Dodaj do ulubionych

Staroń odwołana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:04
Staroń została na wczorajszym posiedzeniu Sejmu w dniu 28 lutego odwołana z
dwóch podkomisji:

- do nowelizacji ustawy o Krajowej Radzie Sądownictwa
- do nowelizacji ustawy o pracownikach Sądów i Prokuratury, w tym jednocześnie
z bycia przewodniczącą tej drugiej podkomisji

JUż POZNALI SIę NA LIDZII???
Obserwuj wątek
    • Gość: sam_sob Re: Staroń odwołana? IP: *.gorowo.macrosat.pl 02.03.07, 07:35
      Gość portalu: fiki-miki napisał(a):
      >
      > JUż POZNALI SIę NA LIDZII???

Nie można tego wykluczyć. Z tego powodu warto zapoznać się z tekstem Jej
      wypowiedzi (GP), z którym nie trudno się zgodzić, z uwagi na merytoryczna treść:

"LIDIA STAROŃ

Obserwuję z niepokojem, jak założenia ustawy, które od samego początku powinny
      spełniać wymogi ogólnospołeczne, po uzgodnieniach międzyresortowych przeradzają
      się w interesy partykularne poszczególnych ministerstw. Odbiegają one daleko od
      założeń ogólnospołecznych, które każda ustawa powinna spełniać. Druga kwestia
      to brak profesjonalnej obsługi, brak krajowego centrum legislacyjnego, mamy
      tylko centrum rządowe o charakterze opiniotwórczym, oraz zespoły legislacyjne w
      Sejmie i Senacie. Moim zdaniem brak jest natomiast spójnego zespołu, który
      opiekowałby się ustawą od początku do końca. Praca takiego zespołu polegałaby
      na tym, by społeczno-gospodarcze założenia rozpisać na paragrafy i nadać im
      odpowiednią konstrukcję prawną. Dzisiaj mamy do czynienia z radosną
      twórczością. Chodzi tu o projekty poselskie, jak i prace nad ustawami w
      komisjach sejmowych. Nie może dochodzić do takich sytuacji, że poprawki, które
      zgłaszane są lawinowo przez posłów, zmieniają treść merytoryczną aktu. One
      później nie trafiają do prac komisji i nie można nad nimi pracować. Idą one
      wyłącznie do głosowania. W związku z tym posłowie nie orientują się, o co
      chodzi w danej poprawce. W ministerstwach służby legislacyjne posiłkują się
      wysokopłatną pomocą z zewnątrz. Trzeba by się zastanowić nad powołaniem
      profesjonalnego centrum legislacyjnego. Z takim zespołem powinien ściśle
      współpracować Sejm, Senat oraz rząd".
      • Gość: Ewa Re: Staroń odwołana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:04
        dla mnie ta kobieta jest poniżej krytyki, znam ją osobiście i wiem, że niewiele
        sobą reprezentuje, a o swoje walczy jak przysłowiowa kura, co spod żmiji jajko
        wybierze
        • Gość: zatorzanin Re: Staroń odwołana? IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.07, 16:14
          Coś ci się EWA popieprzyło chyba.Jakie przysłowie mówi o kurze,która wyciąga
          jajko spod żmiji?
        • Gość: myślnik Re: Staroń odwołana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:21
          Kura, która zdobędzie się na odwagę, by wyciągnąć jajko spod żmiji to kura-
          bohaterka :)))
          P.S. Jeśli pani Staroń jest tą przysłowiową kurą, to kim jest żmija, która
          straciła jajko?
          • Gość: Heniek Re: Staroń odwołana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:43
            jakby nie było, dla mnie Lidia nic pozytywnego sobą nie reprezentuje, a to, że
            została posłem brzmi jak kpina
            • Gość: Henia Re: Staroń odwołana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:11
              popieram Heńka, też znam tę cwaniarę
            • Gość: Kunegunda Re: Staroń odwołana? IP: 82.160.236.* 03.03.07, 08:20
              Heniu masz całkowitą rację i w dodatku nie grzeszy ani wiedzą ani urodą
            • Gość: miś Re: Staroń powołana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 17:10
              powołana, a nie odwołana. Odsyłam do stenogramu posiedzenia komisji
              sprawiedliwości i praw człowieka. Wypowiedzi Pani Poseł są tam merytoryczne i
              służą tworzeniu dobrego prawa. U naszych posłów to naprawdę wyjątek!!
              • Gość: kot Re: Staroń powołana! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 06:11
                Kłamstwa i bełkot procykowa są na porządku dziennym, ale tu mafia zenia p.
                pomawia osobę publiczną. Powinni za to odpowiedzić karnie. reszta to bełkot tej
                samej osoby..
      • Gość: Olek Re: Staroń odwołana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:26
        co za bełkot.
        • Gość: jola Re: Staroń powołana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 17:14
          Dlaczego ludzie tak kłamią?! Sprawdziłam na stronach sejmowych. Pani Staroń
          jest i sprawozdawcą i przewodniczącą. Te wypowiedzi na forum kik-ów, ktosiów i
          tej samej osoby pod różnymi nieckami pokazują tylko z jakim układem Pani Poseł
          ma do czynienia... Procykowo działa...
    • Gość: do zenia Re: Staroń odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:33
      Kiedy TW Janusz narodowości ukraińskiej spotka się ze swoimi kolegami ze studiów
      narodowości ukraińskiej ,na których donosił ?
      • Gość: kik Re: Staroń odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:57
        i co ci to dało?
        • Gość: ktoś Re: Staroń odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:22
          no właśnie, i co ci to dało Mi.....ski?
          • Gość: gazetka Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:11
            To dało, że przynajmniej część mieszkańców Olsztyna o tym fakcie dowiedziało
            się, że posłankę odwołano, bo wybióecza tego nie poda, zwłaszcza niezależna
            dziennikarka roku J. Wojciechowska - nie mam racji? Najbliższe dni to
            potwierdzą.
            • Gość: spóldzielca Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 17:45
              odwołanie Staroń z dwóch podkomisji to dopiero początek, szykują się następne
              jej odwołania, kogoś takiego nie chcą mieć nawet w podkomisjach, a co dopiero
              komisjach
              • Gość: zdziwiona Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:53
                a ja się dziwię, że jej jeszcze nie wyrzucili z Sejmu!
                • Gość: wybiórcza Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:26
                  Z sejmu wyrzucić jej nie mogą, ale wybiórcza mogłaby o tym niecodziennym
                  zdarzeniu dotyczącym posła z warmi i mazur napisać. Nie pisze bo istnieje jakiś
                  interes, teraz to już jasno widać, jak lokalna gazta wyborcza jest
                  niezależna. Powodzenia redakcjo, trzymać tak dalej, a będzie można w to miejsce
                  pisać następne wypociny autorstwa Ewy Zientarskie o Olsztynie.
                  • Gość: wiedzący Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:30
                    w wybiórczej nie ma na tyle odważnych, żeby napisali merytorycznie o odwołaniu
                    Staroń, najwyżej zrobią krótka wzmiankę, tak jak przy poprzednim odwołaniu Lidzi
                    jesienią ubiegłego roku, jak widać to już któreś z kolei odwołanie i też wiem,
                    że szykują sie następne, a ponadto Komisja Etyki Posłów zajmuje się jej
                    działalnością
                    • Gość: ogryzek Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 04.03.07, 15:57
                      To już jest totalne zboczenie ,no bo jak długo można tak samemu ze sobą?
                      • Gość: Marek Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.07, 16:40
                        Gość portalu: ogryzek napisał(a):

> To już jest totalne zboczenie ,no bo jak długo można tak samemu ze sobą?

No właśnie jak można używając różnych nicków się masturbować.
                        Może to przypadłość z aresztu?Miejsca osamotnienia ponoć temu sprzyjają.
                        • Gość: Tomek Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:55
                          to o sobie ogryzek i Marek mówicie? oj, chłopaki, chłopaki....
                          • Gość: Mareczku Tomeczku Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:36
                            Marku i Tomku przestańcie mówic o tym co robice w samotności, nikogo nie
                            interesują wasze zabawy.Ps. wreszcie skończcie z tym.
                            • Gość: wika Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.07, 17:50
                              Jak tak wystąpiła to całakowicie się z nią zgadzam. Znów jakiś bubel prawny
                              wypuszczą i nic to nie da zwykłym ludziom. Przepraszam bardzo czyje interesy są
                              bronione w tym Sejmie???
                              • Gość: ja Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:49
                                jakoś nie znalazłam takiej jej wypowiedzi na jej stronie internetowej i widzę,
                                że już wszyscy zaczynają mieć jej dość, zwykła awanturnica i tyle, tylko że z
                                tych awantur, które wszczyna sama czerpie korzyści, a ludzie dają się nabierać
                                • Gość: ty Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:27
                                  z czegoś w końcu musiała postawić lub kupić te 3 domy, mieszkania i kilka lokali
                                  • Gość: zenek Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.07, 06:37
                                    Co za bzdury piszecie.To są moje domy,mieszkania lokale.Ona tylko niektóre
                                    firmuje,bo by mnie zjedli.Mam z nia cicha umowę.Wie o tym KIK i dlatego nie
                                    pisze.Jak wrócę ze szpitala (za Polikliniką) to napiszę więcej.
                                    • Gość: kik Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:12
                                      kogoś po...ało?
                                      • Gość: ja Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:22
                                        nie dość, że naszą szanowną Lidzię dowołano z 2 komisji, to jeszcze zakazali jej
                                        2 wystąpień w sejmie, gdzie miała być sprawozdawcą, coś co raz mocniej zaczyna
                                        śmierdzieć koło naszej Lidzi
                                        • Gość: czub Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:43
                                          Walczyła o spółdzielnie i ze spółdzielnią a Sama ma wyrok za niepłacenie
                                          czynszu do owej spółdzielni mieszkniowej
                                          • Gość: Munio Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.07, 13:54
                                            ta poselska gwiazda ma już 3 (słownie trzy) prawomocne wyroki sądowe nakazujące
                                            jej płaceni zaległego czynszu do spóldzielni, ale co wolno wojewodzie....
                                            • Gość: xxx Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.07, 15:38
                                              A zenio,Władka i inni mają przechlapane w Ostródzie.Worek zeznań został
                                              rozwiązany i niektórzy mówią o wiele więcej niż w śledztwie.Nie dziwię się
                                              temu .W SM panował taki mobbing,że aż strach.I co pracownicy mają odpowiadać
                                              za oszołoma?Dobrze,że mówią całą prawdę.Na nic się zdały "latania " Władki i
                                              nakłaniania do "odpowiednich" oświadczeń.
                                              BUCHACHACHA.
                                              Imię zenia napisałam z małej literki,ponieważ przestałam go całkowicie szanować.
                                              TW ps."Janusz" nie ma racji bytu.
                                              • Gość: pracownica Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:09
                                                a uważasz, że teraz nie ma mobbingu w spółdzielni? teraz dopiero jest mobbing,
                                                za Procyka to mogłeś sobie nagadać i ponarzekać, a teraz jak sie odezwiesz nie
                                                tak, to jutro nie ma cię już w pracy!
                                                • Gość: gośc Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: 88.156.63.* 07.03.07, 19:02
                                                  Dopisz do listy firmę, w której stosuje się mobing.
                                    • Gość: zenek do zenka Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:14
                                      Jestem głupi jak but jakem zenek .I taki już zostanę do końca życia głupi zenek
                                      .I będę chodził dalej do psychiatary bom głupi zenek .I będe pisał sam do siebie
                                      bom głupi zenek.
                                      • Gość: M-ski do M-skiego Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:21
                                        Sam do siebie i o sobie piszesz Mireczku M.
                                        • Gość: Maria Re: Staroń odwołana a wybiórcza milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:54
                                          A na temat przebiegu postępowania przed komisją etyki już coś wiadomo?
    • Gość: kil Re: Staroń przewodniczącą i sprawozdawcą komisji IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.03.07, 21:44
      www.sejm.gov.pl
      Wystarczy sprawdzić - Pani Poseł Lidia Staroń była przewodniczącą podkomisji
      powołanej do nowelizacji ustawy o pracownikach sądów i prokuratury, do końca tj.
      do czasu, gdy podkomisja skończyła pracę.
      Wystarczy też sprawdzić, że Pani Poseł jest sprawozdawcą prac tych obu
      podkomisji (porządek obrad kolejnego posiedzenia sejmu). Tylko pogratulować!
      MYśLę, żE ZENON P. CHCE ODWEóCIć UWAGę OD SWOJEGO PROCESU I ZNOWU SZKALUJE
      pANIą POSEł. UB-ckie metody!!!
    • Gość: k.k Re: Staroń odwołana IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.07, 20:36
      haaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaa,a tak pozowała na ławkach osiedlowych w s.m.
      pojezierze wyginawała sie,itp.a tu nici....haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka