Gość: tt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 15:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcepan Re: PiS zaczyna zbierać podpisy o referendum IP: *.eranet.pl 01.08.08, 16:24 PISiorom nie chciało się głosować w sprawie odwołania Czesława - lepiej zbierać podpisy "w słusznej sprawie" na partyjnych listach. Weźcie się wreszcie do roboty i załatwcie sprawę CJM. Cała Polska śmieje się z Olsztyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyceron czy PO nie mogłaby IP: *.gprs.plus.pl 02.08.08, 12:33 podreperować swojej zszarganej w Olsztynie opinii i podłączyć się pod tę inicjatywę, a nawet ją przejąć. Ja podpiszę ten wniosek o referendum ,ale zrobię to z zaciśniętymi zębami, bo popiera to Kaczyński i robi to PiS. Innym może nie starczyć silnej woli. Nienawidzę PiS, ale w tym momencie poświęcę się, bo CJM to już przegięcie nie do zniesienia. Boli mnie to, że nie do wszystkich dociera, że dla wspólnego dobra ten człowiek musi być pozbawiony stanowiska. Skoro jemu nie przeszkadza, że przez najbliższy rok będzie nominalnie "rządził" Olsztynem zza krat (przecież tyle potrwa śledztwo i proces), to trudno. Ale dla miasta będzie to kolejne stracony przez niego rok. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: czy PO nie mogłaby 02.08.08, 12:51 Gość portalu: cyceron napisał(a): > Ja podpiszę ten wniosek o referendum ,ale zrobię to z > zaciśniętymi zębami, bo popiera to Kaczyński i robi to PiS Czy sądzisz, że SŁABIEJ od Ciebie zaciskali zęby zachodni Alianci sprzymierzając sie z jednym bandytą, przeciw drugiemu, w danym momencie bardziej niebezpiecznemu? Słodko im było, gdy w żywe oczy MUSIELI uwiarygadniać kłamstwo katyńskie, a może i zabić Sikorskiego? Musieli w pokorze łykać żówno, bo odmowa tego upokorzenia, tego niemoralnego świństwa, byłaby JEDNOZNACZNA z dodatkowymi milionami Ofiar, z dodatkowym np rokiem lub więcej trwania wojny, czego jednak uniknięto! Gdy przyjdzie KONIECZNOŚĆ, to błoto będziesz pił, aby nie zginąć z pragnienia. Jak myślisz: - JAK było PiS-owi z Lepperem albo Giertychem? No DOKŁADNIE tak, jak teraz Tobie będzie. Mus to MUS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grot Re: czy PO nie mogłaby IP: *.ols.vectranet.pl 05.08.08, 23:49 Nie warto odpisywać na posty takiej gnidy jak mobydickzolsztyna ale zastanawiające skąd tyle jadu i nienawiści w zwolennikach różowej formacji miłości i uśmiechu (Oraz lenistwa)? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna [...] 01.08.08, 16:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 18:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ping-pong [...] IP: *.ols.vectranet.pl 01.08.08, 18:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Ja też chciałem miec taki wpis jak koledzy... 01.08.08, 19:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ping-pong Re: Ja też chciałem miec taki wpis jak koledzy.. IP: *.ols.vectranet.pl 01.08.08, 19:23 na tym forum można napisać PiSior, ale nie można napisać POsraniec.To naruszenie konstytucyjnej wolności słowa i równości.Protestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ja też chciałem miec taki wpis jak koledzy.. IP: *.uwm.edu.pl 04.08.08, 11:35 W dziedzinie protestów to naprawde doszliscie do perfekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab administratora pogięło? IP: *.torun.mm.pl 01.08.08, 19:32 mobydickzolsztyna jest akurat jednym z najłagodniejszych ludzi na tym forum, jednym z nielicznych, którzy potrafią napisać coś rozsądnego. W jego wpisie nie było niczego, co kwalifikowałoby się do wycięcia. Czym się kieruje administrator, wycinający wpis spokojnego, rozumnego człowieka, a pozostawiający wpisy nikczemne, podłe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: administratora pogięło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:22 Gdyby to napisał Worobiec z Sadby- to dla administratora, tak jak za czasów JCM-wszystko byłoby OK. Lewak z komunistą zawsze się porozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: administratora pogięło? 01.08.08, 23:12 Gość portalu: ab napisał(a): > mobydickzolsztyna jest akurat jednym z najłagodniejszych > ludzi na tym forum :-) :-) :-) :-) :-) :-) Chyba zerknąłeś na sangwinika akurat w fazie niższego ciśnienia tętniczego! Ale do rzeczy: - w post'cie, który skasowano, zacytowałem żywcem m.in. czyjeś obsceniczne określenie PiS, którego jestem jednoznacznym, solennie przemyślanym wyborcą. Wydawałoby się JASNE, że zrobiłem to "potępiająco". Ba, ale nad tym, to należałoby się chwilę zastanowić przed cięciem, a kto ma na to czas? Np: jeśli Ktoś chodzi w koszulce z napisem TW, to tylko nierozgarnięci pomyślą "oto skruszony były skarżypyta", a przeciętnie rozumni WIEDZĄ, że to deklaracja sprzeciwu wobec lustracji. Istnieje i DOSŁOWNOŚĆ i sens kontekstowy. Zrobię mały eksperyment. Napiszę: mobydickzolsztyna jest k.u.t.a.s! Niewątpliwe obscnum, ale KOGO obrażam, KOGO by miała "bronić przed znieważeniem" cenzura? No chyba, że kompletnie bezmyślna. Skasują, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepisior Re: administratora pogięło? IP: *.uwm.edu.pl 05.08.08, 09:08 " w post'cie, który skasowano, zacytowałem żywcem m.in. czyjeś obsceniczne określenie PiS, którego jestem jednoznacznym, solennie przemyślanym wyborcą." Taaaa. cos tu pachnie teoria spiskową. Kaczyński i jego obóz też dopatrzyli się spisku i teraz ględzą, ze PO chciało prezydenta odwołać. Cóz, te typy tak mają, delektuja się nawet obraxliwymi sformułowaniami na własny temat. Filozofia gloryfikacji własnej klęski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum PiS zaprasza do referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 22:24 w sprawie podejrzanego prezydenta to "Teatr na pomostach"? Ostatni spektakl Olsztyńskiego Lata Artystycznego? Gdzie można kupić bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: PiS zaprasza do referendum ws. Małkowskiego 01.08.08, 22:36 Cięcia cenzury na tym forum to nowość. Sądzicie że robią to POwskie mongoły ? :) :) :) :) :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek PiS zaprasza do referendum ws. Małkowskiego IP: 201.16.205.* 02.08.08, 11:56 Z cala rodzina zaglosuje. To referendum powinno byc duzo wczesniej. Ale powoli i pogoni sie z miasta Kickow, Simpsonow, Sztangi i inne Gruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Po co referendum? IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.08, 16:18 Lepiej i taniej by zrobili pan Szmit i pan Szczygło wykorzystując swoje polityczne możliwości do wywołania ustawowego zakazu sprawowania władzy z pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Po co referendum? IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.08, 16:52 a to Małkowski kieruje ratuszem z pierdla ? O ile mi wiadomo to zastępuje go ten jak mu tam ogrodnik-sklepikarz.Jak już mowa o ustawowe zakazy, to optowałbym za całkowitym zakazem zajmowania stanowisk publicznych przez aktywistów i funkcyjnych członków zbrodniczej pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Po co referendum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 16:56 Czyli przez większość "polityków" z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Po co referendum? IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.08, 17:19 Na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Po co referendum? 03.08.08, 17:39 Kto tnie to forum? Proponuję dyskusję na ten temat. Ab śmieciu , nikt ciebie mendo tu nie zapraszał, chyba że zarabiasz na chleb w ten sposób, napisz zrzucimy się specjalnie dla ciebie na zapomogę dla przetrąconych moralnie gnid. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Po co referendum? 03.08.08, 18:49 Gość portalu: allensteiner napisał(a): > Lepiej i taniej by zrobili pan Szmit i pan Szczygło wykorzystując swoje > polityczne możliwości do wywołania ustawowego zakazu sprawowania władzy z pierd > la. Pan Szmit i Szygło niewiele mają do gadania teraz. Zapomiałeś że władza się zmieniła, poza tym nie wystarszy rozwiązanie ustawowe. Trzeba by było zmienić zapis w Konstytucji (człowiek jest niewinny dopóki sąd nie orzeknie jego winy.) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Po co referendum? 03.08.08, 19:08 lepiej żeby przesznuradłowani Szmit i Szczygło od czasu do czasu coś tylko p.erdnęli niż mieli zająć się przyszłością Olsztyna, dla dobra naszych dzieci tak będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Czyli zajmą pas drogowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 19:40 A co z należną opłatą za zajęcie pasa drogowego? Jeżeli zostaną zwolnieni bądź też zastosowane zostaną inne stawki, zaskarżę o nierównomierne traktowanie podmiotów przez Urząd Miejski Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Czyli zajmą pas drogowy 03.08.08, 19:48 tam nie będzie ruchu, nikt im nie wierzy, ewentualnie ludzie pomyślą , że ten namiot to nowy letni szalet miejski, a cjm niech spada tam gdzie dobrze ludziom bez honoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Czyli zajmą pas drogowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 20:05 Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia dla faktu zajęcia pasa ruchu drogowego. Jeżeli np. oficjalnie zechcę sobie postawić taboret gdzieś na jakimś chodniku i posiedzieć chociaż trochę, to muszę najpierw zgłosić zapotrzebowanie a później opłacić wystawioną fakturę za tę przyjemność. Nie znajduję więc żadnych podstaw ku temu, by organizację tworzącą w życiu społecznym więcej niesmaku i bałaganu niż teoretycznie zapowiadanego jakiegoś pożytku traktować inaczej od przeciętnego obywatela czy organizacji. Dura lex, set lex...: pl.youtube.com/watch?v=BxkAbvcg2wQ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab yadol to ciężki olsztyński matoł IP: *.torun.mm.pl 03.08.08, 20:33 Nie pozwólcie matołom nawet zbliżać się do referendum, bo spieprzą wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik nic z tego nie będzie IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.08, 20:40 PO ma swojego ogrodnika na stołku prezydenta ,przewagę w radzie i g...o ich reszta obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab nic z tego nie będzie? IP: *.torun.mm.pl 03.08.08, 20:54 Referendum to jedyna szansa na wyjście z tej totalnej zapaści, w jakiej Olsztyn jest od dawna - a teraz już na drugim dnie. Wasza jedyna szansa to komisarz - tylko szansa, ale w tej chwili innej nie ma. Bo żadnego dobrego prezydenta w tej chwili na pewno nie jesteście w stanie wybrać. I niech mi tu żadne matoły nie pyskują, że nie mam prawa wypowiadać się w tej sprawie. Płacę w tym województwie podatki. Mnie też zależy na dobrym prezydencie tego miasta, to jest również mój żywotny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: nic z tego nie będzie? 03.08.08, 21:17 płacisz mendo podatki od szamba w którym siedzisz po uszy, bo inaczej by cię wszy zjadły, po raz kolejny grzecznie ci mendo mówimy w..ierdalaj do moherowa Odpowiedz Link Zgłoś
yadol ab to nieślubny rydzykowy 03.08.08, 21:25 łatwo jest obrażać toruński trollu Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: nic z tego nie będzie? 03.08.08, 23:23 Nie mam nic przeciwko komisarzowi pod warunkiem, że będzie zupełnie niezależnym od układu olsztyńskiego. Ani miejscowe PO a tym bardziej PiS, nie są w stanie zepsuć nawet powietrza bez zgody swej centrali i jakiekolwiek referendum organizowane pod skrzydłami tych partii będzie niosło swój swąd zaprogramowany z góry ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: nic z tego nie będzie? IP: *.uwm.edu.pl 04.08.08, 11:39 Proszę moderatora o aktywniejsze działanie. Bo jak zwykle zła moneta wypiera dobrą.... i forum diabli wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Diabli pilnie poszukiwani 04.08.08, 15:53 pl.youtube.com/watch?v=OyxRRO4vVn0 Odpowiedz Link Zgłoś
edico Gdyby były ew. wątpliwości 05.08.08, 04:28 Minister od wieśmaków będzie doradzał prezydentowi. Lista grzechów i grzeszków Surmacza jest dosyć długa. Najpierw służył w Milicji Obywatelskiej. W 1984 roku kontrolerzy przyłapali go na kradzieży prądu. Został za to ukarany dyscyplinarnie. Po 1989 roku Surmacz weryfikował esbeków i zakładał w komendzie miejskiej związek zawodowy policjantów. Nie miał jednak szczęścia. W 1993 roku znów spadła na niego kara dyscyplinarna. W 1996 roku komendant główny, generał Jerzy Stańczyk, usunął Surmacza z policji za polityczne zaangażowanie w prezydencką kampanię wyborczą... www.dziennik.pl/polityka/article217973/Minister_od_wiesmakow_doradzi_prezydentowi.html Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Ogrodnicy szpitalnych długów 05.08.08, 04:33 Prawnicy ze znanej sopockiej kancelarii, prywatnie – przyjaciele prezydenta Lecha Kaczyńskiego, byli anonimowo właścicielami największej w Polsce firmy handlującej długami placówek służby zdrowia – Greenhouse Capital Management SA. www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=933&news_id=254943&layout=18&forum_id=15098&fpage=Threads&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
edico Pismo Czyżewskiego do Wassermanna (11 maja 2007 r. 05.08.08, 04:38 Dokładnie przed dwoma laty w dniu 11.05.2005 r. był Pan wspólnie z p. Antonim Macierewiczem gościem w moim domu i w godzinach 18,30 – 1,30 12.05.2005 r. przedstawił Pan w imieniu panów Kaczyńskich i Sejmowej Komisji Śledczej ds. PKN Orlen SA „katalog” pytań, na które w toku przesłuchania w dniu 12.05.2005 r. chciał Pan uzyskać określonej treści odpowiedzi. Obaj Panowie podkreśliliście jednocześnie jakie informacje Was nie interesują i które z posiadanych przeze mnie dowodów wskazujących na osoby obu panów Kaczyńskich i ich najbliższego otoczenia, także z okresu istnienia „Porozumienia Centrum” nie powinny się znaleźć w protokole przesłuchania, prowadzonego w obecności prok. M. Wełny i prokuratorów Prokuratury Generalnej w Hamburgu. (...) Nawiązując do podanej wczoraj na mój temat informacji, sądzę, że zdaje Pan sobie sprawę, iż jest ona reakcją na moje wystąpienie w dniu 12.01.2007 r. z pismem do p. Premiera J. Kaczyńskiego, w którym podniosłem między innymi, że postępowanie podporządkowanych mu organów państwowych w sprawie tzw. mafii paliwowej i wobec świadków oraz osób pokrzywdzonych przez nią, przypomina a często nawet przewyższa stopniem łamania prawa, działania podobnych organów państwowych z okresu, kiedy premierem był p. L. Miller. We wczorajszej rozmowie telefonicznej z Panem, zwróciłem także uwagę na fakt, że stawianie mi absurdalnego, co do tego mam nadzieję nie może mieć Pan wątpliwości, zarzutu „złożenia fałszywych zeznań” w chwili, kiedy w toku są inicjowane przeze mnie śledztwa wobec grupy prokuratorów i sędziów współpracujących z tzw. mafią paliwową, jest czynnością wykonaną na polecenie p. Min. Z. Ziobry, który nie tylko reprezentuje tę grupę ale ma też osobisty interes w tym, żeby nie dopuścić do złożenia przeze mnie zeznań na temat jego powiązań z grupą dziennikarzy TVN i b. funkcjonariuszami wojskowych służb specjalnych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=83000755 Odpowiedz Link Zgłoś
edico Ziobro nie ścigał mafii paliwowej 05.08.08, 04:42 Wniosek skierowała prokuratura w Płocku. Zarzuca Ziobrze, że jako minister w grudniu 2005 r. przywiózł do siedziby PiS krakowskiego prokuratora Wojciecha Miłoszewskiego z grupy rozpracowującej mafię paliwową. Prokurator miał ze sobą akta z zeznaniami świadków w tej sprawie - wśród nich Krzysztofa Baszniaka, biznesmena, a kiedyś wiceministra w rządzie Waldemara Pawlaka (PSL). Ziobro polecił Miłoszewskiemu, by pokazał akta prezesowi PiS Jarosławowi Kaczyńskiemu. wyborcza.pl/1,76842,5433661,Jak_Ziobro_nie_scigal_mafii_paliwowej.html Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: nic z tego nie będzie? 05.08.08, 11:22 Na tym forum nie ma moderatora-manipulatora (przynajmniej oficjalnie). I tylko dlatego czasem tu bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Jarosław Kaczyński: Gdybyśmy przyjęli założenia... 05.08.08, 15:02 Jarosław Kaczyński: Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy nigdy niczego nie mieli. sandej.salon24.pl/76393,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Ach, jakie sympatyczne IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.08, 12:50 towarzystwo się tu zebrało!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Ach, jakie sympatyczne 04.08.08, 13:04 juz kiedys pewien Jerzy siedzial w namiocie pod "szubienica" i zbieral podpisy,"przyjmowal" skargi,wnioski ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Czy twój bocian byłby z ciebie zadowolony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 13:06 pl.youtube.com/watch?v=L7afrB91sMk Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Czy twój bocian byłby z ciebie zadowolony? 04.08.08, 15:33 w coś trzeba wierzyć,Ty w bociany,no cóż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Czy twój bocian byłby z ciebie zadowolony? 04.08.08, 15:45 Czy nie uważasz, że znacznie lepiej zadowolić jest oczekiwania bociana, niż spędzać czas z kotem? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Czy twój bocian byłby z ciebie zadowolony? 04.08.08, 15:51 odeszlismy od tematu,Ty,ja,moja rodzina, czyjs pies,bocian,kot,to tez stworzenie boze :) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Czy twój bocian byłby z ciebie zadowolony? 04.08.08, 15:56 Tak też stoi napisane w Starym Testamencie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Frustraci wynocha z forum IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.08, 00:06 Jak się przegląda to forum to aż człowieka muli od postów różowych i czerwonych frustratów.Większość nie ma nic do powiedzenia na temat tylko kipią z nienawiści do PiSu. To, że żyją w bagnie machlojek i układów podlanych oparami spermy po Cześku nic im nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Frustraci wynocha z forum 06.08.08, 00:19 Czy sądzisz miłośniku PiS-u, że z mniejszym niesmakiem przyjmuje się fakty gwałcenia przez PiS demokracji w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Frustraci wynocha z forum IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.08, 00:36 Edico twoja zwierzęca nienawiść do PiSu połączona z manią prześladowczą wyrażoną wklejaniem wszelkich nieprzychylnych PiS-owi komentarzy uniemożliwia poważną dyskusję, a nadużywanie "wielkich słów"(gwałcenie demokracji, zagrożenie wolności)świadczy o megalomaji i mózgu wypranym przez GW i okolice.Lecz się chłopie może jeszcze nie jest zbyt późno.Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Frustraci wynocha z forum IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.08, 00:47 Ps. Małkowski powinien odejść bo przez lata "gwałcił" to miasto swoimi uczynkami do spółki z Ryńskim, Lorencem, Szatkowskim,Cichoniem, Grzymowiczem, Dąbkowskim,..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia wsprawie referendum IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.08, 18:14 czy tylko jeden namiot? radni powinni dawno to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Cały (przepraszam za wyrażenie) PiS IP: *.torun.mm.pl 06.08.08, 18:23 Jak w piosence Kultu: "...byle zagnać do swego bagna..." Odpowiedz Link Zgłoś