Dodaj do ulubionych

Farbowanie kudłów

06.11.12, 12:02
Zanabyłam zajebiaszczą farbę w piance - tłucze się pół minuty w pudełku składniki i wychodzi pianka do farbowania
kolor obłędny i głęboki
ale jest jedno ale

jak ja mam się nie ujebać tą farbą na uszach i na czole i na karku i za uszami?

mam krótkie włosy- jakieś 4 cm w najdłuższej opcji

co robić?
help -zawsze wychodzę upieprzona - na cuda kupne nie mam teraz czasu żeby iść i kupić
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:05
      Ja sobie zawsze smaruję uszy, ryja, szyję i kark tłustym kremem, a po nałożeniu farby scieram chusteczkami do dupy dla dzieci ;p W razie braku chusteczek- wacik zmoczony w letniej wodzie, ale chusteczki lepsze.
      • grave_digger Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:09
        robię jak mona - dookoła smaruję się tłustym kremem. po nałożeniu farby, zmywam się dookoła mleczkiem do demakijażu twarzy lub oczu wink zawsze schodzi.
    • motylka34 Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:12
      Jeśli to Wellacośtam to nawet nie nakładaj.
      Kolor wychodzi kilka tonów ciemniejszy niż na opakowaniu, tych zabrudzeń ze skóry ni chuja nie da się usunąćsad Miałam być blondynką byłam czarna i tydzień chodziłam z czarnym czołem i uszami, mimo że wypaćkałam opakowanie niebieskiego Nivea, brrr
      • piekielna-diablica Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:27
        no właśnie to wellacośtam - już raz miałam i kolor na łbie mi akurat wyszedł zajebisty ale skóra była nie do umycia po tym - no nie mam pomysłu
        • mona_mayfair Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:30
          Takie cus? Mialam i schodzilo jak każda inna, po posmarowaniu miejsc strategicznych kremem wink
          https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/056500/56386.jpg
          • piekielna-diablica Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:57
            nie - taką - popieprzyło mi się

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSF659kB9443yzcNmT6wlykSCWiZeax-03K8ifvWljBNEJPATquTA
            • mona_mayfair Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:59
              A to tego nie znam, ale smaruj sie grrrrubo kremem, nie powinno sie zachowywac inaczej niz wszystkie inne farby wink
              • grave_digger Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 13:10
                farbowałam tym musem palette. normalnie schodzi. po prostu zmyj po nałożeniu farby, a nie zostawiaj na skórze aż się ona zafarbuje tongue_out
    • dziennik-niecodziennik Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:15
      ja zazwyczaj od razu po nałożeniu i uklepaniu włosów przemywam sobie wszystkie strategiczne miejsca wacikiem nasączonym płynem do demakijazu. czasami korzystam z nasączonego wodą, ale wtedy trzeba mocniej potrzec, co za uszami juz sie robi technicznie trudne smile
      jak zmyjesz od razu na swieżo tę farbe to nie powinno byc problemu.
    • motylka34 Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:34
      Moja koleżanka czyści takie zabrudzenia popiołem z papierosówsmile
      • piekielna-diablica Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 12:58
        hehehe - jadę na elektronicznym big_grin
    • piekielna-diablica Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 13:40
      dziewczyny - zaczęłam farbować i dostałam takiego uczulenia na tą farbę że myślałam że mi głowa spłonie - takiego pieczenia i szczypania i swędzenia w życiu nie doświadczyłam - a najlepsze jest to że już jej kiedyś używałam i wtedy było wszystko w porządku
      musiałam zmyć po 5 minutach od nałożenia
    • olakociak Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 19:02
      No to niedobrze, że Cię uczuliło, ale przynajmniej nie zdążyłaś się mocno pobrudzić:p

Na przyszłość tez polecam kremowanie i ścieranie wacikiem po ogarnięciu farby. Choć ja w sytuacji ekstremalnej to zmywaczem do paznokci szorowałam, ale ja bezlitosna dla siebie jestem:0 Moja biedna skóra i ciało przywykły i wiedzą, że żadne bunty pod tytułem zaczerwienie, pieczenie bądź inne atrakcje nie wchodzą w gręsmile
      • doral2 Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 19:31
        przed farbowaniem wysmarować się na około wazeliną kosmetyczną.
        po farbowaniu obmyć to co się jednakowoż usmarowało szmatką zmoczoną w zwykłej wodzie.
      • piekielna-diablica Re: Farbowanie kudłów 06.11.12, 19:35
        ale najdziwniejsze jest to, że włosy się ufarbowały - od rozpoczęcia nakładania to jest razem jakiś kwadrans i farba złapała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka