Dodaj do ulubionych

"Straszące" budynki

IP: 213.76.143.* 15.05.03, 12:59
Zaczęło się od Samowara. Ale są budynki nie będące zabytkami, a straszą
pustymi oczodołami okien. Coś tam jest z tyłu za samowarem. Nie wspomnę o ul.
Wyzwolenia, którą wstyd jest przejść, takie stoją tam straszydła. Jak ktoś
słusznie zauważył, przydałaby się rozbiórka tych "niezabytków". I ładnie by
było i bezrobotni mieliby pracę, i mielibyśmy się czym pochwalić.
Obserwuj wątek
    • being28 Re: 'Straszące' budynki 15.05.03, 13:09
      Ale po co? I skad na to pieniadze? Czy Ty wiesz ile na to potrzeba expertyz,
      planow, analiz, projektow i znowu expertyz, planow, analiz i kolejnych
      projektow? Myslisz, ze co robi 500 osob w Ratuszu?

I tak po prostu rozebrac to sie nie da. Przeciez od przyszlych wlascicieli
      marketu, stacji benzynowej trzeba wyciganc kilka kolejnych walizek pieniedzy..

I oczywisci architekt musi zaprojektowac kolejny "piekny" budynek, co znowu
      bedzie kosztowalo 53465436543654 zl.
      • Gość: lustro Re: 'Straszące' budynki IP: 213.76.143.* 15.05.03, 13:42
        Wiem, że to nie jest prosta sprawa, gdyby była prosta to by tego nie było i nie
        musiałabym o tym pisać. A skoro już napisałam to mam nadzieję, że ktoś się
        podrapie w głowę i coś z tego będzie. A może by tak w czynie społecznym ;P
        P.S. Mam ten kijek jak chcesz to możemy się zamienić :)
        • Gość: opak Re: 'Straszące' budynki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 14:09
          jakby jeszcze powywieszali na tych budynkach gęby paru osób.....toby bylo
          rozwalanie........
          • Gość: lustro Re: 'Straszące' budynki IP: 213.76.143.* 15.05.03, 14:24
            :-D
    • being28 Re: 'Straszące' budynki 15.05.03, 14:32
      Gość portalu: lustro napisał(a):

> Zaczęło się od Samowara. Ale są budynki nie będące zabytkami, a straszą
      > pustymi oczodołami okien. Coś tam jest z tyłu za samowarem. Nie wspomnę o
      ul.
      > Wyzwolenia, którą wstyd jest przejść, takie stoją tam straszydła. Jak ktoś
      > słusznie zauważył, przydałaby się rozbiórka tych "niezabytków". I ładnie by
      > było i bezrobotni mieliby pracę, i mielibyśmy się czym pochwalić.

A tak prawde mowiac nie wiem czy chodzi o budynki stare (tako od niemca), czy
      budynki nowe (z XXI wieku).

A fajny jest ten kijek?
      • Gość: lustro Re: 'Straszące' budynki IP: 213.76.143.* 15.05.03, 16:10
        Pewnie, że fajny kijek, ale jak dzwonię do Ciebie na te 0700 to ciągle zajęte
        albo nagrana wiadomość słodkim głosikiem pewnej pani "Jesteś na liście
        oczekujących, masz numer ympiąty, mówi niewyraźnie to nie wiem dwudziesty
        piąty, 35, 105 czy 1005. Może się dogadamy tutaj :)
    • Gość: Ed Re: Śladami "Straszących" budynków IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 16:12
      Widzę, że problem ten zauważany jest przez szersze grono olsztyniaków.
      Myślałem po cichu nawet o podrzuceniu zestawu fotek dla GW w celu
      upublicznienia tego smutnego problemu. Pomysł nasunął mi się po konfrontacji
      stanu obiektu wcale nie tak dawno przejętego w delikatnie mówiąc co najmniej
      niezłej kondycji. Tylko na tym obiekcie - bez względu na losy tego budynku -
      miasto straciło już znacznie więcej pieniędzy, niż zarobi (zakładając duży
      optymizm) na podwyższeniu cen opłat parkingowych. Przypominaja się pocztówki
      detritusa z lat 40-stych ogladając efekty takiej gospodarności wlodarzy
      miejskich.
      • Gość: sud Re: Śladami 'Straszących' budynków IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 23:10
        Toż te budynki są piękne w swej brzydocie. A jakby jakiś film wojenny kręcić,
        to krajobrazy jak znalazł.
        • Gość: lustro Re: Śladami 'Straszących' budynków IP: 213.76.143.* 16.05.03, 07:47
          Aż się prosi o pomalowanie "lekko zapyziały" budynek Urzędu Wojewódzkiego.
      • Gość: Andulka Re: Śladami 'Straszących' budynków IP: *.chello.pl 16.05.03, 12:37
        Ed, problem jest zauważalny i nie tylko dla olsztyniaków, a może dla osób z
        zewnątrz przede wszystkim, bo olsztyniakom może ciut spowszedniało.
        Uczyłam sie Olsztyna poprzez stronę Detritusa i komentowałam Mu, jak odbieram
        poszczególne ulice. Ulicę Wyzwolenia zostawiłam na koniec, bo nie bardzo
        wiedziałam co napisać i było mi głupio - taki obraz nędzy i rozpaczy 150 m od
        Wysokiej Bramy. Rzeczywistość okazała sie jeszcze gorsza. Kiedy już
        przyjechałam obejrzeć Olsztyn "na żywca", złe wrażenie jeszcze sie pogłębiło. W
        pieszej wędrówce towarzyszyła mi lustro - szlag trafia na widok zrujnowanych
        domów i brudu, a na na widok tamtejszej "młodzieży" na wszelki wypadek
        przeszłyśmy na drugą stronę ulicy.
        Na Nowowiejskiego podobnie. Wracałam do hotelu wzdłuż ruder. Ostatnie dwa
        budynki po nieparzystej stronie, przed łącznikiem z ul Wyzwolenia i seledynowy
        po parzystej, koło parkingu. Brrr
        Nawet na Starym Mieście sa rudery, w tym niezamieszkałe a towarzystwo kręcące
        się tam też takie jakieś... (ul. Podwale na przykład)
      • Gość: Ed Re: Śladami 'Straszących' budynków IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 13:15
        Przykre to, choć prawdziwe i trudno nie przyznać racji. Nie po raz pierwszy
        wlodarze miasta za wszelką cenę starają się udowadniać na co dzień, że punkt
        widzenia itd. Jakoś przewrotnie wdrażane jest w życie stare przysłowie, że
        tabakiera jest dla nosa a nie odwrotnie :-)).
        Ukajająco natomiast brzmią w tym wydaniu zawsze słowa. Grunt, to obiecać :o((.
    • Gość: Bin Laden nie martwcie sie IP: *.mt.sfl.net 16.05.03, 14:18
      Ja tam zaraz swoich inzynierow od demolki podesle.
      • Gość: lustro "Straszące budynki" IP: 213.76.143.* 16.05.03, 15:02
        Bin Laden - ale w czynie społecznym?
        • Gość: Bin Laden Re: 'Straszące budynki' IP: *.mt.sfl.net 16.05.03, 16:50
          Gość portalu: lustro napisał(a):

> Bin Laden - ale w czynie społecznym?

A czemu nie? I tak przez tych amerykanow jestem obecnie na bezrobociu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka