Dodaj do ulubionych

Notka o Irenie - Dla Rity

IP: 195.115.131.* 12.09.03, 13:03
Przepraszam innych, poza Ritą, Forumowiczów za takie (JEDNORAZOWO)
wykorzytanie Forum. Lubicie Ritę, więc mi wybaczcie.

Zainteresowała Cię Irena Telesz.
Załączam link do notki (z foto) o Niej w dzisiejszej (12-09-2003) GO
www.wm.pl/Index.php?ct=home&id=518853&show_key=Telesz
(nie wiem, jak te forum "chodzi", więc na wszelki wypadek powtarzam
w "ostrych nawiasach":
<http://www.wm.pl/Index.php?ct=home&id=518853&show_key=Telesz> )

Hej! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Notka o Irenie - Dla Rity IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 21:36
      Bardzo dziękuję MobyDick za poinformowanie mnie o tym zdarzeniu. Ustosunkuję
      się do artykułu po ustaniu wrażeń.
      Przedstawię Cię może naszemu Forum :
      MobyDick - człowiek , który był królem dawnego Karolka i którego kiedyś
      pozwoliłam sobie przytoczyć tekst o Karolku w wątku Olsztyn jest piekny.
      To własnie MobyDick podał mi link GW przez który teraz wchodzę dzięki GO .
      Nie wiem co jeszcze pisać, bo jestem mile zaskoczona

hej, trzymaj się !
      • Gość: rita Re: Notka o Irenie - Dla Rity IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 22:09
        MobyDick - piszesz , że jest to twoje jednorazowe wejście , więc odpisuję z tym
        nastawieniem, chociaż ja mówię: nigdy nie mów nigdy.
        Przygody wszędzie się zdarzają, a tak chyba trzeba odebrać zdarzenie Pani
        Ireny, której ciepło i zaangażowanie do spraw ludzkich opisałeś i z której
        Olsztyn powinien być dumny. I napewno jest dumny, mimo , że czasmi walczy się z
        przeciwnościami losu.
        Dzięki tobie poznałam jeszcze jedną osobę w Olsztynie, której składam hołd, ja
        mróweczka świata poznałam Olsztyn z najlepszej strony. Takim rodzynkiem
        Olsztyna jest Pani Irena Telesz, której serce bije dla Olsztyna i ludzi.
        Obeznana z teatrem i codziennością jego życia jest trochę Angela nasza
        forumowiczka, która przechodząc ze mną koło teatru Jaracza dużo mi o nim
        opowiadała. Chciałabym Was zaprosić na piwo i oglądnięcia naszej Lady
        forumowskiej, którą stworzylismy by uwiecznić że Olsztyn jest piękny, mimo, że
        jest to kamień , ale jaki .....
        Jest to pup eNka ul. Dąbrowszczaków 6a - gwarantuję wam , że magia jaką posiada
        Lady przejdzie i na was, a obsługa w postaci samej Angeli ukoi to co ma ukoić.
        Nie zrażaj się wyglądem zewnętrznym eNki, ale wejdż do środka, przestań
        marudzić i poczuj wolność.
        Wypij też piwo, może Angela da ci wkładkę ;-) i pomyśl: Hej, Olsztyn jest
        piękny, bo życie w nim jest piękne - hej ! Zpomnij o wszystkich smutkach ,
        problemach i poczujesz napływ energii i powiedz sobie: tego własnie mi
        potrzeba - trochę luzu do życia :-)

Za przyjażń Waszą i Naszą !
        trzymajcie się :-)

koniec cz.I
        • Gość: MobyDick Re: Notka o Irenie - Dla Rity IP: 195.115.131.* 15.09.03, 13:23
          Zaszedłem tu przed skasowaniem bozpośredniego linka. Zobaczyłem Twój posty, nie
          chcę być chamem, więc nie zostawię go bez odpowiedzi.
          Cieszę się, że polubiłaś Irenę. Ja jednak jestem nieco innym typem niż Ty i
          Irena. Zaskoczy Cię to pewnie, ale jestem skrajnym odludkiem, ku wielkiemu
          ubolewaniu mojej ślicznej żoneczki.
          Przy postronnych osobach, poza ścisłą rodziną zwyczajnie się MĘCZĘ. Tak to po
          prostu jest, a co gorsze, nawet nie chcę się z tego leczyć. Mieszkam poza
          Olsztynem, patrzę na przyrodę, do pracy jeżdżę i to mi wystarczy, to naprawdę
          też jest luz i wolność - choć inne niż Twoje.
          Hej ! Wyłączam się z tego forum. Nie pisz do mnie, bo nie wiedząc o Twoim
          post'cie i nie odpowiadając na niego, wyszedł bym jednak na paskudę. Bądź Ireną
          swojego pokolenia. Pozdrawiam.
          • Gość: rita Re: Notka o Irenie - Dla Rity IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 21:53
            MobyDick - dziękuję i poczekaj , jeszcze ostatni wpis i daj znać czy do ciebie
            dotarł.
            MobyDick , ciekawi mnie, czy aktorzy olsztyńscy mają gościnne występy w
            Krakowie, nic o tym nie słyszałam ale gdyby to ..........
            Przeżycia Pani Ireny Telesz są tak ciekawe, że mógłbyś z powodzeniem je opisać
            i to właśnie Ty, Twoje słowa i Twój styl pisania sprawi, że będzie to
            najciekawszy skrawek historii Olsztyna i zainteresuje innych jak mnie
            zainteresowała.
            I jeżeli natchnie Cię takie opisanie bardzo proszę o zamieszczenie na naszym
            forum. Olsztyn jest dla wszystkich.
            Jest taki wiersz, który mi wpisała do pamiętnika moja matka w Olsztynie, a
            który do dziś pamiętam, brzmi on tak :
            "Jeśli matkę masz na świecie
            Czy bogatą , czy też biedną
            To ją kochaj i pamiętaj
            Że masz matkę tylko jedną"

a ja go tak przerobiłam:
            " Jeśli miasto masz na świecie
            Czy bogate , czy też biedne
            To go kochaj i pamiętaj
            Że masz miasto tylko jedne "

Płynie we mnie krew olsztyńska, ale są tacy co tego nie rozumią ,bo są twardsi
            od kamienia, głazu i skały, i niech im to będzie wybaczone.
            Te milczące kamienie tworzące szubienicę mają większe serce, te mogiły w
            wiadomym miejscu stanowią symbol tak radości jak i smutku. Nic na to nie
            poradzę i choćby mnie błotem oblepiono nie zmienię mojego stosunku do tego
            miasta.
            Chłonę wszystkie artykuły, wzmianki o Olsztynie i ogromnie się cieszę, że
            zrobiłeś mi taką frajdę. Jestem osobą, która cieszy się ze wszystkiego i teraz
            aktulnie jestem pod wrażeniem kamery, gdzie wchodząc na forum zaglądam Do
            Olsztyna.
            Pewnie jesteś ciekawy jak teraz wchodzę na forum ? - otóż wydedukowałam, że
            mogę stronę którą podałeś w GO przeniść na swoją pocztę co uczyniłam i to
            wypaliło. Taki przypadek ! Nieświadomie podałeś stronę GW nie wiedząc, że
            właśnie zrobiłeś dobry uczynek, a ja siedziałam i płakałam przed monitorem, że
            strona GW nie chce się ładować i tylko ona.
            Jestem zwolenniczką teorii, że życie składa się z przypadków, czego dowodem
            jest i ten przyadek.

MobyDick - jeśli spotkasz Katza, pozdrów go ode mnie i powiedz, że miał rację
            określając mnie jako rekordzistkę, jako kogoś w ciągu i osobę zabijającą wątki.
            Przykre ale prwadziwe określenie, postaram się poprawić i zbytnio nie narzucać
            się.
            Doceniam jego uwagi i poważam go za to.
            MobyDick - na koniec żartując , mam szczerą nadzieję, że Tobie też się kiedyś
            będzie zawiszał komputer na stronie GO i wtenczas z wielką ochotą i radością
            pomoże Ci nasze forum GW ;-)))))
            Chciałaby Ci się jakoś odwzajemnić za tą przysługę i obiecać, że będę się
            starała przynajmniej w jakiejść części być Panią Ireną, choć dobrze wiesz, że
            nie jest to łatwe. Nie są mi obce zasady Marka Aureliusz i tą ścieżką sobie
            spaceruję wśród natury , szczególnie ludzkiej.

Hej , trzymaj się !
            Za wolność Waszą i Naszą ! ;-)))))
            koniec cz. II i chyba ostatniej i czyń tak jak ci sumienie mówi
            MobyDick - nie zapomnę Cię

- nie oceniaj mnie wg wpisów, bo bardzo się mylisz - to , że po 30 latach byłam
            w Olsztynie i wybawiłam się, to nie znaczy , że całe zycie moje jest takie.
            Nawet nie wiesz, że opisująs swoje opisałeś moje, stąd moja obecność na forum i
            to jest moje towrzystwo , a raszta to praca.
            - Najważniejsze na końcu. Ja cię MobyDick zrozumiałam i to bardzo, szczególnie
            tekst o szubienicach i zrozumiałam Panią Irenę - tylko, że ja czuję bezradność
            w tym temacie .

Z szacunku do Ciebie - KURTYNA ZAPADA
            uśmiechnij się !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka