Gość: Swiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 00:14 a ja jestem za chemiczna kastracja!!!!!Ludzie czy wy czekacie az zgwalci i zamorduje kolejna dziewczyne???!!! Moze to byc wasza corka.... :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOSIA Re: IP: *.cg.shawcable.net 19.12.03, 01:00 JA TEZ JESTEM ZA KASTRACJA - NA CO TU CZEKAC - NA KOLEJNA TRAGEDIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zszokowany 25 lat za 4morderstwa ? NIESAMOWITE IP: *.ght.iadfw.net 20.12.03, 02:13 Czasem mam wrazenie ze nasz wymiar sprawiedliwosci to kupa bezmyslnych gnoji. Niby to studiowali, uczyli sie a tu takie buractwo. 25 lat to powinno byc za pobicie a kara smierci lub dozywocie za morderstow. Polska jest niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSAIA Re: IP: *.cg.shawcable.net 19.12.03, 01:02 JA TEZ JESTEM ZA KASTRACJA - NA CO TU CZEKAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Pozbawiać jąder IP: *.acn.waw.pl 19.12.03, 01:18 Zgadzam się z przedmówcami- takich mężczyzn, dla dobra innych i w sumie także ich własnego, powinno pozbawiać się jąder- ten zabieg w uzasadnionych przypadkach (np. seryjnych gwałcicieli) powinien być prawnie dozwolony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Pozbawiać jąder IP: 65.219.225.* 19.12.03, 04:55 Ale zaraz zaraz, on jadrami nie morduje! Co innego gwalt a co innego morderstwo. Wraz z jajami powinni mu obciac rece i przynajmniej jedna noge. Wtedy "kadlubek" bedzie nieszkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Pozbawiać jąder IP: *.camk.edu.pl 19.12.03, 08:21 a ja uwazam, ze sedzia, ktory skazal takiego bandyte i zwyrodnialca tylko na 25 lat (a nie na przyklad na dozywocie) powinien teraz pelnic role struza - dzien i noc. litowal sie nad biednym popedem maniaka, to niech teraz kazej nocy daje mu d..y. Psychola nie mozna umiescic w zakladzie zamknietym bo jest nie do konca psycholem, ale pogrzbac kolejna ofiare wolno. mar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Was kastrować... IP: 213.155.181.* 19.12.03, 08:50 A Was wykastrować intelektualnie - pozbyć resztki tego, co w czaszkach i po kłopocie. Mniej będzie imbecyli na wszelakich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Was kastrować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 23:28 Tadeuszku kochany, życzę Ci, żeby ten psychol po wyjściu z więzienia zmienił orientację na chłopców .. a w szczególności na jednego Tadeusza - Ciebie !!! Może inaczej wtedy byś gadał ???? Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patti Re: Was kastrować... IP: *.crowley.pl 20.12.03, 00:34 popieram Cię Ewciu, gdyby to jemu zgwałcono i zamordowano córkę,inaczej by gadał Tadeuszek "dobra duszyczka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ uwielbiam was IP: 212.14.0.* 19.12.03, 10:48 Niestety osiołku, w roku 1978 kodeks karny nie przewidywał takiej kary. Albo "krawat" albo "srebrne wesele". Sedzia dał co mógł. Niestety osiołki nie muza tego wiedzieć, za to mogą opluwac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca tematu Re: do mar'a IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 10:51 Gość portalu: mar napisał(a): > a ja uwazam, ze sedzia, ktory skazal takiego bandyte i > zwyrodnialca tylko na 25 lat (a nie na przyklad na dozywocie) Jeśli już coś piszesz głupiutki mar'ku to staraj się pisać z sensem... W 1978 roku, kiedy orzekano wyrok wobec S. w Polsce od dawna nie obowiązywała kara dożywotniego pozbawienia wolności. Warto wiedzieć o czym się pisze. To co bulwersuje w tej sprawie to to, że wtedy obowiązywała KARA ŚMIERCI (MAŁO TEGO, W DRUGIEJ POŁOWIE LAT 70'TYCH BYŁA WYJĄTKOWO CZĘSTO I SPRAWIEDLIWIE ORZEKANA)i można było sprawę rozwiązać ostatecznie. Ale cóż, pewnie trafiło na sędziego skurwysyna, który kilkanaście lat poźniej optował za zniesieniem KŚ a już wtedy złośliwie po cichu jej nie orzekał. Tak czy inaczej rzeczywiście ten sędzia winien teraz przenieść się na wiochę i pilnować tego zwierzęcia. Tu masz CAŁKOWITĄ RACJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Pozbawiać jąder IP: *.gdynia.mm.pl 20.12.03, 01:45 Gość portalu: mar napisał(a): > a ja uwazam, ze sedzia, ktory skazal takiego bandyte i > zwyrodnialca tylko na 25 lat (a nie na przyklad na dozywocie) > powinien teraz pelnic role struza - dzien i noc. litowal sie nad > biednym popedem maniaka, to niech teraz kazej nocy daje mu d..y. Dobry człowieku, 25 lat temu nie było kary dożywocia, maksymalną karą było 25 lat albo kara śmierci. > Psychola nie mozna umiescic w zakladzie zamknietym bo jest nie > do konca psycholem, ale pogrzbac kolejna ofiare wolno. > > mar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Pozbawiać jąder IP: 62.233.164.* 20.12.03, 14:23 25 lat temu nie było kary dożywocia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Pozbawiać jąder IP: *.camk.edu.pl 22.12.03, 12:13 wszyscy powyzej macie racje, ze nie bylo takiej kary 25 lat temu. ja po prostu nie obracalem sie wtedy w takich kregach i stad moja niewiedza. Pozdrawiam mar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pozbawiać jąder IP: 24.82.116.* 19.12.03, 09:46 Gość portalu: carlos napisał(a): > Ale zaraz zaraz, on jadrami nie morduje! Co innego gwalt a co innego > morderstwo. Wraz z jajami powinni mu obciac rece i przynajmniej jedna noge. > Wtedy "kadlubek" bedzie nieszkodliwy. a.co on jajami nie mordowal ,uciac leb i jest bedzie spokuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: IP: *.gallery.devs.futuro.pl 19.12.03, 08:16 Po co obcinać to i owo... ZABIĆ!!! I po kłopocie!!! Na co czekać i utrzymywać mordercę. Zabić dziecko bezbronne i torturować je to największa zbrodnia. Dziecko które długo umiera w męczarniach....szok. Powinni go zabić ale powoli ... on i tak nie wczuje się w rozpacz i ból jaki przezywają rodzice... i bezbronne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek 2 Re: Wampir IP: host1:* / 10.0.0.* 20.12.03, 10:41 Masz rację,ale po co obcinać,lepiej powiesić za jaja i po kłopocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margolcia Re: IP: 217.153.181.* 19.12.03, 08:21 nie będę komentować możliwości naszego polskiego sądownictwa.Zadam sobie i wam wszystkim,którzy przeczytacie mój komentarz jedno,krótkie pytanie. Jak wytłumaczymy /to dotyczy nas wszystkich/rodzinie ewentualnej kolejnej ofiary brutalnego mordu na tle seksualnym,że mężczyzna,który popełnił ten czyn właśnie wyszedł na wolność? Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Re: 25 lat ?? 19.12.03, 08:28 ..facet nie powinien widzieć światła słonecznego do końca swojego marnego życia. Gdybym mieszkał w jego wsi i miał dzieci - nie przespałbym spokojnie jednej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanita Re: IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 08:33 Ja również nie mogę zrozumieć, jak to możliwe że ktos jest aż tak groźny dla otoczenia, że nawet nie mozna go wypuścić na przepustkę..... a po odsiedzeniu marnych 25 lat może sobie teraz spokojnie żyć !!!??? I dlaczego nie można kogos zmusić do leczenia się ??? No rozumiem . to wolny człowiek, ale czyż nie można było.. wczesniej pomyśleć nad leczeniem ?? Wypuszczać go na przepustki.. pod warunkiem podjęcia leczenia ??!! Nie możemy teraz nic zrobić, nie możemy sie cofnąc wstecz,nie możemy teraz dać mu dożywocia WIĘC RÓBMY COŚ żeby nikt już więcej nie zginął!!! Każdy tylko mówi: nic nie można zrobić, wzrusza ramionami i "idzie" dalej. BEZSENSOWNE śmierci teraz na nas czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Co wy wiecie o zabijaniu? IP: 195.117.159.* 19.12.03, 08:54 Bez sensu teraz gderać, żeby mu uciąć jaja, czy pozbawić kończyn. Wyrok zapadł w innych czasach i na jego mocy ten człowiek jest obecnie wolny. Przy następnych wyborach wybierajcie partię, która popiera karę dożywocia. A co do tego gościa - jeśi stwierdzono maniakalną skłonność do gwałtów - to ta osoba nie jest do końca normalna - wystarczy teraz przeprowadzić badania (a właściwie powinno to się zrobić przed jego wyjściem) i nakazać odosobnienie - jakiś paragraf by się znalazł w myśl zasady - "pokażcie mi człowieka, a ja znajdę paragraf". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wy wiecie o zabijaniu? IP: 195.85.227.* 19.12.03, 09:03 Ludzie - nie dajcie sobie zrobić wody z mózgu. Przecież wampiry nie istnieją .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ A co wywiecie o karaniu? IP: 212.14.0.* 19.12.03, 10:50 Kara dożywocia juz w kk funkcjonuje. Więc Anrzejku nie nawołuj do otwierania otwartych drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sneer Re: A co wywiecie o karaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 16:57 Panie XYZ - coś ty taki m-u-n-d-r-y o tych karach i w ogóle... Nie widzisz, że na kliencie te 25 lat nie wywarło żadnego wpływu, to chodzący, naładowany automat do gwałcenia i może zabijania. Sędziowie, którzy skazali gada na 25 lat, a nie na KS pogwałcili zasady wymiaru kary. Podobnie sąd odwoławczy, który utrzymał w mocy taki wyrok. Nie dziw się, że ludzie piszą głupoty i chcą go kastrować i coś tam jeszcze mu obcinać. Trzeba było, żeby sąd w 1978 roku wymierzył sprawiedliwość. Ma koniec przypomnę ci mądralo, że KS był przewidziany nawet za przestępstwa gospodarcze i raz go wymierzono ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 09:02 Do wiadomości dziennikarza zamiast CZW powinno być CZSW czyli Centralny Zarząd Służby Więziennej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Ciekawe co na to....no kto...? IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Re: Ciekawe co na to....no kto...? IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 10:05 Rodziny ofiar? Trudno cokolwiek powiedziec .....,jak sie czlowiek moze z tym czuc,ale jak bym byl ojcem i wiedzial ze "Gosc" wyszedll ...to pewnie bym go odwiedzil i nie byla by to wizyta towarzyska...ciekawe ile bym za to dostal 25 ?a moze wiecej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Kastrowac. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:03 Bezwzglednie. Nie chcialbym, aby takie 'cos' (bo to przeciez nie czlowiek) spotkalo kiedys moje dzieci w lesie na wakacjach. Jedynym sposobem, aby temu zapobiec to wykastrowac. I moge mu to sfinansowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Re: Kastrowac. IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 10:08 kastrowac mozna zwierzeta . Ludzie wykastrowani i tak moga byc niebezpieczni... Pozwolic TAKIEMU SPAC i tylko spac Wiecznie...malo chemi znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOKOL KARA SMIERCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:09 TACY PSYCHOPACI IDA DO WIEZIENIA I TAM ODSIADUJA WYROK ZA NASZE PIENIADZE.CZY WIECIE ILE KOSZTUJE MIESIECZNE UTRZYMANIE WIEZNIA?? 700 ZLOTYCH!!!!!!!!!!TYLE MARNUJE BUDZET PANSTWA PRZEZ MIESIAC NA KAZDEGO TAKIEGO DARMOZJADA.KARA SMIERCI TO NAJLEPSZE WYJSCIE.LUDZIE KTORZY POPELNIAJA TAK STRASZNE PRZESTEPSTWA NIE MAJA PRAWA ZYC!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Re: KARA SMIERCI.... IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 10:13 Well...jestem za !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: KARA SMIERCI.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 23:43 Sokol i Macko, macie rację, ale kara śmierci może być tylko i wyłącznie w 100% pewności winy!!! A czy nasze sądy są na to gotowe??? W przeszłości wiele się słyszało, że ktoś odsiadywał karę paru lat ..i potem okazywało się, że był niewinny?? Tylko 100% pewność pozwala na wyrok kary śmierci !! W taki przypadku jasem całym sercem ZA !!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: IP: 62.233.196.* 19.12.03, 10:38 Sądzę, że teraz dziewczynki mogą być spokojne. Po 25 latch w więzieniu, na pewno zgwałci i udusi kilku chłopców. Jestem za kastracją, ale czy to jest pewny środek zapobiegawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette a ja zbiore kilka kobitek na bande kastrantek i bedzi IP: *.cc.kuleuven.ac.be 19.12.03, 11:41 my grasowaly po okolicach. Gazeto, mozna prosic o rysopis tego samca??? Gwalcicielu! dorwiemy cie!!!!! i nie wazne gdzie byles przez ostatnie 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kastracja IP: *.ne.client2.attbi.com 19.12.03, 14:20 Przed paru laty, w Teksasie w USA dwom takim zboczencom sad zaproponowal zwolnienie z wiezienia pod warunkiem poddania sie kastracji. Jeden sie zgodzil. Tego poprostu sie nie wyleczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Kastracja IP: *.norampac.com 19.12.03, 15:35 Widze ze nie wiele wiecie na temat chemicznych czy fizycznych kastracji... Jak sie okazuje kastracja fizyczna nie koniecznie hamuje poped seksualny jak i powoduje brak erekcji. Przeprowadzono w Stanach wiele badan na ten temat i wyciagnieto zaskakujace wnioski... Badania takze byly prowadzone z ludzimi ktorzy dokonali przestepstw na tle seksualnym. Wielu kastrantow nadal bylo wstanie byc podnieconym i osiagnac pelna erekcje...Ich zapotrzebowanie seksualne bylo jednak nieco mniejsze... Kastracja chemiczna jest uwazana za bardziej efektywna w zminejszeniu popedu seksualnego. Obie kastracje natomiast mialy negatywn wplyw na zdrowie tych mezczyzn... Ja osobiscie uwazam iz odosobnienie takich indywidums od reszty spoleczenstwa jest najlepszym rozwiazaniem. Po zatym dochodzi jeszcze problem przypadkow niesprawiedliwego osadzenia ludzi w niektorych przypadkach... Zdarza sie przeciez ze nie wlasciwa osoba laduje za kratkami... Co w tedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Prawo IP: *.nwrk.east.verizon.net 20.12.03, 00:33 Mieszkam w Stanach konkretnie w stanie New Jersey /10 min. do Manhattanu pociagiem/W moim stanie obowiazuje "prawo Megan",nazwa pochodzi od imienia dziewczynki zgwalconej przez zboczenca i zamordowanej przez niego po tyn czynie.Prawo polega na tym ze nieszkancy miasteczka osiedla ,bliskiego otoczenia w ktorym mieszka byly skazany sa informowani p[rzez policje o jego adresie iprzebiegu leczenia. Wszyscy go w pewnym sensie pilnuja ,jezeli zmieni miejsce zamieszkania informacja o nim idzie dalej. W chwili obecnej juz kilkanascie stanow wprowadzilo na swoim terenie to prawo. Oczywiscie nie jest to w pelni zabezpieczenie przed nastepnym gwaltemm jaki moze popelnic ale jest to juz cos co sie nazywa profilaktyka. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Kastracja IP: *.chello.pl 20.12.03, 14:37 Czytałam o jeszcze jednym problemie z kastracją (zwłaszcza pod przymusem) - delikwent możei nie będzie miał możliwości dokonać gwałtu, ale może zabijac jeszcze okrutniej, ze złaści na świat za to, że już nie może... Zdarzali się mordercy na tle seksualnym, którzy mordowali za to, że nie byli zdlni do odbycia stosunku. Żeby kogoś udusić czy zatłuc, erekcja nie jest potrzebna. Dożywotnie odosobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kastracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 23:48 Dokładnie o to chodzi... nie trzeba mieć tego czegoś, żeby się wyżywać... To jest w umyśle!! Źle, ze wielu z Was mówi o kastracji.. wtedy po naszym świecie chodziłoby mnóstwo niebezpiecznych psychopatów - kastratów. Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Kastrowac - proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 23:26 Szczegolnie brak jest watpliwosci, gdy mowimy o wielokrotnych gwalcicielach, gdzie nie ma zadnej mozliwosci pomylki co do czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum GLUPIUTKIE SPOL. PRZECIWNE KARZE SMIERCI 19.12.03, 23:50 Glupich ludzi jednak w Polsce i EU mamy. Tylko krawat dla takiego i spoleczenstwo jest wyleczone z psychopatow. Tanio,solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos A gdytby tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 00:34 powtórzyć udany eksperyment brytyjski ze ssyłaniem więźniów do kolonii ? Zobaczcie, jakie fajne społeczeństwo się wychodowało z tego. Mowa tu o Australii - oczywiście z całym szacunkiem dla aussies. Kwestia izolacji i braku transportu; Mars czeka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A gdzie Wartosci Chrześcijańskie ? IP: *.ks.k.pl 20.12.03, 16:48 > Glupich ludzi jednak w Polsce i EU mamy. > Tylko krawat dla takiego i spoleczenstwo jest wyleczone z psychopatow. > Tanio,solidnie. A gdzie Wartosci Chrześcijańskie ??? Jego życie jest tak samo święte jak i Twoje... Wystarczy, że się potem wyspowiada i żałuje i jest OK. Dlaczego nie chcecie przebaczać - Polacy katolicy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Nie jestem katolikiem IP: *.mad.east.verizon.net 20.12.03, 20:10 Gość portalu: Marcin napisał(a): > > Glupich ludzi jednak w Polsce i EU mamy. > > Tylko krawat dla takiego i spoleczenstwo jest wyleczone z > psychopatow. > > Tanio,solidnie. > > A gdzie Wartosci Chrześcijańskie ??? > Jego życie jest tak samo święte jak i Twoje... > Wystarczy, że się potem wyspowiada i żałuje i jest OK. > Dlaczego nie chcecie przebaczać - Polacy katolicy...? > Ja tam nie jestem katolikiem. Jestem ateista... nie , nie komunista, bo prawdziwym kapitalista (Zachodnim ;). Wartosci religijne sa prywatna sprawa, no ale niestety w Polsce ma rzadzic Kosciol i ludzka glupta nie umiejaca odroznic laickiego zycia od zycia religijnego. Po prostu ciemnota, ale nie ciemnota religijna tylko laicka. Religijnie to Polacy sa wyksztalceni... szkoda tylko ze w jednej religii, bo to rodzi brak tolerancji, ktory potem sie stara pokryc tolerancja wobec seryjnych zabojcow i gwalcicieli tak jak ten z artykulu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 20.12.03, 00:40 Dlaczego nie podaje się pełnych danych personalnych takiego człowieka! Co to znaczy Maciej S. To jakaś polska specyfika. Na ogół wszędzie na świecie nazwiska ludzi skazanych prawomocnym wyrokiem są znane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 20.12.03, 00:57 Nie chemicznie, ale fizycznie wykastrowac takiego. Moze pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrzezny NIESKUTECZNOŚĆ CHEMICZNEGO ZABIEGU IP: *.socantel.net 20.12.03, 03:41 W żadnym przypadku nie mozna dopuścić do chemicznego zabiegu. To byłoby niehumanitarne. Delikwenta trzeba potraktować z powagą, lecz sprawe zalatwić chinską metodą. Trzeba go rozebranego zaprowadzić na kanał i dwoma cegłówkami trafić tak, by przedmiot przestępstwa w czasie trafiania znalazł się pomiędzy cegłami. Dla wyczulenia procesu pamięci, nalezy ten zabieg kilkakrotnie powtórzyć. Jeżeli przestępca posiada hebrajskie geny, co jest wysoce prawdopodobne, to realizacja tego nie będzie prosta. Zamiareniem tego gatunku jest, aby rozwijać na polskiej ziemi ich bandyckie nasiona. w tym przypadku zostalo ustrzelenie piekielnych genow. Moze być użyteczna katiusza, petarda, lub koktail Mołotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . "Wampir" nie jest Zydem, pomylencu. To KATOLIK IP: *.server.ntli.net 20.12.03, 10:05 i "prawdziwy" Polak... Taki sam psychopata, jak i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Zostaje patrol obywatelski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 04:25 Proszę państwa, podzielam emocjonalne opinie, że należalo go zabić w interesie potencjalnych kolejnych ofiar, ale dzis jest "po ptakach". Polski kodeks Karny jest pełem troski o interesy przestępców, ale zupełnie pomija prawa ofiar. Ofiara jest jedynie świadkiem w swojej sprawie, nie zaś stroną, chyba, że wytoczy sprawę cywilną. Można zrobic tylko jedno- powiadomic wszystkich sąsiadów, kto mieszka w ich okolicy, tak , jak zrobiono w GB- ogłoszono, ku oburzeniu tzw. "postępowej ludzkości" listę pedofilów z adresami. Otwarcie mówię, że jako ojciec córeczki postarałbym się załatwić ten problem - sam , lub z kilkoma sąsiadami. Policjanci tez sa ojcami, więc myśle, że udawali by, że patrza w inną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Zostaje patrol obywatelski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 10:27 ofiara może być stroną (jako oskarzyciel posiłkowy), nie tylko jako powód cywilny. Art. 53 i nast. Kpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August opublikujcie jego fotkę!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.203.* 20.12.03, 07:28 I już będzie po sprawie, bezradne głąby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette tak tak !!dawac zdjecie!!! i juz nigdy nie bedzie sie IP: *.arcor-ip.net 21.12.03, 20:56 nudzil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Kary powinny się sumować.. IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 08:49 .. jak w USA - dostałby 100 i spox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 09:47 Dać takim bandytom dwie możliwości do wyboru. Albo odsiadka do końca życia, albo kastracja. A tak mówiąc szczerze - jeśli było referendum o przystąpieniu do UE to z jakich powodów nie można zrobić referendum o wprowadzeniu kary śmierci. Wynik takiego referendum na dzień dzisiejszy jest znany i wreszcie bandziory by się bały. Te środowiska (m. in. UW i Gazeta Wyborcza), które są przeciwko tej karze powinny brać na siebie całkowitą odpowiedzialność za zgwałcone i pomordowane dzieci. Jak bandzior zostałby w sposób humanitarny wyeliminowany to nie byłoby już więcej jego ofiar. On byłby i tak lepiej potraktowany, nie tak jak on traktował swoje ofiary. Niech pięknoduchy, które żyją w chronionych 24 h na dobę apartamentach i są przeciw karze śmierci zaproszą tego gwałciciela i mordercę z Mazur do siedziby Gazety Wyborczej. Niech pięknoduch i europejczyk Michnik zaprosi go do swojego domu, a najlepiej przyjmie do rodziny na święta. Wesołych i spokojnych świąt panie Adamie - pokarz pan swoją europejskość i tolerancję dla "inności". Odpowiedz Link Zgłoś