Dodaj do ulubionych

która agencja nieruchomości najsolidniejsza?

IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.09, 15:41
Jak w tytule.
Kogo polecice do sprzedaży działki budowlanej?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 14:50
      Strzelczykowie, mają kontakty w całym kraju
      • Gość: jovan Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:45
        moim zdaniem najlepiej zadzwonić do wmgn - biuro geodezyjne - bardzo
        solidne.
      • Gość: dreyff żadna, obawiam się IP: *.gprs.plus.pl 22.01.09, 10:51
        gdy rok temu sprzedawałem mieszkanie, żeby zamienić je na większe, wstawiłem je do wszystkim liczących się agencji. Jeśli dobrze pamiętam, były wśród nich:
        Max Dom
        Czaplicka,
        Dom
        Eltrim
        Mayer
        Strzelczyk
        i chyba parę innych. Ponieważ niektóre (Max Dom) nie umieściły nawet oferty na swoich stronach www czy w innych ofertowniach, w końcu zacząłem sam rozwieszać ogłoszenia po mieście. I tak właśnie sprzedałem chatę. No comments
    • Gość: nielubięhipokryzji Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.09, 18:43
      A której jesteś właścicielem, pracownikiem lub dla której wykonujesz zleconą
      reklamę?
      • Gość: jovan Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:44
        nie. ale ok - masz prawo podejrzewać podstęp bo odpowiedziałem na
        pytanie. twój gościu ból :)
    • Gość: PIOTR Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.ols.vectranet.pl 21.01.09, 21:18
      sam daj ogloszenie w prasie, najtaniej Ciebie to wyniesie, czemu
      chcez sprzedać przez posrednika?
    • Gość: miś Sam nie umiesz napisać ogłoszenia? IP: 213.199.219.* 22.01.09, 07:33
      W Gratce np.?
      Są też inne portale. Będzie to kosztować sms'a, max 5 zł.
      Po co nabijać kieszenie pośrednikom, którzy zrobią to co sam możesz zrobić i
      skasują za to 5% ceny transakcyjnej nieruchomości? Skasują ciebie i nabywcę.
      Chyba, że w taki pokrętny sposób chcesz zareklamować jakąś agencję?
      • Gość: 00 Re: Sam nie umiesz napisać ogłoszenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:32
        po to zeby pozbyc sie klopotu i zajac wlasna praca, a posrednik niech wykonuje
        wlasna, po za tym posrednicy czesto maja kontakty z deweloperami i potrafia
        szybko sprzedac dzialke lub mieszkanie
        • Gość: Pies SAm to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:52
          liczyć kasę pośrednika , no tak.. to najprostsze . Jak pies ogrodnika. Lepiej
          sprzedaj sam chociażbyś miał stracić. PO co pośrednik. Nie istotne że to
          specjalista , który potrafi wyjąc znacznie więcej.
          • Gość: sam Re: SAm to IP: *.ols.vectranet.pl 24.01.09, 11:38
            Naganiacze agencyjni - przestańcie mamić ludzi.
            W większości nie macie kompetencji i kwalifikacji a wasza "praca" sprowadza się
            do ogłoszenia danej nieruchomości na własnej, mało znanej stronie www lub na
            stronach typu: gratka, trader, wm.
            Za tą "usługę" kasujecie % od ceny transakcyjnej (od nabywcy i sprzedającego).
            Jesteście w naszych realiach nikomu niepotrzebnymi pośrednikami, żerującymi na
            naiwności i braku wiedzy lub czasu - ludzi.
            Ludziska - sami się ogłaszajcie w ogólnodostępnych mediach jw.
            Zaoszczędzicie wy i nabywcy.
            Chyba, że macie niejasną sytuację prawną nieruchomości, wtedy poszukajcie
            pośrednika ale licencjonowanego, z uprawnieniami i doświadczeniem.
            Takich w Olsztynie na razie brak.
            • Gość: jovan Re: SAm to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 12:39
              no co ty bredzisz? Sam mam niemiłe doświadczenia z pewnym ... no
              wałsciwie to z dwoma olsztyńskimi biurami pośrednictwa ale znam
              inne - też olsztyńskie, które zatrudniają posredników z licencją i
              wysoko wykwalifikowanych. Nie uogólniaj więc ok?
              • Gość: sam Re: SAm to IP: *.ols.vectranet.pl 24.01.09, 14:39
                Bredzę bo widzę jak działają ci wysoko kwalifikowani fachowcy.
                Ale rozumiem Twój ból pośredniku :)
                Czas prosperity i wysokich zarobków za robienie "nic" własnie się kończy wraz z
                załamaniem rynku kredytów, spadkiem cen nieruchomości i faktem, że większość
                naiwniaków juz spłaca kredyt od kupionych za horrendalne pieniądze, nieruchomości.
                Nie ma transakcji na rynku = nie ma profitów od naiwniaków.
                Fajnie było kiedy mieszkanie 50 metrowe w bloku szło za 300 tys. zł. a Ty brałeś
                od tego 15 tys. zł. za ogłoszenie w gratce?
                Powspominaj ten czas. Raczej już nie wróci.
                • Gość: jovan Re: SAm to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 08:09
                  nie jestem pośrednikiem ani "pośrednikiem". nie byłem i i nie będę.
                  zazdrościsz im pewnie kasy za wykonywanie pozornie banalnych
                  czynności. i tyle. ja miałem okazję podczas sprzedaży a potem kupna
                  nieruchomości popatrzeć na ich poracę i stąd wiem, że obok obiboków
                  są też uczciwi i solidni. Zgadzam się - jasne, że się zgadzam z tym,
                  że grandą jest branie kasy za nic. Tak właśnie chciało zrobić pewne
                  biuro z Olsztyna - pokazali mi z zewnątrz dom, którego nawet nie
                  mieli w ofercie. Potem, telefonicznie ponformowali mnie o cenie i o
                  tym, że właściciel może go sprzedażć już za trzy dni. I, żebym
                  przygotował zaliczkę, która da mi pewnośc, że nikt mnie nie
                  ubiegnie. Na moje hamujące ich zapał pytanie o stan prawny (papiery
                  domu) i prośbę o obejrzenie domu od środka, zareagowali zdziwieniem
                  i obrazili się, że im nie ufam :)Na koniec okazało się, że dom
                  sprzedaje na wyłączność zupełni inne biuro.. w dodatkuza niższą
                  cenę... Ale to drugie biuro z kolei (to co mło dom na wyłącznośc)
                  okazało się bardzo solidne.
                  Dlatego nie lubię uogólnień . Amen :)
    • Gość: KOKO Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 12:28
      sam daj ogłoszenie do g. olsztyńskiej, postaw także ogłoszenie na
      samej działce.
    • Gość: właściciel Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.09, 14:59
      Nie jestem właścicielem agencji, a pytam, bo mimo wielu ogłoszeń, które daję,
      atrakcyjnej ceny i dobrej lokalizacji, nie znalazłem jeszcze nabywcy. Działka
      jest chyba zbyt duża i może ktoś z jakiejś agencji mógłby mi pomóc ją sprzedać.
      Albo w końcu podzielę ją na mniejsze...Muszę to przemyśleć.
      Dziękuję za odpowiedzi.
      • Gość: koko Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:03
        zrób ludzką cenę, to nabywca się znajdzie.
      • don.wasal Możesz mi przesłać ofertę? 23.01.09, 13:40
        mail gazeta.pl:

don.wasal@NOSPAM.gazeta.pl

Nie jestem pośrednikiem, rozważam zakup.
      • Gość: ala Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.09, 19:15
        Moje doswiadczenia z agencją to koszmar. Po naszej kilkukrotnej
        interwencji ,2 tygodnie od podpisania umowy(!!!) raczyli umieścic
        ogłoszenie na gratce. Dodam ,ze takie ogloszenie kazdy moze umieścic
        za kilka złotych.Jedyne co im sprawnie poszło to upomnienie sie o
        swoją prowizję.Nigdy juz nie skorzystam z usług żadnej
        agencji.Szkoda czasu,nerwów i przede wszystkim pieniędzy.A
        wspomniana agencja to bracia strzelczyk.Poza tym jesli agencja
        pobiera prowizję od kupujących i sprzedających to czyje interesy
        reprezentuje ??? Większośc kupujących szuka ogłoszeń w
        internecie,więc jesli bedzie chętny to sie zgłosi bez wzgledu na to
        czy Ty dasz ogłoszenie czy agencja.
    • Gość: to ci agencja! efekt warma ma najwięcej IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.09, 18:23
      nieruchomości umysłowych.
    • Gość: cc Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.ols.vectranet.pl 24.01.09, 14:45
      znajomy sprzedawał dom pod Olsztynem. chciał za niego ok. 500 000 pln. poszedł
      do agencji nier. i tam pośrednik cenę zmienił na 900 000 pln (dom ładny).
      miesiącami masa ludzi oglądała i traciła czas i właściciela i swój... po 3
      m-cach ów znajomy wycofał ofertę z biura i sam ogłosił się w prasie. wziął swoje
      500 000 pln, a dom sprzedawał się kilka dni...
      agencjom zależy na kosmicznych cenach, aby kasować motłoch na prowizji!
      • Gość: sam Re: która agencja nieruchomości najsolidniejsza? IP: *.ols.vectranet.pl 24.01.09, 14:48
        > agencjom zależy na kosmicznych cenach, aby kasować motłoch na prowizji!

Żadne to odkrycie ;)
        Piszę (przepraszam: bredzę) o tym kilka wpisów wyżej :)
        • kasey_rybak bez agencji 24.01.09, 21:54
          Jako sprzedający jedną nieruchomość i jednocześnie kupujący inną
          miałem okazję kontaktować się z wieloma naszymi "pośrednikami" i im
          to właśnie zawdzięczam decyzję o zdecydowanej rezygnacji z
          takich "usług" ! Tym bardziej, że wciąż nie mogę dopatrzyć się
          uzasadnienia zapłaty np. 2 - 2,5% "haraczu" od obu stron transakcji
          za skromną pracę, którą każdy może wykonać za kilka - kilkanaście zł.
          pozdrawiam

aha i czytajcie każdy kwitek, który "pośrednicy" skwapliwie
          podsuwają - warto, ponieważ często jest to czysty kabaret, jest z
          czego się pośmiać...
          • Gość: rodek Re: bez agencji IP: 94.254.196.* 24.01.09, 23:32
            Moge polecic metrohouse. Kupilem bez prowizji. A to ze biora od sprzedajacego -
            mnie nie obchodzi bo wiem za ile kupuje i sie decyduje albo nie. Tak powinno byc
            wszedzie. Wczesniej przez nich wynajalem mieszkanie w Wawie, a sam probowalem je
            dlugo sam wynajac. Mowili ze sprawdzali tez goscia w biku wiec nie powinno byc z
            nim problemu. Poki co nie ma. Nie wiem czy sa lepsi, czy gorsi nize inne agencje
            w Olsztynie. Zalatwialem 2 sprawy i bylo wszystko bardzo OK.
            • Gość: Klient Metrohouse polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:51
              Fajni agenci, doradzą,podpowiedzą, nie wciskają na siłę jak w
              innych. Polecam
            • Gość: Papa Smerf Re: bez agencji IP: *.eranet.pl 15.03.09, 10:11
              Niezależnie jak pobierana jest prowizja to i tak płaci kupujący! Bo
              to za jego kasiore to wszystko się kręci. Także czy zapłacisz 50%
              prowizji czy 100% wezmą od sprzedającego (2X50%) to jeden grzyb! Sam
              kierunek bardzo dobry, wydaje mi się że podział prowizji to głupota.
              Powinien zawsze płacić sprzedający, skoro zdecydował się na
              zatrudnienie biura. Wiadomo, że nikt za darmo nie będzie pracował. A
              kto tego nie rozumie to albo głupek albo złodziej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka