marek.dumle 22.08.13, 01:09 Czy może ktoś z was wie na jak długo jest planowany remont drogi w Dawidach? Dla mnie to dość ważne bo przez Dawidy dojeżdżam do Janek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
areck Re: Remont drogi w Dawidach 22.08.13, 10:43 Ze strony korkosfera.pl wynika że termin zakończenia to 30/09/2013. Niestety nie ma za bardzo innego objazdu w okolicy - jadąc z Janek w Ładach w prawo w Miklaszewskiego do Karczunkowskiej. Problem w tym, że na Miklaszewskiego wahadełko ze światłami - ze względu na wąską drogę i ewentualną mijankę z autobusem, więc także korki. Potem jeszcze koreczek przy wjeździe na Puławską. Moja podróż z pracy trwa teraz ponad godzinę (z 35-40 min. wcześniej). Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Remont drogi w Dawidach 22.08.13, 11:27 A przez Długą i Falencką? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Remont drogi w Dawidach 26.08.13, 10:42 Prze kilka dni omijałem to miejsce bo ktoś bardzo "mądry" uruchomił światła na prawie bezkolizyjnym skrzyżowaniu Długiej z Warszawską. Niewielki ruch z ul. Złote Łany to żaden powód. Na szczęście już od kilku dni sygnalizacja jest wyłączona dzięki czemu korki na Długiej do skrętu w prawo w Warszawską zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś