Dodaj do ulubionych

tani notariusz.

08.07.11, 14:18
Czy są tani notariusze, czy znacie taniego notariusza?
Papaptki:)J.
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: tani notariusz. 08.07.11, 14:37
      mnie chodziło o czas działania, a nie o cenę, w związku z tym ostatnie dwie czynności cywilnoprawne wymagające poświadczenia notarialnego robiłam w W-wie na Senatorskiej 12, w kancelarii Jakuba Szymczaka.
      W ciągu niespełna 24 godzin od pomysłu miałam podpisaną umowę majątkową małżeńską i potem podobna akcja z aktem zakupu mieszkania - w momencie, gdy były dokumenty i miałam termin przybliżony, że decyzja oficjalna z banku przyjdzie nast. dnia, umówiłam podpisanie aktu na ten następny dzień (czyli na za 24 godziny równo...) i tak się stało. Bez jakichkolwiek problemów.
      • agula_a_gula Re: tani notariusz. 09.07.11, 12:32
        Jola, Nie licz na taniego notariusza. Lepiej zapłacić więcej i być lepiej obsłużonym. Taka jest moja opinia. Pozdrawia Agula
        • tux54 Re: tani notariusz. 11.07.11, 14:33
          Witaj Jola,

Faktycznie, nie ma takiego pojęcia jak tani notariusz - co najwyżej notariusz nie musi zastosować maksymalnej stawki/taksy za daną czynność. Oczywiście możesz wysłać maile do kilku rejentów i dopytać się o cenę, ale to nie będą duże różnice. Najważniejsze to co napisały Lolinka i Agula żeby wykonał swoją czynność profesjonalnie.

Pozdrawiam:)
          ab
          • jola_jola1 Re: tani notariusz. 13.07.11, 22:46
            Wielkie dzięki za rady :-)
            Papatki:)J.
            • tux54 Re: tani notariusz. 18.07.11, 14:58
              you are welcome:)
      • klient12345 Re: tani notariusz. 26.08.11, 07:30
        Jakub Szymczak, notariusz - Byle jak napisana umowa, z bledami, przed spotkaniem nie przeczytal aktu, sporzadzonego przez sekretarki.

Wysokość taksy faktycznie pobranej kilkunastokrotnie wyzsza, niż taksa wpisana do aktu. Taksy notariusza naleza do najwyższych w okolicy (ul. Senatorska w Warszawie), ale nie chce za nie wystawiac rachunku. Rachunek otrzymalam się po wielokrotnych domaganiach się o niego, na drugi dzien, po nerwowej wymianie w akcie kwot taksy na zgodne.ze stanem faktycznym.

Nie dotrzymuje slowa danego ustnie. Na drugi dzien po tym, jak obiecal cos klientowi mówiąc „Daje moje slowo”, nagle stwierdza „Nic nie pamiętam…”.

• tux54 Re: tani notariusz. 26.08.11, 22:12
          Witaj,
          złóż na niego skargę do Okregowej Izby Notarialnej - to jest Twoje święte prawo - bo zachowanie tego rejenta jest karygodne.
          Pozdrawiam i powodzenia:)
          ba
        • lolinka2 Re: tani notariusz. 29.08.11, 02:03
          serio???????????

no to jestem w szoku, bo ja naprawdę mam dobre wspomnienia z wizyt w tej kancelarii. Pobrano taksę taką jak zapisana w akcie.
          I taką jaką pobrałby każdy inny notariusz za taką czynność cywilnoprawną (sprawdzone w kilku miejscach).
        • agamalkiew Re: tani notariusz. 29.08.11, 15:35
          „Nic nie pami
          > ętam…”.
          >
          Amnezja?
          • jurman25 Re: tani notariusz. 01.01.12, 20:39
            Witam.Ja nie rozumiem po co jechać do Warszawy ,jak mam kancelarię w Piasecznie .Prawie naprzeciwko Auchan,chyba Puławska 45-taki duży apartamentowic,co wygląda jak skocznia narciarska.Co do cen to chyba normalne,ale najważniejsza była dla mnie fachowość i szybkość załatwienia sprawy.Tylko na kilka dni przyleciałem na Święta do kraju.
            • tux54 Re: tani notariusz. 21.01.12, 15:41
              Witaj,
              każdy obywatel ma możliwość wyboru rejenta - czy wybierze tego w Piasecznie, czy na Ursynowie, Mokotowie to jego sprawa - ma do tego prawo.
              Pozdrawiam:)
              • tux54 Re: tani notariusz. 07.02.12, 15:16
                link o "sprawdzonych" notariuszach
                forum.gazeta.pl/forum/w,234,114748635,114748635,sprawdzony_notariusz.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka