Dodaj do ulubionych

Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe

IP: *.ols.vectranet.pl 03.03.09, 20:02
"Na skraju miasta" kupiło teren bardzo dawno za przysłowiowe grosze! robocizna
poszła w dół, materiały potaniały także. niezależnie od standardu 6,5k pln/m
kw. to stanowczo za dużo!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: weganin11 Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.09, 20:13
      Naiwnych pewnie nie zabraknie ,bo wielu na pokaz potrafi żyć.
    • maretina Siwek to oszust 03.03.09, 21:40
      nie kupujcie u niego mieszkan.wlasnie wygralam z nim sprawe sadowa. rznal
      wszystkich na kase jak leci.
    • Gość: franciszka Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.adsl.szeptel.net.pl 04.03.09, 09:57
      NA SKRAJU MIASTA i jego spólki córki - hybrydy do których wyprowadza
      pieniadze to wielka piramida finansowa OSZUCI, TRUPI, w WARSZAWIE
      TEZ MA KILKANSCIE SPÓLKE, słupów - trupów, kilentom grozi,
      zastrasza .... NIE DAJ SIE nacignąc, walcz oswoje
    • Gość: kuba Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.ols.vectranet.pl 04.03.09, 10:31
      Spółdzielnie mieszkaniowe nie budują,deweloperzy też ograniczyli
      inwestycje,nowych mieszkań zatem w ogóle nie przybywa,a ceny mają spadać? No to
      chyba byłoby sprzeczne z prawami rynku?
    • Gość: abc Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: 193.227.131.* 04.03.09, 12:52
      gdyby nie protesty mieszkańców to geniusz ekonomiczny Barański
      zacząłby budowę w 2008 r. i teraz spółdzielnia by popłynęła razem z
      genialnym bobem budowniczym
    • Gość: KOKO Re: Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:55
      rynek nasycił się mieszkaniami, kto miał kupić już to zrobił. a
      chcieć teraz, to nie zawsze móc.
      • Gość: kazik Re: Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.ols.vectranet.pl 04.03.09, 14:34
        Ha ha ha ha rynek nasycił się mieszkaniami, akurat.W Polsce ok.80% młodych
        ludzi nie ma swojego mieszkania, a ty tu pieprzysz o nasyceniu mieszkaniami.Jak
        będę głodny, a nie będę miał na chleb to wg ciebie będę nasycony,tak?
        • Gość: vv Re: Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.ols.vectranet.pl 04.03.09, 16:29
          Wg tego nie zeżresz chleba, bo cię na niego nie stać i przez to chleb pozostanie
          nie tknięty. To samo z mieszkaniami - widzisz analogię?
          • Gość: * Re: Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 01:24
            Widzę analogię głupoty. Głupcom wystarczy tylko obiecać a zgodzą się na wszystko.

Idiotyzm takich głupców testujemy po raz ko;lejny w olsztynie ;(
    • Gość: qwer Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.09, 22:36
      Baranski nie rezygnuje bo kryzys. Co go obchodzi kryzys. Przecież
      mieszkanka nie miały być dla tzw. ludzi, którzy teraz nie mają
      pieniędzy. Każdy czas jest dobry na wyprowadzenie kasy ze
      spółdzielni.
    • Gość: * Taki krach, jacy czlonkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 01:21
      Byłem w ostatniej ekipie, której wydawało się, że uratuje jeszcze Spółdzielnię
      Sami Swoi. Podstawieni w wyborach spółdzielczych naiwni członkowie w
      demokratycznym glosowaniu dokonali tego, czego można się było od takiego gremium
      spodziewać. W końcu nie sprzątaczki otrzymujące mieszkania od Prezesa miały coś
      do stracenia. Z mieszkań i tak w sytuacji obowiązującego prawa wyrzucić ich nie
      było można. Postępowanie Likwidatora (notebene sędziny) wyznaczonej przez Sąd
      Rejonowy do dnia dzisiejszego budzi we mnie szereg wątpliwości. Dla czego?
      Chociażby dla tego, że starcili wszyscy inwestujący własne pieniądze w tę
      spółdzielnie, a zyskali tylko Ci "blisko urzędujący".

Pomijam już fakt, że za pieniądze spółdzielców zakupione zostały grunty od
      miasta i sprzedane za nie tylko przysłowiowy grosz instytucji brylującej w tych
      przywilejach. Na Pieczewie budują się - z tego co wiem - trzy kościoły. Jeden na
      terenach "sprzedanych" przez Prezesa S-pni Sami Swoi. Na temat terenów dwóch
      następnych nie mam wiedzy, ponieważ przestałem się tym interesować. Przekonany
      jestem jednak, że fina un suunto jest grą w podobnej płaszczyźnie.

A po co Wam mieszkania!!! Budujcie Kościoły!!!

Aczkolwiek nie mam nic przeciwko nim, ale forma kościelnego postępowania do
      złudzenia nawiązuje do gotowości godzenia się nawet na budowę na burdelu
      papieskiego, oby tylko tryumf papieski ujrzał światło dzienne.

Być może jesteś w pełni tego słowa znaczeniu uczciwym człowiekiem, Ale z
      łacińskiego imienia Gloria pozostaje tylko brzmienie w dziwny sposób
      korelującego z kecawą.

Nie jesteś nim, jestem tego pewien,
      Oczywiście, jak zawsze zgodnie z przysłowiem, winna będzie ona... :))

Księżulku, skąńcz tą swoją indoktrynacją na parafianach. Zupełnie mnie to nie
      interesuje, co będziesz z nimi robił. Nauczyli Cię manipulacji prostym ludem,
      nie nauczyli Cię przyrody. Dzięgiel leśny też ma swoje prawa dęte, nagięte w tę
      czy inną stronę. Wcale mnie nie interesuje, ile lat czy wiosenek będziesz
      kwitnął na swej prafii. Wszystko wskazuje na to, od lipca do września jest to
      okres najbardziej swawolny.

Życzę natchnienia,m aczkolwiek bardzo wątpię, by ocena jakiegoś prowincjonał
      mogła zawarzyć na ludowych tradycjach, o ile nie jest tu kwestia głowy.

Przekonany jestem, że bez względu nas zagrania lewizny czy praw9zny, młodzież
      powróci do korzeni. Nie traktuj ludzi jako stworzeń, którym można wcisnąć wszystko.

Mówię to w sposób dyskusyjny, aczkolwiek Twoja reakcja nie po raz pierwszy
      wyzwala znane kategorie szufladkowania.
    • Gość: mieszkaniec Krach uderzył spółdzielnie mieszkaniowe IP: *.ols.vectranet.pl 06.03.09, 10:38
      A gdzie Pan Przedwojski i jego ekipa chcą na ul. Synów Pułku zmieścić jeszcze
      dwa bloki??? Może niech u siebie pod domkami jednorodzinnymi pobuduje takie
      betonowe kloce?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka