jola_jola1 08.07.11, 14:18 Czy są tani notariusze, czy znacie taniego notariusza? Papaptki:)J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolinka2 Re: tani notariusz. 08.07.11, 14:37 mnie chodziło o czas działania, a nie o cenę, w związku z tym ostatnie dwie czynności cywilnoprawne wymagające poświadczenia notarialnego robiłam w W-wie na Senatorskiej 12, w kancelarii Jakuba Szymczaka. W ciągu niespełna 24 godzin od pomysłu miałam podpisaną umowę majątkową małżeńską i potem podobna akcja z aktem zakupu mieszkania - w momencie, gdy były dokumenty i miałam termin przybliżony, że decyzja oficjalna z banku przyjdzie nast. dnia, umówiłam podpisanie aktu na ten następny dzień (czyli na za 24 godziny równo...) i tak się stało. Bez jakichkolwiek problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
agula_a_gula Re: tani notariusz. 09.07.11, 12:32 Jola, Nie licz na taniego notariusza. Lepiej zapłacić więcej i być lepiej obsłużonym. Taka jest moja opinia. Pozdrawia Agula Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: tani notariusz. 11.07.11, 14:33 Witaj Jola, Faktycznie, nie ma takiego pojęcia jak tani notariusz - co najwyżej notariusz nie musi zastosować maksymalnej stawki/taksy za daną czynność. Oczywiście możesz wysłać maile do kilku rejentów i dopytać się o cenę, ale to nie będą duże różnice. Najważniejsze to co napisały Lolinka i Agula żeby wykonał swoją czynność profesjonalnie. Pozdrawiam:) ab Odpowiedz Link Zgłoś
jola_jola1 Re: tani notariusz. 13.07.11, 22:46 Wielkie dzięki za rady :-) Papatki:)J. Odpowiedz Link Zgłoś
klient12345 Re: tani notariusz. 26.08.11, 07:30 Jakub Szymczak, notariusz - Byle jak napisana umowa, z bledami, przed spotkaniem nie przeczytal aktu, sporzadzonego przez sekretarki. Wysokość taksy faktycznie pobranej kilkunastokrotnie wyzsza, niż taksa wpisana do aktu. Taksy notariusza naleza do najwyższych w okolicy (ul. Senatorska w Warszawie), ale nie chce za nie wystawiac rachunku. Rachunek otrzymalam się po wielokrotnych domaganiach się o niego, na drugi dzien, po nerwowej wymianie w akcie kwot taksy na zgodne.ze stanem faktycznym. Nie dotrzymuje slowa danego ustnie. Na drugi dzien po tym, jak obiecal cos klientowi mówiąc „Daje moje slowo”, nagle stwierdza „Nic nie pamiętam…”. Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: tani notariusz. 26.08.11, 22:12 Witaj, złóż na niego skargę do Okregowej Izby Notarialnej - to jest Twoje święte prawo - bo zachowanie tego rejenta jest karygodne. Pozdrawiam i powodzenia:) ba Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: tani notariusz. 29.08.11, 02:03 serio??????????? no to jestem w szoku, bo ja naprawdę mam dobre wspomnienia z wizyt w tej kancelarii. Pobrano taksę taką jak zapisana w akcie. I taką jaką pobrałby każdy inny notariusz za taką czynność cywilnoprawną (sprawdzone w kilku miejscach). Odpowiedz Link Zgłoś
agamalkiew Re: tani notariusz. 29.08.11, 15:35 „Nic nie pami > ętam…”. > Amnezja? Odpowiedz Link Zgłoś
jurman25 Re: tani notariusz. 01.01.12, 20:39 Witam.Ja nie rozumiem po co jechać do Warszawy ,jak mam kancelarię w Piasecznie .Prawie naprzeciwko Auchan,chyba Puławska 45-taki duży apartamentowic,co wygląda jak skocznia narciarska.Co do cen to chyba normalne,ale najważniejsza była dla mnie fachowość i szybkość załatwienia sprawy.Tylko na kilka dni przyleciałem na Święta do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: tani notariusz. 21.01.12, 15:41 Witaj, każdy obywatel ma możliwość wyboru rejenta - czy wybierze tego w Piasecznie, czy na Ursynowie, Mokotowie to jego sprawa - ma do tego prawo. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: tani notariusz. 07.02.12, 15:16 link o "sprawdzonych" notariuszach forum.gazeta.pl/forum/w,234,114748635,114748635,sprawdzony_notariusz.html Odpowiedz Link Zgłoś