Dodaj do ulubionych

Niedlugo będe tatą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:50
Witam 14 września koncze 18 lat . Miesiac temu dowiedzialem sie ze moja 16
letnia dziewczyna jest w ciąży . I czekamy do stycznia jak sie urodzi. Mam
wiele obaw czy sie uda nam , jej mama już sie z tym pogodziła i będzie sie
starać nam pomóc , za to moi rodzice powiedzieli że niechcą widzieć tego
dziecko i go nie akceptują :( co mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • oberpolicmajster Re: Niedlugo będe tatą 17.06.07, 01:18
      Eee, tak tylko gadają. Jak zobaczą wnuczę, to się pewnie zakochają bez pamięci.
      Za to ty pamiętaj: najważniejsza jest twoja dziewczyna (jej jest na pewno
      ciężej) i twoje dziecko. Trochę jest może za wcześnie, ale to już mało ważne:
      trzymanie na rękach swojego dziecka to uczucie, którego z niczym nie można
      porównać.
    • Gość: Klakson Re: Niedlugo będe tatą IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.07, 11:55
      Naturalna rzecz.
      Bardziej normalnie Ci wyszło, niż decyzja na dziecko w wieku starczym (30 lat).
      Szybki jesteś, ja miałem 20;)
      • Gość: Hana Re: Niedlugo będe tatą IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.07, 13:02
        Mlodytato,najbardziej wskazane było myślenie zanim poszedłeś z dziewczyną do
        łożka.Ale teraz za późno na umoralniające kazania.Teraz oboje musicie szybko
        wydorośleć i myśleć o tym,jak będziecie sobie radzić z wychowywaniem swojego
        dziecka.To Wy jesteście i będziecie za niego odpowiedzialni.Dobrze,że macie po
        swojej stronie jedną babcię.Nie zrywajcie ze swoimi rodzicami,bo prawdopodobnie
        zmiękną i pokochają swoje wnuczę,potrzebują czasu,dla wszystkich to jest nowa i
        nieznana sytuacja.Ponawiaj więc próby.Zyczę Wam powodzenia i szczęścia bo
        będzięcie go dużo potrzebować.Dziecko to wspaniała sprawa ale i nie łatwa.
    • Gość: ek Re: Niedlugo będe tatą IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.07, 16:56
      nie martw sie, jesli kochasz swoja dziewczyne, to badz przy niej i wspieraj ja,
      latwo nie bedzie, ale zobaczysz - ulozy sie z czasem i nawet rodzice sie do
      dziecka przekonaja, dla nich to po prostu szok, normalka, jak zobacza Was jak
      sie zajmujecie dzieckiem i jak sobie radzicie, to zmiekna. Trzymajcie sie cieplo!
    • Gość: baas Re: Niedlugo będe tatą IP: *.aster.pl 17.06.07, 23:41
      Witaj. Jesteś w identycznej sytuacji, w jakiej ja byłem 7 lat temu (nawet wiek
      się zgadza - dostałem syna na 18 urodziny:)). Teraz mój syn idzie do szkoły.
      Będzie Ci ciężko, ale są też plusy - cudna sprawa mieć dziecko to raz. Dwa -
      sam wydoroślejesz. Zobaczysz, że za pięć lat - jeśli będziesz myślał o dobru
      dziecka i rodziny - będziesz w pełni dojrzałym facetem, a nie studenciakiem,
      którego jedynym zmartwieniem jest gdzie tu na krzywy ryj ów ryj namoczyć. Idź
      na studia zaoczne, idź do pracy, i czekaj. Na dziecko, na akceptację rodziców
      (bo ona też będzie) i na to, kiedy poczujesz się mniej zmęczony, a bardziej
      szczęśliwy - bo to też trwa. Powodzo chłopie
      • muraszka1 Re: Niedlugo będe tatą 18.06.07, 00:12
        Mlodytato,teraz sie wycisz i spij,bedzie dobrze :)
    • maretina Re: Niedlugo będe tatą 18.06.07, 09:09
      moge ofiarowac Ci troche zabawek i ubranek po moim synku. jesli chcesz, napisz
      na moj adres gazetowy.
      a rodzice? chcesz sie zalozyc, ze beda piszczec z zachwytu za wnukiem?
      pamietajcie tylko o skonczeniu szkoly. nie zostawcie edukacji!
    • Gość: Stary Re: Niedlugo będe tatą IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.07, 22:56
      Jak nie uważałeś jak robisz, to teraz rób jak uważasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka