Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.XXV

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 21:54
Właścicielem wątku jest czarnyadam, ponieważ teraz się urlopuje i zostawił
nas bez wskazówek, to ja rita biorąc pełną odpowiedzalność, postanawiam aby
na czas powrotu czarnegoadama gospodarzem wątku był being28.
Myślę, że wybór dokonałam dobry. Being - powiem krótko - zasługujesz !
Olsztyn piękny nie może być pogrążony w chaosie.

" Olsztynie - ty domie szlachetny
wywieś chorągiew swą
każ jej na wietrze wiać
Olsztyn musi wiecznie trwać"

Zapraszam wszystkich zwolenników Olsztyna Pięknego do dyskusji.
Jesteśmy na fali wybierania Potworka j.Krzywego 2003
Obserwuj wątek
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 21:55
      Being-Rita:-D
      • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 21:57
        No i stało sie,to jakiś mały jubileusz:)
      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 21:58
        Nie,nie pomyłka.Raczej wątek:
        Czarnyadam-Rita-Being.
        Piękny Olsztyn pod najlepszym kierownictwem:-)
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 21:56
      kandydaci to : Angela , Lustro, thor_tr, being, oso1, czarnyadam, zbyszek - kto
      jeszcze na ochotnika ?
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:00
        No thor_tr - do startu - potworek też musi być ?
        Cos sędziowie się nie zjawiają ?
      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 22:01
        Potworem powinna być osoba,która najdłużej przebywa w okolicach Krzywego.Ja tam
        swojego kandydata mam.
        • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 22:03
          Na poprzednim wątku pracowicie wysmarowałam pospieszny regulamin konkursu.
          Zaraz go przeniosę.
          <<<-------------->>>
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV- REGULAMIN IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:05
            Ponieważ zostałam przez Ritę wyznaczona do ustalenia składu sędziowskiego
            konkursu proponuję, co następuje:
            1) nazwę konkursu: "Upiorny Potwór Olsztyńskich Jezior", co daje nam wdzięczny
            skrótowiec: UPOJ. Jeśli komus sie kojarzy, prosze o inne propozycje.
            2) ukonstytuowanie zespołu sędziowskiego - Kapituły Upiornego Konkursu, w
            składzie: andulka, mika, inka, brzoza, jd i ak, czyli tych wszystkich, których
            los rzucił poza Jeziora Olsztyńskie, a więc i odebrał możliwość uczestniczenia
            w konkursie, że nie wspomnę o zżerającej ich zazdrości z tego powodu (Inne
            propozycje mile widziane).
            Bardzo proszę wypomnianych wyżej o potwierdzenie zgody oraz ewentualne inne
            propozycje zaiwstników, kórzy mogą jedynie orzekać, a nie pływać w charakterze
            potworów w olsztyńskich jeziorach.
            3) udział w konkursie biorą także ci, którzy nie umieją pływać, a taplali się w
            formach rozmaitych w wodach Jezior Olsztyńskich, jak i ci, którzy nawet nogi
            nie zamoczyli, ale patrzą na nie (jeziora) dnia każdego z racji zamieszkiwania
            lub przebywania w Pięknym Olsztynie.
            4) kandydatów do zaszczytnego tytułu Upiornego Potwora Olsztyńskich Jezior mają
            prawo zgłaszać wszyscy, łącznie z samymi zainteresowanymi potworowaniem.
            5) po zgłoszeniu kandydatów i formunowych opublikowaniu listy, ogłoszone
            zostanie demokratyczne głosowanie, po którym szacowna Kapituła podejmie
            ostateczna decyzje, komu przyznac zaszczytny tytuł Upiornego Potwora
            Olsztyńskich Jezior.
            5) wysokośc i rodzaj nagród Kapituła ogłosi w terminie późniejszym.

Chciłam jeszcze nadmienić, że właśnie dzisiaj usłyszałam w radiu informację, że
            przeprowadzone bardzo powazne badania z udziałem równie powaznych naukowców
            oraz najnowoczesniejszego sprzetu wykazały, że nie istnieje i nigdy nie istniał
            znany na całym świecie potwór z LochNess. A zatem wniosek stąd prosty: albo
            potwór przeniósł sie do Olsztyńskich Jezior, albo był tam zawsze.
            Pozistaje tylko odpowiedzieć na pytanie: Kto jest tym potworem?
            <<<-------------->>>

pozwoliłam sobie go przenieść

• angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV- REGULAMIN 30.07.03, 22:06
              chciałamzrobic to samo -hihi
    • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 22:05
      Ponieważ zostałam przez Ritę wyznaczona do ustalenia składu sędziowskiego
      konkursu proponuję,
      co następuje:
      1) nazwę
      konkursu: "Upiorny Potwór Olsztyńskich Jezior", co daje nam wdzięczny
      skrótowiec: UPOJ.
      Jeśli komus sie kojarzy, prosze o inne propozycje.
      2) ukonstytuowanie
      zespołu sędziowskiego - Kapituły Upiornego Konkursu, w
      składzie: andulka,
      mika, inka, brzoza, jd i ak, czyli tych wszystkich, których
      los rzucił poza
      Jeziora Olsztyńskie, a więc i odebrał możliwość uczestniczenia
      w konkursie, że nie
      wspomnę o zżerającej ich zazdrości z tego powodu (Inne
      propozycje mile
      widziane).
      Bardzo proszę
      wypomnianych wyżej o potwierdzenie zgody oraz ewentualne inne
      propozycje
      zaiwstników, kórzy mogą jedynie orzekać, a nie pływać w charakterze
      potworów w
      olsztyńskich jeziorach.
      3) udział w
      konkursie biorą także ci, którzy nie umieją pływać, a taplali się w
      formach rozmaitych
      w wodach Jezior Olsztyńskich, jak i ci, którzy nawet nogi
      nie zamoczyli, ale
      patrzą na nie (jeziora) dnia każdego z racji zamieszkiwania
      lub przebywania w
      Pięknym Olsztynie.
      4) kandydatów do
      zaszczytnego tytułu Upiornego Potwora Olsztyńskich Jezior mają
      prawo zgłaszać
      wszyscy, łącznie z samymi zainteresowanymi potworowaniem.
      5) po zgłoszeniu
      kandydatów i formunowych opublikowaniu listy, ogłoszone
      zostanie
      demokratyczne głosowanie, po którym szacowna Kapituła podejmie
      ostateczna decyzje,
      komu przyznac zaszczytny tytuł Upiornego Potwora
      Olsztyńskich Jezior.
      5) wysokośc i
      rodzaj nagród Kapituła ogłosi w terminie późniejszym.

Chciłam jeszcze
      nadmienić, że właśnie dzisiaj usłyszałam w radiu informację, że
      przeprowadzone
      bardzo powazne badania z udziałem równie powaznych naukowców
      oraz
      najnowoczesniejszego sprzetu wykazały, że nie istnieje i nigdy nie istniał
      znany na całym
      świecie potwór z LochNess. A zatem wniosek stąd prosty: albo
      potwór przeniósł
      sie do Olsztyńskich Jezior, albo był tam zawsze.
      Pozistaje tylko
      odpowiedzieć na pytanie: Kto jest tym potworem?
      <<<-------------->>>

<<<-------------->>>
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:06
        ale razem myślimy !!!!!!;-)
      • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 22:07
        Rita - zrobiłas to duzo ładniej niz ja:))))
        <<<-------------->>>
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:18
          pora na kandydatów :
          ja będę walczyć o ten prym, Angela też, kto następny ?

Czy wybierzemy też we wrześniu Zieracza grzybów ?
          • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 30.07.03, 22:19
            na zbieracza grzybow -koobra sie nada
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:23
              To na II Zjeżdzie będzie rozdawanie tytułów - ale będzie fajnie , a Olsztyn
              pęknie ze śmiechu !
              • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 02:53
                hehe, bedzie wiecej sedziow niz zawodnikow. ale mozecie na mnie liczyc. nie
                takie rzeczy sie widzialo nad oceanem:)))
                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 07:56
                  Ja tam nie chcę być żadnym potworkiem.Buuuu. Wolę być zwyczajnym lustrem, które
                  utrzymije się na lustrze wody.
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 12:18
                    Witam!!!
                    Andulka tez sie kapala w jeziorze kolo Olsztyna w tym roku!!!
                    mowila ze nie miala wyboru,
                    ale nie mowila czy nie miala przyjemnosci!!!
                    :-)
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 12:23
                      chi, chi
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 12:34
                        czyli kandydujesz?
                        • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 13:06
                          Nie, bo Maróz nie jest olsztyńskim jeziorem
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 31.07.03, 14:51
                            ale tez jest mokry, no i te mokre ubranie....
                            misssss mokrego ... czego?
                            potwor to moze nie, ale wodniczka?
                            (rodzaj zenski od wodnika)
                            Acha
                            zapomnialem powitac wszystkich
                            po powrocie na ojczyzny lono,
                            i w olsztynskie grono !!!
                            i tradycyjnie,
                            dzis czwartek:
                            staromiejskie szantowanie,
                            lub plywanie,
                            -w deszczu.
                            czy aby nie ma w nim sinic????
                            lubie deszcz.
                            Poplywamy!?
                            a w niedziele kajaczki!!!!!
                            az sie dusza smieje
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 21:17
                              Zbyszek , czyli rozumiemy, że zgadzasz się kandydować, jeden z odważnych,
                              czasami dla sprawy trzeba się poświęcić by triumfować, napewno i z sinicami
                              sobie poradzisz. Pewnie, że pływanie w deszczu jest najlepsze, myślę , że
                              jednoglosnie zostaniesz tym Potworkiem jezior 2003, ale uważaj being jeszcze
                              walczy , właśnie pewnie wychodzi z wody.
                              Znasz jakąś piosenke z szant , może zanucisz na Olsztynie Pięknym.
                              Czy czasami nie zatęskniliście za zdjęciami Olsztyna , sud ma nowe propozycje ?
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 22:24
                                Uff. Długo trwało, ale przeszło. Dla tych co mogli być, a nie byli. Niech
                                żałują. A Ci co nie mogli być niech patrzą, jak rycerstwo Olsztyna i Nidzicy
                                walczy.
                                Pod adresem
                                www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=15&ido=111
                                prezentuję większość zdjęć z pokazów walk rycerskich. Choć najpierw widać
                                konkurencję Smoka Wawelskiego.

Czy nie fajne ?
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 23:00
                                  dziś jestem sama na Olsztynie, samotny wieczór olsztyński też piekny
                                  pozdrawiam poranną zmianę już chyba weekendowo - trzymajcie się, uważajcie
                                  szczególnie w wodzie i bez wzgledu na pogodę bawcie się szaleńczo. Wracajcie
                                  zdrowi i pełni sił z uśmiechem na ustach
                                  pozdrawiam
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 07:04
                                    Witam z rana!
                                    pospiewalo sie troche wczoraj,
                                    na szczescie
                                    DZIS PIATECZEK!
                                    pogoda sprzyja,
                                    trzeba ladowac akumulatory na zime.
                                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 07:24
                                      Dzień dobry wszystkim. Za pasem weekend, cóż ja pocznę, zanudzę się, w tym
                                      mieście nie ma jezior, buuuuuuuuuuuuu.
                                      To lecę do roboty, tylko tyle mi zostało...
                                      • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 07:29
                                        I ja witam piatkowo:)))
                                        Andulko - wytrzymasz!
                                        <<<-------------->>>
                                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 08:02
                                          Rita:
                                          "Gdzie ta keja, gdzie jest ten jacht
                                          Gdzie ta koja wymarzona w snach..." Nie wiem dlaczego oni tego nie lubią ja
                                          uwielbiam i jeszcze druga
                                          "Co mi tam szalejace morze,
                                          co mi tam ostre zęby skał,
                                          wazna jest tylko ta pogoda, którą w sercu bedę miał"

I połynę kajaczkiem i bedę śpiewała "Był raz sobie chomik..." :oP
                                          Najgorsze, że będę musiała być grzeczna, żeby mnie nie utopili. :o(
                                          Matko występ inauguracyjny, trochę się boję, "Jakoś to bedzie panie" :)))
                                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 08:12
                                            Lubia, lubia, tylko ta piosenka jest "przespiewana",
                                            tak jak "cztery piwka".
                                            jest tyle innych nie tak moze popularnych, ale bardzo milych piosenek.
                                            -a "morskie pogody" to jedna z moich ulubionych,
                                            cytowalem ja tu nie raz.
                                            -jesli Twoj chomik zaczyna od "filozofi" to do czego dojdzie???
                                            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 09:11
                                              Nie znam o chomiku. To coś nieprzyzwoitego może?
                                              To dawajcie!!! :)))
                                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 09:19
                                                To pewnie ten niemiec Ci schowal!
                                                jak on Altzhajmer cy cus.
                                                Bylo spiewane na
                                                I Ogolnopolskim Zjezdzie Olsztynskich Forumowiczow GW.!!
                                                • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 09:29
                                                  Fakt. Ale nie pamiętam szczegółów. Zupełnie nic. Wszystko przez ten bukłaczek
                                                  winka ;)
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 10:11
                                                    Pięknie dzisiaj.Jednak cudna pogoda to najlepszy sposób na nudę.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 14:13
                                                    O chomiku na forum nie zaśpiewam, ale już umiem całe i jak wracałyśmy z
                                                    koleżanką z miasta i nikt za nami nie szedł to jej śpiewałam i b. jej się
                                                    podobało, sam tekst ma się rozumieć, bo przecież nie mam ani głosu ani słuchu,
                                                    mimo to śpiewanie popełnia, najczęściej w tłumie spiewających :)))
                                                    O filozofii trochę później fakt a najpierw :oP
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 14:37
                                                    thor_tr napisał:

> Pięknie dzisiaj.Jednak cudna pogoda to najlepszy sposób na nudę.

Thor, nuda? jaka nuda? Ty nie masz co robić, a u mnie w ogródku nie
                                                    wypielone ;oP
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 22:19
                                                    jaka nuda - wszyscy szantujemy, jeżdzimy na rowerach, chodzimy po Starówce,
                                                    pływamy w jeziorach i zbieramy grzyby - a to wszystko na wyciągnięcie ręki -
                                                    wstdż się thor_tr - czy ty tego nie widzisz i nie doceniasz - bbujasz w
                                                    oblokach, moze zakochaj się, boś wiosnę przeoczył i lata nie czujesz ;-))))))))
                                                    Weż przyklad z lustra i zbyszka jak sobie organizuja zycie, nic im nie
                                                    ucieknie, lecart też się ociąga, a being zapomniał o nas, tak wczasuje, choć
                                                    dałabym głowę, że sie pojawi.
                                                    Zaczynamy weekend
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 01.08.03, 23:56
                                                    Kurcze, ale pedzicie z tym Olsztynem. Zaraz bedzie Olsztyn 90210;)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 02.08.03, 01:30
                                                    Dzis dowiedzialam sie, ze moj chomik-miniaturka, staruszek (3 lata!) zdechl.
                                                    Zszedl na stole operacyjnym, gdy wycianli mu guza (rak czy co), nie wytrzymal
                                                    narkozy. Weterynarz spytal sie mojego brata - bedziesz plakal, misiek? A on -
                                                    nie, ale jest mi przykro.
                                                    Takie zycie.
                                                    Nudze sie dzis wieczorem. Wczoraj za to wybralismy sie na nocny pokaz "American
                                                    Wedding" do kina. Taaak. Coraz bardziej tesknie za Olsztynem w piatkowy
                                                    wieczor :(((
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 02.08.03, 04:39
                                                    Inka, czy Ty planujesz wracac do Polski? Mam wrazenie, ze jest Ci tu baaaardzo
                                                    dobrze;)
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 02.08.03, 10:48
                                                    Ależ ja się nie nudzę.Cały dzień mam pełen zajęć,miłych zajęć.I to jest to:-)
                                                    To było generalne stwierdzenie,że w piękną pogodę nudzić się nie można.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 02.08.03, 14:09
                                                    Witam!
                                                    Krzywe wymieszalem, super, jutro kolej na Łanskie!
                                                    dzis pod zamkiem wieczorkiem "Pudelsi" czy jakos tak.
                                                    slonce swieci, deszczyk pada, jest sauna.
                                                    Znalazlem nowe jezioro w OLSZTYNIE!!!!
                                                    ciekawe czy je olsztyniacy znaja, ale o tym po tym....
                                                    biegne bo mi woda ucieknieeeeeeee.....
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 22:02
                                                    Krzywe wymieszane - wspaniałe określenie,nawet cudowne, pierwszy raz słysze.
                                                    Może sinice ustąpią ? A jak się objawia choroba "sinice" ?
                                                    A to odkryte nowe jezioro , to przypadkiem nie studnia lub fontanna, która
                                                    wylała, myslę o tej która jest przed Biblioteką.

Moje malutkie szczęscie na dziś to to, że klient powiedział miłego dnia życzę,
                                                    co rzadko się zdarza
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 03.08.03, 00:42
                                                    Mika, oszlalas? Tesknie do Polski jak waritaka, ale musze przyznac, ze im
                                                    dluzej tu siedze, tym bardziej zaczynam sie zastanawiac...
                                                    Brakuje mi Olsztyna. Tego, ze na plazy moge byc w ciagu pol godziny od podjecia
                                                    takiej decyzji. Tego, ze moge isc w sobote wieczorem Starym Miastem i albo sie
                                                    zastanawiac dlaczego nikogo nie ma, albo co krok potykac sie o znajomych. Tego,
                                                    ze znam tu kazda dziure i nie czuje sie obco. Tego, ze moge poczuc ulge
                                                    wysiadajac z 15stki;) Tego, ze od biedy wszedzie moge dojsc na piechotke;)))
    • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 03.08.03, 08:30
      Miłego dnia Olsztynowi Pieknemu oraz jego wszystkim wielbicielom zycze
      nieustająco:)))
      Inka - nawet nie mysl o tym, żeby nie wracać. Sama widzisz, ze nigdzie nie ma
      takiego Olsztyna....

<<<~~~~~~~~~~>>>
      • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 03.08.03, 08:31
        Zbyszku - mieszaj, mieszaj, masz jak dotąd najwieksze szanse na tytuł
        Największego Potwornego Potwora:)))
        <<<~~~~~~~~~~>>>
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 21:54
          Weekendowe mieszanie w jeziorach - ciekawe czy inni też tak mieszają , takie
          upały , że trudno dzis zbierać grzyby.
          Brzoza obsrwuj - i sprawiedliwie oceniaj !
          • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 03.08.03, 23:13
            Ha, Inko, to wiesz, jak ja sie czuje... Z jednej strony tesknie okrutnie, ale z
            drugiej...
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 23:20
              Witaj Mika , musze lecieć na leżące stanowisko - pozdrawiam cię i trzymaj się
              • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 03.08.03, 23:22
                Ty tez uwazaj na siebie:)
                • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 02:05
                  No wlasnie Miko, inne wciaga. Ja sie staram korzystac z tego co mam jak
                  najwiecej i otwierac sobie jak najwiecej mozliwosci. Ale inne wciaga:/
                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 04:34
                    Korzystam, chlone, obserwuje, wyciagam wnioski...

To wciaga, masz racje....

:)))
                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 07:17
                      Witam
                      Kajakowanie było wpaaaaniaałeee. Ludzie super,super woda, kąpiel w Łynie, no co
                      się dziwicie? Łyna w niektórych miejscach jest czysta jak kryształ. I pływanie
                      na Łańskim. Zakwasy mam, nie powiem, alem szczęśliwa :))) Szczególne
                      podziękowania dla niezmordowanego organizatora Zbyszka. I medal dla Jurka, że
                      wytrzymał ze mną płynąć w kajaku . Ale dzielna byłam ;o) . Najbardziej mi sie
                      podobało, jak powiedziałam do Zbyszka "Ja tu na kolegę chlapię, on nic nie
                      mówi"a Zbyszek na to, "Bo takiego cierpliwego ci wybrałem" :oP :oD Pozdrówka.
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 07:44
                        Bylo pieknie, pogoda dopisala,
                        Lyna zarasta trzcinami w okolicach Kurek,
                        plazowalismy na mieliznie jez Lanskiego.
                        -jest taka na srodku jeziora.
                        Piekna plycizna po kostki, a na krawedzi spad 1 krok, 1 metr w dol.
                        Piekna skarpa do nurkowania- tak do 4-5metrow....
                        Plynelismy w 8 kajakow,
                        czaple, labedzie z mlodymi....

Dzis z rana pod Wysoka Brama zaczeli wyladowywac rusztowania,
                        czyzby naprawiali to co Krakowianki popsuly?
                        Remont sie szykuje.
                        Pozdrowka z Olsztyna
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 14:25
                          Moze podam haslo do mojego konta i po prostu bedziecie sie logowac i zakladac
                          nowe watki? :))))

Moze zrobimy przechodnie zakladanie watkow i kazdy zalozy swoja czesc, jak
                          wroci Czarny Adam wrocimy do normy.

Pozdrawiam!!!!
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV i najpiekniejszy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 21:10
                            Being , nie mieszaj , mieszaj w jeziorach jak zbyszek mówi, żeby sinic nie było.
                            Inka - dziękuje , jesteś prawdziwą patriotka Olsztyna - piekność to rzecz
                            wzgledna.
                            My tu kochamy Olsztyn i pytam się pana Hakenbu - czy też kocha Olsztyn - jak
                            tak , proponuje przyłączenie sie do nas i razem walczmy o lepsze jutro Olsztyna.

Olsztyn piękny pozdrawia Pana Hakenbu i zyczy mu większego optymizmu i radosci
                            z miasta ktorego tu wszyscy uwielbiamy
                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 21:42
                              Rita, Ty to bys mogla noramlnie przewodniczyc demonstracjom. Oczywiscie
                              pokojowym;) Wolnosc slowa panuje, dla mnie watek o niepieknym to jej przejaw,
                              zwroc uwage jaki kulturalny przejaw (w porownaniu z tym co sie tu gdzie
                              niegdzie wyprawia).
                              A w pieknym co dzisiaj slychac?? :)
                              • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 21:46
                                Dlaczego zycie jest piekne?
                                • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 21:52
                                  Szok. Konsternacja i poruszenie.
                                  W moim przypadku - bo moge widziec w lustrze swoja twarz i sie usmiechanc do
                                  odbicia. Bo zyje jak chce. Bo zawsze staram sie wymagac od siebie wiecej i
                                  czasem mi sie udaje. I dlatego, ze Malgorzata Musierowicz tak napisala:)))
                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 21:59
                                    Pieknie, czy piszesz wiersze?
                                    • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 22:02
                                      Wyczuwam nutke ironii w Twoim glosie. Ale odpowiem. Nie pisze. A Ty?;)
                                      • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:04
                                        Ja pisalem, ale nikt nie chcial drukowac, za wyjatkiem jednego.
                                        • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 22:10
                                          Mowie, ze nie pisze, a nie ze nie pisalam:))) Jak mialam 10 lat;) Dlaczego
                                          akurat ten jeden chcieli drukowac?
                                          • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:14
                                            Bo mialem znajomosci w gazecie literackiej w Lublinie (Kamena sp.),
                                            poza tym byl piekny.
                                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 22:18
                                              Chialabym go przeczytac.
                                              • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:25
                                                Byl to wiersz o szachach, ale dokladnie go nie pamietam.
                                                • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 22:32
                                                  Lubie szachy. Polubilam jeszcze bardziej jak zaczelam dostawac lupnia od brata,
                                                  ktorego sama nauczylam w nie grac. Uczen przerosl mistrza:)))
                                                  Naprawde chialabym ten wiersz przeczytac. W koncu to o swiecie, gdzie jest
                                                  tylko czarne i biale...
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:35
                                                    Jak odszukam to Ci przesle. A dobrze grasz w szachy?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 22:38
                                                    Trzymam za slowo, wiec zaczynaj poszukiwania:))) Chodzilam kiedys na kolko
                                                    szchowe (jedyna dziewczyna!), ale jestem lepsza w czytaniu wierszy.
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:43
                                                    Jakie wiersze lubisz, ulubiony poeta?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 04.08.03, 22:50
                                                    Szymborska - za dystans do zycia. Lesmian - za erotyki. Kiedys Twardowski - za
                                                    prostote. Na wiersze trzeba miec ochote, wtedy smakuja najlepiej:)
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:57
                                                    Dobry gust!
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 05.08.03, 07:05
                                                    No i wykrakalem!
                                                    Wysoka Brama w rusztowaniach.
                                                    Odnawia sie.
                                                    mam nadzieje ze bedzie jak stara, a nie nowa.
                                                    Wczoraj na starowce byl koncert kwarteru Jorgi, warto bylo!
                                                    W eNce smutnawo, czemu nie zagladacie?
                                                    Angela zasnie przy nalewaku!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 05.08.03, 07:29
                                                    Ja walczyłam z fasolką, dziś z ogórkami, jutro do eNki :)))
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 05.08.03, 09:11
      Ale miałem wędrowny weekend:-)
      Sobota to pobyt w Swaderkach(Szwaderkach)na rybce.Mniam,mniam, pychota.
      Dalej plażowanie w jeziorze(a raczej obok)Maróz.Było fajnie no bo i kajaczki
      były i jedzonko i dobra muzyczka.Właściciele tegej plaży postarali się nawet
      o "żywy"zespół(chyba Antykwariat z Nidzicy).Więc wieczór bardzo miło przeszedł.
      Niedziela to wojaże przez Warkały,Giedajty,Pelnik i Łuktę do jeziora Tabórz no
      i dalej,aż do bajkowej krainy.Bajkowej dlatego,że właśnie tak nazywa się
      ośrodek nad jeziorem Drwęckim.Cudne miejsce.Choć o dziwo było tam pełno
      samochodów z rejestracjami Wa,Wx itd.(skąd warszawiacy o wszystkim wiedzą?).
      Trzeba korzystać z takiej pogody:-))))
      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 05.08.03, 19:19
        Jak ja wam zazdroszcze... umieram za Olsztynem. Zawsze wracajac z Krakowa
        lubilam zagladac, co tez sie zmienilo w centrum. Czy po ponad dwoch miesiacach
        poznam to miasto???
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 21:32
          Bezdyskusyjna jest sprawa Olsztyna pięknego - czytając wasze wpisy o spędzeniu
          wolnego czasu można by powiedzieć, że to marzenie nie jednego miastowego
          człowieka, a ja sama czuję sie jakbym tam była i równiesz mieszała w tych
          jeziorach. Szkoda, że znam tylko dwa, inne sobie nie wyobrażam.
          Co do sinic, to są teraz w te upały prawie wszędzie. Ponoć się mysli nad
          maszynami do zbierania ich jak glony.
          Zapominacie ciągle o grzybach, a na rynku pokazują sie kurki
          Prosze was piszcie jaki Olsztyn jest piekny, mamy wyobraznie i to wszystko
          widzimy.
          Pozdrawiam
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 09:33
            Witam poranny Olsztyn, mam nadzieję, że w ten upalny dzień wszyscy są nad
            jeziorami , a pracujący przygotowują się na wieczorne mieszanie.
            Zimne piwko na Starówce też pewnie będzie urocze.
            Zbyszek jak remont Wysokiej Bramy, chyba nie będą ją tynkować w kolorze róż ?
            • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 06.08.03, 09:53
              Witamy:-)
              Ale wcale nie jest tak upalnie.Choć dobre piwko zawsze można wypić.
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 10:01
                Może wtenczas thor_tr natchnie cię wierszem, coś leniuchujesz ostatnio i Mega
                wiersz cierpi i Olsztyn cierpi - podrowienia
                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 06.08.03, 10:04
                  Prawda,prawda.
                  Brakuje mi czasu na dłuższe przemyślenia;-)))
                  Korzystam z pogody.
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 10:07
                    przy okazji sprawdż , czy dobrze ustawili rusztowania na Bramie, by ją nie
                    przewrócili, bo będzie na nas - pozdrawiam wszystkich
                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 06.08.03, 10:21
                      Nie damy zniszczyć Bramy:-)
                      Również pozdrowienia wszystkim na cały dzionek:-)
                      • thor_tr Olsztyn jest piękny--Do Zbyszka 06.08.03, 10:23
                        I co z tym nowoodkrytym jeziorem w Olsztynie?
                        Podaj jakieś bliższe informacje.
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 06.08.03, 12:44
                        O nowo odkrytym w poniedzialek,
                        moze je nawet Olsztyniacy znaja? Ciekawe
                        Wysoka Brama obstawiona, pewnie bedzie remontowana bez malowania.
                        Nad Olsztyn nadciagnely chmury, zrobilo sie chlodniej, moze popada.
                        Dzis do eNki, podobno na pare dni zamykaja przybytek
                        w celu odnowienia cegly Lady.
                        Piwko z kija dobra rzecz,
                        do zobaczenia.
                        Pa
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 21:57
                          Czy będą stawiane rusztowania dla odnowy i renowacji naszej Lady ?
                          Sezon urlopowy , sezon ogórkowy i chyba zbyszek zostalismy sami. Nie martw sie
                          being niedługo wraca i opowie wiele wrażeń.
                          Nie myślisz, że jak są rusztowania na Wysokiej Bramie , to czas aby Lustro
                          uszyła flagę , a my ją zawiesimy na samym szczycie. I tak mieliśmy w planie
                          wejść na nią, teraz jest okazja. Do odważnych świat należy ;-))))))))
                          A co z grzybobraniem ?
                          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 07:14
                            A może zamianka? Wy uszyjcie a ja zawieszę? Wejść wysoko, niet problema tylko,
                            że potem nie zejdę i już tam zostanę na zawsze na Wysokiej Bramie :))).
                            Najgorsze jest to, że mój kolega kajakowy nie przyszedł na spotkanie gromadne
                            wykończyłam go czy cóś. Buuu, a wczoraj się ze mnie nabijali. Pytają:
                            A on gdzie jest, wie jak trafić do eNki?
                            A kto mu tłumaczył drogę?
                            Lustro,
                            Aaaa to on nie trafi ;o)
                            Normalne wstręciuchy, no nie ? :o) Pozdrówka.
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 07:24
                              Witam z rana w pieknym Olsztynie,
                              dzien zapowiada sie piekny, sloneczny.
                              Sezon urlopowy wyploszyl forumowiczow,
                              i nastala cisza...
                              Milego dnia.
                              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 07:29
                                Mnie nie wypłoszyło...
                                Ja nie mam urlopu :(

Miłego, miłego :)
                              • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 07:31
                                I ja witam w ten rześki (na razie!) poranek. A forumowicze rzeczywiście pewnie
                                na urlopach, a wiec rozjechani.
                                Niestety, nietórzy pracują...
                                Wszystkiego dobrego:))))
                                <<<~~~~~~~~~~>>>
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 21:14
                                  Czas leci szybko, juz powinien zglosić sie being, czarnyadam i zacznie się
                                  kolowrotek. Nie ma tak dobrze Olsztyn jest wieczny i żadne urlopy go nie
                                  wykończą.
                                  Dlaczego w rocznicę 650-cio lecia właśnie rwmontują i oszpecają Wysoką Bramę -
                                  czy to nie dywersja ? Tyle ludzi się zjeżdza a oni sobie robią remont.
                                  Czy choć na tych rusztowaniach są jakieś reklamy czy bilboardy z których bierze
                                  miasto potężne sumy pieniedzy, polowe do własnych kieszeń, a polowę miastu , by
                                  wszystko było sprawiedliwe.
                                  Lustro - kto nie przyszedł na to spotkanie , jaki kajakarz okazał się tak
                                  niewdzięczny ?
                                  Olsztyn jest piekny, ludzie też
                                  milego dnia wam życzę
                                  Zbyszek, czy zbiory wiśni na wiśniówkę już są ?
                                  I grzybki w słoiczku też bedą ?
    • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 21:38
      Czy ktos moglby sie poswiecic i zrobic zdjecie Wielkiej Bramy podczas remontu?
      Na razie nie mam szans odwiedzenia Pieknego Olsztyna, a chcialabym miec jakis
      poglad na omawiany tutaj problem owego remontu.
      Kto sie poswieci?
      <<<~~~~~~~~~~>>>
      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 21:45
        O tak.Oto mój,wesoły Olsztyn:-)))
        www.wm.pl/index.php?ct=olsztyn&id=474373
        • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 22:05
          Znakomite! A niektóre wręcz REWELACYJNE!
          Czy to twojego autorstwa?
          <<<~~~~~~~~~~>>>
          • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 22:10
            Nie skąd,nie moje.
            Ale trzeba przyznać,że jest kilka świetnych fotek.Ja czekam na więcej.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:15
              Sud wspaniałe zdjęcia robi, ale coś sie nie pokazuje, poczekajmy jak zawieszą
              reklamy będzie ciekawiej
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 22:23
                Na koniec napiszę,iż LADY,pod nieobecność gospodarzy,sprawuje się w eNce bez
                zarzutu;-)))
                Dzisiaj była pięknie udekorowana jarzębiną.Tak jakoś jesiennie się zrobiło:-)
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:31
                  dzięki za pamięc o Lady, należą jej się kwiaty, a jajeczko jescze jest przy
                  niej ?
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:35
                    zakładam nowy wątek
                    Zgodnie z życzeniem beinga do czasu powrotu czarnegoadama będziemy zmieniać
                    gospodarzy
                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV 07.08.03, 22:35
                    Jojku nic nie jest.Dumnie czuwa u boku LADY;-)))
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:38
                      Ciekawe kiedy peknie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka