Dodaj do ulubionych

Szkoła nr 7 cz. 66

IP: *.l.pppool.de 29.04.07, 07:33
Myslalem ze jd nowa czesc rozpocznie ... Sorry

Dla nowych Absolwentow i sympatyzantow "siodemki" dla latwiejszego znalezienia:

Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
"Snapszoty" z filmu ze spotkania
www.krenzek.de/50_lecie_SZKPNR7/album/index.html
Obserwuj wątek
    • Gość: wskh drzwi IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 29.04.07, 09:21
      Widzialem, ze w szkole zalozono nowe drzwi wejsciowe. Takie plastikowe, jak to
      teraz modne. Te drewniane mogly miec 55 lat. Czy ktos ze starszych starszakow
      cos wie o ich historii?
    • zbyszek07 Re: Szkoła nr 7 cz. 66 30.04.07, 07:02
      Gość portalu: Fredek napisał(a):

> Dla nowych Absolwentow i sympatyzantow "siodemki" dla latwiejszego
      znalezienia:
      >
      > Strona 7-ki:
      > home.arcor.de/szkpnr7/
      > Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
      > home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
      > "Snapszoty" z filmu ze spotkania
      > www.krenzek.de/50_lecie_SZKPNR7/album/index.html

i moze jeszcze cos do poogladania:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867.html
      :-)
      • Gość: karolina Re:spokojna Bałtycka? IP: *.piorunek.pl 30.04.07, 20:09
        witam
        dzisiejsza prasa donosi o tragedii na naszej ul. Bałtyckiej -młody chłopak
        został okradziony i jedncześnie zamordowany-cos okropnego.BY
        • Gość: Fredek Re:spokojna Bałtycka? IP: *.l.pppool.de 01.05.07, 08:48
          Czytajac to artykol tez tak pomyslalem.
          Ktory przystanek to byl ? Kolo Jeziornej czy kolo Ekonomika ?

Trzeba uwazac co dzieciaki wieczorem robia :(
          • Gość: karolina Re:nasze wymuszone pochody IP: *.piorunek.pl 01.05.07, 14:52
            Witam!
            Dzień chłodny i nawet momentami śniegowy, bo rano sypało.
            Wracają wspominki naszych prób i cwiczen z piłkami ,i przejść po ulicach
            al.Przyjaciół,Rybaki .zdjęcia zawarte w archiwum wszystko oddają.
            Potem marsz Bałtycką na wyznaczone miejsce zbiórki wszystkich szkół ;
            oczekiwanie kiedy wreszcie my przejdziemy i będzie mozna pójść na lody.
            Czasami było bardzo ciepło -otwarcie sezonu letniego (podkolanówki),czasami
            bardzo zimno tak ,jak jest w dniu dzisiejszym.Niech się święci 1 maja :P
          • Gość: Bozenna Re:spokojna Bałtycka? IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.07, 15:31
            Przy Ekonomiku ,
            to co sie stalo jest straszne zeby za 300zl stracic zycie,
            przeciez to byli mlodzi ludzie,
            jeden stracil zycie drugi zmarnowal
            • Gość: Jurek Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 02.05.07, 10:06
              Dzis ponownie ranek mrozny(- 5st)ale juz nie ma tak porwistego arktycznego
              wiatru.Teraz dzien zapowiada sie sloneczny a jak bedzie dalej -zobaczymy.Nie
              tak mial wygladac ten majowy dlugi weekend- jesli chodzi o pogode ale
              wszystkiego nie da sie przewidziec.Zamiast spacerow i grilowania musimy
              siedziec w domach i do tego jeszcze w cieplych swetrach. Poprawa pogody ma
              nastapic ok.czwartku.Oby....
              • Gość: Teresa Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.07, 12:18
                Dzieki Fredek za CD. Nie wiem czy otrzymales moj-Mail. Teraz bede zdjecie za
                zdjeciem studiowac. Moze uda mi sie paru siodemkowiczow odszyfrowac. Duze Piwo
                stoi.
                Szkoda, ze w Olsztynie taka zimnica. My natomiast mielismy swietna pogode przez
                te pare dni. Pozdrawiam
                • zbyszek07 Re:Szkola nr 7 cz.66 02.05.07, 14:40
                  Wczoraj rowery troche w sniegu...
                  Od zrodel Łyny do Olsztyna,
                  pieknie...
                  Jutro kajaki w gore rzeki.
                  Kto kaze siedziec w domu?!
                  ;p
                  • Gość: miki Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.05.07, 10:44
                    na Leśnej od jakiegoś czasu jest nowy asfalt.
                    i swietnie jeżdzi sie na rolkach .
                    samochody prawie nie jeżdżą.
                    polecam
                    • Gość: zyby Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:21
                      Zanim zrobiono nową Sielską na Leśnej właśnie trenowli motocykliści, dawno tam
                      nie byłem, muszę wypróbować ten nowy asfalt...
                      • Gość: obserwator Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.07, 22:18
                        i co cisza
                        • Gość: siodemkowicz Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.07, 12:58
                          Zaraz po dlugim majowym weekendzie sie ozywimy-spokojnie.
                          • Gość: wskh Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 07.05.07, 13:06
                            O tak!Zdecydowanie ozywimy sie. Ja w Anglii mam jeszcze dluzszy weekend, bo 7
                            maja jest wolny. Tak ze do ozywienia sie we wtorek!
                            • Gość: Bozenna Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.ols.vectranet.pl 07.05.07, 13:30
                              Taki to ma klawe zycie
                              • Gość: karolina Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.piorunek.pl 07.05.07, 20:09
                                Witam!
                                Zyby-jak tam udała sie jazda po Leśnej?Pozdrawiam .BY
                                • Gość: zyby Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 00:10
                                  Po Leśnej...spokojnie...ale za to za Dajtakmi nadziałem się na fotorejestrator
                                  i teraz zastanawiam się czy robił zdjęcia od tyłu czy nie...
                                  • Gość: siodemkowicz Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 08.05.07, 19:37
                                    Gora!! !!!!!
                                  • Gość: nat Re:Szkola nr 7 cz.66 IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 21:26
                                    Ach, pare dni temu zastanawialm sie gleboko jak jest po polsku 'speed camera'
                                    no i prosze, dowiedziala sie z twojej wypowiedzi. Nie wpadlabym na
                                    fotorejestrator.
                                    • Gość: wskh radar IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 08.05.07, 21:58
                                      W Polsce najczesciej uzywana jest nazwa fotoradar, bo robi zdjecie i rejestruje
                                      przekroczenie predkosci.
                                      • Gość: nat Re: radar IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 22:35
                                        Dobrze wiedziec nawet jesli do Polski nie wybieram sie.
                                        Z tutejszymi speed cameras mialam pare niemilych spotkan, 6 punktow karnych i
                                        teraz pilnuje sie mocno. Odebrali cala ucieche jazdy samochodem.
                                        • Gość: Teresa Re: radar IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.07, 22:05
                                          to i dobrze nat, bezpieczniej dla nas. W Niemczech tez robia nam zdjecia
                                          radarem, a najtansze zdjecie kosztuje 15,- €
                                          Wszystko dobre co dobrze sie konczy. Dobranoc
                                          • zbyszek07 Re: radar 10.05.07, 07:26
                                            Staram sie sam robic zdjecia,
                                            zanim jeszcze mi zrobia
                                            ;p
                                            zartuje,
                                            moze mialem troche fartu,
                                            moze jezdze wolniej,
                                            ale nie mam takiego zdjecia w swoim albumie.
                                            Pozdrawiam!
                                            • Gość: siodemkowicz Re: Szokl nr.7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.07, 12:50
                                              Do Zbyszka07-staraj sie tez patrzec na znaki bo ostatnio na ul.Galczynskiego 1
                                              postawiles sie pod znakiem zatrzymywania i postoju-dobrze ze Ciebie nie
                                              przyuwazyli ci z drogowej bo w tym miejscu czesto gesto lapia.Pozdrawiam.
                                              • Gość: siodemkowicz Re: Szkola nr.7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.07, 12:53
                                                Przestawilem niechcacy litery.
                                                • zbyszek07 Re: Szkola nr.7 cz.66 10.05.07, 14:38
                                                  Pamietam
                                                  ;p
                                                  Musialem sie tam zatrzymac,
                                                  gdy tylko miejsce sie zwolnilo stanelem tak jak trzeba.
                                                  Czasem nie ma szans sie gdzies zatrzymac normalnie...
                                                  albo trzeba zrezygnowac ze sprawy, albo zaryzykowac.
                                                  Gratuluje czujnosci
                                                  Pozdrawiam!
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkola nr.7 cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.07, 18:49
                                                    Do Zbyszka07-pytanie-czy dysponujesz e-mailem do brata Twojego(Wojtek).
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola nr.7 cz.66 IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.07, 21:41
                                                    Czy ktos wie cos o Andrzeju Stolarczyku Absolwent 66/67. Mieszkal na Podlesiu.
                                                  • zbyszek07 Re: Szkola nr.7 cz.66 11.05.07, 07:28
                                                    Siodemkowiczu,
                                                    podaj mi na moja @ swoje namiary,
                                                    lub tekst,
                                                    to przekaze Wojtkowi.
                                                    Pozdrawiam
    • johninm Re: Szkoła nr 7 cz. 66 12.05.07, 08:48
      O.K. jest Maj, jaka pogoda?..... Czy sa plany aby developers " zaorali"
      "diabla" czy inne gorki ?..mam nadzieje ze NIE!!!! ( mysle TAM byc... kiedys,
      lol )

..Ceny nieruchomosci... kilta setek procent "LEPIEJ! - W GORE ! ( lepiej w
      porownaniu z USA!.... ( zalezy od stanu ).. ostatnie 5 lat .. Poland rules !

Polityka.. paranoja ! Czy kiedys w Polsce bedzie "Normalnie" ?

Wiejskie watazki..i ich skandale, hitlerowskie/mundurkowe zapedy tzw
      ministrow,... fobia szukania " Hakow " na co NIE... przeciw polityce "PISS" OFF
      .. prawicy... CO Z Ta POLSKA !!!!

..Tu tez syf zaczyna sie robic.. chyba przeniose finanse na Kajmany.. ile mozna
      karmic/ placic na wojny w Iraku, i caly tem burdel Buscha juniora.

Hey, .. jak z ta impreza w tym roku ?

Jesze raz dzieki za zdjecia Zbyszek!

• Gość: wskh mundurki IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 12.05.07, 09:45
        Czy zle wspominacie mundurki, albo fartuszki w szkole?
        • Gość: absolwent Re: mundurki IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.07, 10:49
          Co do mnie to zle wspominam fartuszki....wole dzisiejsze ubieranie.PRECZ Z
          GIERTYCHEM!!!
          • Gość: jd Re: mundurki IP: *.acn.waw.pl 12.05.07, 22:10
            Ja wspominam dobrze fartuszki. Babcia co rano przyszywała (tak, tak!) biały
            kołnierzyk do granatowego fartuszka. Co nie zmienia tego, że i ja podpisuję się
            pod "precz z Giertychem".
            • Gość: Bozenna Re: mundurki IP: *.ols.vectranet.pl 12.05.07, 22:33
              Co do fartuszków to wyglądałyśmy schludnie czysto i było nam wygodnie w nich
              Teraz w szkołach jest istna rewia mody wśród młodzieży i rywalizacja kto dziś
              lepsze i droższe ciuch założył, nie wiem czy to jest dobre.
              "Na pewno precz z Giertychen"
              • Gość: wskh Re: mundurki IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 13.05.07, 09:53
                No dobra, ale czy precz z mundurkami!? W wielce cywilizowanej Anglii mundurki
                to standart.
                • Gość: nat Re: mundurki IP: *.bulldogdsl.com 13.05.07, 14:59
                  Kazda porzadna szkola w Anglii ma mundurki. Moje corki w prywatnej podstawowce
                  mialy bardzo gustowne szare tuniki, z biala bluzka i granatowa marynarka. Logo
                  szkoly haftowane na kieszeni. Na lato fajne sukienki i slomiane kapelusze z
                  kokarda. W szkole sredniej podobnie tylko bez kapelusza. CO wiecej, mlodziez
                  nie ma nic przeciwko mundurkom chociaz nastolatki skracaja mocno spodnice lub
                  podwijaja w pasie po wyjsciu poza bramy szkoly. Jestem calkowicie za.
                  • Gość: LP Re: mundurki IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.07, 20:13
                    Ja dodam precz z Giertychem , precz ze wszystkimi.
                    • Gość: zyby Re: mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:23
                      i precz z "precz"...
                      • Gość: Bozenna Re: mundurki IP: *.ols.vectranet.pl 13.05.07, 23:39
                        Zgadzam sie z tobą "nat"co do noszenia mundurków dzieci wyglądają w nich bardzo
                        ładnie. Byłam u mojego syna w Kanadzie (w Toronto) tam każda szkoła ma swoje
                        mundurki,( różniące się kolorami lub fasonami albo dodatkami ) w podstawowej i
                        średniej, i na uczelniach też młodzież nosi mundurki i nikogo to nie dziwi
                        Moje wnuki chodźą do szkoły w mundurkach wyglądają naprawdę ładnie
                        Jestem za mundurkami u nas w szkołach.
                        • Gość: Fredek Re: mundurki IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.07, 10:50
                          Giertych do wora , a wor do jeziora ...

Stare mundurki (100% Polyester) nosilo sie , bo musielismy je nosic.
                          Ale nie byly ani ladne ani praktyczne.

W moim mundurku byly kolnierzyki do wymiany na guzikach
                          (Przynajmniej bez codziennego przyszywania

Ale mundurki na wzor Anglii wcale nie sa takie zle.
                          Przeciez moga to byc na codzien na lato jednolite Polo-Shirts , a na zimniejsze
                          dni Sweat-Shirts z emblematem Szkoly.

Harcerze tez nosili kiedys mundurki i nikt sie temu nie opieral.

Niestety jezeli Giertych to wymyslil ... to bunt teraz jest zrozumialy ...
                          • Gość: Bozenna Re: mundurki IP: *.ols.vectranet.pl 14.05.07, 15:00
                            Masz rację Fredek że nie mundurki przez Giertycha wymyślone

To powinien wyjść pomysł od rodziców , młodzież i szkoly a nie z góry,
                            tak jak pisałeś wystarczy Polo-Shirts na lato Sweat-Shirts na zimę z
                            emblematem Szkoly i jest wygonie

Miłego dnia dla wszystkich
                            • Gość: zyby Re: mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:45
                              Nie ma odgórnie narzuconych wzorów mundurków, szkoła i rodzice mają decydujący
                              wpływ na to w danej szkole bedzie noszone. W czasach szkolnych sam byłem
                              przeciwko mundurkom a teraz...raczej za.
                              • Gość: miki Re: mundurki IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.07, 16:58
                                taaaa....
                                mundurki w moich czsach były z "plastikowego" materiału.
                                nie były praktyczne.
                                podczas szybkiego mecyku na przerwie czułem sie w nim jak w
                                torbie foliowej !!!

w związku z tym ,że tak cierpiałem - Precz ! z Giertychem oczywiście
                                • Gość: ak Re: mundurki IP: *.l.pppool.de 15.05.07, 22:13
                                  Ja też nosiłem mundurek, ale później. Był zielony i miałem do tego mało gustowną
                                  czapeczkę z blachy i powiem jedno - precz z mundurkami (no chyba że w szkołach).
                                  • Gość: karolina Re: mundurki IP: *.piorunek.pl 15.05.07, 23:46
                                    Witam!
                                    I o zdrowie pytam?
                                    Jestem za mundurkami; dzieci z sp7 mają same zaprojektować przyszły wzór odzież
                                    ochronnej,kazda klasa ma przedstawić projekt ubioru dla dziewczynek i dla
                                    chłopców.Przyznaję rację Mikiemu ,że wykluczały mundurki ,jakikolwiek ruch bez
                                    dużej utraty wody a co zatym idzie smrodku po zajęciach wf w mundurku.
                                    Mój fartuch też miał odpinany kołnierzyk .Serdecznie wszystkich pozdrawiam coś
                                    cicho zrobiło sie ze strony liścia klonowego?Miłej nocy .BY
                                    • zbyszek07 Re: mundurki 16.05.07, 07:20
                                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,62508428.html
                                      Pozdrowka!
                                      • Gość: jd Re: mundurki IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 08:47
                                        Z tym, że na powyższym zdjęciu Zbyszka jest mundurek harcerski. Ten mundurek i
                                        wszystko inne (piękne drzwi i ceglana faktura wejścia AP 15, nie mowiąc o mamie
                                        Zbyszka i samym Zbyszku z zawadiacką miną i szpanerskim pasem harcerskim) -
                                        fantastyczne.
                                        • Gość: LP Re: mundurki IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.07, 19:20
                                          Zdjecie pod domem bomba! wrobel takiego cie wlasnie pamietam.
                                          Czy moze ktos pamieta co bylo napisane na gornej tabliczce na drzwiach, "nad
                                          glowa Zbyszka" na dolnej bylo prosimy albo prosze zamykac drzwi.
                                          Za siedem dni jedziemy do Olsztyna...
                                          • Gość: jd Re: mundurki IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 21:41
                                            Na górnej mogło być o ciszy nocnej albo trzepaniu dywanów, albo psach na
                                            smyczy, albo o niegraniu w piłkę na podwórku.
                                            • Gość: siodemkowicz Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.07, 19:31
                                              Do-jd-kiedys takich uwag o ktorych piszesz to chyba nie byly praktykowane.To co
                                              sie orientuje nikomu az tak mocno to nie przeszkadzalo.Dzis to ludziom nawet
                                              glosne oddychanie przeszkadza nie mowiac o grze w pilke lub zakaz wyprowadzania
                                              psow na trawniki.Chore to...
                                              • Gość: absolwent Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.07, 23:18
                                                Wyciagam z wody bo toniemy..........
                                                • Gość: wskh Olsztyn IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 19.05.07, 09:09
                                                  Bede w Olsztynie od 24 mja do 3 czerwca. Czy w tym terminie przewidywane sa
                                                  jakies siodemkowe spotkania?
                                                  • Gość: mamut Re: Olsztyn IP: *.dsl.bell.ca 21.05.07, 05:16
                                                    Podbijam was w gore.. ja niestety zawitam miesiac pozniej...

czuwaj
                                                  • Gość: Bozenna Re: Olsztyn IP: *.ols.vectranet.pl 22.05.07, 15:17
                                                    O jej co sie dzieje do góry kochani hop!
                                                  • Gość: Fredek Re: Olsztyn IP: *.neue-westfaelische.de 22.05.07, 15:25
                                                    Wlasnie cisza ...

Ale Zbyszek przynajmniej jest na Fotoforum bardzo aktywny.

Najnowsze zdjecie:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,62876020.html
                                                    To samo miejsce. Te same osoby tylko "kilka" lat pozniej.
                                                  • Gość: miki Re: Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.07, 16:23
                                                    co do Zbyszkowego paska , to widziałem taki w zeszła niedz na rynku koło stomilu.
                                                    była też piekna butelka po mleku i orginalna litrowa butelka po wódce "z
                                                    czerwona kartka" z czasów Gomułki.

co do przyjazdu co niektórych absolwentów to czekam na sygnał gdzie i kiedy.
                                                    oprócz tej soboty (dzień drukarza)-bedę niedysponowany.
                                                    i niedzieli (zajmuje sie kuchnia na ur. "narzeczonej")
                                                  • Gość: jd Re: Olsztyn IP: *.acn.waw.pl 22.05.07, 21:05
                                                    Co do zmian na AP 15, to zmieniło się tylko tyle, że Zbyszek nieco zmężniał.
                                                    Zaś szczególną ponadczasowość wykazuje mama Zbyszka oraz ceglana framuga
                                                    wejścia głównego.
                                                  • Gość: karolina Re: Olsztyn IP: *.piorunek.pl 22.05.07, 23:54
                                                    Witam!
                                                    Zdjęcia oczywiście super,szkoda tylko ,ze nie widac ogródka przed domem .
                                                    Wreszcie" mamut "odezwał sie jak tam pociecha!?Pozdrawiam i hop.BY
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn 23.05.07, 07:17
                                                    Witam!
                                                    Ogrodek przewija sie tez co chwila na innych watkach Fotogalerii
                                                    ;p
                                                    Mialem nadzieje zakladajac tamten watek ze dorzucicie do niego i swoje zdjecia
                                                    z siodemki i okolic...
                                                    zeby byl i watek zdjec z siodemki zebrany w jednym miejscu...
                                                    Pozdrowka!
                                                  • Gość: mamut Re: Olsztyn IP: 74.12.148.* 24.05.07, 05:53
                                                    Pociecha rozrabia jak pijany zajac w kapuscie bo 1.5 roczne dziecko niczego sie
                                                    nie boji. Ledwo powieki nad ranem otworzy to juz chalupe przestawia do gory
                                                    nogami... w czym jej ostatnio nieco pomagamy. Chorowala nam mala dwa tygodnie
                                                    temu strasznie, ale ledwo wyzdrowiala to dokazywac w swoich dzieciecych
                                                    igraszkach poczela. Ostatnio stara sie uczyc literek...tak tak taki 1.5 roczny
                                                    maluch potrafi.. A to a, B to b, C to c.. itp.. a S to snail (po angielski
                                                    slimak).. he he nie wszystko jeszcze sie tak jak trzeba kojarzy.. Jak ktos ma
                                                    male pociechy a dzieci uczy angielskiego to polecam: www.starfall.com

Taka prosciutka stronka, a dzieci radoche maja. I czego sie nauczyc moga.

Przepraszam ze ostatnio sie nie uaktywniam, ale i zycie prywatne jak i praca
                                                    wyjatkowo zajete. Przyjade pod koniec czerwca to postaram sie dac znac i
                                                    zegrac jakies spotkanie moze na starowce, albo tak jak ostatnio nad Krzywym lub
                                                    w tej przez mir-mura proponowanej knajpce "Pirat"...tam przynajmniej pierogi i
                                                    znosne frytki byly a takze oczywiscie jasnobursztynowy plyn tak przez wielu
                                                    siodemkowiczow pijany. Zwijam swoj komputer za dzien i dwa i moze zabrac
                                                    troche czasu zanim go "rozwine", ale postram sie dac znac czy to w polsce czy
                                                    jeszcze z tad.

czuwaj
                                                  • Gość: Fredek Re: Olsztyn IP: *.neue-westfaelische.de 24.05.07, 11:44
                                                    Oj dobre wiesci ... Mamut w Olsztynie.

Ale w czerwcu nie dam rady dojechac.
                                                    Ja bede dopiero od polowy lipca do poczatku sierpnia.

A oprocz Pirata sa tez inne fajne knajpy ...
                                                    Zalezy od pogody i nastroju :)
                                                    Zbyszek juz cos nam dobrego doradzi ...
                                                    Np:
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,62579257,62875302.html
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,62579257,62875490.html
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,62579257,62875677.html
                                                  • Gość: jd Re: Olsztyn IP: 193.0.64.* 24.05.07, 14:17
                                                    A Mięsny jeszcze żyje?
                                                  • Gość: wskh Blawatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:33
                                                    Miesny zyje, ale ostatnie newsy to rabunek aktualnego Blawatka mimo, ze pilnuja
                                                    go kamery. Widac, tradycja na dzielnicy nie ginie. Rabunek sklepow, kioskow itp.
                                                  • Gość: mamut Re: Blawatek IP: *.dsl.bell.ca 25.05.07, 04:34
                                                    Zwijam zaraz komputer, czyli do uslyszenia za jakis tam czas.. mam nadzieje ze
                                                    np. za tydzien.. powinienem wtedy nieco ochlonac choc zajec bede mial pewnie po
                                                    same pachy. Miejsce fajne z fotografi Zbyszka. Co to za miejsce?

czuwaj
                                                • zbyszek07 Re: Szkola nr.7cz.66 25.05.07, 07:00
                                                  Pub Beczka
                                                  przy starej Warszawskiej,
                                                  po przeciwnej stronie jest Szpital Garnizonowy.
                                                  • Gość: karolina Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.piorunek.pl 25.05.07, 21:47
                                                    Witam!
                                                    Miło mamut,że się odezwałeś a mógłbys pokazać choć jedna fotkę swego szkraba-
                                                    jeszcze wiele ciekawych wydarzeń przeżyjecie wspólnie.
                                                    Włam do Bławatka nie odbył się jak zwykle przez okno ;"nocni" amatorzy przygód
                                                    wywalili spory kawał Ściany ,aby dostać się do wew.,od strony działu
                                                    monopolowego.W młodości czytałam komiks ,jak włamywacze wykuli dziurę w
                                                    podłodze i dostali się na piętro niżej(czyli przez sufit).Ponoc kuli ok. 4 nad
                                                    ranem.
                                                    Mam zdjęcia ale nie umiem ich przesłsć na strone.Miłego odpoczynku a ma być
                                                    miło i gorąco.BY
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.05.07, 22:40
                                                    Witam.Pytanie do Ryby 696-jak sie chowa Twoj piesek.Zapewne wydoroslal i juz
                                                    nie ma takiego klopotu jaki byl na poczatku(wyprowadzanie za potrzeba....a z
                                                    tym bylo roznie).Pozdrawiam wszystkich siodemkowiczow i hop do gory.
                                                  • Gość: ryba696 Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:50
                                                    Witam! pies a raczej suka chowa sie rewelacyjnie. Wydoroślała i jest dosyć mądra, ale niestety trzeba jej pilnować bo lubi sobie latać po polach, a nie stosujemy trzymania psa na łańcuchu, tak więc czasami jak nikt na nią nie patrzy to lubi przeskoczyć przez siatke i pobiegać za zającami. Cóz ojciec jej to Ogar Polski więc pewnie ma to w genach. Całe szczęście wraca na zawołanie. Staramy sie chodzić z nią na długie spacery zeby sie wybiegała. Pozdrawiam wszystkim i mam nadzieje że spotkamy sie latem.
                                                  • Gość: zyby Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:36
                                                    Zbliża się kolejny długi weekend, może zorganizujemy jakieś spodkanie na
                                                    przykład 08 czy 09 czerwca?
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.neue-westfaelische.de 30.05.07, 09:36
                                                    Czerwiec dla mnie za wczesnie.
                                                    Ale od polowy Lipca chetnie.
                                                    Trzeba bedzie Szwejka odwiedzic.
                                                    Wyprobowac kuchnie , czy naprawde taka dobra jak w Gazecie (o mistrzowskim
                                                    kucharzu) pisali ...
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.07, 17:27
                                                    Fredek dzieki za porade.
                                                    A zna ktos jakis dobry lokal w Olsztynie do potanczenia przy swiecach. Z dobra
                                                    muzyka.
                                                  • Gość: LP Re: Szkola nr.7cz.66 IP: 87.119.13.* 30.05.07, 18:32
                                                    pozdrowienia z Polski !!!
                                                    !!!
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.neue-westfaelische.de 31.05.07, 11:23
                                                    Leszek ladnie ze pozdrawiasz.
                                                    Angora wpisal sie do Ksiazki Gosci na nieoficialnej stronie.
                                                    Mieszka w twoich stronach.
                                                    Masz kontakt do niego ?
                                                    Ktory rocznik on byl ?
                                                    Starszy czy mlodszy od nas ?

Teresa za porade nie musisz dziekowac.
                                                    Najlatwiej znalezc ludzi z Olsztyna , w samym Olsztynie.
                                                    Nie kazdy ma jeszcze internet i go mozna "zgooglowac".
                                                    Ale zawsze ktos zna kogos , ktory szukanego znal i cos o jego losach wie.

Apropos slowa porady , to mi sie zawsze z 60-ka kojarzy.

Porady sercowe ... (Pana Kierownika) (tym namietnym glosem powiedziane) ...
                                                    NP:
                                                    socjoszpieg.blox.pl/2007/05/Porady-sercowe-Czesc-II.html
                                                  • Gość: AD Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.07, 19:13
                                                    Bede rowniez w lipcu w Olsztynie. Zajde rowniez do Szwejka!

Hej
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.l.pppool.de 31.05.07, 20:47
                                                    No to powoli czas sie zgadac na jakies spokania ...
                                                    Oj u Szwejka trzeba bedzie stoly rezerwowoac.

Mir-Mur wybierasz sie w tym roku na Bitwe pod Grunwaldem ?
                                                    Bedzie 14 lipca o 14.00.

Ja tez bym sie chetnie zabral z kims na Grunwald.
                                                    Niestety dojade do Olsztyna chyba w ta sobote gdzies nad ranem/przedpoludniem i
                                                    sam nie chcem po 1000 km jeszcze pod Grunwald pielgrzymowac.

• Gość: AD Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.07, 20:54
                                                    Fredek, ja sie wybieram z moimi chlopcami. Oni akurat szaleja za rycerzami,
                                                    wiec chce im zrobic frajde.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.l.pppool.de 31.05.07, 21:22
                                                    Ok ... to juz znalazlem.
                                                    Tylko musimy sie umowic gdzies w Olsztynie.

• Gość: jd Re: Szkola nr.7cz.66 IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 23:49
                                                    Angora był raczej od was starszy. Sądzę że rocznik (urodzenia) ok. 57-58.
                                                  • Gość: wskh DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:32
                                                    Jako, ze jestesmy dziecmi Siodemki, najlepsze zyczenia samych szczesliwych
                                                    Siodemek w DD (Dzien Dziecka).
                                                    Dzisiaj ulicami miasta przeszedl barwny korowod dziatwy szkolnej. Szly rozne
                                                    szkoly. A kto byl najglosniejszy? Taka grupa ktora skandowala SP 7, SP 7......
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: DD IP: *.olsztyn.mm.pl 01.06.07, 11:06
                                                    Jako ze jestesmy dziecmi Siodemki,najlepsze zyczenia spelnienia marzen pod
                                                    puchowa poducha,namnozenia sie pieniazkow ukrytych w porcelanowej
                                                    swince,wielkiego kosza kwiatow z bijacym w glebi czerwonym serduchem...w DD
                                                    (Dzien Dziecka).
                                                  • Gość: karolina Re: DD IP: *.piorunek.pl 02.06.07, 13:05
                                                    witam!
                                                    i do góry skikam.w sp7 wczoraj odbył sie dzien sportu.BY
                                                  • Gość: absolwent Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.06.07, 11:05
                                                    Krotkimi skokami do gory!!!!Pozdrawiam...
                                                  • Gość: karolina Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.piorunek.pl 04.06.07, 17:52
                                                    Witam !
                                                    Dzieciaki z sp7 pojechały na biwak do Mierek-ośrodek policyjny.
                                                    Inne grupy maja wyruszyć na północ do Trójmiasta
                                                    A tak przy okazji hop!Serdecznie pozdrawiam .BY
                                                  • Gość: LP Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.07, 21:56
                                                    Juz w domu,urlop jak zwykle za krotki.12.5 godziny 1406 km,moj nowy rekord.
                                                    Olsztyn ladny ale stanowczo za duzo samochodow.
                                                    Fredek, bylem u Marka Gedroica.Chcialem troche poudawac nieznajomego ale sie
                                                    nie udalo ,poznal mnie natychmiast.Ciebie pamieta,dowiedzialem sie od niego ze
                                                    Tanaj mieszka w Botrop.Trzeba go namierzyc.
                                                  • Gość: miki Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.07, 15:26
                                                    Tanaj i Marek to z mojego osiedla.
                                                    a z Tanajem byłem dodatkowo rok w armii.
                                                    polskiej armii.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.neue-westfaelische.de 06.06.07, 10:17
                                                    Oj ciekawe ...
                                                    Jak drogi sidemkowiczow sie krzyzowaly i dalej sie krzyzuja.
                                                    Bottrop jest niedaleko , moze znajdziemy Tanaja.

A ile mandatow Leszek zaplacil podczas tej rekordowej podrozy ?
                                                  • Gość: LP Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.07, 19:19
                                                    Masz racje mandaty przyjda ale z drogi do polski.Dwa razy fotoradar na
                                                    autostradzie w odstepie ok 10km.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.neue-westfaelische.de 08.06.07, 11:40
                                                    Bozenna przeslala kilka zdjec z Krzywego.

szkpnr7.fasthoster.de/Jez_Krzywe/index.html
                                                    Ladny pomost na plazy miejskiej :))

A jakie komentrze Jurka i Bozenny na temat filmu ?
                                                  • Gość: LP Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.07, 10:53
                                                    Ladne zdjecia.
                                                    Fredek sam sie troche rozejrzalem za "syrenkami" ale nie znalazlem,byl
                                                    natomiast KLOSS.
                                                  • Gość: wskh Bruner IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 10.06.07, 10:12
                                                    Na starym miescie otwarto niedawno nalesnikarnie Bruner. Czy ktos moze
                                                    rozjasnic nieco skad ta nazwa. Obok juz jest otwierana kolejna, a nazywa sie
                                                    Pedzacy krolik!!! Tez ciekawa nazwa, ale mi sie kojarzy inaczej - gdy do
                                                    pedzacy przed i po E dodasz litery IR ?!?!?!
                                                  • Gość: miki Re: Bruner IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.07, 11:57
                                                    ten "Bruner" to może dlatego,że na przeciw na scianie jest tablica -"zaułek
                                                    Stawki wiekszej niż zycie"
                                                    .Bo raczej nie dlatego ,ze Bruner lubił nalesniki. Bruner lubił cygara i koniak.
                                                    wiedział co dobre!!

mam kolege na starym miescie,który mieszka w domu-baszcie za spichlerzem i z
                                                    jego piwnicy wychodził Kloss po spotkaniu z radiotelegrafista.
                                                  • Gość: ryba696 Re: Jola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:08
                                                    Witajcie! przeczytałam dzisiaj w Gazecie Olsztyńskiej wstrząsajacy artykuł, którego bohaterką jest niestety dziewczyna ( właściwie jej dzieci), która chodziła z nami do szkoły,do równoległej klasy ze mną, przyjazniła sie z Ewą Domaradzką - Joa Sędrowska. Strasznie mnąta historia wstrząsneła czy nie mamy wśród forumowiczów jakiegoś dobrego prawnika rodzinnego który mógłby coś pomóc w tej sprawie? Jeśli nie macie dostępu do GO to osyłam na jej strone www.gazetaolsztynska.pl
                                                    Czy mozemy coś zrobić?
                                                  • Gość: Bozenna Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.07, 08:34
                                                    Fredek bardzo dziękuję za CD przy oglądaniu filmu nasuwają się piękne wspomnienia
                                                    z naszej szkoły i naszej dzielnicy
                                                    Dla wszystkich Miłego Dnia
                                                  • Gość: karolina Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.piorunek.pl 12.06.07, 17:04
                                                    Witam!
                                                    W sp7 dzieciaki juz ledwie wytrzymują naukę, samo przebywanie co niektórych
                                                    męczy tak więc coraz mniej dzieci w klasach .
                                                    W tym okresie pamiętam sprżątałam klase ,sprzedawało sie książki 'przenosiło
                                                    kwiatki ,ogólny luz.Ponoc w przyszłym tygodniu mają miec spacery-zielona szkołę.
                                                    Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje na spotkanie jużżżż niedługo.
                                                    LM-Lesiu czy byłeś może na formule 1?.BY
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.neue-westfaelische.de 14.06.07, 11:13
                                                    A kiedy zaczynaja sie wakacje ?
                                                    U mnie urlop dopiero za miesiac :(

A jakie mundurki wymyslili w siodemce na nastepny rok szkolny ?

• Gość: ryba696 Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:31
                                                    Wakacje Fredku zaczynają się za tydzień w piątek. Szkoda ze człowiek nie ma już wakacji....
                                                  • Gość: karolina Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.piorunek.pl 14.06.07, 17:20

Witam!
                                                    Mundurek w sp7 granatowa kamizelka z dzianiny +niebieska koszulka polo
                                                    +niebieska koszula klasyczna .mimo wszystko :niby tak samo ,a jadnak innaczej.
                                                    Koszt ubioru ok.60 zł..Dnia 22.06.07 ostatni dzień szkoły iii
                                                    Niech żyją WAKACJE !Serdecznie wszystkich pozdrawiam.BY
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.07, 17:27
                                                    Hallo,
                                                    poniewaz w Olsztynie bede w polowie sierpnia, chcialabym rowniez wejsc na teren
                                                    szkoly i do szkoly. Czy bedzie taka mozliwosc? Czy sa jakies dyzury wakacyjne a
                                                    moze jakis dozorca szkolny moglby wejscie udostepnic. Wiesz cos Karolina na ten
                                                    temat?
                                                    FREDEK znalazlam tego Andrzeja!!!! Co za sukces.
                                                    Pozdrawiam Wszystkich Siodemkowiczow serdecznie.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola nr 7.cz.66 IP: *.l.pppool.de 15.06.07, 07:28
                                                    Ja tez krazylem podczas wakacji wokol szkoly , rok i 2 lata temu.
                                                    Przewaznie byl otwarta. Byly zawsze jakies prace. Wymieniali wieszaki w szatni.
                                                    Zawsze ktos tam byl. A moze nawet sekretariat jest w jakichs godzinach otwarty.

Mundurki zobaczymy wiec po wakacjach i stwierdzimy czy nam sie spodobaja czy nie.

Zamykam czesc 66 i otwieram 67.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka