Gość: zmarnowane pieniąd Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 16:38 Na te bezsensowne urządzenie terenu R-M wydala ogromne pieniądze( dwa razy sadziła drzewka bo jej nie pasowały). Nowe dobre latarnie wymieniła na ,,ekskluzywne", podobno kosztoway ok 100 tys. zł.To jakiś obłęd.A co zrobiła z poprzednimi? Jeżeli R-M nie wykonała wyroku to nalezy o tym powiadomić sąd, a może i prasę. Nie dość,że drwi sobie z wyroków sądu to jeszcz ubliża na forum. Potworny zakłamany człowiek-Rokicka-Morabet jedyny obiektywny- śmiechu,ale i ... łez warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:03 styl siekierkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:06 Kogo to obchodzi skąd przyczkodawca wziął pieniądze,to jego i UKS sprawa.Banki przez 3 lata odmawiały udzielenia pożyczki i na szczęście znalazł się ktoś kto pożyczył.Pani Rokicka(jedyny obiektywny)twierdzi,że nie jest wcale taka głupia skoro tyle czasu udało się jej nie spłacać pożyczki.Cóż za sztuka gdy pożyczka była bez zbezpieczenia.Otwórz oczy kobieto,przecież do drzwi już zapukał komornik,a spółdzielnia stoi nad przepaścią.To ma być twój sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:19 najpierw trzeba je mieć , a nie dwie kulki przewiązane nitką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:22 ok pieniądz był potrzebny ale na jakich warunkach o fotelu prezia jako zastaw nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:11 zapis o 10 latach stołka dla prezia okazał się nie ważny, pani Anna chce tylko ugody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:19 jesli to prawda bo prawnicy maja tendencje do mijania się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------ Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:24 w każdym razie nie ważny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:24 jestes jej prawnikiem........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:19 co to znaczy podobno albo znasz cene albo nie znasz - twoje pisanie tez jest charakterystyczne -prostak ot co - a baby tej tez nie lubie ale co to zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domaror Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 17:51 Może jestem i prostak(napewno dla Ciebie).Piszę podobno bo nie sposób w spółdzielni uzyskać wiarygodną informację. Sąsiad mi podał, że taki jest koszt tych latarni. Jak się mylę co do wysokości kwoty to przepraszam. Jedno jest pewne- obojętnie jakie to pieniądze to napewno wrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 19:33 tu masz racje ale nie przesadzajmy z kwotami- wydatek średnio mądry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spóldzielca Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 18:12 jak to na jakich warunkach? przeciez te j-a-k-i-e-ś warunki wymyśliła ta morabet. odsetki były mniejsze niż na tamten czs w banku: 2 lata 15% i 8 lat 13%.bez żadnej hipoteki itp. A fotel prezia? teraz widać:- anana p. wcale nie żądała zwrotu całości tylko wywiązywania się z umowy,a jeszce chciła ugodę. morabet chodziło tylko o szum i fotel prezia. a teraz swoją głupotą i zawziętościa dporowadziła do tego że mamy komornika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 19:35 jesli to prawda podkreślam jeśli no to po niej ja tego nie rozumiem miała 2 lata na jakies działania i prostowanie sytuacji a tak to wycierają jej nazwiskiem podłoge - widac jej nie zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszel Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:07 bo dwa lata temu już wiedziała , albo zdawała sobie sprawę że pożyczkę trzeba będzie spłacać - patrz wcześniejsze wypowiedzi. a tak komornik pod drzwiami. reszta to obłuda , zakłamanie, 7000 zł co miesiąc, zwłaszcza to ostatnie najbardziej dla niej cenne. reszta nieważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:21 co to 7000 to zgoda a reszty nie wiedziała- nie zrobiła bilansu otwarcia a powinna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszel Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:28 ????? nie tłumacz jej, przez trzy lat nie zrobić bilansu. to gdzie nowe księgowe, takie dobre , profesjonalne biuro. śmiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.N. Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:31 Do jedynego obiektywnego! Widać Terenia, że przeczytałaś wszystkie komentarze.Powinnaś się nad ich treścią zastanowić! Nie wyzywaj mnie od durniów, ja wobec spółdzielni nie mam długów, ale czy Ty już wszystkie swoje spłaciłaś? Z Sądu nie wychodzisz przez swoje pieniactwo. Bardzo mi przykro, że muszę zniżać się do Twojego poziomu,ale cóż, takiego mamy prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:37 jestem facetem czyli napewno nie nią jesli o mnie mówisz omega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:04 Omego,to nie do Ciebie pisała pani J.N. tylko do pani prezes rokickej która bezprawnie zablokowała jej stanowisko garażowe, przegarała sprawę w sądzie,do dziś nie wykonała wyroku sądu, a teraz jeszcze jako JEDYNY OBIEKTYWNY szydzi i ubliża. Był o tym artykuł w G.O.- prezes broni spóldzielni swoim mercedesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 20:38 sprawa pani J.N. to z "charakteru" podobna sprawa do pożyczki - "po moim trupie ". są wyroki , brak realizacji , komornik puka do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:18 111 bardzo trafnie to zauważyłeś. To wlasniej typowe powiedzonko Rokickiej-Morabet które jest wyrocznią stanowionego przez nią ,,PRAWA"- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:27 chyba wszyscy już powinni znać drugą część tego powiedzenia - Wedle życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:29 czyli czas usunąć ją ze stołka. walne nadzwyczajne, nowa rada , prezes, panie julianie chyba nie odmówi pan pomocy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRUP Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:31 TERAZ SM DOMATOR POWINIEN NAZYWAC SIĘ- "S.M. ARABESKA-HUMORERSKA". Są wyroki sądowe,a ona ich nie respektyje,cha,cha. Może to nawyki z Maroka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:44 Obudzi się któregoś dnia z reką w nocniku i moze nareszcie zacznie respektować polskie prawo. Szkoda tylko,że wszystko to kosztem spółdzielców,a jeszcze do tego pobiera min. 7 tysiączków miesięcznie.Piszę minimum ponieważ jest jeszcze ryczałt na samochód i premie przyznawane przez radę nadzorczą. A jest za co ! - płot,wymiana nowych latarni na nowe ładniejsze,dwie piaskownice,ze trzy huśtawki,no i oczywiście te słynne drzewka i kwiaty. To się biedula ,,NABUDOWAŁA"- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a wodomierze Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 21:58 A wodomierze które zamontowała odwrotnie i o 15 zł drożej niż miało być? To przecierz też jej włożony trud i znój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 22:09 nie wspomnę o mercu , beż naszych 7000 zł/mc + coś tam , by go nie miała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ładnie Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 22:45 "Morabet do stołka prezesa się dorwała Radę nadzorczą sama sobie wybrała Prokuraturze nawciskała głupot różnych Tak samo jak ona pustych i próżnych Więc teraz pożyczki nadszedł czas spłaty Za pieniądze na to kupiła krzaki i kwiaty Za nasze pieniądze medialnie zabłysnęła Teraz w własnych kłamstwach utonęła W sądzie sprawę za sprawą przegrywa Koszty ich naszymi pieniędzmi pokrywa Jest jak głośno mucząca stara krowa Która nie daje mleka, o czym tu mowa - - Wybierając tą arabke popełniliśmy bląd Lecz teraz wypie…. trzeba ją stąd" Ładnie ładnie, pani prezes musi byc dumna ze na jej czesc wiersze powstają juz ^^ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peptydozaur Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 23:22 No i zabłysną tu "jeden obiektywny" Lepiej idź do spółdzielni pospłacaj grzywny Głupota woła o pomstę do nieba Na posta jednak odpowiedzieć trzeba: "jeśli tak długo udało jej się nie płacić" -Teraz spółdzielnia o wiele więcej ma stracić... "Postarała się, żeby zadbać o środowisko" -Też i o to by do spółdzielni miała blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 16.03.09, 23:32 NIE TYLKO BLISKO,ALE MA TERAZ I WYPASIONE BIURZYSKO. Przy zmianie biura z Prostej na Pstrowskiego parę miesięcy płaciła naszymi pieniędzmi za jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marrbot Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 07:17 Jest to kolejny przykład niegospodarności Pani R-M, trzrba złożyć te wszystkie te "cegiełki" razem i napisać do prokuratury zarzut o niegospodarność. To jest jedyne wyjście. Inaczej będzie to trwało i trwało a my wszyscy będziemy płacili i płacili inasze dzieci też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 09:05 No dobrze, cały czas rozchodzi się o pożyczkę wiedeńską ( jesteście zdeterminowani i wcale Wam się nie dziwię ) ale to bodajże nie jedyne długi spółdzielni a co z długami wobec wspólnoty na Kanta ? Niestety ten dług powstał wyłącznie w wyniku złośliwości i uporu Pani Prezes, mając lokale na Kanta Pani Prezes pobierała i nadal pobiera od ludzi pieniądze i nie uiszczała ich do wspólnoty tylko sukcesywnie wydaje nie wiadomo na co a teraz będziecie płacić odsetki i inne koszty ( np. sądowe , komornicze ) a wystrczyło sukcesywnie płacić co miesiąc zaliczki i byłoby po kłopocie ale nie Pani Morabet nie będzie tego robić bo co ? bo nas nie lubi ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smak Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 09:30 masz racje, ale jest i inne pytanie pożyczka wiedeńska była także na dokończenie Kanta -czy nie powinniście uczestniczyć w jej spłacie/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 09:54 Takiej odpowiedzi a raczej pytania się spodziewałem :) Powiem tak proszę sprawdzić jaka kwota tej pożyczki była przeznaczona na dokończenie Kanta , popytać prawników jak to jest możliwe aby po przeniesieniu własności aktem notarialnym ( bo takowe wszyscy mają oprócz 3 mieszkań oczywiście ) jest możliwe rozliczenie inwestycji, a co z mieszkańcami ( pow 50 % ) którzy kupili mieszkania od dewelopera nie wnosząc żadnych wkładów budowlanych i nie podpisując żadnej umowy ze spółdzielnią , i jeszcze jedno jezeli nawet byłby jakiś dług to nie wpólmoty tylko ludzi którzy jakoby nie zapłacili pełnych wkładów budowlanych ( ale jeszcze raz powtarzam, że mamy akty notarialne i nie ma mowy o rozliczeniu inwestycji bo jest to poprostu nie możliwe ) Więc proszę abyście przestali słuchać Pani prezes bo ona się na tym nie zana i gada głupoty . Dług spółdzielni wynika z tego, że nie płaci za mieszkania i garaże to tak jakbyś ty nie płacił za mieszkanie 2 lata i co ? podarowałaby Ci Pani prezes te pieniądze . Znając ją odłączyłaby Ci dostęp wody i gazu. A poza tym jest juz jeden wyrok ( prawomocny ) i jezli dalej będziecie ślepo wierzyc swojej carycy to tak jak napisałem wcześniej poniesiecie dodatkowe niepotrzebne koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smak Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 10:03 ja nie znam szczegółów, poprostu wydaje mi sie to naturalne i tyle.... poza tym już chyba nikt rozsądny jej nie ufa, miała 2 lata mniej wiecej na poprawienie finansów- nie wyszło... to czas jej minął oprócz tego że obraża ludzi - sam kiedyś oberwałem od niej - byłem poprostu zaskoczony jej reakcją oprócz tego irytuje mnie ta sekretarko-asystentka - uprawia to dziewczę jakąś spychologie - zdaje się że jest pod cieżkim wpływem pani po prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marrbot Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 10:43 Powinni, chodzi o kwotę ok. 1,000,000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smak Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 10:51 własnie, to sie nazywa solidarność dłużników czy jakoś tak a prawnicy jak to prawnicy zawsze odkręcą kota ogonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:05 O jakiej solidarnosci ty mówisz ? Sami narobiliście sobie kłopotów pozwalając takiej osobie pełnić taka funcję , to teraz nie szukajcie jeleni , nic nie powinniśmy spłacać bo to są długi spółdzielni ( my od niej odeszliśmy w lipcu 2007 roku i zgodnie z prawem nie wiem czy pamiętasz jak Pani Morabet zarzekała się, że tą sprawę wygra i co skompromitowała się i nawet odwołania od wyroku nie napisała taka mądra ) A propo tej pożyczki to powiedz mi jak jest to mozliwe, że inwestycja zakończona i rozliczona wcześniej niż zaciąnięta pozyczka ma się do spłacania długów i co może mamy teraz wierzyć słowom i płacić pieniądze na gębę no to juz chyba lekka przesada. Sory jak Cię obraziłem ale mimo to iz po tylu nieprzychylnych słowach i dosłownie obrazach my mimo wszystko śledzimy Wasze losy i Wam współczujemy ale widzę, że nie ma sensu .Mam wrażenie , że żal Was sciska , że nam się udało a Wam nie ale to tylko dlatego tak się stało, bo my w przeciwieństwie od Was od początku tej Pani nie uwierzyliśmy. A jeśli chodzi o prawników to co to znaczy odkręcą kota ogonem , proszę nikt Wam nie broni wziąść prawnika i iść do Sądu ( spółdzielnia miała ich juz kilku i co , pomogło ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOPŁATY Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:21 nie miało być żadnych dopłat gdyż na kwotę pożyczki były w społółdzielni niesprzedane nieruchomości.a okompetencjach morabet świadczy fakt iż tak darła w mediach(i nie tylko)gębę,a nawet nie odwołała się od wyroku gdy przegrala sprawę z "kanta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:35 mnie tam nic nie ściska, jesli jest tak jak mówisz to ok ale mnie się zdaje że częśc tej forsy poszło na Kanta a solidarnośc dłużników to termin prawny Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_obiektywny Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator 17.03.09, 10:01 Witam! Moja pierwsza opinia wywołana była nagłym odczuciem zdziwienia, że tak szybko zapomnieliście, albo nie zdawaliście sobie sprawy, że byliście okradani. Teraz nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ta garstka wypowiadających się tu buntowników jest albo była związana w jakiś nie pojęty sposób z poprzednim pseudo zarządem. Trudno...w obecnych czasach każdy ma prawo głosu, nawet ci z Was, którzy z cala pewnością rozwiązali byście wszystkie problemy tej i wszystkich innych spółdzielni. O ile mi wiadomo to nie spółdzielnia odmówiła ugody, bo wysunięte by/ly propozycje zaspokojenia wierzytelności w postaci nieruchomości znajdujących się w zasobach spółdzielni. Wszystko po to, abyśmy my nie musieli wykładać kasy, bo przecież to nie my jesteśmy stroną w tej sprawie jako właściciele mieszkań, a spółdzielnia! Pożyczka powinna była być spłacaną z majątku wspólnego a taki to majątek jest oferowany. Były podejścia za strony S.M.Domator do wierzycielki omijając prawników, żeby te sprawę załatwić, ale się nie pokazała mimo obietnic ciągnących się tygodniami. Na sprawie oświadczono,ze "nie doszło do ugody" kropka. Spółdzielnia ma nadzieje, ze wierzycielka przejrzy na oczy i odstąpi od żądania gotówki, bo takiej nie ma! chyba, ze jak niektórzy tu sugerują, chcecie te pożyczkę spłacić z własnych pieniędzy, a może utworzycie taki fundusz?? Ja się nie pisze! Naczytałem się tu rożnych bzdur i złośliwych oskarżeń pod adresem obecnej "władzy" że tak się wyrażę, ale nie mogę doszukać się nic konkretnego, nic co mogłoby być jakaś cenną, konstruktywną uwagą. Jeśli uważacie, ze nic nie robią, albo ze nie reprezentują nas tak jak potrzeba, to przestańcie rzucać oszczerstwami, a weźcie się do roboty, skontaktujcie raporty z zebrań, zażądajcie sprawozdania, róbcie COS! Ja uważam,ze kobieta się stara. Ok, ma niewyparzony język i czasami coś palnie, no pewnie nie każdemu taki temperament pasuje, ale gdyby nie ten właśnie temperament, to w dalszym ciągu płacili byśmy przez nos tym draniom, co to kazali nam sobie dziękować za wprowadzenie nas w długi a teraz na tym forum wprowadzają zamieszanie! Wiem, ze z "Prosbudem" załatwiła i wierze, ze z P. Anna tez załatwi. Pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jedyny Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 10:10 1. obrażanie ludzi 2. nikt nie neguje że jedyny miał duży udział w odwołaniu burdel-taty i to się chwali -dostał kredyt zaufania, ale mineły 2 lata..... 3.niemożna mówić że jest dobrze jak jest źle - trzeba to powiedzieć i przedstawić cyfry - czyli przejżystość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:02 Widzę,że jedyny obiektywny tj prezes Rokicka-Morabet zmienia ton by nadal gmatwać. Pani prezes jak pani sobie poradzi z Anną P.? gdy już jest komornik w spółdzielni ?!!! Co za bzdura ! Sama pani pisze,że dotąd udawało się nie spłacać pożyczki, ALE NIESTETY UDAWANIE SIĘ SKOŃCZYŁO !!! A wystarczyło od początku ją spłacać, a nie krzyczeć- po moim trupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:13 Jakie finanse Rokicka miała poprawic? Przeciez tak jak podawałem wyzej w kilaka miesięcy po obięciu przez nią stanowiska sama oświadczyła,że domator jest w doskonałej sytuacji finansowej. Mówiła na spotkaniach czego się czepiamy,gdy spółdzielnia kwitnie. A teraz co? Przez kogo to wszystko? Komu udawało siś nie spłacać pożyczki? Mydli oczy bzdurami, gdy sama niedawno powiedziała,że pełonomocnik pożyczkodawcy znów złożył propozycję spłaty W RATACH i jej nie zaakceptowała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:23 ręce opadają, choć nie znamy szczegółów (złośliwie) ja ją zapamiętam jako jako ludową twórczynie laurek światecznych wywieszanych na drzwiach, o treści i formie cokolwiek przenno-buraczanej Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_obiektywny Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato 17.03.09, 12:23 NO cóż... Dziwię się,ze jestem identyfikowany z P. Rokicka-Morabet,ale to nie ma znaczenia! Powiedz tylko skarbie czym lub z jakiego funduszu sugerujesz spłacać te pseudo pożyczkę? Co byś zrobiła gdybyś miała na tyle odwagi, aby podjąć się kierowania spółdzielnia w tej trudnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:29 niewiadomo czy to odwaga czy brak rozumu pseudo pożyczka? jesli pieniądze wpłynęły nawet niewiadomego pochodzenia to jest to pożyczka i już nikt z nas nie ma wglądu w paipiery to i nie wiemmy jak stoi czy też leży społdzielnia a może poprostu połaszczylismy sie na te 7000 zl - tak poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:31 O jejku to znaczy że aby kierować spółdzielnią wystarczy mieć odwagę, smieszne fakt odwagi obecnej Pani Prezes nie brakuje ale rozumu , umięjętności słuchania innych np prawników to niestety tak . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:34 o jejku to co do kierowania spółdzielni potrzebna jest tylko odwaga ?. Fakt jest, że tej pani odwagi nie brakuje ale rozumu i umiejętności słuchania innych np. prawników tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 12:43 Jakiej trudnej sytuacji? Pani prezes przecież chętnych było wielu i to z doświadczeniem,a pani jako przewodnicząca rady nadzorczej wstrzymała wtybory ofert i kazała kolesiom z rady by panią wybrali. Fakty kochana , a NIE SŁOAWA którymi znów chcesz mydlić - fAKTY. Sypnęłaś się kochna ubliżając na tym forum tej pani której zablkokwałaś garaż. Nikt normalny nie ubliżałby kobiecie która ewidentnie została przez ciebie skrzywdzona i wygrała w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 15:44 Drodzy sąsiedi Rokicka znów nawołuje na swjej stronie abyśmy mówili dla TVN to co ona sobie życzy. Myśle,że warto jesze raz przeczytać posty przeanalizować, wybrać esencję, zapisać i sprawę przedsawić tak jak ona naprawdę wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRUP Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 15:55 Obawiam się,że R.-M.,trzech członków Rady N. oraz kilka jej fanek zakrzyczą wszystkich. Po to R.-M. sprowadziła TVN. To jej żywioł błyszczeć w świetle jupiterów. To jej styl robić ludziom wodę z mózgu. WYSTARCZYŁO PłACIĆ POŻYCZKĘ TAK JAK TO ROBILI POPRZEDNICY. A teraz tyle dodatkowych kosztów-komornicze,sądowe i inne...... Niech krzyczy-po trupach, nie dajmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 16:09 Ten JEDYNY OBIEKTYWNY to pani prezes Morabet. Jej słownictwo i styl. Najpierw wykipiała swą złaść,naubliżała(chlapneła),a póżniej przemyślała i następny post napisała - WITAM, POZDRAWIAM. Cała ona. Mistrzyni w urabianiu ludzi. Jednak każde kłamstwo ma krótkie nogi.Teraz wychodzi prawda w postaci wyroków sadowych i nakazów egzekucji z którymi oczywiście kochana pani prezes się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:48 Jedyny obiektywny twierdzi, że "Rokicka ma niewyparzony język i czasami coś palnie". Czasami? Przeczytałem w necie, że jest taka wyedukowana,że zna 6 języków. Wiem na pewno, ze świetnie zna łacinę, oczywiście tę podwórkową. Czy to nie my płacimy jej pobory? A jak ona nas traktuje? Jak chłopów pańszczyźnianych za czasów feudalizmu!Jest chamska, ordynarna, apodyktyczna,autokratyczna, notorycznie naraża spółdzielnię na straty i jeszcze mamy jej za to płacić? W końcu wszyscy mamy takie samo prawo głosu. Na dodatek na poczekaniu zmyśla i to takie herezje głosi, ze normalnemu człowiekowi do głowy by to nie przyszło. Czy taki ktoś ma nas reprezentować? Fakt, usunęła poprzedni zarząd, ale co my z tego mamy? Jesteśmy oszukiwani , obrażani i nie mamy prawa wyrazić swojego zdania.Czy pozwolimy komuś takiemu, by nadal stał na czele naszej Spółdzielni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 16:33 Rokicka jutro na godz.17 na ul.Pstrowskiego 14 B zorganizowała spotkanie z TVN24. Ogłoszenie o tym wywiesiła tylko na kilku klatkach na ul.Pstrowskiego,nie zawiadomiła nikogo z Dywizjonu 303, Partzantów,Samulowskiego i Warmińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 17:50 Teraz przed budynkiem na ul. Pstrowskiego 14 B stoi z kamerą TVN24 i czeka na wypowiedzi mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 18:22 No i teraz jestem ciekaw ile ludzi powie jak to jest naprawdę z panią prezes? Czy tylko w internecie potraficie napisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytajcie!! IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 18:51 1. Większośc mieszkańców to napływowa ludnośc wiejska nie potrafiaca życ w większym skupisku ludzkim. 2. Większośc mieszkańców to tchórze opluwający tylko kobiete a sami nic nie robiacy. 3. Większośc szczeka po forach a nie chodzi nawet na zebrania i ma pretensje że jest jak jest. 4.0 słownie "zero inicjatywy" proszę największych szczekaczy o zgłoszenie swych kandydatur na funkcje prezesa ,członków rn. 5. Dług który powsatał to lichwa zrobiona przez poprzedniego prezesa i jego figurantke z Austrii ludzie nie rozumiecie tego? 6. Większośc z tu plujacych jadem do pięt nie sięga Pani Prezes ani wykształceniem, ani poziomem intelektualnym szeroko pojetym ani statusem materialnym i tak już pozostanie. Wnioski!!! nie szczekac jak sfrustrowani chłopcy spod budki z piwkiem tylko pokazac na co was stac zaproponujcie coś madrego zaktywizujcie ludzi i pokazcie jacy to jesteście madrzy i skuteczni. Pozdrawiam wszystkich i spójrzmy najpierw na siebie potem plujmy do okoła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 18:58 jest troche prawdy w wypowiedziach mianowicie stomatolog z niej kiepski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponad to Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:43 najgorsze jest to że nie widze nastepcy, napewno zgłosi sie paru - no wiadomo jakich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CałaPrawdaOmorabet DO KAKA IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:01 pani Morabet po co te śmieszne psełdonimy i tak wiemy że Kaka = Morabet (nawet dobrałaś sobie adekwatny pseudonim) - tylko pani tak wulgarnie i chamsko potrafi się wyrażać o drugim człowieku - ten post pokazuje całą pani "klasę"!!! I nie dziwne że pani taka bogata jak pieniadze zamiast na spłate długu spółdzielni ida do pani kieszeni!!! Tylko po co sie tym na forum chwalić?! Szczyt bezczelności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: DO KAKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 19:15 Brawo poprzedniku, uważaj tylko, żeby za Tobą nie biegała z siekierą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: DO KAKA IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:20 a wiesz czemu biegała z siekierą? zapytaj się jej ciekaw jestem co ty bys mądralo robił na jej miejscu. Poznajcie sprawy dokładniej a nie z dyskusji podblokowych zawistnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: DO KAKA IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:18 zobacz na ip nie mieszkam nawet w tej spółdzielni człowieku obsesje macie na jej punkcie teraz to poświadczyłeś, boli że trzeba wstawac o 5 do roboty za 1500?, trzeba było się uczyc i kandydowac kto ci broni?. Czemu nie kandydujesz na prezesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KAKA Re: DO KAKA IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:29 Pani Morabet może pani nie pamięta ale w blokach na Pstrowskiego też jest VECTRA, także tym bardziej wiadomo że to Pani. Pozatym TYLKO Pani może znać prawdziwe powody, dla których gania pani za dziecmi z siekierą - ja osobiście uważam że NIC, absolutnie NIC nie powinno skłonic do takich zachowań normalnego człowieka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: DO KAKA IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:34 człowieku nie jestem Morabet!! nawet tej kobiety nie lubie nie mieszakm w domatorze nie sądz innych wg siebie! Co do siekiery to klasyczny głuchy telefon rozdmuchane plotki prosze nie pisac bzdur gdy sie nie zna prawdy tylko plotki jak większośc tutaj! Proszę się skrzyknac i kandydydowac a nie chowac głowy w piasek. Bronie tej kobiety bo tylko ona i pare osób miało odwage reszta siedziała w mieszkaniach jak trusie i z łaski podpisy dawała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponad to Re: DO KAKA IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:33 1. nie ma wykształcenia 2. nie ma klasy 3. nawet nie kiepski tylko żaden stomatolog - i sama juz o tym wie 4. poleciała na kasę 5. nie ma predyspozycji i wiedzy 1. przydała sie podczas zwalania poprzednika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: DO KAKA IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:35 opisałeś siebie? startuj na prezesa zazdrośniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KAKA Re: DO KAKA IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:42 i co teraz jest lepiej niż było? w ciagu jednego roku dwa razy podniosła czynsz, muszę płacic za idiotyczne krzaki pod blokiem, które sadzono 7 miesięcy - ile to moich zmarnowanych pieniedzy) i ich podlewanie, pozatym czynsze idą do komornika i siedze w stresie czy mi za jakiś czas prądu nie wyłączą na klatce albo ogrzewania w mieszkaniu, bo ona na przekór sądom nie spłaca pożyczki tak jak powinna! Przecież jest prawomocny wyrok sadu - ona to musi spłacic a przez takie przeciąganie rosną tylko odsetki! Pozatym przegrywa WSZYSTKIE sprawy w sadzie, i prywatne i spółdzielniane a do każdej bieże po 3 adwokatów - i wszystko za nasze, moje pieniądze! A grzywny, które musi płacic prywatnie płaci z kasy spółdzielni! przeciez to jest absurd. Co do stomatologii to ona i jej mężus wogóle nie powinni tego robic bo nie maja uprawnień!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: DO KAKA IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:45 1. nie mają uprawnień buhahaha a to się usmiałem 2. zgłoś kandydaturę , chodzisz na zebrania aktywnie działasz? 3. to tamten zarząd wpędził spółdzielnię w lichwę i pranie pieniędzy kosztem społdzielni otwórz oczy człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponad to Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:35 ostatnio widuje pod blokiem tego burdel tate z pieskiem ciekawe co on tu robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:39 jak to co ? szuka naiwniaków i zechce wrócic jak zbawiciel:) a ludzie widac nic nie kumaja kompletnie ,latwowierni i nie znają spraw on z tego korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponad to Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:41 ostatecznie jest zwykłym kryminalista - chyba normalni ludzie nie chca takiego towarzystwa, nawet ci najprostsi ajest ich sporo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:43 miejmy taką nadzieję że nie chcą, a on zabawi na dłużej w pierdlu gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KAKA Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:50 A co mnie obchodzi były prezes idiotko - a zresztą skoro tu nie mieszkasz to dziwne że widujesz ludzi pod blokiem... jesteś wulgarna i jedyna Twoja obrona to atak na byłego prezesa - tłumacz się ze swoich grzechów, zresztą wszyscy będziemy kiedys rozliczeni... przed Bogiem - chociaż ty masz innego. jestes żałosna, nie będę zniżać sie do Twojego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrrrrrrrrrrr Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:54 ooo odezwał sie burdel tata - widac styl poziom - dlaczego ty nie siedzisz - gratuluje układów.... poprostu po byku -ale jak ktoś wreszcie puści pare to , no nie wiem co z toba będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:58 jak to co pare lat w Barczewie, nie wywinie się już jego "przyjaciele" już opuszczają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 20:07 obys miał racje ale trza mu wytoczyc kolejny proces- prokuratura sama z siebie nic nie zrobi.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 19:56 ty durniu nie jestem morabet! zrozum to jak ja jestem morabet to ty burdeltata!!! nie jestem kobieta mam lokal w tym bloku czy ja musze tu mieszkac ? człowieku skąd ten jad u ciebie? frustracja? kandyduj na prezesa ja jej bronie bo tylko ona działała ! a ty co zrobiłesoprócz plucia? kto ci zabrania kandydowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrr Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 19:58 moim nazwiskiem nie bedzie nikt szargał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAKA=MORRABET Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 20:09 chyba niechcący sie pani przyznała że to jednak pani... ups... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 20:14 mózgi wam już zalało jadem ,ja napisze twoj nick i sie przyznam że jestem burdel-tatą czlowieku żałosny jesteś, jak dziecko piszace bzdety po forach i prowokujący klasyczny troll matołek i frustrat. Ps.kandyduj na prezesa czemu tego nie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrupek Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 20:17 A co tak chętnie odda pani stołek, nie bedzie niszczyć mi życia jak wszystkim którzy weszli, bądź wejdą Ci w drogę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Cała prawda o spółdzielni i członkach!!czytaj IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 20:21 a myslisz że łaske zrobi! wywalcie ją a ty kandyduj! przekonaj ludzi i do dzieła droga otwarta , po co szczekac jak sie nie ma zamiaru i tak nic zrobic? przypominam jak odwoływano tego kryminalistę to wiekszośc siedziała w norkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:02 to co Stefański nie moze odwiedzić córki, która mieszka w tym bloku? wydaje mi się, że to dobrze o nim świadczy. Chyba nie został pozbawiony praw rodzicielskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 20:06 nagle zaczął sie pokazywać.....zasadniczo powinien siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------ Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:43 zasadniczo to sąd nie znalazł winy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 20:43 Widzę,że jaśnie pani Morabet atakuje. Pewnie juz doszło do niej,że poszły stosowne pisma w odpowiednie miejsca. Podobnie jak tutej, sama się wychwala na stronie innternetowej gdzie pisze o swoim gabinecie dentystcznym-pani Morabet to prawdziwa szlachcianka, jezdzi mercedesem i inne bzdury. ******* A ZRESZTĄ PRZENIOSĘ I WKLEJĘ TEN JEJ ŚAMOZACHWYT ************* cyt"-Znam T. Rokicką od początku kiedy przyjechała do Maroka. Prawda o niej jest jedna: jest to kobieta, która wszędzie reprezentuje najwyższą klasę- urodzona szlachcianka. Lekarz z wykształcenia, talent wrodzony do wszystkiego a poza tym, nieskazitelna uroda. To co robi - robi najlepiej i nikt nie może jej dorównać. Zna biegle sześć języków w mowie i piśmie. W Maroku jezdziła białym mercedesem, prywatna klinika stomatologiczna, którą prowadziła z mężem. Na targ czyli "suk" jezdziła ale nie w brudnych butach, tylko w arabskich skórzanych butach "babbusz" ze służącą, która nosiła torby z zakupami. W willi, ogrodnik i niania do dzieci. Rodzinę Morabetów Ambasada RP w Rabacie wytypowała do nakręcenia filmu o tym jak żyje Polonia w Maroku. Film pokazywano wielokrotnie w TV Polonia m.in. - dom, dzieci, szkołę i życie codzienne. Po powrocie do Polski, T. Rokicka - pani Dokotr z wykształcenia, skończyła studia na UWM- wydział ekonomii, kierunek zarządzanie. Od 2006, jest Prezesem SM Domator w Olsztynie. Pracuje zawodowo również jako lekarz stomatolog. Jeżeli ktoś pisze o niej jakieś bzdury, musi wyjątkowo jej zazdrościć. No cóż- jest to cecha Polaków, szczególnie tych, których gościła u siebie w domu w Maroku. np Pani Bożena A. z Hamburga. Biedna kobieta, której nie powiodło się w życiu i żaden Marokańczyk jej nie zechciał, nawet taki z "suku". Jestem jedną z tych osób, które gościły u niej w domu ale mam odwagę napisać prawdę bo jej nie zazdroszczę.Panią Teresę Rokicką- Morabet można tylko podziwiać i niech trzyma tak dalej!!!!!! " -KONIEC CYTATU. I co drodzy Państwo,chyba wszystko jasne.Tą serenadę o sobie Morabet napisaa dlatego gdz dana Bożena z Hamburga napisała w internecie trochę prawdy o niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 21:23 Nie ma co z jaśniepanią dyskutować ona wie najlepiej- udaje że tu nie mieszka i żo to pisze ktoś inny,jednak wie wsztstko i o wszystkich.* Ciekawe co po arabsku znaczy te-kaka? Być może do ataku tutej na forum zangażowała jeszce jakąś koleżankę.* Dodamm tylko to- Jaśnie pani,panią wybrali na prezesa kolesie z rady nadzorczej, po tym jak zablokowala pani wybór ofert kandydatów z doświadczeniem. Oferty te są w spółdzielni, chyba,że sie pani ich pozbyła. Jak można tak wyzywać ludziani jasnie wielmożna szlachcianko o nieskazitelnej urodzie.WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 21:35 A CO ROBI KOMISJA REWIZYJNA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 21:37 Podpisuje to co Morabet im podstawi. Ale to tylko ludzie, niedoświadczeni spółdzielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcicodzawsze Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 21:40 jak ona szlachta to kim ja jestem,? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 21:54 Tak jak my wszyscy dla niej- napływowa ludność wiejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 21:55 Przecież to kryminał.Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności.Niegospodarność to główny zarzut w sprawie Zenona P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 21:55 jak może istnieć komisja rewizyjna jak nie ma rady nadzorczej w pełnym składzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------ Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 21:54 dzieci w większości wołają KAKA gdy zrobią coś do nocnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qkjfvqoe Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 21:57 I co z tym TVN-24.Co ludzie mówili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon2 Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:07 można domyślać się że nic przychylnego że Rokicka taka w....na Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachta w duchu Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:11 co masz na mysli bo niejsne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:13 Było dziś krótko, ale jutro od godz.17 ma być na żywo. Myślę,że przyjdziemy my ludność wiejska i powiemy trochę o tej szlachciance która za co się weżmie to robi wszystko najlepiej. Najlepsza też jest jej niegospodarność.Faktycznie nikt lepiej doprowadzic do bankrutctwa by nie potrafił. Nikt by nie kwestionował wyroków sądu,nie wlczył jak nawiedzony z klazulą wykonalności trzymaną w reku komornika i nie odmawial zwrotu pożyczki argumentując,że nie chce oddać bo może pani Anna P. weszła w posiadanie tych pieniędzy nieuczciwie. Nikt kto pobiera pensję od ludzi nie nazywałby ich napływową ludnością wiejską szczekającą po forach itp itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachta Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:16 dobrze prawisz włoscianinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdbg Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.09, 22:21 Ale co ludzie mówili.Byli za prezes czy przeciw ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:28 Nie słyszeliśm, ale to co będzie jutro zależy tylko od nas. Morabet napewno już ustawiła kilku klakierów. Ludnić wiejska musi nie pozwolić kłamać szlachciance,a w tym ona jest mistzem. Wykrzykuje jakieś kłamstwo,a kilku klakierów kompaniuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachta Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:42 kompanionów trza se dobierac po krwi po umysle po duchu lepiej z mądrym stracic niz z głupim zyskać - szlachectwo zobowiazuje.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:19 dorzucić trzeba "układ mafijny" który przeszkada jej w rządzeniu i pobieraniu niezłej kasy. zresztą mogła by być wypłacana gdyby rządzenie było z głową a nie z ....... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszel Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:41 trzeba jasno wypowiadać zdanie przeciwne, nie wdawać się w demagogię to sama popłynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 22:54 Ona zastosuje spychologie. Będzie gadała o poprzednich rządach,o tym,że Anna P nieuczciwie zarobiła pieniądze itp. A trzeba krótko to uciąć. Tu chodzi o jej jaśnie pani rządy. Sama tak jak wyżej w którymś z postów jest podane mówila w 2006 roku,że spółdzielnia kwitnie,że jest w doskonałwej kondycji finansowej itp. A teraz jak narobiła głupot,to jak zwykle huzia na Juzia, aby odwrucić uwagę od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Samoraj Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 23:50 rokicka-morabet oskarża stary zarząd,a nam wszystkim uszło uwadze,że trzecim członkiem poprzedniego zarządu był leszek samoraj jako wiceprezes do spraw inwestycji. rokicka-morabet jednak nie zwolnila go i jeszcze przez dwa lata by u niej zatrudniony jako specjalista do spraw inwestycji. dopiero sam w ubiegłym roku odszedł ze spółdzielni . ZADZIWIAJĄCĘ I BARDZO ZASTANAWIAJĄCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCHEWKA Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 23:55 Zastanawiające czemu Marchewka jest w radzie nadz gdy nie ma lokalu w spóldzielni. Jaki on spółdzielca? Jutro bedzie okazja zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strong Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 08:50 samoraj był trzymany poto gdyż liczono, że puści parę czyli zacznie sypać co i jak albo gdzie są jakie papiery-o tym akurat wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puści parę Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 10:29 Przecież to niepoważne tłumaczenie tej Morabet. Dawać odpowiedzialną pracę komuś kogo podejżewa się o przestępstwo. Przecież to on był od spraw inwestycji. Widać wszystko przez nią jest postawione na głowie tak jak i te liczniki na Pstrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 11:39 A może wykorzystać sytuację i zebrać dzisiaj podpisy o zwołanie nadzwyczajnego walnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsm Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 12:19 jest to jakis pomysł........ Odpowiedz Link Zgłoś
real1234 Sprawa domatora 18.03.09, 13:00 Przeczytałem większość wypocin w tym wątku i konstatuję, że prawdą jest, co powiedziała baba na Karcelaku,że większość ludzi to GŁUPCY. Powołując się na te babę, mówię tu też o WAS, FORUMOWICZE. Mówię o szarej masie, ciżmie bezdennie durnych osobników, którzy w nic nie chcą się angażować, w niczym uczestniczyć, za nic nie brać odpowiedzialności, a jedynie potrafią po chamsku napsioczyć w internecie. Były i są popełniane błędy, ale to nie powód,żeby w tak dyskwalifikujący was, ordynarny sposób wypisywać tu bzdury. Zwołajcie zebranie, powiedzcie o swoich bolączkach, wypracujcie coś wspólnie, podejmijcie decyzje, zdecydujcie coś, ale NIE ZACHOWUJCIE SIĘ JAK ZŁOBY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żle czytałeś Re: Sprawa domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 15:14 Drogi czytelniku gdybyś dobrze wczytał się w posty zauważyłby,że to pani Rokicka ordynarnie wyraża się o ludziachmi i kpi z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Re: Sprawa domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 15:23 Real 1234 ten twój ton wskazuje jakoś na słownictwo pani prezes. Nie ubliżaj ludziom. Czy to jedyny obiektywny,czy kaka, czu real 1234 to ten sam arogancki ton i szydzący styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachta Re: Sprawa domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 15:26 dobrze prawisz włościaninie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopka Re: Sprawa domatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 15:38 bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachta Re: Sprawa domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 16:49 bardzo pozytywnie ... nawet a co sobie bedziemy żałować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowa prakuratora Re: Sprawa domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 20:26 Nawet prokurator Orzechowski mówił,że pożyczka jest legalna i że Morabet mówi gołosłownie,że to brudne pieniądze,a pani prezes dalej swoje. Walczy z wiatrakami i w ten sposób wykończy spółdzielnię. Nadto okazało się,że pieniądze Anny P. są udokumentowane i UKS nic do niej nie ma,tylko do jej konkuben Leszeka B. Szkoda,że program był tak krótko i nie zdążyliśmy,ale redaktor bardzo sie zainteresował tym co mu powiedzieliśmy po programie. To był pierwczy krok. W świetle jupiterów Morabet znów zwodzi. Poprzedni zarząd spłacał przez dwa lata pożyczkę o ona nie ma z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Sprawa domatora IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 22:29 to nie tak prokurator powiedział że oni nie mają dowodów że forsa jest z przestepstwa, natomiast forsa jest nieudokumentowana,,,,,,, a to co innego a po ludzku sami nie wiedzą coz tym robić.......czyli na korzyśc pożyczkodawcy -trza troche wiedziec i mysleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 20:39 27 000 m powierzchni(jak podała Morabet) mnożone przez 1,90 zł- koszty eksploatacji-daje 51 300 zł plus zwiększona kwota za lokale użtykowe to w sumie min 55000 zł( słownie-piędziesiąt pięć tysięcy). To jest kwota na pensje zarządu, utrzymanie biura, sprzątaczkę i jakies inne drobne wydatki.A za co? Za to że pani prezes administruje zaledwie 400 mieszkaniami,robi conajmniej dziwne wydatki,nic nie buduje,walczy z wiatrakami,nie respektuje wyroków sądu,kłamie w oczy i prowadzi spółdzielnie do nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 22:26 55 000 zł MIESIĘCZNIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentarz Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 22:31 sprzataczka jest beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 21:22 a może ogłosić upadłość SM Domator i zawiązać wspólnotę mieszkaniową a problem pozostanie w SM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 21:32 Upadłość sama przyjdzie, bo poda o nią wierzyciel gdy dłużnik nie spłaca. Będzie syndyk i on będzie rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 21:43 to dlaczego nie wyodrębnić się ze SM przed ogłoszeniem upadłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 22:32 chyba bedzie nastepstwo własności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.N. Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:47 Krzyczycie, krzyczycie, a jak trzeba było przyjść, to gdzie byliście? każdy mądry, tylko napisać. Ale po programie, jak zaczęliśmy rozmawiać, to się okazało, ze ludzie chcą wspólnoty.Wiadomo, że jeden patrzy na drugiego, a nie ma komu się zająć. Dlatego już niebawem zgłosi się do Waszych mieszkań jedna z lokatorek i będzie zbierać podpisy o utworzenie Wspólnoty Mieszkaniowej, no i oczywiście zwołanie Nadzwyczajnego Walnego.Nie wiedziałam, że Rokicka, aż tylu ludziom narobiła wody z mózgu.Najwyższy czas się zająć RN, która tak naprawdę nie istnieje i niech zarząd pokaże na co wydaje kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm domator Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 21:57 Co racja, to racja. Ona robi wodę z mózgu, a my się jej po prostu boimy. Ma gadanę babsztyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.N. Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:04 Właśnie przy okazji programu dowiedziałam się, ze w sprawie garażu sąd wydał wyroki nie na moją korzyść,tylko na jej. Ludzie w to wierzyli, no bo skoro mówi prezes, to pewnie mówi prawdę. A ona prawdy prawie nigdy nie mówi. Ale mam nadzieję, ze o tym będzie oddzielny reportaż telewizyjny. Przynajmniej tak obiecywał redaktor. pożyjemy, zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność wiejska Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 22:15 Mamy taką nadzieję.Pozdrawiam i na razie kończę. Czekamy na listę o powołanie N.W.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domato IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 22:24 Warto napisać też do prokuratury ościganie za niegospodarność. Sama odmowa spłaty pożyczki to działanie na szkodę spółdzielni. Wyrażnie to można było wyczytać z tego co mówił mówił rzecznik prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esencja Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 23:16 Są nieruchomości o wartości pożyczki,a napewno nie wybudowała ich Rokicka tylko poprzedni zarząd. Już wtedy były kłopoty ze zbyciem tych nieruchomości i dlatego ta pożyczka na dokończenie budowy. Przecież to jasne. A o tym,że trzeba ją zaciągnąć było wałkowane przez trzy kolejne walne zgromadzenia.Jest to dobitnie opisane w protokołach z walnego. Rokicka teraz udaje głupią i twierdzi,że nikt nie wiedział o pożyczce.Twierdzi też,że cudem znalazła nieruchomości na tę kwotę(tak same wyrosły jak grzyby po deszczu). To jej gra słów i kłamstwa jak z rękawa. Taka to prawda jak spłata po 60000 zł miesięcznie. Przecież co miesiąc kwota jest niższa,a poprzedi zarząd spłacał pożyczkę już dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietruszka Chcą egzekucji z lokatorów spółdzielni Domator IP: *.gprs.plus.pl 19.03.09, 09:52 Proponuję zwołać walne tylko babę trzymać w klatce.Pamiętają Państwo JeJ zachowanie na walnym czy w tych warunkach da się coś zmienić ? Rokicka z kneblem do klatki!!! Odpowiedz Link Zgłoś