Dodaj do ulubionych

Przychodnia poszukiwana

04.04.13, 10:24
Szukam przychodni na Ursynowie- potrzebna przede wszystkim dobra opieka pediatryczna i internistyczna. Czy ktos moze coś polecić na nfz?
Blisko siebie mam przychodnie na Romera i Na Uboczu- czy jacyś lekarze stamtąd są godni polecenia? I czy te przychodnie jakoś sensownie funkcjonują (w sensie można się zarejestrować telefonicznie, nie ma masakrycznych kolejek, z chorym dzieckiem można mieć wizytę tego samego dnia itp.)?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Przychodnia poszukiwana 05.04.13, 08:13
      Spytaj w Poradni Medycyny Rodzinnej przy Puszczyka 14. Nie wiem wprawdzie, jak tam jest z opieką pediatryczną, ale można rejestrować się telefonicznie (jeżeli uda się dodzwonić) i nie ma kolejek. To jest niewielka przychodnia niepubliczna mająca podpisany kontrakt z NFZ. Chore dzieci przyjmują tego samego dnia, chorych dorosłych zresztą chyba też. W innych przypadkach przeważnie w ciągu tygodnia można się załapać, chociaż nie ma gwarancji.
      • maggar Re: Przychodnia poszukiwana 28.04.13, 17:59
        Nie polecam przychodni Na uboczu! Właśnie zastanawiam się, do jakiej przychodni przenieść stąd dziecko. Na szczęście niezmiernie rzadko mam nieprzyjemność korzystania z tej przychodni, ponieważ mam wykupiony abonament rodzinny w prywatnej przychodni. Niestety abonament nie obejmuje szczepień i bilansów. W ubiegłym miesiącu z przychodni Na uboczu otrzymałam pismo z prośbą o zapisanie dziecka na szczepienie MMR II. Wcześniej szczepienia wykonywano w szkole (bez kolejek, zapisów, tracenia czasu przez rodziców itp.), ale od szkolnej pielęgniarki dowiedziałam się, że szczepienia „zabrano” ze szkół i przeniesiono do przychodni. W połowie kwietnia br. zadzwoniłam do przychodni i poinformowano mnie, że do końca czerwca (!) nie ma miejsc, a na lipiec jeszcze nie ma zapisów. Polecono mi dzwonić za tydzień, za dwa, za trzy…, ponieważ nie wiadomo, kiedy zapisy zostaną uruchomione.
        Spróbuję w powyżej polecanej przychodni, ale może wskażecie jeszcze jakąś, gdzie szczepienie i bilans można wykonać w jakimś sensownym terminie?
        • aga_sama Re: Przychodnia poszukiwana 01.05.13, 03:00
          Centrum Zdrowi Ursynów
          • eri22 Re: Przychodnia poszukiwana 04.05.13, 08:23
            trzymaj sie przychodni na uboczu..radze z całego serca
            nie przenoś sie do prywatnej
            • maggar Re: Przychodnia poszukiwana 06.05.13, 10:29
              Dlaczego?
    • domowamagda1 Re: Przychodnia poszukiwana 05.05.13, 21:16
      Jeśli chodzi o poradnię dla dzieci to ja polecam przych. Na Uboczu.
      Zawsze dziecko jest przyjęte w dniu, w którym potrzebujemy.

Generalnie wolalam poprzedni system - branie numerka rano na konkretna godzine, do konkretnego lekarza - wtedy czas oczekiwania byl od 5 do 30 minut (średnio).

Teraz czeka się dłużej:-( od 15 minut do 2 godzin.

Co do strony dzieci zdrowych - to faktycznie z terminami zawsze ciężko... Ale to tylka kilka wizyt w ciągu pierwszych kilku lat życia.

Słyszałam, że w Medycynie Rodzinnej i w przychodni przy ul. Borsuka - nigdy nie wiadomo,
      Czy danego dnia dziecko będzie przyjęte.

Lekarze na Uboczu - ciepli - p. Matej, pani Węcławek.
      Pani dr Rzepecka, Plecińska - też ma swoje stałe grono pacjentów.
      My najbardziej uwielbiamy dr Matej - obecnie kierownik przychodni.

Magda
    • melancho_lia A Romera? 06.05.13, 11:44
      W w długi weekend potrzebowaliśmy konsultacji z lekarzem i przez telefon trafiliśmy własnie do pediatry na Romera- pomoc rzeczowa, dokładna (mimo, ze telefoniczna) i co najważniejsze skuteczna. I się zaczęłam zastanawiać czy moze tam?
      • mamap Re: A Romera? 06.05.13, 13:44
        Na Romera na dyzruach nocnych i weekendowych pracuja lekarze z roznych przychodni. Sprobuj ustalic nazwisko i bedzie wiadomo. Ja korzystam z przychodni na Romera-jestem zadowolona, trudno czasem o numerek-albo trzeba wstac wczesniej i stanac w kolejce przed 7-ma, mozna tez telefonicznie od 7,15 jak nie korzysta sie z obleganego lekarza.
        Wnuczka chodzi do pediatry Na Ubocze-wg nowych zasad (wszedzie tak jest w ZOZ ursynowkim) koleujnosc wg przyjscia. Zapisy na bilans i szczepienie ok 2 m-cy. Ale zaleta przychodni jest,ze sa wizyty domowe u dziecka b.chorego.Takich wizyt nie ma w Medycynie Rodzinnej i moja znajoma chodzila na osluchanie codziennie z 5-miesieczna corka z zap.pluc i 40 0 goraczki.
        • melancho_lia Re: A Romera? 06.05.13, 14:09
          Serio teraz jest wg kolejności przyjścia? No to odpada jak dla mnie, muszę szukac czegos co funkcjonuje jednak bardziej po ludzku i nie zmusza do siedzenia z chorym dzieckiem godzinami pod gabinetem...
          • molik28 Na Uboczu 06.05.13, 16:09
            potwierdzam, to wchodzenie do gabinetu lekarskiego wg. kolejności przyjścia to jakieś kuriozum. Obecnie jak dziecko jest chore to ja lecę do przychodni zając kolejkę,potem daję mężowi cynk na komorkę jak juz przed nami jest jedna osoba i on dojezdża z dzieckiem. Cała rodzina zaangażowana, kurka wodna. Dobrze, że możemy tak zrobić bo wtedy do drugiego dziecka, zdrowego przychodzi babcia i z nim siedzi. Nie wiem co za debil to wymyślił, żeby chore, źle czujące się dzieci, często z gorączką siedziały przed gabinetem i czekały godzinę, połtoprej. To jest nieludzkie, naprawdę. Do tego dzieci sie od siebie zarażają, rodzice też. Bezmyślność do kwadratu.
            • domi_33 Re: Na Uboczu 06.05.13, 21:06
              ja też mam dziecko na uboczu i od kiedy się zmienił system próbowałam z tym walczyć ile sił, wydzwaniałam do NFZ, do ministerstwa zdrowia, do naszego ratusza i burmistrza - Bóg wie gdzie jeszcze. okazało się, że to wewnętrzna zmiana przepisu ZOZU Ursynowskiego. jakby się skrzyknąć i napisać petycję było by super. niestety wróciłam do pracy z wychowawczego i mam mniej czasu na 'walczenie', poza tym załamałam się bo okazało się, że niektórym mamom to się bardziej podoba bo dziecko zawsze przyjęte a tak nie mogły się dodzwonić. dla mnie to dziwne, ja zawsze się dodzwaniałam. a teraz żeby iść z chorym dzieckiem musimy uruchamiać babcię bo nie wyobrażam sobie siedzenie z infekcją wirusową wśród dzieci z ospą i innymi chorobami. a poza tym mam ruchliwe dziecko i roznosi przychodnię oczekując ponad godzinę na przyjęcie. jeśli ktoś wystosuje petycję - chętnie ją podpiszę. ja niestety nie mam w pracy pakietu prywatnej opieki lekarskiej. :/
              • dunia34 Re: Na Uboczu 06.05.13, 23:19
                też chętnie podpiszę, bo też kombinuję jak w ostatniej chwili wejść z dziećmi pod gabinet, teraz na Romera zarejestrować można jak jest się razem z dziećmi. Wolałam już iść po numerek o 7.30 i szybko załatwić sprawę niż stać godzinami (w grudniu czekałam prawie trzy godziny łapiąc przy okazji zapalenie oskrzeli)
                • domi_33 Re: Na Uboczu 08.05.13, 17:48
                  mamy już sojusznika, na tym forum w wątku założonym przez naszego aktywnego radnego poruszyłam ten temat i wystosuje on interpelację do ZOZ-u w sprawie przywrócenia starych zasad, w celu uniknięcia epidemii oczywiście gdyż gęsty tłum w przychodni zaraża się nawzajem. no i nie każde dziecko jest w stanie wytrzymać 2 godziny w wąskim korytarzu, moje na przykład - nie.
                  • molik28 Re: Na Uboczu 08.05.13, 18:20
                    Niech wróci stare, może nie do końca doskonałe, ale na pewno zdecydowanie lepsze niż te tłumy marudzących, chorych dzieci i zmęczonych rodziców kłębiące się przed gabinetami.
                    • domi_33 podpisy 13.05.13, 21:37
                      założyłam oddzielny wątek, żeby był bardziej czytelny. lada moment ruszy zbieranie podpisów tylko jeszcze trzeba obmyślić jak.
    • extranylon Re: Przychodnia poszukiwana 08.01.14, 23:54
      Jeśli chodzi o pediatrę to najlepsza jest dr Stopińska z Przychodni Grabów na Samsonowskiej. To mała, prywatna przychodnia. Jest tam dosyć kameralnie, ale najważniejsze że leczą za darmo na NFZ. Mało kto o niej wie, dlatego do pediatry można się dostać niemal z dnia nadzień. Pediatra przyjmuje tam codziennie i można się dostać niemal z dnia nadzień.
    • cpt1 Re: Przychodnia poszukiwana 21.01.14, 22:55
      A ja poszukuję dobrego pediatry z przychodni na Romera. Czy doświadczone mamy albo tatusiowie moga mi kogoś polecić?
      Dziękuję
    • biovirtus_centrum Re: Przychodnia poszukiwana 20.02.15, 16:59
      Witamy, zapraszamy do nowej przychodni lekarza rodzinnego w Warszawie na Ursynowie przy al. KEN 36 (Galeria Ursynów). W BioVirtus Centrum MEdycznym przyjmują lekarze rodzinni (w ramach umowy z NFZ) oraz lekarze specjaliści. nasza strona internetowa: www.przychodnia-biovirtus.pl. Zapraszamy!
      • ana119 Re: Przychodnia poszukiwana 03.03.15, 18:50
        To po roku mam odmienne zdanie na temat braku zapisu na godz. Jest to najlepsze rozwiązanie bo nie ma długich kolejek I udawania ze mam na ta godz ale się wcisne. w moim odczuciu poprawiło się na plus. a bywam po południu jak i w ciągu dnia. Lekarze tez super ale skoro ktoś przywiązany do molochu typu lux med to niech tam pozostanie i czeka na swój expressowy termin wizyty hehe
    • kukawka1990 Re: Przychodnia poszukiwana 13.01.17, 07:13
      Bardzo przyjazna przychodnia jest na Natolonie w Galerii Ursynów na I piętrze, są tam lekarze rodzinni czyli tacy którzy przyjmują i dorosłych i dzieciaki. I nie trzeba tak jak w tych "starych państwówkach" wystać się w kolejce na numerek tylko dzwonisz i się umawiasz kiedy chcesz.
      Mają też lekarzy specjalistów ale to już nie na NFZ.
      To ich stronka: www.przychodnia-biovirtus.pl/
      • malecka2011 Re: Przychodnia poszukiwana 19.01.17, 20:59
        Nie ładnie reklamować przez personel placówki opini o przychodni i dawanie do niej linków ,pani kasiu kukawska,to jest nie fair
    • natulana Re: Przychodnia poszukiwana 26.01.17, 22:47
      Przychodnia KEN najlepsza na Al. KEN 103 od jakiegoś czasu mają już poradnię pediatryczną (świetna Pani doktor przyjmuje dzieciaki, z moimi błyskawicznie złapała dobry kontakt). Na kolejki nie narzekam, kiedy nie zadzwonię miejsce do lekarza jest. Osobiście nie rejestrowałam się nigdy, zawsze telefonicznie albo przez maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka