Gość: olsztynianka IP: *.makronet.pl 11.03.09, 19:01 Ech... szkoda tylko tych ponczowek, bo jezeli nowy wlasciciel nie bedzie chcial zachowac starej receptury, to juz nie bedzie ten sam klimat. To byly jedyne, niepowtarzalne ciastka w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aleks Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.static.xdsl-line.inode.at 11.03.09, 20:16 dzięki Bogu że znalazł się olsztyński przedsiębiorca doświadczeniem (też mam nadzieję że pończówki zostaną - no i zostaną uzupełnione pełniejszym asortymentem Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta 11.03.09, 20:22 Oby koktajle zostały (ja akurat miłosniczka ichnich ciatsek nie byłam)i jak dawniej w szklanych szklankach z przwdziwnego szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 20:28 Utalio, a chodziłaś tam jako dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.09, 20:40 Pewnie ceny będą kosmiczne jak czynsz za lokal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 21:22 W końcu coś sensownego-z szybko znika stary Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 07:24 A ja się ciszę z nowego właściciela. Lubię cukiernię w Realu! Fakt- drogo, ale pysznie i od czasu do czasu można się skusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.uwm.edu.pl 12.03.09, 07:49 Brawo !!! Super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Słynny Cocktail BarALE JAKI? IP: *.ols.vectranet.pl 12.03.09, 07:57 JAKA TO CUKIERNIA,,ZŁOTY KLUCZ,,?TO ZWYKŁY SKLEP Z CIASTKAMI.CUKIERNIA MUSI MIEĆ SWÓJ KLIMAT.MAM NADZIEJE ,ŻE NOWY LOKAL BĘDZIE MIAŁ COŚ WSPÓLNEGO Z PRAWDZIWĄ CUKIERNIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 08:29 Jak bedzie te swoje cukiernicze fast foody żenil to sie tam nie zajdzie i koniec. Ale novorysze i tak beda walić jak w dym. Fajna miejscowke chapnoł biznesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggie Re: Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:12 Jak wlasciciel walnie te swoje ceny to nie wróżę mu powodzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 09:20 a jak tam z ludźmi, tj Paniami z koktajlu? zostajo? czy na zbita twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 11:42 Przecież to, co było w Coctail Barze było niesmaczne a obsługa... No właśnie, jak w barze. Byłam świadkiem jak jakiś pan reklamował tort na starej śmietanie. Są lepsze cukiernie w Olsztynie, choćby Pralinka na Mazurskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mmascarpone Re: Słynny Cocktail Bar nie zniknie z mapy miasta 12.03.09, 12:06 Albo Snieżka na Nagórkach-tez klasyczne ciastka w niewygórowanych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Nie liczcie na reaktywacje Coctailu... 12.03.09, 12:13 Dowod juz macie.Nuworysz,znany z najwyzszych cen ciastek w miescie,daje kultowemu miejscu swoja,zupelnie nieznana nazwe.Przekonacie sie,ze nie bedzie tam ani ponczowek,ani coctajli,jakie znamy i kochamy,ani niczego,z czego byl znany bar.Nuworysz wprowadzi swoje o polowe drozsze towary i lokal po paru miesiacach padnie.Daje mu gora rok. A przeciez facet mial i ma nadal prawdziwy zloty klucz do interesu.Wystarczy tylko przejac cala ekipe i kontynuowac tradycje wypracowana przez prawie pol wieku.Ale skad nuworysz moze o tym wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Zegnaj winiaku na smietanie! IP: 142.227.41.* 12.03.09, 17:27 Nie wiem czy probowaliscie kiedykolwiek. Przez lata widzialem to w menu i wydawalo mi sie to dziwaczne. Kiedy jednak sprobowalem, nie zamawialem niczego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Zegnaj winiaku na smietanie! 12.03.09, 23:18 Jako dziecko nie chodziłam ale akurat chodziłam do bardzo podobnego coctail baru, (jako dziecko) w Warszawie. Był tam sklep serowarski z jednej strony a z drugiej właśmie taka kawiarenka z koktajlami i pysznymi bitymi smietanami, cistkiem z galaretka tzw. pascha. Potem niestety przerobili go na jakis salon samochodowy, potem jeszcze na cos innego. żal ze sie nie utrzymał. Dlatego jak tu przyjechałam bardzo polubiłam to miejsce i darze je senstymentem bo wspomina mi sie tamten bar. Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Coctail 03.07.10, 10:19 I jak jest po roku, kultowe ponczówki przetrwały? Pamiętam otwarcie Coctailu- Olsztyn był wtedy cukierniczą pustynią. A teraz super ciasta nie tylko w "Złotym Kluczu", cukierni Magro , ale też można kupić wyroby słynnego Sowy w cukierni na Mazurskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Coctail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 13:47 poszłam tam dwa razy, wzięłam moje ukochane lody twarogowe i o malo się nie pozygałam - zrobili paskudztwo, że szkoda gadać; teraz chodze do kawiarni Moja na Dąbrowszczaków - to prawdziwy kontynuator dawnego Coctail-Baru Odpowiedz Link Zgłoś