwestorów i przedsiębiorców....szkoda słów.. Obok mojego bloku jest
                las i dojście na poligon. Niby super tyle, że chuligaństwa w nim pełno,
                butelek, szmat, foteli i kanap starych, masa psów bez smyczy itp.....spacer tam
                to żadna przyjemność. Już wolę porządny sklep, zamiast zas...anego kawałka
                lasu.Policzcie ludzie ile przepłacacie w sklepikach osiedlowych. Fakt, nikt nie
                zastąpi uśmiechu znajomej Pani ze sklepu, przymknięcia oka za brak kilku
                groszy. Sama ma taki sklepik pod blokiem. Ale nie jestem w stanie robic tam
                większych zakupów. Asortyment za mały i za 20zł wydane w moim małym sklepiku
                kupię siatę więcej w supermarkecie. Moim zdaniem w końcu coś powstanie. Osiedle
                się rozrasta i na nic się zdadzą protesty mieszkańców. Przyjedzie iwestor z
                grubym portfelem i wtdy postawi Gigamarket i będzie problem. a taki
                supermarkecik wielkości Niezapominajki czy Malwy? Przydałby się jak nic.
            • Gość: cichy Re: Pieczewo / strona osiedla IP: *.uwm.edu.pl 02.01.07, 09:44
              Polecam nowo powstającą stronke www.pieczewo.prv.pl (www.pieczewo.yoyo.pl)
        • Gość: Anna Re: Pieczewo chce supermarketu IP: *.uwm.edu.pl 15.12.06, 09:36
          Światowiec znajdź chwilę i przyjedź na wizję lokalną. Pamiętaj że spór dotyczy
          nie sklepu jako sklepu tylko jego lokalizacji. Sklepy na Nagórkach i Jarotach
          powstawały wraz z planami osiedla. Są dojazdy, parkingii itp. Nikt na Nagórkach
          w przeciągu ostatnich 15 lat nie zbudował między starymi blokami nowego sklepu
          (dużego typu hipermarket czy supermarket).
    • Gość: Anna Pieczewo chce supermarketu IP: *.uwm.edu.pl 15.12.06, 09:22
      Ja nie mówię nie dużemu sklepowi na Pieczewie. Natomiast mówię nie, dużemu
      sklepowi w miejscu biblioteki, świetlicy terapeutycznej i szkoły muzycznej.
      Takie instytucje może nie "cywilizują handlu" natomiast cywilizują ludzi. I o
      to tak naprawdę w tym sporze chodzi. Niech nasze spółdzielcze władze znajdą
      fragment terenu niezabudowanego na pieczewie i tam wyznaczą lokalizację sklepu.
      A czy to będzie tesko, max duet czy społem - myślę że od tego są przetargii.
      Natomiast nie zgadzam się na sklep w miejscu miejscu biblioteki, świetlicy
      terapeutycznej i szkoły muzycznej i na rampę tego sklepu oraz jego parking w
      miejscu jednego z ostatnich dzikich boisk na Pieczewie oraz placu zabaw. A
      malkontentów broniących dla zasady zapraszam na wizję lokalną UL. KRASICKIEGO
      2, w dole za przestankiem MPK, lub patrząc od strony mieszkańców pobliskich
      bloków ul. SIKIRYCKIEGO 1,3,5. I pamiętajcie również o tej drobnej kwestii-
      parking dla sklepu kosztem naszych boisk, placów zabaw, ale również naszych
      parkingów-czy o tej kwesii ktoś wogóle myślał? Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: cichy Re: Pieczewo chce supermarketu/ strona osiedla IP: *.uwm.edu.pl 02.01.07, 09:45
      www.pieczewo.prv.pl (www.pieczewo.yoyo.pl) twórz z Nami stronkę swojego
      osiedla!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka