Dodaj do ulubionych

Dostęp do internetu...

IP: *.160.228.4.olsznet.ec.pl 30.03.07, 22:59
Witam...
W związku z rozwiązaniem umowy przez Telekomunikację Kolejową, z początkiem kwietnia zostaję bez internetu. Mam pytanie, gdzie w Olsztynie można czasowo skorzystać z płatnego, lub darmowego dostępu do "globalnej sieci"? Większość kafejek internetowych zlikwidowano, a ja jeszcze przez jakiś czas będę "odcięty". Ma ktoś jakąś sugestię. Będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: Dostęp do internetu... 30.03.07, 23:25
      w Alfie na dole (koło fontanny) stoi kilka stanowisk, chyba 2zł za h.
      poza tym jeśli masz laptopa z wifi, jest kilka hotspotów, np. w Bibliotece
      Wojewódzkiej na Starym Mieście.
      • Gość: maxtip Re: Dostęp do internetu... IP: *.160.228.4.olsznet.ec.pl 31.03.07, 08:09
        ...niestety laptopa nie posiadam... a jak mnie "potrzeba przyciśnie" z Alfy skorzystam... pozdrawiam i dziękuję za info...
    • Gość: zet Re: Dostęp do internetu... IP: *.olsztyn.mm.pl 31.03.07, 07:36
      Wg. oświadczeń Vectry do końca kwietnia dotychczasowi abonenci Telekomunikacji
      Kolejowej będą mogli korzystać z internetu na dotychczasowych warunkach nawet
      gdy nie podpiszą nowej umowy.
      • Gość: maxtip Re: Dostęp do internetu... IP: *.160.228.4.olsznet.ec.pl 31.03.07, 08:20
        witaj zet...
        ...piszesz: "Wg. oświadczeń Vectry do końca kwietnia ..." itd... nieukrywam, że jest to mi na rękę... czas ten pozwoliłby mi na podjęcie przemyślanej decyzji... bo jak do tej pory się waham... W związku z tym mam pytanie o źródło informacji... rozmawiałem niedawno z jednym (a w zasadzie z drugim), tym razem kompetentnym przedstawicielem Vectry, jednak nic o tym nie wspominał(co w zasadzie jest zrozumiałe). Chciałbym potwierdzić twoją informację z tąd też pytanie o źródło. Ponad to chciałbym poznać warunki płatności za ten dodatkowy miesiąc... TK rozwiązała umowę, zaś z Vectrą nie podpisałem... więc zastanawiam się kto wystąpi o zapłatę... pozdrawiam...
        • Gość: zet Re: Dostęp do internetu... IP: *.olsztyn.mm.pl 31.03.07, 10:04
          Informacja o tym jest na stronie SM "Pojezierze" www.smp.olsztyn.pl
          Zakładka "ogłoszenia" i "internet"
          • Gość: maxtip Re: Dostęp do internetu... IP: 82.160.228.* 31.03.07, 14:19
            ...faktycznie jest... dzięki za podane źródło... notatka potwierdza dostarczenie sygnału po gwarantowanym terminie... umożliwiając podpisanie umowy w kwietniu... ciekaw jestem (i to pytanie w poniedziałek skieruję do "admina" strony,bo tak też podpisany jest artykuł)co będzie jak nie zdecyduję się na Vectrę... a przez kilka dni korzystał będę z łącza... nie wiem czy w "oferowanym dostępie" nie ma ukrytego "haczyka"... mam nadzieję, że nie i nikogo nie podejrzewam o nieuczciwość... niemniej jednak mam wątpliwości, odnośnie przyszłego rozliczenia rozliczenia... jeszcze raz dziękuję za info i pozdrawiam...
            • Gość: zet Re: Dostęp do internetu... IP: *.olsztyn.mm.pl 31.03.07, 21:34
              Wygląda na to że będzie to usługa (w przypadku rezygnacji)za kwiecień
              bezpłatna. Dotychczasowy dostawca usługę wypowiedział (co prawda nieterminowo),
              nowy daje czas na zastanowienie bez mozliwości obciążenia za dostawę sygnału w
              kwietniu (brak umowy). Nie jest to "łaska" nowego dostwcy sygnału, ale
              dobrodziejstwo konkurencji, na szczęście jeszcze można wybierać, mimo tego że
              oferty trudno porównać, oraz zazwyczaj trzeba wiązać się na 12 do 24 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka