Dodaj do ulubionych

Gdzie mieszkaliście wcześniej?

03.09.04, 20:31
Tak pomyślałam, że to byłoby ciekawe - opowiedzcie gdzie mieszkaliście
wcześniej zanim wprowadziliście się na Ursynów? A moze mieszkacie tu od
urodzenia? Myslicie o przeprowadzce stąd? Jesli tak to dokąd? Mam nadzieję,
że nie było już takiego wątku wcześniej... Fajnie byłoby się dowiedzieć coś
wiecej o ziomkach ;-)

Ja mieszkałam wcześniej na Mokotowie. Od urodzenia. Dokładnie na górnym
Mokotowie, w okolicach dawnego kina Stolica, teraz Iluzjon. Od trzech lat
mieszkam na Ursynowie. Wprowadziłam się tu po ślubie. Nie musiałam się
specjalnie "przyzwyczajać", bo bywałam tez tu częściej wcześniej. Jesli
miałabym sie wyprowadzać to chyba tylko z powrotem na Mokotów. Może Wilanów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mama Ola Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.pl 03.09.04, 21:15
      Mieszkam od 1,5 roku. Jestem bardzo zadowolona :-) Wczesniej mieszkałam na
      Stegnach - tez troche podobne klimaty, ale tu podoba mi sie znacznie bardziej.
      Szczególnie fajnie jest z dzieckiem - można chodzić na spacery. Na razie nie
      planujemy przeprowadzki, ale może za jakiś czas... Podobają mi się niektóre
      domki i segmenty na Ursynowie - np. na ul.Bekasów. A poza Ursynowem... Może
      Pyry, może Józefosław? Ale nie jestem przekonana.
    • Gość: xxx Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:24
      A ja mieszkam na Ursynowie od 1981r. Wczesniej, od urodzenia, mieszkalem na
      bliskiej Woli - okolica pomiedzy ulicami Marchlewskiego, Anielewicza, Smocza i
      Mila. Przeprowadzac sie nie chce, ale gdybym musial? Tylko poza miasto - ale
      blisko :) - okolice Podolszyna, Falentow...
    • truskava Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 03.09.04, 22:53
      Przed Ursynowem mieszkałem na Stegnach (ul Soczi).
      Na Ursynów przybyłem w 1982, a aktualnie (od dwóch lat) mieszkam na Pradze -
      bardziej z konieczności, niż z wyboru. Gdybym miał wybierać, to pewnie
      wróciłbym na Ursynów (zresztą bardzo często tu bywam) lub na jakieś inne nowe
      osiedle w Warszawie lub w bezpośrednim pobliżu.
      A jeżeli miałbym wybyć gdzieś dalej, to od kilku lat "chodzi za mną" Sopot...
      • malevich Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 03.09.04, 22:58
        Ja mieszkam tu od urodzenia - czyli od 1981 roku. Na Stokłosach. Bardzo wiele
        zmieniło sie tu od tamtego czasu. Metro, KEN, kościół, nowe osiedla, sklepy.
        Dzięki tym wszystkim elementom polubiłam tę dzielnicę, mimo że jeszcze niedawno
        wydawała mi sie pustynią. Dalej brakuje mi wielu rzeczy - antykwariatów, kin,
        teatru, oryginalnych sklepów... Ale jest dużo, dużo lepiej. Mógłby powstać
        jakiś dom sztuki II - centrum kultury. W przyszłości będę starała sie coś z tym
        zrobić :-) A w tej niedalekiej przyszłosci przeprowadzam się ... na Ursynów.
        Tyle, że bliżej metra Ursynów. W najbliższym czasie nie zamierzam się stąd
        wynosić.
        • Gość: war Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:03
          To nikogo z wiochy nie ma????????
          • malevich Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 03.09.04, 23:04
            A Ty skąd jesteś War? Może te osoby, które są z "wiochy" jak to nazywasz nie
            chcą sie wpisywać, a może dopiero to zrobią :-)
            • Gość: war Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:19
              Bingo
          • Gość: mob Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 04.09.04, 16:20
            > To nikogo z wiochy nie ma????????

Masz szcęście, jesteś pierwszy.
    • Gość: kasia Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.pl 03.09.04, 23:44
      Fajny temat :-))) Ja mieszkałam wcześniej w Łodzi, bo stamtąd pochodzę. Na
      studia przeniosłam się do Warszawy i wynajmuję na Ursynowie mieszkanie. Krótko
      wczesniej mieszkałam na Gagarina. Okolica ładna, ale dużo typów spod ciemnej
      gwiazdy... Podoba mi sie na Ursynowie, ale chyba gdybym miała kupować
      mieszkanie w Warszawie to wybrałabym inną dzielnicę. Ale w zasadzie tylko
      dlatego, że lubię stare budownictwo i bliskość centrum. Gdyby nie to Ursynów
      odpowiadałby mi całkowicie. Przydał by sie tylko jeszcze ratusz, szpital... I
      fajnie jakby zbudowali tę halę UCSiR na Hirszfelda (?) Bo poza tym to mamy tu
      prawie wszystko. Pozdrawiam sympatycznych Ursynowian.
      • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 04.09.04, 00:18
        Dzięki, że doceniliście mój wątek :-) Chętnie poczytam dalej :-)
    • Gość: Olaf Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: 62.233.164.* 04.09.04, 07:23
      Na Ursynowie mieszkam od 1979, czyli od urodzenia.
      Najpierw mieszkałem na Symfonii,potem na Stokłosy, ostatecznie wyladowałem w
      okolicach parku Jana Pawła II.

Gdybym kiedyś miał się wyprowadzić z Ursynowa to tylko za miasto lub na
      przedmieścia gdzie mógłbym postawić dom. Najchetniej jednak wyjechałbym w góry
      i tam zamieszkał.
      • Gość: Mania Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 20:04
        Od 1980 do 2000 mieszkalam na Wokalnej. Na Ursynow sprowadzilismy się z
        Nowolipek. Od 2000 r mieszkam na KEN, w tej samej parafii ;)
        Bardzo sobie chwalę. Tu mieszkam, robię zakupy i tu pracuję.
        Pozdrawiam sąsiadów!
        Mania
        • Gość: jaa_ga Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 20:12
          Ja jestem jednym z pionierów he he
          Od 1977!
    • Gość: vari Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 04.09.04, 21:36
      ja mieszkalam od urodzenia (1975) na mokotowie gornym (okolice woronicza), od
      2002 na natolinie (na uboczu), a teraz mieszkam od roku na migdalowej.
      planuje przeprowadzke za jakies 2 lata po prostu w inne okolice ursynowa (malej
      łąki najchetniej), lub gdzies blizej lasu kabackiego.
      pozdrawiam
      V
      • Gość: Marta Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.pl 04.09.04, 22:16
        A ja wcześniej w latach 70 mieszkałam na Muranowie na Dzielnej. Przeprowadziłam
        się na Ursynów w 1980 roku i pamiętam jak moja mama dostała histerii,że na
        wiochę sie wyniosła. Teraz ani ja ani ona nie mogłybyśmy mieszkać gdzie indziej.
        • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 04.09.04, 23:09
          Po lekturze tego wątku można stwierdzić, że wszyscy mieszkańcy Ursynowa lubią
          swoją dzielnicę :-) Albo może ci, którzy nie lubią omijają ten temat szerokim
          łukiem. Ale bardzo to pozytywne :-D
          • Gość: jaa_ga Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 00:19
            No bo jak można nie kochać Ursynowa:)))
            • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 05.09.04, 01:18
              Trudno nie kochać jak sie tu mieszka, nie-ursynowianie rzadko podzielają ten
              zachwyt ;-)
              • Gość: 3k Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.pl 05.09.04, 10:54
                Od urodzenia mieszkałem na Powiślu, od 5 lat na Ursynowie - dokładnie Kabaty.
                Wolałabym wrócić do centrum.
                • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 05.09.04, 11:04
                  Pozostaje mieć nadzieję, że tego stanowiska jesteś równie niepewien co własnej
                  płci ;-)))

PS. Przepraszam za złośliwość, ale nie mogłam się powstrzymać... To jak sądzę
                  po prostu literówka.
                • Gość: jaa_ga Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 11:25
                  Przykro mi to pisać,
                  ale Kabaty to nie Ursynów...
                  Współczuję Ci naprawdę, bo kiedy widzę stłoczone budynki,
                  i mieszkania okno w okno, a w środku ciasne betonowe podwórka,
                  to mój stary Ursynów Północny jawi się jak oaza zieleni, przestrzeni
                  i spokoju. Naprawdę:)
                  Pozdrawiam:)
                  • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 05.09.04, 11:38
                    Gość portalu: jaa_ga napisał(a):

> Przykro mi to pisać,
                    > ale Kabaty to nie Ursynów...

Ja nie byłabym aż tak radykalna - Kabaty są częścią Ursynowa, tyle że tą mniej
                    atrakcyjną :-)
                    • Gość: jaa_ga Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 11:54
                      Ja to rozróżniam nie ze względu na ciągoty separatystyczne:)))
                      Po prostu prasa warszawska i deweloperzy od dawna
                      generuje taki podział.
                      Dla mnie to wszystko jest też Ursynowem,
                      choć snobistyczne zachwyty nad Kabatami dziwią mnie niepomiernie...
                      Pewnie zachwycają się ci, którzy traktują opinie
                      bardziej życzeniowo, niż merytorycznie i empirycznie:)
                      • Gość: Maciek Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 21:26
                        Święta prawda... Uwielbiam spacerować po starym Ursynowie, gdzie planowano coś
                        poza zmieszczeniem jak największej ilości ludzi na określonej powierzchni. Zaś
                        chodzenie wzdłuż ogrodzeń i patrzenie przez siatkę (jeżeli nie jest to betonowy
                        mur) na beton przechodzący w asfalt graniczący z kostką jest nieco
                        przygnębiające. Ale póki co jeszcze nie zabudowali nam lasu kabackiego, a i na
                        Polach nie ma chwilowo hipermarketów czy autostrad, więc nie jest tak strasznie.
                        Żeby zaś nie było OT, od urodzenia mieszkałem na Ursynowie (choć po drugiej
                        stronie Puławskiej), później przez parę lat w Stanach, a od powrotu przy
                        Nowoursynowskiej.
    • Gość: lu Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 14:52
      Mieszkalam najpierw na Bielanach (bryyyy), potem w Srodmiesciu, a teraz na
      Kabatach, czyli na Ursynowie. Bo Kabaty sa czescia Ursynowa czy sie tego chce
      czy nie. Najmilej wspominam Srodmiescie. Lubie miasto w pelnym tego slowa
      znaczeniu. Las przydaje mi sie... tylko do swiezego powietrza. Gdybym znalazla
      taki spokojny zakatek z garazami, itp. udgodnieniami w Srodmiesciu lub na
      Mokotowie, przeprowadzilabym sie bez wahania.
      • kiki_de_montparnasse Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 05.09.04, 17:08
        A ja już nie mieszkam na Ursynowie. Mieszkałam od urodzenia - na Pięciolini.
        Przeniosłam się na Saską Kepę. Teraz mieszkam w ładniejszym budownictwie,
        bliżej centrum, okolica też mi bardziej odpowiada. Ale mam sentyment do
        Ursynowa i na Saskiej nie ma wielu rzeczy, które są tu. Chociażby miejsc na
        spacery, przestrzeni. Pozdrawiam Ursynowian :-)
        • Gość: Mania Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:22
          Ursynów ma bardzo dobrą infrastrukturę. Sklepy, centra handlowe,bazarki,
          przychodnie lekarskie, stomatologiczne, metro.
          Gdzie na Muranowie (np. na Dzielnej) znajdziecie sklep otwarty do 22 lub wręcz
          całą noc? Tam sklepy zamykają o 18 lub 19.
          Moja rodzina mieszka na Dzielnej a na zakupy przyjezdzają na Ursynow.
          Mnie się na Ursynowie bardzo wygodnie żyje.
          A jeśli chodzi o Kabaty - ogrodzone podwórka, zamknięte garaże - to plusy.
          Obawiam się jednak, że ludziom zajmuje dużo czasu wydostanie się rano
          samochodem z ciasnych lokalnych uliczek na KEN. Tam muszą być rano korki.
          Współczuję mieszkańcom.
          • Gość: lu Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 00:41
            Sklepy na Muranowie czynne do 22 i dluzej:
            -przy Anielewcza od strony Andersa sa czynne dwa spozywcze i jeden warzywny
            (poza sezonem letnim zamykaja go wczesniej); wszystkie brudne, ze az boli
            -przy JPII rog Anielewicza calodobowy; czysty
            -przy JPII rog Anielewicza: calodobowy; duzy
            -przy Andersa rog Muranowskiej: MiniEuropa
            -w Klifie: Bomi chyba tez do 22.00
          • Gość: lu Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 00:45
            Obawiam sie, ze jak otworza Zlote Tarasy, Arkadie i supermarket za rondem
            Babka, bedziesz jezdzila, droga Maniu, do rodziny... do miasta ;)))) Jam tez z
            Ursynowa, ale mieszkalam w Srodmiesciu jeszcze nie tak dawno i pamietam jak to
            bylo!
            • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 06.09.04, 09:11
              Złote Tarasy i Arkadia to są wielkie centra sprzedaży i rozrywki - Mania miała
              na myśli coś innego. Szczerze mówiąc bardzo sie cieszę, że nie mamy czegoś
              takiego pod nosem :-) I tak uważam, że Tesco, Geant i LeClerc (+ pomniejsze
              Marcpole i Championy) to stanowczo za dużo. Ja wole robić zakupy w mniejszych
              sklepach. I Polacy też się zmienia pod tym względem - ale za wiele, wiele lat.
              Chyba, że Ameryka będzie w dalszym ciągu naszym głównym wzorcem. Kiedy pojedzie
              się np. do Włoch czy Francji łatwo zauwazyć, że w centrum nie uświadczysz
              blaszaków typu Geant albo gigantycznych centr typu Arkadia. A w hipermarketach
              robią zakupy... emigranci i bardzo biedni ludzie, dla których cena jest
              ważniejsza niż jakość. Z tymże w Europie są bardzo duże różnice cenowe między
              typ co jest w małym sklepiku a hipermarkecie. A ludzie z klasy średniej i wyżej
              kupują pieczywo w piekarni, wędliny i sery w sklepie garmażeryjnym, wina w
              osobnym. Bo jedzenie to dla nich część stylu życia. W hipermarketach można
              kupować zgrzewki soków, wód mineralnych, jogurty typu Danone, które sa wszędzie
              takie same i to wszystko. Tyle, że w Polsce jest wszystko na odwrót i w Geant
              sery są lepsze niż w małych osiedlowych serowarskich. Tak wiec Lu, argument z
              Arkadią był co najmniej nie trafiony. Może Ciebie bawią takie miejsce, gdzie
              przelewa się dziki tłum, ale mnie nie :-) A w najbliższej przyszłości liczę, że
              zlikwidują Megasam albo LeClerc albo któryś z Marcpoli, bo sklepów mamy wbród,
              a to tylko szpeci okolicę.
              • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 06.09.04, 09:17
                Lu, napisz mi jeszcze jaki masz na myśli supermarket za rondem Babka? I tylko
                jedna adnotacja, jeśli w Złotych Tarasach zgodnie z zapowiedziami będą
                pojawiały sie eskluzywne sklepy z jedzeniem - czasami tam pojadę, żeby coś
                kupić np. przed zaproszeniem znajomych. Ale chyba wolę pojechać do Papierni -
                bliżej i tłok mniejszy :-)
                PS. Troche te moje posty bez sensu, bo za mało oddzieliłam od siebie
                hipermarkety i wielkie galerie handlowe. Cóż...
                • Gość: lu Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 15:39
                  Lewe Oko, moj post byl odniesieniem do tego, co napisala Mania o swojej
                  rodzinie przyjezdzajacej z Muranowa na Ursynow na zakupy. Byc moze owa rodzina
                  przyjezdza do malych ursynowskich sklepikow (wyglada na to, ze Ty wiesz lepiej
                  niz ja), ale na logike: malych sklepikow w Centrum nie brakuje. Do kilku z nich
                  jezdze z Kabatow, bo sa swietnie zaopatrzone, maja zywnosc wysokiej jakosc (i
                  stosowne ceny). W Centrum brakuje natomiast hipermarketow i tanich sklepow.
                  Stad wniosek, ze owa rodzina jezdzi do duzych sklepow. Ale skoro Lewe Oko wie,
                  ze rodzina jezdzi po cos innego - Lewe Oko ma racje. Ja tylko przypuszczalam.
                  Za dobre ursynowskie adresy, gdzie jest duzy wybor zywnosci wysokiej jakosci,
                  bede wdzieczna.

A jesli chodzi o wyklad o roznicy miedzy hipermarketami i malymi sklepami na
                  Zachodzie, to warto jasno powiedziec, ze male sklepiki sa zbyt drogie dla
                  tamtejszej sredniej klasy (tak jak Ty, Lewe Oko, sredniozamozni pozwalaja sobie
                  na takie zakupy "przed przyjsciem znajomych" czy tez z jakiejs okazji);
                  regularnie kupuja w nich ludzie zamozni. A w Polsce rzeczywiscie w 95% malych
                  sklepow nie ma nic ciekawszego niz w hipermarketach. Za to czesto jest brudno.
                  Niestety...
                  • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 06.09.04, 17:21
                    Trochę się nie zrozumiałałyśmy, a ja zamąciłam. Przepraszam. Nie chce mi sie
                    wyjaśniać, bo jestem zmęczona dziś okropnie. Pozdrawiam i nie chciałam, żeby
                    mój post brzmiał zapalczywie.
    • chiara76 Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 06.09.04, 10:12
      lewe_oko napisała:

> Tak pomyślałam, że to byłoby ciekawe - opowiedzcie gdzie mieszkaliście
      > wcześniej zanim wprowadziliście się na Ursynów? A moze mieszkacie tu od
      > urodzenia? Myslicie o przeprowadzce stąd? Jesli tak to dokąd? Mam nadzieję,
      > że nie było już takiego wątku wcześniej... Fajnie byłoby się dowiedzieć coś
      > wiecej o ziomkach ;-)
      >
      > Ja mieszkałam wcześniej na Mokotowie. Od urodzenia. Dokładnie na górnym
      > Mokotowie, w okolicach dawnego kina Stolica, teraz Iluzjon. Od trzech lat
      > mieszkam na Ursynowie. Wprowadziłam się tu po ślubie. Nie musiałam się
      > specjalnie "przyzwyczajać", bo bywałam tez tu częściej wcześniej. Jesli
      > miałabym sie wyprowadzać to chyba tylko z powrotem na Mokotów. Może Wilanów.

na Żoliborzu od urodzenia przez lat bardzo dużo. Teraz na Kabatach.
    • Gość: bazylea Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 17:26
      urodziłam sie na Żoliborzu, potem całe lata mieszkałam na Muranowie. Ursynow od
      2 lat. nie do konca mi odpowiada. za długo się jedzie do centrum, nawet metrem.
      niby jest wiele punktow usługowych ale tak beznadziejne ze jezdzę do starej
      kosmetyczki, fryzjerki, dentystki na drugi koniec Warszawy. doceniam czystsze
      powietrze i mniej hałasu. metrem jezdzi się bardzo wygodnie w porownaniu z
      tramwajami. ale gdyby na żoliborzu budowali nowe budynki z podziemnymi garazami
      to bym tam wolała mieszkac. rozwazam tez opcję Powisla. no ale najpierw trochę
      pomieszkam tu.
      • Gość: Dota Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 04.11.04, 22:15
        Znam troche Zoliborz, a dokladniej Bielany. Nie sadze aby z tamtad do centrum
        bylo blizej. Stary Zoliborz jest brzydki, Bielany tez bez rewelacji, osiedle
        Ruda to wielkie bloki. Ursynow mysle ze lepiej sie prezentuje i wiecej tu
        mozliwosci!
    • yola66 Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 09.09.04, 10:52
      Ja jestem z Katowic. W Warszawie mieszkam od 7 lat... I "przerobiłam" chyba
      wszystkie dzielnice: Targówek, Śródmieście, Wolę, Stegny... OD miesiąca
      mieszkam na Ursynowie w swoim pierwszym własnym mieszkaniu... Następnym razem
      jak będę się przeporowadzać to już tylko do domku po za miasto....
    • cinnamon Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 09.09.04, 13:34
      Na Ursynowie mieszkałam od 1984 r., parę miesięcy temu wyprowadziłam się na
      Ochotę. Wcześniej nie wyobrażałam sobie zamieszkania poza Ursynowem, teraz
      męczę się jak tu przyjeżdżam. Gdyby nie rodzice, pewnie w ogóle bym omijała.
      Kiedyś ta dzielnica była urocza - cicha, pusta (moja mama, podobnie jak kogoś
      wyżej, była zrozpaczona jak przyjechała oglądać mieszkanie, wtedy to
      rzezywiście był koniec świata), wszyscy się znali. Teraz nie znajduję w niej
      żadnej oryginalności, ot, blokowisko, coraz bardziej wchodzące w las (główny
      element przetargowy w dyskusjach przeciwników i zwolenników Usn.)
      Znam jednak lokalnych patriotów, którzy najchętniej by się ze swojego Ursynowa
      nie ruszali, bo fakt, powstaje masa nowych miejsc, knajp, restauracji,
      kawiarni, jest kino, są sklepy, takie małe miasto w mieście :)
      Co nie zmienia faktu, że nie potrafię już pojąć, poznawszy urok takiej Ochoty
      na ten przykład, co Was ludzie tu trzyma :)
      • Gość: Romek Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 17.10.04, 10:54
        A ja mieszkałem i bedę mieszkał w Kazimierzu i na szczęście jestem w tym
        blokowisku tylko czasowo !!!
        • Gość: aga Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 12:03
          to po co wogóle wiochmenie tu siedzisz jak ci nie odpowiada(do Romka)????????
          • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 17.10.04, 12:19
            Jakże miło, że pojawiłeś się na tym forum specjalnie po to, żeby nam to
            powiedzieć :-))) Może wypowiesz się także w innych wątkach? Akurat bardzo lubie
            Kazimierz, ale jednak wolę mieszkać na Ursynowie - bliżej do kin, teatrów,
            kawiarni, filharmonii etc. Ale każdy wybiera to, co lubi ;-)))
          • Gość: Romek Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 17.10.04, 16:57
            Cóz za styl..prawdziwa dama stolicy.... Kultura nie zależy niestety od miejsca
            zamieszkania i urodzenia. A siedzę tu dlatego-że jest wolność przemieszczania
            się po Europie (unijnej) -a Tobie - Ago- nic do tego :gdzie,kiedy i kto będzie
            mieszkał . Na stałe i czasowo... Chłopów pańszczyźnianych już nie ma( jako
            wielkomiejska i wykształcona dama napewno wiesz kto i kiedy zniósł
            przywiązanie do ziemi)- ale pozostały relikty myślenia-przeradzające się w
            agresję, która prezentujesz- wciąż pozostały....
            • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 17.10.04, 18:25
              Na Twoim miejscu o moją edukację bym się nie troszczyła. Twój post był
              niegrzeczny, wiec nie dziw się reakcjom. Kultura osobista nie zależy od miejsca
              zamieszkania, dostęp do kultury wysokiej niestety tak. Dlatego nie
              zamieszkałabym w Kazimierzu z jednym nieczynnym kinem. Pozdrawiam - Dama z
              blokowiska.
              • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 17.10.04, 18:31
                A sorry, to chyba nie było do mnie. Nie jestem damą :-((((
    • Gość: koza Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 23:27
      Ja mieszkałam w Pacanowie, ale jak ostatni kowal został porwany przez talibów
      to już nie było na co czekać, wsiadłam w rano gimbus i podwiozłam się na
      stację. Teraz mieszkam w lasku kabackim i boję się zimy.
      • lewe_oko Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 20.10.04, 23:36
        Kup sobie koniecznie relaxy :-)
        • Gość: koza Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 21.10.04, 00:12
          kiedyś takie znalazłam, zjadłam i dostałam rozwolnienia
          • Gość: krokodylgienio Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 28.10.04, 15:09
            Na nieludzkie udręke zostałem wystawiony, wytrzymałem trzy dni i dalej nie
            mogie: WY MIENOGI W DZIĄSŁO SZARPANE, WY RÓŻOWE KRÓLOWE SWOJEJ PIĘKNOŚCI....$>:\
            Romek: przepraszam Cię za tych sieczkobrzęków.
            Lejzor Rojtszwaniec- do czubków!!!
            Aga: tobie już nic nie pomorze Słonko.
            Pozdrowienia dla kozy :)))
            A detalicznie to mieszkam u siebie w głowie.
    • dran.slodki zmiany 21.10.04, 09:16
      Wilanów/Solec - 1 rok
      Rakowiec - 8 lat
      Praga - 1/2 roku
      Służew nad D - 8 lat
      Arbuzowa - 3 lata
      Niegocińska 1/2 roku
      Ursynów - 12 lat
      Sadyba - obecnie
      następny przystanek (mam nadzieję) Toronto :)

• ewa.ola Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 22.10.04, 15:28
      a ja wcześniej mieszkałam na Grochowie, od 1979 r. na Ursynowie, a od 7 lat w
      Krakowie. Gdy pzryjeżdzam do W-wy to przecieram oczy ze zdumienia jak Ursynów
      bardzo się zmienił
      • Gość: gg Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 11:32
        > Gdy pzryjeżdzam do W-wy to przecieram oczy ze zdumienia jak Ursynów
        > bardzo się zmienił

Na plus czy na minus?
        • ewa.ola Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 25.10.04, 15:40
          zdecydowanie na plus!!!
    • Gość: Lejzorek Jak nazywaliście się wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 22.10.04, 16:09
      Przychodzi Icek Rozenbaum do urzędu i mówi:
      -chciałem zmienić imię i nazwisko na Jan Kowalski,
      - dlaczego Icek chcesz znowu zmienić, przecież w zeszłym roku zmieniłeś na
      Józef Kwiatkowski. Co nie spodobało się? - pyta urzędniczka,
      - no nie o to chodzi, ale jak spotykam jakiegoś żyda na ulicy to on do mnie
      cześć Icek Rozenbaum, ja mu na to, że jestem Józef Kwiatkowski, a on na to a
      jak miałeś przedtem?
      • Gość: erek Re: Jak nazywaliście się wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 24.10.04, 20:16
        jasne, dlatego ludki podają tyle kolejnych adresów żeby zatrzerć ślady wsi w
        życiorysie he he
        • Gość: . ciepłe Ciule IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 01:09
          • lewe_oko Re: ciepłe Ciule 06.11.04, 09:43
            O jakich mamy nowych interesujących dyskutantów :-)
      • Gość: Rebeka Re: Jak nazywaliście się wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 14:33
        Ja się nazywałam Psichoj, nasza rodzina jst stara i pochodzi z Czech. teraz w
        nazwisku nie ma juz psa
    • areck Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 24.10.04, 14:15
      Od 1978 na Dunikowskiego, róg Herbsta i Romera. Teraz chwilowo na Kabatach, za
      miesiąc wykończę nowe mieszkanie przy metro Natolin. Jak ktoś wcześniej już
      napisał, nie-ursynowianom ciężko polubić to miejsce, ja nie wyobrażam sobie
      raczej mieszkania gdzieś indziej. No może za 30 lat w domku niedaleko Warszawy.
      Na razie, tylko tutaj.
    • Gość: Fuzzy Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 25.10.04, 23:28
      Kiedys byl pdobny watek.
      Tak jak Ty mieszkalem na Mokotowie przy Pl Unii Lubelskiej a chodzilem do XLII
      Liceum Ogólnoksztalcacego im. Marii Konopnickiej.
      Na Kabatach mieszkam juz od 6 ciu lat, za to we wlasnym "mieszanku".

Pozdrawiam,
      Fuzzy
    • Gość: Dota Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.chello.pl 04.11.04, 22:07
      O zawsze tutaj!!!!!!!! z malymi skokami w bok za granice....ale zawsze chetnie
      wracam na Ursynow, tu sie czuje najlepiej!
      • Gość: kinga Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.pwsbia.edu.pl / *.devs.futuro.pl 05.11.04, 13:51
        a ja mieszkałam na Grochowie przy Podskarbinskiej, obok kina 1 Maja:)
        A teraz od ja wiem chyba 15 lat na Ursynowie, na Kopcinskiego:)
        Pozdrawiam
    • marphi1 Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? 05.11.04, 15:49
      Ja przez 30 lat mieszkałem w starej kamienicy w scisłym Śródmiesciu (
      Mokotowska przy pl Trzech Krzyży ) i Ursynów traktowałem jako wioche na
      pustynie na kopletnym zadupiu.

ale kilka lat temu bez przekonania przeprowadziłem sie na Kabaty i zakochałem
      się i w Kabatach i w całym Ursynowie. Wrescie nie ma tych sródmiejskich
      obrzyganów lumpów w kazdej bramie i pod kazdą latarnią...jest też wiecej plusów
      ale dlka mnie ten jest najwazniejszy.
    • Gość: lump Re: Gdzie mieszkaliście wcześniej? IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 00:57
      w kanale na mazowieckiej
    • Gość: leoncio ja mieszkałem na górnym Mokotowie IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 01:02
      i walę wieśniaków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka