Gość: Katarzyna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 18:51 POradzcie, do jakiego liceum zapisac syna? Chce zeby to bylo na Ursynowie. Moze byc panstwowe albo prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kabatyfan Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 15.05.04, 20:36 47 LON im.Roberta Schumana www.primus.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 00:07 Dzieki, Kabatyfan! Ale moglbys/moglabys mi cos wiecej powiedziec? Budynek widzialam, bardzo ladny, blisko metra. Jaka tam atmosfera? Moj dzieciak jest troche niesmialy... Dryl czy luz? Wolalabym, aby stawiano wymagania, bo bez naciskow ze strony nauczycieli gotow sobie odpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabatyfan Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 10:07 Małe klasy, świetne wyposażenie, indywidualne podejście do ucznia. Drylu nie ma ale sie też nie obijamy. Wszyscy ab. dostają się na studia. Zapraszamy na spotkania inf. 24 maja lub 7 czerwca o godz. 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 12:09 Dzieki za info. A mozesz zdradzic, jakie jest czesne? Ile godzin jezykow obcych tygodniowo? Gdzie sa zajecia z w-f? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabatyfan Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 17.05.04, 18:12 Czesne jest wysokie ponad 1000 miesięcznie ale płacisz a nowy budynek, świetną kadrę i małe klasy.Zajęcia WF na hawajskiej, wilczym dole(basen) i koło SGGW (korty ten). Co do języków to 4 godz. w tyg. 2 języków obcych są obowiązkowe, poza tym godziny do certyfikatów. Można się również uczyć 3 języka. Wszystko to masz na stronie www.primus.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 00:11 Dzieki, heja-heja :) Ale co dobrego ta szkola daje, oprocz tego ze jest duza i blisko metra? Jaki tam jest poziom nauczania? Pamietam, dawno temu, czytalam, ze Kaminski miescil sie w rankingach Perspektyw, ale to bylo dawno... W duzej szkole boje sie fali i narkotykow, bo to jeszcze mlody dzieciak a licho nie spi... Czy ktos slyszal cos o liceum na Hawajskiej blisko L'Eclerca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 00:27 Jesli masz niesmiale dziecko, polecam ci I KLS na KEN 101. Na pewno sie otworzy i bedzie sie dobrze czul. Juz druga moja corka tam chodzi i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 12:11 A jaki jest poziom? Jaki jest wskaznik dostawania sie na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata 5 miejsce w rankingu Newsweeka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 19:33 I KLS ma 5 miejsce w rankingu Newsweeka z marca 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Ale wyznaniowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 21:23 Troche sie boje, bo to jest wyznaniowe liceum. Czy tam jest troche jak w seminarium? Moze inni by sie wypowiedzieli? Zalezy mi na opinii ludzi, ktorzy maja tam dzieci. Bede rowniez wdzieczna za opinie uczniow i absolwentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sponsor Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.prosoft.com.pl 16.05.04, 00:31 Slyszalem i skonczylem :) B. wysoki poziom jezykow obcych, w szczegolnosci angielskiego, dobre nauki scisle, humanistyka obecnie oceniam na dobry minus. Male klasy, jesli dobrze pamietam, to 16 osob, no i nauczyciele maja czas dla uczniow. W rankingach sie nie pojawia, bo jest po prostu za male :). Moj caly rocznik (4 klasy) liczyl pod koniec 4 klasy jakies 40-45 osob. Niestety, duzo trzeba placic (chyba 800 zlotych miesieczne) ale w sumie plusy przewazaja nad minusami. Ma nawet strone internetowa, ale nie pamietam adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 00:37 Sponsor, juz sie pogubilam. Czy piszesz o Hawajskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sponsor Re: Jakie wybrac liceum? IP: *.prosoft.com.pl 16.05.04, 16:40 Tak, zapomnialem napisac, o jakim liceum pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Na Mandarynki!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 17:53 Slyszalam, ze tam slaba mlodziez chodzi, nie bardzo chca sie uczyc. A poza tym to moloch ? Czy ty tam chodzisz? Lub twoje dziecko? Dlaczego polecasz mandarynke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Liceum Reytana IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 18.05.04, 11:44 szczerze mówiąc, na Ursynowie nie ma dobrych liceów (oprócz IV. społecznego na Hawajskiej i "Przymierza Rodzin" - warto je sprawdzić). Polecam Reytana (www.reytan.waw.ids.pl) na Wiktorskiej (Metro Racławicka), którego kończyłem w 97 r. i do którego uczęszcza obecnie moja siostra (chodzi do klasy z rozszerzonym angielskim i faktycznie nauka ang. i niemieckiego jest na b. wysokim poziomie). Fajna, inteligencka młodzież z Mokotowa i Ursynowa; co do "zdawalności na studia" - z mojej klasy praktycznie wszyscy dostali się na dzienne studia na uniwerku (zarządzanie, prawo, anglistyka, socjologia), z tego 5 na dzienne prawo! Do dziś trzymamy sie razem ze znajomymi z Reytana, jeździmy na narty i na spływy kajakowe (w Reytanie jest prężnie działający klub kajakowy). Z łezką z oku wspominam tych fajnych kumpli, te napastowane, skrzypiące podłogi...Reasumując, wg. mnie nie warto kurczowo trzymać się Ursynowa przy wyborze liceum, skoro zaraz za miedza są szkoły naprawdę dobre. p. s.: myślę, że warto zajrzeć do rankingu warszawskich liceów, wydanego przez wydawnictwo "Perspektywy", bo jest on dość miarodajny i obiektywny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Liceum Reytana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 20:57 DZieki, Wojtku, za rzeczową wypowiedz. Wybiorę się obejrzeć tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
pepeluka Re: Liceum Reytana 09.04.05, 01:46 Ja też jestem Reytaniaczką, ale obecną, nie absolwentką i rónież polecam naszą szkołę ;) to już dwa głosy na tak :D Wiesz, Reytaniacy mają to do siebie, że są dumni ze swojej szkoły i wszędzie o Niej mówią... To tak trochę jkaby patriotyzm, ale szkolny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: Jakie wybrac liceum? 09.04.05, 11:05 tak sobie poczytalam twoje obawy i az mi mina zrzedla...piszesz ze syn jest niesmialy..moze niesmialy bo mama wszystko za niego robi?ja sama sobie szkole wybieralam (reytan) bo tylko ja wiedzialam co mnie interesuje..daj mu samemu wybrac... fala i narkotyki: narkotyki to masz wszedzie nie nie ochronisz syn apzred tym: naparwde łatwo o nie i nie musi to byc szkola..co do fali to sie nasluchalas jakis starych opowiesci..na pewno w reytanie nie bylo (absolwentka 2001) a ograniczenieposzukiwan do szkol na ursynowie jest wg mnie niepowazne: syn nie bedzie chodzil do lepszej szkoly bo nie jets na ursynowie?ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: Jakie wybrac liceum? 09.04.05, 11:07 a tak w ogole to dopiero teraz spojarzalam na date napisania tego watku..tiaa..trzeba bylo wczesniej :) Odpowiedz Link Zgłoś