Gość: farelka Rozkosznie bawi mnie ta dyskusja. Tytułomaniacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 22:01 Olsztyńscy potomkowie folwarcznych chłopków częściowo zapewne ze stopniami i tytułami, widzę ten dym z czupryny i podniecenie, że komuś można dowalić, zgodnie z narodowa zasadą "krawiec z Wilna zazdrości szewcowi z Łomży...". To nie tytuł, ale dokonania Pana Bartoszewskiego decydują o szacunku dla niego, i jego książek, jako świadka historii, co może przyjąć formę w postaci honorowego, grzecznościowego zwracania sie do jegomoscia per "Panie Profesorze", a co niemiecki Landsrat zrozumiał w mig. Dzięki temu pojęcie "profesor" zachowuje swoje tradydyjne znaczenie (niezależne zupełnie od nominalnych, administracyjnych ustaleń III RP, żywcem zreszta przeniesionych z komuny). I chwała za to Profesorowi Bartoszewskiemu, że nie "zrobił profesora belwederskiego" w jakims klikowym układzie, uroczyście nazywanym Radą Wydziału. Dodam też, że powinien machnąć ręką na profesurę na UWM, gdzie profesorów nominalnych tyle co Burków na wsiach mazurskich, a uczelnia w rankingach wszelkich wypada nieproporcjonalnie (do liczby tzw. profesorów) bardzo słabo! Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskiego 31.01.09, 22:08 Pomagal kazdemu zydowskiemu dziecku. Jest honorowym obywatelem Izraela. Hańba, Hanba, Po trzykroć hańba! Hańba dla Polski dla Izraela dla ludzkości. Czy daje się tytułować w tvn24 jako profesor nie dementując tego fałszu w celu oszukania milionów telewidzów? www.tvn24.pl/-1,1578785,0,1,zycze-erice-steinbach-zdrowia,wiadomosc.html www.tvn24.pl/28377,1578777,0,1,fakty-po-faktach,fakty_wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg 31.01.09, 22:20 myślałem doktorku,że jestes pospolita gnida i kreatura ale teraz widać,że jesteś po prostu chory.o ubóstwie umysłowym i braku możliwości zrozumienia prostych tekstów nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWM-1 Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 22:48 Nie zawsze (mało kiedy znaczy!) podzielam opinie venus99. Trochę inaczej postrzegam rzeczywistość. Mam prawo. Nie mam prawa zostawiać jej (jego?) sam na sam z psychopatą! No to jazda: wyborcza.pl/1,76842,3959153.html miroslawkraszewski.salon24.pl/382420.html www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/dv/peti20070607_sir848-849-06_/peti20070607_sir848-849-06_pl.pdf Po tym ostatnim wpisie Kraszewskiego uważam że jest ciężkim przypadkiem sfrustrowanego eks-małżonka dostanio żyjącej Niemki, który nie potrafi znaleźć dla siebie miejsca. Zostaje gabinet psychiatryczny drogi panie! A ty venus zostaw go w spokoju - zapluje sie sam nienawiścią do całego świata! trzeba być mądrzejszym od meduzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg 31.01.09, 22:55 dziekuję za to wsparcie.co do konkluzji się zgadzam.zostawiam go w spokoju.tak sie tylko zastanawiam co z jego pacjentami?żyją? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski zabobon landrata 31.01.09, 22:16 Zabobonna ciemnota nazywała każdego kto nosił okulary profesorem. Dzisiaj się czasy i standardy zmieniły, ale nadal są jeszcze tacy, którzy żyją w głębokiej przeszłości i zabobonie. Pan Bartoszewski miał wystarczająco dużo czasu żeby uczciwie zrobić magistra doktorat i profesurę. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: zabobon landrata 31.01.09, 22:22 widzisz doktorku,pan profesor Bartoszewski w swoim życiu zrobił o wiele więcej niż ty byłbyś w stanie wymarzyć.i przede wszystkim zrobił rzecz najważniejszą:jest przyzwoity.o tobie nikt tego nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: zabobon landrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 18:33 Człowiek przyzwoity nie zachowuje się w ten sposób: "Nie oczekuję od pana Jarosława Kaczyńskiego żadnych przeprosin, ponieważ nie uważam, żeby był on w stanie mnie czymkolwiek obrazić. Wielokrotnie przytaczałem już porównanie, które i tym razem pasuje jak ulał: kiedy ktoś mnie po pijaku obrzyga w autobusie, to nie jest obraza." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 22:46 Zgadzam sie z toba. Toz to tylko dzialania autopromocyjne obecnego rektora UWM, który ma kompleks poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski UWM-1 01.02.09, 11:22 Dziękuję za umieszczenie linków na temat dyskryminacji Polaków/języka polskiego. Fałszywy profesor pan minister Władysław Bartoszewski kolaboruje z Niemcami w zakazywaniu polskiego i nie interweniuje w udokumentowanych urzędowych i sadowych zakazach polskiego Polakom w Niemczech. Zastanawiałem się dlaczego? Wtedy odkryłem ze nie jest on profesorem. Niemcy wykreślili mu ten fałszywy tytuł. Jak od oszusta można się spodziewać ze zajmie się uczciwie sprawami powierzonymi mu przez polskich obywateli? Ujawniłem nieuczciwość pana Bartoszewskiego i w ten sposób dążę do jego dymisji. Na jego stanowisku powinna się znaleźć osoba reprezentującą Polaków a nie Niemców. Hanba. PS.domyślam się ze Pańska uwaga dotycząca psychiatrii wywodzi się z tradycji i wychowania w środowiskach SB i UB. Takich dyskryminowanych dzieci i rodziców jak ja jest wiele. Jesteśmy zrzeszeni. Szczególnie w GW jesteśmy narażeni na ataki antypolskich polskojęzycznych osobników. de.youtube.com/RPDDPL rpdd.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: UWM-1 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.09, 14:23 zarzuca pan Panu Bratoszewskiemu używanie tytułu profesora, ale po pierwsze: czy rzeczywiście ona sam mówi o sobie "profesor", po drugie: dlaczego pan nie reaguje gdy nazywa się pana doktorem? czyżby miał pan zrobiony jakiś doktorat? chętnie się dowiem jaki? lekarzyno marna! wyuczyłeś się za polskie pieniądze a teraz zgrywasz wielkiego polaka za niemieckie euro? widać wiele masz pan kompleksów i teraz próbujesz się odgrywać na mądrzejszych od siebie. Zostaw Pana Bartoszewskiego w spokoju! To jest Wielki Polak i wara Ci marny lekarzyno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Rzeszkowski Re: UWM-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 14:50 Tak się tytułuje, więc to samo, jakby tak mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Rzeszkowski Re: UWM-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 14:48 Popieram Pana w pełni i życzę powodzenia w walce z odkłamywaniem prawdy. pozdrawiam Krzysztof Rzeszkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praszczur.1 Re: UWM-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 15:14 Pamiętacie pewną obrzydliwą gnidę, która na tym forum nie tak dawno jako "praptak2" szalała wypisując teksty rodem z oddziału dla szczególnie ciężkich przypadków? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=83566763&a=83566763 www.torun.com.pl/gramywkilogramy/ Hmm...Może to tylko zbieżność nazwisk.Może Toruń by chciał by ten doktorat nadać u nich w uniwersytecie. A może jeszcze co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: UWM-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:57 Gość portalu: praszczur.1 napisał(a): > Pamiętacie pewną obrzydliwą gnidę, która na tym forum nie tak dawno jako "prapt > ak2" szalała wypisując teksty rodem z oddziału dla szczególnie ciężkich przypad > ków? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=83566763&a=83566763 > www.torun.com.pl/gramywkilogramy/ > Hmm...Może to tylko zbieżność nazwisk.Może Toruń by chciał by ten doktorat nada > ć u nich w uniwersytecie. A może jeszcze co innego... Coś Ci się pomieszało, tam jest Reszkowski a tu Rzeszkowski. To są gwa różne nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 spotkamy się w sądzie, ciężki przypadku 02.02.09, 08:14 Gość portalu: praszczur.1 napisał(a): > Pamiętacie pewną obrzydliwą gnidę, która na tym forum nie tak dawno jako "prapt > ak2" szalała wypisując teksty rodem z oddziału dla szczególnie ciężkich przypad > ków? A może przedstawisz się z imienia i nazwiska? Takie jesteś odważny rzucając kalumniami? Naprawdę myślisz, że jesteś w internecie bezkarny? Ależ nie, takim słowami obraziłeś moje dobra osobiste. I albo podasz mi swoje dane osobowe albo wystąpię do policji o ustalenie twoich danych osobowych w celu złożenia pozwu do sądu o ochronę na podstawie art. 24 kc. Zobaczymy, czy będziesz taki odważny przed sądem. Teraz pozostaje ci tylko czekać na wezwanie z sądu. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: spotkamy się w sądzie, ciężki przypadku IP: 91.104.111.* 07.02.09, 19:45 Te praptak2 ty losiu i zakompleksiona gnido , ty czubku jeden a ty przedstawiles sie z imienia i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: UWM-1 IP: 91.104.111.* 07.02.09, 19:37 praptak2 to zakompleksiony psycho z Elblaga.Wystepuje rowniez pod nickiem mreck a ostatnio nadaje z Torunia jako ab.Gosciu musi miec jakies zaburzenia osobowosci albo natrectwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z Olsztyn Re: UWM-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 15:38 "Fałszywy profesor pan minister Władysław Bartoszewski kolaboruje z Niemcami w zakazywaniu polskiego" Głupota i nienawiść elektoratu pisowskiego jest wprost oszałamiająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.09, 11:22 Nienawiść jak kręgi wody się rozchodzą Szkoda, że wam głów nie chłodzą Tworzenie na siłę pustych autorytetów To droga dla innych do epitetów Jad którym się wzajem oblewacie Tworzy nienawiść i w nim się chowacie Czas pokory wobec prawdy jednej Nie tej bałwochwalczej biednej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskiego IP: *.ols.vectranet.pl 01.02.09, 12:53 Cała ta sprawa to wielkie aj waj giwałt Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Apeluje do przyzwoitosci komentatorow 01.02.09, 15:13 www.wiadomosci24.pl/artykul/jak_tytulowac_wladyslawa_bartoszewskiego_81637-2--1-a.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWM-1 Re: Apeluje do przyzwoitosci komentatorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 15:24 Dopiero teraz dotarło to do Niemiec? Proponuję rozpocząć prezentację tych znanych osób (zwłaszcza polityków), którym stopnie i tytuły naukowe nadane przez rządy ich krajów były jak najbardziej prawomocne i mieli oni niewątpliwe prawo do posługiwania się nimi. a więc ludzie na wskroś uczciwi. Może na początek ten miły człowiek, niewątpliwe doktor (niemieckim zwyczajem "Dr." stanowi niejako integralna część nazwiska): pl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels Czekam na następne propozycje! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Apeluje do przyzwoitosci komentatorow 01.02.09, 15:39 najpierw mnie podpuszczasz zeby tego notorycznego ćwierćinteligenta puścić z życiem a potem sam polemizujesz z tym przypadkiem z dziedziny psychiatrii.to jakis maniak wymagający leczenia.o niczym innym nie potrafi pisać i zaśmieca wszystkie mozliwe strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWM-1 Re: Apeluje do przyzwoitosci komentatorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 17:27 Sorki! Nóż mi się w kieszeni otworzył po prostu. Milknę już od teraz przy tym watku i nie będę zabierał głosu! Pozdrawiam i absolutnie nie miałem zamiaru Cie podpuszczać!;) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Apeluje do przyzwoitosci komentatorow 01.02.09, 20:21 OK,chociaz obrabianie tego ćwoka jest znakomitą zabawą.przestaję się dziwić,że zabroniono mu kontaktów językowych z dzieckiem. przynajmniej to niewinne stworzenie nie zostanie zdeprawowane. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Dla niepoprawnych zabobonnycvh komentatorow 01.02.09, 15:32 Proszę wydrukować obydwa poniżej załączone artykuły, przeczytać ze zrozumieniem i przedyskutować w mniejszych lub większych grupach dlaczego fałszywy, czyli tak zwany profesor pan Bartoszewski przyznał się ze profesorem nie jest? Wulgarne ataki nic nie zmienia. Oszukiwanie społeczeństwa przez GW i fałszywe autorytety tez się skończy. picasaweb.google.com/lh/photo/eeJKIMr4BodiKODXQQuJUg?feat=directlink picasaweb.google.com/miroslaw.kraszewski/NeuesAlbum8?feat=directlink Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Polecam modlitwe do falszywego profesora. 01.02.09, 16:03 Bezrefleksyjnym zabobonnym czcicielom fałszywego profesora Bartoszewskiego polecam wydrukowanie poniżej przelinkowanych artykułów i przedyskutowanie z psychiatra, skoro jest już tutaj wymieniony, treści tych artykułów w kontekście "nie był i nie jest profesorem, wiec nim jest, bo ja anonimowy wulgarny bloger tak uważam". gdy nie pomoże przykleić obrazki na ścianie i modlić się trzy razy dziennie, żeby prezydent mianował go profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Rzeszkowski I wszystko jasne - link z dnia dzisiejszego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:53 "Nigdy zresztą nie czułem się wykształciuchem: nie mam doktoratu, nie jestem prezydenckim profesorem. Profesorem zrobili mnie Niemcy i TAM mam prawo używać tego tytułu." www.dziennik.pl/opinie/article309155/Bartoszewski_Kaczynski_jak_pijak_w_autobusie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek do chorego miroława kraszewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:30 Współczuję ci chory człowieku. Otumaniony i zacietrzewiony. Wstyd przynosisz. I politowanie wzbudzasz. Zal, boś chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZROZUMNY Re: do chorego miroława kraszewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:35 piszesz tylko do kogo skoro dwie opcje tu się ścierają.Chory czasami nie wie do kogo się zwraca. Człowieku napisz o co ci chodzi? Twój tekst nic nie wnosi do debaty , ani tym za ani tym przeciw. Myślę ,że nie należysz do absolwentów uniwerku skoro nie potrafisz wyartykuować swojego zdania poza emocjami Gość portalu: człowiek napisał(a): > Współczuję ci chory człowieku. Otumaniony i zacietrzewiony. Wstyd przynosisz. I > politowanie wzbudzasz. Zal, boś chory Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Dziekuje za link do Dziennika 01.02.09, 19:34 Człowiek który w odrazajacy sposob obraza Polaków nazywając ich dewiantami psychicznymi, bydłem, dyplomatolkami, fiki miki , człowiek który kilka razy wypowiada się publicznie na temat rzygania w tramwaju, któremu skreślono w Niemczech fałszywy tytuł profesora, który kolaboruje z Niemcami w procesie wynaradawiania polskich dzieci nie był, nie jest i nie będzie profesorem. Dzisiejsze rewelacje pana Władysława Bartoszewskiego z Dziennika są wiec tym bardziej zaskakujące i godne pożałowania. W tym samym Dzienniku z dnia 26.08.2008 na stronie 5 pan Władysław Bartoszewski powiedział ze profesorem nie jest. Dlaczego "Dziennik" nie zacytował dzisiaj tej wypowiedzi? Przecież sprawa została dawno wyjaśniona! Niemcy wykreślili mu fałszywy tytuł profesora 8.7.2008 na mój wniosek. Sygnatura akt E08-32.00 POL/SE/Kraszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Wklejam kilka pytan prawdziwego profesora 01.02.09, 21:17 pytania, ktore prawdziwy Prof. dr. hab. Jerzy Robert Nowak , zadal i nigdy nie otzymal odPOwiedzi. [cytat] - Dlaczego zgodził się Pan na uroczyste wręczenie Panu medalu ku czci największego niemieckiego polakożercy lat dwudziestych Gustawa Stresemanna? * Dlaczego w 2006 r. jako sekretarz kapituły Orderu Orła Białego sprzeciwił się Pan przyznaniu Orderu Orła Białego (pośmiertnie) generałowi Augustowi E. Fieldorfowi i rotmistrzowi Witoldowi Pileckiemu? Czy można w ogóle porównać Pana zasługi jako kawalera Orła Białego z zasługami dwóch wspomnianych bohaterów? * Dlaczego, będąc oficjalnym gościem Izraela jako polski minister spraw zagranicznych, milczał Pan jak grób w parlamencie izraelskim w czasie, gdy obrażano Pana kraj, gdy Polaków publicznie nazywano współwinnymi wraz z Niemcami zagłady Żydów (robił to m.in. wiceprzewodniczący parlamentu R. Rivlin)? * Jeśli nie miał Pan odwagi na publiczną polemikę z antypolskimi oszczerstwami, dlaczego nie wyszedł Pan z sali, jak doradzała Panu większość polskiej delegacji? * Dlaczego kłamał Pan (w 2000 r.), że Polaków zaatakował w Knesecie tylko "głupi ekstremista"? * Dlaczego używa Pan bezprawnie tytułu profesora w sytuacji, gdy jest Pan tylko maturzystą, absolwentem gimnazjum? Jak wiadomo, obowiązują twarde reguły: aby zostać profesorem, trzeba mieć magisterium, doktorat i habilitację, a żadnej z tego typu prac Pan nie obronił, nie mówiąc o skończeniu studiów. * Dlaczego nie zdobył się Pan na publiczne wystąpienie w obronie pamięci słynnej pisarki Zofii Kossak, której Pan tyle zawdzięcza, jak Pan sam wielokrotnie przyznawał? * Dlaczego zgodził się Pan na zamieszczenie w książce - wywiadzie z Panem - cytatu z kłamliwym twierdzeniem Stefana Niesiołowskiego, że jakoby: "Zapisał (Pan) piękną kartę walki o Polskę z bronią w ręku". W jakim to było oddziale? Przy jakiej ulicy? Jakich ma Pan świadków tej rzekomej walki? * Dlaczego tak mocno, a kłamliwie, przesadza Pan z eksponowaniem swej roli jako rzekomo jednej z głównych postaci organizujących pomoc dla Żydów w ramach Żegoty w 1942 roku? Miał Pan wtedy tylko 20 lat i był podwładnym faktycznej wielkiej organizatorki pomocy Żydom Zofii Kossak. * Dlaczego nie zareagował Pan na poturbowanie polskich, katolickich wiernych przez moskiewską milicję? * Dlaczego nie zrobił Pan nic, aby zaprotestować przeciwko brutalnej obławie policyjnej na 300 Polaków we Frankfurcie nad Odrą, potępionej nawet przez 7 niemieckich posłów? * Kto upoważnił Pana jako ministra do przepraszania Niemców cytatem z Jana Józefa Lipskiego za przesiedlenie? * Na jakiej podstawie zaniżył Pan o milion osób - wbrew sprawdzonym naukowo statystykom - liczbę Polaków, ofiar wojny, w swym wystąpieniu w Bundestagu? * Dlaczego Pan, w latach 60. tak zdecydowanie reagujący na początki fali antypolonizmu, milczy w tej sprawie, gdy fala antypolonizmu jest wielokrotnie większa? * Dlaczego piętnował Pan w Izraelu antyżydowskich "polskich ciemniaków", a nie wypowiada się Pan na temat skrajnych przejawów żydowskiego antypolonizmu? Dlaczego nie reaguje Pan na coraz silniejszą falę antypolonizmu w niemieckich mediach? * Dlaczego Pan, były żołnierz AK i Powstania Warszawskiego, nie zareagował na potworne oszczerstwa rzucane na powstanie w artykule Cichego i na AK w tekście Yaffy Eliach? * Dlaczego nic Pan nie zrobił w celu wystąpienia na arenie międzynarodowej przeciw używaniu oszczerczego nazewnictwa: "polskie obozy zagłady" i "polskie obozy koncentracyjne"? (Zrobił to dopiero kilka lat po Panu minister Adam Daniel Rotfeld). * Co skusiło Pana, jako 83-letniego staruszka niemającego zielonego pojęcia o lotnictwie, do przyjęcia swoistej synekury, posady prezesa Rady Nadzorczej LOT, znajdującego się skądinąd w bardzo trudnej sytuacji finansowej? Czy w czasie Pana zarządu LOT-em może się Pan pochwalić choć jednym, jedynym posunięciem, które przyczyniło się do poprawy sytuacji finansowej firmy? * Czy w czasie Pana pierwszego szefowania resortem spraw zagranicznych zrobił Pan w ogóle choć jedną konkretną rzecz dla obrony polskich interesów narodowych w polityce zagranicznej, czy wystarczyło Panu bierne reagowanie na wszelkie przypadki brutalnego dyskryminowania Polaków? * Dlaczego Pan po tylekroć kłamliwie wychwalał kanclerza Helmuda Kohla znanego z niechęci do Polaków i do uznania granicy na Odrze i Nysie? * Dlaczego Pan - antykomunista - zgodził się być ministrem w postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego? * Dlaczego nie zdobył się Pan na publiczne wystąpienie w obronie pamięci słynnej pisarki Zofii Kossak, swojej byłej przełożonej? * Dlaczego nie zdobył się Pan - "autorytet" w Niemczech i Izraelu - na publiczne potępienie antypolskich oszczerstw najgorszego polakożercy i katolikożercy Jana Tomasza Grossa? * Czy nie wstydzi się Pan swej decyzji odwołania z funkcji polskiego konsula honorowego wielkiego Polaka Jana Kobylańskiego, tylko dlatego że zaangażował się on w obronę prezesa Kongresu Polonii Amerykańskiej Edwarda Moskala? * Czy nie wstydzi się Pan, że na stare lata dał się Pan wciągnąć w niegodną Pana siwych włosów kampanię obelg w stylu "dewianci" i "bydło"? * Czy popierał Pan awansowanie swego syna na pełnomocnika rządu ds. bezpieczeństwa energetycznego w randze ministra w rządzie Marcinkiewicza? Kto pierwszy zachęcił premiera Marcinkiewicza do rozważenia kandydatury Pana syna - pracującego przez wiele lat jako historyk w żydowskim instytucie w Oxfordzie - na to stanowisko, twierdząc, że Pana syn jakoby "od wielu, wielu lat zajmuje się energetyką"? * Dlaczego dziwnie nie mówi Pan w swoich wywiadach o tym, że Pana syn pracował przez wiele lat w żydowskim instytucie w Oxfordzie i w polsko-żydowskim roczniku "Polin"? Przecież chyba nie było nic wstydliwego w jego pracy? * Dlaczego Pan nie wpłynął na swego syna, by w 1989 r. nie wydawał jako "Editor" polakożerczej książki Samuela Willenberga "Surviving Treblinka", w której znalazły się m.in. oszczercze twierdzenia, że AK-owcy, uczestnicy Powstania Warszawskiego, mordowali Żydów i gwałcili Żydówki? * Dlaczego w ostatnich kilkunastu latach milczał Pan, nie protestując publicznie w sprawie oskarżeń przeciw Polakom (m.in. w tak bliskim Panu "Tygodniku Powszechnym"), że radośnie bawili się na karuzeli w pobliżu ruin płonącego warszawskiego getta? Przecież jeszcze w 1985 r. prostował Pan to kłamstwo na łamach paryskich "Zeszytów Historycznych"? * Dlaczego kłamie Pan w wywiadzie-rzece udzielonym Michałowi Komarowi, jakoby złożył Pan rezygnację po objęciu na KUL funkcji dziekana przez prof. Ryszarda Bendera? W rzeczywistości był Pan podwładnym w jego katedrze aż 11 lat, w tym kilka lat w czasie, gdy był on dziekanem. [Prof. dr. hab. Jerzy Robert Nowak] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Wklejam kilka pytan prawdziwego profesora IP: *.ols.vectranet.pl 02.02.09, 20:30 i co na to szczekacze z forum? mowe odjelo, a moze jestescie niomylni jak Wasz polbog Walesa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko lepiej p.Bartoszewskiego zapisac na studia IP: *.eranet.pl 03.02.09, 12:33 skoro ma wyksztalcenie srednie to moze lepiej zeby najpierw zrobil licencjat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UW Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:31 NA STRONACH INTERNETOWYCH CISZA JAK MAKIEM ZASIAŁ W TEMACIE ! www.uwm.edu.pl/?q=pages/term/3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiulka Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.09, 17:12 No Ci jak coś wymyślą to iść i łeb o kamień rozbić! .... Odpowiedz Link Zgłoś
szaro.buro Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg 05.02.09, 22:36 Nie piszę ,że nie może 'profesor' Bartoszewski być doktorem HC. Zapewne, nie bedzie to referendum by był. Oto z bogatego słownika 'ałtorytetu' wybiórczej. Pamietacie jeszcze z jesieni kto jest ŁAJDAKIEM , że ostrzegał o kryzysie , a kto nazywał innych ŁAJDAKAMI czyli ludźmi marnej reputacji. 'Profesor' Bartoszewski w FAKCIE tak się lansował jako wasz DHC. Dziś widać jego wielkość i przenikliwość zgodną z linią partyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 08:46 Czy przypadkiem o swoich koalicjantach jako ludziach marnej reputacji nie mówił niejaki Kaczyński?Ówczesny premier?? Czy mógłbyś w przyszłości głębię swych mysli wyrażać w języku polskim a nie wolskim? Odpowiedz Link Zgłoś
szaro.buro Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg 06.02.09, 17:16 ANTYMENELOM mogę wskazać inne teksty . Gratuluje wyboru tej miary człowieka jako DHC www.rp.pl/artykul/211149.html Profesor Bartoszewski nie szczędzi politykom surowych ocen. Twierdzi, że straszą obywateli kryzysem. We wczorajszym „Fakcie” ocenił, że takie zachowanie to łajdactwo. – Tak, jeśli ktoś robi to z pobudek partyjnych, jest nieodpowiedzialny, działa antypaństwowo i po łajdacku – mówi „Rz” prof. Bartoszewski. Dodaje, że w całej Europie politycy starają się przede wszystkim uspokajać swoich obywateli. Naukowcy uważają, że tak ostre słowa są przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:55 Nie wybierałem pana prof.Bartoszewskiego na doktora hc.Nie mam niestety wpływu na te decyzje.Gdybym miał byc może niektórzy nie byliby dzisiaj zaszczyceni taka godnością. Uważam,że pan prof.Bartoszewski jest jednym z wybitnych Polaków i być może ani UWM ani stadko ujadaczy z jakimś folksdojczem na czele nie zasłuzyło na wyróznienie przez profesora.W końcu nie da sie ukryć,że Olsztyn ze swoim uniwersytetem to małe zapyziałe miasteczko i ku uldze niektórych jego mieszkańców takim pozostanie.Głosy oponentów pokazują jedynie,że profesor jest człowiekiem cywilizowanym i europejczykiem czego o jego oponentach powiedzieć sie przy największym wysiłku nie da.I dlatego o Bartoszewskim mówi się per profesor a o oponentach menelstwo.amen. Odpowiedz Link Zgłoś
szaro.buro Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg 07.02.09, 08:17 ANTYMENELU nie powtarzał kłamstw ,że jest to profesor , bo on sam już wyjaśnił jak to jest z tym profesorem. Owszem mówimy profesor do nauczycieli nawet z tytułem mgr. ale robia to uczniowie. W życiu publicznym jest to jedyny przypadek takiej manipulacji. Cywilizowanych Europejczyków mamy full wypas w Polsce i Olsztynie. W jego wypowiedziach nie widzę nic nadzwyczajnego ot prosty jakiś śmieszny facet, którego celem jest opluwać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 11:06 Jak przeczytasz sobie wszystkie posty to może zobaczysz,że problem profesury Bartoszewskiego był wielokrotnie wyjasniony.Powtórzę więc po raz kolejny(bo do niektórych nawet słowo pisane trudno trafia),że jest to zwrot GRZECZNOŚCIOWY.a ponieważ wywołuje to pianę u menelstwa więc z tym większą ochotą go używam.Co do mojej oceny ludzi których ten zwrot w odniesieniu do profesora Bartoszewskiego tak niezmiernie podnieca to nie mam żadnych wątpliwości,że są to impotenci pod każdym względem i można jedynie podziwiać skalę ich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytam Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 12:57 rozumiem ,że antymenel , gdy czyta,słyszy profesor Religa czy profesor Kołodko czy profesor Buzek to uważa ,że to ,to samo profesor u Bartoszewskiego ? Nikt tak nagminnie nie powiela przy nazwisku Bartoszewski słowa profesor , bo wielu nawet nie wie ,że na imię mu Władysław. Imię jego ma zastępowane słowem PROFESOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikimiki Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 10:48 a to to uśmiałem się z cywilizowanego europejczyka Bartoszewski: Steinbach? Nie znam tej pani Niemiecki rząd przyjął projekt utworzenia placówki, która ma upamiętnić przymusowe wysiedlenia Niemców po II wojnie światowej i inne wysiedlenia w Europie w ubiegłym wieku. Polska odrzuciła zaproszenie i nie uczestniczy w tym projekcie. "Niemcy robią, co uważają, a my uważamy, co oni robią" - komentuje w DZIENNIKU profesor Władysław Bartoszewski. www.dziennik.pl/polityka/article140913/Bartoszewski_Steinbach_Nie_znam_tej_pani.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: 91.104.111.* 07.02.09, 20:03 Cos sie tak uczepil UWM ? Jakie to niby mamy wielke uniwersytety w tej Polsce?Warszawski czy Jagiellonski,ktore zajmuja miejsca pod koniec 4 setki najlepszych uniwersytetow?UWM przynajmniej nie musi sie obawiac ze zostanie uniwesytetem drugiej kategori jak niektore w naszym kraju uniwesytet jak uniwersytet ani najlepszy ani najgorszy wiec po co ten jad ?zeby zadowolic grupke zakompleksiecow,ktorzy z sobie tylko wiadomych powodow nie lubia Olsztyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoneświatło Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 11:02 Strzeżcie się panny i kawalerowie - My w konkretnych sprawach interweniujemy. Tylko - przepraszam bardzo - żadna z tych pań, czy panów nie radzili się państwa polskiego, czy ma brać ślub z Niemcem. Jeżeli robi się coś na własną odpowiedzialność, to trzeba liczyć się z okolicznościami tej decyzji towarzyszącymi, wynikającymi z prawodawstwa kraju, w którym żyje. Mogli żyć w Polsce - dodał. Jak podkreślił Bartoszewski, "nie można robić z tego skandalu i mówić: nie będzie Niemiec pluł nam w twarz". - Równie dobrze można by mówić, że my te dzieci polonizujemy. A to jest bez sensu - podsumował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 13:13 Czysta,żywa prawda.Każdy odpowiada za decyzje jakie podejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskieg IP: *.ols.vectranet.pl 08.02.09, 17:42 bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Zabobon. Bartoszewski nie jest profesorem 12.02.09, 18:41 Pan Wladyslaw Bartoszewski oszukiwal latami spoleczenstwo swoin "tytulem", wykreslonym na moj wniosek przez niemiecki rzad. Jezeli ktos go chce nazywac wicechrabia lub vicebaronem, to jest to tytul grzecznosciowy, ale prosze nie szargac tutaj najwyzszego tytulu naukowego dodajac do slowa profesor nazwiska Bartoszewski. to jest bardzo niegrzrcznie. Po prostu zabobon. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zabobon. Bartoszewski nie jest profesorem 12.02.09, 20:07 zabobon zabobonem a głupota głupota.nic dziwnego,że człowiek w takim stanie ma problemy z kontaktami z własnym dzieckiem.i dlatego doktorku ty pozostaniesz kapusiem a pan Bartoszewski profesorem.i możesz mu tylko zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawkraszewski Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskiego 13.02.09, 10:38 proszę nie szargać tutaj najwyższego tytułu naukowego dodając do słowa profesor nazwiska Bartoszewski. To jest niegrzeczność w stosunku do uczciwych naukowców. Pan Bartoszewski podaje się za historyka, chociaż nigdy nie studiował historii. Nie jest profesorem. Zwykle oszustwo. Kto w to wierzy jest po prostu chodzącym zabobonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Kolejny sukces drogiego Profesora IP: *.centertel.pl 18.02.09, 19:37 wirtualnapolonia.com/2009/02/18/niemcy-to-nie-erika-steinbach-jest-problemem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Kolejny sukces drogiego Profesora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.02.09, 20:28 Jak się przeczyta całość do końca,szczególnie poczynając od słów:w niemieckiej prasie pojawiła sie ogromna liczba komentarzy internautów....to rzeczywiście można dojść do tego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B-boy Bartoszewski DANCE IP: 74.55.63.* 12.03.09, 20:05 www.youtube.com/watch?gl=US&v=Gq9S8yUTnpE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Uniwersytet honoruje profesora Bartoszewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 04:01 ochne mich Odpowiedz Link Zgłoś