Dodaj do ulubionych

Ciekawe kiedy radny Szostek zostanie wyrzucony z

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 08:53
Platformy? Jego ostatnie działania mogą zmusić jego "kolegów" i Prezydenta do
usunięcia niepokornego radnego. W sumie Pan Szostek przechodzi już chyba do
opozycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: radny Re: Ciekawe kiedy radny Szostek zostanie wyrzucon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:23
      może parę osób chciałoby tego, ale nie sądzę by tak się stało ?
      PO na pewno nic na tym nie zyska...
      • Gość: Stefan PO na pewno nie zyska na koalicji z Prezydentem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:43
        Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o radnych PO ( Ci na pewno zyskają prowadząc
        swoje interesy na mieniu komunalnym ), tylko o wizerunek partii. Zresztą i tak
        jak będzie trzeba, w następnych wyborach radni PO wystartują z partii, która
        będzie miała najlepsze notowania. A radny Szostek, chyba jako jedyny radny PO
        nie sprzedał się Prezydentowi. Doceniam to.
        • kecawa Re: PO na pewno nie zyska na koalicji z Prezydent 14.05.07, 15:42
          I tak i tak bezideowy Olsztyn wybierze za cztery lata Małkowskiego

tak było i będzie

zasmucony kecaw prowadzący jednak w tej materii pracę u podstaw
          • Gość: a ja Re: PO na pewno nie zyska na koalicji z Prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:12
            sądzę, ze szybciej szlag trafi tę koalicję, niż Szostek zostanie wyrzucony z
            klubu. Pan prezydent juz najchętniej utopiłby go w łyżce wody, bo mu rozwala
            misternie uwity plan o wplątaniu PO w jego brudne gierki. szostek mu uwiera, bo
            nie jest wrażliwy na okragłe słówka małkowskiego
            • Gość: kolega Jarka Re: PO na pewno nie zyska na koalicji z Prezydent IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.07, 09:54
              Szostek jako jedyny wykazuje instynkt samozachowawczy.Za chwilę prezio wsadzi
              koalicję na minę że sie nie pozbierają.Zmontuje im Aquarenę bis,wrzuci na
              sesję,durni albo przekupieni radni koalicji przegłosują,poczem p.Małkoszczenko
              zrobi donos do prokuratury.I 14 przygłupów będzie się bujać po sądach i
              prokuraturach latami.Ale nie Małkowski hehe. Wieszczę że koalicja już ma problem
              tylko jeszcze o tym nie wie.Ze śmieciami.Za wyprowadzenie z kieszeni każdego
              olsztyniaka 300 pln do kasy prywatnej spółeczki kolegi p.Małkowskiego
              • Gość: bierny Re: PO na pewno nie zyska na koalicji z Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:02
                Zgadzam sie z szanownym kolegą. Małkowski w swoim starym stylu pieknie
                manipuluje i wodzi za nos radnych PO, aż dziw bierze, że oni tego nie widzą.
                Tak więc albo sa sprzedajni (zawsze fajnie zrobic pewny interes na mieniu
                komunalnym albo załatwić dobrą fuchę rodzinie lub przyjaciołom:) albo
                zwyczajnie głupi.Szostek to wyjatek, ale w pojedynkę nic niestety nie zrobi.
                A afera śmieciowa to ledwie preludium do tego, co zdarzyć się może...
              • Gość: gościu Re: cała gospodarka majątkiem gminnym IP: *.ols.vectranet.pl 17.05.07, 19:01
                to prywatny folwark JCM ,rozdaje działki gminne komu chce i za ile chce,umarza
                naleznosci gminy komu chce i ile chce . A durny olsztyński naród wybiera go na
                prezia .Tymczasem jedna uczciwa kontrola wykazała by niegospodarność.Tylko
                niestety nie ma takiej, bo Olsztyn to jeden wielki skorumpowany grajdoł.
      • Gość: j. szostek Re: Ciekawe kiedy radny Szostek zostanie wyrzucon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:20
        ktoś /Stefan/, to ktoś, kto wie co nieco o koalicji. nie polemizuje zwyczajowo
        z nickami, więc i w tym przypadku POlemiki nie będzie. Realnie i jasno oceniam
        zaistniałą sytuację... i wychodzi mi, że PO jak na razie traci na koalicji z
        Prezydentem, nawet nie dlatego, że prezydent to szczwany gracz... traci
        dlatego, że chyba zapomniała o swojej tozszamości, o swoich przed wyborami
        obietnicach, o tym, że koalicja to WOLNY WYBÓR NIE PRZYMUS, a koalicjanci muszą
        przynajmniej siebie SZANOWAĆ. Moja postawa, to wynik okazywanego nam
        koalicjantowi braku szacunku, przez jednego z partnerów. MY /PO/ nie musimy w
        odróżnieniu np. od Leppera, czy Giertych tkwić w koalicji, która nam uwiera i
        nie słuzy mieszkańcom. Apropos cenienia się - nie neguję, że takie stawianie
        spraw uznaję za jedynie skuteczne we wspólpracy z prezydentem Małkowskim, a w
        związku z tym, ze prezydent wydaje się, że można inaczej, to ja uznałem, że NIE
        MOGĘ POSTEPOWAĆ INACZEJ... Niestety utwierdza mnie również w tym przekonaniu
        postawa T. Głażewskiego, który jak na razie nie wykazał się determinacją w
        dokonywaniu zmian, a taką zapowiadał.
        Forumowiczowi Stefanowi dziękuję za wywołanie tematu, bo dzięki temu upewnił
        mnie w przekonaniu że warto
        • Gość: Stefan Panie Jarku. Czy nie może Pan zwalczyć zakłamania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:16
          o którym Pan pisze? Dlaczego głosuje Pan zgodnie z umową koalicyjną a nie
          własnym sumieniem? Przecież nie prowadzi Pan piekarni, apteki, karczmy.
          Prezydent nie płaci Panu także za ogłoszenia w gazecie. Nie jest Pan też
          emerytem i stac Pana, żeby pojechac do Francji za swoje. Jest Pan więc wolny od
          możliwości szantażu Prezydenta. Liczę, że nie upadnie Pan tak nisko jak część
          radnych koalicji. A Stefan to bardzo ładne polskie imię. Nie gorsze niż
          Jarosław :). Zapewniam Pana i pozdrawiam.
          • Gość: j. szostek Re: Panie Jarku. Czy nie może Pan zwalczyć zakłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:15
            zgadzam się z Panem, że trzeba głosować w zgodzie z własnym sumieniem, ale nie
            chcąc być posądzanym o populizm / kilka osób tak głosi/ i o to, że promuję
            własne nazwisko / nie muszę, bo nie jest nikomu nieznane/ wstrzymuje sie czasem
            od głosu lub nie biorę udziału w głosowaniu. Taką decyzję podejmuję wtedy, gdy
            z wyliczeń wynika, ze mój głos przeciw i tak będzie bez znaczenia, taka postawa
            wywoła atak kilku osób. Nie chcę tylko zajmowac się odpieraniem ataków i
            pomówień, bo zatracę ważniejsze sprawy... Była w radzie jedna sytuacja -
            odrzucenie planu zagospodarowania jeziora w części dotyczącej m.in. kajakarzy -
            wówczas sam zglosiłemwniosek i przegłosowałem go razem z opozycją. Nieobecność
            kilku osób taką szansę stworzyła. tyle apropos ... Proszę również być
            przekonanym, ze kilku radnych koalicji myśli podobnie. nie chce ich wymieniać,
            sami się wymienią przy okazji różnych ratuszowych układanek. O finał jestem
            raczej spokojny, potrzeba trochę czasu, i dobrego przykładu no i odwagi. wiem
            że kilku z nich jej nie brakuje....a Stefan to fajne imię .Pozdrawiam
            • Gość: Stefan Panie Jarku. Dziękuję za ciekawą dyskusję, Czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:54
              tych radnych PO, którzy mają dość koalicji jest dużo? Jeśli tak, to dlaczego
              tylko Pan zdobył się na odwagę i zabrał głos w PO? Dlaczego reszta radnych nie
              jest w stanie zaprotestować? Jeśli myślą podobnie jak Pan, a się nie
              sprzeciwiają to są gorsi od tych, którzy z serca popierają prezydenta. Takie
              przypadki były w histori, że nikt nie protestował a później było wielkie
              nieszczęście, np. Adolf też zaczynał od zera, a później zmanipulował rzesze
              ludzi. Są ludzie, którzy mają zdolność do manipulacji innymi. A w dzisiejszych
              olsztyńskich realiach, gdy olsztyńskie media są uzależnione od naszego pana i
              władcy, jest to jeszcze łatwiejsze. Szczególnie, że ma doświadczenie cenzorsko -
              propagandowe.
        • Gość: Eduardo Szanowny Panie Jarku. Czy uważa Pan za rozsądne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:09
          zarzucenie publicznie zaniechań Panu Prezydentowi Głażewskiemu? Przecież
          jesteście z jednego ugrupowania. Jeśli dobrze odczytuję Pana posty, to w PO
          fatalnie się dzieje. Wygląda na to, że pozostali radni PO zapomnieli o
          wyborcach i zajęli się swoimi interesami, czego Pan nie może znieść (wcale się
          nie dziwię). Dobrze, że Pan jest i ukazuje wszystkim czytelnikom Gazety
          Wyborczej, co tak naprawdę kieruje olsztyńską Platformą. Może dzięki ludziom
          takim jak Pan, zmieni się ona z kółka wzajemnej adoracji w grupę ludzi, którzy
          naprawdę będą coś chcieli zrobić dla miasta. Chociaż, jeśli mam być szczery, to
          szczerze w to wątpię (przynajmniej z tymi radnymi PO, którzy są obecnie w
          Radzie).
          • Gość: j. szostek Re: Szanowny Panie Jarku. Czy uważa Pan za rozsąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:43
            może tak bez detali - czy to rozsadne ??? jesteśmy przyzwyczajeni do tezy, ze
            politycy jednego ugrupowania mają mówić jednym glosem, bo tak wypada... zadam
            więc pytanie czyj to ma być głos - mój, Głażewskiego, czy jeszcze innego
            polityka ???? Żadnego z nas... ma to być głos grupy... Jeśli grupa desygnowała
            kogoś, kto ma interesu grupy i jej wyborców pilnować, a ten pilnuje tylko ....
            i jednocześnie lekceważy głosy innych przedstawicieli grupy, to nie poczuwam
            się do obowiązku bronienia mu tzw. tyłów. Pan G dał wielokrotnie dowód
            lekceważenia własnej grupy, więc..... Czy warto tworzyć pozory - pomyliliśmy
            się co do osoby, ale teraz nie wolno nam się do tego przyznać i bronić go jak
            niepodległości kosztem wszystkich mieszkańców ?? Pytania retoryczne - mniemam.
            LOJALNOŚĆ TO SWEGO RODZAJU UMOWA. WSZYSTKIE STRONY SĄ ZOBOWIAZANE DO JEJ
            PRZESTRZEGANIA. NIEKTÓRYM WYDAJE SIĘ, ŻE KIEDY JUŻ POSIEDLI KAWAŁEK WŁADZY -
            MOGĄ WYBIÓRCZO PODCHODZIĆ DO UMOWY LOJALNOŚCIOWEJ. nIC BARDZIEJ BŁĘDNEGO -
            ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ SZOSTEK, który nie lubi być oszukiwany i
            wykorzystywany i ....
            Warto, przy tego rodzaju rozbieżnościach, oceniając adwersaży wziąć pod uwagę,
            ktory z nich staje PO STRONIE WIĘKSZOŚCI tych maluczkich - WYBORCÓW.
            H. Mann napisał "Prezydent, jak dobry Bóg - jest zawsze po stronie
            najsilniejszych" Czyż nie pasuje to do naszych - olsztyńskich układów....
            I na koniec - PROSZĘ MI WIERZYĆ -
    • Gość: Stefan Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 10:56
      podobny sposób jak reszta radnych PO. Z tą różnicą, że wyżej się ceni. Celował
      w wiceprezydenturę Olsztyna, prezesa MPEC itd. Nie udało się. Pozostałym radnym
      wystarczy pozwolenie na rozszerzenie działalności gospodarczej, wycieczka do
      Chateauroux, itd. Radny Jarosław chce czegoś więcej. I prawidłowo. Trzeba się
      cenić. Szkoda, że koalicja ma gdzieś mieszkańców Olsztyna. A jak już coś robi,
      to na pokaz. Ci ludzie mówią jedno a później robią odwrotnie.
      • Gość: beta Re: Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa IP: *.ols.vectranet.pl 17.05.07, 21:50
        Szostek Szóstek można się pomylić.
        • Gość: kibic Re: Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:10
          Andrzej Szóstek to też jeden z uczciwych radnych
          • Gość: GP Re: Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 11:44
            Pan Szostek jest najpopularniejszym radnym koalicji. Zdecydowanie. Nie wiem
            jakim cudem w wyborach na najpopularniejszego samorządowca wyprzedzaja go inni
            radni koalicji. Podobno niektórych z nich widziano jak wykupuja resztki nakładu
            GO na skupach makulatury i później głosują na siebie i swojego wodza. Do
            obecnej koalicji pasuje idealnie hasło "Chleba i igrzysk". Chleba z jedynie
            słusznej piekarni a igrzyska zapewni nam nasz prezydent przebierając się za
            Kopernika.
            • Gość: ech Re: Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa IP: *.ols.vectranet.pl 18.05.07, 23:55
              Jarek nie przesadzaj!
              • Gość: Eduardo Ech, a ja tam lubię Pana Jarka :). Szkoda tylko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 20:04
                że przestał już pisać w tym wątku. Pewnie napadli na niego działacze PO. Mam
                nadzieję, że nie zakończą jego kariery (nie tylko forumowej).
                • Gość: j.szostek Re: Ech, a ja tam lubię Pana Jarka :). Szkoda tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:40
                  zapewniam, że nie zakonczą... a tak w ogóle to nie o karierę tu idzie, tylko o
                  elementarną przyzwoitość w polityce. Całkiem serio podszedłem do obowiazków
                  radnego i treści śłubowania, które składałem, że będę swoją wiedzą i
                  doświadczeniem służył mieszkancom Olsztyna....
                  Primus inter pares - Prezydent Małkowski zapomniał o swoim miejscu i o swojej
                  roli w mieście. Zapomniał, iż on też winien słuzyć swoim wyborcom, nie tym
                  najsilniejszym, ale przede wszystkim najsłabszym.
                  Po ponad pół roku w Radzie miasta Mam niestety przekonanie, że Prezydent
                  koncentruje sie na działaniach pozorowanych, a koalicja potrzebna mu jest do
                  tego, by na radnych móc zrzucać - "nie mogę czegoś załatwic, radni nie wyrazaja
                  na to zgody". tak np. wygląda sytuacja z gruntem dla TV. Kowalskiemu obiecuje
                  grunt za 1% wartości, a radnym mówi zupełnie co innego. radni nie wyrażą zgody
                  na bonifikatę, oczekiwana przez TV i kto wg Prezydenta będzie winny - chyba
                  wszyscy znaja odpowiedź. zakłamanie i Promocja własnej osoby - to najlepiej
                  wychodzi prezydentowi. Czas najwyższy przerwać te fikcję. Pisałem już kiedyś -
                  lojalność to umowa dwustronna. Prezydent lojalność traktuje wybiórczo. Lojalny
                  jest tylko wówczas, kiedy czegoś potrzebuje, wykorzysta i... Przykłady można
                  byłoby mnożyć, ale to nie ma sensu. Pozdrawiam
            • taras70 Re: Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa 19.05.07, 20:40
              chcialbym cos sprostowac ! "nasz" pan prezydent nie przebiera sie za Kopernika,
              ale prawdopodobnie za Jana z Lajs. prowadzilem kiedys spor z pewnym znawca tej
              ziemi w kazdym kontekscie, wiec etymologicznym rowniez. twierdzil on /z czym
              oczywiscie nie zgadzam sie/, ze polska nazwa miejscowosci, skad pochodzil
              zasadzca powinna brzmiec:Lajzy. wedlug tej teorii byl : Jan z Lajz !
              a osoba wcielajaca sie w ta postac /w przypadku "naszego" prezydenta/
              musialabybyc Czeslawem Jerzym /Janem/ z Lajz !
      • Gość: słuchacz Re: Czy nie jest jednak tak, że Pan Jarek działa IP: 88.156.63.* 24.05.07, 23:02
        Tylko że prawda jest taka że radny Szostek jako pierwszy zgłosił swoją
        kandydaturę na wyjazd do Francji...
    • Gość: olsztyniak55 Re: Niech tylko spróbują IP: *.ols.vectranet.pl 21.05.07, 06:46
      Jedno jest pewne ,za tej kadencji nie bedzie nudno za sprawą Szostka.A
      Małkowskiemu nie będzie juz tak łatwo manipulować radą i robić co mu się
      podoba,a właściwie tylko to co służy promocji jego osoby.Jest wreszcie ktoś kto
      będzie mu patrzył na rece i nie będzie się bał się mowić publicznie o
      nieprawidłowosciach w prezydenckich decyzjach.
      • Gość: GP Nudno nie jest za sprawą opozycji (PIS + LID). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:41
        Pan radny Szostek stara się im dorównać, ale póki co głosuje tak jak
        poplecznicy (Czesława/Koppernika/Jana z Łajs) :). Tak naprawdę rękawicę podjęli
        radni opozycji (nie wszyscy ale kilku działa ostro). Pan Jarek niestety więcej
        mówi niż robi (sam przyznał, że wychodzi w czasie niewygodnych głosowań). Gdyby
        otrzymał lukratywną posadę od prezydenta, zamilkłby na wieki. A teraz jego
        frustracja przeradza się w anarchistyczny bunt. Niech Pan Panie Jarku weżmie
        przykład z radnych PIS-u i części LiD-u. To, że Pan nie lubi Prezydenta
        Głażewskiego, nie może być myślą przewodnią Pana postępowania. Życzę powodzenia.
        • Gość: koleżanka Jarka Re: Nudno nie jest za sprawą opozycji (PIS + LID) IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.07, 08:55
          Jarek ma lans opanowany do perfekcji;)))))
          • Gość: j.szostek Re: Nudno nie jest za sprawą opozycji (PIS + LID) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:01
            lans - dobre słowo, kazdy moze spróbowac wcielać je w życie - koleżanka też....
            z jakim skutkiem - pokaze czas. mnie już to nie rajcuje /choć jestem Rajcą :)/
            Radni opozycji próbują przypomnieć o sobie i to dobrze dla Olsztyna. Kibicuję
            im i na pewno będe ich wspierał w głosowaniach ,jeśli będą służyć mieszkańcom.
            Opozycja w RM 6 radnych z PiS i 4 z LiD. Bardzo zacne i "ciekawe" osobowości.
            Mam nadzieję, że oprócz polityki, będą uprawiać "ROLĘ" /ugór/ miejską. Prośba -
            koncentrujcie się na problemach miejskich nie na mojej skromnej osobie. Tak
            będzie skuteczniej.
            .... a co do Głażewskiego - bez znaczenia jest moje uczucie do niego,
            ważniejszy szacunek lub jego brak do tego co robi i do całej jego postawy.
            Szacunku brak, ale jeśli kiedykolwiek wymyśli coś sensownego - podniosę rekę na
            tak. Jak na razie - trudno było mi zaakceptować proponowane przez niego
            podwyżki cen śmieci, bo nie miał pomysłu na rozwiązanie problemu, a wręcz
            koncentrował sie na udawadnianiu tezy " Pieniądz nie cuchnie". Wyobrażam sobie
            stery śmieci pod Ratuszem, przy takiej pogodzie i ...
            Niemieckie przysłowie mówi - "nie ma zysku bez nakładu". Głażewski do spólki z
            prezesem ZGOK chcieliby zysku tej spólki, a kto wyliczy mi nakłady jakie
            zostały poniesione?
            EVelyn Waugh powiedział - "większość ludzi używa głowy nie do myślenia lecz do
            potakiwania" - nie zalezy mi na tym, by należeć do tych pierwszych i dzięki
            temu zyskać sympatię Prezydenta. Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: GP Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiają, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:31
              jak to Pan napisał "rolę miejską". Nie mają jednak takich możliwości jak Pan.
              To Pan jest w koalicji (a może już nie ?). I z tego co zauważyłem, żaden z
              radnych opozycji nie koncentruje się na Pana osobie. To raczej Pan
              skoncentrował się na osobie Pana Prezydenta Głażewskiego. Niech Pan zacznie
              działać skutecznie i przede wszystkim zgodnie z tym co Pan pisze. A tak poza
              tym to dobrze, że jest Pan radnym. Czemu napisał Pan o radnych
              opozycji "ciekawe" osobowości. Chodzi mi o ten cudzysłów. Bardzo mnie to
              zaciekawiło :). Pozdrawiam.
              • Gość: j.szostek Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:52
                nie koncentruję się na Głazewskim, bo tak naprawdę ma chłop duzy problem, a czy
                sobie z nim poradzi ... życzę mieszkańcom olsztyna, by sobie poradził...
                co do "ciekawych" osobowości - cudzyłów jest tu zbyteczny - rzeczywiście
                ciekawy skład Rady z duzymi możliwościami intelektualnymi. Ufam, ze zostana
                dobrze wykorzystane
                • Gość: w.zwierko Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: 212.160.172.* 22.05.07, 09:04
                  Miło kolego Jarku iz uznajesz nas za zacnych gości.. Ale chciałbym przypomnieć
                  również, że na radnych PiS-u spoczywa ciężar pilnowania koalicji i ciągłego jej
                  motywowania:) To że od pewnego czasu wspierasz nas w głosowaniach to musze
                  przyznać iż zacny z ciebie radny. Wracając do JCM.. Wg mnie na początku trochę
                  się obawiał PO ale teraz to pociąga za sznurki we wszystkie strony... Nie raz
                  przestrzegaliśmy kolegów z PO. My robimy swoje i działamy nadal aby Olsztyn był
                  normalanym europejskim miastem. Mamy również nadzieję iż JCM nie doczeka końca
                  kadencji na fotelu Prezydenta. Wykończy go sprawa śmieci....
                  Jęśli chodzi o T. Głażewskiego osobiście jak narazie oceniam pozytywnie jego
                  pracę jako viceprezydenta i aby nie było gożej...Zauważ drogi Jarku fakt iż on
                  teraz cągle broni tyłek PO ....

pozdr.
                  do zobaczenia na sesji 30.05 mam nadzieję że będziesz głosował razem z nami za
                  przyjęciem stanowiska RM aby JCM złozył dymisje za to co się obecnie dzieje w
                  mieście
                  • Gość: polonista Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:02
                    >aby nie było gożej...
                    szef nie umie czytać
                    przyboczny nie umie pisać

Och Polsko gdzie idziesz ?
                    • Gość: w.zwierko Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: 212.160.172.* 22.05.07, 10:57
                      Fakt wstyd...Ale gorzej nie będzie :)
                    • Gość: Polonista 2 Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: 212.2.99.* 23.05.07, 22:53
                      Polsko gdzie jesteś?
                      Polsko dokąd idziesz?
                      Przyczepski.
                  • Gość: j. szostek Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:23
                    nie zgadzam się z tezą, iz Małkowski pociąga za sznurki PO. Moje qwystapienia
                    temu przeczą... i zapewniam, ze dopóki będę radnym PO / a mam zamiar być nim do
                    końca kadencji/, dopóty nie będę pociągany za jakikolwiek sznurek. szcunek do
                    partnera, tylko to może spowodować, iż będzie dobra współpraca w koalicji, a
                    szacunek do partnera oznacza wspólną realizację programu dla dobra miasta i
                    jego mieszkańców. Nie ma znaczenia dla mnie fakt, iż jestem w koalicji i jesli
                    kiedykolwiek opozycja wyjdzie z dobra dla Olsztyna inicjatywą - zawsze ja
                    poprę. Czy Wasz pomysł o wezwaniu Prezydenta do ustąpienia jest dobry _ Ciekawy
                    jestem opinii forumowiczów
                    • Gość: olsztyniak Re: Panie Jarku. Na pewno radni opozycji uprawiaj IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.07, 20:25
                      >Czy Wasz pomysł o wezwaniu Prezydenta do ustąpienia jest dobry
                      Dla pisowców wszystko jest dobre co uderza w Czesława.
                      Gdzie jest jerzy i jego doniesienie do prokuratury w sprawie Star-Turistu ?
                      Niech coś wreszcie udowodną a nie tylko rzucają oskarżenia.
                      Wszyscy którzy nie są z nimi to komuchy.
                      Szkoda na nich klawiatury.
                  • Gość: olsztyniak55 Re: Panie Radny Zwierko IP: *.ols.vectranet.pl 23.05.07, 19:24
                    przestańcie robić cyrk z tym wystąpieniem PiS do Małkowskiego by złożył
                    dymisję,bo dobrze wiecie że tego nie zrobi.Czy nie prościej jest odwołać się w
                    tej kwestii do mieszkańców Olsztyna i zorganizować referedum za odwołaniem
                    Prezydenta.Myślę że nie korzystacie z tej prawnej możliwości bo boicie się że
                    durny olsztyński naród i tym razem zawiedzie i albo nie poprze referendum( 10%
                    uprawnionych) albo nie weżmie w nim udziału.Ale może warto spróbować niż liczyc
                    na to że CJM sam zrezygnuje.
                    • Gość: olsztyniak_66 Re: Panie Radny Zwierko IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.07, 21:42
                      >zorganizować referedum za odwołaniem
                      Tak,Tak .Niech PIS zorganizuje referendum ale w przypadku przegranej niech
                      pokryją koszty.
                      • Gość: kibic Re: Panie Radny Zwierko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:20
                        NIE WYSTAPIĄ O REFERENDUM, BO GDYBY NIE WYSZŁO rADA MIASTA UTRACIŁABY Z USTAWY
                        MANDATY, NO I KTO WYBRAŁBY PO RAZ DRUGI
                        • Gość: olsztyniak55 Re: Panie Radny Zwierko IP: *.ols.vectranet.pl 24.05.07, 17:08
                          > NIE WYSTAPIĄ O REFERENDUM, BO GDYBY NIE WYSZŁO rADA MIASTA UTRACIŁABY Z
                          USTAWY
                          > MANDATY, NO I KTO WYBRAŁBY PO RAZ DRUGI

Ale się popisałeś znajomością ustawy samorządowej ,pogratulować.Jak wypowiadasz
                          sie to przynajmniej miej pojęcie o czym piszesz.Otóz gdyby referendum dotyczyło
                          odwołania prezydenta i skończyłoby się wynikiem pozytywnym-oczywiście nie dla
                          prezydenta- to odwołany by został prezydent a nie rada .Wybory do rady miasta i
                          wybór prezydenta są niezależne.
    • Gość: jurek Re: Ciekawe kiedy radny Szostek zostanie wyrzucon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:11
      To, że bezrobotny i rozczarowany tym, ze nie zdobył żadnego stołka, radny
      SZOSTEK, miesza J. Małkowskiemu, to obiektywnie bardzo dobrze dla miasta i dla
      rzeczywistej twarzy olsztyńskiej PO. Jednak robienie z frakcyjnego bojownika
      AWS, PIS ( razem z J.Szmitem), a teraz PO sztandaru moralności publicznej tjest
      całkowicie nieuprawnione.Szostek wraz z Głażeskim konkurowali o stołek v-
      prezydenta. Nie udało się, potem nie udał się też MPEC-u. Nie dali...Więc jak
      naciskać na kolegów....
      • Gość: j. szostek Re: Ciekawe kiedy radny Szostek zostanie wyrzucon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:41
        ani bezrobotny, ani rozczarowany,
        gdyby tylko rzeczywiście chciał skorzystać z prezydenckich ofert -
        skorzystałby.... dla przypomnienia forumowiczowi, który coś NIBY wie..... Juz w
        grudniu J. Szostek radny PO mówił w Radiu Olsztyn - "Nie jestem zainteresowany,
        by moim przełożonym był prezydent Małkowski" - to w odpowiedzi na pytanie
        dziennikarza o to czy aspiruje do funkcji wiceprezydenta.... :).
        To są fakty panie 'jurku', a wymysły takich jak pan mają czemuś służyć /albo
        komuś/.. przyzwyczaiłem się do tego...
        a co do faktów:
        kłopot ze śmieciami to jeden z większych jakie ma ibędzie miał prezydent,
        radny j. sz. nigdy nie był członkiem PiS,
        naciskać na kolegów nie musi, bo od tego są wyborcy,
        trochę wie i nie pozwala, by wiedza ta została zakopana w śmieciach,
        NIE MA ZAPEWNIAM TEMATU USUNIĘCIA J. SZ> Z KLUBU PO, chociaż bardzo chciałby
        tego prezydent Głażewski, co zresztą próbował czynić
        TEN WĄTEK WINIEN WIĘC ZNIKNĄĆ Z FORUM JAKO NIEAKTUALNY...
        na dyskusję o problemach miasta zapraszam na najbliższy dyżur - Ratusz, piątek
        godz. 14 pok 220.
        a w RM będzie jeszcze ciekawie - zapewniam. proszę przysłuchiwać się co będzie
        się działo podczas najbliższej Sesji 30 maja.
        ponieważ tak jak napisałem wyzej - temat tej dyskusji NIE JEST JUŻ AKTUALNY -
        przestaję odpisywać. Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. Pozdrawiam
        • Gość: mes Czy radny Szostek pisze na forum w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 20:13
          godziny postów w sam raz na czas pracy. Gdzie pracuje radny j. szostek? Jak "na
          etacie", to co robi w godzinach pracy na forum? Wstyd. Nie-radny zostałby wylany
          z roboty. A radny??
          • Gość: mes_2 Re: Czy radny Zwierko też pisze na forum w pracy? IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.07, 21:07
            > godziny postów w sam raz na czas pracy. Gdzie pracuje radny zwierko?
            >Jak "na etacie", to co robi w godzinach pracy na forum? Wstyd. Nie-radny
            > zostałby wylany z roboty. A radny??
            PO i Pis to chyba to samo pod tym względem.
            • taras70 Re: Czy radny Zwierko też pisze na forum w pracy? 24.05.07, 21:20
              radni PO i PIS zachowuja sie normalnie, tzn. chce im sie "pogadac" na forum z
              mieszkancami. gorzej byloby gdyby obowiazywaly ich kanony zachowania Jekyll-
              Hyde, np. miedzy godz.7.00 a 15.00 zajmuja sie tylko swoimi sprawami zawodowymi
              i nic innego ich nie obchodzi, a po godz 15.00 nagle przedzierzgaja sie w
              zafrasowanych rajcow, ktorzy beda przekonywac nas , ze swiata poza Olsztynem
              nie widza. na szczescie: nawet radni nie sa jednowymiarowi :) mam nadzieje ?!
              • Gość: j. szostek Re: Czy radny Zwierko też pisze na forum w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:52
                jak widac po tym wpisie robię to w różnych godzinach. życie jest dynamiczne, a
                forumowiczka mes jest jak widać monotematyczna i zapewne przeszkadza jej
                wszystko, co robia inni... obiecuję jednak, jako człowiek nawykły do uważnego
                wsłuchiwania się w wypowiedzi innych, do natychmiastowej reakcji... od jutra
                nie wpisuję się między 7 a 15 choćbym nawet nie był wówczas w pracy. a tak juz
                na poważnie - dzięki za zgryźliwą uwagę.... i bardzo proszę nie podczymywać już
                tego wątku, bo nieaktualny. pozdrawiam
                • Gość: Johnny Panie Jarku, co znaczy "podczymywać" z Pana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:56
                  poprzedniej wypowiedzi? Chodziło Panu o podtrzymywać? Wykształciuch z Platformy
                  powinien znać się na prawidłowej pisowni :). Pozdrawiam
                  • Gość: j.sz. Re: Panie Jarku, co znaczy "podczymywać" z Pana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:24
                    racja błąd jest błędem i nawet szybkie stukanie w klawiaturę nie
                    usprawiedliwia go. "przepraszam za błędy" - to z Rynkowskiego, a te złosliwości
                    o wykształciuchach chyba zbędne - nie sądzę, by Pan szedł przez życie bez
                    jakichkolwiek błędów - byłoby nudne.... Obiecuję będę się starał by popełniać
                    ich jak najmniej, ale obiecuję też, ze pewnie jeszcze sporo ich popełnię. W
                    końcu błąd nie zawsze jest przestępstwem :). Pozdrawiam
              • Gość: coda Re: J.Szostek wychodzi z cienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:45
                Czy ktoś coś wie o wykupywaniu GO ze skupów makulatury i wypisywaniu kuponów
                dla CzJM w głosowaniu na najpopularniejszego samorządowca?Gdyby mógł się
                podzielić tą wiedzą ze społeczeństwem, to wyrządziłby tym wielką przysługę
                wszystkim mieszkańcom Olsztyna.
                • taras70 Re: J.Szostek wychodzi z cienia 26.05.07, 23:01
                  Twoje pytanie brzmi: "czy wie ktos ..." a jest skierowane do mnie.
                  ja nic nie wiem , ale tez niczemu sie nie dziwie , odkad dowiedzialem sie , ze
                  nad Olsztynem latal sterowiec a w Jakubowie byla "murzynska wioska" ...
                • Gość: szpion Re: J.Szostek wychodzi z cienia IP: *.olsztyn.mm.pl 27.05.07, 09:07
                  Ja wiem - ale są to kombinacje pisuarów .
                  I tak nikt w to nie uwierzy i powie ,żem jest ubek i czerony komuch.
                  • Gość: coda J.Szostek staje na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:07
                    O jakich ubekach i komuchach mówi szpion?Dochodzi w tym mieście do monstrualnej
                    manipulacji opinią publiczną /plebiscyt GO na najpopularniejszego
                    samorządowca/a przywołana tu opinia publiczna sama się dezawuuje wyzywając się
                    od najgorszych.Tylko CzJM się cieszy.Do dzieła szpion.Od Ciebie dużo zależy.
                    • Gość: Johnny Re: J.Szostek staje na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 08:41
                      Szpion vel. Olsztyniak, a tak naprawdę Waldek, zbytnio się podnieca swoją rolą
                      na forum. Pisze o pisuarach bo za długo pracował jako babcia klozetowa i ma
                      traumę.
    • Gość: Stefan Trzymam kciuki za Pana Jarka i tych radnych PO, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:20
      którzy mają już dość koalicji z prezydentem.
      • Gość: bierny Re: Trzymam kciuki za Pana Jarka i tych radnych P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:14
        I ja też.
        Jutro sesja Rady Miasta, jestem bardzo ciekawy, co sie tam wydarzy.
        Panie Jarku, liczymy na Pana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka