Dodaj do ulubionych

Leczenie padaczki

23.08.08, 11:47
Witam! Pół roku temu zdiagnozowano u mnie padaczkę na podstawie
nieprawidłowego zapisu EEG. Poszukuję dobrego lekarza neurologa,
który pomoże mi w ustaleniu, co może być atakiem padaczki, gdyż mam
wrażenie, że lekarze dopasowali objawy do swojej diagnozy.
Obserwuj wątek
    • Gość: chory Re: Leczenie padaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 00:28
      Nie ma takiego. Każdy lekarz powie co innego. Wiem, bo to mnie
      spotkało.
      • Gość: jest Re: Leczenie padaczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 07:10
        W Warszawie zdaje się na Czerniakowskiej jest szital specjalistyczny
        w którym diagnozują i leczą padaczkę. Dowiem sie dokładnie gdzie i
        Wam dam namiar.
    • Gość: Sw.Wit Re: Leczenie padaczki IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.08, 09:41
      Mam tu dwie uwagi.
      1.Bardzo nie lubię tego typu postów, bo najczęściej jest to kryptoreklama.
      Przykładowo, „poszukuję dobrego neonatologa”. Toczy się dyskusja, podpowiedzi,
      aż w którymś momencie pojawia się nazwisko neonatologa, który prawdopodobnie był
      autorem tego postu. Jeśli pojawią się inne nazwiska, to natychmiast znajdą się
      tacy, co to korzystali z ich usług i są bardzo niezadowoleni.
      2.Nie lubię publicznego komentowania diagnoz lekarskich. Jeśli coś mnie nie
      przekonuje, to biorę od lekarza rodzinnego kolejne skierowanie i zapisuję się do
      innego specjalisty.
      Sprawa padaczki jest trudna do diagnozowania. EEG nie wszystko wykrywa. Rodzajów
      padaczek jest wiele. Trzeba dobrze obserwować objawy. Szczególnie ważne są
      obserwacje innych (np. rodziny). Ale o tym rozmawiajmy z neurologiem
      (neurologami). Nie ma innych autorytetów poza nimi.
      • Gość: babajacka Re: Leczenie padaczki IP: *.ols.vectranet.pl 24.08.08, 13:40
        Sw.Wit napisał(a): ..."Jeśli coś mnie nie
        > przekonuje, to biorę od lekarza rodzinnego kolejne skierowanie i zapisuję się d
        > o
        > innego specjalisty."

Akurat dostaniesz kolejne skierowanie !!! Możesz iść do innego lekarza, ale już
        prywatnie !!!
        • Gość: Sw,Wit Re: Leczenie padaczki IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.08, 14:05
          Obalmy pewien mit. Lekarz rodzinny nie ponosi żadnych kosztów skierowania do
          specjalisty. Ponosi koszt zleconych przez siebie badań. Nie da więc skierowania
          na tomograf, ale kieruje do neurologa, który wykonuje te badania na koszt NFZ.
          Nie robi więc łaski, jeśli chcemy kolejne skierowanie. Jeśli robi to możesz
          bezpłatnie przenieść się do innego lekarza rodzinnego. To wcale nie jest
          "akurat" teoria.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka