Dodaj do ulubionych

rondo Herbsta i Romera

20.10.14, 21:22
Szanowni Państwo,

Po dwóch latach moich starań o budowę ronda na skrzyżowaniu ul. Herbsta i Romera pragnę poinformować, że do końca października powinien zostać rozstrzygnięty przetarg na budowę ronda. Jest duża szansa, że jeszcze w listopadzie tego roku zostanie rozpoczęta budowa ronda. Będzie to „bliźniacze” rondo do tego, które powstało na skrzyżowaniu ul. Romera i Surowieckiego. Jedno i drugie rondo jest bardzo potrzebne, aby doprowadzić do zmniejszenia kolizji na tych skrzyżowaniach, a co za tym idzie poprawienia na nich bezpieczeństwa.

Więcej: [LINK]

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
radny Dzielnicy Ursynów
Obserwuj wątek
    • jasnecappucino Re: rondo Herbsta i Romera 24.10.14, 11:05
      Bardzo dobra wiadomość:) Gdyby udało się jeszcze wybudowac rondo na skrzyżowaniu Dereniowa/Ciszewskiego- to też byłoby super. Skrzyżowanie również wypadkowe, bardzo ciężko skręcić z Dereniowej w lewo.
      • pawel_lenarczyk Re: rondo Herbsta i Romera 24.10.14, 13:33
        Dzień dobry,
        Pozwoliłem sobie przekazać ten temat radnym z okręgu wyborczego, na którym znajduje się to skrzyżowanie. Na pewno zajmą się tym tematem.
        pozdrawiam
        Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów
        • arttu.pl Re: rondo Herbsta i Romera 24.10.14, 21:30
          tylko z jednym pasem, błagam....
          • pawel_lenarczyk Re: rondo Herbsta i Romera 06.11.14, 23:43
            Dobry wieczór,

będzie z jednym. PLAN

pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
            radny Dzielnicy Ursynów
      • pawel_lenarczyk Re: skrzyżowanie Dereniowa/Ciszewskiego 17.01.15, 23:04
        Dzień dobry,

Zgodnie z wcześniejszą obietnicą informuję, że złożyłem interpelację w sprawie poprawy bezpieczeńśtwa na skrzyżowaniu ul. Ciszewskiego i Dereniowej. Budowa ronda lub sygnalizacji świetlnej powinna poprawić bezpieczeństwo na tym skrzyżowaniu. Pod ww. linkiem będzie umieszczona odpowiedz na moją interpelację.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
        rady Dzielnicy Ursynów
    • pawel_lenarczyk Re: rondo Herbsta i Romera 06.11.14, 23:48
      Dobry wieczór,

W dniu dzisiejszym (6/11) rozpoczęły się prace budowlane nowego ronda na skrzyżowaniu ul. Herbsta i Romera. Jest to zwieńczenie moich dwuletnich zabiegów zmierzających do poprawy bezpieczeństwa na tym skrzyżowaniu. Skrzyżowanie zostanie całkowicie zamknięte na około tydzień poczynając od najbliższego poniedziałku (10.11) od godz. 22.00.

Foto: [LINK]

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
    • pawel_lenarczyk Re: rondo Herbsta i Romera już otwarte 22.11.14, 23:04
      Szanowni Państwo,

Z wielką przyjemnością informuję, że w piątek (21.11) zostało otwarte rondo przy ul. Herbsta i Romera. Bardzo się cieszę, że udało się mi doprowadzić do końca efekt moich dwuletnich starań związanych z poprawą bezpieczeństwa na tym skrzyżowaniu.

Więcej: [LINK]

Z wyrazami szacunku

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • alaias11 Re: rondo Herbsta i Romera już otwarte 23.11.14, 20:15
        Bardzo się cieszymy - ja i moi sąsiedzi. A ja tym bardziej, bo miałam tam kiedyś kolizję prowadząc auto.
        PS. Życzę nadal dużej aktywności w nowej kadencji :)
        • federales Re: rondo Herbsta i Romera już otwarte 25.11.14, 07:21
          A może tak walnijmy wszędzie tylko i wyłącznie same ronda będziemy sobie jeździć w kółko i wszyscy będą bezpieczni i zadowoleni. Nie ogarniam tej nowo mody na budowanie rond i rondeczek jak Polska długa i szeroka.
          Jeśli ktoś ma problem z poruszaniem się na skrzyżowaniach to zapraszam na jazdy doszkalające lub zwrot prawa jazdy, to poprawi i usprani ruch na drogach zdecydowanie bardziej niż ronda.
          Żenada jak dla mnie, dzięki temu postowi już wiem komu "zawdzięczam" ten zbytek luksusu, szkoda że tak późno - już po wyborach, odwdzięczył bym się
          • pawel_lenarczyk Re: rondo Herbsta i Romera już otwarte 25.11.14, 12:43
            Szanowny Panie,

Ja zadam tylko pytanie czy po wybudowaniu ronda jest bezpieczniej na skrzyżowaniu Herbsta i Romera, czy też nie. Jako radny, nie mam ambicji organizować kursów doszkalających dla kierowców. Jeżeli na tym skrzyżowaniu dochodziło do licznych kolizji, to znaczy, że coś z tym skrzyżowaniem było nie tak i moim zdaniem kwestia ronda zakończyła temat niebezpiecznego skrzyżowania.

Z wyrazami szacunku

Paweł LENARCZYK
            radny Dzielnicy Ursynów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka