Gość: yeti Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.09, 22:09 co do drzewek,krzaków i kwiatów byłem widziałem i strasznie się zdziwiłem ze spółdzielnia w takich tarapatach pozwala sobie na taki luksus wynajmujac do tego jeszcze firmę ogrodniczą.Wiem coś o tym pracując w ogrodnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MECENAS Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 00:57 Powiem tylko jedno. Sama odmowa spłaty porzyczki przez zarząd SM Domator jest ewidentnym działaniem na szkodę spółdzielni.Wystarczy aby jeden z członków złożył wniosek do prokuratury ościganie,a wtedy wszczęte zostanie śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIEKIEREZADA [...] IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 09:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 10:40 może tak może nie - co ty potwierdzasz, kto to sprawdzi... choć tez jej nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stołek prezesa Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 11:30 T.R-M nie tylko dla stołka walczyła z porzednim zarządem.Miała nieuregulowne zaleglości finansowe i nielegalnie nad klatką schodową wywiesiła ogromną reklamę swojego gabinetu(która jest do dziś).Nie chciala też za nią placić i przegrała za to sprawę w sądzie.Dlatego zarząd odmawiał przksztalcenia jej mieszkan na odrębną własność.Jak została prezesm to swje sprawy ,,załatwiła". Następca powinien się tym zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opłaty eksl-1,90zł Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 11:52 A co zrobiła z oplatami ekspoloatacyjnymi!!!!!Poprzedni zarząd podniósł je,ale zapowiedział,że od następnych lat będzie sukcesywnie zmiejszał(jest to w protokole w.z.),a ona wykorzystała to robiac szum.Gdy zosała prezesem to oplaty zmniejszyła-pod publikę,a teraz zaledwie po dwóch latach znów podniosła. Wcześniej chodziło o kredyt- dlaczego nie z banku(bo banki nie chcialy go udzielić). Ciekawe czy R-M i dla banku odmawiałaby zwrotu pożyczki.Strzegąc się przed własnie takimi klientami bani wymagają zabezpieczenia.w tym przypodku żądały ,,bagatela" 6 ooo ooo zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 12:02 tu sporo piszą ludziki związani z tym pajacem s ludziki zpoprzedniej rady nadzorczej -którzy popierali tego od agencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spóldzielca Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 12:10 czlowieku czy nie widzisz co ta kobieta wyczynia.odmowa placenia pozyczki doprowadzi do upadlości spółdzielnie.a ona dala się juz poznać.a zaslynęla klamstwami i tworzeniem wlasnego prawa. z nikim się nie liczy. nawet z wyrokami sadów,a cóż dla niej opinie ludzkie. ona jest wszchwładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 12:13 zgadza się że za dużo sobie pozwala, ale nie ma mowy by do władzy wrócili ludzie z poprzedniej rady nadzorczej - ja sie tym mordkom przyjżałem... mali ludkowie i malutkimi interesikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 12:14 Tu nie chodzi o porzedni zarząd tylko o Rokicką. Kazdy tylko nie ta baba. Ona nas zrujnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 12:22 fakt że jest beznadziejna, ale nie każdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 12:31 Wiadomo,należy zebrac oferty i wybrać nowe wladze,ale kto się za to weżmie? Na ul. Dywizjonu 303 mieszka pewien prawnik który z tego co wiem jest już chyba na meryturze,ma czas. To do Pana panie Julianie. Może Pan nas wyzwli spod tych bezsensownych rządów i uratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 15:34 pan julian byłby dobrynm szefem , zna się na spółdzielczości , długa czas był z nią związany. i zna problemy domatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 16:34 kwestia czy ma nieposzlakowaną opinię...... oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 16:42 godny zaufania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 16:59 oby ale to są tylko słowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 17:03 zawsze są słowa przeciwko słowom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 17:07 a są ludzie i ludziska wiarygodni i nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietruszka Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.gprs.plus.pl 12.03.09, 17:13 Bardzo jestem ciekawa czy na walnym znów kochani omamieni członkowiwe spółdzielni nie wybiorą obecnej oszołomki i manipulatorki .Czy już przekonali się jak zostali omotani w czasie tych spotkan garażowych przez babę która właściwie lekceważy prawo. "Grabie do siebie " ale czy to jest prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 17:28 Lokatorzy Domatora, a może do posłanki Staroniowej, już raz Wam pomogła. Obie panie znają się dobrze i nic jej niezrobicie, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pana Juliana Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 18:11 Panie Julianie niech się Pan za to weżmie.Przecież pożyczkodawca sam wystapił o ugodę.Kiedyś pomógł,a i teraz mówi,że nie chce krzywdy spółdzielni,a po prostu prosi o wywiązywanie sie z umowy.Nie żądał wcale ZWROTU CAŁEJ pożyczki),a chciał tylko aby nadal zgodnie z umową spłacano ją w ratach.Ta nieodpowiedzialna baba odmówiła wogóle spłaty.To jakiś nonsens !!! Wystarczy ją wywalić,a każdy się dogada z pożyczkodawcą. Jeżeli nic nie zrobimy to postępowanie Rokickiej szybkimi krokami doprowadzi do upadłości spóldzielni.A ją za to co robi trzeba podać do prokuratury.TOŻ TO ŚWIADOME I Z PREMEDYTACJĄ DZIAŁANIE NA SZKODĘ SPÓŁDZIELNI !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
real1234 A propos postów w/s domatora 12.03.09, 20:07 Odnoszę wrażenie, że większość postów piszą te same osoby pod zmienionymi nickami, które kibicują wszystkim, którzy chcą oskubać i "uwalić" spółdzielnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW222 Re: A propos postów w/s domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 20:15 uwali spółdzielnię Rokicka, z tego co mi wiadomo to już jest pisany wniosek o upadłość spółdzielni. więc jak nic nie zrobicie to tak się stanie. PAnie Julianie do roboty, na odpoczynek jeszcze za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: A propos postów w/s domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 20:45 oj będzie SIEKIERAZADA , będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 00:01 Spółdzielnie mieszkaniowe to przeżytek z minionej epoki. Takich prezesów jak ta Morabac i w innych olsztyńskich spółdzielniach jest pełno. Wystarczy wymienić Procyka, procenta, baranskiego czy okulicza. Jedna rodzina ochraniana przez opłacanych członów z rad nadzorczych i ich przewodniczących w rodzaju mokrej czy innej zasłużonej z OSM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 00:21 Prezes Rokocka na swojej stronie internetowej z uporem maniaka kłamie i dalej mydli oczy. Skończ waść wstydu oszczędż. Nikogo już nie nabierzesz. Po tym wszystkim sama powinnaś odejść,a nie trzymasz się stołka jak tonący brzytwy. ,,Nachapać się do końca, a po mnie choćby potop" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 16:13 tak sie zastanawiam po co ta strona internetowa -przecież to kosztuje a do niczego nie służy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 16:27 Ta jej strona jest dlatego gdyz media lokalne już sie na Rokickiej poznały i pisza obiektywnie. A ona musi gdieś dalej kłamać i łgać. To pieniaczka i ptworny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 16:39 hihihi ale na ta stronę nikt nie wchodzi - tak jakby wieszała ogłoszenia w piwnicy za drzwiami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.M. DOMATOR Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 18:29 Jest wyrok sądu o zapłatę zaległych rat pożyczki,jest klauzula wykonalności,jest już zajęcie komornicze,jest orzeczenie Prokuratury Okręgowej-sygn V Ds.74/06 i wyrok Sądu Okręgowego sygn.II Kp 31/08,że pożyczka jest zgodna z prawem i w udzielaniu jej nie stwierdzono znamion przestępstwa,jest orzeczenie z ostatnich dni Prokuratury Okręgowej,że po uzyskaniu wyników kontroli U.K.S. NIE MA PODSTAW DO WSZCZĘCIA PONOWNEGO ŚLEDZTWA,a pani prezes T.Rokicka- Morabet z PRYWATNYCH pobudek nadal bije pianę i pisze do ... tejże samej Prokuratury Okregowej o ... ponowne wszczęcie śledztwa i nadal odmawia spłaty pożyczki.Nadto swoje pismo przesyła do wiadomości sprawy dla reportera,Ministerstwa Sprawiedliwości itp,itd,a wszystko po to aby dane pismo wydrukować na swojej stronie internetowej i aby dalej mydlić wszystkim oczy. Kobieto ludzie nie są tacy głupi jak ci się wydaje.Widzą FAKTY na nic twoje wypociny. TAKE POSTĘPOWANIE TO DZIEŁANIE NA SZKODĘ SPÓŁDZIELNI.TOŻ TY PROWADZISZ JĄ DO RYCHŁEJ UPADŁOŚCI. Nawet gdyby U.K.S. miał zabrać pożyczkodawczyni te 70% to NAPEWNO już jest zajte konto,a spółdzielnia jest zobowiązana WLAŚNIE NA NIE WPŁACAŚ !!! A zresztą to nie sprawa pożyczkobiorcy.Obowiązkiem spółdzielni jest wykonywać UMOWĘ I RESPEKTOWAĆ PRAWOMOCNE ORZECZENIA SĄDU.Mając tak nieodpowiedzialnego prezesa spółdzielnia teraz płaci dodatkowe odsetki,koszty komornicze,koszty adwokackie,koszty sadowe i nieuchronnie zmierza do upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesarz Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 18:57 unieważnienie umowy z powodu pochodzenia pieniędzy i innych jak stołek prezia na 1o lat sie nie powiodło -tylko czemu prokuratura utaiła uzasadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.m.domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 20:19 Nawet gdyby unieważniono umowę itp to spółdzielnia i tak musiałaby zwrócic pieniądze,gdyz je przecież dostała. A czy wtedy pożyczkodawca je przepije,czy zabierze mu U.K.S to już nie spółdzielni czy tym bardziej nie Morabet sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcek Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 20:22 ok nawet zgoda ale czy z procentem czy bez.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcek Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 20:25 najwyżej z procentem inflacyjnym ewentualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 20:28 sprawa była głośna medialnie i nadal jest, więc nie sądzę że prokuratura zrobiła jakikolwiek błąd. Były zapytania poselskie do ministra sprawiedliwości, można znaleźć na stronach sejmowych. Pełne wyjaśnienia. Więc nie ma co dalej pianę bić , tylko zwalić ze stołka to coś i jej popleczników pseudo odnowicieli. Panie Marchewka - nie wstydzi się pan? Zwołać walne, ZMIENIĆ Radę , wybrać prezesa , ugoda, a za jakiś czas nawet inwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcek Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 20:30 sejm jest w warszawie a nie w olsztynie... aże ją trza zwalic to wiadomo bo sie niue nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w12 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 20:52 no to do roboty, bo nic z was nie zostanie a ona 7 000,00 zł/miesiąc jeszcze jak się tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podsumowanie Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 22:45 czyli chce zamęczyć prokuraturę kierując wniosek po raz trzeci - ......... to jest "wytrwałość" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIEKIEREZADA Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 21:25 Może trochę żle napisałem dlatego wczesniej usunięto moją wiadomość, więc napiszę inaczej. ***** Pewna pani w Reszlu ok 1999-2000r gdy jej syn poczubił sie z dziećmi goniła je z siekierą. Miała za to sprawę w sądzie i był o tym artykuł w gazecie olsztyńskiej. Domyślcie się Państwo co to za kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOPOREK Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 21:34 też słyszałem i nawet czytałem w jakiejś gazecie, że ta kobieta jest nieobliczalna - strach sie bać!!! Podobno za co sie nie weźmie to niezłego syfu narobi a poźniej zmienia miejsce zamieszkania i zaczyna kolejnym ludziom życie truć! Ona to lubi, a że jest nienormalna i ma schizorfemię to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszel Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 21:37 a jak dochodził swych praw w sądzie , to został wykrzyczany na rynku reszelskim od sk...nów, ja was....... itp. do tej pory pamiętają. a tak wogóle jak wpisuję T. Rokicka do przeglądarki to wyskaują jakieś psychologiczne fora. nic nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemka Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.adsl.alicedsl.de 01.08.09, 16:03 ja mieszkalam w Reszlu i chodzilam z ta pania do szkoly, ona byla chyba pozniej w Maroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOPOREK Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 21:34 też słyszałem i nawet czytałem w jakiejś gazecie, że ta kobieta jest nieobliczalna - strach sie bać!!! Podobno za co sie nie weźmie to niezłego syfu narobi a poźniej zmienia miejsce zamieszkania i zaczyna kolejnym ludziom życie truć! Ona to lubi, a że jest nienormalna i ma schizorfemię to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 21:42 a myślicie z maroka czemu wyjechała, "dobrze prosperująca praktyka" wywiady w TV , miedzy innymi polskiej w tym czasie, a tu trzeba wiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 22:55 Z Polski jak w było ciężko(za komuny)to z arabem wyjechała. Też słyszałem,że z Maroka musiała nawiewać,tak jak i po tej siekierezadzie z Reszla. Ludzie się jej boją bo ma gębę niewyparzoną,a kłamstwa lecą jak z rękawa. Jest w tym mistrzynią.Czas to weryfikuje. Oby nie zbyt póżno dla spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW1 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 13.03.09, 23:01 czas to już zweryfikował. trzeba ją po poprostu wywieść na taczce. i koniec będzie jej rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemka Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.adsl.alicedsl.de 01.08.09, 16:08 procesy wypedzily, nie bylo miejsca dla znienawidzonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 00:04 Z ta siekierą to prawda, tylko, że nie w Reszlu, a w Sątopach . Ona wtedy tam była dentystką (bo dzisiaj to już nikt do niej nie chodzi- Arab tylko stoi na balkonie i pali papierosy).Ten adwokat co ją bronił do dzisiaj się wstydzi, ze bronił podczłowieka.Ja osobiście znam człowieka, który był świadkiem tej całej historii( wspominałem już o tym we wcześniejszych moich postach pod innym artykułem ). Długo czekałem na takie za(wy)kończenie tego śmiecia, ale myślę, że jego koniec już bliski. Wreszcie ludzie przejrzeli na oczy. Ona pisze do Jaworowicz, ale Ta już się nie odezwie, bo nie poniży się, by to coś jeszcze raz pokazać w telewizji. Ten śmieć jeszcze podryguje, ale myślę, że to podrygi przed agonią.Jeśli tylko ktoś da sygnał, z całych sił zaangażuję się w sprawę(wiadomo jaką). I buc Marchewka na bruk! Wreszcie przestanie traktować ludzi jak Burka(psa).To jak oni się zachowywali to przekracza ludzkie pojęcie. W końcu żyli i to niźle za nasze pieniądze To oni powinni służyć nam, a nie my im. Co oni myśleli , że ludzie to głupcy, a tylko oni posiedli pakiet na wszystkie mądrości? Rokicka to już z siebie (a może z ludzi)robi takiego głupka,że to przekracza ludzkie pojęcie!Ale nie bójcie się. W razie upadłości, bądź likwidacji spółdzielni, spółdzielca ponosi koszty wkładu członkowskiego, a spółdzielcze własnościowe prawo przechodzi w odrębną własność, chyba że majątek przejmie inna spółdzielnia to wszystko pozostaje na starych zasadach. Jeśli komornik nie odzyska długu od lokatorów z opłat eksploatacyjnych, to może wszcząć postępowanie odszkodowawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Naiwni znowu czekają na obiecane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 00:13 i wrzeszczą, zamiast wziąć się do konkretnie za obronę własnych interesów. Zamiast płakać, odsyłam do zapoznania się z obowiązującym Statutem Spółdzielni i prawem spółdzielczym. Owce też beczą, jak się je strzyże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Naiwni znowu czekają na obiecane IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 00:38 Nareszcie płyną nam łzy z oczu które przejżały. Teraz od łez do czynów! Proponuję kontakt u Pana Juliana Czajki z ul.Dywizjonu 303 (nr nie pamiętam).To doskonały radca prawny z wieloletnim spółdzielczym doświadczeniem(z pozytywnej strony zna go wielu ludzi).Napewno doradzi,a może też w przyszłości zgodzi się kandydować na prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 09:35 Jednej rzeczy nie rozumiem na ich stronie internetowej widnieje członej zarządu Pan S.M z tego co mnie słuchy doszły to on zrezygnował i co , spółdzielnią rządzi tylko 1 osoba Pani R.M. Dziwne taka spółdzielnia a tylko jeden członek zarządu .Zróbcie z tym porządek bo popłyniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdzielca Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 10:15 Zrezygnowal bo widzi co ta wszchwładna prezes wyprawia. Znudziło mu się podpisywać wszystko to co ona mu podsówa. Pewnie zrozumiał,że za dzialanie na szkodę spółdzielni trzeba będzie ponieść konsekwencje. Tam nikt nie może mieć odmiennego zdania niż Rokicka. Jak słyszy sprzeciw od razu robi się ,,sajgon". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrbot Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 10:25 Aktualnie w SM Domator nie ma Zarządu ani Rady Nadzorczej, obie instancje są niekompletne. "Zarząd" nie zwołuje Walnego zgromadzenia w celu uzupełnienia braków bo tak jest mu wygodnie - nikt nie ma innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 13:28 Nikt nie ma innego zdania a spółdzielcy potrafią tylko płakać? Może poprosicie Ludzi z Gromu, żeby zrobili za Was porządek? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wywalić ją Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 11:10 Słuchajcie to kiedy jakieś nadzwyczajne walne zgromadzenie? trzeba ją wywalić na zbity pysk! czekamy tylko na sygnał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 12:19 Trzebya by udac się do Pana Juliana Czajki,aby przygotować wniosek o nadz.walne z odpowiednimi punktami takimi jak odwołanie członków rady nadzorczej,powołanie nowych itp i złożyć go w siedzibie spółdzielni. Należy zachować wszystkie procedury zgodnie z statutem i prawem spółdzielczym.Wymagane jest (chyba) 25% podpisów członków pod wnioskiem. Osobno każdy z członków(lub grupa) ma prawo złozyć do prokuratury wniosek o ściganie zarządu i rady za działanie na szkodę spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 12:23 sparwdzić dobrze statut, żeby nie walnąć babola, a wniosek do prokuratury już dawno się jej należy. za działanie na szkodę spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrok Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 14:00 wyrok prawomocny, reszta to kruczki prawnicze,a procenty lecą, jeszcze że skarb państwa ma spłacać pożyczkę? kto to wymyślił? może od razu stanąć i zbierać na tacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 14:09 Czy Pan Szydłowski nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji swoich slow? Czy Pan Szydłowski jest człowiekiem odpowiedzialnym? Czy tez lekce sobie wazy wrażenie jakie wywołuje wśród czytelników gazety dla której pracuje i społeczności Olsztyna? Czy może Pan Szydłowski jest chory, wobec czego należy mu się współczucie i opieka lekarska? zapytania pani prezes po artykule GW 1. odp. zdaje sobie sprawę, pani rokicka nie 2. odp. nie lekceważy sprawy , pani rokicka tak 3. bez znaczenia 4. nie, pani rokicka ........ itd, itp bez cenzuralnych słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 20:43 § 100. 1. Rada Nadzorcza składa się z 5 osób wybieranych w głosowaniu tajnym przez Walne Zgromadzenie spośród członków Spółdzielni na 4-letnią kadencję. na ofiacjalnej stronie; Przewodniczacy - Maciej P. Marchewka Sekretarz - Marek Myszko Czlonek - Teresa Lawrynowicz brak dwóch członków Prezes - Teresa Rokicka - Morabet Czlonek - Stanislaw Modzelewski nie pracuje Ta sama osoba nie może być jednocześnie członkiem Rady i Zarządu Spółdzielni. 2. W razie konieczności Rada może wyznaczyć jednego lub kilku swoich członków do czasowego pełnienia funkcji członka ( członków) Zarządu. 3. Członkowie Rady i zarządu nie mogą brać udziału w głosowaniu w sprawach wyłącznie ich dotyczących. czas "czasowości" trwa już cztery lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonecznik Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 10:29 proponuję nie stosować wobec niej inwektyw - ktoś ma coś do niej tylko merytocznie - bez obelg a tak się zastanawiam odwołamy ją i co, kto z jakąś wiedzą - ktoś na poziomie zgłosi się kandydować? iść w bagienko nawet za 7000 zl czy ktoś taki chciałby by go wyzywano od niewiadomo kogo ? pewnie zgłoszą się jacyś zapatrzeni w te 7000 albo żadni władzy lub rewanżu i tu się zaczynają schody tzw. personalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wspólnoty Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:29 Wystarczy powołać kogoś kompetentnego kto dogada się z Anną P. Kazdy rozumny człowiek bedzie lepszy od prezez R. która jest zwykłą pieniaczką. A dogada się pewnie każdy. Zobowiązac też nowego prezesa by po spłacie pożyczki stwrzył wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.09, 18:16 Modzelewski_członek zarządu i dwóch członków rady odeszło bo mieli dość uzurpatorskich rządów tej ,,nieomylnej,, baby i zrozumieli dokąd jej bezsensowne decyzje prowadzą.A Rokickej ta sytuacja pasuje.Już dawno winna zwołać nadz. walne w celu uzupełnienia rady. A tak została ze swimi zaślepionymi i niezbyt trzeżwo myślacymi kolesiami.A co ten Marchewka robi w radzie skoro nie jest spóldzielcą gdyż dawno sprzedał swoje lokale? No,ale Rokicka płaci radzie nadzorczej za ich posiedzenia(oczywiście naszymi pieniędzmi) no to siedzą i co chwilę ... obradują.,,A jest nad czym,, ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DLA PRZYPOMNIENIA Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.09, 20:37 Jest wyrok sądu o zapłatę zaległych rat pożyczki,jest klauzula wykonalności,jest już zajęcie komornicze,jest orzeczenie Prokuratury Okręgowej-sygn V Ds.74/06 i wyrok Sądu Okręgowego sygn.II Kp 31/08,że pożyczka jest zgodna z prawem i w udzielaniu jej nie stwierdzono znamion przestępstwa,jest orzeczenie z ostatnich dni Prokuratury Okręgowej,że po uzyskaniu wyników kontroli U.K.S. NIE MA PODSTAW DO WSZCZĘCIA PONOWNEGO ŚLEDZTWA,a pani prezes T.Rokicka- Morabet z PRYWATNYCH pobudek nadal bije pianę i pisze do ... tejże samej Prokuratury Okregowej o ... ponowne wszczęcie śledztwa i nadal odmawia spłaty pożyczki.Nadto swoje pismo przesyła do wiadomości sprawy dla reportera,Ministerstwa Sprawiedliwości itp,itd,a wszystko po to aby dane pismo wydrukować na swojej stronie internetowej i aby dalej mydlić wszystkim oczy. Kobieto ludzie nie są tacy głupi jak ci się wydaje.Widzą FAKTY,na nic twoje wypociny. TAKE POSTĘPOWANIE TO DZIAŁANIE NA SZKODĘ SPÓŁDZIELNI.TOŻ TY PROWADZISZ JĄ DO RYCHŁEJ UPADŁOŚCI. Nawet gdyby U.K.S. miał zabrać pożyczkodawczyni te 70% to NAPEWNO jest już zajte konto,a spółdzielnia jest zobowiązana WłAŚNIE NA NIE WPŁACAŚ !!! A zresztą to nie sprawa pożyczkobiorcy.Obowiązkiem spółdzielni jest wykonywać UMOWĘ I RESPEKTOWAĆ PRAWOMOCNE ORZECZENIA SĄDU.Mając tak nieodpowiedzialnego prezesa spółdzielnia teraz płaci dodatkowe odsetki,koszty komornicze,koszty adwokackie,koszty sadowe i nieuchronnie zmierza do upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBŁUDA Rokickiej Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.09, 20:59 Prezes Domatora zarejestrowana aw 2006-10-17, ostatnia aktualizacja 2006-10-17 00:00 Teresa Rokicka-Morabet została we wtorek wpisana w akta Krajowego Rejestru Sądowego jako prezes Spółdzielni Mieszkaniowej Domator. Ale grupa niezadowolonych spółdzielców już domaga się jej odwołania. Rokicka-Morabet kieruje spółdzielnią od 4 września. Stanowisko do końca grudnia powierzyła jej rada nadzorcza. KRS zwlekał z wpisaniem jej do akt, bo dokumenty dostarczone przez spółdzielnię nie spełniały wymogów formalnych. Pisaliśmy o tym w ubiegłym tygodniu. Wczoraj sąd uznał, że Rokicka-Morabet objęła stanowisko tymczasowego prezesa zgodnie z prawem i wpisał ją do akt KRS. - Byłam o to spokojna - cieszyła się wczoraj. - Teraz już nawet niedowiarkowie i moi przeciwnicy nie powinni mieć wątpliwości, kto do końca roku ma kierować spółdzielnią. Mimo zmian w aktach KRS grupa ponad 60 spółdzielców z ul. Dywizjonu 303 domaga się jej odwołania. Do spółdzielni wpłynęło pismo z prośbą o zwołanie nadzwyczajnego walnego w tej sprawie. - Zebranie odbędzie się 10 listopada - zapowiada prezes. - Przedstawię wtedy spółdzielcom sytuację spółdzielni, która jest bardzo dobra. Mam nadzieję, że merytoryczne argumenty przekonają niezadowolonych. ...JAK WIDAĆ Z POWYŻSZEGO ARTYKUŁU 17.10.2006 TERESA ROKICKA SAMA TWIRDZIŁA,ŻE SYTUACJA SPÓŁDZIELNI JEST BARDZO DOBRA. NO PANI PREZES TERAZ WIADOMO KTO JĄ DOPROWADZIŁ DO NĘDZY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.09, 21:04 a już myślałem że walne dopiero w listopadzie . szybciej ludkowie , szybciej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBŁUDY CIĄG DALSZY Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.09, 21:48 Artykuł z G.W. z dnia 05.02.2007- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.N Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 23:37 Szanowni Spółdzielcy! Długo zastanawiałam się czy napisać, bo sprawa dotyczy poniekąd tylko mnie.Pamiętacie ciągle aktualną historię z moim garażem Nr 38, w którym to Rokicka postawiła blokadę mechaniczną? Otóż 20 lutego 2008 Sąd Rejonowy wydał wyrok usunięcia tej blokady. Rokicka złożyła apelację, ale Sąd Okręgowy wyrokiem z 28 kwietnia 2008 ją oddalił. 20 listopada 2008 Sąd Rejonowy nałożył na Rokicką grzywnę w wysokości 500 zł z zamianą na areszt, zwrot dla mnie kosztów sądowych, no i oczywiście usunięcie blokady do 30 listopada. Do dnia dzisiejszego blokada stoi jak stała, zwrotu kosztów nie mam, ale za to w międzyczasie Rokicka udostępniła garaż sąsiadowi( nazwisko mi znane). Na zebraniu w garażu w dniu 20 listopada 2008 w obecności wielu osób wykrzykiwała, że mój garaż sprzedała panu Prusinowskiemu ( oczywiście wykrzykiwała głupoty).Kilka dni temu oznajmiła mi, że grzywnę Sądowi zapłaciła z pieniędzy spółdzielczych. Ja nie podałam do Sądu Spółdzielni, tylko ją. Nie wiem czy mówiła prawdę, bo nie wierzę w żadne jej słowo, ale to jest wielce prawdopodobne. 7 kwietnia odbędzie się rozprawa o wszczęcie egzekucji(i nałożenie przez Sąd kolejnej grzywny), ale wiemy, że dla Rokickiej wyroki sądów nie mają znaczenia ,( bo ona stoi ponad prawem), sprawą najprawdopodobniej zajmie się komornik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 14:24 z nią jest coraz gorzej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemka Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.adsl.alicedsl.de 01.08.09, 16:20 Szanowna Pani, w Polsce istnieje rowniez prokuratura i egzekutywa, musi sie pani koniecznie do nich zwrocic, bo niestety p.R-M zna tylko prawo piesci i wyzwisk, moze wladza przywroci ja do rownowagi, a jednak szkoda ze poczula milosc do kraju i wrocila z Kenitry. Ludzie chyba tam juz troche od niej odpoczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_obiektywny Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato 16.03.09, 14:51 Wydaje mi się,że nie taka ona głupia, jeśli tak długo udało jej się nie płacić tej złodziejskiej pożyczki!!! Postarała się ,żeby zadbać o środowisko na naszych osiedlach zamiast prać brudne pieniądze!!! Ostatnio urząd skarbowy zakończył dochodzenie co do tej forsy i okazuje się, ze rzeczywiście pochodzą z nie udokumentowanych źródeł, a nasz "dobroczyńca" z Wiednia musi wybulić 2 100 000zl podatku!!! Co do biura rachunkowego, to przynajmniej nareszcie jest ktoś bezstronny w księgowości, a nie jak przedtem, księgowa, która robiła to co kazał jej szef; prezes S. !!! Co do sadu, to masz racje,ze za dożo czasu tam spędza! I to wszystko przez takich durniów jak Ty, którzy nie widza jak spotka ich w życiu coś dobrego, albo boja się, że i im się do dupy dobierze za długi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokicka ATAKUJE Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 16:25 Jak widać perzez Rokicka wreszcie się odezwala-JEDYNY OBIEKTYWNY- własnie to jest JEJ STYL,JEJ SŁOWNICTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:16 skąd wiesz że dowalili ten podatek -gadać to sobie można sąd wiesz podaj dane - czy to zwolni nas od płacenia tej pożyczki? chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszel Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:17 no i odezwała się miłościwie panująca. członek spółdzielni który domaga się swoich praw przed sądem to dureń, ładnie oj ładnie pani prezes Odpowiedz Link Zgłoś