Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.44

28.12.03, 00:24
Liczba 44 to mickiewiczowski symbol z "Dziadow" , ktory do dzis nie zostal
ostatecznie wyjasniony.
Liczba 44 ma w sobie magie taka, jak nasza kraina, o ktorej spiewa sie
piosenki.
Fragment refrenu tej piosenki dedykuje krakowskiej olsztyniance, Ricie ;

Hej Mazury, jak wy cudne,
Gdzie jest taki drugi kraj.
Tu przezyjesz chwile trudne,
Tu przezujesz zycia maj...
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 00:31
      bpkw - widzisz ten uśmiech na moje twarzy :)
      pieknie napisałeś
      ale musze napisać, że tęsknie za forumowiczami, którzy rzadko tu zaglądają, nie
      będę wymienić ników , ale jest ich dużo, dlatego apeluję do pań i panów
      zjawiajcie sie choć od czsu do czsu to takie przyjemne, że nie zapomniacie o
      nas.
      • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 00:37
        Wiesz Ritka. Faktycznie spadla po lecie frekwencja forumowa. Ja sam mam dni
        kiedy moja obecnosc na forum ogranicza sie jedynie do czytania postow. Mysle,
        ze nie wolno nikogo przymuszac do aktywnosci forumowej. No chyba ze Andulke.
        Ona jest po prostu leniwa. Pisze to bardzo spokojnie poniewaz leniwa
        warszawianka i tak tu nie dotrze.
        • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 02:01
          No coz, a niektorzy po prostu wypadli z obiegu:(
          • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 11:33
            A może po prostu rozjechali się, świętują, spotykają z dziadkami, kuzynami,
            którzy w zapadłych warmińskich wioskach nie maja netu, może przesiadują u
            ukochanych, może spacerują, bo wyjątkowo są w Olsztynie, może przejedli się
            makowcem i nie mogą wstać z łóżka, może...
            Spokojnie, poczekajmy jak w Nowym Roku wszystko wróci do normy:)
            Jestem nieustająco pod wpływem wczorajszego wieczoru. Siedzę sobie przy barze,
            gaworzę z Angelą, czekam na beinga, a tu obok tacy mili ludzie sobie cichutko
            siedzą. Potem, jak już był being, oni się zbierają do wyjścia, podpis, being
            łapie za aparat, ja się ujawniam, zakoczenie, Angela nieco zdezorientowana,
            ale bardzo bardzo miłe zaskoczenie:)
            Pozdrawiam JarOl serdecznie Ciebie i M. Ale balkonu żeśmy nie zauważyli...
    • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 00:32
      Fatalnie wypadlo ostatnie zdanie refrenu. Oczywiscie powinno byc
      " Tu przezyjesz zycia maj."
      • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: 80.51.196.* 28.12.03, 00:34
        Z rozpędu nie zauważyłem literówki, a to chyba z powodu późnej pory...

odmeldowuję sie ...
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 00:36
        nic nie szkodzi , jest to zrozumiałe
        a gdzie JarOl ?
        chyba nożemy iść spokojnie spać
        pozdrówcie żony, które grzeją wam łóżeczka i odychajcie jutro świeżym
        olsztyńskim powietrzem, to macie najcenniejsze, nie jak jja smog krakowski
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 15:17
          Witam w "Pieknym" !
          Wczoraj sie chyba minelismy w eNce....
          szkoda,
          mozna przeciez bylo jakis sms-ik?
          :-(

Andulka w szale poremontowym pewnie dochodzi do siebie...
          a moze pod stosem cegiel nie moze odszukac komputra?
          :-)
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 16:10
            Dostalem od Mikolaja:
            "Kalendarz Olsztyn 2004"!
            ide czytac...
            tym bardziej ze jeszcze niedokonczony:
            "Olsztyn jakiego nie znacie"
            Pa
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 16:13
              Cześć zbyszek - ja właśnie doczekałam się pierwszego gościa świątecznego i to
              nie kolendników lecz kuzynki i idę otwierać winko - kolejny dzień degustacji
              wina
              pozdrawiam
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 16:23
                W drugi dzien swiat na Al.Przyjaciol
                zajzeli do mnie kolednicy!
                Mieli anielskie skrzydla,
                i anielskimi glosami odspiewali kilka koled!
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:35
                  jak tam po swiętach, jutro praca
                  Ja nie widziałam kolendników a wy ?
                  • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 21:41
                    Po Swietach jest zawsze podobnie. Chce sie isc do pracy. I dlatego jutro, skoro
                    swit, jedziemy konczyc remanent i inne sprawy wynikajace z konca roku
                    podatkowego. W samych Swietach najbardziej mnie ciesza przygotowania i Wigilia.
                    Potem to juz wielka nuda.
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:53
                      zgadza się , ludzie są już przemęczeni tymi świętami , ileż można pić - toz to
                      grzech tak codziennie pociągać, ale do SYLWESTRA tak będzie.
                      A spacerek był ? Dzieciaki masz w domu ?
                      • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.44 28.12.03, 21:59
                        U mnie z alkoholem w czasie swiat jest cieniutko. Tradycja natowmiast jest
                        nasze wyjscie w drugi dzien swiat na urodziny do kolegi. A tam nie ma zartow.
                        Skutki mojego tam pobytu, leczylem dnia nastepnego a Angeli. Pomoglo !!!.
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 22:03
                          Kamery internetowe sa tutaj:

www.topexpert.pl/ratusz_m.html#cam
                          Co to za kolega urodził się pod koniec roku, nie mógł do stycznia doczekać -
                          zasze to byłby rok młodszy , szczególnie w Olsztynie ludzie rodzą sie pod
                          koniec roku
                          • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.44 kamera 28.12.03, 22:09
                            Kolega jest praktycznie od zawsze. I od zawsze spotykamy sie na jego
                            urodzinach. Mysle, ze nie mial najmniejszego wyboru jesli chodzi o date
                            urodzin. To juz raczej sprawka jego rodzicow.
                            • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 kamera 28.12.03, 22:12
                              A Olsztyn i tak jest piękny.
                              :)
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.44 29.12.03, 07:46
                                Witajcie. Ciągle się nie mogę wygrzebać z tego przeziębienia :o( Skutkiem było
                                siedzenie i obżeranie się w domu. Ale przychodzili do mnie różni mili znajomi i
                                ja też się raz wyrwałam. Jakoś przeżyłam te Święta, a tak się martwiłam. Jakoś
                                to było.
                                • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: 80.51.196.* 29.12.03, 08:44
                                  Dzień Doberek. Rzadko mam okazję o tej porze się odezwać,
                                  ale dzisiaj URLOP !!! i jutro też.
                                  Mam przebogate plany na te dwa dni...
                                  ... i ogólnie, pomimo "takiej sobie" pogody szukam samych
                                  pozytywów (a to nie takie proste)
                                  :) :o) :-))))
                                  Życzę wszystkim Miłego dnia w Pięknym Olsztynie (i okolicach)
                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 29.12.03, 10:40
                                    Olsztyn jest piękny, ale mam nadzieję, że Kraków też, bo właśnie dziś
                                    wyjeżdżam. Przede mną fura pakowania, muszę jeszcze gdzieś TO dla Rity
                                    zapakować, pełno teraz głodomorów:)
                                    Ależ to był miły pobyt w Olsztynie:)))
                                    • lecart Re: Olsztyn jest piekny cz.44 29.12.03, 12:04
                                      W takim razie miłego i przyjemengo powrotu w Krakowa zycze ! :)
                                      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.44 29.12.03, 13:04
                                        JarOl a może byś tak zalogowanie popełnił? Miłego dnia wszystkim.
                                        • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: 80.51.196.* 29.12.03, 13:12
                                          ...muszę przebrnąć przez Netetykę i regulamin, bo...
                                          ...już jeśli się do czegoś zobowiązuję, to lubię wiedzieć co i jak ...
                                          ...cierpliwości (powoli czytam, hi, hi)
                                        • jar_ol Re: Olsztyn jest piekny cz.44 29.12.03, 13:36
                                          lustroo napisała:

> JarOl a może byś tak zalogowanie popełnił? Miłego dnia wszystkim.

lustroo, siła Twojej perswazji była piorunująca.
                                          Witam - to ja -->>> JarOl (ale bez dużych literek, buuuuuu)
    • rispetto Pytanie 29.12.03, 13:25
      Witam
      Temat wątku wydał mi się najwłaściwszy do zadania pytania o książkę, którą
      niedawno widziałem. Z okazji 650-lecia Waszego miasta został wydany album
      pt. "Olsztyn na starej pocztówce". Wydawnictwo sygnowane było przez Muzeum ...
      (nie pamiętam, ale na 1000 % z siedzibą w Olsztynie). Czy wiecie, gdzie można
      dostać ten album ? Była to dość gruba cegła i z tego, co sobie przypominam
      nakład jej był bardzo, bardzo niski.
      • lustroo Re: Pytanie 29.12.03, 14:35
        JarOl gratuluję. Fajowo :) A myślałam, że przez internet nie hipnotyzuję, bo
        normalnie to ponoć tak ;O)
        Rispetto zapytaj bpkw on wie wszystko na ten temat na pewno :)
        • jar_ol Re: Olsztyn jest piękny, cz.44 29.12.03, 16:52
          Zahipnotyzowany nieco idę odwiedzić w naszym Pięknym Olsztynie otwartą po
          remoncie Staromiejską.
          (tylko nie piszcie, że to zdrada jakowaś, mamy do "Starej" sentyment z dawnych
          lat)
      • Gość: sud Re: Pytanie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 19:58
        Z tego co słyszałem, to mają ją podobno dodrukować. Bo się sprzedała. Prawie na
        pniu.
        Nie wiem czy jesteś z Olsztyna, ale może jest w księgarni w Domu Gazety
        Olsztyńskiej na Targu Rybnym. Ja ją widziałem kiedyś w księgarni Bellona na ul.
        Kopernika.
      • bpkw Re: Pytanie 29.12.03, 20:45
        "Olsztyn w starej pocztowce" powinien byc w ksiegarni "Orion" na Jagiellonskiej.
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 22:16
          Witam wszystkich, a w szczególności zalogowanego odnowionego JarOla .
          Kraków jest brzydki, nie ma śniegu , a ziemia czarna i brudna, a jeszcze wieje
          halny i wszystkich boli głowa
          Wasze wiatry od jezior są bardziej optymistyczne
          Lusterko - ponoć potkłas się na chodniku przed pracą i zaklełaś tak, że w
          Krakowie było słychać
          Czyżby Kraków miał przywitać beingów - toż to będzie nalot terrorystyczny ;))))
          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 22:22

Oglaszam alarm dla miasta Krakowa. Duet inkowo-beingowy moze wprowadzic spore
            zamieszanie, zwlaszcza na Prokocimiu. Rita, mobilizuj oddzialy antybeingowe.
            Carpe diem.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 22:26
              znam Inkę - może być rewolucja, słuchaj wiadomości tylko, że jutro mam trening,
              może będą u mnie 31-go. Mają co robić, piwnic pod dostatkiem - ale będą jaja,
              Inka to żywe srebro, żeby mi tylko butelki nie pospadały z półek, a szampany z
              wrażenia nie wybuchły ;))))))))
              • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 22:32
                Gość portalu: rita napisał(a):

> znam Inkę - może być rewolucja...

Ja tez znam owa Inke. O owym Beingu juz nie wspomne. Dlatego Ritko ostrzegam
                Cie z calego serca. Alarm dla Krakowa. Koniecznie. Tatarzy to byla pestka.
                Niech hejnalista z Wiezy Mariackiej zbudzi wszystkich mieszkancow miasta
                stolecznego Krakowa. Ratujcie sie !!!!!
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 22:42
                  Kraków przeżył juz wizytę : ak z całą rodziną, bpkw z pomocą, Mikę z autem,
                  Inkę, kozę, króry wjechał zadem samochodu do sklepu, pózniej znów Inke i teraz
                  being ze skrzydłem
                  Brygady antyterostyczne stoją na półce i czekają na sygnał :)
                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 22:48

Kraków przeżył juz wizytę : ak z całą rodziną, bpkw z pomocą, Mikę z autem,
                    Inkę, kozę, króry wjechał zadem samochodu do sklepu, pózniej znów Inke i teraz
                    being ze skrzydłem

...rzeczywiscie. To miasto doswiadczylo juz wszystkiego. Tatarzy, AK, Mika,
                    Inka, Koza a teraz Being. Rita, zwiewaj do Wieliczki i zaszyj sie na najnizszym
                    poziomie kopalni. Ta inwazja kiedys minie !!!.
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 22:51
                      własnie chcę im postawić bilety do Wieliczki - oni tam nie byli jeszcze, a i
                      wyrażnie nie mają na zwiedzanie ochoty - może ty ich przekonasz ?
                      • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 22:56

> własnie chcę im postawić bilety do Wieliczki - oni tam nie byli jeszcze, a i
                        > wyrażnie nie mają na zwiedzanie ochoty - może ty ich przekonasz ?

Rita. Wiesz doskonale, ze Wieliczka jest jednym cudow swiata. Proponuje
                        podstep. Powiedz Ince, ze na najnizszym pokladzie czeka na nich...reszte juz
                        sama wymysl !!!. Kobieca wyobraznia ma pole do popisu.
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:00
                          tylko mlodzi nie myślą o zwiedzaniu , bardziej przesiedza w podziemiach pubu
                          niz w czarnej soli ;)
                          Ale to chyba będziemy musieli jakąś zbiorową akcję zrobić zwiedzania Wieliczki -
                          warto - następny zjazd w podziemiach wieliczki - okej ???????
                          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 23:08
                            Ja tam wprawdzie nie znam osobiście owej Ordy Olsztyńskiej, co ma Kraków
                            najechać, ale my tu w Olsztynie spokojni ludzie jesteśmy. Nie ma co się
                            obawiać. Nie od razu Kraków zbudowano, to i nie od razu zostanie zburzony.
                            • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 23:15
                              Gość portalu: sud napisał(a):

> Ja tam wprawdzie nie znam osobiście owej Ordy Olsztyńskiej, co ma Kraków
                              > najechać, ale my tu w Olsztynie spokojni ludzie jesteśmy. Nie ma co się
                              > obawiać. Nie od razu Kraków zbudowano, to i nie od razu zostanie zburzony.

Sud. To Ty nie znasz Inki. To Ty nie znasz Beinga. Szkoda. Krakow to bylo fajne
                              miasto. Na szczescie pozostana fotografie , no i ... wykopaliska.
                              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 23:25
                                A nie można smoka wysłać na przeciw? Ewentualnie jakiegoś szewczyka.
                                Nafaszeruje coś siarką i po kłopocie.
                                • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 23:38
                                  Gość portalu: sud napisał(a):

> A nie można smoka wysłać na przeciw? Ewentualnie jakiegoś szewczyka.
                                  > Nafaszeruje coś siarką i po kłopocie.

Tylko Rita moze tu cos poradzic. Czy jednak uchroni Krakow, tak jak kiedys gesi
                                  Rzym ???. Bardzo bym tego chcial. Nie bylem jeszcze "Pod jaszczurami"...
                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 23:44
                                    Nic nie da faszerowanie siarą
                                    Being i Inka już płoną
                                    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 23:50
                                      oso1 napisał:

> Nic nie da faszerowanie siarą
                                      > Being i Inka już płoną

To niech ich Ritka wykapie w Wisle, najlepiej przy Wawelu. A potem w dyby...tak
                                      gdzies do polowy stycznia.
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:50
                                      będę musiała ich lodem poczęstować by gorączka sylwestrowej nocy ich opuściła,
                                      trudno będzie ich ochlodzić, żeby mnie tylko tym nie zarazili ?
                                      Poczekajmy, zobaczymy - może jakiś kamień wam przywiozą - Lady potrzebuje Pana.
                                      Poszukam w swoim ogródku - może prawdziwą cegłówkę - tak , to będzie cegłówka-
                                      szykujcie sie na jej przyjazd i szykujcie miejce honorowe dla niej - cegłówka z
                                      mojego domu - może być ???????
                                      • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 29.12.03, 23:54
                                        A może kaczka?
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:57
                                          poważnie , chcecie kaczkę , mam jeszcze żółwia !
                                          • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 30.12.03, 00:02
                                            Żółwie (stepowe) o tej porze śpią i są leniwe, miałem taką "strzałę" przez 9
                                            lat, ale ostatnio z powodu wielkiego apetytu i bardzo dobrego trawienia
                                            pozostawiała znaczne ślady po całej chałupce, uszczęśliwiłem "Skorupką"
                                            znajomych. Powiedzieli, że za 10 lat mi ją oddadzą. Wolę kaczkę (nawet w
                                            buraczkach).
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 00:16
                                              pytam się jeszcze raz , czy poważnie mówisz - wiesz, że ja ja mogę oddać w
                                              dobre ręce, chociaż moje są najlepsze ;)))
                                              • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 30.12.03, 00:19
                                                Przyjmuję tylko w buraczkach, może być z jabłkami i warunek, że razem
                                                konsumujemy.
                                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 00:22
                                                  i jeszcze jeden warunek , ze z Brzechwą też
                                                  Olsztyn jest piękny - idę już spać, dziś urodzinki Olsztyna
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 30.12.03, 07:49
                                                    Rita to nie ja się potknęłam, to musiał być ktos inny, bo ja nie klnę :o)
                                                    no może czasami ;o)
                                                    Ince powiedz, że w kopalni soli też jest taki oddział, gdzie się wykopuje
                                                    rodzynki pójdzie na pewno ;o)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 30.12.03, 09:25
                                                    Witam pieknie w pieknym Olsztynie!
                                                    Beinga widzialem przed wyjazdem...
                                                    moze Krakow wytrzyma!?
                                                    Super sie dzieje.
                                                    ...az milo popatrzec jak chlop odzyl
                                                    :-)))
      • zbyszek07 Re: Pytanie 30.12.03, 09:21
        Ksiazke te mam.
        Nosi tytul :"Olsztyn jakiego nie znacie"
        kosztuje od 80 do 85,-
        jest do dostania w ksiegarni rolniczej przy ul. Dabrowszczakow.
        i w niektorych... pocztach!
        Warto!
        • Gość: rita Re:Urodziłam sie w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 13:57
          wpadam, by podziękować zbyszkowi i sudowi za pprezenty - grzybki, widokówki i
          płytak za zdjęciami - szok, zaskoczenie i radość, którą mi zrobiliście
          Olsztyn jest piękny zawsze i z każdym bez wyjątku
          wpadnę pózniej
          pozdrawiam
          Nalot Inki i beinga przeżyłam, przekupili mnie , a Kraków ma się dobrze z nimi.
          • zbyszek07 Re:Urodziłam sie w Olsztynie 30.12.03, 14:36
            Milo ze trafilismy w Twoje urodziny!
            ale to zasluga
            Inki+Benig-a....
            niby nic a jak to ladnie brzmi!
            czyzby forum tak zblizalo ludzi?
            az sie boje!
            :-)))
          • Gość: (inka+being)28 Re:Urodziłam sie w Olsztynie IP: 81.186.235.* 30.12.03, 14:39
            Zdrajcy!!!
            Nas nie ma, wieziemy ciężkie toboły przez cały kraj polskimi kolejami (!!!), a
            Wy siedzicie w ciepłych pokoikach, popijacie herbartkę (i to nie wszyscy!!!) i
            nas obgadujecie!!! Nie wstyd Wam?!? ;)))
            Byliśmy u Rity, była bardzo zadowolona z prezentów, tak sie cieszyła i śmiała,
            że nas jakos wmanewrowała w tą Wieliczkę. Jak się wybierzemy, to opiszemy. Bo
            czasem z domu wychodzimy!!!
            Pozdrowienia z Krakowa dla całej ekipy:)))
            PS. A to pisze ja, being:
            1. Co to jest Wieliczka?
            2. Jesteśmy koło Tesco, czas na rolmopsy!!!
            • zbyszek07 Re:Urodziłam sie w Olsztynie 30.12.03, 14:46
              Jak to obgadujemy!!!!???
              TO jest piekne!
              gdy Krakowska Olsztynianka,
              z Poznanskim Olsztyniakiem
              poszukuja dla siebie swojego worka soli!!!

...bo przeciez trzeba worek soli zjesc,
              by... sie dobrze poznac!
              Ostro zaczeliscie!
              Od kopalni soli!!!!
              TO JEST PIEKNE!!!!
              :-))))
              • lustroo Re:Urodziłam sie w Olsztynie 30.12.03, 15:13
                Piekne i ja też się cieszę :o)
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.44 30.12.03, 16:01
      Sluchajcie, ludziska. Od jakiegoś czasu mam baaaardzo ograniczony dostęp do
      komputra. Czy może mi więc ktoś zwięźle wyjaśnić dlaczego i od jakiego czasu
      nie ma już odzielnie inki i beinga tylko jest inka+being?

P.S. W każdym razie miło się czyta: inka+being...
      :))))))))))))))))))
      • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.44 30.12.03, 20:38
        Witam wszystkich:-)))
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 21:26
          Jest Inka , jest being i to może coś rokować - może zamiast zjazdu będzie
          wesele :))))))))))))
          a ty się Thor_tr nie przejmuj , na każdego przyjdzie czas i pora.

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 Małek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 21:53
            Czy ktoś słyszał na Dąbrowszczaków nazwisko Małek ?
            Ryszard Małek, ma córkę - nic więcej mi sie nie przypomina
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 22:02
              bpkw - ja cię zabiję i to bardzo - moje forum jest tu, dałes mnie na pożarcie -
              dlaczego ?
              • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.44 30.12.03, 22:07

> bpkw - ja cię zabiję i to bardzo - moje forum jest tu, dałes mnie na
                pożarcie - dlaczego ?

Tu jest straszny, urodzinowy tlok. Nawet bys nie zauwazyla naszych / to znaczy
                Pani T. i moich / zyczen.
                Ale calujemy Cie urodzinowo rowniez w tym watku.
                Spiewac jednak nie bede bo falszuje.
                • bpkw Re: Olsztyn...do Andulki !!! 30.12.03, 22:12
                  Andulka. Ciebie tylko takie plotki uaktywniaja forumowo.
                  Jesli jednak chodzi o Beinga to oczywiscie zycze mu szybkiego ozenku.
                  W mysl powiedzenia :
                  " Kawalerowi jest wszedzie zle,
                  Zonatemu... tylko w domu !!!"
                  • andulka7 Re: Olsztyn...do Andulki !!! 30.12.03, 23:15
                    qrna, maszyna mi nie działa, to nie brak aktywności. Koło 16.00 też mi się
                    udało to pudło odpalić, życzenia ricie składałam a nie doszły jak widzę. To
                    lecę na tamten wątek i skladam jeszcze raz :)
                    • Gość: rita Re: Olsztyn...do Andulki !!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 23:21
                      Andulko, przecież ty masz nowy komputer, pamiętasz jak pisałaś, że ładny
                      monitor - co sie dzieje ?
                      • andulka7 Re: Olsztyn...do Andulki !!! 30.12.03, 23:27
                        monitor nowy ale komputer w wieku takim sobie i córka w niego tyle napakowała
                        muzyki że nie zipie. Czegoś ma za dużo, czegoś za mało, trzeba sformatować dysk
                        i wgrać od nowa windowsy - nie pytaj dlaczego bo się nie znam, ale tako rzecze
                        informatyk :)
                        • Gość: rita Re: Olsztyn...do Andulki !!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 23:34
                          tak, musisz dołożyć pamięć, muzyka zajmuje dużo miejsca - to kłopot
                          pozdrawiam, idę spać - jurto trzeba przywitać Nowy Rok - dobranoc
                          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 07:42
                            Witam i życzę Wszystkim najlepszego :)
                            • jar_ol Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 10:22
                              Witam Wszystkich gorąco i serdecznie w ten Ostatni,
                              Tegoroczny Dzień.
                              W Olsztynie leży resztka śniegu,
                              jest + 1,2 stopnia,
                              ... i już teraz życzę Wszystkim
                              gorącej zabawy tej nocy i
                              Samych Dobrych Chwil - przez cały Nowy Rok
                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 13:17
                                Wtam serdecznie w Pieknym Olsztynie!
                                Jak to drzewiej starzy Warmiacy mowili:
                                "stary rok idzie precz!"
                                przywitajmy wiec Nowy!
                                ... ale o dziadku tez do konca nie ma co zapominac!
                                To mysle nie byl zly rok.
                                Mimo to mysle ze calkiem nowy
                                tez przyniesie calkiem nowe.
                                Bede Stary Rok zegnal pod Ratuszem,
                                i na Starym Miescie.
                                Imreza 22,00-01,00
                                Na ulicach w Olsztynie robi sie breja.
                                Jutro planujemy spacer w lasy olsztynskie!
                                trzeba bedzie sie dotlenic,
                                i w naturze przywitac Nowy Rok!
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 13:56
                                  Zapomnialem Wam zwrocic uwage ze Nowy 2004 Rok
                                  daje nam calkiem gratisowo i w promocji
                                  dodatkowe 24 godziny!
                                  ile to milych chwil wiecej?!

Do zobaczenia i uslyszenia ... za rok?
                                  :-))))
                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 16:59
                                    Zdrowia, szczęścia, pomyślności
                                    w Nowym Roku
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 19:09
                                      ja się przygotowauję do obstawy Olsztyna w czasie nocy sylwestrowej, włączam
                                      kamerke, otwieram kolejne winko i zaczynam zabawę
                                      Wszystkiego Najlepszego
                                      • jar_ol Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 19:44
                                        ...rita, jako "tło muzyczne" polecam (co prawda z Poznania) ale niezłą
                                        stację radiową 88,4 Złote Przeboje
                                        www.bor.com.pl/radio88/index1.php
                                        ...grają muzykę z lat 60,70,80 - extra (przynajmniej dla mnie)
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 19:54
                                          dzięki - dobrze zrobiłeś, własnie buszuję sobie po tej stronie i bardzo
                                          spodobała mi sie piosenka Mija Rok - czerwonych gitar i kurcze przerywa, cały
                                          czas przerywa muzykę
                                          • jar_ol Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 20:06
                                            ...rita - wybierz inną "odtwarzarkę" na tej stronie !!!
                                            Jakość trochę gorsza, ale "idzie" non-stop

spróbuj
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 21:40
                                              zaraz będę próbować - teraz słucham:
                                              może być dla was dedykacja ?

Słodkiego, miłego życia
                                              Bez chłodu, głodu i bicia
                                              Słodkiego miłego życia
                                              Jest tyle gór do zdobycia

zerkam na kamerę, jeszcze macie czas :)
                                              • jar_ol Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 31.12.03, 21:58
                                                ... a wkamerze widać niebieskie auta z napisem Policja...
                                                ... za 3 min. zamykają ruch i potem się zacznie ...
                                                ale obserwuj uważnie ...

>>> do Nowego Roku 2 godz, i 3 min <<<
                                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 22:12
                                                  będę obserwować uważnie i szukać przy tablicy - ale powiec coś bliżej
                                                  charakterystycznego, tam kazdy będzie machać, może weż żonę na barana jak to
                                                  sie mówi - wtenczas zobaczę
                                                  u nas sypie śnieg i Nowy Rok zacznę od odśnieżania
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 23:45
                                                    www.cafe-kroppenberg.de/images/neujahr/ny28.gif
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 44 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 23:47
                                                    www.sammler-bonn.de/cards/neujahr.jpg
                                                  • Gość: rita Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 00:08
                                                    patrzę w kamerę, malo ludzi :)
                                                  • Gość: sud Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 14:07
                                                    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
                                                    Śniegu zimą, słońca latem, deszczu jesienią i zieleni wiosną.
                                                    Trzosów pieniędzy (a przynajmniej zapisów na kontcie w banku).
                                                    Zdrowia, bo coraz bardziej bezcenne.
                                                    Szczęścia, miłości i przyjaźni.

Po Sylwestrowej Nocy
                                                    życzę

• Gość: rita Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 15:26
                                                    Śnieg zimą już sie sprawdził, jesteśmy w Krakowie zasypani i właśnie sie
                                                    odkopujemy, zniszczone roślinki leżą pod naporem ciężkiego śniegu na ziemi - oj
                                                    dzieje się u nas dzieje i ciągle sypie !
                                                  • Gość: rita Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 15:54
                                                    melduję , że o 15.50 dwie osoby machały przy tablicy do kamery - ciekawe
                                                    kto ?????
                                                  • zbyszek07 Re: Wszystkiego Najlepszego 02.01.04, 13:31
                                                    Witam z Pieknego Olsztyna w calkiem Nowym Roku!
                                                    W sylwestra ok 0,40 odpalilem pod Wysoka Brama fontanny z iskier,
                                                    moze do Was dotarly!?
                                                    W Nowy Rok bylismy na spacerze,:
                                                    Jakubowo, Las Miejski, jez. Dlugie, St. Miasto.
                                                    Ok 14-15 bylismy pod Wysoka... ale czy to my?
                                                    Tak czy tak Olsztyn pozdrawia!
                                                  • bpkw Re: Wszystkiego Najlepszego 02.01.04, 21:36
                                                    Snieg i mroz w Olsztynie nie zagonily forumowiczow przed "oblicze" monitora.
                                                    Powod jest pewnie jeden. W Olsztynie jest dziwnie spokojnie. Od poniedzialku
                                                    chyba jednak wszystko wroci do normy i rozpocznie sie "goraczka" olsztynskiego
                                                    forum.

• Gość: rita Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 22:05
                                                    Witam Olsztyn - ja myślę , że wszyscy są już przemęczeni tyloma dniami wolnymi,
                                                    a każdy miał gośći lub szedł w gości.
                                                    Dużo jest nieobecnych forumowiczów, szczególnie nasi studenci siedza w Krakowie
                                                    i chyba sobie posiedzą, bo im dobrze. Mają się też wybrać do Wieliczki.
                                                    A Olsztyn dzielnie bronili przed Sylwestrem JarOlowie :)
                                                  • oso1 Re: Wszystkiego Najlepszego 02.01.04, 22:50
                                                    A ja witałem Nowy Rok wśród swoich dobrych znajomych. Znowu się naśpiewałem i
                                                    mam chrypę - mogę to zwalić na pogodę. Ale kieliszek szampana wzniosłem też za
                                                    Was.
                                                  • Gość: rita Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 22:52
                                                    i za Olsztyn Piękny - zalożysz nowy odcinek, bo boję sie rozmawiać, że padnie
                                                    na mnie :)
                                                  • oso1 Re: Wszystkiego Najlepszego 02.01.04, 22:59
                                                    Tak jak zwykle przy ostatnich razach - na zdrowie.
                                                    :)
                                                  • Gość: rita Re: Wszystkiego Najlepszego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 23:03
                                                    Na zdrowie Olsztynie Piekny i współmieszkańcom również i okolicznym gościom
                                                    również i widzom kamery również i roślinkom i jeziorom i zwierzątkom i...
                                                    dobranoc
                                                  • oso1 Re: Wszystkiego Najlepszego 02.01.04, 23:14
                                                    Niby to nic, kiedyś ktoś zarzucił, iż występuje u nas pęd za następnym wątkiem
                                                    i oby więcej. A nic z tego. Ja poczekam na klubowiczów. Otwórzcie następny
                                                    wątek. Strzelcie "setę" - na zdrowie.
                                                  • mika_1 Re: Wszystkiego Najlepszego 03.01.04, 03:19
                                                    Na zdrowie:) Ale czy ja to zdrowie mam sama pic? Wszyscy spia??
                                                  • mika_1 Re: Wszystkiego Najlepszego 03.01.04, 03:24
                                                    Dobra, jak nikogo nie ma, to ja pozwole sobie otworzyc czesc 45.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka