Dodaj do ulubionych

Sylwester koszmar na Mazurach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:40
To co mnie spotkało ze strony właściciela pensjonatu Adler w Łajsie (koło
Olsztynka) jest wprost niewiarygodne.
Jeszcze we wrześniu zmówiłem u niego pobyt sylwestrowy (3 dni) dla 6 osób w
tym 2 dzieci. Zapłacone miał z góry. Kilka razy do 31 grudnia
potwierdzaliśmy, że wszystko jest OK.
I 31 grudnia 2006 roku przeżylismy szok. Po przyjeździe (300 km) do Łasju,
to facet powiedział nam, że nasze miejsca są zajęte. Sprzedał; je innym!!!
Po awanturze zaproponował nam pokój syna a naszym znajomym kazała jechać do
domu.
W końcu wszyscy wyjechaliśmy z tego miejsca mając zmarnowany Sylwester i
płaczące dzieci. Do dziś nie odzyskaliśmy pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: elwu Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.07, 14:48
      Sprawa kwalifikuje się do prokuratury
      • Gość: Leo Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:12
        Właśnie jutro idę zgłosić to do prokuratury. Miałem jeszcze nadzieję że facet
        przeprosi i odda nam kasę, ale on się wypiął.
        • Gość: Agata Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: 62.29.133.* 15.01.07, 15:30
          Ostro!!Takich ludzi w mordę lać i patrzeć czy równo puchną.Moją koleżankę
          podobnie załatwił Kicermann ze ślubem i poprawinami.Rezerwowała miejscówę rok
          wcześniej i dała 50% zaliczki.Wesele ok ale poprawiny??Okazało się, że mogą
          trwać tylko do godz.12 bo potem sala będzie zajęta.Ani słowa wcześniej o tym
          nie mówili, nawet w czasie wesela.I wyobrażcie sobie że o 12 poprosili nas(40
          osób)o opuszczenie sali!!Perwa na maxa.
          Moja noga nie postanie na Przystani!!
          • edico Re: Sylwester koszmar na Mazurach 21.02.07, 06:20
            U KIcermana bież także pozór na manele. Wnieść jest łstwo :))
        • 999s Re: Sylwester koszmar na Mazurach 15.01.07, 16:04
          wyrazy współczucia z powodu Sylwka i powodzenia w prokuraturze i sądzie! Jak się
          da puść patałacha w skarpetkach !
      • Gość: ZEBRA Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:43
        ALE JAJA!!!!!!!!
    • Gość: pytek Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:45
      Czy to ten Sylwester Was ominął?
      www.lajs.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=17
      • Gość: Leo Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 14:58
        Tak, dokładnie ten Sylwester nas ominął!!
        • Gość: olo Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.chello.pl 16.01.07, 17:29
          Proponuję zamieścić ten tekst na forach turystycznych i co jakis czas powtarzac
          Jak ten ANANASIŃSKI dostanie po kieszeni to zmądrzeje. zAWIADOM prase olsztyńska
          Zamieszczaj posty ostrzegawcze pod tytułem Uwaga hotel Adler!
          • celine_ol Re: Adler Łajs - Sylwester koszmar na Mazurach 17.01.07, 14:18
            Popieram przedmówcę, tak się składa, że byłam pracownicą w w/w pensjonacie i z
            całą odpowiedzialnością wystawiam opinię mojemu byłemu na szczęście pracodawcy
            jako niesłownego, nierzetelnego, nieuczciwego cwaniaka.
            • Gość: EWKA Re: Adler Łajs - Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:11
              Celine a co ?Do roboty Cię gonił?Wiem coś o tym.Słońce, jezioro,a tu w kuchni
              zasuwać trzeba.Ano takie jest życie.
    • Gość: łajs(a) Olsztynek to nie MAZURY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:13
      Olsztynek to nie Mazury.
      • celine_ol Re: Olsztynek to nie MAZURY. 18.01.07, 08:47
        To prawda, ale do Olsztynka stamtąd dalej niż do Olsztyna,zey było śmieszniej
        to tamtędy przebiega granica Warmii i Mazur :-D
        • miwiola Re: Olsztynek to nie MAZURY. 18.01.07, 09:07
          Jak zwał tak zwał, wiadomo o co chodzi, zwyczajne nieeleganckie oszutwo
          człowieka i jego rodziny, który mieszka 300 km stąd. Skandal.
      • hazudo Re: Olsztynek to nie MAZURY. 08.02.07, 13:41
        Akurat Olsztynek to już są Mazury. Łajs jest na Warmii.
        • Gość: ona Re: Olsztynek to nie MAZURY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:49
          Łajs leży na Mazurach, Warmia zaczyna się ok. 1km. za Łajsem w stronę na Nową Wieś:)
    • Gość: m Wysłałem linka tego tematu do wlasciciela.Oto odp: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 13:13
      "Witam!
      Dziękuję za pokazanie tego forum. Oczywiście, że do oszustwo aż szkoda gadać..
      Dzis odp. na tym forum.

Pozdrawiam"
      --------------------------------------------------------------------------------

From: Marek [*****************]
      Sent: Tuesday, January 16, 2007 4:39 PM
      To: lajs@lajs.com.pl
      Subject: Czy to prawda ?

Miałem tam się wybrać na wypoczynek. Ale teraz to nie wiem, komu wierzyć.

• adler_mazury Nieprawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach. 22.01.07, 14:46
        Dane są nieprawdziwe. Powyższą sprawę, jako pomówienie skieruję do sądu z
        powództwa cywilnego. Proszę Pana "Leo" o ujawnienie swoich danych. Spotkamy się
        w sądzie.
        Mirosław Anasiński, właściciel Pensjonatu Adler.
        • psg2 Re: Nieprawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach. 22.01.07, 14:55
          ale jaja :)) bardzo ciekawie sie zapowiada ten watek no a ja trzymam kciuki za
          ta oszukana rodzine szczyt bezczelnosci panie adler
          • Gość: Leo Re: Nieprawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:27
            Za kilka dni być może ta sprawa znajdzie rozwiązanie, wtedy je opiszę.
            • Gość: to sprawdzone Re: prawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:46
              Do inf.dla Leo.
              Proszę zgłosic ten "przypadek" do Polskiej Organizacji Turystycznej w Warszawie
              ul. Chełminska 8a.
              Zyczę powodzenia, czas skonczyć z pseudo-agroturystyką.
            • adler_mazury Re: Nieprawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach! 30.01.07, 09:08
              Panie Leo podał Pan nieprawdziwe dane. Jeżeli byłby Pan uczciwy to podpisał by
              się Pan i podał swoje dane, do mojej i internautów wiadomości. Mirosław
              Anasiński
              • bpkw Re: Nieprawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach! 02.02.07, 20:24
                adler_mazury napisał:

Panie Leo podał Pan nieprawdziwe dane. Jeżeli byłby Pan uczciwy to podpisał by
                się Pan i podał swoje dane, do mojej i internautów wiadomości.
                Mirosław Anasiński

Bylem tylko raz gosciem w Adlerze; niezla kuchnia /zwlaszca obiad/, takie sobie
                warunki noclegowe, fajny kulig ,fatalna kielbaska ogniskowa ,przepiekna okolica.
                Odnosnie konfliktu na linii Leo-Ananasinski to rzeczywiscie powinien zajac sie
                tym sad; troche mnie dziwi propozycja Ananasinskiego, zeby Leo podal swoje dane
                do jego, czyli Ananasinskiego, wiadomosci. Przeciez wlasciciel Adlera wczesniej
                oswiadczyl, ze kieruje przeciw Leo sprawe do sadu; skoro tak, to chyba wie kogo
                bedzie skarzyc... :)))
          • Gość: hedgehog Re: Nieprawdziwe dane o Sylwestrze na mazurach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:17
            Facet ma przegraną sprawę, na jego miejscu nie szedł bym do sądu. Wstydu sobie
            tylko narobi.
    • Gość: m Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:57
      up, bo jestem ciekaw roztrzygnięcia
      • Gość: elwu Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.07, 16:14
        W wersji przedstawionej przez Leo, choć brzmiącej wiarygodnie, brakuje jednego
        elementu: motywu działania właściciela. Trudno mi uwierzyć, że ktoś prowadzący
        pensjonat wykręca taki numer, bo to byłoby biznesowe samobójstwo (a i więzienie
        nie wykluczone) dla kilkuset złotych zysku. Może przebieg wydarzeń był jednak
        nieco inny?
        • Gość: hotelarka Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: 212.160.96.* 29.01.07, 18:26
          to jakaś ściema, nie wierzę w tą historię
          • Gość: marcin Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:23
            JEśli adler jest ok to niech może poda tu na forum swoją wersję
            • zbyszek07 Re: Sylwester koszmar na Mazurach 31.01.07, 07:08
              Adler juz sie odezwal wyzej...
              Mysle ze jak zwykle prawda jest posrodku,
              i trzeba miec opinie z obydwu stron,
              ale skoro Adler nie ma namiarow goscia,
              to jak ma ewentualny blad naprawic?
              Pozdrawiam
              :-)
              • Gość: XXL boys Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:10
                Adler musi sie jakoś bronić, ale zrobił jak zrobił i kara pewnie go nie minie.
                • zbyszek07 Re: Sylwester koszmar na Mazurach 02.02.07, 06:51
                  Jesli wina jest po stronie Adlera to tak,
                  a jesli nie?
    • iza601 Re: Sylwester koszmar na Mazurach 02.02.07, 20:02
      Absolutnie nie wierze Panu Leo.Doskonale znam ten pensjonat i właścicieli.Jażdze
      tam od wielu lat i na sylwestra też.Podejżewam ze Pan Leo być możee cchce się
      poprostu zemścić za coś.Nie tędy droga Panie Leo.A może konkurencja?A może
      wywalony za pijaństwo pracownik?Ten pensjonat sam sie obroni bo jest
      SUPER.Prawdziwie domowa atmosfera stworzona przez gospodarza.CZy kiepski
      pensjonat ,prowadzony ,jak Pan sugeruje przez naciągaczy byłby tak oblegany?NIe
      wierze w ani jedno słowo Pana!A wszystkim naprawde moge z czystym sumieniem
      polecić ten pensjonat.Mile widziane są tam też psy lub papugi...
    • Gość: Zigi Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:20
      Ten "pensjonat" jak piszecie nie ma prawa do używania nazwy "pensjonat"?Nie ma
      na tak zgody Urzędu Marszałkowskiego, a mimo to używa jej.
      • Gość: J Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.aster.pl 03.02.07, 01:27
        No to wszystko jasne!
        Tę historie wymyśliła osoba, aby zniszczyć konkurencje
        albo jakiś zwolniony pracownik/pracownica, a nie klient.
    • Gość: xxl Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 01:45
      Szanowny panie Leo.Pan powinien kryminały pisać a nie w darmowej gazetce w
      Skierniwicach zaśmiecając skrzynki na listy.Przecierz jak by pan zapłacił
      Anasińskiemu to by miał pan pokwitowanie.Nikt w tym kraju kasy na gębe nie
      daje.A Anasiński znał by pana dane jak by pan wplacil pocztą lub
      przelewem.Proste?Radze zmienic zawod bo kiepski z pana redaktor...
      • Gość: do xxl Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:31
        ortografia się kłania
      • Gość: XXL Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:36
        Panie prawniku - pożal się Boże, z marnej warszawskiej gazetki poradniczo -
        prawnej, ćwicz pan ortografię 2 godziny dziennie. Koniecznie/
        • Gość: Ola Do gazety z tym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:54
    • Gość: Leo Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:07
      Cała sprawa znalazła swoje zakończenie polubowne. Zamieszanie wynikło z
      nieporuzmienia obu stron, ale została zakończoną. Zatem sprawę uważam za
      zakończoną.
    • Gość: Romulus Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:35
      Ale facet namieszałeś!I co?Tak bez przepraszam?
      • Gość: Leo Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:00
        Gościu to nie ja namieszałem ale wlaściciel pensjonatu. I to on miał mnie w tym
        miejscu przeprosić, tak sie umówiliśmy, ale widzę, że nie lubi dotrzymywać
        słowa.
        • Gość: Prawdziwy-Życzliwy Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: 62.29.138.* 20.02.07, 11:41
          Szkoda, ze szanowny pan redaktor, który sam niemal pisze w całej swojej gazetce
          niemal na każdym kroku delkatnie mówiąc mija się z prawdą. Najpierw bezczelnie
          kłamał, że zapłacił już we wrześniu, później wypisywał oszczerstwa tu na forum.
          Na koniec jeszcze nawet nie poczuwa się do winy i skruchy,że naciągnął na kasę
          właściela pensjonatu wsciskając mu artykuły, których ten nie potrzebował. A
          radziłem panu Anasińskiemu do sądu z chamem, kłamcą i oszczercą. Ciekawe są
          praktyki pana naczelnego redaktorka, który zamieszcza reklamy nie podpisując
          tekstu, że jest to reklama. Kogo by tu zainteresować tym faktem? Przecież to
          też kłamstwo i wciskanie ludziom kitu
          • Gość: ZEBRA Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:46
            ALE JAJA!!!!!!
          • luna37 Re: Sylwester koszmar na Mazurach 20.02.07, 22:51
            a o jakiej reklamie ze strony Leo mowisz??/ bo ja jak na razie to nic takiego
            nie znalazłam.
            Z drugiej strony - podobno sprawa zakończyla się polubownie...więc widocznie
            właściciel pensjonaty nie byl taki krysztalowy jak próbował sie tutaj
            określić...
            Sprawę załatwia się polubownie jeśli osoba oskarzona JEST winna...tak
            przynajmniej jest w normalnym Państwie...
            • Gość: zebra Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 01:47
              Lub załatwia się polubownie jeżeli się chce odczepić od nachalnego człowieka,a
              takim jest Leo.Co do reklamy to nieważne jak piszą byle by pisali.ale autor
              kulturalny powinien się podpisać imieniem i nazwiskiem.Tak też jest w normalnym
              Państwie.A Leo robi podziemie z kanału i g.....!NIEŁADNIE
          • Gość: Leo Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:32
            Panie Prawdziwy Życzliwy z Gazety P. więcej kultury w publicznych wypowiedzich
            proponuje, gdyż może się to obrócić przeciwko panu. Pisanie o mnie "chame,
            kłamca i oszczerca" może byc dla pan bardzo przykre w skutkach. ROZUMIESZ!
            Co do pana A.,to nie wywiązał on sie z umowy ani w Sylwestra ani teraz. Co
            więcej wiem, że spotkała go kara od Panstwowej Inspekcji Handlowej za bezprawne
            używanie nazwy "Pensjonat", która jest mocno na wyrost w stosunku do jego
            chatek.
            Odwiedzę cię chyba w Warszawie.
            • Gość: ciekawy Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:35
              Panie Leo a co Pan uważa za Pensjonat?Ma Pan definicje?jeżeli tak to bardzo prosimy.
              • Gość: nidak Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:26
                NO i jak zakończyła się ta sprawa?Właściciel przeprosił?
                • zbyszek07 Re: Sylwester koszmar na Mazurach 06.03.07, 07:02
                  a wiadomo z pewnoscia czy byl winny,
                  a moze to wszystko tylko pomowienia?
                  ;p
                  • Gość: Luna Re: Sylwester koszmar na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:08
                    Tak to mi wygląda na pomowienie.SWINSTWO!
    • noxati Re: Sylwester koszmar na Mazurach 27.01.16, 19:41
      Odradzam w milionach słów . Pracowałem tam w sezonie i na sam koniec okazało się dzięki mojej sporztrzegawlości że jest tam pełno kamer. Ja jako pracownik byłem podglądany 24h mimo wiedzy i podejrzewam ze wszystkie pokoje mają zamontowane mikro kamery. Jedzenie kazano mi robić z odpadów. Zgniłe śmierdzące uda były gotowane i moczone by zabić smród. Zawiadomiłem prokurature o przestępstwie
      naruszenia godności i prywatności osobistej. Nie polecam. Dam wszędzie gdze tylko się da opis mojej sytuacji niech ten człowiek zboczeniec poniesie kare. Mój mail noxati@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka