stedo 31.08.08, 18:13 ...zobaczcie;((: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=84071899 depresja poporodowa-ku przestrodze - Kobieta - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 18:51 wiadomosci.onet.pl/1814118,,,,,,8913,itemspec.html Troche ciezko uwierzyc w to, ze nic nie wskazywalo na zapowidz tragedii....byc moza najblizszych uspilo to, ze brala leki wiec mozna domniemywac, ze byla pod opieka lekarzy. Odpowiedz Link
stedo Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 18:59 Ale jej pierwszy post że jej żle i szuka lekarza jest z 20.08. Potem post męża z 27.08. że targnęła się na życie w poprzednią niedzielę.A jej posty wcześniejsze były normalne. Leki więc zaczęła brać ew. po 20.08.Strasznie to szybko nastąpiło. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 19:01 biorac pod uwage, ze Maksio ma 10 mies. to ta depresja albo pozno przyszla, albo byla wczesniej niezauwazalna? Moze jakas durna jestem, ale nie potrafie sobie wyobrazic, ze mozna sie targnac na wlasne zycie majac u boku cudowne malenstwo i kochajacego meza... Odpowiedz Link
rose-ana Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 19:10 Bo cudowne maleństwa i kochający mężowie to w serialach są. A życie wygląda nieco inaczej. Poza tym ludzie są różnej konstrukcji psychicznej. Odpowiedz Link
stedo Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 19:12 Widocznie można.Nie wiem. Depresja to taka choroba że rozwija się niezależnie od warunków zewnętrznych b. często. To po prostu zaburzenie pracy mózgu. Tylko farmakologicznie można pomóc choremu. Otoczenie, jego wsparcie nie jest w stanie zapobiec. Ale chyba Berta wie coś więcej n/t. Odpowiedz Link
rose-ana Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 19:24 > Widocznie można.Nie wiem. Depresja to taka choroba że rozwija się niezależnie od > warunków zewnętrznych b. często. O właśnie. Aczkolwiek warunki zewnętrzne mogą zrobić swoje. A wymagający ciągłej uwagi niemowlak pewnie nie pomaga w dojściu do siebie. Odpowiedz Link
stedo Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 19:35 Warunki do leczenia z pewnością nie były sprzyjające. Tak mało się wie przeciętnie o tej chorobie. A podobno najgrożniejszy dla życia jest początkowy okres w przyjmowaniu leków, kiedy chory odzyskuje zdolność działania, jest w stanie podjąć jakieś kroki, a jego stan psychiczny jeszcze nie uległ poprawie. Wtedy najczęściej dochodzi do tragedii. Odpowiedz Link
stedo Re: Dramat...kolejna odsłona 31.08.08, 19:44 A tu fragment postu jej męża.: Jestem mężem Anety - butterfly1981 - nie zdołaliśmy Jej pomóc. Kochaliśmy się jak nikt inny na świecie. Piszę to tylko ku przestrodze. Przeszukuję Internet w poszukiwaniu śladów - czy mogliśmy zareagować wcześniej. Ale nie mogliśmy. Nic tego nie wskazywało. W niedzielę wieczorem Aneta targnęła się na swoje życie :( Dziewczyny, mamy, uważajcie na siebie, mężowie - patrzcie i słuchajcie, nie lekceważcie żadnych symptomów depresji poporodowej Odpowiedz Link