Dodaj do ulubionych

Najwieksze zaklady przemyslowe w Warmińsko-Maz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:41
Michelin - Olsztyn
Alstom - Elbląg
ABB - Elbląg
Siemens - Elbląg
Grupa Żywiec - Elbląg
Logstor - Elbląg
Stokota - Elbląg

<kolejność przypadkowa>
Nasze miasto kiepsko stoi pod tym kątem. W dodatku w Elblągu
przygotowano już teren i wybudowano nowoczesną drogę pod Park
Technologiczny. W następnym roku zaczynają to budować. A co w tym
naszym Olsztynie? Nawet tramwajów nie ma.

Obserwuj wątek
    • ol4 come back elbląskich mongołów? 27.08.08, 15:06
      no nieeee, znowu mongoły przylazły ze swoimi porypanymi bajeczkami?
      • Gość: elba Re: come back elbląskich mongołów? IP: *.elb.vectranet.pl 27.08.08, 16:14
        Chyba widzisz ciemnoto, ze pisal to wasz człowiek!!!
        Jakim brawem obrażasz społeczność mongolską??!!!
        Jakim prawem obrażasz społeczność elbląską??!!!

JAKI PREZYDENT TAKI MIESZKANIEC!!!!!!!!!!!
      • Gość: swiatowy Re: come back elbląskich mongołów? IP: *.range86-141.btcentralplus.com 01.09.08, 12:43
        Najwiekszy zaklad przemyslowy to Michelin,ktory zatrudnia 4700 osob
        drugim najwiekszym zakladem jest Indykpol potem Morliny ,Alstom
        zatrudnia raptem 700 osob a do innych zakladzikow,ktore wymieniles w
        elblagowie dolicz jeszcze Shell,BP,Neste no i Macrosoft no bo
        przeciez w elblagowie mozna kupic komputer.Kolejny przyklad gdzie
        miasteczko Elblag chcialoby zaistniec a nie moze tym razem
        przemysl."Przemysl"ktory zatrudnia 700 osob he he he
    • Gość: nie kop buraków! Re: Najwieksze zaklady przemyslowe w Warmińsko-Ma IP: *.centertel.pl 27.08.08, 15:26
      www.bwa.olsztyn.pl/a03/02/biezace2.htm
    • Gość: b28 Re: Najwieksze zaklady przemyslowe w Warmińsko-Ma IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.08, 17:45
      A teraz wymień ile z tego pozostało po Niemcach, a ile sami zbudowaliście w Elblągu? W Olsztynie największą fabryką była fabryka zapałek, a Elbląg to przemysłowe miasto.

Zresztą jakby było tak dobrze to mielibyście politechnikę.
      • Gość: hmm Re: Najwieksze zaklady przemyslowe w Warmińsko-Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 18:53
        being nie rozmawiaj z elbląskimi mongołami
      • Gość: Elblag Do b28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 07:37
        Widze, ze tu pieniacze sa i mowi sie o moim miescie brzydko:D, ale
        pozostawmy to. Odpowiem na Twoje pytanie b28.
        Alstom - największe hale powstały za komuny, od Niemców też zostało
        w spadku trochę hal, obecnie również buduje się nowe hale, biurowiec
        firmy w dużym budynku poniemieckim
        ABB - hala częściowo po Niemcach, a częściowo po spadku
        komunistycznym, biurowiec z początku lat 90 XX wieku
        SIEMENS - hala częściowo po niemcach, a częściowo po spadku
        komunistycznym
        GRUPA ŻYWIEC - największe hale powstały w latach 90 XX wieku, od
        Niemców został jeden budynek, po komunie też nie wiele, biurowiec z
        lat 90 XX wieku.
        LOGSTOR - hale po Niemcach
        STOKOTA - hale z czasów komuny

Ktoś kto założył ten wątek zapomniał dopisac o zagłębiu meblowym ;)

• leon.1 Re: Do b28 29.08.08, 11:18

Widzę że założyciel tematu "Bogdan" ma taki sam IP jak powyższy "Elbląg" ...
          Przypadek? :) :) :) "Panowie" z jurty już nie mogą wytrzymać? Nawet Morliny są
          większe niż cały elbląski "przemysł" i wszystko w temacie... :)
          Nie będę dobijał Was Sweet Wood'em, Ikeą, Mebel Plastem, Sklejką, Philipsem
          itd... :)
          • ol4 Re: Do b28 29.08.08, 11:34
            leon nie badz małostkowy,z zgodz sie na to, ze sa miastem
            przemyslowym. mi zawsze elbląg kojarzyl sie z robotnikami i dresami.
            pozwolmy im sie tym cieszyc :)
            • Gość: Kojarzyciel Re: Do b28 IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.08.08, 20:27
              Mi kojarzy sie Olsztyn z burakami takimi jak ol4 czy leon.1 oraz
              jako miasto bez wizji przyszłości, bez znakomitej historii, bez
              przemysłu, z prezydentem zboczeńcem, z wielkimi polami między
              osiedlami, bez ekologicznej komunikacji, z halą sportową, która
              jest "bazarem".
              • leon.1 Re: Do b28 29.08.08, 20:43

A mnie Elbląg kojarzy się z mongołami... :) :) :)
                Potem z: syfem, bezrobociem, biedą, żebrzącymi dziećmi na ulicach, smrodem,
                brzydko ubranymi kobietami, bezguściem, zniszczoną bezpowrotnie "starówką" czymś
                co nawet trudno określić czyli budowlanym disco-polo, brakiem szkół i
                wykształcenia (czytaj ciemnotą)- przykład nazwa znanego hotelu napisana przez
                elblążan z błędem ortograficznym... :) brakiem jakiejkolwiek historii (nawet
                Kopernik omijał to bagno łukiem),chamstwem mieszkańców-forumowiczów i ogromnymi
                KOMPLEKSAMI... czego dowodem są wizyty elbląskich mongołów na tym forum :) :) :)
                • Gość: ElblazaninX Re: Do leona.1 IP: *.elb.vectranet.pl 30.08.08, 11:56

> A mnie Elbląg kojarzy się z mongołami... :) :) :)

Ale napisz dlaczego. Umiesz to uzasadnić? Nie obrażając oczywiście
                  obywateli tamtego kraju!

> Potem z: syfem, bezrobociem, biedą, żebrzącymi dziećmi na ulicach,
                  smrodem,

Problemy każdego dużego miasta. Ale żebrzących dzieci to w Elblągu
                  nie widziałem nigdy. W Gdańsku widzę to bardzo często, ale są to
                  dzieci romskie zmuszane przez dorosłych to żebrania.

> brzydko ubranymi kobietami,

Problem występuje w każdym mieście. Są tacy ludzie, którzy nie maja
                  pieniędzy. W tym przypadku trudno jest mówić o tym, aby sie dobrze
                  ubierali. Jest jeszcze druga strona medalu, znam takie kobiety,
                  które mają kasę, ale nie maja gustu. Takie kobiety mieszkają również
                  w Olsztynie.

>bezguściem,

Tak, np dom w okolicach bramy na Starym Mieście w Olsztynie.

> zniszczoną bezpowrotnie "starówką" czym
                  > ś
                  > co nawet trudno określić czyli budowlanym disco-polo

Lepiej żeby były szare tak jak w Gdańsku? W dodatku każda taka sama.
                  Mi osobiście nie podobaja sie kamienice, które znajdują się w
                  pierwszym kwartale po lewej stronie na tym zdjęciu:
                  www.umelblag.pl/turysta/gfx01/24-06-2006/PICT0068.jpg
                  Do innych nie mam zastrzerzeń. Ich różnorodność sprawia, że Starówka
                  jest ciekawa. Co widać na tych dwóch zdjęciach.
                  www.umelblag.pl/turysta/gfx01/24-06-2006/PICT0074.jpg
                  www.umelblag.pl/turysta/gfx01/24-06-2006/PICT0001.jpg
                  Przypominam, że w Olsztynie też są nowe kamienice. Ale o gustach się
                  nie rozmawia!
                  Tutaj masz z kolei najnowszy kwartał oddany w tym roku:
                  mytych.pl/zoom.php5?src=files/Image/Gallery/1036/1036_1.jpg&picID=1036
                  Dba sie również o rekonstrukcje:
                  hotelpodlwem.pl/strona.php5?id=2
                  Nawet komuniści potrafi coś odbudować:
                  www.umelblag.pl/turysta/gfx01/24-06-2006/PICT0173.jpg Na
                  zdjęciu są to kamienice na kończące ulicę. Widoczne cztery.
                  O Starym Mieście w Elblągu możemy naprawdę długo rozmawiać. Jestem
                  ciekaw czy potrafisz wymienić wszystkie budowle, jakim udało sie
                  ptrzetrwać. Nie jest ich tak mało jak sądzisz - Katedra, budynek
                  Galerii (El) - byly kościół, Brama Targowa, budynki muzeum z
                  podzamczem, budynek i kamienice Biblioteki Elbląskiej, budynek
                  Prokuratury, trzy kamienic przy Mostowej, rząd kamienic przy ulicy
                  Wigilijnej, jedna kamienica przy Garbary, budynek Izby Skarbowej,
                  budynek Poczty Głównej, budynek Biblioteki Pedagogicznej, trzy
                  kamienic przy Św. Ducha, ścieżka kościelna. Zapraszam na spacer po
                  Starym Mieście.
                  Nie wiem czy znasz plany odbudowy na Wyspie Spichrzów, czy plany
                  odbudowy bulwaru z mostami zwodzonymi?

> brakiem szkół i
                  > wykształcenia (czytaj ciemnotą)

W każym swoim zdaniu starasz sie kogoś obrazić. Jedyna PAŃSTWOWA
                  elbląska uczelnia kształci bardzo dobrych inzynierów, o czym
                  świadczy chęc zatrudniania ich przez największe firmy w regionie.

>- przykład nazwa znanego hotelu napisana przez
                  > elblążan z błędem ortograficznym... :)

Nazwa hotelu nie pochodzi od nazwiska
                  pl.wikipedia.org/wiki/Vivaldi
                  Nazwa hotelu jest nazwą własną.

>brakiem jakiejkolwiek historii (nawet
                  > Kopernik omijał to bagno łukiem)

Tylko osoba nie posiadająca wiedzy historycznej może napisać takie
                  głupoty.

>,chamstwem mieszkańców-forumowiczów i ogromnymi
                  > KOMPLEKSAMI... czego dowodem są wizyty elbląskich mongołów na tym
                  forum :) :) :
                  > )

Ja przypominam sobie Twoje chamistwo, wizyty na elbląskim forum.
                  Bardzo mi przeszkadzało zawsze opluwanie mojego miasta. Zawsze
                  śmiałem się z Waszej (dzieci forumowych z Olsztyna i Elbląga)
                  głupoty!
                  Ale czy z Tobą da sie normalnie porozmawiać?
                  Myślę, że sie o tym przekonam w momencie kiedy mi odpowiedz na ten
                  post.
                • Gość: elvis Re: Do b28 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 12:13

Tak Leon ale mógłbyś ich nie dobijać? Są tu potrzebni bo przypominają że można
                  mieć dużo gorzej.
          • praptak2 Philips w Olsztynie? 30.08.08, 12:49
            leon.1 napisał:

>
            > Widzę że założyciel tematu "Bogdan" ma taki sam IP jak
            powyższy "Elbląg" ...
            > Przypadek? :) :) :) "Panowie" z jurty już nie mogą wytrzymać?
            Nawet Morliny są
            > większe niż cały elbląski "przemysł" i wszystko w temacie... :)
            > Nie będę dobijał Was Sweet Wood'em, Ikeą, Mebel Plastem, Sklejką,
            Philipsem
            > itd... :)

A gdzie masz zakład Philipsa w Olsztynie? Czekam na odpowiedź.
            • leon.1 Re: Philips w Olsztynie? 30.08.08, 12:56

Praptak mózgu to Ty nie masz to fakt... Przeczytaj temat. Temat jest o zakładach
              przemysłowych -gdzie???? W województwie. Tak? Teraz wytęż mózgownicę pomyśl
              elbląski mongole gdzie mogą być zakłady Philipsa w województwie... Myśl- a jak
              już resztki mózgownicy coś wygenerują to odpisz. Powiem Ci czy zgadłeś ... :) :) :)
              • praptak2 Re: Philips w Olsztynie? 30.08.08, 16:11
                leon.1 napisał:

>
                > Praptak mózgu to Ty nie masz to fakt... Przeczytaj temat. Temat
                jest o zakładac
                > h
                > przemysłowych -gdzie???? W województwie. Tak? Teraz wytęż
                mózgownicę pomyśl
                > elbląski mongole gdzie mogą być zakłady Philipsa w województwie...
                Myśl- a jak
                > już resztki mózgownicy coś wygenerują to odpisz. Powiem Ci czy
                zgadłeś ... :) :
                > ) :)

Podobnie jak 60% podobnych Tobie Polaków nie potrafisz czytać ze
                zrozumieniem. Gość wymienił zakłady przemysłowe działające w Elblągu
                i zarazem zadał pytanie, jakie zakłady są w Olsztynie.
                Więc się tutaj województwem nie podpieraj, odpowiedz na konkretnie
                zadane pytanie. Jeden zakład Philipsa znam, niestety nie ma on z
                Olsztynem nic wspólnego, leży on na Mazurach (90 km od Olsztyna) a
                nie na Warmii, ponadto podlega on pod Piłę, a nie pod Olsztyn.
                Ale czekam na odpowiedź, gdzie w Olsztynie jest zakład Philipsa??
                • Gość: ? praptak elbląskim mongołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:14
                  • leon.1 Re: praptak elbląskim mongołem? 30.08.08, 16:58

Tak jak myślałem - nie masz mózgu Praptak... :)temat brzmi: "Najwieksze zaklady
                    przemyslowe w Warmińsko-Maz" Przeczytaj uważnie... :) Spytaj matki co to oznacza
                    i potem zabieraj się za swoje analizy :)
                    Ze zrozumieniem czytać nie potrafisz. Potwierdza to fakt że nie potrafisz
                    zupełnie odczytać niczego z postu "Bogdana" a mianowicie
                    1. Jest to elbląski mongoł, który wlazł tu podleczyć kompleksy...
                    2. Zafałszował dane przekonując że zakłady na drugim i trzecim miejscu w
                    województwie leżą w Elblągu... ha ha ha ha :)
                    3. Podaje się za olsztynianina co dla elbląskich mongołów jest zupełnie
                    naturalne do prowadzenia intryg na tym forum.
                    CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM PRAPTAK... :) :) :) Ale co ja wymagam od pospolitego
                    elbląskiego mongoła podleczającego tu swoje kompleksy... :) :) :)
                    • praptak2 Re: praptak elbląskim mongołem? 30.08.08, 20:14
                      Pytanie brzmiało: "A co w tym naszym Olsztynie?".
                      Ale czekam na odpowiedź: gdzie w Olsztynie jest zakład Philipsa?
                      • Gość: gosc Re: praptak elbląskim mongołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 21:08
                        a tytul watku byl o zakladach przemyslowych w wojewodztwie, elbląski mongole
                        • leon.1 Re: praptak elbląskim mongołem? 30.08.08, 21:23

No cóż w Elblągu szkół brak... :) Więc mongolizm się szerzy... :)
                          Podobno ostatnio elbląscy naukowcy potwierdzili że Ziemia jest nie tylko okrągła
                          - lecz odkryli także że jest ciemna i trzeszczy w zębach :) :) :)
                          No cóż z czytaniem słabo więc i poziom nie najwyższy... :) Prawda Praptak? :) :)
                          :) Ach zapomniałem że Ty czekasz na informację gdzie w Olsztynie jest zakład
                          Philipsa... ha ha ha ha ha ha :) :) :)
                        • praptak2 Philips w Olsztynie 30.08.08, 22:03
                          Gość portalu: gosc napisał(a):

> a tytul watku byl o zakladach przemyslowych w wojewodztwie,
                          elbląski mongole

Tytuł jaki był taki był, ale forumowicz w wątku opisał działające
                          zakłady przemysłowe w Elblągu, po czym zadał pytanie, jakie
                          funkcjonują w OLSZTYNIE? Co ma tytuł wątku do rzeczy? Równie dobrze
                          mógłby brzmieć: leon1 jest przygłupem. Abstrahując od tego,że wtedy
                          tytuł tego wątku byłby prawdziwy, może w końcu odpowiesz, na zadane
                          przeze mnie wcześniej pytanie?
                          • Gość: gosc Re: praptak elbląskim mongołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 23:29
                            stop. teraz tytul watku jest jeszcze inny elblaski mongole
                            • leon.1 Re: praptak elbląskim mongołem? 31.08.08, 10:45

Praptak takim myślicielom to ja odpowiadał nie będę ;) Nie ten poziom :) Jeśli
                              nie wiesz co to jest temat i udajesz że nie interesuje Cię czy "Bogdan" napisał
                              prawdę... :) to z mongolizmem Twoim nic tu nie zrobimy... :) Czekaj sobie
                              chłopie na odpowiedź jak na Godota :) :) :) Ha ha ha ha :) Czy w Elblągu
                              rzeczywiście wszyscy tacy tępi? Oto moje pytanie ... :) :) :) Nie dopowiadaj na
                              nie bo ono jest RETORYCZNE :)
                              • Gość: lokals Re: praptak elbląskim mongołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 14:09
                                Pytanie po co to mongolstwo ciagle zaczyna zadyme? Przeciez w tym miescie nie
                                brak ludzi na poziomie. A kilku głąbów urabia opinię wszystkim Elblążanom...
    • Gość: swiatowy Re:spawacze IP: *.bmly.cable.ntl.com 01.09.08, 13:00
      A jakby zliczyc jeszcze spawaczy,ktorzy pracaja w roznych
      warsztatach to w elblagowie w "przemysle"pracowaloby nawet i 750
      osob.Przmysl pelna geba!
      • leon.1 Re:spawacze 01.09.08, 21:57

Kolosalne zatrudnienie ;)
        A najciekawszy jest zwierzęcy ryk zachwytu z powodu wytwarzania WAŻNYCH części w
        zakładach ALstom i ABB :) :) Jeden taki powypisywał z dumą owe zakłady
        świadczące o potędze przemysłowej Elbląga :) :) :)
        • Gość: lokals Re:spawacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 23:37
          No coz dla elbląskich mongołow to duza szansa, zostac takim spawaczem na hucie
          :) Stad te zwierzece ryki radosci
        • Gość: ~~ Re:spawacze IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.08, 18:14
          Jaha ;) lepiej robić w gumie ;) ehhhh :)
          To ja mongoł from Ebląg ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka