Gość: gość IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.09, 20:57 byłoby więcej projektów z Olsztyna. Tylko że Grzymowicz ślimaczy się z uchwaleniem planu zagospodarowania Krzywego. Jedzie do przodu na wstecznym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 22:33 www.youtube.com/watch?v=o4XiRE73olc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Urzad Marszalkowski niewolnikiem Elblaga IP: 91.104.72.* 14.07.09, 23:04 gazetaolsztynska.wm.pl/100-milionow-na-budowe-hoteli-i-restauracji-,75090 Zobaczcie jakie jest dofinansowanie dla elblagowa na hotel!!Prawie 50%!!Inne miasta Warmii i Mazur moga tylko o takim pomarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll78 Re: Urzad Marszalkowski niewolnikiem Elblaga IP: 141.194.10.* 15.07.09, 07:37 Po przeczytaniu artykulu w olsztynskiej widze ze Olsztyn, nasza pienkna metropolia ma full projektow dofinansowanych. Ale zenada. No ale coz, stawiamy na turystyke w Olsztynie wiec.... nic dodac nic ujac. A tak na marginesie, ciekawe jak turysci dojada do tych hoteli i spa, jezeli nie zostana poprawione w koncu drogi?? moze doleca?? tylko gdzie wyladuja, no chyba ze stawiamy na turystow-sadochroniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: *.autocom.pl 14.07.09, 23:41 Piękny tytuł - miliony na turystów- zmylił mnie bardzo. A już myśałem, że będą ścieżki rowerowe, przystanie , zagospodarowne obiekty rekreacyjne i sportowe , pola namiotowe , ciekawe muzea i,tp, czyli autentyczna promocja turystyki. A tu - prywtny biznes dla bogatych. Aż żal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: 91.104.72.* 15.07.09, 00:03 A ja nie moge przezyc ze z takiej dziury i nory jaka jest Elblag Urzad Marszalkowski robi Baden-Baden a nikt z olsztynskiej politykierki nie otworzy nawet gemby zeby zaprotestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik dokładnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 07:52 Dopłaty do 4-gwiazdkowych hoteli, to jest rozwój turystyki? To jest na 90% kumoterstwo władz i prywatnego biznesu, który chce tanim kosztem inwestować... Rozwój turystyki, to ścieżki rowerowe, porządne pola kempingowe itp. atrakcje "dla ludzi"... 4 gwiazdki to atrakcje dla 60-letnich "krzyżaków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec taa, bez lotniska?!!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.09, 10:39 Będą się tu tłuc autobusami, czy pociągiem oglądając piękny inaczej dworzec?!!!Bez lotniska w OLSZTYNIE g..no z tych planów wyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
premnathan Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkańcy 15.07.09, 10:51 A czy razem z tą rozbudową Aquaparku w Pluskach ktoś pomyśli o zbudowaniu dojazdu? Ktoś, kto nie ma samochodu, nie ma jak skorzystać z tej możliwości. A wystarczyłyby jakieś kursy firmowym busikiem. Jak rozwijamy turystykę, to warto zadbać, żeby była nie tylko dla bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 11:59 "- Warmia i Mazury zawsze pociągały turystów." Nie Warmia, tylko Mazury. Czemu wciąż na siłę łączy się Warmię z Mazurami? Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań 15.07.09, 14:34 czytam niektore komentarze i widze totalnych frustratow nie mamy wielu przedsiebiorcow w miescie takich jak Dowgiallo - jak juz są, to uwazam, że trzeba ich dopieszczac na maxa znajomi ktorzy mnie odwiedzają (przyjechalem do Olsztyna z 3miasta) zawsze chetnie wpadaja do karczmy warminskiej czy do hotelu w rynie na weekend i mowia ze turystow jest zawsze sporo moja prawie zona 2-3 razy do roku jedzie do spa na wzgorzach dylewskich zeby sie jak to mowi zregenerowac - po powrocie tez zawsze zauwaza ze jest tam ogromne oblozenie moze po prostu oplaca sie inwestowac w obiekty o wysokim standardzie bo zapotrzebowanie jest bardzo duze - a poza tym - weekend tam kosztuje 2 tysie (caly dzien zawalony roznego rodzaju zabiegami) - to tak duzo? co do lotniska - tu mnie brzuch niezmiennie boli ze smiechu sa dwa stosunkowo niedaleko - warszawa i gdańsk skoro nikt nie stawia tu lotniska to znaczy ze sie to po prostu ekonomicznie nie oplaca - i tyle - po prostu go NIE BEDZIE chyba ze ktos z szanownych przedmowcow je wybuduje i bedzie finansowal a co do psioczenia na Dowgiałłe - proponuje wszystkim frustratom zalozyc wlasna firme - zobaczymy ilu przezyje ale nie, latwiej zarabiac 3 czy 4 tysie brutto na etacie, o nic sie nie martwic (bo pensja przeciez wplywa na konto) i tylko narzekac ze ma sie za malo - bez ryzyka nie ma duzej kasy, tego ucza na pierwszym roku ekonomii polecam wszystkim, bardzo zacna, acz niedoceniana dyscyplina naukowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: 91.104.68.* 15.07.09, 17:45 koprofag 4 pieniadze na lotnisko dala nam UE i to ona stwierdzila ze sie oplaca przydzielajac nam 50 mln euro.Gdansk nas nie interesuje moga tam zamknac lotnisko a co do Warszawy to mamy 225 km i zero drog dojazdowych .Mnie natomiast glowa boli jak takie elblagowo (po co tam hotel czterogwiazdkowy?)dostaje dofinansowanie 50 % Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań 15.07.09, 18:35 swiatowy, kolego drogi, zgadzam sie ale po czesci tylko 50 mln E brzmin niezle, ale jaki jest wklad wlasny? nie zapominaj ze trzeba go wysupłac(Unia daje w najlepszym przypadku 80%) a dlaczego porty lotnicze szymany (sp. z o.o.) sa w upadłości? tanie linie (rozumiem, ze na nich chcesz opierac rozwoj) same maja problemy, skoro wycofuja sie z balic pod krakowem to chyba o czyms to swiadczy - zreszta gdanski port tez ma juz mniej polaczen niz jeszcze 2 lata temu - opracuj mi rzetelne studium wykonalnosci (takie, w ktorym nie chodzi tylko o to zeby wyjac kase) i mnie przekonaj - lotnisko tutaj powtarzam NIE MA SENSU - to taki sam idiotyzm jak Gosiu chcacy budowac lotnisko w kielcach z brukseli pewne rzeczy widac mniej wyraznie niz np z olsztyna - no ale to juz kwestia optyki jest:) a co do elblaga (bo widze ze kolege boli) elblag prosze szanownego kolegi ma typa ktory sie nazywa Słonina a my nie mamy radze zapamietac to nazwisko bo to moim zdaniem powinien byc marszalek a nie jakis kurna protas kto to jest protas? no ale to juz problem tuska, ze tak wybral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: 91.104.68.* 15.07.09, 20:12 koprofag odrazu widac ze z elblagowa jestes .Tylko dlatego ze Olsztyn nie posiada zadnej sceny politycznej lotnisko jeszcze nie zostalo uruchomione a powinno dzialac juz od lat!.To kpina ze region turystyczny nie posiada swojego lotniska!.Nawet w Rumunii miasto Cluj podobnej wielkosci do Olsztyna je ma ale marszalek zamiast sie zajmowac tym to zajmuje sie leczeniem kompleksow miasteczka lezacego nad kaluza.Slonina razem z Alfikiem powinni byc marszalkiem wtedy mieszkancy Olsztyna chodziliby juz nawet bez spodni Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań 16.07.09, 09:00 a ja od razu wiedzialem ze masz zla optyke:) polecam tracewicza od razu widac ze z elblaga? chlopie zmien szkla, jestem z olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 21:37 Jakiś czas temu pisałem,że jak tylko Dowgiałło kupi zamek w Lidzbarku to Pan od w-fu da mu kasę na remont. Dla nikogo nie jest tajemnicą, że Fikołek stołuje się w Rynie i Jabłonkach.Kpiną jest to że dla gmin było niecałe 12 mln zł na kanalizacje a tu zwiększono środki o dwadzieścia milionów!!!!!!!!!! To kolejna po termach sprawa dla CBA nie dziwi tylko, że Pan Marszałek sam nie ogłosił ,SUKCECU, tyko wystawił Pasąwską.Ona jest z PSL-u a oni dla stołków zrobią wszystko-szukaj Krzyśków i Sycz w Wojewódzkim Funduszu Ochrony Środowiska. TERMALNIE jest super. Jest Pan PANIE PROTAS Najlepszym Marszałkiem na świecie i w Lidzbarku też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:58 a czy biznesmen z Wołomina, pan Gołębiewski, dostał coś ze środków unijnych wzgl. od marszałka, kiedy na początku lat 90. zaczął budować swój hotel w Mikołajkach? a może ten od zrujnowanej kamienicy na Bema coś dostał? za słabe plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Miliony na turystów. Skorzystają też mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:20 "ABY BYĆ BOGATYM, NALEŻY MIEĆ KREWNEGO W DOMU DIABŁA" Odpowiedz Link Zgłoś