Dodaj do ulubionych

uciążliwi sąsiedzi

IP: *.ols.vectranet.pl 11.07.08, 21:03
Z pewnością nie jest to tylko mój problem, bo napewno w każdym bloku uciążliwy
sąsiad sie trafi tylko gorzej jak trafi sie banda uciążliwych sąsiadów
-małoletnich blokersów gdzie raz zwróć im uwage a będą dokuczać Ci w
nieskończoność. Ich zachowanie odziedziczone zresztą po rodzicach i dziadkach
przybyłych tu ze wsi w latach 80-tych (plebs przybył z wiochy i uważa sie za
WIELKIEGO MIASTOWEGO)mówi samo za siebie , niestety niewiadomo jak z nimi
walczyć, ręce mi opadają, spółdzielnia jest bezradna, policja ... bez
komentarza, kilka spraw jest w toku, gdzie ciągną sie bez większych
rezultatów od ok 2 lat a młodziesz ...
Obserwuj wątek
    • Gość: yad Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 21:08
      albo Cię szanują albo się boją , z reguły jak ich ktoś równo przełomocze to
      kłaniają się z daleka i leją po gaciach ze strachu, takie to są mendy, nic się
      nie szczyp, o policji zapomnij
      • Gość: tito Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.08, 21:04
        Popieram was wszystkich i drżę cały na myśl że dzisiaj sobota i znowu chamstwo
        pije i się bawi .
    • Gość: nie ważne kto Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.ols.vectranet.pl 11.07.08, 21:08
      Aniu dlaczego określasz ludzi mianem "PLEBS" ????? Kto dał Ci prawo
      do tego by stawiać siebie wyżej-zwłaszcza, że nawet nie potrafisz
      poprawnie napisać słowa "młodzież". Nie, nie czepiam się tylko
      zastanawiam dlaczego ludziom przychodzi z taką lekkością obrażnie
      innych-nawet jeśli żyją według innych ideałów...
      • Gość: yad Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 21:13
        facet spadaj, ona ma problem a ty tu sie popisujesz , Aniu pamiętaj łomot musi
        być skuteczny, a ty nie ważne kto , obrońco blokersów idź do nich i powiedz że
        ich kochasz bo jesteś taki jak oni, a jacy oni są to sobie gamoniu dopowiedz i
        radzę ci nie dyskutuj
      • Gość: antymenel Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 07:36
        Słowo plebs oddaje istotę rzeczy i jest eleganckie.Ja mam sąsiadów o
        których mówię motłoch.To menele pozbawieni umiejętności zamykania
        drzwi,zachowania ciszy i życia w zbiorowisku miejskim.
    • Gość: niewyspana Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.ols.vectranet.pl 12.07.08, 18:25
      Ja też mam uciążliwych sąsiadów, zastanawiam się czy nie gorszych od blokersów.
      Ludzie porządni, kulturalni i bardzo czyści. W dzień w dzień kąpią się ok.
      24-tej.Huk lejącej się wody do wanny każdego obudzi, kominy wentylacyjne są jak
      tuby, do tego noc, hałas jest nie do zniesienia, zatyczki w uszach nie pomagają.
      Co noc jestem tak budzona i godzinę mam z głowy, a wstaję po 5 rano. Na
      blokersów możesz wezwać policję, a ja co mam zrobić, przecież nie zabronię
      ludziom się kąpać. Dla tego mam apel do nocnych marków, jeżeli bierzecie tak
      późno kąpiel, to odkręcajcie krany do połowy albo bierzcie prysznic.
      • muraszka1 Re: uciążliwi sąsiedzi 12.07.08, 19:01
        Niewyspana,jak ja Ciebie rozumiem,mam za sciana sasiadke,
        ktora prawie stracila sluch,ma aparacik do uszu ale tylko do
        dekoracji :(
        • Gość: Bal Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.08, 06:57
          Ja się zabezpieczyłam kupując sobie stopery do uszu. Niewygodne przy
          spaniu ale za to jaki komfort? ho ho.
          Zamykam oczy, nic nie słysze a jak znów zastuka policja czy coś
          słyszałam, kiedy kogoś bili na imprezie zrorganizowanej przez
          studentów wynajmujacych mieszkanie niżej to - nic nie powiem.
          W myśl złotej zasady " nic nie widziałam, nic nie słyszałam więc nic
          nie powiem"
          Może się kiedys wymorduja i będzie spokój.
      • Gość: jolanta Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.14, 00:21
        też mam nad sobą takich sąsiadów, którzy na zwróconą uwagę odpowiadają śmiechem i regularnie kontynuują swój łazienkowy proceder, według mnie to totalny brak kultury
    • Gość: Iza ze Spręcewa Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 12:38
      Sprowadziła się tu jakieś trzy tygodnie temu rodzina z Elbląga. Do
      tej pory ani raz nie byli w kościele, mało tego, dziś w niedzielę
      kosili trawę na swojej działce, co jest jawnym sprzeniewierzeniem
      się zasadom Kościoła. Oczywiście wszystko zgłosiłam Księdzu
      Proboszczowi.
      • Gość: vortex Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.08, 13:12
        na takie marne prowokacje już nikt się nie nabiera, zajmij się może czymś
        bardziej pożytecznym niż pierdzenie na necie
    • Gość: MM Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:28
      "..... a młodziesz ..." Ot i wykształcenie i obycie MIASTOWE ...
    • Gość: Pepin Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:35
      www.youtube.com/watch?v=xT_xen48XUE&feature=related
    • Gość: pawel Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.08, 07:45
      widzisz Ania wcale się nie różnisz od tych blokersów wyzywając ludzi, Twoi
      przodkowie też byli ze wsi, a Ty jako miastowa wyprowadź się na wieś, tam może
      osiągniesz spokój
      • Gość: i co? Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 20:07
        tak się ta dyskusja zakończyła? bez wyniku? bez głębszej refleksji?
        • Gość: * Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:43
          Refleksja może być tylko jedna. Budowa osiedla kontenerów daleko poza miastem.
          Krótka decyzja sądowa a resztę powinien rozliczyć komornik dokonując egzekucji
          pozbawienia praw do zamieszkiwania w dotychczas zajmowanym lokalu.
          • Gość: cierpliwy Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.mm.pl 09.12.08, 19:55
            Jeżdżę trochę po świecie, i zazdroszczę np. Niemcom ich kultury i umiejętności
            współżycia z innymi ludźmi ,nawet obcokrajowcy (mam na myśli Turków) na których
            mówi się różne rzeczy,że to zwierzęta itp. potrafią uszanować innego.Ale to już
            taka polska natura z której śmieją się na całym świecie,że nie potrafią żyć ze
            sobą,a najchętniej to by se nóż w plecy wsadzali.Współczuję ci Anno, bo ja w
            porównaniu do ciebie jestem facetem,i załatwiam takie sprawy inaczej.Po prostu
            idę do takiego ignoranta i mu zwracam uwagę,lub dzwonie na policje (cisza nocna
            od 22-6),a jak bydle nie rozumie ,to opierd..., i po krzyku.
            • Gość: * Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:59
              Z przykrością stwierdzam, że mam to samo nie sympatyczne odczucie. Na Turków
              patrzą z ukosa nie tylko w Niemczech, ale jest tak samo w Anglii, Francji, Danii...
              Skąd ta kultura strażackich imprez się wzięła, nie dociekam ;(
              • utalia Re: uciążliwi sąsiedzi 09.12.08, 23:17
                Odczuwam, że u nas jest jakby przyzwolenie na takie "niedelikatne"
                zachowanie wobec sasiadów. Nikt nawet słysząc i cierpiąc z powodu
                hałasów, nie chce sie do tego przyznać. Woli zgrywać
                bezproblemowego, bo potem wyjdzie na takiego co to "wszystko mu
                przeszkadza" a i inni cierpiący sąsiedzi powiedza mu- lepiej by sie
                zajął własnymi sprawami a nie nasłuchiwał. Gdyby wszyscy sie zebrali
                w danym bloku, klatce, osiedlu domków jednorodzinnych na
                beztroskiego szczesliwego mieszkanca i wyrazili swoja opinie jako
                grupa, stanęłiby "murem" to koles wymiękłby w 5 minut. A ze wciąz u
                nas "nikt nie słyszy" udaje , że nie przeszkadza, stara sie nie
                słyszec, jakos z tym poradzic to tylko od czasu do czasu ktos mniej
                cierpliwy wyrwie sie i zwroci uwage wychodzac na wariata! Dopóki nie
                zmienimy naszej mentalności bedziemy nękani przez takich ludzi.
                • Gość: ty Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 00:03
                  już nie macie co pisać za dużo czasu w pracy
    • Gość: miki Nie tylko ty masz z tym problem. IP: 213.199.219.* 10.12.08, 09:35
      Co powiesz na sąsiadów, którzy mają ciężkie drzwi antywłamaniowe ale przy
      zamykaniu klamki nie potrafią używać? Efekt - walenie aż wszystko się trzęsie.
      Szczególnie "miłe" doznania są wieczorem lub w nocy. Próbujesz zasnąć a tu ...
      jeeeebudu :/
      Co powiesz na ludzi, którzy z upodobaniem potrafią zbiec po klatce schodowej z
      góry na dół, często w szpilkach (kobiety). Łomot na klatce jak cholera.
      Szczególnie miło jest wieczorem albo w środku nocy, kiedy delikwenci idą/wracają
      z imprezy (pracy).
      A "słuchanie" radia?
      Włącza się radyjko typu bumbox i łupie całe popołudnie.
      A że najfajniej rozchodzą się niskie częstotliwości to efekt walenia gumowym
      młotkiem po ścianach/suficie, po kilku godzinach takiego odsłuchu, każdego
      wprawi w stan chęci mordowania.
      Ktoś tu już dobrze napisał.
      To taka nasza, polska mentalność. Niemyślenie i zwyczajne olewanie innych. Życie
      wg zasady: będę robił swoje dopóki mi nikt uwagi nie zwróci. A jak zwróci to
      znaczy się jakaś menda czepialska jest.
      Miałem i mam takie sytuacje jak opisałem wyżej. Mam też melomana, lubiącego
      sobie pograć na instrumencie dmuchanym.
      Fajna sprawa, szczególnie wieczorem, w święta.
      Przychodzisz do domu, chcesz odpocząć a tu filharmonia.
      Miałem też notorycznych imprezowiczów (najgorsi są lokatorzy w mieszkaniach
      wynajmowanych).
      Fajni są też ludzie nie szanujący kompletnie zieleni pod budynkiem. Co z tego,
      że z parkingu są schodki na ścieżkę do klatek jak krócej (o 5-10 metrów) jest
      przeleźć i podeptać trawę.
      Niestety zasmucę cię: zwracanie uwagi nie pomaga.
      Albo dzwoń na policję, do dzielnicowego albo sprawę zgłoś w spółdzielni/wspólnocie.
      Spróbuj też porozmawiać ze spokojniejszymi sąsiadami - w ilości siła.
      Sama nic nie zdziałasz. Wyjdziesz na czepialską, co to jej wszystko przeszkadza.
      Najgorzej, że jeśli nikt ci nie chce pomóc, bo każdy czeka aż ktoś coś zrobi
      byle nie ja, to niestety - wychodzisz na tą "najgorszą" co to jej wszystko
      przeszkadza.
      • Gość: mm Re: Nie tylko ty masz z tym problem. IP: *.gprs.plus.pl 10.12.08, 10:12
        kup domek i po problemie.
        • Gość: miki Wszystko do tego zmierza. IP: 213.199.219.* 10.12.08, 12:20
          > kup domek i po problemie.

Niestety we wspaniałym kompleksie posesji 10 arowych, też można spotkać sąsiada
          co to akurat w sobotę wieczorem albo w niedzielę trawę kosi kosiarką spalinową,
          mimo że może to zrobić w każdym innym dniu tygodnia.
          Są też tacy, którzy uwielbiają jak im pies ujada - czują się pewniej?
          Są tacy, co worki ze śmieciami do pobliskiego lasu wywożą albo rodzicom/znajomym
          do miasta podrzucają.
          Przykłady można mnożyć.
          Tu nie chodzi o czepialstwo.
          To taka mentalność (Polaka), myślenie wyłącznie w kategoriach własnego zadu.
          Reszty się nie zauważa dopóki reszta nie zacznie robić podobnie lub z punktu
          widzenia szkodnika jeszcze gorzej niż on sam.
          Wtedy to szkodnik jest poszkodowany a cała reszta zła.

Naprawdę wystarczy trochę zrozumienia, czasem wystarczy pomyśleć i się rozejrzeć
          wokół.
          Mieszkanie w bloku wielorodzinnym to nie imprezownia, pub czy miejsce prób
          smyczkowych.
          • Gość: gosć Re: Wszystko do tego zmierza. IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.08, 12:37
            masz rację.
            • Gość: cierpliwy Re: Wszystko do tego zmierza. IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.08, 20:05
              O widzę ze fajna dyskusja się zaczęła tu na tym forum,temat rzeka jak mi się wydaje ,ale cóż taki jest ten świat .ostatnio jakieś półgłówki zrobiły sobie u mnie w bloku imprezę w (sobotę),myślę sobie zaraz sobie skończą (było po 22-ej)i tak czekałem ,minęła 23 a te mendy zaczęły ryczeć ,o 24 wyglądnąłem przez okno a sąsiadka na balkonie stoi i prawie płacze,że to już przesada,tak sobie pomyślałem to czemu nie zadzwonisz na policję,a wtedy ona do mnie "sąsiad czy możesz zadzwonić na policję".No ręce mi opadły ,bo wiem że ma telefon,ale później ją zrozumiałem że po prostu się boi,że będą na nią gadać. Ok ja na razie jestem w takim wieku że nie muszę się jeszcze bać zwykłych szczurków.Policja przyjechała zrobiła ze zwierzakami porządek,rozgoniła całe towarzystwo.Wyjrzałem przez okno i policzyłem z ciekawości ilu ich tam było (tych imprezowiczów), było 14 osób .Wcale się nie dziwiłem sąsiadce że się bała pójść i zwrócić im uwagę,i sam też się cieszyłem że w przypływie złości tam nie polazłem im zwracać uwagi, bo by była zadyma jak trzeba ,bo może by mi coś zrobili ,zadzwoniłbym po swoich kolegów i awantura była by na maksa. A tak przyjechali policjanci i zrobili porządek.Pozdrawiam was wszystkich.I wypada mi tylko wam wszystkim współczuć ,że musicie męczyć się przez chamstwo i ignorantów.
              • Gość: tito Re: Wszystko do tego zmierza. IP: *.olsztyn.mm.pl 11.12.08, 09:10
                Pewnie ,popieram cierpliwego precz z chamstwem i debilami
                • utalia Re: Wszystko do tego zmierza. 11.12.08, 11:07
                  ale widzę, że jest nadzieja, ponieważ co prawda głownie na forum ale
                  coraz więćej osób przyznaje sie do tego, żę cos im przeszkadza.
                  Okazuje się, że jednak to nie jest tak, ze w swoim
                  mieszkanku, "zagrodzie" można robić wszystko co do głowy przyjdzie.
                  Trzeba sie czasem rozejrzec jak radzi mój przedmówca. Najzwyczajniej
                  popatrzec czy do już ciemna noc czy moze wczesny ranek...bo nasze
                  mieszkanko, działeczka z domkiem jednorodzinnym choć własna, z aktem
                  notarialnym z pieczęciami to jednak nie lezy na wyspie bezludnej,
                  ani ksiezycu. Ona lezy czesto zaraz przy innym mieszkanku, innej
                  dzaiłeczce. I co by było gdyby tak wszyscy w jednym momencie zaczęłi
                  swoje aktywnosci forsować? Jeden jezdzi na kosiareczce, drugi hard
                  rocka puścił na cała okolice, trzeci słucha MOzarta tez na okolice
                  cała.....pies w międzyczasie ujada jakby zwariował.....JAk tak można
                  życ? Nic dziwnego, że potem stopień naszej agresji jest ogromny.
                  Wychodzi, wyjeżdza taki ktoś z własnego domostwa i wściekły jest na
                  wszystko i wszystkich, na kierowce z boku, na pieszego z przodu, na
                  pania w kolejce....A przecież można inaczej!!
                  • Gość: lizzie Re: Wszystko do tego zmierza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 12:54
                    polecam wątek "fiśnięta telefonistka z witosa"
                    to dopiero jest sąsiadka!
                    • Gość: on Re: Wszystko do tego zmierza. IP: *.ols.vectranet.pl 14.12.08, 16:10
                      a ci dalej w koło Macieju.
                      • Gość: tomajer Re: Wszystko do tego zmierza. IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.08, 17:58
                        Ale ty mongoł jesteś ,szkoda mi ciebie.To się tyczy "on"
                        • utalia Re: Wszystko do tego zmierza. 14.12.08, 19:23
                          Bo to jeden z tych co za nic maja innych, a nas uważaja za
                          takich "co im wszystko przeszkadza". Ale wywiercic im dziurke o 6.30
                          w suficie wiertareczka to może zbystrzeją i zmienia punkt widzenia.
    • Gość: Edward Kania Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 15:07

Moi nowi sąsiedzi mieszkający nad moim mieszkaniem zachowują się
      niczym jaskiniowcy:skaczą,biegaj,szurają łomoczą,stukają,grają w
      piłkę jak na boisku i słuchają tak zwanej muzyki typu HipHop która u
      mnie brzmi jak nieustający łomot.Czy jest regulamin lub kodeks
      blokowy na ten temat i gdzie go szukać?
      • Gość: mieszkanka bloku Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.ols.vectranet.pl 14.03.09, 16:10
        Regulamin jest bardzo ogólny - od 6 do 22 godz. mogą sobie skakać i grac w piłkę
        a nawet puszczać ten łomot,który oni nazwą muzyką.
        Szuranie i stukanie przycichnie,kiedy się już urządzą.
        Nie ma kodeksu blokowego. Miałeś pecha i tyle. Za parę lat młodziki dorosną i
        wyfruną z gniazda lub zmienią upodobania na takie, z którymi może łatwiej sobie
        poradzisz. Serdecznie Ci współczuję.
        • Gość: Aśka z Wańkowicza Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 11:19

W naszym bloku mieszkają buraki, co jak gotują obiad, to otwierają
          drzwi i na całej klatce jedzie zupą, rybą, schabem. Ale wiocha.
          • Gość: jola Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.04.09, 12:32
            Mądraś jak salomonowe gacie.Może jeszcze mają jeszcze nie otwierać okien i
            wychodzić z mieszkania przez ściany.
            • Gość: Aśka z Wańkowicza Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 12:41
              To pewnie ty smrodzisz, wieśniaro.
              • Gość: jola Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.04.09, 15:41
                nie podoba ci się sąsiedztwo to się wyprowadź.Mieszkasz w wielkiej płycie a
                zachciewa ci się warunków jak w apartamentowcu . Niestety księżniczko, ale
                wielkiej płycie tak już jest, że nie trzeba otwierać ani drzwi ani okien żeby
                zapachy kuchenne i inne rozchodziły sie po całym bloku.
                • Gość: maciej Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.15, 10:09
                  u mnie aż huczy w rurach, bo sąsiedzi wypróżniają się po śniadaniu
    • Gość: kubaa2 Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:18
      Ulżyj sobie i pomóz innym, by nie musieli tak jak Ty użerac się z
      Twoim wrednym sąsiadem.
      Zaznacz do na mapie. wredny-sasiad.pl/
      Nigdy nic nie wiadomo. Być może za rok i Ty będziesz potrzebował
      sprawdzić, koło kogo może Ci przyjść mieszkać.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Q T.Beksiński: Młotek człowiekowi sąsiadem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 18:18
      Przed laty najgorsza była małpa. Tak nazwałem mieszkającego w
      pobliżu jednokomórkowca, który "uszczęśliwiał" mnie dyskotekowym
      łomotem o każdej porze. Najchętniej z rana. Stwierdziłem, że tylko
      małpy zdolne są zaczynać dzień od pseudomuzyki, która przenosi się
      przez ściany pod postacią równomiernego "łup łup łup". Totalny brak
      wrażliwości, subtelności i poczucia estetyki. Małpa na szczęście
      chyba się wyprowadziła, albo zdechła na guza mózgu od słuchania tego
      gówna. W każdym razie od kilku lat dudnienia nie słychać.
    • Gość: jajacek Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.rev.netart.pl 12.07.09, 14:16

jak ja nie znoszę hałaśliwych ćwoków, którym nic nie można
      przetłumaczyć i którzy myślą tylko o sobie i w d* mają innych
    • Gość: jerzy Re: uciążliwi sąsiedzi IP: 67.159.45.* 06.09.09, 00:01

mój sąsiad robi teraz impreze, kocią muzyke słychać na całej ulicy,
      zadzwonie na policje, może dodam, że podobno ma w domu narkotyki, to
      mu w domu burdel zrobią
    • Gość: lagata Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.netwave.pl 25.01.10, 12:11

koniec świata, gdy osiedlony w bloku kurpiowski kmiot nabędzie
      wiertarkę
      • Gość: emerytka Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.10, 15:13
        Być może Ty sam jesteś gorszy od tego kurpiowskiego kmiota, tylko nie zauważasz
        swojego debilizmu. Kiedy następnym razem zechcesz wyrazić swoją opinię, zastanów
        się dłużej niż chwilę. To nie jest takie trudne.
      • Gość: blokowicz Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:30

jakiś idiota od rana wierci, flaki uszami wyłażą
      • Gość: js Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 00:25

palce w uszach to jedyni przyjaciele
    • Gość: Manager Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.com 10.02.10, 13:00

Wczoraj przed północą zapukał do mnie sąsiad ze skargą, że moja
      dziewczyna za głośno szczytuje, mówił, że sam nic do tego nie ma, bo
      go to nawet podnieca, ale dzieci słyszą i pytają się co to. Mówił że
      już dawno miał przyjść, ale nie mogł się odważyć, w końcu po pijaku
      się zebrał. Przy okazji spytał się, co jej robię że tak krzyczy, bo
      tez by tak chciał ze swoją.
      • Gość: Omi Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.10, 06:40
        Ja walczyłam ze studentami, którym mieszkanie wynajmowała sąsiadka i to różni
        studenci i przez parę lat zmieniający się co chwilę. Policja przyjeżdżała,
        spisywała, był spokój przez jakiś czas a potem znowu to samo. Od wakacji mam
        spokój. Załatwiłam to inaczej: dopadłam sąsiadkę i przy innej sąsiadce
        powiedziałam, że jak nie zrobi z tym porządku to osobiście złoże skargę w
        Urzędzie Skarbowym, że od lat wynajmuje mieszkanie i nie płaci podatku za
        to.Pomogło jak widać. Mieszkanie wynajmuje małżeństwu a z nimi nie ma problemu.
        Powiem tez że właśnie przez takie doświadczenie ze studentami jestem o nich jak
        najgorszego zdania i uważam, że jest to bydło a nie ludzie.
        • Gość: man Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 07:58
          ja też wynajmuję mieszkanie studenciakom - tylko wszystko mam zgłoszone do US.
          także możesz cmoknąć mnie w pompkę.
    • Gość: sz Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 08:45

wyborcza.pl/1,87648,4811518.html
      • Gość: zz Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.vectro.com 09.12.10, 19:01

akowalczyk.gazetaolsztynska.wm.pl/?txt=1213
    • Gość: nagórczanin Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:06

wiochmeni wprowadzili się do budynku:

trzymają buty na klatce schodowej;
      wystawiają torby ze śmieciami przed drzwi, dopiero potem wynoszą;
      wózek dla dziecka, zamiast złożyć i trzymać w domu, też stawiają na klatce;
      trzaskają drzwiami od windy, zwłaszcza ich liczne bachory;
      gadają na klatce tak głośno, że wszyscy wiedzą, że są spod ornety.
    • Gość: nm Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.pl 05.03.11, 02:40

Modlitwa Polaka - Dzień Świra
      www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4&feature=related
    • Gość: ara Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 11:35

człek cywilizowany szanuje swą prywatność i cudzą
    • Gość: clio wystarczy donosik IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.04.11, 11:43
      do Urzędu Skarbowego i SM- naogół zameldowana jest jedna osoba(SM liczy media na jedna), a mieszka kilkoroZa kilka dnich uciazliwi sąsiedzi kłaniaja sie w pas!
    • Gość: Mariusz Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 07:34

U mnie mniej wiecej niemal codziennie około 22 sasiedzi z góry sie regularnie ryćkają, ale co mi tam. Niech korzystają z życia.

• Gość: zz Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 13:59
      pl.memgenerator.pl/mem-image/sonsiad-w-nocy-spac-nie-daje-podpie...-na-kolegium
    • Gość: marta Re: uciążliwi sąsiedzi IP: 192.249.57.* 23.05.13, 02:37
      cisnienie własnie mi podniosła sasiadka ! masakra ! moze ktos zna dobry sposób na debila ? sorki ze tak ostro ale czasem nie daje rady ! patologia , chleje do tego wychowuje córki swojej córki bo tej prawa odebrali , sama sie dziecmi zjac nie umie a ze odmówiłam jej pozyczenia pieniedzy swojego czasu teraz czepia sie wymysla bzdury do sasiadów czepia sie mojego dziecka a ze jestem tu nowa to ma przewage , oczernia nas i mije dziecko no cięzko to znieść tak normalnie !
    • Gość: jd Re: uciążliwi sąsiedzi IP: *.ip-142-4-212.net 21.07.13, 18:47
      świetny felieton andrzeja osęki w temacie agresji akustycznej
      forum.gazeta.pl/forum/w,643,132886958,132901473,Re_Ursynalia_2012.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka