iberia.pl 01.09.08, 10:44 Ja! Ja ! I z tego co pamietam to Lupus tez:-). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karka831 Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 10:46 Zazdroszczę ;) Ja już o swoim dawno zapomniałam. Gdzie się wybierasz? Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 10:47 karka831 napisała: > Zazdroszczę ;) Ja już o swoim dawno zapomniałam. Gdzie się wybierasz? nad najpiekniejsze morze.....czyli nasze :-), a drugi tydzien nad inne morze :cieplejsze, ale jeszcze nie wiem, ktore to bedzie :-D Odpowiedz Link
trypel Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 10:47 ja ZAWSZE jestem przed urlopem :) dwa dni po powrocie z kolejnego zaczynam myslec o następnym zasadniczo życie składa sie z urlopów i tych paskudnych chwil pomiedzy nimi Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 10:48 trypel napisał: > ja ZAWSZE jestem przed urlopem :) az tak optymistycznie to nie mam jak Ty :-), ale > dwa dni po powrocie z kolejnego zaczynam myslec o następnym jakbys o mnie pisal :-))) Odpowiedz Link
trypel Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 10:58 tak trezba :) żeby cel mieć. W ten sposób już myślę o następnym i nastepnym Odpowiedz Link
portobello_belle Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 14.09.08, 13:21 zgadzam sie z Toba w calej rozciągłej rozciągłości :) Dopiero co wróciłam z urlopu, ale już myślami jestem przy październikowym oktoberfestowym weekendzie, a potem pewnie będę już planować + bukować następne wakacje :) Odpowiedz Link
lupus76 Dobrze pamiętasz 01.09.08, 10:51 Lupus ma jeszcze 24 dni urlopu do wykorzystania :D I najprawdopodobniej wybierze się do Turcji w bardzo nieodległej przyszłości :D Odpowiedz Link
trypel Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 10:57 ale jak Kapadocja to tylko indywidualnie -nie daj sie na żadną wyvieczkę namówić :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 11:08 trypel napisał: > ale jak Kapadocja to tylko indywidualnie -nie daj sie na żadną wyvieczkę namówi > ć :) 7+7 mamy w planie, więc Kapadocją siłą rzeczy jest zorganizowana. Podobnie, jak Efez, Pamukkale i cała reszta :) A potem leniuchowanie w Alanyi/Side :) Odpowiedz Link
iberia.pl Lupus 01.09.08, 11:23 mam nadzieje, ze przed wykupieniem wyjazdu przestudiowales zawartosc tego forum : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=660 Odpowiedz Link
lupus76 Re: Lupus 01.09.08, 11:38 Forum nie sprawdzałem, ale kilka stron w internecie + opinie znajomych + kilka wizyt w biurach podróży. Ale są jeszcze inne opcje, niż Turcja, tylko Turcja jakoś najbardziej nam do gustu przypadła :) Zresztą - wakacjami zajmuje się "stara" podróżniczka - Moja A. Ja tylko powiedziałem, ze interesuje mnie basen Morza Śródziemnego i niekoniecznie leżenie dupą do góry pod pięknym słońcem. Dodatkowo powiedziałem, że do Izraela nie jadę. No i póki co - zdecydowaliśmy się na Turcję:) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Lupus 02.09.08, 19:38 kiedy lecicie? Ja juz tez wybralam, tez na T. ale nie Turcja :-P Odpowiedz Link
trypel Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 11:23 Przykro :( nie myslałeś o samym bilecie i samoorganizowaniu z dobrym przewodnikiem? Po sezonie wyjdzie korzystniej a zobaczysz 10x wiecej Odpowiedz Link
lupus76 Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 11:40 Wiesz co - nie znam na razie tego kraju, więc póki co - wolę wyjazd zorganizowany. Ale nie twierdzę, że kiedyś tam nie wrócę, żeby zobaczyć więcej. Odpowiedz Link
trypel Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 11:43 Byłem tylko raz w Turcji na zorganizowanym zwiedzaniu i gdyby to był mój pierwszy wyjazd tam to miałbym dość Turcji :) Nie ma drugiego tak przyjaznego miejsca dla turysty wiec indywidualnie żadne ryzyko :) ale tak czy siak baw sie dobrze Odpowiedz Link
trypel Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 11:44 aha i w Kapadocji nie daj sie zbyć byle popierdułką tylko każ sie wieźć do Derinkuyu bo próbują chałę odwalać i pokazywac jakies dziury w ziemi mówiąc że to duże miasto podziemne Odpowiedz Link
trypel Re: Dobrze pamiętasz 01.09.08, 11:56 aaa i z Bawełnianego Zamku mozesz spokojnie zrezygnowac - dobrze wygląda od 10 lat tylko na zdjeciach. Odpowiedz Link
cledomro Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 11:22 i ja :). choć słowa urlop w stosunku do siebie nie używam, nie podoba mi się, kojarzy mi się z garsonkami ;). Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 11:25 cledomro napisała: > i ja :). choć słowa urlop w stosunku do siebie nie używam, nie podoba mi się, kojarzy mi się z garsonkami ;). ??? z garsonkami ? :-DDD a jakiego slowa uzywasz? Odpowiedz Link
cledomro Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 11:34 wakacje! :))) takie zboczenie mam ;). Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 11:42 cledomro napisała: > wakacje! :))) to ja mialam w szkole....teraz juz niestety urlop :-((9 > Odpowiedz Link
cledomro Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 12:13 ja widocznie za długo w szkole byłam ;). Odpowiedz Link
simon_r Ja 01.09.08, 11:32 i za tydzień wsiadam w auto i jadę do Grecji :)) Robimy sobie indywidualną objazdówkę po kontynencie i Peloponezie.... już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę stare śmiecie. Kiedyś w Grecji spędzałem całe wakacje pracując w knajpach lub zrywając owoce... to były czasy :)) Odpowiedz Link
simon_r Re: Ja 01.09.08, 11:49 Niestety na trampka nie zabiorę kobity z jej bambetlami :( Za mały, za słaby.. ostatnio wiozłem kumpla z Wwy w okolice Włocławka i to już była mordęga a gdybym miał załadować kobietę i trzy kufry to chybaby z miejsca nie ruszył. Odpowiedz Link
trypel Re: Ja 01.09.08, 11:54 kiedyś znałem goscia co zabrał na shadowce żonę w podróż poślubną, obydwoje powyżej 180 cm, bagaże na 4 tygodnie (z namiotem włącznie i spiworami), i do Grecji własnie (z 3miasta) sami sie żywili tzn on z kuszą polował w morzu a ona piekła i kupowali tylko wino :) fajnie a ja teraz tez bym miał problem z załadowaniem gratów na 2 tygodnie :( starość chyba Odpowiedz Link
lupus76 Re: Ja 01.09.08, 12:01 Jeśli to była 125, lub 250 - to mogło być krucho. 600 - pomimo mocy niespecjalnie powalającej już radę powinna dać bez zadyszki. Czy się mylę? P.S. - Czy Trampek ma coś wspólnego z Twoim nickiem. Bo jeśli tak - to nawet najsłabszy radę dać powinien :) Odpowiedz Link
simon_r Re: Ja 01.09.08, 12:03 Trampek to Transalp.. a Trypel jest od Triumpha prawdopodobnie... Odpowiedz Link
lupus76 Re: Ja 01.09.08, 12:44 simon_r napisał: > Trampek to Transalp.. > a Trypel jest od Triumpha prawdopodobnie... > Sorry, ale Transalp jakiś specjalnie słaby raczej nie jest. Rzekłbym nawet, ze idealny do turystyki, bo zdzierży kiepskie drogi. Odpowiedz Link
simon_r Re: Ja 01.09.08, 14:56 Idealny do turystyki w pojedynkę.. po załadowaniu pasażera zaczyna wężykować, no i te 50KM to jednak trochę za mało. Afryka to już by może dała radę. Odpowiedz Link
simon_r Re: Ja 01.09.08, 12:02 Ja znałem gościa co jawą 350 objechał Francję z kobitą na plecaku.. też dali radę. No ale starość nie radość.. czterdziecha stuknęła 3 dni temu. Ja dałbym radę ale kobita nie. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Ja 01.09.08, 12:45 trypel napisał: > to zmień trampka na goldasa :) wtedy jakos pójdzie o tym samym pomyślałem. Ale eltek też da radę. Albo Pan European :D. A nawet Varadero :D Odpowiedz Link
trypel Re: Ja 01.09.08, 13:51 noł łej :) skoro mój RTek nie daje rady to zostaje tylko goldas :) Odpowiedz Link
trypel Re: Ja 01.09.08, 14:16 Pszedałem :) teraz mam RTka :) i chyba już zostanę z bmw bo one uzależniają Odpowiedz Link
lupus76 Re: Ja 01.09.08, 14:31 trypel napisał: > Pszedałem :) teraz mam RTka :) i chyba już zostanę z bmw bo one uzależniają Był przypływ gotówki? :D Odpowiedz Link
simon_r Re: Ja 01.09.08, 14:59 A ja czekam aż się objawi nowa supertenera.. chodzą też słuchy o nowej afryce, ale takie słuchy chodzą od lat i nic z tego nie wychodzi :)) Odpowiedz Link
polla.k Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 11:45 A ja dzisiaj pierwszy dzien w pracy :(( Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 11:47 Ja. Ale właściwie to nie wiem. Urwałam się z pracy, bo mam problemy z magisterką i przeprowadzką i tak trochę nawalam momentami... I chyba głupio mi będzie brać urlop teraz. Chociaż ja w sumie nie mam urlopu, bo mam umowę o dzieło ciągle. A od października, po obronie, to podpisze umowę o pracę na pełny etat. I wtedy pewnie też będzie kanał z urlopem. I chyba całe moje wakacje, to te 2 tygodnie w Toruniu, które spędzam na imprezach i chatowaniu z moją miłością, co siedzi właśnie na Cyprze i mnie wnerwia, bo ja bym chciała tam siedzieć zamiast niego (no - lepiej z nim). Rok temu też nigdzie nie byłam. Kiła i mogiła. A jak się wyrwałam na weekend nad morze, to lało i wiało i zimno było jak wulgarne określenie męskiego organu płciowego :(((( Odpowiedz Link
8n Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 12:15 ja tez! jeszcze tylko 3 tygodnie... Odpowiedz Link
funny_game Re: Kto z Was jest jeszcze PRZED urlopem ? 01.09.08, 13:33 Ja jestem trochę po i trochę przed :F Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Ja tez :P ??? 01.09.08, 20:39 kontik_71 napisał: > Mam jeszcze 13 dni urlopu w tym roku :) phi tam! Ja nie pytam ile kto ma dni urlopu tylko kto sie na urlop wybiera :-P Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Ja tez :P ??? 01.09.08, 20:40 majac dni bede musial je wybrac.. wiec de facto jestem przed urlopem :P Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Ja tez :P ??? 03.09.08, 10:34 kontik_71 napisał: > majac dni bede musial je wybrac.. wiec de facto jestem przed urlopem :P tez mi zostanie jeszcze chyba z 10 dni, ale mam czas do konca marca :-). Odpowiedz Link
iberia.pl Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 12:47 ja sie prawie pakuje, jutro start i w droge :-). Zatem od jutra macie mnie z glowy na 2 tyg albo i dluzej :-DDDD. Odpowiedz Link
vicious.circle Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 12:56 iberia.pl napisała: > Zatem od jutra macie mnie z glowy na 2 tyg albo i dluzej :-DDDD. Ha! To świetnie :D. Eeee... znaczy świetnie, że sobie odpoczniesz w końcu od szarej codzienności ;) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 13:02 vicious.circle napisał: > iberia.pl napisała: > > > Zatem od jutra macie mnie z glowy na 2 tyg albo i dluzej :-DDDD. > > Ha! To świetnie :D. Eeee... znaczy świetnie, że sobie odpoczniesz w końcu od > szarej codzienności ;) > mam swiadomosc tego, ze WY sobie tez ode mnie odpoczniecie:-), podobnie jak moi wspolpracownicy :-DDDD Odpowiedz Link
vicious.circle Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 13:09 Mi nie zdążyłaś podpaść ;) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 13:46 vicious.circle napisał: > Mi nie zdążyłaś podpaść ;) > wszystko przede mna, kwestia czasu :-DDDDD Odpowiedz Link
vicious.circle Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 13:47 Musisz się bardziej postarać :] Odpowiedz Link
portobello_belle Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 13:24 baw się dobrze :) a wspomnij od czasu do czasu swych biednych, zapracowanych współforumowiczów, którzy gniją w robie, podczas gdy Ty smażysz na plaży... chociaż nie, wróć, czy nie pisałaś przypadkiem, że wybierasz się nad polskie morze? W takim razie, w miejsce 'smażysz się na plaży' proszę wstawić 'przechadzasz się brzegiem morza, odziana w foliowe poncho :D) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Komu w drogę temu coś tam:-))) 14.09.08, 13:45 dobrze kojarzysz:bede miala 2 w 1 :polskie morze na poczatek (wedle prognoz wymarzne) a potem cieplejsze morze i pogoda mam nadzieje lepsza:-). Oczywiscie, bede o Was-ludu pracujacy pamietac:-). Odpowiedz Link
iberia.pl all goods things come to an end 30.09.08, 21:46 niestety, jutro do pracy brrrr. Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: all goods things come to an end 30.09.08, 22:21 Ja!!! Jestem jeszcze dłuuuugo przed urlopem, jakieś 10 miesięcy:))) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: all goods things come to an end 30.09.08, 22:24 lubie.blekit napisała: > Ja!!! Jestem jeszcze dłuuuugo przed urlopem, jakieś 10 miesięcy:))) ja tez :-))), byle do...kwietnia. Odpowiedz Link
lubie.blekit Re: all goods things come to an end 30.09.08, 22:25 A przecież każdy dzień nas do tego przybliża:)))Prawda , że życie jest piękne???:)))) Odpowiedz Link