Dodaj do ulubionych

Rozmówki pogodowe III

28.04.03, 16:09
W Olsztynie pięknie zielono i po deszczyku świeżo.Temperaturka też niczego
sobie-wcześniej prawie 20 st.,a teraz prawie 15.Fajnie jest.
:-)
Wiatr mi nie przeszkadza,ale deszczu bardzo lubię słuchać(jak sobie bangla o
szybę).
Miko oto część III :-)
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 16:13
      Thor - piękne dzięki:)
      Przesyłam Ci wiosenny, zielony i bardzo radosny usmiech z Krakowa:)))
      A teraz spadam, bo się spóźnię... Mam nadzieję, że pojawisz się wieczorem:)
      Pa:)
      • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 16:32
        thor, ale co z tymi falami? Przesyłam równie krakowski uśmiech:) Możesz założyć
        kolekcję:)))))))))
        • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 16:37
          Wielkie dzięki.Tak.Będę kolekcjonował piękne uśmiechy.Mam wolne miejsce nad
          łóżkiem to się je oprawi w ramki i powiesi;-)
          Jeszcze raz wielkie dzięki :-)
        • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 16:49
          Co do fal to muszę przyznać,że im większe tym lepsze.Najlepiej jak takie
          olbrzymy załamują się na płyciznach.Widok cudny,a i jodku w powietrzu sporo
          więc jest też zdrowo.
          Dla mnie morze musi wyglądać jak morze,czyli pofalowane.Niestety często w lato
          było gładkie jak jezioro.I zaduch straszny.A jak jest fala to jest czym
          oddychać nawet w największy upał.
          Ja już także kończę i biorę się do roboty,więc do następnego spotkania Inko :-)
          O chyba znowu będzie padał deszcz na Olsztynem...
          • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 16:59

W takim razie masz tego Ikara w sobie:) Czyżby bratnia dusza? To jak będzie
            padał deszcz to gdzieś tam kątem pamięci sobie o mnie pomyślisz? Do następnego
            spotkania:)))
            • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 21:31
              No to jeszcze jeden krakowski usmiech do kolekcji:)))
              Pięknie i zielono jest, a do tego, po południu, widziałam cudną tęczę:)))
              A jaki był zachód słońca:)))) Żeby jeszcze tylko szum fal... - to chyba byłby raj na ziemi....
              Ech.... :))))))))))
              • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 28.04.03, 22:20
                Tu jest część trzecia- już nie mieszam:)))
                • Gość: lustro Re: Rozmówki pogodowe III IP: 213.76.143.* 29.04.03, 09:12
                  A czasem tafla wody jest gładka jak lustro :)))))))) (nie mówię o sobie)
                  • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 29.04.03, 09:30
                    Słuchajcie- to jakiś obłęd!!! 22 stopnie w cieniu!!!! czy ta pogoda powariowała????
                    Wiosennie pozdrawiam, :))))))))))))))))))))))))))))))
                    • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 29.04.03, 10:49
                      Witam:)
                      Ja już nie mogę!!! Zaczynają się upały, a ja ich nie znoszę:( A w Krakowie to
                      juz w ogóle, bo nie ma jezior:( I niebi bez jednej chmurki. Przyjdzie oszaleć;)
                      • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 29.04.03, 10:59
                        Ej kochani o czym mowicie???Jakie upały???
                        • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 29.04.03, 11:08
                          Angelo, może na mroźnej północy wiatr wyje, pada śnieg i w ogóle co najmniej
                          jest gradobicie, ale na południu co się wyrabia! Ja chyba jestem chora na
                          upały. Już bym sobie w jakimś jeziorku popływała:)))
                          • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 29.04.03, 13:57
                            Ale zaduch.25 st. w cieniu.Parno strasznie,więc chyba będzie padać.
                            Temreraturka iście letnia.
                            "Wesoło mi..."

Może się w końcu zbierze na wiosenną burzę z piorunami.
                            :-D
                            • mika_1 Lato?????!!!!!! 30.04.03, 00:27
                              Jest środek nocy, a u nas 17 stopni!!! W dzień było 30:( To jakiś obłęd!!!
                              Nie było wiosny!!!!
                              Ale nocą wszystko jest takie ibłedne - te zapachy, na które nie zwracamy uwagi za dnia - wszystko kwitnie, rośnie... Ech, cudnie:)))
                              • mika_1 Re: Lato?????!!!!!! 30.04.03, 08:05
                                20 stopni, żadnej chmurki, żadnego wiatru - plaża!!!
                                Czyżby kolejny upalny dzień????
                                :))))))))))))))))
                                • inka28 Re: Lato?????!!!!!! 30.04.03, 12:16
                                  Bez wątpienia. Dziś zauważyłam początek lata - panowie wystawiają swoje blade
                                  łydki na widok publiczny, hihi. Lubię to zjawisko, bo trwa krótko, ale wiele
                                  znaczy. Ale sama dziś straszę białymi ramionami. I żałuję, że trochę za krótka
                                  ta wiosna w Krakowie:(
    • Gość: Andulka Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.kprm.gov.pl 30.04.03, 12:35
      Jutro bedziecie mieć na Warmii silny zachodni wiatr, ale pojutrze powinno być
      już pięknie.
      • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 30.04.03, 20:01
        Pięknie dzisiaj było.Nie za zimno,nie za gorąco.Tak akurat w sam raz :-)
        • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 09:14
          Pięknie jest.A w następnym tygodniu ma być nawet lepiej.Temperaturka dojdzie do
          30 w cieniu :-)
          Kto jest w ten długi weekend na Warmi na pewno nie żałuje :-)
          • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 10:40
            Ale wczoraj troche popadało i podwiało koszule:)
            • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 20:23
              W Krakowie piękny wieczór:) Nie za gorąco, nie za wietrznie - wiosennie. Miło,
              w sam raz na spotkanie na Rynku, prawda Mika? :)))
              • brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 20:31
                W Warszawie jest lato. Teraz sparwdziłam na termometrze: 20 stopni. Fakt, że
                mury nagrzane, ale na zewnatrz włąściwie powietrze stoi, no, minimalny
                wietrzyk. I te zapachy....
                ---
                <<<~~~~~~~~~~~>>>
                • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 20:35
                  Prawda, że zapach to jedna z najprzyjemniejszych "części"w wiosny? I dzisiaj
                  spodobało mi się to ciepło z nagrzanej płyty Rynku:) A może to przez "wiosenną
                  wariatkę" - Mikę?
                  • brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 20:42
                    Tak sobie myśle, ze i z ciebie nielepszy stwór wiosenny:))))
                    ---
                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                    • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 20:46
                      Dziękuję:) Wiosna zapewne czuje się zaszczycona, że mianujesz mnie jej
                      stworem:)))
                      • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 21:01
                        Dziewczyny - chyba wszystkie jesteśmy wiosennie zakręcone:)) I, co najważniejsze - pozytywnie:)))
                        W Rynku rzeczywiście miło i ciepło:))) A u mnie już "tylko" 18 stopni... Czyżby ochłodzenie??? Mieliśmy jutro jechać w Bieszczady, ale ma lać:( Niestety wyjazd musimy przełożyć na niedzielę...
                        • brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 21:41
                          Zazdrość to brzydkie uczucie, ale ja otwarcie mówię: zazdroszczę wam tych
                          Bieszczad tak blisko, w zasięgu ręki (a włąściwie kierownicy i czterech kół).
                          Wynika z tego, że najgorzej maja ci, któryz mieszkają w samym środu. daleko do
                          morza, daleko do gór, daleko do Olsztyna....
                          ---
                          <<<~~~~~~~~~~~>>>
                          • Gość: andulka Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.chello.pl 02.05.03, 21:52
                            Eeee tam, przecież mamy Pałac Kultury...
                            Można wjechać na 30 piętro (góry) i popływać w basenie (jezioro) ;)))
                            • brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 21:54
                              Andulko, az czkawki ze smiechu dostałam!!!!
                              ---
                              <<<~~~~~~~~~~~>>>
                              • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 02.05.03, 21:55
                                No, ale to się nazywa pozytywne podejście do życia:)))
                                • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 09:07
                                  20 stopni godz. 9.06 no mysle ze to bedzie piękny dzień:))))))))))))
    • Gość: e.t. Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.sympatico.ca 03.05.03, 10:37
      Pan Miller jest juz skonczony, - ale przed referendum SLD i prezydent nie
      chca robic boruty. Teraz krytykuje go nawet wiekszosc elektoratu SLD-UP. Z
      historii wiemy, ze przed wielkim upadkiem (utrata niepodleglosci) Polacy
      cieszyli sie tylko przez krotki czas wzgledna wolnoscia lub szansa na
      przyszlosc. Dokladnie 212 lat temu uchwalono Konstytucje 3-go Maja. Byla
      nadzieja na odnowe i poprawe sytuacji Polski. Nawet krol pruski Fryderyk
      ja "poparl", aby Polske poroznic z Rosja, a za plecami szykowal kolejny
      rozbior Polski. Przed II wojna swiatowa Hitler podpisal pakt o nieagresji z
      Polska, znow aby Polska nie zabezpieczyla sie ukladem z ZSRR. (wiedzieli, ze
      Polska na Francje liczyc nie moze). Oczywiscie Niemcy nie mysleli o niczym
      innym jak o ponownym zagarnieciu Polski (w cichym przymierzu z ZSRR). Skoro
      Niemcy nie mogli na stale pochlonac Polski droga militarna pozostala im droga
      polityczna. Francja wie jak podporzadkowywac sobie kraje kolonialne, a Niemcy
      cechuja sie wrodzona zaborczoscia, dlatego wspolnie wymyslili Unie Europejska
      by przejac calkowita kontrole nad panstwami , ktore wedlug nich nie zasluzyly
      na samodzielnosc - w sposob tak perfidny, ze one same nawet o to prosza. -
      Oczywiscie kraje te tworza os z Rosja ...... To co zrobil rzad Leszka Millera
      to II Targowica, ktora tak jak ta pierwsza na co najmniej 100 lat pozbawi
      Polske niepodleglosci. Porozumienie akcesyjne, ktore podpisal w imieniu
      Polakow rzad Millera (dajace Brukseli jednostronne prawo do zmiany jego
      tresci, a odmowe Polsce prawa do wystapienia z unii) to zdrada narodu i
      wszyscy, ktorzy beda glosowac za - beda zdrajcami narodu.

2003-05-03 dentysta

• mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 11:00
        Oj, chyba goręcej, co nie którym padło na mózg:(
        • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 11:01
          No i mnie też, bo znowu z błedami piszę... :(
          No, ale u nas jest 25 stopni, zero słońca, zaraz chyba będzie lało;))))
        • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 11:01
          no tak biedactwa,rozmowki pogodowe to pogodowe,słońce świeci;)))))))
          • brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 12:49
            U nas tez cieplutko, dosyc rześko, może dzieki temu, że sloneczko humorzaste i
            zza chmurek wychynąc nie chce. Ale moze to i lepiej, bo byłby za goraco.
            A tak - jest znakomicie!
            Miłego dnia:))))
            ---
            <<<~~~~~~~~~~~>>>
            • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 16:47
              A w Krakowie na Brackiej pada deszcz!!! - chciałoby sie zaśpiewać. Ale taki
              deszczyk dobrze robi zieleni. I jednej Ince chorej na upały... :)))
              • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 18:45
                Nie tylko Inka biedniutka i choryje na upały. Mika też;)))
                A w Krakowie rzeczywiście na Brackiej padał deszcz! Nie wiem tylko dlaczego akurat wtedy kiedy tam byłam bez parasola???? Ale teraz jest już całkiem całkiem - rozpogodziło się i jest OK:))))
                • Gość: lustro Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.03, 19:28
                  Dzisiaj "robiłam" pogodę w WDK, bo sobie fajnie siedziałam i zaczęło podać,
                  zrobiłam tak, że przestało. A potem to już dopiero padało, jak byłam w
                  domu :))) Jak chcecie to zamówię pogodę na 5 lipca.
                  • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 03.05.03, 19:35
                    Koniecznie - niebo bezchmurne, lekki wietrzyk, bez upałów ale cieplutko:))
                    Taką pogodę zamawiam:)
                    No i pogodę ducha, oczywiście:)))
                    • Gość: lustro Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.03, 19:41
                      Będę się starała jak tylko mogę :)
    • brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 07:42
      Witam w ten piekny, słoneczny, choc nieco chłodny ranek 4 maja (dzis juz poza
      faktem, ze jest niedziela, nie ma żadnego świeta - chyba że ktos ma na imie
      Monika albo Florian)
      Miłego dnia:_)))))
      ---
      <<<~~~~~~~~~~~>>>
      • bpkw Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 09:52
        W Olsztynie słońce ustawicznie walczy z chmurami. Wierzę w zwycięstwo tego
        pierwszego i za pół godziny ruszam na wieś.
        • Gość: Andulka Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.chello.pl 04.05.03, 10:02
          Chmur nie ma. Jest wiater. Idę wypróbowac, na ile silny ;)
          • bpkw Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 10:05
            Gość portalu: Andulka napisał(a):

> Chmur nie ma. Jest wiater. Idę wypróbowac, na ile silny ;)

Na wszelki wypadek weź z sobą plecak wyładowany 5 kg. cukru, mąki lub czymś
            podobnym... . Miłej imprezki. Ja spadam, bo chyba ślubna podjeżdża pod dom.
            • Gość: Andulka Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.chello.pl 04.05.03, 10:08
              Będę niosła ze sklepu pełne flaszki i siatę kartofli, serio :)
              A u Was wypogodzi sie koło południa ale będzie silny wschodni wiater i nie
              więcej niż 12 stopni a na wietrze bedzie sie wydawać, że zimniej.
              • bpkw Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 10:10
                Gość portalu: Andulka napisał(a):

> Będę niosła ze sklepu pełne flaszki i siatę kartofli, serio :)
                > A u Was wypogodzi sie koło południa ale będzie silny wschodni wiater i nie
                > więcej niż 12 stopni a na wietrze bedzie sie wydawać, że zimniej.

Dzięki "Chmurko" za prognozę. I już wychodzę...
                • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 10:49
                  A w Olsztynie silny wicherek powiewa,a temperaturka to "tylko" 13 st.
                  No ale od jutra ma być znacznie lepiej :-)

Tylko proszę zjeść obfite śniadanko,bo odlecicie z wiatrem ;-)
                  • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 20:37
                    U nas było dziś pięknie- tak w sam raz. Słoneczko grzało, lekki wiaterek, bez upałów. Ale na czerwono zdążyłam się spiec, więc moc odpowiednia tego słoneczka była...
                    Na jutro zapowiadają horror - 28 stopni, bleee, bedziemy się z Inką męczyły:(((
                    • Gość: rita Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.05.03, 23:07
                      noc też jest piękna, rożek księżyca widać
                      • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 04.05.03, 23:34
                        chłodnawo tej nocy,ale bedzie lepiej:)))
                        • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 10:15
                          Rankiem jeszcze było chłodnawo,ale teraz już to czuć.Będzie ciepło,ba nawet
                          bardzo.Słoneczko pięknie świeci :-)
                          I tak ma być :-D

Chyba czas pomyśleć o sandałach i krótkich spodenkach.Being już ma sandały(!),a
                          i ja też już się w nie zaopatrzyłem :-)
                          • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 12:04
                            thor_tr napisał:

> Chyba czas pomyśleć o sandałach i krótkich spodenkach.

Hehe, a u mnie dziś premiera gołych łydek. Co prawda nie w krótkich portkach,
                            ale w spódniczce, prezentuję dziś moje gołe nogi:) Drżyjcie Krakusy! :)))
                            • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 12:38
                              Inka, w te pędy do Rynku marsz!!!!
                              Z gołymi łydkami bedziesz mile widziana, zresztą nie tylko tam:)))
                              • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 13:20
                                mika_1 napisała:

> Inka, w te pędy do Rynku marsz!!!!
                                > Z gołymi łydkami bedziesz mile widziana, zresztą nie tylko tam:)))

Hihi, obawiam się, że moje gołe łydki nie sprawiają mi we wszystkich kręgach
                                miłego przyjęcia... A na Rynku to kumu je zaprezentuję? Mickiewiczowi? :)))
                                • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 13:21
                                  Mickiewiczowi, to moze nie, bo jeszcze by z wrażenia spadł z cokołu;))) Ale zawsze się ktoś tam znajdzie... Może na piwko się wybierzesz??? Hmmm????
                                  • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 13:40
                                    On chyba nie takie widoki oglądał. Chociaż Kraków to takie pruderyjne miasto,
                                    nie to co Olsztyn;) nie wiadomo do końca. Mika, Ty mnie nie kuś piwem! Takim
                                    zimnym, pięknym piwem... Ech!
                                    • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 13:44
                                      Noooo, takie zimne, suuper piwo... Albo np. Pina Colada w Bastyli... Hmmm, nooo, Inka, Ty się zastanów:))))
                                      Co do tego Adasia, to chyba jednak masz rację... Przetrzymał Rezerwę, maturzystów, nowożeńców, to i Twoje nagie łydki przezyje:)))
                                      P.S. Dobrze, że tego nie czyta teraz Bpkw, bo by zaczął prawić o cenzurze, obyczajności itp;))))
                                      • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 13:55
                                        Mika, bo oprócz upałów to Ty mnie jeszcze takimi wizjami męczysz! A ja chwilowo
                                        nie mogę! Ale pomarzyć dobra rzecz:)
                                        To bpkw jest taki "obyczajny"? Mam sie bać czy co? Jeszcze mnie nie zna a już
                                        pomyśli bóg-wie-co! A łydka to przecież piękny temat! Literacki! Co
                                        prawda "Ferdydurke" to nie "Pan Tadeusz":)
                                        Jejku. Bredzę z gorąca:(
                                        • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 05.05.03, 13:58
                                          Bredzisz z gorąca??? To gdzie Ty siedzisz??? Czy panie w Jagiellnoce wyłaczyły klimatyzacje???? :)
                                          • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 06.05.03, 10:52
                                            Wtedy nie siedziałam w BJ, ale teraz tak. Stukałam z kafejki na Szewskiej, oni
                                            tam mają zasłonięte okna, żeby oszołomy od gier nie zauważały, że czas leci.
                                            Ale teraz - pełen komfort, klimatyzacja chodzi, słoneczko świeci, drzewka
                                            zielone. Ale jak jest w Olsztynie - nie wiem.
                                            • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 06.05.03, 15:30
                                              Jak w Olsztynie?Już mówię.Piękne słoneczko ,temperaturka w cieniu doszła do 28
                                              stopni.
                                              Tylko kasztany spóżniły się z kwiatami(bo co to za matura bez kwitnących
                                              kasztanów?).

Z tymi odkrytymi nogami to prawda.Coraz więcej dziewczyn ubiera się na krótko:-)
                                              Podoba mi się taka pogoda,ahh podoba :-D
    • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 07.05.03, 09:51
      Dzisiaj tylko 17 stopni.Ale jest parno,więc może pokropi(ok.8 nawet spadło
      kilka kropel).Słońce jest za takimi "upałowymi"chmurami,co sugeruje deszczyk.
      Niestety na wiosenną burzę się nie zapowiada :-(
      • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 07.05.03, 12:48
        U nas nawet "upałowych chmurek" nie ma:( Kasztany za to kwitną jak należy.
        Ciepło, ale albo się przyzwyczaiłam, albo upał zelżał, bo nie umieram!
        Co do gołych nóg - to trzeba mieć jeszcze co pokazać:P
        Pozdrawiam ozięble;)))
    • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 09:13
      Co tu dużo mówić.Pięknie jest i koniec:-D
      • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 09:22
        Słoneczko, zero chmurek, lekki wiaterek, 20 stopni... No i oczywiście - pogoda ducha:)))
        Ech, pięknie jest:)))
      • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 09:24
        Thor_tr powiedz dzisiaj krotki rekaw czy moze dla pewnosci sweterek wziąć;)))
        • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 09:34
          He,he.Stawiam na krótki rękaw.
          Ale piękną pogodę wyczarowałaś :-D
          • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 11:08
            Myslisz ze to ja?:))))Staram sie ciągle cos z tym robic;))))
            • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 16:07
              Umieram! Czy osoba odpowiedzialana za upały w Krakowie mogłaby je jakoś
              opanować? Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby;)
              • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 08.05.03, 19:43
                Inko, nie przesadzaj, dzisiaj było znośnie:))) Tylko słońce wściekle podstępne i spiekło mnie na "raczka" :(((
                • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 09.05.03, 07:11
                  Ojej.
                  To pewnie przydała by się Tobie chwilka odpoczynku od słońca.W Olsztynie go
                  dzisiaj nie ma,więc zapraszam na Warmię ;-)
                  Może w końcu popada?
                  • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 09.05.03, 07:30
                    Dziekuję:) Własnie mam odpoczynek. Słońce nie praży, ale jest 20 stopni. Całkiem przyjemnie:)
                    • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 09.05.03, 10:51
                      A ja się dziś spodziewam burzy. W radiu zapowiadali i juz się cieszę na zapas:)
                      • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 09.05.03, 11:04
                        Fakt - przydałaby się:) Smog(k) spłynąłby na ziemie:)
                        • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 09.05.03, 11:17
                          Ja tam to smoka nic nie mam. Przygody Smoka Wawelskiego to moja ulubiona
                          bajka:) A smog jest rzeczywiście paskudny!
                          • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 12.05.03, 10:19
                            Oj parno w Olsztynie.Deszcz popadał w nocy,ale co z tego.
                            Naprawdę musi zdrowo kapnąć,a może i burza by nas nawiedziła...
                            :-I
                            • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 12.05.03, 15:53
                              thor_tr napisał:

> Oj parno w Olsztynie.Deszcz popadał w nocy,ale co z tego.
                              > Naprawdę musi zdrowo kapnąć,a może i burza by nas nawiedziła...
                              > :-I

W piątek w Krakowie w nocy była piękna burza. Taka fest. Ale nistety nie byłam
                              jej w pełni świadoma:( Ach, te imprezy%) I teraz mam za karę upały!
                              • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 13.05.03, 21:46
                                o szyby deszcz dzwoni,dzeszcz dzwoni wiosenny.................
                              • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 13.05.03, 21:52
                                inka28 napisała:

> W piątek w Krakowie w nocy była piękna burza. Taka fest. Ale nistety nie byłam
                                > jej w pełni świadoma:( Ach, te imprezy%) I teraz mam za karę upały!
                                No, wiele się w tej sytuacji wyjasniło... Ale chyba nie rozrabiałaś aż tak strasznie, bo teraz znowu mamy piekielną burzę z jeszcze bardziej piekielnymi piorunami!!!!

• angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 13.05.03, 23:23
                                  cisza po deszczu uf-a powietrze takie wonne
                                  • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 13.05.03, 23:36
                                    Wow!!!
                                    Burza przeszła nad Olsztynem.Co prawda nie za długa,ale jednak pogrzmiało.
                                    Pierwsza wiosenna burza :-)
                                    • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 13.05.03, 23:51
                                      ale znowu grzmi:))))jakos milo ma sie ku oczyszczeniu
                                      • angela-rt Re: Rozmówki pogodowe III 14.05.03, 00:03
                                        pada deszcz,kroplisty deszcz
                                        • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 14.05.03, 09:40
                                          Jest tylko 11 stopni,ale i tak pogoda mi się podoba.
                                          Po tej burzy jest tak świeżo i pięknie.No i jeszcze ten zapach wiosny :-)
                                          • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 14.05.03, 12:11
                                            thor_tr napisał:

> Jest tylko 11 stopni,ale i tak pogoda mi się podoba.
                                            > Po tej burzy jest tak świeżo i pięknie.No i jeszcze ten zapach wiosny :-)

U mnie też zimno, deszczowo... smutno.
                                            Wczoraj późno wieczorem nad Krakowem przeszła wielka burza. A ja akurat bez
                                            parasola i w lekkiej bluzeczce musiałam przebiec z przystanku przez park.
                                            Wiało, lało, błyskało, grzmiało... a mi się wszystkie grzeszki przypominały...
                                            • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 15.05.03, 18:55
                                              Troszeczkę słońca,troszeczkę deszczu.Ot taki mamy dzionek.
    • Gość: delfi Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.03, 20:09
      usmiech deszczyk, smutek slonce czyz nie pieknie jest na łace ( np. przed
      blokiem )
      • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 16.05.03, 18:52
        Fajne.To ja też spróbuję:
        "Ano jest pięknie przed blokiem mym
        lipa i klon swój wiodą prym
        trawa tak pięknie zieleni się
        niestety tam wciąż nie ma mnie."
        ;-)
        • Gość: brzoza2 Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.chello.pl 17.05.03, 08:12
          Zapowiada się piekny, słoneczny dzień. Powietrze jest rzeskie, ale słoneczko
          świeci, wszystko jest zielono-kwitnące, pachnie codownie i w taki poranek az
          chce się żyć!
          Optymizmu i radosnego dnia wszystkim Wam zyczę:)))))
          • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 17.05.03, 09:29
            Dzięki.I wzajemnie!!!
            Olsztyn też dzisiaj słoneczny i zieloniutki.
            Wiosna to piękna pora roku:-)
            • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 15:51
              Chmury takie ładne. Nie wiadomo o co tej pogodzie chodzi... Będzie padać czy
              nie? Podoba mi się:)
              Pozdrawiam
              • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 16:25
                W Olsztynie też chmury.Do tego co jakiś czas pada deszczyk,i nawet pogrzmiało.
                Strasznie senna pogoda.
                • inka28 Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 16:27

Ja bym tej senności nie ufała. Na coś się zbiera. Może będziesz miał burzę?:)
                  • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 16:39
                    To możliwe.Nawet bardzo.Taka spora burza by się przydała.Bo ciśnionko niskie,aż
                    się można o nie potknąć.
                    • mika_1 Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 16:49
                      Inka - u nas to pewnie będzie burza... Wiatr się zrywa, chłodniej się zrobiło, chumrzyska czarne jak smoła...
                      Ojoj!!!!!!!!!!!!
                      • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 16:55
                        Mam nadzieję,że macie piorunochron i nie stoicie pod drzewem ;-)
                        Dobrze jeśli będziecie miały Cocolino to się nie naelektryzyzujecie;-)
              • Gość: delfi Re: Rozmówki pogodowe III IP: *.ols.vectranet.pl 19.05.03, 18:09
                deszczyk kropi trawka się zieleni, a my podążamy i oglądamy się za promieniami
                słońca, czyż nie jest uroczo
                • thor_tr Re: Rozmówki pogodowe III 19.05.03, 19:22
                  Oj tak.Uroczo.Ale niestety bez kawy nie da rady,bo sennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka