Dodaj do ulubionych

Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco

12.11.14, 13:48
Osoby, które podpisały się pod petycją ws. Tesco chciałam uprzedzić, iż prawdopodobnie dostaną na swoje adresy mailowe maila agitacyjne p. Macieja Wyszyńskiego oraz popierające kandydaturę p. Pawła Pawlaka.
Podobno p. Wyszyński został "zaspamowany" naszymi petycjami. Nie przeszkadza mu w nazywaniu tak petycji fakt, że jak wynika z jego maila agitacyjnego, protest popiera (nie widzę co prawda jego nazwiska na liście pod petycją) ani nie przeszkadza mu to w wykorzystaniu naszych adresów do celów własnej kampanii wyborczej. Smaczku dodaje to, że mailing poszedł z jego adresu jako obecnego radnego m.st. Warszawa.
Ocenę kandydatury p. Wyszyńskiego i kolegi pozostawiam lokalnym wyborcom.
Obserwuj wątek
    • 24mw Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 14:30
      Szanowni Państwo,
      może w prywatnej korespondencji do jednej z osób, odpowiedziałem że Radni miasta dostali spam w sprawie galerii Kabaty, dla mnie osobiście to nie był spam. Nazwałem całą petycję spamem ponieważ dla moich kolegów z Rady, z innych dzielnic, był to spam, dla nas, radnych z Ursynowa sprawa w której mogę pomóc, co zresztą zrobiłem. Jeszcze przed Państwa petycją spotkałem się z władzami Stowarzyszenia i zorganizowałem spotkanie z Biurem Ochrony Środowiska, może to potwierdzić każda z władz stowarzyszenia ? wszyscy byli obecni (przynajmniej na spotkaniu ze mną). Późniejsze działania, petycja i wszystkie inne głośne działania uważałem za przygotowania lokalnego stowarzyszenia przed wyborami (nie myliłem się) i dlatego w nich nie uczestniczyłem.
      Pozdrawiam
      Maciej Wyszyński
      • kabaciarze Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 14:34
        Chyba rych osób było nieco więcej niż jedna, poza tym to nie żadna prywatna korespondencja, a tym bardziej z adresu służbowego.
        • 24mw Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 14:59
          Kontakt z mieszkańcami jest obowiązkiem Radnego, chyba odpowiedź na Państwa maila z podsumowaniem kadencji mieści się w ramach korespondencji z mieszkańcami. Jak rozumiem Państwa zaangażowanie w wyborach (IMU) oraz błędy popełnione przy petycji (przekazanie wszystkim prywatnych adresów mailowych) wpływają na agresję w stosunku do mnie, Szanowni konkurenci APELUJĘ o troszkę spokoju, jeszcze tylko kilka dni.
          Pozdrawiam
          Maciej Wyszyński
          • kabaciarze Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 15:40
            Kolego Radny, skoro kontakt z mieszkańcami jest Pana obowiązkiem, dlaczego nie otrzymałam do Pana żadnej odpowiedzi (nigdy!) ws. petycji dotyczącej Tesco? Tym bardziej, że protest Pan podobno popiera.
            Proszę również: nie przerzucać odpowiedzialności za własne działania na innych (tu: konkurentów) ani również nie sugerować, że każdy kto z Panem polemizuje jest Pana konkurentem. Nie jestem w żaden sposób powiązana z IMU i bez względu na to kto jest autorem, to zachowania takie jak Pana są obraźliwe dla wyborców. Wykorzystał Pan adresy mailowe, które pozyskał Pan jak twierdzi przypadkowo - jako "spam" - we własnej kampanii, a teraz pisze Pan, że to wina IMU. Gratulacje.
            • meridian21 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 15:43
              IMU to twór Platformy Obywatelskiej, który w razie przegranych wyborów ma uzupełnić
              szeregi PO i razem z partią przejąć władzę na Ursynowie. Strzeżmy się.
      • meridian21 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 14:54
        Zapomniał Pan, że w 2008 wraz z kolegami przegłosował Pan plan zagospodarowania przestrzennego dla Południowych Kabat, który zezwala na budowę takiego giganta. Bardzo zależy Panu na Kabatach, w czerwcu tego roku znowu Pan narobił we własne gniazdo i przegłosował budowę ul. Nowokabackiej, organizując mieszkańcom życie w strafie tranzytu. Brawo Panie Wyszyński.
    • meridian21 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 14:50
      Już takiego maila dostałam, Wyszyński to obłudnik. Popiera protest w sprawie Tesco a to ciekawe, w 2008 roku wraz z kolesiami z PO przegłosował plan zagospodarowania przestrzenego, który skazuje nas mieszkańców Kabat na gigantyczną Galerię. Ludzie nie głosujcie na PO bo oprócz Tesco Platforma zafunduje nam tranzyt przez Kabaty ul. Nowokabacką. Więcej na ten temat: www.petycjeonline.com/nie_dla_nowokabackiej_tak_dla_ciszewskiego-bis

Wyniki głosowania z dokończenia XXXVI sesji Rady m.st. Warszawy w dniu 10.07.2008 roku.
      Uchwała nr XXXVI/1090/2008 Rady m.st. Warszawy w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego obszaru Ursynów Południe-Kabaty położonego w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy ? /druk nr 1187/
      Radni głosowali następująco:
      Uprawnionych do głosowania 60 osób
      Za: 38
      Przeciw: 0
      Wstrzymało się: 3
      Paweł Czekalski PO
      Jolanta Gruszka PO
      Maciej Wyszyński PO
      Marcin Kierwiński PO
      Lech Jaworski PO
      Ewa Masny PO
      Magdalena Czerwosz PO
      Małgorzata Załęcka PO
      Dorota Zbińkowska PO
      Małgorzata Żuber-Zielicz PO
      Maria Szreder PO
      Małgorzata Zakrzewska PO
      Dorota Lutomirska PO
      Wojciech Rzewuski PO
      Ligia Krajewska PO
      Piotr Kalbarczyk PO
      Ewa Malinowska-Grupińska PO
      Dorota Lutomirska PO
      Maria Łukaszewicz PO
    • fms1 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 15:24
      Wyszyński to szkodnik. Nie głosujcie na niego!
    • world_cup111 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 17:23
      Szanowni Państwo,
      mechanizm funkcjonowania petycji polegał na tym, że po jej podpisaniu do wszystkich radnych m.st. Warszawy trafiał mail od podpisującego. Dzięki temu radni miejscy na bieżąco widzieli ogromne poparcie mieszkańców Ursynowa dla tego wniosku oraz mieli możliwość indywidualnej odpowiedzi każdemu podpisującemu (czego niestety praktycznie nie uczynili).

Niestety, najwyraźniej Pan Wyszyński zebrał wszystkie otrzymane maile i wyciągając z nich adresy stworzył własną bazę reklamową. W żaden sposób nie udostępnialiśmy bazy jemu ani żadnej innej organizacji, za wyjątkiem Inicjatywy Mieszkańców Ursynowa oraz Stowarzyszenia Przyjazne Kabaty, czyli twórców petycji.

Z wyrazami szacunku
      Antoni POMIANOWSKI
      Prezes zarządu IMU
      • meridian21 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 18:05
        Pisze Pan kłamstwa Panie Pomianowski, Z regulaminu wynika że Państwo czytaj IMU są administratorem danych. Adresy mailowe nie trafiały do żadnych radnych miasta, po co Pan opowiada takie bzdury. Przekazaliście je wyszyńskiemu i skorzystał tez z nich wasz kolega Orzeł, który też wysyłał do ludzi agitujące maile. Żałosne, w ten sposób zniechęcacie ludzi do udziału w ważnych inicjatywach. Sprawdzę czy wszyscy radni miasta otrzymywali te maile. Oszuści.
        • 24mw Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 18:17
          Pan Pomianowski pisze prawdę, wszystkie (ponad 1200 maili) dostali radni miasta - 60 osób. Jeżeli wykorzystał je Pan Orzeł, to zrobił to nielegalnie. Ja odpowiedziałem zbiorczo na wszystkie maile razem - zgodnie z prawem, na maile wysłane na na adres radnego mam prawo odpowiedzieć
          • kabaciarze Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 14.11.14, 13:57
            Naprawdę prawo to rozróżnia? Proszę podpowiedzieć jaki konkretnie przepis to reguluje. Sam Pan stwierdził, iż adres pozyskał Pan nielegalnie, więc jakim cudem legalnie Pan z niego skorzystał? Szkoda, że nie odpowiedział Pan na mojego maila kiedy Pan go otrzymał, tylko dopiero teraz. Poza tym to nie jest żadna odpowiedź, tylko korespondencja na zupełnie inny temat!
            Jest Pan mistrzem odwracania kota ogonem i zwalania winy na innych. Na dodatek nie ma Pan ani krzty autorefleksji i nie umie powiedzieć zwykłego "przepraszam". Mam nadzieję, że nie będzie Pan już nigdy pełnił żadnej funkcji społecznej, ponieważ nie zasługuje Pan na zaufanie wyborców ani na to, żebyśmy Panu płacili diety.
      • 24mw Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 18:13
        Panie Pomianowski, akcję tego rodzaju powinien Pan zorganizować w ten sposób, by dane podpisującego były chronione. Jako Radny mam obowiązek odpowiedzi na wszystkie spływające do mnie maile. Czekałem aż ta akcja się skończy i będę mógł odpowiedzieć wszystkim piszącym do mnie maile. Poza tym proszę potraktować mojego maila jako kontakt z mieszkańcami, co według prawa jest moim obowiązkiem. A moje działania w sprawie petycji są opisane w treści maila.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z Guziałem.
        MW
        • meridian21 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 18:26
          Czy to co Pan zrobił to jest odpowiedź na petycję w sprawie Tesco? To jest nadużycie i to bardzo duże. Wykorzystał Pan maile do własnych propagandowych celów. Ochrona danych osobowych coś Panu mówi?
          • world_cup111 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 12.11.14, 23:13
            Mam nadzieję, że teraz przestanie Pan rzucać fałszywe oskarżenia. Proszę się skontaktować z dowolnym radnym m.st. Warszawy, to potwierdzi że otrzymał wszystkie maile.
            • gt4 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 13.11.14, 08:18
              Prezes Antonii Pomianowski:..."W żaden sposób nie udostępnialiśmy bazy jemu ani żadnej innej organizacji, za wyjątkiem Inicjatywy Mieszkańców Ursynowa oraz Stowarzyszenia Przyjazne Kabaty, czyli twórców petycji..."

Powyższe zdanie nie jest prawdziwe, ponieważ Stowarzyszenie Przyjazne Kabaty nie dysponowało żadną bazą danych i nie maiło do niej dostępu ani wglądu.

Stowarzyszenie Przyjazne Kabaty przygotowało merytoryczną część petycji, natomiast IMU (Kamil Orzeł) było odpowiedzialne za elektroniczne zbieranie podpisów.
              Administratorem danych jest firma p. Kamila Orła - K&K Media Solutions Sp. z o.o.

Niestety z przykrością muszę przyznać, że byliśmy oburzeni faktem wysyłania e-maili przez kandydata na radnego Kamila Orła, który będąc administratorem danych wykorzystał bazę danych do celów prywatnych.

Taki sposób postępowania niestety budzi obawy o utrzymanie standardów etycznych i nie sprzyja chęci działania "zwykłych" ludzi w społecznym życiu dzielnicy.
              Nie buduje to również zaufania do współpracy z przedstawicielami podmiotów, które mają aspiracje polityczne.

Tomasz Gołubowicz.
        • kabaciarze Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 14.11.14, 13:59
          Trutututu... skoro odpowiedź na maila to Pana obowiązek, to gdzie mam w swojej skrzynce odpowiedź na ważne zadane Panu pytania? Nie tylko mi zresztą Pan nie odpowiedział.
    • meridian21 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 13.11.14, 09:56
      Pan Pomianowski i jego kolega Orzeł to oszuści, którzy nabrali mieszkańców Kabat:(
      Prezes Antonii Pomianowski:..."W żaden sposób nie udostępnialiśmy bazy jemu ani żadnej innej organizacji, za wyjątkiem Inicjatywy Mieszkańców Ursynowa oraz Stowarzyszenia Przyjazne Kabaty, czyli twórców petycji..."

Powyższe zdanie nie jest prawdziwe, ponieważ Stowarzyszenie Przyjazne Kabaty nie dysponowało żadną bazą danych i nie maiło do niej dostępu ani wglądu.

Stowarzyszenie Przyjazne Kabaty przygotowało merytoryczną część petycji, natomiast IMU (Kamil Orzeł) było odpowiedzialne za elektroniczne zbieranie podpisów.
      Administratorem danych jest firma p. Kamila Orła - K&K Media Solutions Sp. z o.o.

Niestety z przykrością muszę przyznać, że byliśmy oburzeni faktem wysyłania e-maili przez kandydata na radnego Kamila Orła, który będąc administratorem danych wykorzystał bazę danych do celów prywatnych.

Taki sposób postępowania niestety budzi obawy o utrzymanie standardów etycznych i nie sprzyja chęci działania "zwykłych" ludzi w społecznym życiu dzielnicy.
      Nie buduje to również zaufania do współpracy z przedstawicielami podmiotów, które mają aspiracje polityczne.

Tomasz Gołubowicz.
      • gt4 Re: Mailing wyborczy a petycja ws. Tesco 13.11.14, 10:33
        Mam pytanie do radnego MW - czy uważa Pan, że brak działania w sprawie Kabat i jedno spotkanie z mieszkańcami (bo jak widać, sam Pan nie wie z kim spotkał się w kawiarni na Kabatach) jest Pana sukcesem?
    • kabaciarze A tymczasem p. radna Goretta Szymańska... 14.11.14, 12:30
      www.facebook.com/ratujmykabaty

Szanowna Pani, przyznam, że Pani liczne i napastliwe posty w tej sprawie są co najmniej tak samo ohydne jak mailing p. radnego Wyszyńskiego. Cóż, każda sytuacja jest dobra, aby wykorzystać ją dla siebie i zdewaluować kontrkandydata do stołka, prawda?

Nasz Ursynów ma wielkiego stracha, że IMU go wysadzi z siodła.

O ile działalność p. Orła budzi moje zastrzeżenia, p. Wyszyńskiego oburzenie, to Pani - obrzydzenie. Nie wiem co gorsze.

Dla mnie NU i Pani osobiście jesteście skreśleni i życzę sobie i Mieszkańcom Ursynowa, abyście już dalej nie zarządzali naszą dzielnicą. I tak przecież nic nie możecie, bo wszystkie decyzje zapadają "na górze" w ratuszu stolicy, a cokolwiek robić zaczęliście kilka miesięcy przed wyborami, czując oddech IMU na plecach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka