Dodaj do ulubionych

ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam

IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.08, 19:55
W zeszłym tygodniu poszłam do tej firmy aby zaprojektowano mi
kuchnię (może projekt to za dużo powiedziane) i wykonanie wyceny.
Pani na odczepnego obsłużyła mnie a wycenę obiecała na poniedziałek.
Czas minął a wyceny nie było. Zadzwoniłam aby dowiedzieć się
dlaczego nie było odzewu z ich stony. Pani odpowiedziała, że nie
miała czasu i może na środę jesli zdąży.
Zbulwersowani zachowaniem zadzwoniliśmy do właściciela firmy, który
potraktował potencjalnych klientów z tzw "buta". Po prostu w chamski
sposób powiedział, że nie zależy mu na klientach, bo ma ich dużo.
Nie polecam tej firmy, bo jeśli tak jest na etapie jeszcze nie
wykonanego projektu to co musi być potem na etapie realizacji kuchni.
Jednak chamstwo i prostactwo się szerzy wśród pseudobiznesmenów,
którzy myślą, że są jedyni w Olsztynie.
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.08, 21:24
      Dzięki za ostrzeżenie; aktualnie szukam wykonawcy do zaprojektowania i zabudowy
      kuchni. A może ktoś zna dobrą firmę zajmującą się kuchennymi meblami ?.
      • Gość: klijetka Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.osd.vectranet.pl 22.06.08, 22:58
        mi znajomi polecili lux mebel Ostróda co prawda ceny maja wysokie ale wiem za co
        zapłaciłam dopracowany każdy szczegół od projektu do realizacji.
      • Gość: Dorota Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: 217.98.12.* 21.07.08, 13:43
        Ja jestem po prostu zachwycona kuchnią jaką mi zrobiła ta firma.
        Projekt trafiony w 100%, wykonanie tak solidne, że wszystkim naszym
        gościom opada szczęka. Polecam bardzo gorąco!
      • Gość: Arejan Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.205.117.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.13, 16:46
        Gorąco odradzam kontakt z tą firmą . Wyjątkowo chamski i prostacki właściciel , za którego zachowanie przeprasza nawet jego pracownica. Szkoda pisać - "słoma z butów...."
        • Gość: Karma Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.15, 17:51
          Potwierdzam właściciel chamski cwaniak liczy się tylko pieniądz nie klient ;( szkoda że pycha zasłoniła mu oczy kiedyś ta firma i człowiek mieli poparcie
    • Gość: olsztynianka Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.ols.vectranet.pl 27.05.08, 00:57
      niestety...z ich strony także doznałam obojętności, po bardzo
      dłuuugim czasie zadzwonili z taką ceną i terminem realizacji, że
      nawet nie brałam ich pod uwagę...
      Wiele firm odwiedziłam i zakończyłam na firmie Meblolux ( Black Red
      White)- mój projekt, miła obsługa, szybka realizacja i przystępna
      cena :)
      Firma "Daros ( ul.Piłsudskiego) też jest ok, ale cięzko z
      terminami...
      • Gość: jimmy Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.olsztyn.mm.pl 27.05.08, 08:46
        a ze skandaliczną obsługą (z wyrzuceniem jednego klienta ze sklepu) spotkałem
        się w wielu innych firmach. Nie chcę zmiękczać wydźwięku wypowiedzi powyżej, ale
        chamska lub przynajmniej mało uprzejma obsługa to w naszym mieście coś częstego:
        Tesco, Lewiatan na Wyzwolenia, warzywniak koło Biedronki na Redykajnach (sama
        Biedronka dla kontrastu zaskakująco sympatyczna).
        Warto oczywiście przestrzegać przed szczególnie drastycznymi przypadkami jak
        powyższy, ale ktoś kiedyś zaczął wątek o przykładach pozytywnych i mnie to
        bardziej odpowiadało.
        • Gość: HankaB53 Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.ols.vectranet.pl 27.05.08, 12:36
          Zastanawiam się,na jakiej ulicy jest ten sklep ab piwek Meble Kuchenne. Wiem,że
          z całą pewnością nie polecam sklepu meblowego przy ul.Janowicza 2.
          • pati19741 Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam 28.05.08, 06:34
            Na Szarych Szeregów i proszę omijać tę firmę szerokim łukiem
      • Gość: vortex Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.uwm.edu.pl 24.06.08, 08:43
        > Wiele firm odwiedziłam i zakończyłam na firmie Meblolux ( Black Red
        > White)- mój projekt, miła obsługa, szybka realizacja i przystępna
        > cena :)

ja za to z salonu Black Red White wyszedłem zdegustowany po ich wstępnej wycenie wybranego przeze mnie zestawu mebli kuchennych (z serii Traffic). Meble do niezbyt dużej kuchni wycenili mi na ponad 7000 zł... Zrezygnowałem i dokładnie_to_samo_zestawienie szafek zamówiłem przez internet, wymierzyłem i dokupiłem blaty i wykończenia, oświetlenie, złożyłem i zawiesiłem wszystko samodzielnie i mam wybraną kuchnię za 3600 ze wszystkim. Jest różnica, nie wiem, za co sklep chciał otrzymać 100% przebitki...
        • Gość: gazela Re: Meblolux nigdy w życiu!!! - nie polecam IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 21:09
          hehehe;-) dokładnie ten sam schemat- mysmy sie niestety nabrali na
          te meble i to dokładnie tak samo- przy czym wstępny projekt od
          ostatecznej wyceny nieco sie róznił- tylko 2000;-) poza tym mamy
          lustrzane odbicie kuchni,która zamówilismy i w dodoatku uszkodzona!!!
          A chamstwo i tępactwo w tym sklepie- dramat!!! a najlepsze jest
          to,ze musielismy wypraszac sie o wszystko!!!łącznie z
          wyegzekwowaniem opłaconych przez nas mebli- no i mamy pewne gratisy
          doliczone do ostatecznej faktury- któych oczywisci=ie nie
          zamawialismy!!1Żenada!!!i nigdy wiecej!!!
      • klientka-olsztyn Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam 23.08.13, 09:27
        ja z kolei mogę polecić firmę spod Olsztyna, ceny nie porównywalne do naszych.
        Gdzie nie poszłam w Olsztynie po wycenę nie zchodzili z 9-10 tysięcy - a tak kuchnia w połysku i juz taka z bajerami wyszła mi za 5 tysięcy.
        Czeka się około miesiąca, ale waaaarto, co za efekt. Wszyscy znajomi mi zazdroszczą:)
        • klientka-olsztyn Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam 23.08.13, 09:30
          :) zapomniałam podać namiaryu jakby ktoś chciał skorzystać:)

Firma nazywa się Venti Jeziorany
          tel; 791 200 311

klientka-olsztyn napisał(a):

> ja z kolei mogę polecić firmę spod Olsztyna, ceny nie porównywalne do naszych.
          > Gdzie nie poszłam w Olsztynie po wycenę nie zchodzili z 9-10 tysięcy - a tak ku
          > chnia w połysku i juz taka z bajerami wyszła mi za 5 tysięcy.
          > Czeka się około miesiąca, ale waaaarto, co za efekt. Wszyscy znajomi mi zazdros
          > zczą:)
        • moskwa1970 Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam 10.11.13, 11:40
          Niestety nie mogę polecić żadnej solidnej Firmy, ale mogę kategorycznie ostrzec przed Firma Studio Mebli Storm Krzysztof Buczko
          Na pierwszy rzut oka mila konkretna i profesjonalna obsługa.
          Sam dałem się skusić.
          Kosztowało mnie to wiele nerwów i kosztuje do dziś.( A jeszcze więcej pieniędzy)
          Meble wykonane są katastrofalnie. Pracownicy nieudolni a właściciel ma za duże ambicje a za mało techniki i pojęcia, zęby wykonywać profesjonalnie meble.
          OSTRZEGAM I ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Studio Mebli Storm Krzysztof Buczko
    • Gość: sarenka Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.08, 19:46
      Dzięki będę obchodzić szerokim łukiem ja i moi znajomi!
      • Gość: Ani Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: 217.98.12.* 21.07.08, 13:49
        Ludzie piszecie o BRW, porównując tani sklep z rozpadającymi się
        mebelkami dla lalek z profesjonalną, SOLIDNĄ firmą, która robi meble
        na lata! Ilość zadowolonych, polecających firmę klientów jest tak
        duża, że mogą przebierać. To nie jest studio dla klientów z kuchenką
        2 na 2 i paroma tysiącami w kieszeni. Trzeba najpierw się ciut
        obliczyć i dopiero potem startować!
    • paewlek Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam 21.07.08, 22:12
      Miałam szukać wykonawcy, tych skreśliłam.
      • Gość: Branża meblarska Re: Meble IP: *.koba.pl 23.07.08, 12:01
        Ludzie, o czym Wy mówicie ? Bleck Red White ? solidna firma robiąca
        meble na lata? - BRW to najtańsze i najmniej przykładająca się firma
        do jakości. Może Design niektórych modeli jest fajny ale to
        najprosztrza tandeta. Jak mamy mówić o profesjonaliźmie i super
        wykonanych meblach to
        "Bydgoskie Meble" "VOX" "PROSPERO" "KLOSE" "MATKOWSKI" itp ..

Ceny są kosmiczne, ale meble dopieszczone.
        • Gość: vortex Re: Meble IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.08, 21:37
          > Ludzie, o czym Wy mówicie ? Bleck Red White ? solidna firma robiąca
          > meble na lata? - BRW to najtańsze i najmniej przykładająca się firma
          > do jakości. Może Design niektórych modeli jest fajny ale to
          > najprosztrza tandeta. Jak mamy mówić o profesjonaliźmie i super
          > wykonanych meblach to
          > "Bydgoskie Meble" "VOX" "PROSPERO" "KLOSE" "MATKOWSKI" itp ..

zanim zaczniesz się egzaltować jak tokujący gołąb może pomyśl, że nie każdego stać na komplet mebli kuchennych za 20 tys. zł. Niektórzy niestety muszą szukać tańszych rozwiązań. Ale pewnie zaraz napiszesz: "to niech oszczędzają na droższe" albo "trzeba poszukać lepiej płatnej pracy"... wkur.ają mnie takie nabzdyczone wypowiedzi.

Swoją drogą wg mnie meble Klose są wg mnie w większości kolekcji beznadziejne - tzw. styl nowobogacki :-P W katalogu Vox też na niczym nie zatrzymałem wzroku na dłużej...
          A co do mebli BRW - zgadzam się, że to tandeta, ale nie wszystkie. Kolekcji pokojowych, zwłaszcza szaf szczerze odradzam, są wykonane z najgorszego materiału, jakiego kiedykolwiek użyto do wykonania mebli ;-)
          Za to meble kuchenne = BRW Capital, czy nawet tańsze Traffic - o dziwo są całkiem niezłe jakościowo, oczywiście mówimy o niższej półce cenowej
    • Gość: heenieek Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.08, 20:20
      Firma ma tak wiele zleceń że nie podejmuje się tych których nie
      będzie w stanie wykonac . I o tym klienci są poinformowani. Dlatego
      ta wypowiedz na forum jest raczej anty reklamą. Niekiedy klienci
      powinni to zrozumiec że firma nie podejmuje sie zleceń - to nie jest
      masowa produkcja tanich mebli.
    • Gość: Barbara Re: ab piwek Meble Kuchenne - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 19:16
      Zniesmaczona Pani
      Pomyliła Pani adresy jak się nie ma pieniążków to kupuje się w
      sklepie meblowym na Grunwaldzkiej.Firma ab Piwek jest firmą
      profesjonalną wywiązującą się z zawartej umowy. Ja mam kuchnię
      wykonaną przez nich i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o obsługę to
      przemili ludzie znający się na tym co robią.
      • Gość: KRZYSZTOF Re: ab piwek Meble Kuchenne - polecam IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.04.13, 21:55
        Zgadzam się z powyższa opinią. Bardzo dobry fachowca, polecam ponieważ już trzech pseudo-fachowców montowało mi kuchnie dopiero Pan Józek porządnie zabrał się do roboty. Doradził parę ciekawych rozwiązań, czego inni nie zrobili Dziękuję i pozdrawiam :)) Krzysztof
    • Gość: Beata Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.04.13, 22:41
      Cześć,a ja chciałam wziąć w obronę studio mebli AB PIWEK z ulicy Szarych Szeregów.
      Zamówiliśmy w tej firmie meble kuchenne i szafę w przedpokoju. Jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu, meble są wykonana bardzo dokładnie i starannie . Obsługa bardzo profesjonalna, we wszystkim nam doradzali. Terminowe wykonanie, sprawny montaż. Po prostu uczciwa, godna polecenia firma.
      Polecam, bo warto, a koleżanki z innych postów wyraźnie miały pecha
      • Gość: Paweł Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.10.13, 03:34
        A ja wam mogę polecić Olsztyńską formę Viva meble naprawdę wysokiej jakości meble kuchenne . Właściciel pan Roman ma naprawdę profesjonalne podejście do rzeczy meble są wykonane starannie z dobrej jakości materiałów. Ponadto dobrze potrafi doradzić niektóre ciekawe rozwiązania które bardzo ułatwiają życie człowiekowi
      • Gość: jerzy Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.play-internet.pl 05.02.14, 23:02

śmiało mogę polecić, bo zamówienie do kuchni wykonali solidnie i w terminie
      • Gość: darek Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.14, 17:01
        Ja nie mam uwag. Korzystalem z uslug firmy abpiwek i musze przyznac, ze bylem bardzo zaskoczony ich profesjonalizmem.Po pierwsze samo wykonanie projektu- naniesiona kazda zmiana jakiej zapragnalem.Montaz wykonany na 100%, czysto i bezproblemowo. Zeby bylo rwiecej takich firm jak ta:-)
        • Gość: edyta Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.14, 17:07
          Mam podobne zdanie jak Darek. Z czystym sumieniem moge polecic abpiwek.
        • Gość: Janusz 08.2014 AB Piwek Meble Kuchenne ja polecam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.14, 22:27
          Dla mnie abpiwek jest solidną firmą . Zrobili mi świetną kuchnię . Niedługo chce zrobić też nową sypialnię i z pewnością skorzystam z ich usług. Pozdrawiam fajną załogę.
          • Gość: olo Re: 08.2014 AB Piwek Meble Kuchenne ja polecam!! IP: *.olsztyn.mm.pl 31.08.14, 11:21
            I zupelnie przypadkiem darek edyta i janusz pisza z jednego ip
          • manga80 Re: 08.2014 AB Piwek Meble Kuchenne ja polecam!! 25.02.15, 15:27
            Ja za to jestem bardzo rozczarowana nieudolnościa i podejsciem do klientów w tej firmie. Do Pani projektantki i jej kompetencji nic nie mam, ale cala reszta to porazka. Byla w koncowce ciazy i nie ja odbieralam kuchnie tylko mąż... Zreszta wiekszpsc niedorówbek okazala sie w tzw praniu. Meble z zarysowanymi frontami, wgniecenia w blatach, takie meble zostaly mi zamontowane...Oczywiscie firma upierala sie ze to ktos z nas uszkodzil, bo mąż przy odbiorze nie zglosil (prawda jest taka ze niedopatrzyl...).Zreszta dom byl wówczas niezamieszkały, wiec nikt nie mogl tego uszkodzic. Do tego listwy przypodlogowe bez jakichkolwiek mocowan, Jak zamiatalam szczotka to sie rozjeżdzaly. Drzwiczki niedoregulowane. Dwóch niedouczonych pseudoserwisantow bylo z listwami kombinowali i problem dalej byl taki sam. W koncu jak mąż na silikon przykleił to dopiero sie trzymało.... Byłam wściekła i chyba tylko ciąża powstrzymała mnie żeby ich pozwac. Acha przypomnialam soebie jeszcze...Zeby podłączyc indukcje wyrżneli mi w tylnej scianie szafki recznie dziure i tak ją zostawili. Profesjonalizm 1 klasa...Radze omijac ta firme szerokim łukiem.
      • manga80 Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! 25.02.15, 15:29
        Ja za to jestem bardzo rozczarowana nieudolnościa i podejsciem do klientów w firmie AB PIWEK. Do Pani projektantki i jej kompetencji nic nie mam, ale cala reszta to porazka. Byla w koncowce ciazy i nie ja odbieralam kuchnie tylko mąż... Zreszta wiekszpsc niedorówbek okazala sie w tzw praniu. Meble z zarysowanymi frontami, wgniecenia w blatach, takie meble zostaly mi zamontowane...Oczywiscie firma upierala sie ze to ktos z nas uszkodzil, bo mąż przy odbiorze nie zglosil (prawda jest taka ze niedopatrzyl...).Zreszta dom byl wówczas niezamieszkały, wiec nikt nie mogl tego uszkodzic. Do tego listwy przypodlogowe bez jakichkolwiek mocowan, Jak zamiatalam szczotka to sie rozjeżdzaly. Drzwiczki niedoregulowane. Dwóch niedouczonych pseudoserwisantow bylo z listwami kombinowali i problem dalej byl taki sam. W koncu jak mąż na silikon przykleił to dopiero sie trzymało.... Byłam wściekła i chyba tylko ciąża powstrzymała mnie żeby ich pozwac. Acha przypomnialam soebie jeszcze...Zeby podłączyc indukcje wyrżneli mi w tylnej scianie szafki recznie dziure i tak ją zostawili. Profesjonalizm 1 klasa...Radze omijac ta firme szerokim łukiem.
        • Gość: Renata Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.15, 17:15
          Polska w kondominialnej niewoli, kraj zrujnowany, gospodarka dogorywa, dzieci głodują - a wy sobie kuchnie fundujecie za grube tysiące! To jak to tak?
        • Gość: Jolanta Re: ab piwek Meble Kuchenne - PoLeCaM! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.15, 14:28
          Jestem klientką firmy od wielu wielu lat i zawsze byłam zadowlona z usług w 100%. Właściciel ,Pan J. nigdy mnie nie zawiódł , pomocny, pracowity i uczciwy człowiek jak mało kto. Profesjonalizm od samego projektu aż do montażu. Dodam że nawet po latach w razie jakiś awarii firma chętni służy pomocą i naprawą. Każdy z moich znajomych ( osoby bardzo wymagające!) bardzo chwali firmę dlatego dziwią mnie złe opinie...SZCZERZE POLECAM :)
        • Gość: Katarzyna Re: ab piwek Meble Kuchenne - a ja polecam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.15, 23:15
          ja po dwóch latach od remontu , jestem bardzo zadowolona z usług firmy Piwek. Wszystkie meble sa najwyżej jakości ,jestem szczególnie zadowolona z kuchni. Wszyscy znajomi zazdoszcza i sa pod ogromnym wrażeniem dlatego biorą kontakt i korzystają z usług jak u Pani Jolanty. Ja, podobnie jak oni nie mam żadnych zastrzeżeń i przy okazji kolejnego remontu rozniez skorzystam z ich usług
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka