Dodaj do ulubionych

Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 09:33
Ta sprawa powinna być jak najszybciej wyjaśniona. Prokuratura
powinna jak najszybciej sprawdzić autentyczność dowodów poszlakowych
takich jak rozneglizowane zdjęcie oraz nagrania rozmów. Uważam,ze
mimo wszystko powinien pójść na urlop. Pokrzywdzone kobiety powinny
mieć ochronę prawną.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olsztynianin Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.08, 09:57
      Minoł miesiąc od pierwszych doniesień prasowych w tej sprawie i nic
      się nie dzieje. Gdyby to dotyczyło kogoś innego a nie JCM to już
      dawno byłby aresztowany. Patrząc na poczynania kolegów prezydenta z
      prokuratury to i ta sprawa zostanie umorzona tak jak wszystkie inne
      w jego sprawie.
      • mobydickzolsztyna Re: Urzędniczki ratusza zeznają 21.02.08, 19:01
        Gość portalu: Olsztynianin napisał(a):
        > Minoł miesiąc

O rany! Facet!
        Ty pisujesz na ogół "po podobnej linii" co i ja, ale TAK nie można!

To nie może być "literówka".
        Wystarczy tylko popatrzeć GDZIE na klawiaturze jest "O", a GDZIE "A" - choćby i
        bez ALT-a.

Ja z zasady patrzę w ekran, kontrolując co "mi się napisało".
        Czasem MUSZĘ napisać KOLEJNY post z tytułem "errata", albo coś takiego.
        DUŻO by Cię kosztowało, gdybyś i Ty siebie kontrolował?
    • Gość: psycholog sądowy Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.08, 10:04
      Nie mam zamiaru osądzać Pana Prezydenta ws. tzw. seksafery.
      Chciałbym poruszyć inny temat - ludzi, którzy wykorzystują znajomość
      z Panem Prezydentem i są kompletnie bezkarni w swoich "
      nieetycznych " działaniach.Piszę o tym, ponieważ jestem bardzo
      zbulwersowany postępowaniem pewnego nauczyciela historii w jednym z
      olsztyńskich ogólniaków, o którym opowiedzieli mi rodzice jednego z
      uczniów. Nauczyciel ten ( w mojej skromnej ocenie ) jest osobowością
      socjopatyczną. Dyrekcja szkoły doskonale wie o poczynaniach pana
      historyka, ale nie chce, albo po prostu boi się zrobić cokolwiek w
      tej sprawie. Może dlatego, że osoba bliska naczycielowi pracuje w
      bliskim otoczeniu Pana Prezydenta. W takiej sytuacji nie wiem czy
      jakiekolwiek inne działania np. poinformowanie Kuratorium Oświaty
      czy Prokuratury ma jakiś sens ? Nie wiem co poradzić tym ludziom.
      Bardzo liczę na pomoc mediów.
      • Gość: ratuszowy Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 11:49
        Prszę o podanie adresu tej szkoły.
      • Gość: JP Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 11:58
        Do psycholog sądowy. Bardzo proszę o kontakt info@debata.olsztyn.pl
        Postaramy się pomóc w tej sprawie.
        Pozdrawiam.
      • Gość: kamila Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.ols.vectranet.pl 21.02.08, 20:28
        Do psychologa sądowego:
        Złożyć skargę do Kuratorium, zajmie się sprawą komisja
        dyscyplinarna.Zarejestrować jako skargę.
        Wiele takich spraw rozpatruje komisja dyscyplinarna. Bezkarności nie ma.
        • Gość: NOL Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.08, 20:47
          Nie rozśmieszaj. Bezkarność jest i będzie. Póki jest "nietykalność w
          mieście".
      • Gość: NOL Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.08, 20:46
        Kuratorium Oświaty? Śmiechu warte! Tam nie należy chodzić, bo
        zamiast załatwienia sprawy oczerniają tego co składa skargę a nie
        tego co dopuszcza się przewinienia itp.
      • Gość: mis zdzis Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.08, 14:02
        Jak ja znam psychologow to oni sa raczej socjopatyczni. Wogole mam bardzo niskie
        mniemanie o nauce ktora ma tyle teorii wzajemnie ze soba sprzecznych ze mozna ja
        uznac nie za nauke ale za jaja z ludzi. Te wszelkie resocjalizacje i inne takie
        psychologiczne cuda mozna potluc o kant d*.
        Jedno jest pewne w tym calym cyrku - wielkie pieniadze dla psychologow za prace
        ktorej efektow nie sposob zweryfikowac :D :D
        Wiec jak piszesz cos takiego na forum w taki prymitywny sposob to znaczy ze
        kiepsciutki z Ciebie psycholog, kiepsciutki. :-)
    • Gość: weganin11 Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.08, 11:25
      Roznegliżowane zdjęcie nie jest dowodem w sprawie molestowania czy gwałtu. Może
      być tylko okazją do przedstawienia jego morale.
      • michr Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają 22.02.08, 20:31
        Gość portalu: weganin11 napisał(a):

> Roznegliżowane zdjęcie nie jest dowodem w sprawie molestowania czy
        gwałtu. Moż
        > e
        > być tylko okazją do przedstawienia jego morale.
        Małkowski siedzi na fotelu a na ścianie wisi orzeł w
        koronie.Pokazywanie swojego ptaszka jest zniewagą godła Polski.
        Oczywiście nie wierzę w to jest to napewno fotomondaż
    • Gość: Rpk Julia Pitera pod wrażeniem naszego ogiera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:57
      "... Prezydentem zainteresowała się też Julia Pitera, minister ds.
      walki z korupcją. Poprosiła olsztyńską Prokuraturę Okręgową o
      przesłanie informacji na temat wszystkich umorzonych śledztw
      prowadzonych w sprawie prezydenta miasta...."

( www.rp.pl/artykul/10,95348.html )
    • Gość: mieszkanka Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 18:34
      JCM jest to mały biedny człowiek z dużymi kompleksmi.
      Dlatego skrzywdził osobiście wielu ludzi. Miszkańcy Olsztyna muszą się wstydzic
      takiego miernego prezydenta bez klasy i honoru.
      Ciężko mu się oderwac od stołka dla niego tylko to się liczy, ma gdzieś nas
      zwykłych ludzi skoro nie potrafi odejśc.
      Myślę, ze chce zostac w Ratuszu żeby mataczyc - tragedia
      Mam nadzieję, że dziewczyny nie cofną się i nie przestraszą - trzymajcie się
      mocno- powodzenia!!!
      • Gość: gość Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.ols.vectranet.pl 21.02.08, 20:30
        "mieszkanka" kręci lody dla siebie, a dziewczyny nie mają co się chwalić
        dziwkarstwem.
        • Gość: do gościa Re: Seksafera: Urzędniczki ratusza zeznają IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.08, 20:50
          .... a ty co sobą reprezentujesz gościu. Kim jesteś by osądzać
    • Gość: yad pozdrowienia dla pani lachowicz (bajzelmamy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:15
      to zadziwiające, ale honor miasta broniony jest przez parę odważnych
      skrzywdzonych kobiet,odsądzanych od czci i wiary przez przydupasów oślinionego
      pędzla ( w tym przez kobiety) , a gdzie do k.rwy nędzy są PANOWIE ????? Rybicki,
      Dąbkowski , Protas , Szatkowski, Ryński, Górecki, Głażewski , Tandyrak ,tacy
      eleganccy, wykształceni(?) i obyci, radni , posłowie ,z naszego wyboru i za
      nasze pieniądze udający polityków ,mężów stanu. JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI . Bardziej
      śmieszne i żałosne jest tylko PO w Olsztynie. Teraz widać , że jest to pospolite
      ruszenie kamieniczników i handlarzy, nic więcej. Trzeba się znać na ikonach aby
      o nich mówić panie dąbkowski, nie wystarczy drogi garnitur kiedy widać słomę w
      skarpetkach. Olsztyn czeka na waszą reakcję , macie ostatnią szansę, wyjdźcie z
      tego z twarzą, albo odejdźcie.
      • Gość: yadek Re: chyba dla bajzelbabci IP: *.ols.vectranet.pl 21.02.08, 20:41
        chyba ona dawno powinna być na zasłużonej emeryturze ?
        • Gość: ja Re: chyba dla bajzelbabci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:19
          dziewczyny nie bójcie się!!! mówcie prawdę jak było, niech ten
          dewiant za to zapłaci!!!!!!!
          • Gość: jożin z bazin prostytucja IP: *.ols.vectranet.pl 21.02.08, 21:41
            "odważni" gracze wysadzają Małkowskiego wystawiając dziewczyny na hańbę
            społeczną, bo przecież nie zostaną bohaterkami za to, że się puszczały z
            Małkowskim. Nie były więzione w domu publicznym, mogły zwyczajnie odejść. I
            przestańcie z tym molestowaniem, bo to było zwykłe kur...two. Bądź co bądź to
            nie jest prosta sprawa wywlekać teraz intymne szczegóły ratuszowych orgii po
            godzinach, czy igraszek w łóżku pani prezydentowej, czym jedna z tych rzekomo
            molestowanych chełpiła się w telewizyjnej wypowiedzi. "Odważni " gracze
            załatwiają swoje porachunki cudzymi łapkami. Łupy podzielą między siebie, a
            dziewczyny...szkoda gadać.Przypomnę definicje na podstawie wikipedii:
            "Prostytucja – sprzedaż usług seksualnych (głównie: odbywanie stosunków
            płciowych) za pieniądze lub inne korzyści. Osoba oferująca usługi seksualne
            nazywana jest prostytutką"
            • Gość: aloha Re: prostytucja IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.08, 22:20
              A małkowski według tego miał korzyść materialną - jakby nie patzrył
              korupcja - winny, winny - po stokroć winny
              • Gość: jak Re: prostytucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 23:04
                czytam wypociny tych kolesi wyzej to żygać się chce - fiuty i tyle.
                popatrzcie czy wasze zony lub kobiety nie robia tego z szefami dla
                przyjemności, albo moze sami to robicie, dla tego osadzacie
                krzywdzone urzędniczki.... buraki, chamy i proste wałki
                • Gość: olsztynski Re: prostytucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 23:13
                  Małkowskim otaczał się ludźmi z małych mieścin, takimi co to wolę swego
                  pierwszego sekretarza, sołtysa lub proboszcza traktowały jak obowiązujące prawo.
                  Nie dziwię się reakcjom. Lata selekcji i tresury robią swoje. Wszystkich ich się
                  powinno wysłać tam skąd przyszli.
                • Gość: Olsztynianka Re: prostytucja IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.08, 20:54
                  Popieram, że ci wyżej w postach to buraki. Niech zastanowią się czy
                  przypadkiem ich żony czy dziewczyny nie są poklepywane po tyłku w
                  pracy bądź obmacywane przez swojego szefa.
                  Każdy jest taki tu mądry na tym forum, ale nie myśli jak zachowałby
                  się gdyby był w identycznej sytuacji.
            • Gość: rat Re: prostytucja IP: *.ols.vectranet.pl 21.02.08, 23:11
              Szanowne Panie, nie pozwólcie obrażać się! Był jeden taki co pytał,
              jak można zgwałcic prostytutkę?
            • Gość: zojka Re: prostytucja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:28
              Jożin z Bazin ujął to dość "ostro". Jednak zasadniczo zgadam się z nim. Każdy
              kto śledzi tę sprawę, chociażby w telewizji słyszał na pewno nagranie rozmowy
              telefonicznej prezydenta z jedną z "molestowanych" pracownic. Czy tak mówi
              kobieta molestowana, zmuszana do stosunku??!! Z jej tonu słychać raczej, że sama
              tego chce. Żadne z tych nagrań, nawet jeśli jest autentyczne nie jest dowodem na
              gwałt, jak twierdzą te kobiety. Ujawniając je same skazują sie na utratę
              godności. Obawa przed utratą pracy jakoś też mnie nie przekonuje. Lepiej odejść
              niż dać się poniżać.
      • Gość: Ola Re: pozdrowienia dla pani lachowicz (bajzelmamy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 11:33
        Yad, brawo. Trafna ocena rzeczywistości "politycznej" Olsztyna. Jestem pewna, że
        przy zakupie garnituru kierują się ceną (oby jak najwyższa i koniecznie znana
        marka, najlepiej jakby metka była widoczna) Ten "garnitur" to tylko metafora do
        trafnej oceny sytuacji pseudo politykierów, którzy udawali, że nic się w mieście
        nie stało ...a molestowanie? Hmmm...wystarczy na odczepnego dać nr tel do
        prawnika. Jakie to żałosne:(
        • mreck Re: pozdrowienia dla pani lachowicz (bajzelmamy) 22.02.08, 11:41
          Podobno problem bezrobocia w O. został juz zlikwidowany. Urzedniczki
          jednak wolały być "molestowane" niz zostać kasjerkami w olsztynskim
          OBI.
          Wykorzystywany seksualnie to był prezydent Małkowski, bo jak
          wiekszośc facetów był zawsze chetny do uprawiania seksu i gdyby jego
          podwładne puszczały sie z nim bez korzysci dla przyjemnosci to by
          była miłość a nie molestowanie.
          wykorzystały go, a jak przestał płacić, to mu dopie...
          ot i cała afera.
        • Gość: miaszkaniec Re: pozdrowienia dla pani lachowicz (bajzelmamy) IP: 195.47.201.* 22.02.08, 11:45
          www.debata.olsztyn.pl/graf/Debata%205.pdf
          artykuł "Miasto nietykalnych" brawa dla autora nic dodać nic ująć,
          taka jest niestety śmierdząca olsztyńska rzeczywistość i to jest
          naprawdę smutne dla tego pogrążonego w aferach i maraźmie miasta i
          jego mieszkańców. Ja już niemam nadziei że się tu coś zmieni na
          lepsze za bardzo tkwimy w tym bagnie, chociaż kto wie cuda się
          zdażają ....
          • Gość: NOL1 Re: pozdrowienia dla pani lachowicz (bajzelmamy) IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.08, 20:57
            Kwintesencja całej sprawy. I niech się wstydzą Ci którzy głosowali
            na tego Pana.
            Ja na szczęście NIE!!! Mam czyste sumienie
            • Gość: Asia Re: pozdrowienia dla pani lachowicz (bajzelmamy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 23:33
              ja też nie!!!
              • Gość: logik 2+2=4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 23:51
                Zauważcie jedno: gdyby więcej ludzi miało informacje o dziwnych skłonnościach
                CJM, nie wygrałby on prawdopodobnie ostatnich wyborów. O tych zboczonych
                skłonnościach wiedzieli podobno ludzie z najbliższego otoczenia prezia, jak np.
                Dąbkowski. To oznacza, że Czesiu został ponownie prezydentem dzięki takim
                ludziom jak Dąbkowski (!!!!!!!!)
                Ludzie głosowali wedle swej wiedzy.
                • taras70 Re: 2+2=4 24.02.08, 00:16
                  ludzie prawie nigdy nie glosuja wedlug WIEDZY ! DAEWOO TICO byl tani
                  i mial duza reklame, wiec znalazl nabywcow w Olsztynie. glosy
                  specjalistow o jego slabym/malym/ silniku i kiepskej karoserii / w
                  koncu prawie kazdy mogl zobaczyc testy porownawcze/, nie
                  przestraszyly kupujacych /wyborcow/.., bo wazne , zeby bylo tanio i
                  swojsko ...
                  • Gość: logik Re: 2+2=4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 00:23
                    Mylisz się. Nie głosował bym na Cześka, gdyby ktoś w porę uświadomił mnie co z
                    niego za ziółko!
                    Ja postawiłem pytanie inaczej - jaki interes miał taki Dąbkowski by pewne
                    wiadomości zachować dla siebie...
                    To daje do myślenia.
                    Brudek oblepia wszystkich.
                    • taras70 Re: 2+2=4 24.02.08, 00:53
                      glosowales na czeska ? od kiedy czytasz wpisy na tym forum ?
                      nie bede bronil Dabkowskiego, ale brudek oblepia tych, ktorzy nie
                      tylko nie wiedzieli co kupuja, ale nawet nie chcieli tego
                      sprawdzic.kupowales na "rynku" : nie masz rekojmi , nie masz
                      gwarancji, ale na szczescie w przeciwienstwie do innych nabywcow
                      uwazasz, ze twoj paragon sie gdzies zapodzial. sa tacy, ktorzy
                      uwazaja, ze maja i paragon i rekojmie: KUPILEM , WIEC TO CO WYBIERAM
                      MUSI BYC DOBRE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka