muraszka1 26.03.07, 11:51 jakis normalny kontakt,czy oni istnieja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belfer Re: VECTRA S.A. IP: 88.156.63.* 26.03.07, 12:33 "Per pedes" jak mawiali starożytni rzymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 12:50 per pedes(łac.apostolorum)-pieszo ;), chyba masz racje,ale do Gdyni troche daleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwony Re: VECTRA S.A. IP: 88.156.63.* 26.03.07, 14:15 Ja ostatnio kontaktuje sie z nimi mailowo i o dziwo odpisuja.Czasem w ten sam dzien, czasem po tygodniu, ale korespondencja dziala:)) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 14:20 tez mi raz odpowiedziano na maila,mijal kolejny miesiac a nie bylo rachunku za TV,teraz chodzi o internet i cisza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: VECTRA S.A. IP: 88.156.63.* 26.03.07, 15:01 Czy tzn.,że tez nie macie rachunków na marzec ? Z tym swoim dostarczaniem rachunkow do zaplaty Vectra to jest "fenomenalna".Co kwartal / a tym razem to częściej poniewaz zmiana abonamentu nastąpila od marca/ Vectra budzi się zdziwiona,że to już nowy kwartal sie zaczął/jakby tego nie mozna przewidzieć/.Dzwoniłam do niej,ze większość innych opłat jest dokonywanych przez klientów w terminie do 15-go k-go m-ca i byloby fajnie gdyby zaczęli się liczyć z klientami,którzy przeciez ich utrzymują i odpowiednio wcześnie te kwity przysyłali ale nie , to za duze wymagania dla nich,może jak zaczniemy zmieniać umowy/czytaj:rozwiązywać /to dotrze do firmy kto dla kogo istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 15:08 e-mail:vectra@vectra.pl ;)i co z tego?kiedy cisza Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 15:14 Hanno,tez nie mam jeszcze rachunku z Vectry, za TV ,za marzec, najbardziej "bawi" mnie,kiedy dostaje rachunek 30 z data platnosci do 21 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 15:25 szanowni panstwo,specjalnie dla panstwa uruchomilismy numer 080180180, ktory bedzie zawsze zajety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luna37 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 22:42 Muraszka. Ja też mam Vectre i jakos nie mam problemów z kontaktem z nimi. Jak chce to idę tu na miejscu w Olsztynie do BO a jak nie chcę to załatwiam wszystko przez telefon i mailowo. Zawsze mi odpowiadają. Nie miałam jeszcze takiej sytuacji żebym nie została załatwiona. Były juz takie sytuacje że dzowniłam do nich z reklamacjami i o dziwo, mało że złożyłam ja przez telefon ( bez pisania glupawych pism ), to jeszcze w ciągu 7 dni została rozpatrzona na moja korzyść. Moi znajomi mailowo zapytali ich czy moga rozłozyć swój rachunek na raty i co muszą zrobić aby była taka mozliwość. po kilku dniach otrzymali list z Vectry że MAJĄ już rozlożone na raty...tyle ile chcieli i w takiej wysokości jak sugerowali w mailu... Więc nie wiem czemu macie problem Biuro obsługi klienta mieści się na ulicy Wańkowicza w budynku WSP TWP. Wiem że maja czynne aż do 18 czy 19 wiec z terminem też nie powinnas mieć problemu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 26.03.07, 23:03 Luna,dzieki,mam juz kontat z Vectra :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa74 Re: VECTRA S.A. 27.03.07, 14:30 Tak... Zatem proponuje mailowo zglosic brak internetu :> Przerabialem kontakt z vectra... Niestety mam tylko komorke, a jak wiadomo na razie wiekszosc operatorow nie obsluguje polaczen z 0801... Udalo sie przez Gdynie, ale to tylko dlatego, ze jeszcze o 17:00 ktos byl w biurze i przelaczyl na infolinie... Najwyrazniej Vectra nie zdaje sobie sprawy z istnienia telefonow komorkowych (a wlasciwie braku polaczen na nr 080x... w wiekszosci sieci). BTW zastanawialem sie czy nie zlozyc na ta sytuacje skargi do UKE. Poza tym... chcac zmienic umowe musialem sie pofatygowac do olsztynskiego bura Vectry... Nie mozna zalatwic tego przez infolinie... Nie chce nikogo reklamowac, ale w Multimedii mozna zmienic, a nawet zawrzec nowa umowe przez infolinie. No ale Vectra to Vectra, ma specyficzne podejscie do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: VECTRA S.A. IP: 80.48.148.* 27.03.07, 16:10 Nie tylko do klienta.Właściciel Vectry tak kiepsko płaci ludziom z pierwszej lini/konserwacja,serwis, ifolinia/, ze wszyscy Oni mają dokładnie gdzieś Twoje i innych klientów problemy. Krezusi w tej firmie to sam wlaściciel i paru jego przydupasów a reszta obciążona ponad miare za nedzne grosze. To firma BIEDRONKA wsród firm telekomunikacyjnych. Dlatego nie dziwcie sie ze wszyscy mogą wszystko olewać. Aby miec chociaż przez chwilę swiety spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Re: VECTRA S.A. 27.03.07, 20:26 Ja sie dziwie Wam, że wogóle podpisaliście z nimi umowy. Od wielu lat siedzą w Olsztynie i zawsze szefostwo tej firmy "pluło" na klientów. Liczyło się i jak widać liczy się dalej - tylko szmal, który mogą z Was ściagnąć. Poczekajcie na podliczenie odsetkowe za nieterminową wpłate....a to niedługo nastąpi...wtedy tu powstanie sporo nowych wątków...i zapytań "co sie dzieje z tą firmą?" Odpowiedz Link Zgłoś
alfa74 Re: VECTRA S.A. 28.03.07, 11:02 Po co podpisalismy umowy? Wiesz, czasami czlwiek nie ma wyjscia... np nagorki. Fakt MM jest w czesci nagorek, ale tylko w czesci i nie maja zamiaru rozszerzyc zasiegu. Pozostaje Vectra. No fakt mozna sobie zafundowac np tv N, albo cyfre-plus, do tego dodac tel stacjonarny (niektorzy nie maja bo to za drogo ;) ) i do tego neostrade albo cos na BSA... Tylko jest jeden maly problem... koszty! Ja juz kiedys z wielka radoscia rozwiazalem umowe z Vectra, jak weszla MM w osiedle kormoran. Niestety pozniej sie przeprowadzilem i znowu jestem skazany na jednego operatora... Operatora, ktory swoim postepowaniem przypomina mi cwaniaczka z rynku - w latach 90. bylo pelno takich. No, ale wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: VECTRA S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:53 jeżeli myślisz, że w Multimediach jest inaczej to jesteś w wielkim błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Re: VECTRA S.A. 27.03.07, 20:58 bigos...nie mysle..choć uważam, że Multi jest bardziej elastyczna niż Vectra. Przecież nie tylko te dwie firmy są u nas. Ja i moi sąsiedzi mamy bardzo złe doświadczenia jeżeli chodzi o Vectre. Ale to było jakies 10 lat temu i...widzę, że nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: VECTRA S.A. 28.03.07, 11:55 zostalam przy LAN,niczego nie musialam zmieniac(przylacze), bede placic 61,- zł,tak,jak dotychczas,Vectra przejela TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: VECTRA S.A. IP: 82.160.225.* 28.03.07, 14:30 A powiedz mi czy podpisałaś umowe na 2 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: VECTRA S.A. IP: 82.160.225.* 28.03.07, 20:21 Właśnie był u mnie facet z vectry i zostałem na lanie ale umowa nie jest na dwa lata ale na conajmniej 3 miesiące (bo podobno juz zmienili,zamiast 24 miesięcy) z 1 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licba Re: VECTRA S.A. IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.07, 11:19 Mam pytanie do wszystkich którzy tak bardzo "wściekają" sie na szanowną Vectre....czy ktoś z Was przeczytał choc raz regulamin, który podpisali???!!! Ten promocyjny jak i ten główny????!!!! Ludzie, podpisując umowe, zgadzacie się na warunki firmy, dodam - niestety. Sama jestem skazana na Vectre, nie żywię do nich sympatii, ale.....warto znac to co się podpisuje!!! Podpisałam umowe w czerwcu '06 na okres 24 m-cy,z promocją na 4 (chyba) m-ce( przy okazji "delikatnie" pokłóciłam się z konsultantem??,więc do tej pory smie twierdzic, że obsługa jest fatalna !!!) rozwiązałam ja po .... 8 miesiącach, bez konsekwencji !!!! ( ze względu na zmianę regulaminu ). Po tygodniu miałam juz nową umowę na nowych warunkach, z promocja na 12 m-cy :)) Dodam że pracuję w podobnej firmie, codzień podpisuje umowy i 99,9 % klientów NIE CZYTA REGULAMINU !!!! Przeciez to dla Waszego dobra. A rachunki....??? hmmmm...przeciez to w Waszym interesie leży, żeby zapłacic za coś z czego TYLKO WY korzystacie !!! Przeciez regulamin jasno określa tę kwestię.... Pamiętajcie, podpisując umowę akceptujecie/ zgadzacie się na warunki jakie narzuca Wam firma !!! Może zamiast siedziec, narzekać i użalac się nad sobą zwalając winę tylko i wyłącznie na kogoś, warto wziąc się za siebie, co?? Polecam bo warto..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: VECTRA S.A. IP: 88.156.63.* 29.03.07, 16:19 Tak,należy czytać,tylko proszę,niech ta umowa będzie krótko i jasb=no sformułowana,ale nie ,ona musi być zakręcona,masło maślane zeby szybciej znudziło sie ją czytać , mnie się flaki wywracają na lewą stronę i nie tylko mnie,bo przecież pomysłodawcy o to chodzi,żeby szybko podpisać,przecież tego ble ble nie da sie czytać,no a potem bywają konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa74 Re: VECTRA S.A. 29.03.07, 14:59 Polecam lekture na alt.pl.regionalne.olsztyn: <a href="http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=alt.pl.regionalne.olsztyn&tid=1011898&MID=%3Cetrhf9%24umn%241%40news.vectranet.pl%3E">tutaj</a> lub to (bo nie wiem jak tu z linkami jest): usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=alt.pl.regionalne.olsztyn&tid=1011898&MID=%3Cetrhf9%24umn%241%40news.vectranet.pl%3E Odpowiedz Link Zgłoś