Gość: deshe Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.10.10, 11:57 Hmm.. irytujace forum.. Właściciele ośrodkow walcza o kursantów? Brednie.. Sama moge powiedziec pare słow o roznych srodkach szkolenia i napewno nie wynioslam tego, z tego w ktorym uczeszczalam. Dla ciekawosci powiem ze na kurs wlasnie chodzilam do Elki... I co? Mila stmosfera,czasami moge powiedziec ze za mila. Instruktorzy rewelacyjni. Nasze jazdy, egzaminy tak samo przezywaja jak my sami. A co do kasy... Czlowieku jak nie umiesz jezdzic to trzeba godziny wykupic albo... czujesz sie twardy, idz na egzamin nikt ci nie kaze na sile kupowac godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Będzie się działo IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.10, 19:16 ... ktoś kto nie ma prawa jazdy biegusiem zapisać się na kurs bo będzie bieda ponieważ nasz kochany rząd pod płaszczykiem BRD chce zgarnąć jeszcze większą kasę z kursanta mając za nic biedę i oddając wszystko co się da dla WORD -ów ignorując zasady dobrej współpracy mając na celu zniszczenie małych i średnich osk. Więc póki co wołajmy tłumaczmy kursantom, że ukończenie kursu to pikuś później będzie trzeba zrobić szkolenie po 4 miechach od uzyskania prawka z tzw BRD oczywiście nie za darmo zgadnijcie gdzie... oczywiście w kochanym WORDZIE . Wymogi dla OSK takie, że o cho,cho. CHCIWOŚĆ PAŃSTWA POLSKIEGO JEST PRZERAŻAJĄCA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Będzie się działo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.11.10, 17:31 PO czyśći kieszenie z 700zł przewóz osób na 7tys , mandaty na parkingach zamiast je budować , za peta też , mandaty z górnej półki bo budżet biedny , oj dżwigamy to państwo , dziadkom szykują się zabrać działki warzywne albo dowalić podatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz(finland) Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dhcp.inet.fi 21.11.10, 00:37 Polecam szkole nauki jazdy Elka z Olsztyna. Uczylem sie w trzech szkolach i jakos nie moglem zdac prawka . W internecie znalazlem adres szkoly Elka i sprawdzilem na kilku forach co o niej sadza inni. Nie znalazlem negatywnych opinii wiec wykupilem doszkolenie. Wierzcie lub nie, ale oni dopiero otworzyli mi oczy na sztuke prowadzenia auta. Codziennie jezdzilem z innym instruktorem, i zauwazylem, ze instruktorzy informowali sie nawzajem o przebiegu mojego szkolenia, co w innych szkolach raczej jest niespotykane. Zdalem przy "pierwszym podejsciu" od doszkolenia. Potem moja siostra ktorej nie szlo zadobrze na egzaminie, tesz poszla na doszkolenie do Elki, i zdala spiewajaco. Naprawde polecam. Napisalem to w ramach podziekowania wszystkim instroktorom oraz wlascicielowi szkoly Elka, za naprawde dobra nauke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.10, 01:14 łukasz jakto za pierwszym razem a tyle razy wcześniej nie zdałeś , jak poprawiam po elce nie krytykuję ich , najgorsze 30 h odwalili , spaliłeś im sprzęgło , otarłeś samochód , doszkolenia to to zbieranie cudzego dorobku , ale nie polecam tej szkoły dopytaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crashman07 Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.orneta.arkusnet.pl 16.12.10, 22:38 Poprawiam po elce poprawiam po wszystkich,nie krytykuje ale i nie polecam zapytaj dlaczego? Ja odpowiem- widocznie jesteś wyłącznie od doszkoleń a sam szkolić nie potrafisz!? Nie pisz bzdur! Szanuj środowisko w którym istniejesz, to co piszesz nigdy nie jest do końca prawdą. Nauka jazdy to czyste zasady i upierdliwość niedowartościowanych instruktorów takich jak TY! Wszyscy poprawiamy po wszystkich-jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził!!!Żegnam Natręta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.10, 07:17 wiem gdzie się doszkalałem i czego mnie nauczyli a Pan jest widocznie tym sfrustrowanym co na kursantów się wydziera. Polecam ELKE tam uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.01.11, 13:36 ale tu głupoty piszą , o czym jest ta strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poikjhg Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.centertel.pl 09.01.11, 23:45 i jeszcze pewnie instruktorzy w pupcie po paluszku wleżli . alez bzdury i kto takie pieprzy glupoty ? no pewnie wlasciciel. rewelacja tu i tam nie dali rady a w elce odraz olsnienie. zenada zenada zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.09.11, 17:34 he he, ile kursów? trzy? masakra. to krowy potrzebują mniej lekcji by nauczyć się jeździć. ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.10.11, 15:10 paliwa drozeją to kursy też powinny nie i godzinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-z Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.10.11, 15:02 którego polecacie i gdzie on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdg Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.centertel.pl 09.01.11, 23:33 www.se.pl/wydarzenia/kraj/olsztyn-jest-piratem-i-uczy-jezdzic_145266.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdg Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.01.11, 14:00 mały i nijaki jesteś krytykant , Baja góra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktuś Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.01.11, 18:17 hej Baja jak tam się wiedzie kursantów troszka jest no nie? Pozdrawiam pirata domorosłego.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samo życie Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.01.11, 00:46 Baja pośród punto postawiła Mercedesa coby nie było nudno , na kursie napiłam sie kawy herbaty , ziadłam kanapkę , pizzę , nikt nie podnosił głosu, . pojeżdziłam 30h . było bezstresowo , słyszałam jak instruktorzy w innych osk pokrywali 100 % szkód szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.01.11, 00:56 w ZDZ kursanci pili kawę herbatę i dostali kanapki dopytaj , kurs troche kosztował ale doszkolenia po 30 zł ,,,,, złota firma ,, na lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor z OSK Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.01.11, 01:02 u nas się płaci za szkolenie a nie za kanapki )))) 30 zl. za godzinę to ja to sobie wyobrażam poziom szkolenia, poniżej pewnej stawki instruktor przestaje uczciwie pracować bo za ile. U mnie instruktor zarabia 11 zlotych polskich za jedną godzinę pracy stąd i cena za kurs niższa niż w ZDZ . Pozdrwiam )))) u mnie kanapek nie dostanieniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11zł Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.02.11, 21:15 podaj adres i nr telefonu , pasuje mi od zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauka jazdy Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.11, 07:52 mam pełną i stała obsadę, ale niestety wiem jak wygląda rynek pracy nawet 7,50 chdzi co u niektórych ale cóż. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: word Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.03.11, 08:15 pozdrawiam , szkoły , instruktorów , szerokiego łuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.04.11, 00:38 zastraszają zdążyć przed 2012 , a potem sie nie da , już nie nauczą ci z tymi hasłami no tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.11, 22:33 nie zastraszają tylko po prostu będzie drożej , dwa będzie gorzej dla młodych prawko na próbę testy tzw dynamiczne, trzy łatwa możliwość utraty prawka , a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi tylko o kasę proponuję poczytać uważnie ustawę o kierującyc h popjazdami wielkie kręcenie lodów i zwykła ściema o BRD brrrr robienie klientów czyli kursantów w bambuko a ludzie robili i będą robić prawko więc jest po co się spieszyć , chociażby prawko na próbę po co to komu!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 11:11 Kursy i tak są tanie, biorąc pod uwagę podwyżki cen paliwa, ubezpieczenia itd... za 800 zł można było szkolić kilka dobrych lat temu i 20 h, a nie teraz.. konkurencje trzeba szanować, a nie obrażać się w szczeniacki sposób na forum.. w żadnej innej branży nie spotkałem tak niskiego poziomu. Zamiast obrzucać się błotem, może lepiej ustalmy pewien poziom cen za kurs i godziny, poniżej którego nie zejdziemy? Bo jeśli nie to "zejdziemy" z rynku... Ogólnie to szkoda, że kursanci nie mają swojego rzeczywistego forum, niezdrowa konkurencja nie wróży niczego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.04.11, 00:57 robiłam kurs w mragowie,niezdałam 3 razy egzaminu.Koleżanka z Olsztyna poleciła mi instruktora z powołania.Wykupiłam u niego 5 godzin i zdałam!!!!:) Arek ze szkoły "Pasja"jest instruktorem z powołania:) jak byłam w szkole tez miłe zaskoczenie,pani z biura zrobiła kawę,by ła przy tym bardzo sympatyczna i miła.Sama szkoła profesjonalnie urządzona.Gdyby koleżanka poleciłaby mi wczesniej tą szkołe napewno zrobiłabym w niej cały kurs.szczerze polecam.Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 10.04.11, 14:15 kolego w ten sposób nie promuje się osk ale powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.04.11, 01:23 ban to ona a nie kolego , jak pasja jest super to dobra po co sie podpinasz , to ty robisz te doszkolenia 20 min na placyk pod cmentarz 15min po placyku i dawaj w korki , podpisz sie .. prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.11, 17:21 czasu kursanta się nie kradnie jeździ się pełną godzinę zegarową i już a na tej stronce to my sami instruktory )))) i właściciele osk jestemy no nie??? ale nie martw się ten rok będzie ok następny to będzie dopiero lipa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 10:10 Poczytałam to forum i juz sama nie wiem co myśleć, właśnie zaczełam kurs w RONDO poleciła mi koleżanka, narazie wygląda wszystko ok, ludzie mili, duża sala, samochody podbno z klimą a czy włączoną to sprawdze jak bedzie cieplej i wam napisze narazie to ważne ogrzewanie. Super zajęcia z ratownikiem. Jutro pierwsza jazda. Oj mam stresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szofer Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 15:17 A ja robiłem na Warszawskiej koło Beczki w RONDZIE. Bez problemów bez awantur i bez poprawek. polecam www.rondo.olsztyn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.04.11, 00:44 jak czytam te wasze komentarze to mi się niedobrze robi.Taki ban na przykład,najwięcej tu szczeka i leczy swoje kompleksy przypinając łatkę innym a sam jest dużo gorszy od wszystkich.zazdrość go zżera ze jego marnej szkoły(jeżeli ją ma,bo nie wiem kim on jest w ogóle) nikt nie poleca.Na przykład jego ostanie posty,chociażby podważające opinie szkoły bodajże pasja są żenujące.to właśnie ty KOLEGO ban jesteś nie fair bo bezpodstawnie oskarżasz.Jeśli dziewczyna chwali szkołe to pewnie dlatego ze jest zadowolona z jej usług.Drugi koleś "se" po co z kolei bronisz szkoły po to żeby ban oskarżał ze jesteś właścicielem szkoły? jak szkoła jest dobra to nie trzeba jej chwalić ani obrzucać błotem,da sobie rade.te forum jest dla kursantów a nie dla takich pajaców jak ban itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.11, 21:36 nikogo błotem nie obrzucam , żadna dziewczyna o jakimś osk nie wypowiada się( w to nie wierzę) tylko właściciel osk pisze bzdury i już , cóż wszystkim życzę jak najlepiej, a każdy z nas stara się jak najlepiej szkolić raz wychodzi lepiej raz gorzej takie jest życie. Wszystkim życzę jak najlepiej no i wesołych świąt i więcej się tu nie wypowiem bo mnie tu obraża się . Jestem naprawdę bezstronny mimo, że szkolę tak jak WY a tu nigdy nie będę się reklamował bo to jest nie uczciwe. Jeszcze raz wesołych i spokojnychŚwiąt Wilekiej Nocy. Pozdrawiam. BAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była kursantka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.play-internet.pl 17.04.11, 19:03 ja chodziłam na naukę jazdy ,,ELKA'' Sławomir Orzoł.może i dobrze wspominam sobie ten czas ale w tej szkole panuje straszne napięcie....instruktorzy gadają nawzajem na siebie,wszyscy uczą inaczej.a najgorsze jest to że pan Orzął obrabia dupę swoim kursantom dla instruktorów i kursantów śmiejąc się z nas...to nie jest fair..tak się nie robi...w oczy mówi wszystko ładnie pięknie a poza oczy...szkoda słów...motto..szkolimy tanio i rzetelnie....rzetelni to oni są tylko nie wiem do czego(nie chodzi mi o wszystkich instruktorów z tej szkoły)...taka jest moja opinia:omijajcie tą szkołę wielkim łukiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.play-internet.pl 17.04.11, 19:13 ta szkoła jest do .... zgadzam się z mailem powyżej(2od góry) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.11, 17:53 Kolego jak boli cena i utrzymana wysoka jakość szkolenia to nie obrabiaj pewnej części ciała innym bo to nie ładnie , kursanci mają do mnie mówić jak coś jest nie tak a nie udawać , że wszystko odpowiada i jesteśmy na bieżąco i nie mamy przed sobą tajemnic . Obrabianie tyłka to widać Twoja specjalność ale cóż , szerkości ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.11, 17:57 ... acha jeszcze jedno jakoś trwamy kursantów mamy a ci co czytają komentarze to myślą i wiedzą, że brzydko to pisze konkurencja , i co? Łyso Ci kolego, koleżanko z konkurencji, a najśmieszniejsze jest to , że na ulicy się pewnie uśmiechasz do mnie i pozdrawiasz zwykła hipokryzja, nie bawiłem, nie bawię i nie będę tyłka nikomu obrabiał. Szerokości koleżanko, kolego z innego OSK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.04.11, 00:04 pozdrawiam szkoły i instruktorów , przyjemnych świąt, niech w święta nie zobaczę was na ulicy , słabi się sami wykruszą , słabe szkoły ciągle się reklamują , cisnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor z OSK Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.04.11, 07:55 ... niestety koleżanko nie masz racji słabe przetrwają biuro w teczce 5 osk a jedna sala wykładowa ponieważ koszty niskie + wojskowa emeryturka więc nie ma jak konkurować , takie realia są podlicz swoje koszty to zobaczysz ekonomia i nic więcej a kursanci pytają tylko o cenę a dpiero później martwią się o jakość . A święta w domku w rodzinnym domku daleko stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osk Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.04.11, 15:54 instruktor z osk ma rację.miriam nie stać na reklamę swojej marnej szkółki dlatego wypisuje te bzdury z czystej zazdrości i przy tym składa życzenia świąteczne,trudno być bardziej pustą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.11, 08:02 ELKA. Jak ktoś z was potrzebuje prezentację dla motoru honda VTR 250 identyczna jak na egzaminie państwowym to jest ona do pobrania z mojej stronki www.elka.olsztyn.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.11, 12:30 Jak sądzicie Szanowni Państwo jak utrzyma się koniunktura na kategorię A w następnym roku ??? Ja osobiście widzę powrót do normalności w kategorii A za lat cztery ( ustawa o kierujących pojazdami), ustawa już jest zaskarżona do rzecznika praw obywatelskich. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portos Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 21.05.11, 21:57 Nic się nie zmieni, normalni będa robić prawko i małolaci też (na 125 też można zrobić sobie kuku jak ma ktoś trociny zamiast mózgu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.11, 10:01 Prawda- na rowerze też , ale zmiany niestety uciążliwe będą dla młodych , na pewno jednak poprawią bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 14:34 Wcale się nie dziwię, że macie kursantów. Ostatnio wykupiłem u Was trzy i pół godziny jazdy doszkalającej w celu przystąpienia do egzaminu kontrolnego kat. B (po zatrzymaniu uprawnień). Egzamin zdałem bez żadnych problemów za pierwszym razem. Naprawdę macie super instruktorów (jeździłem z dwoma), a wiem co piszę bo prawo jazdy mam od 28 lat. Dokupiłem również u Was jazdy doszkalające dla córki. Jest również bardzo zadowolona z nauki jazdy. Polecam Was wszystkim, którzy naprawdę chcą się nauczyć jeździć samochodem. Pozdrawiam K.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 14:35 Sory nie napisałem o jakiej szkole pisałem, a pisałem o Szkole nauki Jazdy "ELKA" Sławomira Orzeł z z OLsztyna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 08:11 Miałem okazję poznać tego instruktora z LOK itvolsztyn.pl/?main=3&sub=9&item=71&pageID= Jeśli wszyscy jeżdżą jak ten kursant w filmiku, to szacun. A instruktor konkretny i podchodzi do tematu życiowo, a nie książkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: NAUKA JAZDY opinie IP: 74.63.112.* 28.05.11, 11:28 Nie miejsce na reklamę LOK-u . Kursantów chyba nie brakuje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappo pappo Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 28.05.11, 15:02 chyba brakuje bo cieniutko na mieście ich widać , a ja robię podobny numer marketingowy pod tytułem przypomnij sobie przepisy za darmo w niedziele raz przyszła jedna osoba posłuchać więc pomysł niezbyt trafiony. Po prostu małe zainteresowanie bo komu się chce słuchać głupot, ale cóż .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.mm.pl 16.06.11, 20:44 Najbliżej miałam do Ogryzków, więc tam poszłam na kurs. Już w trakcie kursów zobaczyłam, że mają świetną zdawalność. Wykłady świetne, uwagi życiowe, czasem zabawne sytuacje przytaczane były a to się długo pamięta potem na drodze. Pierwsza pomoc na manekinie extra sprawa! Instruktorzy baaaardzo cierpliwi i konkretni, zabawni potrafią rozładowac stres za kierownicą. Zdałam za pierwszym podejściem po OGRYZKOWEJ szkole :D Potem namówiłam brata, żeby robił kurs u Ogryzków. Dojeżdżał 30km i of course 1 podejście i zdane :) Kuzynka robiła kurs gdzieś na Zatorzu, bo tam miała pod nosem. Już 2 egzaminy oblała. Wykupiła jazdy doszkalające u OGRYZKA i co? Niedawno zdała z palcem w uchu ;) Pluła sobie w brodę, że mnie nie posłuchała. Ostatnio patrzyłam na ich stronę i chyba rodzina Ogryzkom się rozrosła, bo mają już 4 punkty, szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogryzek!!! Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.11, 17:02 Chopie trzymaj się to wszystko kosztuje a za każdy punkt chociażby AKCES trzeba płacić więc to tylko na chwilę , ech żeby tak kurs kosztował z 1500 złociszy to i lżej by nam było . Pozdrawiam .))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.11, 21:32 Ogryzek jak najmniej kolizji, mam nadzieję, że podczas ostatniej z dnia 07.07.2011 nic poważnego nie stało się . Trzymaj się chłopie. Szrokości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.11, 20:38 nie bede sie rozpisywac, tylko powiem,ze jak uczyc sie teorii to u Marka Ogryzka i jak jeździć to z nim albo z Mackiem ! Polecam i dziekuje Wam bardzo :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.11, 23:10 a jeździć to gdzie? Pani a właściwie Panie mądralo bo idąc Twą teorią to nie u Ogryzków bo oni jeno wew teorii mocni. A może to wszystko to wielllkaaa ściema. A może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.09.11, 12:59 stawiam na PIS bo reszta na innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,m Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.09.11, 15:23 PIS !!! PO ??? SLD >>> PSL... itd to jest wszystko to samo nie ma grabi co od siebie grabią a to nie miejsce na agitację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.play-internet.pl 22.10.11, 17:08 www.bip.olsztyn.eu/bip/index.php?t=200&id=279388 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.10.11, 18:30 przejrzałem ranking strony SD ciekawy , ale statystki to nie wszystko , dodaj komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.play-internet.pl 22.10.11, 19:40 Myślę, że na egzaminie sporo zależy od szczęścia (chociażby nawet na jakiego egzaminatora się trafi). Ja egzamin zdałem dopiero za 3 podejściem. Teraz - jeżdżę już dość długo i co jakiś czas jeśli chodzi o ruch drogowy odkrywam - dla mnie, coś nowego. Bo tak naprawę to uczy jeździć praktyka tj. przemyślenie konkretnych zdarzeń, z którymi się miało do czynienia na trasie. Niestety praktycznie nie szkoli się w jeździe poza miastem, bo w zasadzie egzaminuje się w mieście. A przecież wypadki śmiertelne mamy właśnie w trakcie jazdy poza miastem - na dużych prędkościach. Nikt nie uczy wyprzedzania np. pojazdów typu "long wehicle", czy wyjazdu z drogi podporządkowanej w drogę szybkiego ruchu (gdzie jeszcze dodatkowo jeżdżą motocykliści) połączonego np. ze skrętem w lewo. A co do egzaminu, to szczęściu dobrze jest jednak dopomóc. Ja córkę oddałem gdzieś 2 lata temu do Sylwka Andryszczyka. Nie jest tani. Ale dziewczyna egzamin zdała za pierwszym podejściem. Chociaż musiała wyjeździć z instruktorem trochę więcej godz., aniżeli przepisowe 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: NAUKA JAZDY -pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 13:33 A czy może wiecie gdzie w Olsztynie -poza OCK można robić kurs na aucie z automatem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.11, 20:41 Ranking jest ranking ale jak to się ma do ilości osób szkolonych już wielokrotnie zwracaliśmy na to uwagę , że powinna przy takim rankingu być brana ilość osób szkolonych jakiś tam osk wyszkoli 55 osób w ciągu roku to jak ma się to do ilości osób 555 bo tyle wyszkoliłem i jestem w pierwszej piętnasce ale to nie tak skala porównawacza powinna przebiegać zupełnie inaczej osk które przeszkoliły ilość osób i wdanej grupie przedstawione a nie takie nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.10.11, 07:33 Instruktor ma dużą rację.Rankingi są bez sensu bo na jakiej podstawie one są obliczane?,jest to robione bez głowy,wszystko jest wrzucane do jednego worka,wszystkie kategorie,itd.Wiadomo że jak ktoś prowadzi w szkole kategorie A i ma 100 % zdawalności na tą kategorie bo tak przeważnie jest to będzie miał wedlug tych rankingów zdawalność dużo większą niż szkoła która prowadzi np.tylko kategorie B mimo iż dużo lepiej uczy na B.To samo tyczy się pozostałych kategori które są rozliczane wszystkie razem,bezsens.Druga sprawa ilosc osób które przystępują do egzaminu! Z jednej szkoły przez pół roku(ranking co pół roku jest) na egzamin pójdzie 5 osób a z drugiej 105,pytam dlaczego to też nie jest brane pod uwage? Te rankingi to jedna wielkie nieporozumienie które wprowadza tylko niepotrzebny haos i zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: 74.63.112.* 29.10.11, 09:00 Nadmienić należy iż 6 szkółek już nie istnieje i hicior jedna z nich jest na 3 miejscu. Brawo, brawo, brawo..... !!? Zwykłe zestawienie statystyczne, nie pomagające przyszłym kursantom w podjęciu właściwego wyboru co do szkółki. Tyle w tym temacie, szkoda słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony dobite auta IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.10.11, 12:28 Ludzie patrzcie też na stan samochodów na których macie się uczyc jezdzić,ja jezdziłem na dobitym,wytłuczonym aucie,ehh szkoda gadać.Nazwy szkoły nie podam ale przestrzegam wszystkich którzy chcą robić prawko,wybierajcie szkoły które posiadają najlepiej nowe auta!! bo skoro już płacicie to wymagajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: dobite auta IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.11, 23:13 Kolego z jakiegoś tam OSK wszyscy mamy w miarę nowe auta rok produkcji z reguły 2008 wystarczy dbać i jest OK a jak się trafi fleja co nie dba to cóż tam nie iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lillyblack Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.11, 16:19 im dłużej czytam,tym bardziej śmiać mi się chce z naiwności tych co to szkołę wybierają bazując na logo,cenie, opinii z forum :)) Ja poszłam bez takiego "przygotowania",szkoła bez mega reklamy a efekt? cóż-wspominam kurs z uśmiechem,egzamin zaliczyłam po 25 minutach jazdy po mieście kompletnie bez stresu,przez dwa lata już jeżdżę codziennie i cieszę się tym...reklamować szkoły z tego co wiem nie trzeba (choć z czystej wdzięczności mam na to ochotę :) ) powiem tylko jedno; nie logo i nie cena powinny być kryterium wyboru osób,od których pracy zależeć może nasze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.12.11, 19:31 jestem dociekliwa , jadę L ul.Głowackiego stoją L-ki z 5ć sztuk niebieskie na parkingu bezruch marna szkoła, mijamy białe L i taka nazwa pytam , odp. jeżdżą bo są tani auta zdezelowane , zmiana przy teatrze lalek jakieś czerwone L nie polecane , dziadki i degeneraci . to jakie L-ki tylko ciemne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EP Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.centertel.pl 18.04.12, 20:08 Ja szczerze polecałabym szkołę CAMPUS !!! Świetna kadra i indywidualne podejście! Zdany egzamin za 1wszym razem :D CAMPUS CAMPUS CAMPUS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.12, 20:20 A ja się nie zgadzam hehehehe :0) Najlepsza Szkoła jest na olsztyńskiej Starówce koło Sphinxa - ja zdałam bez problemu,głównie dzieki "bezlitosnym" Instruktorom,którzy uczą do oporu :) Odpowiedz Link Zgłoś
black.stefan Ciężka sprawa 31.10.11, 22:39 Ciężko w Olsztynie dać egzamin za pierwszym razem. Młodym kierowcom też ciężko się odnaleźć w ekspolatazcji wozu. A tak przy okazji polecam tanie ozonowanie w Olsztynie - Tekst linka usuwają zapachy i dgrzybiają klimę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: Ciężka sprawa IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.11, 08:58 Nie nie jest tak ciężko zdać egzaminu trzeba szkolić, szkolić i jeszcze raz się szkolić , słuchać instruktorów im więcej wyjeździsz tym lepiej dla Ciebie młody kierowco. Egzaminatorzy w większości normalni ludzie, którzy wykonują swoją pracę w sposób po prostu normalny czyli uczciwy ich zadanie to ocenianie i to robią, w większości przypadków są kulturalni i mili więc nie ma co demonizować. Jak ktoś nie ma wstydu i idzie z niskim poziomem umiejętności na egzamin to później efekt wiadomy ale nie należy obwiniać wszystkich wokół, bo to nie ładnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwr Re: Ciężka sprawa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.11.11, 13:19 787111991 pod tym nr szybko i sprawnie poprawimy ci auto Bałtycka 103 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Ciężka sprawa IP: *.olsztyn.mm.pl 22.12.11, 06:26 ... Wesołych świąt !!!! Bożego Narodzenia wszystkim i sobie składam życzenia spokoju ducha, anielskiej cierpliwości , domowej atmosfery i wszystkiego czego sobie można w takie dni życzyć. Po prostu wypiję WASZE i SWOJE ZDROWIE DOBRYM BIMBERKIEM. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Ciężka sprawa IP: *.centertel.pl 06.07.12, 13:44 zgodze sie z instrkutorem,sama dzisiaj zdawalam egzamin z pozytywnym wynikiem,egzaminator pan dzienisiewicz byl bardzo mily,jasno dawalal polecenia gdzie mam jechac i dzieki niemu opanowalam stres i moglam skupic sie na jezdzie do ktorej bylam bardzo dobrze przygotowana przez szkole OLENDER. pan u ktorego wykupilam jazdy doszkalajace(po 8 latach przerwy)okazal sie bardzo dobrym i wyrozumialym instruktorem i dzieki niemu moglam dzisiaj isc pewnie na egzamin wiedzac ze nabylam odpowiednie umiejetnosci a w polaczeniu z fajnym egzaminatorem ciesze sie dzisiaj z prawka(wlasnie ide oblewac)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POinstruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.01.12, 06:25 ziebli ustawę zdrowotną to i o ruchu drogowym też , a właściwie jaka dobrze zrobili ? ten rząd to błąd narodu Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor z OSK Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.12, 15:14 ... a o co zakład, że te gamonie nic nie zrobią będzie bałagan w listopadzie. A zmianę wystarczy wprowadzić prostą 1. Prawo do umówienia egzaminu przez kursanta w momencie rozpoczęcia kursu ( bo nikt logiczny okraść się nie da !!!!) 2. Egzamin państwowy minimum 500,00 złotych Kursant zastanowi się po co ma tam iść a nie spacerki na egzamin urządzać i to właśnie kursant zrobi naturalną selekcję OSK do byle kogo nie pójdą na kurs i kontrole by się okazały zbyteczne . Proste ale ... nie w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjazd Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.01.12, 16:42 3i 4 marca wyjazd na wycieczkę instruktorów , kursantów i nie tylko , Troki , Wilno , z noclegiem koszt 250zł , zainteresowani tel.508273789 Sztadex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawa Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.01.12, 08:43 naprawa szybko i sprawni 787111991 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.02.12, 09:50 Szkoły schodzą mocno z ceny kursu ale te które robią cenę poniżej tysiąca mają marną reputację i dają do myślenia,przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdawalność Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.204.42.211.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.12, 00:59 Łatwo jest zdać jak się ma wiedzę i umiejętności. Takie np. Ogryzki nie dopuszczą kursanta do egzaminu, jeśli nie będzie w 100% gotowy. Robią też egzamin wewnętrzny. Mnie tumana nauczyli, to nauczą każdego :) BTW- mam już 3 lata bezwypadkowej jazdy po Ogryzku. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osk Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.12, 21:03 Masz rację nie tylko Ogryzki u mnie też egzamin wewnętrzny to konieczność i nie puszczę na egzamin nie przygotowanej osoby ale to niestety kosztuje kurs poniżej 1200,00 złotych to przykro ale się nie da to nie kurs to kpina popatrz przyszły kursancie na cenę paliwa i pracy instruktora dodaj więc poniżej pewnej kwoty nie da rady. Kochany kursancie wybieraj z głową za darmo się nie da !!!! Zapraszam na kurs np DKL, Ziółek, Elwoj, Elka itp nie wybieraj tanio bo robisz sobie krzywdę. Pamiętajcie zmiany będą od nowego roku 2013 dotkliwe więc już trzeba spieszyć się , żeby kurs zrobić normalnie a nie na wariata. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grand Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.centertel.pl 26.02.12, 11:40 ciekawe która z pięciu wymienionych wyżej szkół próbuje się reklamować,ale mniejsza z tym.Jedno jest pewne i zgadzam się z tym całkowice,nie da się robić kursu w cenie poniżej tysiąca złotych! bo jest to zupełnie nieopłacalne,oszczędza się wtedy na wszystkim co w rezultacie końcowym odbija się na jakości szkolenia.Takie szkoły jak ABRAMS,PNWO,RONDO,GEX,SNOPEK itp.psują rynek mając niskie ceny ale zapominają przy okazji o tym że w ten sposób nie wykończą konkurencji tylko sami siebie.Ktoś kto chce robić prawo jazdy niech weżmię to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.12, 19:21 A ja robiłam w MCSK na Starówce,drożej było ale skutecznie,szybko (jazdy 4-6godzin w tygodniu) i bardzo miło.Zgadzam się z opinią że akurat na kursie nie warto oszczędzać - przejeździłam całą zimę i się nie bałam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.12, 18:55 Szanowni Państwo! ... kursanci oraz właściciele OSK nie na mawiam do podnoszenia ceny za kurs ale postaram się przedstawić kilka tez nie do obalenia: 1. Kurs nauki Jazdy musi kosztować min 1200, złotych, pokrycie kosztów działalności 2.Stały wzrost ceny paliw, dzierżawy lokali oraz nie mały koszt utrzymania pracownika. 3. Wzrost kosztów pozyskiwanych środków dydaktycznych 4. Wzrost kosztów dzierżawy placów manewrowych. Co może się stać jeżeli kursant wybiwrze tańi osk: 1. Oszczędność na paliwie ( byle jakosc szkolenia) -notoryczne spóźnianie się na jazdę bez oddawania straconego czasu - zabieranie znacznie większej ilości kursantów na szkolenie praktyczne - załatwianie swoich spraw np robienie zakupów - brak dbałości o jakość szkolenia ]- i wiele innych, których nie da się tutaj wymienić Drogi kursancie zastanów się gdzie wybierasz się na kurs ponieważ są to Twoje pieniądze Szanowny Własicielu OSK szanuj siebie i innych i uczciwie wyceń swoją pracę , szanuj siebie i innych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.12, 05:28 W pełni popieram to co napisał kolega driver.Zapomniałeś dodać kolego częste braki w szkoleniu z teorii co się mści na egzaminie. Wesołego alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKO Re: NAUKA JAZDY opinie IP: 95.154.230.* 30.05.12, 23:17 Nowy sezon nowe zmiany. Czas transferowy instruktorów START Mrcin D.; Marek S. Auto Kurs----- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogus Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.centertel.pl 25.07.12, 14:52 jest takie cos jak PNWO w Olsztynie,odradzam tą szkołę,teraz wiem że jak jest coś za tanio to jest do niczego! nie sugerujcie sie tylko niską ceną przy wyborze szkoły bo przejedziecie się tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punto Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 04:34 110tys przebieg stan techniczny b.d. gaz 4-o letni 15tys , pedały dla instruktora 604905920 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żal... Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.12, 19:12 Co znowu zaczynamy walkę z cenami najlepiej w dół ???ci co nie mają nic do zoferowania i nie umieją szkolić jadą z ceną w dół . Brawo! Tak od razu na 500 złociszy na kurs. Szanowny kursancie zastanów się kogo wybierasz ponieważ tanio to po prostu... tanio!!! Tak jak kiełbasa za 5 czy 8 złotych nie da się jeść . Nie bierz dziadostwa to Twoje pieniądze i Twój czas miły kliencie. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.08.12, 22:20 Popieram! Ludzie prawo jazdy robicie raz w życiu! nie sugerujcie się przy wyborze szkoły tylko ceną! Szkoły ktore zaniżają ceny najczęściej mają niską jakość szkolenia bo niskie ceny to mało pieniędzy na pensje dla instruktorów którzy mają gdzieś jakośc szkolenia wtedy,zwłaszcza jak wypłaty dostają nawet z kilku miesięcznym opóżnieniem!! Przecież cena 1000 czy 1050 zl jest ceną poniżej kosztów ale niestety w Olsztynie wielu właścicieli szkół nie ma mózgu bo obniża ceny przed jesiennym sezonem,ale zresztą co tu od nich wymagać hehe żal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybezmózg Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.12, 21:44 Zgadzam się z przedmówcami bo TANIE mięso to psy jedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybezmuzgu Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.12, 23:56 to jest odp ty zasrańc? o tych psach to od lat piszesz podpisz sie podaruję ci padlinę miernoto zagubiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.12, 23:43 ani kiełbasy ani kursu w DKL , tylko jadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 13:00 kfd.pl/s/3td6 Odpowiedz Link Zgłoś
remek0 nauka jazdy 12.09.12, 18:14 Ja osobiście nie jestem zadowolony z MOTOREXU. Dobrze wszystkim radze nie idźcie ta. Ja myślałem, że będzie ok, ale niestety się zawiodłem, bo nie słuchałem opinii znajomych. Także nie polecam osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestrzegam Re: nauka jazdy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.09.12, 23:44 Nie zapisujcie sie na kurs do szkół które dają dodatkowe godziny jazdy gratis za wpłatę odrazu całości kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny Re: nauka jazdy IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.12, 21:32 UWAGA ZMIANY ZMIANY ZMIANY !!!! UWAGA KASA< KASA< KASASzanowny kliencie ceny kursów od stycznia poszyyyybująąąą w górę i to ostro nie będzie wyjścia zapisuj się na kurs kto żyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domika kartofel Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 17:42 moim zdaniem do prawka trzeba też trochę dorosnąć - nie każdy dzieciak, który skończy 18 lat powinnien siadać za kółkiem. Ja swój kurs zrobiłam w liceum, ale po porażce na egzamie odłożyłam temat na prawie 5 lat, I nie żałuję, Teraz inaczej do tego podchodzę i mniej jestem skłonna zrzucać winę na instruktorów. A tak w ogóle ciekawostka: zajrzyjcie na stronę www.autoq.pl i porównajcie ceny kursów w Warszawie i Olsztynie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolący Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.12, 01:26 ...w Olsztynie znajdziesz także taniej ale proszę !!!! nie porównuj tych co jeżdżą 30 godzin jeżdżąc posklepach załatwiając prywatne sprawy itd. z tymi co szkolą cena kursu musi być ceną realną kiełbasy za pięć złociszy nie da się jeść i tak samo z ceną kursu. Cena kursu to: 1. Zakup auta 2. Amortyzacja auta 3. Koszt paliwa 4. Koszt pracy instruktora, pracownika biurowego, itp 5. Koszty administracyjne 6. Stałe koszty typu ZUS , podatki itp Proszę więc nie pisać , że za mniej niż 1300,00 złotych da się szkolić bo to nie jest prawda!!!!! To jakaś fantazja. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedam Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.12, 12:57 sprzedam fiata grande punto 2008, pełne ubezpieczenie, pedały instruktora gaz . 604905920 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drodzy Kursanci Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.mm.pl 26.12.12, 14:55 Ludzie, robicie kurs prawa jazdy raz w życiu to nie patrzcie tylko na ceny bo jeżeli ktoś oferuje kursy poniżej 1200 zł to po prostu jest idiotą a przecież nie chcecie uczyć się od idiotów.W Olsztynie idiotów którzy nazywają się biznesmenami i właścicielami szkół nie brakuje tylko pomyślcie szanowni kursanci cóż mogą wam zaoferować ci idioci jeżeli zaniżają ceny a tym samym zaniżają poziom usług(zdezelowane auta szkoleniowe,instruktorzy bez wynagrodzenia,oszczędzanie na wszystkim co się da, itd.itp) Cena 1200 zł.jest absolutnym minimum chociażby dlatego żeby poziom nauczania był odpowiedni ,a jeżeli ktoś w Olsztynie ma cenę ponizej tego minimum to gwarantuję ma gdzieś poziom szkolenia .Więc drodzy kursanci wybierając szkołę nie wybierajcie szkół których właścicielami są po prostu Idioci ,którzy zaniżając ceny chcą nieuczciwie wyeliminować konkurencję ale w dłuższej perspektywie wykończą sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSK Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.13, 01:41 ... a ja ostatnio zrobiłem kalkulację i.. podniosłem cenę na 1350,00 złotych taniej się nie da ( mówimy tu o kategorii B) nie wiem jak robią to ci którzy szkolą poniżej tej kwoty ale to jacyś cudotwórcy ekonomiczni , trzeba na szkolenie się do nich zapisać np. do pana Słomy, lub innego mundrego. Szanujmy siebie i swoją pracę, bo inaczej sczeźniemy a kursantów od niższej ceny Tobie nie przybędzie, wręcz przeciwnie , dlaczego w sklepie tego najtańszego towaru nawet do ręki nie bierzesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś123456 Ogryzek Olsztyn nauka jazdy IP: *.dynamic.mm.pl 15.12.14, 20:33 Nie polecam tej szkoły nauki jazdy mają strasznie olewające podejście do kurasantów odwołują jazdy nie informując o tym kurstanów. Mają strasznie zniszczone samochody które się cały czas psują jesli już poinformują o tym, że nie ma jazdy (wcześniej ustalonej) to 15-20 min przed... Wg mnie nie jest to super szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorolsztyn Re: NAUKA JAZDY opinie 28.08.15, 22:02 LUDZIE! DOBRE RADY: Jak zapisujecie się na kurs nauki jazdy w Olsztynie to zwróćcie uwagę na kilka rzeczy: 1.Nie kierujcie się tylko ceną,jak ktoś zaniża to znaczy że na czymś oszczędzi i oszuka 2.Płacicie za kurs to wymagajcie jeżeli teoria ma być to wymagajcie jej tyle ile nakazuje ustawa czyli 30 godzin lekcyjnych(30x 45 min) a nie parę godzin i w samochód. 3 Pamiętajcie że teoria(wykłady nie są obowiązkowe ale tylko jak zdacie najpierw egzamin teoretyczny Państwowy(inaczej nie może być) 4 Jak ktoś wam wmawia że teoria jest nieobowiązkowa ale on wielki Dobroczyńca zrobi wam parę godzin na krzyż wykładów i w samochód to z daleka od takiej szkoły(i tak będzie wam kazał podpisac że odbyliście 30 godzin,zwykłe oszustwo) 5.Żądajcie umowy dotyczącej kursu na który się zapisujecie,jak ktoś nie chce dać takiej umowy tzn.że was będzie chciał na czymś oszukać.W umowie powinno być wszyskto co wam się należy 6.żądajcie dowodów wpłaty(paragonów) bo tez możecie zostać oszukani 7.Zwracajcie uwagę na opinie innych,stan pojazdów,kulture instruktorów,uczciwość. 8 Nie dajcie się zwabić tylko niższą ceną i obietnicą szybkich kursów. Wiem że te rady przydadzą się przy wyborze szkoły,zaufajcie mi.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.play-internet.pl 02.09.15, 00:25 Ja skończyłem kurs w Auto kursie i dziś zdałem egzamin :-) Troche sie przestraszyłem bo było tu troche niepochlebnych opinii ale siostra mnie zaciągneła zeby darmową godzine wyłuskać :D Ogólnie spoko, moglem sam sobie wybrać kiedy i o której chcę teorię więc w wakacje zajela mi ona tydzień. Jazdy też w miarę ok. Przez to ze chcialem jak najszybciej zalatwic temat to jezdzilem z roznymi isntruktorami no ale coś za coś. Kurs zajął mi nieco ponad 3 tyg, 4 dni czekania na egzamin i prawo do odebrania za tydzień :) Polecam niezdecydowanym, bo klimat fajny i dziewczyny dobre też w grupie miałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorolsztyn Re: NAUKA JAZDY opinie 02.09.15, 20:01 LUDZIE! DOBRE RADY: Jak zapisujecie się na kurs nauki jazdy w Olsztynie to zwróćcie uwagę na kilka rzeczy: 1.Nie kierujcie się tylko ceną,jak ktoś zaniża to znaczy że na czymś oszczędzi i oszuka 2.Płacicie za kurs to wymagajcie jeżeli teoria ma być to wymagajcie jej tyle ile nakazuje ustawa czyli 30 godzin lekcyjnych(30x 45 min) a nie parę godzin i w samochód. 3 Pamiętajcie że teoria(wykłady nie są obowiązkowe ale tylko jak zdacie najpierw egzamin teoretyczny Państwowy(inaczej nie może być) 4 Jak ktoś wam wmawia że teoria jest nieobowiązkowa ale on wielki Dobroczyńca zrobi wam parę godzin na krzyż wykładów i w samochód to z daleka od takiej szkoły(i tak będzie wam kazał podpisac że odbyliście 30 godzin,zwykłe oszustwo) 5.Żądajcie umowy dotyczącej kursu na który się zapisujecie,jak ktoś nie chce dać takiej umowy tzn.że was będzie chciał na czymś oszukać.W umowie powinno być wszyskto co wam się należy 6.żądajcie dowodów wpłaty(paragonów) bo tez możecie zostać oszukani 7.Zwracajcie uwagę na opinie innych,stan pojazdów,kulture instruktorów,uczciwość. 8 Nie dajcie się zwabić tylko niższą ceną i obietnicą szybkich kursów. Wiem że te rady przydadzą się przy wyborze szkoły,zaufajcie mi.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorolsztyn Re: NAUKA JAZDY opinie 23.09.15, 14:45 Do mojego poprzedniego postu dodam do wiadomości przyszłych kursantów jeszcze to żeby pamiętali że zajęcia na wykładach POWINIEN przeprowadzić RATOWNIK MEDYCZNY który uczy jak udzielać pierwszej pomocy przedlekarskiej,więc domagajcie się takich zajęć bo to nie jest łaska a obowiązek.Jeżeli nie odbyliście takich zajęć z ratownikeim a każe się wam podpisać kartę że niby takie zajęcia się odbyły to takich szkół unikajcie bezwzględnie.Podsumowując ten post tak jak też poprzedni pamiętajcie że podpisująć nieprawdę w kartach zajęć fałszujecie tym samym dokument za co grozi kara POZBAWIENIA WOLNOŚCI,a szkoły które każą wam to robić powinny być zamykane dla waszego dobra drodzy kursanci.Powodzenia przy wyborze szkoły.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
26iwona Re: NAUKA JAZDY opinie 27.09.15, 17:59 Witam wszystkich, z całego serca polecam szkołę "Pasja" z Olsztyna!!!!! Instruktor Józek jest najlepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia3158 Re: NAUKA JAZDY opinie 30.05.16, 13:20 Ja niestety też brzydko napisze o jednej ze szkól. Zapisałam się do nauki jazdy TEST. Masakra jakaś. Wykładów kilka godzin ( filmy na kompie) i do samochodu. Instruktor miły i grzeczny ale tylko na pierwszym spotkaniu, potem zaczeło się tylko krytykowanie moich błędów skrupulatnie notowanych w notesie. Na piątej jezdzie dowiedziałam się że min 20 godzin będzie trzeba dokupić, bo kierowca ze mnie żaden i lepiej by mi szło rowerem. Ciągły stres i wygadywanie błędów, ale nauki i rad to nie było. Zrezygnowałm z kursu po 16 godzinach. Ale na zwrot dokumentów czekałam bardzo długo a zwrotu pieniędzy to nawet mowy nie ma. Szukam nowej szkoły, ale tej nie polecam. Zastanawiam sie nad skargą. Pamiętajcie TYLKO NIE NAUKA JAZDY TEST! Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorolsztyn Re: NAUKA JAZDY opinie 15.07.16, 21:03 Jeżeli spisałaś umowę to należy ci się zwrot pieniędzy za niewykorzystane godziny(ale pewnie oczywiscie umowy nie masz wiec kasy niestety nie odzyskasz.Dowodu wpłaty w postaci paragonu fiskalnego tez pewnie nie masz więc niestety.Myślę że przynajmniej twój post da ludziom do myślenia przy wyborze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorolsztyn Re: NAUKA JAZDY opinie 24.04.17, 19:39 Odpowiadając na pytania kursantów którzy się pogubili przy wyborze szkoły jazdy powiem iż jeżeli ktoś się zawiódł na szkole którą wybrał to pamiętajcie że w każdej chwili trwania kursu można zmienić szkołę,macie do tego prawo i proszę się tego nie bać.Jak zmienić szkołę ?proszę pisać! Odpowiem.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
instruktorolsztyn Re: NAUKA JAZDY opinie 22.11.17, 07:53 Witam.W z związku z zapytaniami zainteresowanych piszę ten post.Czym się kierować wybierając szkołę czytając opinie obcych OSÓB w Internecie.Otóż temat opisywałem w zasadzie wcześniej lecz dziś opiszę krótko temat głównie części teoretycznej szkolenia. Otóż jeżeli chcemy odbyć kurs cały zarówno teorię jak i praktykę to czytając opinie zwróćmy właśnie uwagę na to czy ludzie w tych opiniach chwalą nie tylko zajęcia praktyczne ale także wykłady czyli część teoretyczną.Jeżeli w kilkudziesięciu opiniach nie ma wzmianki o jakości przeprowadzanych wykładów w danej szkole to niestety wykładów tam prawdopodobnie nie ma bądź są marnej jakości.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
potegapaulina Re: NAUKA JAZDY opinie 04.05.18, 17:32 Wszyscy piszecie jakie szkoły polecacie. To ja napiszę jakiej ja nie polecam. Olsztyn Fokus na Dąbrowszczaków. Tragedia. Wszystko robione na wariackich papierach. Pani z sekretariatu anemiczna i sama nie wie co mówi. Nie potrafi ustalić jazdy, kręci, a na zadane pytanie patrzy się i nie wie co ma robić. Kto takie osoby zatrudnia. Porażka. Instruktorzy mam wrażenie że nie tylko do mnie ale do wszystkich kobiet za bardzo blisko są. Głupie podrywy, teksty. No chyba nie tak powinna wyglądać nauka... Za granicą gdzie teraz jestem za takie zachowanie instruktora już dawno stracił by licencję i sprawa mogła by być w sądzie rozpatrywana. Także nie polecam no chyba na że niektóre dziewczyny lubią takie rzeczy albo siedzą cicho. Paulina41 Odpowiedz Link Zgłoś
izkamizka01 Re: NAUKA JAZDY opinie 16.11.20, 11:02 Podbije trochę temat bo może się jeszcze komuś taka informacja przydać. Kurs robiłam w tej szkole www.motorex.olsztyn.pl/. I spokojnie mogę ich polecić. Na zajęciach teoretycznych wszystko dokładnie i przystępnie wytłumaczone. Jak miałam jakieś pytania to instruktor konkretnie odpowiadał. Jeżeli chodzi o jazdy to nie mam zastrzeżeń. Na placu ogromna praca instruktora Cały czas uważnie obserwował moja jazdę i w razie potrzeby wskazywał błędy. Podobnie na mieście. W efekcie nauczyłam się porządnie jeździć samochodem i nie panikowałam na skrzyżowaniach. Egzamin zdałam bez problemu i teraz sama pomykam moim samochodzikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolitkamit Re: NAUKA JAZDY opinie 28.01.21, 10:29 Izka dzięki za namiary na Motorex. Zapisałam się do nich na kurs i już jestem po zdanym egzaminie. Super przygotowali mnie do prowadzenia samochodu. Instruktor miły, sympatyczny i potrafi nauczać. Cieszę się że do nich trafiłam Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskrsio Re: NAUKA JAZDY opinie 14.06.21, 10:25 Ja też robiłem kurs w szkole Motorex. Są dobrzy. Nauczyłem się jeździć u nich bez problemu. Instruktor ma wiedze i doświadczenie. Potrafi nauczać i ma mega cierpliwość. Zajęcia prowadzą spokojnie i bezstresowej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
miromirkon Re: NAUKA JAZDY opinie 09.09.21, 21:04 Moterex spokojnie mogę polecić. Sam robiłem tam kurs na prawko i mój brat też. Egzaminy zdane bez żadnego problemu> Potrafią dobrze uczyć mają dobre samochody i dobrych instruktorów Odpowiedz Link Zgłoś